***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Ocak 2010 Cuma

Orman İşletme Şefliği Fidanlarını Kendisi Yetiştiriyor

Tekirdağ iline bağlı Şarköy ilçesi Orman İşletme Şefliği, Ormana dikilecek olan fidanları kendisi yetiştiriyor. Orman İşletme şefliği yetkilileri Trakya'nın en fazla ormanlık alana sahip ilçesinin, Şarköy olduğunu belirtti. Bu kadar büyük bir alanı koruyabilmek için yeterli personelin olmadığını ancak gece gündüz çalışarak ormanları muhafaza ettiklerini bildiren yetkililer, bazı orman köylerinde, ormandan yer açma, Anız yangınlarının ormana sıçraması gibi nedenlerden dolayı orman alanlarının ağaçsız kaldığını ifade etti. Çıkan yangınlar sonucu ormanların bir bölümünün ağaçsız kaldığını anlatan yetkililer şunları kaydetti: ''Alanlardaki ağaç eksikliğini gidermek amacıyla Şefliğimizin bahçesinde Fıstık çamı Fidanları yetiştiriyoruz. Önce fide olarak yetiştirdiğimiz bu fıstık çamları daha sonra fidan olarak korunuyor ve ormana sahip çıkılıyor. Bu fidelerin Fıstık çamı olarak yetiştirilmesinin esas amacı orman köylüsüne ekonomik katkı sağlamak, Fıstık çamı olarak dikilen alanda bu ağaçlar ürün verdiğinde köylülerimiz bunu satıp gelir elde ederek ekonomilerine katkı sağlıyor. Bizde yetiştirdiğimiz bu fidelerle hem ormanlık alanımızı korumuş oluyor hem de orman köylüsüne bir gelir kapısı açmış oluyoruz.''

Kargodan 12 bin paket kaçak sigara çıktı

Tekirdağ ilinin Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize büro amirliği ekiplerince yapılan operasyonda 12 bin adet kaçak sigara ele geçirildi.
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Büro Amirliği Ekipleri Mersin ilinden Çorlu ilçesine A.B. adına kargo ile kaçak sigara gönderileceği ihbarı üzerine harekete geçti. Polis ekipleri kargoların gelmesi ile birlikte kargo görevlisi konumuna geçerek kaçak sigaraları almaya gelen A.B.’ yi bekleme başladı. Kendisine gelen sigaraları almaya gelen A.B. mallarını teslim alması ile birlikte polis tarafından kıskıvrak yakalandı. Polis ekipleri teslim edilen kolileri açması sonucu içinden 12 bin paket çeşitli markalarda kaçak sigara ele geçirildi. A.B. ele geçen gümrük kaçağı sigaralar ile birlikte ifadesi alınmak üzere ilçe emniyet müdürlüğüne getirildi. Olay ile ilgisi olduğu tespit edilen, F.B.’ de polis tarafından yakalanması ile emniyet müdürlüğüne getirildi. A.B. ile F.B.’nin alınan ifadelerinin ardından Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine serbest bırakıldılar. Ele geçen 12 bin paket kaçak sigara ise Çorlu Gümrük müdürlüğüne teslim edildi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

KADIN MECLİSİ’NDEN ŞEKER TARAMASI

Çorlu Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Kent Konseyi Kadın Meclisi, Acıbadem Bakırköy Hastanesi işbirliğiyle şeker taraması gerçekleştirdi.
Atatürk Kültür Merkezi, Tamer Levent Sahnesi’nde düzenlenen etkinlikte Kent Konseyi Başkanı Orhan Yavaşoğlu, Kadın Meclisi Başkanı Fatoş Gaygusuzoğlu ve Kadım Meclisi Yönetim Kurulu üyeleri de hazırda bulundu.
Açılışın ardından Acıbadem Bakırköy Hastanesi kadrosundan Doç. Dr. Ender Arıkan, katılımcılara diyabet ve korunmanın yolları konulu seminer verdi. Diyabet hastalığı hakkında önemli bilgiler veren Arıkan, diyabetin tedavi yöntemleri ve tıptaki son gelişmeleri anlattı.
Diyabet hastalığının her geçen yıl daha da artığını belirten Arıkan, “Diyabet hastalığının ortaya çıkması 10 yıllık bir süreyi kapsıyor. Yavaş yavaş geliştiği için de hasta bunu hiç fark etmiyor. Bu nedenle belirli aralıklarla şeker ölçümü yaptırmakta fayda var. Diyabet ne kadar erken teşhis edilirse tedavi edilme şansı da o derecede artar,” dedi.
Diyabetin başka hastalıkları da beraberinde getirdiğini söyleyen Arıkan, “Diyabet insan vücudundaki damarlara çok ciddi şekilde zarar veriyor. Damarların iç duvarındaki hücreler zarar gördüğü için damar bakımından zengin organlar bundan etkileniyor. Damar bakımından zengin olan kalp, göz ve böbrek gibi organların zarar gördüğünü gözlemlemekteyiz. Bu nedenle diyabetin tedavisi çok önemli,” diye konuştu.
Diyabet hastalığının dünyanın birçok ülkesinde giderek daha fazla görülmeye başlandığını ifade eden Arıkan, sağlıklı beslenme ve spor yapmanın önemine değindi. “İnsanların yaşam tarzları, beslenme alışkanlıkları diyabet hastalığının gelişiminde son derece etkili oluyor. Gelişmiş ülkelerde diyabet hastalığının daha az olduğunu görmekteyiz. Az gelişmiş ülkelerde ise görülme sıklığı artıyor. Görüldüğü gibi bu konuda alınabilecek önlemler var. Gelişmiş ülkelerde toplum baskısıyla light cola üretimi arttı. Düşük miktarda sodyum içeren tuzlar da üretilmeye başlandı. Bu nedenle sağlıklı besinler ile beslenmek gerekiyor. Ayrıca spor yapmak da gerekiyor,”
Seminere katılan vatandaşların sorularını da cevaplayan Doç. Dr. Ender Arıkan, bütün katılımcılara sağlıklı bir hayat yaşamalarını diledi. Daha sonra Acıbadem Bakırköy Hastanesi çalışanları tarafından şeker taraması yapıldı. Modern tıbbın imkânlarıyla yapılan ölçümlerin ardından katılımcılara şeker ölçüm değerleri bildirildi. Şeker ölçümleri normal değerlerin üstünde olan vatandaşlar daha kapsamlı muayeneden geçmeleri konusunda uyarıldı. Ücretsiz şeker taraması hizmetinden yararlanan vatandaşlar bu imkânın sağlanmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Çorlu ve Kırcaali Lions Kulübü’nden Başkan Baysan’a Ziyaret

