***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

31 Ağustos 2009 Pazartesi

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu Şarköy'de

Tekirdağ İl Genel Meclisi Tarım Ve Hayvancılık Komisyonu Başkanı Nazmi Duygu ve beraberindeki heyet, Şarköy Kaymakam Nuri Ziya Türkdoğan'ı makamında ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.Şarköy'ün geçiminin turizm ve tarım gelirleriyle sağlandığını belirtenKaymakam Türkdoğan, ancak her ikisininde yeterli düzeyde olmadığını söyledi.
Yörede yetişen tarım ürünlerinin değerlendirilebilmesi için tesislere ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Türkdoğan, şöyle konuştu; “Şarköy ve yöresinin tarımına bakıldığında en önemli ürün üzüm ve zeytindir. Tarımda ayçiçeği ve buğdayın yanı sıra son yıllarda bahçe tarımına da önem verilmektedir. Ancak tüm bu yetiştirilen ürünler tesis olmadığından değerlendirilememekte, üretici alın terinin karşılığını alamamaktadır. Üzüm üreticileri son yıllarda çok mağdur edildi. Üzümün fiyatı şarap imalatçısının dudağından çıkacak rakama bağlı. Zeytin üreticisinin ve diğer tarım ürünleri üreticilerinin de bundan farkı yok. Bu sorunların ortadan kalkması için tesis kurulması şart. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Eriklice Köyüne bir yağ fabrikası kuruldu. Mursallı köyünde Şarap Fabrikası yapım çalışmaları devam ediyor. Ancak sorunu çözmek için bu tür tesislerin köylerimize kurulması gerekir.”
Komisyon Başkanı Duygu da Tekirdağ ve tüm ilçelerinde tarım ve hayvancılık potansiyelini, yapılması gerekenleri belirmek amacıyla çalışmalara başladıklarını belirterek şöyle konuştu; “Şarköy'ün tarım ve hayvancılıkla ilgili bilgilerini gözden geçirdiklerini belirten Duygu; “Daha sonra tüm bilgileri rapor haline getireceğiz. Bu çalışmalarımız diğer ilçelerimizde de devam edecek. Elde edilen bilgiler doğrultusunda tarım ve hayvancılığın kalkınması için projeler üretilecek.” dedi.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

GÜRSOYLAR KOLEJİ ŞENLİĞİNDEÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENDİ











Özel Gürsoylar Koleji tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen çocuk şenliklerinin ilki, 29 Ağustos 2009 Cumartesi günü, Çorlu Emlak Konutları 1. Kısım Çocuk Oyun Bahçesinde gerçekleştirildi. Okul Öncesi Eğitimi desteklemek ve erken yaşta eğitimin önemini ailelere vurgulamak amaçlı yapılan etkinlerin ilk ayağında çocuklar gün boyu yapılan etkinliklere ve yarışmalara katılarak, doyasıya eğlendiler.
Kurulduğu günden bu yana öğrencilerin ve bölgenin gelişimini göz önünde bulunduran çalışmalar ile bölge halkının gelişimine olumlu katkılar sağlayan Özel Gürsoylar Koleji, kurum olarak üstlendiği misyon çerçevesinde sosyal sorumluluk projelerimize devam ediyor.
Kurum, gerçekleştirdiği projelerde, çocukları sosyal bireyler olarak yetiştirmek adına, onlara kültürel, sportif ve sanatsal aktiviteleri sevdirmeyi, grup içinde kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlamayı, kendilerini tanımalarına yardımcı olmayı ve okul öncesi eğitime destek vermeyi amaçlıyor.
Bütün bu amaçlarla yola çıkan Özel Gürsoylar Koleji okulların açılmasına az bir zaman kala düzenlediği etkinlikte, yarattığı atmosfer ile çocukları okul ortamına hazırlarken aynı zamanda onlara gönüllerince eğlendikleri bir gün armağan etti. Gerçekleştirilen etkinlikte, çocuklar müziğin ritmiyle coşarken, katıldıkları çeşitli yarışmalarda eğlenerek ödüller kazandılar. Kariyer Merkezinde kendilerini tanımaya ve geleceklerine yön vermeleri açısından yeni açılımlar yakalamaya çalışırken, kum boyama ve yüz boyama stantlarında renklerin dünyasıyla buluştular. Eğlence ve yarışmalar sayesinde birlikte ve birlik olmanın duygusunu yaşayan çocuklar, etkinlik boyunca hoşça vakit geçirdiler.
Özel Gürsoylar Koleji Kurucu Temsilcisi A. Berk GÜRSOY etkinlik ile ilgili olarak; “Eğitimin, özellikle erken yaşta başlayan eğitimin önemini tüm ailelerin kavraması ve öncelik haline getirmesi amacıyla kurum olarak bu etkinliklerin düzenlenmesinin faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bizler, burada gerçekleştirdiğimiz etkinliklerin birçoğunu ve daha da fazlasını okulumuzda, öğrencilerimize sürekli uyguluyoruz. Kurum olarak eğitimdeki en önemsediğimiz kavram; yaparak ve yaşayarak öğrenme. Kendi öğrencilerimizle paylaştığımız çalışmalarımızın ancak bir kısmını taşıyabildiğimiz bu etkinlik alanlarını fazlalaştırarak Çorlu’da ve civar bölgelerde de projelerimize devam edeceğiz.” diyerek, düşüncelerini dile getirdi.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANI MEHMET ÖZCAN 1 EYLÜLDÜNYA BARIŞ GÜNÜ’NÜ KUTLADI

