***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

15 Ocak 2010 Cuma

Çorlu ve Kırcaali Lions Kulübü’nden Başkan Baysan’a Ziyaret

Uluslar arası Lions Kulüpler Birliği bünyesinde kardeşlik anlaşması olan Çorlu ve Kırcaali Lions Kulüpleri Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı ziyaret etti.
Bulgaristan’dan gelerek Çorlu Lions Kulübü yönetimiyle bir araya gelen Kırcaali Lions Kulübü ilk ziyaretlerinden birini Çorlu Belediyesi’ne gerçekleştirdi. Çorlu Lions Kulübü Başkanı Ayhan Nuri Erdem, Kırcaali Lions Kulübü Başkanı Plamen Delchev ve İki kardeş Lions Kulübü’nün yönetim kurulu üyeleri Başkan Ünal Baysan ile bir araya geldi. Samimi bir ortamda sohbet edilen ziyarette Belediye Meclis Üyesi Sezgin Engin ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör konuşulanları tercüme etti.
Kırcaali Lions Kulübü Başkanı Daniel Delchev, kardeş kulüpleri olan Çorlu Lions Kulübü yönetimiyle bir araya geldiklerini ve toplu ziyaretlerinin ilkini Çorlu Belediyesi’ne gerçekleştirdiklerini söyledi. İki ülke arasındaki ilişkilerin gelişimi yönünde çalışmalar yürütmeyi hedefledikleri belirten Delchev, “Öncelikle bize gösterdiğiniz sıcak karşılamadan dolayı teşekkür ediyorum. Kırcaali’de yeni ve oldukça genç bir kulübümüz var. Bizden daha köklü bir geçmişi olan Çorlu Lions Kulübü’ne bir ziyaret gerçekleştirdik. Lions Kulübü bünyesinde yürüttüğümüz çalışmaların yanı sıra iki ülke arasındaki kültürel, sosyal ve ekonomik ilişkilerin gelişimine de önem veriyoruz. Yaptığımız çalışmalarda bizi desteklemenizi istiyoruz. Ayrıca sizin her türlü teklif ve önerinize de açığız,” diye konuştu.
Kırcaali Lions Kulübü Başkanı Delchev’e nazik ziyaretinden dolayı teşekkür eden Baysan, “Bizim belediye yönetimi olarak geçtiğimiz dönemlerde kardeşlik anlaşması imzaladığımız Kırcaali Belediyesi ile yıllar öncesine dayanan ilişkilerimiz var. Çeşitli konularda onlara destek vermiştik. Kırcaali’ye ilk gittiğimde altyapısını ve şehircilik anlayışını beğenmiştim. Bundan bir ay kadar önce Hak ve Özgürlükler Hareketi Partisi’nin kongresine misafir olarak katıldım. Aradan geçen zaman içerisinde Bulgaristan’da çok olumlu gelişmeler yaşandığını gözlemledim. Bundan sonra da komşuluk ilişkileri çerçevesinde önemli etkinlikler gerçekleştirebilmeyi ümit ediyorum,” dedi.
Samimi ortamda yapılan sohbetin ardından, Kırcaali Lions Kulübü’nün üyelerini tanıtan Delchev, daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a geçmişte Kırcaali Belediyesi ile yaptığı kardeşlik anlaşmasından dolayı bir plaket takdim ettim. Ayrıca Kırcaali bölgesinden çıkan işlenmiş bir akik taşı hediye etti. Akik taşının uzun ömrü temsil ettiğini söyleyen Delchev, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a görevinde başarılar diledi.
Kırcaali ve Çorlu Lions Kulübü yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Baysan, Türkiye ve Bulgaristan arasında kültürel ve sosyal alanlarda yapılacak çalışmalarda her türlü işbirliğine hazır olduğunu dile getirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...