Uluslar arası Lions Kulüpler Birliği bünyesinde kardeşlik anlaşması olan Çorlu ve Kırcaali Lions Kulüpleri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı ziyaret etti.
Bulgaristan’dan gelerek Çorlu Lions Kulübü yönetimiyle bir araya gelen Kırcaali Lions Kulübü ilk ziyaretlerinden birini Çorlu Belediyesi’ne gerçekleştirdi. Çorlu Lions Kulübü Başkanı Ayhan Nuri Erdem, Kırcaali Lions Kulübü Başkanı Plamen Delchev ve İki kardeş Lions Kulübü’nün yönetim kurulu üyeleri Başkan Ünal Baysan ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda sohbet edilen ziyarette Belediye Meclis Üyesi Sezgin Engin ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör konuşulanları tercüme etti.
Kırcaali Lions Kulübü Başkanı Daniel Delchev, kardeş kulüpleri olan Çorlu Lions Kulübü yönetimiyle bir araya geldiklerini ve toplu ziyaretlerinin ilkini Çorlu Belediyesi’ne gerçekleştirdiklerini söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi yönünde çalışmalar yürütmeyi hedefledikleri belirten Delchev, “Öncelikle bize gösterdiğiniz sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ediyorum. Kırcaali’de yeni ve oldukça genç bir kulübümüz var. Bizden daha köklü bir geçmişi olan Çorlu Lions Kulübü’ne bir ziyaret gerçekleştirdik. Lions Kulübü bünyesinde yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin gelişimine de önem veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bizi desteklemenizi istiyoruz. Ayrıca sizin her türlü teklif ve önerinize de açığız,” diye konuştu.
Kırcaali Lions Kulübü Başkanı Delchev’e nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden Baysan, “Bizim belediye yönetimi olarak geçtiğimiz dönemlerde kardeşlik anlaşması imzaladığımız Kırcaali Belediyesi ile yıllar öncesine dayanan ilişkilerimiz var. Çeşitli konularda onlara destek vermiştik. Kırcaali’ye ilk gittiğimde altyapısını ve şehircilik anlayışını beğenmiştim. Bundan bir ay kadar önce Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin kongresine misafir olarak katıldım. Aradan geçen zaman içerisinde Bulgaristan’da çok olumlu gelişmeler yaşandığını gözlemledim. Bundan sonra da komşuluk ilişkileri çerçevesinde önemli etkinlikler gerçekleştirebilmeyi ümit ediyorum,” dedi.
Samimi ortamda yapılan sohbetin ardından, Kırcaali Lions Kulübü’nün üyelerini tanıtan Delchev, daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a geçmişte Kırcaali Belediyesi ile yaptığı kardeşlik anlaşmasından dolayı bir plaket takdim ettim. Ayrıca Kırcaali bölgesinden çıkan işlenmiş bir akik taşı hediye etti. Akik taşının uzun ömrü temsil ettiğini söyleyen Delchev, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a görevinde başarılar diledi.
Kırcaali ve Çorlu Lions Kulübü yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Baysan, Türkiye ve Bulgaristan arasında kültürel ve sosyal alanlarda yapılacak çalışmalarda her türlü işbirliğine hazır olduğunu dile getirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Polis’ten Minik Öğrencilere Ders

Tekirdağ Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Anaokulu Öğrencilerine ders verdi. Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Polislerin Tekirdağ Neşe Alten Anaokulu'nun minik öğrencileri ile vakit geçirdiği bildirildi. Miniklere, 155 Polis İmdat telefonunu nasıl kullanmaları gerektiğini anlatıldığı ve çocuklara evde yalnız kaldıklarında apartman kapısını tanımadıkları kişilere açmamaları konusunda da uyarılarda bulunulduğu ifade edildi. Çocukların büyük ilgisini çeken ve trafik kurallarının anlatıldığı slayt gösterisinin ardından minik öğrencilerin polisleri soru yağmuruna tuttukları kaydedildi.
KAYNAK.www.habercorlu.com

Kar Kalındığı 40 Santimetre

Kırklareli'nin Demirköy ilçesindeki Mahyatepe'de kar kalınlığı 40 santimetreye ulaştı. Dün gece etkili olan kar nedeniyle Demirköy- Kırklareli arasındaki karayolunda araç trafiğinde aksamalar oldu. 10 kadar araç yollardaki buzlanma nedeniyle yolda kaldı. Karayolları ekiplerinin, müdahalesiyle araçlar kurtarılırken, yolda oluşan buzlanma nedeniyle tuz atma çalışmaları sürdürülüyor. Demirköy ilçesindeki Mahyatepe'de ise kar kalındığı 40 santimetreye ulaştı, ilçe merkezinde ise kar etkisini kaybetti. Kırklareli Meteoroloji Müdürü Naci Gürbüz, 17 Ocak Pazar gününe kadar kentte yağış beklenmediğini söyledi. Kırklareli'nde 18 Ocak Pazartesi akşam saatlerinde karla karışık yağmur beklendiğini ifade eden Gürbüz, hava sıcaklığının bugün 6 derece olduğunu belirtti.
KAYNAK:www.habercorlu.com

DP Çorlu Belediye Başkan Adayı Ahmet Altay; Çorlunun Öncelikli İhtiyacı Köprülü Kavşak

