***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Vize Festivali’ne iki ünlü isim daha


Kırklareli iline bağlı Vize İlçesinde bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Vize Tarih ve Kültür Festivali’nde birbirinden ünlü sanatçılar yer alacak. Festivale katılacak olan sanatçılara günbe gün bir yenisi eklenirken, heyecan da şimdiden doruğa çıkmaya başladı. Ilk olarak sahne alacağı açıklanan genç yetenek
Yusuf Güney’in ardından Türkiye’nin en tanınmış pop müzik şarkıcılarından Bengü ve Lara’nın Vize Tarih ve Kültür Festivali’nde yer alacağı açıklandı. Özellikle geçtiğimiz aylarda yayımladığı “Iki Melek” albümü ile Yaz’a damgasını vuran Bengü’nün festival kapsamında Vize’ye gelicek olması, oldukça büyük sevinç yarattı.
Bengü’nün yanı sıra güçlü dansı ve güzel şarkıları ile tanınan Lara’nın da Vize Tarih ve Kültür Festivali’nde, müdavimleri coşturması bekleniyor.

Çorlu Esnafı Kaldırımların Önüne Ürünlerini Koymayacak


Havuzlar parkına doğru inen caddede bulunan esnafı ürünlerini kaldırımlara koymamaları konusunda uyaran belediye ekipleri bir hafta sonra tekrar teftiş amaçlı dükkânları gezmeye çıktığında ürünlerin yine cadde üzerinde olduğunu gördü. Bunun sonucunda yapılan uyarılara kulak asmayan esnafın ürünleri belediye ekipleri tarafından kaldırıldı.
Dükkânlarının önlerine, kaldırımların üzerine ürünlerin bırakılması yasak, kaldırımlar üzerinde bulunan ürünler insanların rahat bir şekilde yürümesini engelliyor.
Havuzlar kısmında bulunan kaldırımların üzerinden belediye ekiplerince kaldırılan ürünler sonrasında vatandaşda kaldırımlarda rahatça yürümenin keyfini yaşadı.
Kaldırımlar üzerine ürünlerini koyan Çorlu esnafına belediye ekipleri uyarılarda bulunmaya devam edecek. Vatandaşın caddede yürüme hakkını engelleyen esnafın ürünleri yapılan uyarılara rağmen kaldırılmasa havuzlardaki esnafın ürünleri gibi onlarda kaldırımlar üzerinden toplanacak.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Önerler`in Çöp Sorununa Çözüm Arayışı


Çorlu`ya bağlı Önerler Köyü`nde ikamet eden vatandaşları bıktıran Velimeşe Beldesi`ne ait çöp depolama alanının sürekli olarak yanması konusu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel konunun gündemlerinde olduğunu ve

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu İlçe Örgütü`nde düzenlenen toplantıya katılan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel, çöp konusunun her bölgenin sorunu olduğunu bildirdi. Yüksel;Çöp konusu her bölgenin sorunu. Bu sorunu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Çöpleri yakmak suretiyle değil, toprakla öreterek bertaraf ediyoruz. 1 yıl içerisinde hayata geçecek proje ile çöpler anakent olan Çorlu Belediyesi tarafından toplanacak bu sorunu da böylelikle ortadan kaldırmış olacağız dedi.