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeni ile ilgili bir açıklama yaparak Dünya Barış Günü’nü kutladı.
Özcan, Türkiye’nin , Atatürk’ün ortaya koyduğu ve tüm milletince de benimsenen "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesini, temel ve vazgeçilmez bir ilke olarak aldığını ve her platformda savunmuş ve bu barışçı tutumuyla, dünya ülkeleri arasındaki saygın yerini de almış olduğunu belirterek “ Dünyamızda savaş çığlıklarının çok sıkça atıldığı ve ülkeler arası gerginliklerin yaşandığı bir dönemden geçmekteyiz.Biz dünya üzerinde yaşayan tüm insanlar olarak bu savaş çığlıklarına ve naralarına karşı durmalı ve yeryüzünde barışın ve kardeşliğin hakim olmasını sağlamak için elimizden gelen çabayı göstermeliyiz. Barışın ve dünyada kardeşliğin sağlanması tüm insanlarımızın sorumluluğundadır. Yapılan yanlışlara dur diyerek ve tepkimizi göstererek barışın gelişmesine ve ayakta kalmasını sağlayabiliriz. Bunu hiçbir zaman unutmamalıyız. Ben bu vesile ile herkesin 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutluyor. Selam ve saygılarımı sunuyorum.”

SU ÜRÜNLERİ AV SEZONU AÇILIYOR

01/09/2008-31/08/2012 tarihleri arasında dönemde 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kapsamında;
Denizlerimizde devam eden gırgır ağları ve algarna ile karides avcılığı av yasağı 01 Eylül 2009 tarihinden itibaren serbest olacaktır.
Marmara Denizi ve Karadeniz’de, Gırgır Ağları ile Hamsi Avcılığı 16.00-08.00 Saatleri arasında yapılır. Gırgır ağları ile hamsi avcılığı yapacak balıkçı gemileri için, gemi ruhsat tezkeresinin verildiği il müdürlüğünden avcılık "İzin Belgesi"nin alınması zorunludur.
Hamsi, sardalya ve istavrit balıkları, karaya çıkarılışlarından itibaren, en fazla Net Ağırlığı 12 Kg. (+%10)’ı Geçmeyen Kasa veya Kutularla nakledilebilir.
Avlanan karidesler için "Menşe Belgesi"nin alınması ve avlanan ürünlerin il müdürlüklerince belirlenecek ve ilan edilecek yerlerden karaya çıkarılması,
Uzatma ağları ve diğer istihsal vasıtalarında, Bakanlıkça belirlenecek esaslar dahilinde, 1 Eylül 2010 tarihinden itibaren, ait olduğu balıkçı gemisinin ruhsat kod numarasını gösterir bilginin bulunması zorunludur.
Her türlü patlayıcı, öldürücü, bayıltıcı, uyuşturucu, uyutucu, uyarıcı, zehirleyiciaşındırıcı kimyasal maddeler, karpit, sönmemiş kireç, balık otu v.b ile su ürünleri avcılığı yapılması, bu maddelerin gemilerde ve av mahallerinde bulundurulması,
Tüp, nargile, maske, zıpkın ile dalış yapılarak, şnorkel ve sualtı tüfekleri kullanılarak su altında ticari amaçla balık avcılığı,
Tırıvırı-paraşüt olarak adlandırılan av aracının üretimi, satışı, istihsal yerleri civarında bulundurulması ve su ürünleri avcılığında kullanılması,
Marmara denizinde su ürünleri avcılığında frekans çıkışı 20 Khz (dahil) ve daha aşağı olan sonarların kullanılması,
Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde su ürünleri avcılığı yasaktır.
Balıkçılarımıza bol ve bereketli bir sezon olması dileğiyle rastgele dileklerimizi bildirir, 2/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’de yer alan yasaklara uyulmasını önemle rica ederiz.
TEKİRDAĞ VALİLİĞİ AÇIKLAMASI

ÇORLU SANAYİ SPOR BAŞKANINDAN 30 AĞUSTOS MESAJI

''Türkiye Cumhuriyeti'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümünde, tüm Türk milletini ve Çorlu'lu hemşerilerimin Zafer Bayramı'nı kutluyorum''. ''Bu vesileyle Çorlu Sanayi Spor Kulübü olarak Ulu Önder Atatürk'ün izinde olduğumuzu bir kez daha tekrarlarken, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum''.
Muammer SERT

ÇORLU SANAYİ SPOR YÖN.KUR.BAŞK.

ÇORLU BELEDİYESİNDEN GIDA YARDIMI


Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi, ramazan ayı münasebetiyle 7000 aileye gıda yardımında bulunuyor.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne, muhtarlıklardan alınmış “İhtiyaç sahibidir” belgesi ile yapılan müracaatlar sonrasında Çorlu Belediyesi’nin ilgili birimleri tarafından gerekli incelemeler yapılarak fakir ve yardıma muhtaç 7000 aile belirlendi. Yapılan ihale sonucunda satın alınan paket gıda malzemelerinin ilk bölümü 750 aileye evlerine götürülmek suretiyle teslim edildi. Gıda yardım paketlerinin tamamı ramazan ayı içerisinde dağıtılması hedefleniyor.
Gıda Yardım paketlerinin il etapta Sağlık ve Yeşiltepe mahallelerinde dağıtımı yapılması planlandı. Bu mahallelerde dağıtım bitince Çorlu içinde ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Çorlu Belediyesi ekiplerince dağıtımı yapılan Gıda yardım paketleri en kısa süre içinde hak sahiplerine verilecektir.
Belediyemizce Ramazan ayında fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtılması planlanan yedi bin paket Gıda Yardım malzemelerinin içinde Sıvı yağ, Zeytin, Taze Kaşar Peyniri, Makarna, Margarin Yağ, Toz Şeker, Kırmızı Mercimek, Pirinç, Un, Çay, Nohut, Domates Salçası ve Tuz bulunmaktadır.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...