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinden Demokrat Parti (DP) Çorlu Belediye Başkan Adayı olarak yerel seçimlere katılan Ahmet Altay, yerel seçimlerin üzerinden geçen 10 ayın ardından bazı tespit ve değerlendirmelerde bulundu. Altay,Çorluda Günlük yayın yapan Çorlu AVRUPA YAKASI gazetesine yaptığı açıklamalarda Çorlu’nun öncelikli ihtiyacının köprülü kavşaklar yapılması olduğunu belirtti. Altay ayrıca, 2023 Vizyon Grubu oluşturarak çalışmalara başlayacaklarını da sözlerine ekledi.
Seçimlerin geride kaldığını ve bundan sonra yapılacak olan işin seçilenlere yardımcı olmak olacağını ifade eden Altay; “Ancak bu yardım seçilenlerle iş birliği yapmak demek de değil. Buna muhalefet de denemez ama Çorlu’nun eksiklerini, ihtiyaçlarını hatırlatacağız. Hedefimiz Çorlu’nun içinde yaşanabilir güzel bir şehir olması. Bununla ilgili olarak projelerimizi de zaman zaman aktaracağız” dedi.
“Köyüm ile Çorlu’nun Ortak Yönleri Çok”
Seçimi kaybetmek dünyanın sonu değil diyen Altay; “Çorlu’da doğdum, Çorlu’da büyüdüm bir aksilik olmazsa da Çorlu`da öleceğim. 25 senedir bu şehre hizmet yapılmadı. Çorlu’ya şehir diyoruz ama bazen şehir demeye de dilim varmıyor, Çorlu köy esasında hem de büyük bir köy. Çorlu’ya bağlı Pınarbaşı Köyü’ndenim. Bir cenaze dolayısıyla köye gittim, arabamı gelişi güzel bir yere bıraktım sağıma soluma bakmadan yoldan karşıya geçtim gittim. Çorlu’da aynen bunlar oluyor. İnsanlar araçlarını istediklere yere bırakıyor yayalar diledikleri yerden karşıya geçiyor. Orası köy, burası ise şehir o zaman neden ortak yanları çok. Benim köyümde de minibüsler var, Çorlu’da minibüsler var. Benim köyümde de müze, tiyatro, sinema salonu, açık hava konser alanı yok, Çorlu’da da yok. Çorlu köy olmaktan çıksın gerçekten şehir olsun. Çorlu’da raylı sistem taşımacılığı olsun, onlarca tiyatro, sinema salonu kütüphane olsun. Gençlerin gidebileceği spor, sağlık, kültür merkezleri olsun ama yok, köyde de yok” şeklinde konuştu.
“2023 Vizyon Grubu”
2023 Vizyon Grubu kurma çalışmalarını yürüttüklerini de sözlerine ekleyen Altay; “Bunlarla ilgili olarak projelerimizi 4 ana başlıkta topladık. 2023 vizyonumuz Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında Çorlu`muzu Avrupa Birliği şehircilik standartlarını yakalamış hatta geçmiş, yaşam kalitesini yükseltmiş, dünya şehri haline gelmiş ve il olmuş bir Çorlu yapmak. Bu hedefimize ulaşmak için hazırladığımız stratejik eylem planımı, Eğitim, bilim, kültür, sanat ve spor, sağlık, çevre koruma, rekreasyon, imar, alt yapı, ulaşım, kentleşme, kentsel hizmet, sosyal hizmet, ticari –sanayi hizmet ve turizm alanlarında üst düzey proje ve uygulamaları gerçekleştirmek istiyoruz. Anlayışımız, Atatürk`ün belirlemiş olduğu Türk milliyetçiliğinden, milletimizin sahip olduğu milli ve manevi değerlerinden ve medeniyet aşkından aldığımız ilhamla laik, hürriyetçi, demokratik ve katılımcı bir düzen anlayışı ile ilişkilerimizde her türlü, dil, ırk, renk, cinsiyet, düşünce, inanç, mezhep, din ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeyi reddederek, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü ile temel hak ve özgürlükleri dokunulmaz kabul ederek, şeffaflık, verimlilik ve bilgiyi esas alarak, hukukun üstünlüğüne sıkı sıkı sarılarak, hakkaniyet, adalet, eşitlik ve dürüstlük ilkelerinin uygulanmasını en önemli ahlaki değer olarak görerek yüce Atamızın bize hedef gösterdiği gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışmak, çok çalışmak olacaktır. 2023 Vizyon Grubu oluşturacağız. Bütün bunları siyasi beklenti için yapmıyorum, hayat tarzım, Çorlu`yu ülkeyi sevmemle alakalı. Bu projeleri bana ait diye, sadece bana aitmiş gibi saklamamın da bir mantığı yok. Çorlu`nun vizyonunu, 13 sene sonrasını hesaplayarak hareket etmeli, bu toplumda yaşıyorsak bu topluma bir şeyler vermeliyiz” dedi.
“Siyasetin İçinde Yer Alacağım”
Çorlu`ya hizmet etmek için her zaman siyasetin içerisinde yer alacağım diyen Altay; “Daha önce de siyasetteydim yine olacağım ama ilçe yönetim kurulu üyesi olarak ama vatandaş olarak ama oy kullanan biri olarak siyasetin içerisinde yer alacağım. Ülkenin Demokrat Parti`ye ihtiyacı var. Siyasette oy kullanacak olanlar da günümüzde insanlar da genel olarak doğrunun yanında olmaktansa güçlünün yanında olmayı tercih ediyorlar. Çorlu Belediye Başkanlığı seçimleri yapıldı insanlar kuvvetlinin yanında oldular. Pekiyi seçmen doğru mu yaptı hayır yanlış yaptılar. Çorlu`nun ihtiyaçlarını doğru tespit etmek gerekir. Çocuğu yapıp ortada bırakmak iş değil onu büyütmek lazım.”
“Raylı Sistem Gelişmişliğin Göstergesidir”
Altay sözlerini şöyle sürdürdü; “Belediyenin minibüsler ile ilgili olarak takındığı tavır hoşuma gitti. Minibüslere hep karşı oldum bu bakımdan hamle sevindirici. Ancak Belediye Başkanının yurt çapında ihale sözü ve yeni bir ihale ihtimalini açık kapı olarak bırakması kafaları karıştırdı. Ruslar 1910 yılında ülkelerinde metro yapmışlar, biz 2010 yılına geldik Çorlu`da raylı sistemi hala düşünüyoruz. Belediye otobüsleri ile taşımacılık yapma gayretleri bile güzel. Çorlu`nun sokaklarında belediye otobüsleri dolaştığı gün Çorlu`nun en mutlu insanı olacağım. Bunu minibüsçü esnafını, şoför esnafını eleştirmek, kötülemek için söylemiyorum bende şoför bir babanın çocuğuyum, bende üniversite yıllarımda okuyabilmek için taksi şoförlüğü yaptım, onlara karşı olumsuzluk taşıdığım için bunları söylemiyorum böyle olması gerektiği için söylüyorum. Keşke raylı sisteme geçilmiş olsa. Raylı sistem gelişmişliğin göstergesidir.”
“Çorlu`da Hiçbir Şey Yapılmadı ve Yapılmayacak”
Çorlu`da seçimlerden bu yana 10 ay geçtiğini anımsatan ve Çorlu Belediyesi`nin çalışmalarını eleştiren Altay; “Çorlu`da çok iş yapıldı. Eski belediye binasının tadilatı için ihale yapıldı. Belediye başkanımızı kutluyorum. Sanki Çorlu`nun başka hiçbir sorunu yok öncelikli sorunu belediyenin yeri, ihalesi yapıldı bu halledilince Çorlu`nun sorunları bitecek. Belediye binası buraya gelirse her şey çözülecek. Çok açık söylüyorum Çorlu`da hiçbir şey yapılmadı ve yapılmayacak” dedi.
“Asfalt Şantiyesini Sıradan Daire Müdürü Kurabilir”
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan`ı da eleştiren Altay; “Asfalt şantiyesini kurmak zaten özelliği olan Belediye Meclisi ya da Belediye Başkanının değil, sorumlu departmanın, ilgili daire amirinin halledebileceği bir iş. Bunu yaptım diyorsan olmaz. Su fiyatlarını düşürdüm demek de olmaz. Zaten normal bir şey su fiyatlarını düşürmek. Yağmur suyu kanalları ile yüzey sularının toplanacağı bir proje hazırlıyorum, çizimleri yapıldı de o zaman görelim iş yaptığını. Orion`un bulunduğu bölgeye köprülü kavşak yaparsan eğer Çorlu`ya bir şey yapmış olacaksın. TOKİ bin 294, Armada City bin 702 konut yapıyor. Sanayi Sitesi`nde 600 yeni dükkân açılacak. Mevcutları hesaba katmadan sadece yenilere bakarsak o bölgede çok kısa bir süre içerisinde 4 bine yakın iş yeri ve konut oluşacak. Bölgeye ayrıca Adliye Sarayı, Ticaret ve Sanayi Odası ile Vergi Dairesi gelecek. Basit bir hesapla 4 bin konut ve iş yerinde 2 bin araç bulunduğunu varsayalım. İnsanların bu 2 bin araçla 07.00 – 09.00 saatleri arasında iş gereği trafikte ve o bölgede bulunduğunu ve bir araba boyunun da ortalama 4,5 metre olduğun hesap edin. Orion ve Emniyet Müdürlüğü bölgesindeki ışıklı kavşak Çorlu`ya yetmez” diye konuştu.
“Köprülü Kavşak Yaparsan İş Yapmış Olacaksın”
Ahmet Altay; “Eğer Belediye Başkanı olarak sen o bölgeye köprülü kavşak yapıp, araçları kırmızı ışıkta durmadan, bir birleri ile karşılaşmadan gidecekleri yere zaman kaybetmeden kolayca ulaştırabilirsen o zaman Çorlu`ya bir şey yapmış olacaksın. İstanbul istikameti başta olmak üzere Çorlu`nun 4 girişine köprülü kavşak yapmazsan, raylı sisteme dönmek için proje başlatmaz, çalışma yürütmezsen, en az 4 arıtma tesisi kurulması için plan yapmazsan, sinema ve tiyatro salonları ile kütüphaneler yapılması için özel sektörü ve kamu sektörünü harekete geçirmezsen, Sağlık Mahallesi`ne köprülü kavşak yaparak üst geçitleri ortadan kaldırarak araçları yer altına almazsan, Kentsel dönüşüm projesi uygulamaz bırak uygulamayı lafını bile etmezsen, içilebilir su tesisatını mahalle mahalle başlatmazsan, Çorlu`ya çok sayıda kat otoparkı yapılması için harekete geçmezsen ben sana bir şey yaptı demem. Arıtma tesisi için ben söz veriyorum. Avrupa`dan hibe kredi desteği sağlanması için araştırma yapacağım yeter ki ortada projesi olsun, planı çalışması olsun. Çorlu`ya arıtma tesisi, köprülü kavşak, katlı otopark yapılması hayal değil. Bunların hemen olması bekleyen ya da isteyen de yok. 3 yılda yapacağım diyen zaten delidir ama bir başla hamle yap, hamleni görelim, girişimde bulun biz de görelim 10 aydan bu yana yapılan hiçbir şey yok” dedi.
“Milletvekili Olmak İçin Her Türlü Hamleyi Yaptı ve Yapmaya Devam Ediyor”
Altay sözlerini şöyle devam ettirdi; “Siyasi beklentileri için göreve geldiğini, bir şey yapmayacağını biliyorum. Milletvekili olmak için her hamleyi yaptı ve yapmaya devam ediyor. Bunların beyninde Çorlu, Çorlu`ya hizmet etme anlayışı, bu ülke yok ‘ben’ var. Küçük hesapları küçük insanlar yapar, büyük düşünelim büyük hesaplar yapalım. Marmaracık ve Yenice Beldeleri ile Önerler, Türkgücü, Seymen köylerini etraftaki diğer köyleri Çorlu`ya bağlamaz, Çorlu`ya kazandırmazsan ben sana bir şey yaptı demem. Önerler Çorlunun içinde kaldı ama bu konuyla ilgili olarak daha bir tek kelime edilmedi. Ben olsam yeri yerinden oynatırım hem Çorlu`yu hem de Önerler`i ve diğer köyleri ayağa kaldırırım. Çorlu büyümeyi önce il olmayı sonra da büyükşehir belediyesi olmayı düşünmeli. Çorlu`nun modern yaşam merkezi, il ve büyükşehir belediyesi olmayı konuşması gerekiyor. Bunları konuşacak, ortaya koyacak insanlar lazım
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Tekirdağ Milletvekili Kemalettin NAlcı İLe ilgili TBMM Anayasa Komisyonu Raporu

İlgi : TBMM Başkanlığının 29 Aralık 2009 tarih ve 18748 sayılı yazısı.
TBMM Başkanlığı ilgi yazısı ile, Tekirdağ Valiliğince, Saray İlçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ihale edilen Çerkezköy-Saray 0+000-17+420 km. arası toprak işleri, sanat yapıları ve üst işlerine ait yapım işi ihalesini alan Erna İnşaat ve Turizm Sanayi ticaret Limited Şirketinin şirket müdürünün Tekirdağ Milletvekili Sayın Kemalettin NALCI olduğunun bildirildiğini, bu nedenle adı geçen milletvekilinin üstlendiği görevin milletvekilliği ile bağdaşıp bağdaşmadığı hususunda Komisyonumuzun görüşünü istemektedir.
Komisyonumuz bu görüş istemini değerlendirmek üzere 13 Ocak 2010 tarihinde toplanmıştır.
Komisyon Başkanı Prof. Dr. Burhan KUZU toplantıyı açış konuşmasında; TBMM üyeliği ile bağdaşmayan işleri düzenleyen yasal çerçeve hakkında bilgi vermiş, bu alanın net bir şekilde belirlenmesinin güçlüğüne, uygulamada tereddütler yaşandığına dikkat çekmiştir.
Milletvekilliği ile bağdaşmayan işlerin yasal çerçevesinin 1982 Anayasasının 82 nci maddesi ile 3069 Sayılı Kanun çizmektedir. Anayasamızın “üyelikle bağdaşmayan işler” kenar başlığını taşıyan 82 nci maddesinin birinci fıkrası uyarınca; “Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Devlet ve diğer kamu tüzel kişilerinde ve bunlara bağlı kuruluşlarda; Devletin veya diğer kamu tüzel kişilerin doğrudan doğruya ya da dolaylı olarak katıldığı teşebbüs ve ortaklıklarda; özel gelir kaynakları ve özel imkanları kanunla sağlanmış kamu yararına çalışan derneklerin ve Devletten yardım sağlayan ve vergi muafiyeti olan vakıfların, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alamazlar, vekili olamazlar, herhangi bir taahhüt işini doğrudan veya dolaylı olarak kabul edemezler, temsilcilik ve hakemlik yapamazlar.”
31.10.1984 tarihli ve 3069 Sayılı Türkiye Büyük Millet Meclisi Üyeliği ile Bağdaşmayan İşler Hakkında Kanunun2 nci maddesi Anayasanın 82 nci maddesinin tekrarı niteliğindedir. 3069 Sayılı Kanunun 3 üncü maddesinin son cümlesinde ise “…. Serbest mesleklerini icrada, ferdi işletmelerini idarede milletvekilliği unvanlarını kullanamazlar.” hükmü mevcuttur. Yine aynı Kanunun 5 inci maddesi ile milletvekillerinin yapamayacakları işleri ilişkin diğer kanunlarda yer alan hükümler saklı tutulmuş, 6 ncı maddesi ile TBMM üyesi seçilmeden önce bu Kanunla yasaklanan herhangi bir yükümlülük üstlenmiş bulunan üyelerin mevcut durumlarını altı ay içinde bu Kanuna aykırı hareket etmenin müeyyidesi ise üyeliğin düşmesi olarak belirlenmiştir. Üyeliğin düşmesi Anayasa ve İçtüzük hükümleri uyarınca işleyecek bir süreçtir.
Komisyonumuz toplantısında öncelikle Tekirdağ Milletvekili Sayın Kemalettin NALCI’yı konu ile ilgili olarak dinlemiştir.
Tekirdağ Milletvekili Sayın Kemalettin NALCI özetle, 2007 seçimlerinden önce mühendislik hizmetlerinde çalıştığını, mevzuat gereği 5 yıl daimi çalışmadan hiçbir belge kullanılamadığını, milletvekili seçildiğinde şahsıyla ilgili işlerden istifa ettiğini, ihaleye girip giremeyeceği ile ilgili olarak TBMM Genel Sekreterliğine müracaat ettiğini, ancak kendisine “kanunları yorumlama yetkilerinin olmadığı” şeklinde cevap verildiğini, Kamu İhale Kanununda ihaleye giremeyecekler arasında milletvekillerinin bulunmadığını söylemiştir. Sayın NALCI 24.08.2009 tarihinde şirket müdürlüğünden ayrıldığını ifade etmiştir. Bu olay şikayet üzerine gündeme gelmiş, idareler Kamu İhale Kuruluna konuyu taşımışlardır. Kamu İhale Kurulu, Kamu İhale Kanunu çerçevesinde milletvekillerinin ihalelere girmesinin yasaklanmadığını, Borçlar Kanunu çerçevesinde konuyu değerlendirmeleri gerektiğini idarelere bildirmiştir. Köylere Hizmet Götürme Birliği şirkete yazdığı cevapta ihalenin devamına karar verdiklerini bildirmiştir. Bu yazı 05.10.2009 tarihlidir. 19.11.2009 tarihinde ise Tekirdağ Valiliğinin yazısı TBMM Başkanlığına ulaşmıştır. 3069 Sayılı Kanun ve gerekçesi incelendiğinde de taahhüt işleri ve ihalelerle ilgili herhangi bir açıklayıcı husus içermediği görülecektir. Sayın NALCI açıklamalarıyla ilgili belgelerin birer suretini Komisyonumuza sunmuştur.
Komisyon üyelerimiz konuyla ilgili olarak şu görüşleri ifade etmişlerdir:
- TBMM İçtüzüğünün Milletvekilliği ile bağdaşmayan bir görevi sürdürme halinde uygulanacak kuralları içeren 137 nci maddesindeki sürecin öncelikle işletilmesi gereklidir. Bu konuda önce Başkanlık Divanı karar vermelidir.
- Kemalettin NALCI, tereddüde düştüğü anda ilgili idarelere müracaatını yapmış, tereddüdü giderilmeyince şirket müdürlüğünden istifa etmiştir. Bu konuda üzerine düşeni yapmıştır.
- TBMM’nin ve milletvekillerinin saygınlığını korumak ve ilgili idarenin en üst amiri olan ve siyasi sorumluluk taşıyan bakanların kendi bürokrasisiyle ilgili olan bitenden haberdar olabilmesi için TBMM ile yazışmaların Bakan imzası ile yapılması gereklidir. Bu konudaki hukuki boşluk bir an önce doldurulmalıdır. Valinin bu şekilde doğrudan TBMM Başkanlığına yazı yazması doğru değildir.
Sayın NALCI görevinden ayrıldığı için Komisyonumuzun bu konuda görüş bildirmesine gerek bulunmamaktadır. Bazı üyelerimiz bu görüşe karşı ilke ve kurallar çerçevesinde konunun değerlendirilmesinin gerektiğini belirtmişlerdir. Burada göz önünde tutulması gereken Kamu İhale Kanunu değil, 3069 Sayıl Kanundur. 3069 Sayılı Kanunun 2 ve 4 üncü maddeleri açıktır. Milletvekili seçildikten sonra şirket müdürü olarak devam etmiştir. Bu da açıkça yönetim görevidir. Önemli olan Milletvekili unvan ve nüfusunun özel işlerde kötüye kullanılmasının önlenmesidir. Bu tür bir görevin Milletvekili sıfatı ile bağdaşmadığı gayet açıktır. Komisyonumuz bu yöndeki kararı benzeri görevleri devam eden üyeler için uyarıcı nitelikte olmalıdır.
- Devlet ve diğer kamu tüzel kişileri ve bağlantıları nezdinde taahhütte bulunma, ihalelere girme önemlidir. 3069 Sayılı Kanuna göre ihale alınan şirket kamu tüzel kişisidir. Şirket müdürlüğü özel hukuk ilişkisi içinde sürdürülebilir ancak Devletle ilgili işlerde bu unvan kullanılmamalıdır.
- Valiliğin yazısını Milletvekilini aşağılayıcı şekilde değerlendirmemek gerekir. Her aşamada kanuna aykırı bir husus tespit edildiğinde usulüne uygun ilgili makama müracaat edilmelidir.
Yapılan görüşmeler sonucunda Komisyonumuzca şu tespitler yapılmıştır;
- 3069 Sayılı Kanun; muğlaklığı, uygulamadaki tereddütleri giderecek şekilde yeniden düzenlenmelidir,
- Siyasi Etik Komisyonu ya da Kurulu kurulmasıyla ilgili 22 nci dönemde önemli çalışmalar yapılmıştı. Bu yapılanmanın daha çok milletvekillerine yardım eden; hak ve yükümlülüklerini gösteren bir işlev görmesi amaçlanmaktaydı. Bu Kurul ya da komisyon en kısa sürede hayata geçirilmelidir.
- Parlamento hukuku açısından bakıldığında bir taahhüt işinin milletvekili tarafından üstlenilip üstlenilmeyeceği konusu açıklığa kavuşturulmalıdır. Bir milletvekili Anayasanın 82 nci maddesi ve 3069 Sayılı Kanun hükümlerine göre taahhüt işini doğrudan ya da dolaylı olarak üstlenmemelidir.
Somut olayda adı geçen Milletvekili için şirket hisselerini devretmesi ve müdürlük görevinden istifa etmesi sonucu bağdaşmazlık hali sonradan ortadan kalkmıştır. Milletvekilinin limited şirketin müdürü olması kanuni çerçevede mümkündür; ancak ilgili kanun hükümlerinde yer alan kurum ve kuruluşlarda taahhüt işi almamalıdır. Sayın NALCI kanuna aykırı olan durumu gidermek için gerekli özeni göstermiştir.

Türk Barter-Rusya Open Barter işbirliği anlaşması imzalandı.

Alternatif Ticaret ve Finans modeli Barter Sistemi dünyada hızla yaygınlaşmaya devam ediyor. Uluslararası Barter hamlesi başlatan Türk Barter, daha önce 11 ülke ile imzaladığı işbirliği anlaşmalarına Rusya’nın önemli Barter şirketlerinden Rusya Open Barter’ı ekledi.
HABER VE FOTO: Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
2010 yılı stratejik yurtdışı genişleme hedefini uygulamaya koyan Türk Barter yurtdışından gelen Barter şirketleriyle yapmış olduğu temaslar neticesinde Rusya’nın önemli Barter şirketi Open Barter System ile Türk Barter Genel Merkezinde işbirliği anlaşması imzaladı. Bu doğrultuda Türk iş dünyasına uluslar arası kapıları ticari ve ödeme sistemiyle farklılaştırarak açan Türk Barter, Rusya pazarında karşılıklı ticaretin de artmasında önemli bir rol üstlenmiş oldu.
Yapılan işbirliği anlaşmasında IRTA Yönetim Kurulu Üyesi ve Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek, yapmış olduğu açıklamada; “Dünyada takas ile başlayan, dünya ekonomisi IRTA’nın (Dünya Barter Birliği) katkılarıyla Barter endüstrisi olarak hızlı bir şekilde gelişmekte ve yayılmaktadır. Avrupa’daki ve Asya’daki Barter şirketlerinin ortak bir yapıda birleştirilmesi, ortak bir program çevresinde birbirleriyle Barter ticaretini geliştirmek görevini Türk Barter üstlenmiştir. Avrupa’daki Barter şirketlerini IRTA Avrupa İstanbul toplantısında genel merkezimizde ağırlayarak, örnek bir Barter şirketinin modelini ve teknolojik altyapısının Barter sistemi ile birleştirildiğinde yapılabileceklerini göstermiş olduk. Anlaşmış olduğumuz Barter şirketlerinin, Türk Barter Online sisteminde birbirleriyle güvenli bir ticaret yapabilmeleri için gerekli platformu kurduk. Uluslararası yapmış olduğumuz anlaşmalar neticesinde Türkiye için ekonomik anlamda önemli olan Rusya ile piyasaların daraldığı bu dönemde Barter ticareti ile ticaret ve işlem hacmimizi artırmayı hedefliyoruz. Türk Barter üyeleri Rusya’daki Barter şirketinin üyeleriyle çalışma imkânı bulacaklardır. Daha önce 11 ülke ile stratejik işbirliği anlaşmalarımız doğrultusunda, 2010 yılında hedefimiz 20 ülke ile işbirliği anlaşması imzalamak olacaktır. Ayrıca özellikle komşu ülkelerde temsilcilikler vererek, lisans anlaşmalarıyla da ihracatın artırılması ve ithalatın Barter ile yapılmasını öncülük ederek reel sektörü de destekleyeceğiz” dedi.
Open Barter System Barter Yönetim Kurulu Başkanı İlya Volkov yapmış olduğu açıklamada; “1,5 yıl önce Open Barter System Barter şirketini satın aldık. Barter sektöründe dünyada kurumsal yapısını tamamlamış Barter endüstrisine örnek modellemeler sunan Türk Barter ile anlaşma yapmak şirketimizin en önemli hedefiydi. Türk Barter’ın uygulamış olduğu “Corporate Barter” şeklini birlikte Rusya’da uygulayacağımızdan dolayı çok mutluyum. En kısa sürede Rusya’daki üyelerimizle, Türk Barter üyeleri arasında işlem yapmaları için hızla sistem kurgulamamızı da yapacağız “ dedi

İTÜ'den Lüleburgaz Anadolu Lisesi'ne teşekkür

HABER:Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Lüleburgaz Anadolu Lisesi'ne, İTÜ'ye girmeye hak kazanan Lüleburgaz Anadolu Liseli öğrenciler için tebrik mesajı gönderdi.
İTÜ Rektörü Prof Dr. Muhammed Şahin imzalı açıklamada, "2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce düzenlenen sınav sonucunda Üniversitemize girmeye hak kazanan en başarılı öğrencilerin yetişmesindeki katkılarından dolayı Lüleburgaz Anadolu Lisesi'ni kutlar, başarılarının devamını dilerim" denildi

3 Esnaf Odası seçime gidiyor

HABER:Fırat ÇALIŞKAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Lüleburgaz Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası ve Lüleburgaz Demirci ve Araba Yapımı Madeni Eşya Sanatkarları Odası seçime gidiyor.
Odalar, bugün ve yarın yapacakları Olağan Genel Kurul Toplantılarında başkan ve Yönetim Kurulu üyelerini seçecekler.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin seçimi bugün saat 12.00'de Esnaf Düğün Sarayı'nda; Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası'nın seçimi yarın saat 10.00'da Özbek Düğün Salonu'nda; Demirci ve Araba Yapımı Madeni Eşya Sanatkarları Esnaf Odası'nın seçimi yarın saat 13.00'da Halk Eğitim Merkezi'nde yapılacak.

Ataköy Camii yardımlarınızı bekliyor


Kırklareli’nin Pınarhisar ilçesine bağlı Ataköy Köyü Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Küçükoğlu, 1,5 yıl evvel yapımına başladıkları Camiinin tamamlanabilmesi için hayırseverlerden yardım beklediklerini dile getirdi2008 Yılının Nisan ayında Kırklarelinin Pınarhisar ilçesine bağlı Ataköy Köyünde yapımına başlanan Camii tamamlanmak üzere olduğunu belirten Ataköy Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Küçükoğlu yaptığı açıklamasında şunları kaydetti:Hayırseverlerimizin büyük desteği ile 2008 yılının Nisan ayında köyümüzdeki caminin temelini attık. 1.5 yıl gibi kısa bir sürede camimiz tamamlandı. Sadece Avize, Halı ve Çevre Düzenleme işlerinin yapımı kaldı. Bunlarında tamamlanabilmesi için hayırseverlerimizden bir kez daha katkı bekliyoruz. Gereke il merkezimizden ve gerekse Lüleburgaz ve Pınarhisar ilçelerimizden hayırsever vatandaşlarımızın yapmış olduğu bağışlar ile bu seviyeye gelen camimizin geri kalan kısımlarını tamamlayarak Nisan ayı başında hizmete açmayı istiyoruz. Bunun içinde tüm hayırsever vatandaşlarımızdan bir kez daha bizlere deste olmalarını bekliyoruz.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Ben mahallemin kahraman bakkalından yanayım”

HABER VE FOTO:Şenol Goncagül/Aydeniz Dereli
Kırklarelinin Vize ilçesinin önemli politik ve ticaret şahsiyetlerinden olan Oto ve Sanayi malzemeleri, inşaat malzemeleri, kaporta boya işleri ile oto boyama fırını işleri yapan Damping Ticaret firması sahibi Refai Kırıklar ile politikadan, ticarete kadar uzanan bir çok konuda sohbetlerde bulunduk. Tüm samimiyeti ile sorularımızı cevaplayan Refai Kırıklar, sorularımıza şu cevapları verdi:* Ben kahraman bakkaldan yanayımVize ilçesinin diğer yerleşim alanlarında olduğu gibi, yavaş yavaş büyük marketlere kapılarını açtığını ve bu durumun da, küçük bakkal ve marketler için hayatta kalma mücadelesini giderek güçleştirdiğini dile getiren Ferai Kırıklar: Benim küçük market ve bakkal hemşehrim, yatırımından elde ettiği gelirini, yine benim ilçemde harcıyor. Kredi kartı olmayan veya olupta borcundan dolayı kaybeden hemşehrilerimin borçlarını bakkal defterlerine kaydediyorlar. Bu sadece tercih sebeplerimden sadece birisidir.* Büyük marketlerde insan kendini kaybediyorRefai Kırıklar: Büyük bir markete giriyorsunuz. Ucuz birkaç gıda maddesini ucuza alayım derken, kredi kartına aylık 10 liralık taksitli malları görüyor ve bundan nolur deyip, ardı ardına birkaç tane alıyorsunuz. Bir de kasaya gidiyorsunuz ki, alışveriş miktarınız ayyuka çıkmış. Ama küçük market veya bakkallarda bu olmaz. Alacağınız şeyleri alır, çıkarsınız.* Politikada uzun yıllar geçirdimDPden Vize Belediye Meclisinde üç dönem süre ile Belediye Meclisi Üyeliği Ve Başkan Yardımcılığı yaptığını ve politika ile içli dışlı olduğunu, önemli tecrübeler elde ettiğini dile getiren Refai Kırıklar: Politikayı iyi çözdüğüme inandığım dönemde bıraktım. Bazı açılardan bana uymadı. Artık, köşeme çekildim ve olayları dışardan izliyorum.* Selçuk Yılmaz Vize için tarihi bir şanstırVize Belediye Başkanı Selçuk Yılmazın, Vize adına önemli bir şans olduğuna inandığını da ifade eden Refai Kırıklar: Selçuk Başkan, gerçekten de Vize için büyük bir çaba harcıyor. Kentte altyapı çalışmaları oluyor. Haklı olarak ta, millet bu çalışmalardan rahatsız oluyor. Ama birader, hem hizmet isteyeceksin, hem de bazı rahatsızlıklara katlanmayacaksın? Nerede o bolluk? E, hemen bir kazıyı yapınca, ardından diğeri gelemeyebiliyor. Sabırlı olmak lazım. Anlamak lazım. Bu altyapı işleri tamamlandığında, Vize de çok şey eskisi gibi olmayacak. Ama dediğim gibi, biraz daha sabır.* Selçuk Yılmaz DPden ayrılmazAK Parti başta olmak üzere, belediye başkanı Selçuk Yılmazın, bazı partiler tarafından kendi saflarına katılması için teklifler getirdikleri yönünde siyasi kulislerde söylentilerin olduğunu da belirten Refai Kırıklar:Benim bildiğim Selçuk Yılmaz, bu oyunlara gelmez! DPnin parlamentoda bile bulunmadığı en zor dönemlerinde bu partiden başkan seçildi. DP ile marka oldu. Partisinin gölgesi ile değil, kendi adı ve Ona bağlanan umutların rüzgarı ile kazandı. Şimdi, o kendisini seçen ve umutlarını bağlayan insanlara sırtını dönüp, başka bir partiye gitmeyecektir.* DP süvarisini bulursa…DPnin, Türkiyede olduğu gibi, Trakyada da önemli bir seçmen kitlesinin bulunduğunu belirten Refai Kırıklar: Sayın Cindoruk, partimize ve devletimize büyük hizmetleri geçmiş önemli bir isimdir. Ancak, genel başkanlık koltuğuna, daha genç ve atak, vitrini düzgün, tabanını daha iyi kucaklayabilecek bir liderin oturması durumunda, DPnin mutlaka barajı aşacağına, Kırklareli dende bir milletvekili çıkaracağına, tüm tecrübeme dayanarak kefil olabiliyorum. Bu olabilirse, Türk siyasi hayatında DP yeniden eski günlerine kavuşacaktır* Cemal Özbilenin politikaya yeniden kazandırılması lazımdırKırklareli eski Milletvekili Cemal Özbilen in, politikadaki büyük tecrübesinin, bölgeye yaptığı önemli hizmetlerin unutulmadığını, Özbilenin, DPye aktif politika girişinin sağlanması ve Kırklareli den DP Milletvekili Adayı gösterilmesinin, önemli bir çıkışı da beraberinde getirebileceğini inandığını belirten Refai Kırıklar: DP, Genel Merkeze ve Kırklareli ilindeki teşkilatına iyi bir süvari istiyor. Bu yapılabilinir ise, Kırat eskisinden de daha yükseklere sıçrayacaktır.

Babaeski’nin fendi Kırklareli’ni yendi

Kırklareli’de oluşan rekabet ortamında 300 gram ekmek 65 Kuruş’tan 50 Kuruş’a düştü. Zam bekleyen vatandaş indirim karşısında şaşkın kalırken fırıncılar rekabette zarar ediyor. Kırklareli merkez ilçede hızla artan fırın sayısının yanı sıra belde ve ilçelerden gelen ekmekler merkez ilçede rekabet ortamı oluşturdu. Rekabet nedeniyle 300 gram ekmeğin 65 Kuruştan 50 Kuruşa çekildiğini belirten Kırklareli Ekmekçilik Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Baskın; İlimizde fırın sayısının ihtiyaçtan fazla olması ve belde ile ilçelerden merkez ilçeye ekmek gelmesi bizi rekabete sürükledi. Şuan Kırklarelide 15 ekmek fırını var. Babaeski Belediyesi ve Ticaret ve Sanayi Odası Babaeskide ekmek fiyatlarını 50 kuruşa çekmesiyle beraber Babaeskiden merkez ilçeye ekmek gelmeye başladı. Gelen ekmeklerde bizim üretimimizi azalttı. Üretim azalınca da aynı maliyetle daha az ekmek yapmaya başladık. Bizim indirimdeki amacımız üretimi arttırarak sürümden kazanmak dedi.* Rekabet çok uzun sürecekRekabetin kısa süreli olmayacağını tahmin ettiğini belirten Baskın; Rekabetin bir yada iki ay gibi kısa bir sürede biteceğini tahmin etmiyorum. Bu rekabet çok uzun sürecek gibi gözüküyor. Kırklareli halkı rekabet olmadan da bu fiyatla ekmek yiyebilir ve bizde zarar etmeyiz. Ama dışarıdan gelen ekmeğe ve hızla artan fırın sayısına engel olunması gerekir. Yetkililerin buna engel olması gerektiğini düşünüyorum. Kırklarelili ekmek fırıncıları bir birlerinin kuyusunu kazma değil, geleceğini kurtarma peşinde şeklinde konuştu.* Fırınlarda hijyen kaybolabilirKâr elde edemeyen fırınlarda hijyenin düşebileceğinin üzerinde duran Baskın; Rekabet ortamında denetlemeler sayesinde ekmeğin gramının düşmesi önlenebilir. Fakat kâr yapamayan işyerleri hijyenden bir şeyler kaybedebilir. Bu hijyen kaybının önüne de fırınların denetlenmesiyle geçilebilir dedi.* Bakkallarda 2 kuruş kâr kaybıRekabet öncesi 53 Kuruşa ekmek alarak 65 Kuruşa sattıklarını belirten Coşkun Gıdanın sahibi Zeynep Sezer Coşkun şimdi ise 40 Kuruşa aldıkları ekmeği 50 Kuruşa sattıklarını ve arada 50 Kuruş kârlarının kaybolduğunu belirtti. Coşkun; Fırıncıların rekabeti bu aralar ekmeğe zam bekleyen vatandaşı sevindirdi. Ekmeğin gramının düştüğünü düşünen vatandaşlar gramın düşmediğini öğrendiklerinde daha da şaşırıyorlar.Bu rekabet ortamında bizde sattığımız her ekmekten aldığımız 2 kuruşluk kârı kaybettik. Rekabet öncesi ekmeği 53 Kuruşa alıp 65 Kuruşa satıyorduk. Elde ettiğimiz kâr 12 Kuruş oluyordu. Şimdi ise 40 Kuruşa aldığımız ekmeği 50 Kuruşa satıyoruz. Elde ettiğimiz kâr 10 Kuruşa düştü. Biz sadece elde ettiğimiz kârdan bir şeyler kaybettik. Fırıncıların büyük oranda zarar ettiklerini düşünüyorum dedi
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Çorlu Şoförler Odası Başkanı Abdullah Baş; Genel Kurulda Yeniden Başkanlığa Adayım

Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş, 24 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olan Olağan Genel Kurulda yeniden başkanlığa aday olduğunu açıkladı.
Çorlu Şoförler Odası üyelerinin teveccühü ile 11 yıldan bu yana başkanlık görevini yürüttüğünü ve esnaflar için çeşitli hizmetlere imza attığını kaydeden Başkan Baş; “Odamıza bağımsız bir bina ve sosyal tesis kazandırdık. Trakya bölgesinde bu büyüklükte, böylesine imkanları olan, sosyal tesisleri bulunan bir başka esnaf odası daha yok. Yeni binamızla odamıza gelir de temin ettik. Düğün Salonu ile kiraya verdiğimiz Restaurant ve SGK binasından odamıza gelir sağlıyoruz. Bu gelirler üyelerimize yeni hizmetler olarak geri dönecek” dedi.
Yeni binanın yanı sıra odaya çekici ve ambulans da kazandırdıklarını ve üyeler başta olmak üzere Çorlu halkının hizmetine sunduklarını ifade eden Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş; “Geride kalan 3 genel kurulda destek vererek yönetimi ben ve ekibime veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Üyelerimizden aynı teveccühü yenide bekliyoruz. Yeniden görev verilmesi halinde öncelikli konumuz T, S ve J plaka sahibi üyelerimizin sorunların çözüme kavuşturmak olacak. 2 bin üyemiz bulunuyor. Bu üyelerimizin sorunlarını yerel yönetimlere taşıyabilmek ve gündeme getirebilmek için bu dönem Belediye Meclis üyeliğine seçildim. Belediye Meclisi`nde üyelerimizin haklarını savunuyorum. Gelen talepler doğrultusunda Otogar kapı çıkış ücretlerinde indirim sağlandı. Bundan sonra da üyelerimizin çıkarlarını ilgilendiren konuların her alanda takipçisi olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Başkan Baş, 24 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olan Genel Kurula tüm üyelerin katılmasını istediklerini belirtti.
KAYNAK:AVRUPA YAKASI GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...