EFSANE BELEDİYE BAŞKANI ONAT’AÖLÜMÜNÜN YILDÖNÜMÜNDE ANMA GECESİ DÜZENLENDİ
















Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde, eski Belediye Başkanı ve 16. dönem Milletvekili Merhum Gündüz Onat’a, ölüm yıldönümü münasebetiyle bir anma gecesi düzenlendi.
Babaeski İlçesinde 28 yıl Belediye Başkanı ve de 1977–1980 yılları arasında Kırklareli CHP Milletvekili olarak görev yapan ve halkın gözünde efsane Belediye Başkanı olarak bilinen Merhum Gündüz Onat, ölüm yıldönümünde sevenleri tarafından unutulmadı.
Geçtiğimiz sene geçirdiği rahatsızlık sonucu Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden Gündüz Onat için Tansa Kır Lokantasında düzenlenen anma gecesine, Gündüz Onat’ın eşi Müşerref Onat, çocukları Serda ve Erda Onat ve torunu Seray Akbulut, Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, İğneada Belediye Başkanı Tahir Işık, Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Gök, Babaeski Belediye Başkan Yardımcısı Fikri Karaca, eski milletvekilleri Erdoğan Kaplan, Mehmet Siyam Kesimoğlu ve Yavuz Altınorak, Demirköy, Vize, Pehlivanköy ve Karahalil eski belediye başkanları, İl Genel Meclis Üyesi Başkanı Mehmet Tuna Soykan, İl Genel Meclis Üyeleri Alaattin Ergin, Hüseyin Taşkın ve Şahin Arslan, CHP Babaeski İlçe Başkanı İrfan Altınel, Tansa Genel Müdürü Yalçın Karayün, Belediye Meclis Üyeleri, Spor Camiası, Oda ve Dernek Başkanları, Belediye Personeli, İş adamları ve 600’e yakın onu çok seven dostları katıldı.
Gecenin düzenlenmesinde önemli bir yer alan CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. Zafer Erbil, yaptığı açılış konuşmasında, “bu geceyi kimse düzenlemiyor, bu geceyi düzenleyenler sizlersiniz. Bu olay tıpkı bir anonim gibi, yazanı belli değil, besteleyici belli değil, işte bu gecede sizler anonimi yarattınız.” Dedi.
Belediye Başkanı Abdullah Hacı ise konuşmasında, “İlçemize 28 yıl gecesini gündüzüne katarak hizmet eden, Babaeski’yi Babaeski yapan Efsane başkanımız Sayın Gündüz Onat’ı ölümsüzleştiğinin 1.yıl dönümünde onun eğlenceli, gülen yüzü ile kendi yaşam tarzına özgü bir şekilde gerçekleştireceğimiz etkinliklerle anıyoruz. Bu kapsamda Tansa Kır Lokantasında düzenlenecek olan gecede onu yalnız bırakmadığınız için ben Belediye Başkanı ve şahsım olarak sizlere çok teşekkür ediyorum. Bir Gündüz Onat’ı burada iki kelime ile ifade etmek çok zor. Onlar gerçekten toplumumuza mal olmuş ender kişilerdir. Onların yeri hiçbir zaman doldurulmayacaktır. Bizler de bundan sonra yapacağımız etkinliklerle onları yaşatmaya devam edeceğiz.” Dedi.
CHP Babaeski İlçe Başkanı İrfan Alınel’de yaptığı konuşmasında, “Gündüz Onat’ı sevenler tarafından düzenlenen bu geceye katılımınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Bir halkın nabzında, gönlünde yer etmek çok zordur. İşte Gündüz Onat bunu başarmış bir kişidir. Ben buradan Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis Üyelerine sesleniyorum, Gündüz Onat’ın isminin ölümsüzleştirilmesi için İlçemizde her hangi bir alana verilmesi için bir karar almalarını öneriyorum.” Dedi.
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’ta konuşmasında, “Bu akşam burada Gündüz Onat’ı en tanıyanlardan biriyim. O yüzden en son konuşacak kişiyim. Ama şuna bakmak lazım, Gündüz Onat’a dışarıdan bakmak nasıl olur? Ama biz onu efsane olarak tanıdık, dışarıdan o bizim için siyasette her zaman idol olan kişiydi. Trakya’dan geliyorum dediğimizde herkes Türkiye’nin neresine giderseniz gidin, herkes onu tanır ve sorardı.”
Eski Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu’da konuşmasında şunları söyledi; “Bu gecenin öncüleri var ve bu gecenin ilkini düzenleyen ve emeği geçen arkadaşlara ben çok teşekkür ediyorum. Ama gecenin en anlamlısı tabii ki sizlersiniz, bu geceye katılarak yaşattığınız için. Uzun yaşamak önemli değil, asıl olan ömrüne ne sığdırdıklarınız önemli. O her zaman mizahi kimliği ile halkın içinden biri olarak yaşamına bizleri sığdırdı. Kimi insanlar vardır para pul biriktirir, işte bu gecede Gündüz Onat’ın ne biriktirdiğini hep birlikte görüyoruz. Ben söyleyecek başka bir kelime daha bulamıyorum, çünkü o iki kelimeyle anlatılacak bir insan değildi.”
Daha sonra ise gecede, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tuna Soykan, İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Ergin ve Katranca Köyü’nden Sayın Sayın Merhum Gündüz Onat ile ilgili yaşadıkları anılarını anlattılar.
Gecede son olarak söz alan kızı Serda Onat ise gördüğü tablodan çok duygulandığını belirterek, katılan herkese Onat ailesi adına ayrı ayrı teşekkür etti.
Gece, Merhum Gündüz Onat’ın, sine vizyon gösterisinden sonra yaşamında çok sevdiği Türk Sanat Müziğinden oluşan eserlerinin söylenmesi ile son buldu.
HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

TEKİRDAĞ AYDINLAR OCAĞIÇin yönetimini kınadı, hükümeti daha duyarlı davranmaya davet etti

Haziran’ ın son haftasında 3. Olağan genel kurulunu yapan ve yeniden Başkanlığa seçilen Ersin BİLMEÇ, Uygur Türklerine uygulanan zulümden dolayı ÇİN Yönetimini kınadı ve AK Parti Hükümetini, olayı savsaklamadan acil olarak üzerine gitmesini istedi.

Çin’ den sağlıklı haberler alınamıyor. Ne kadar soydaşımız katledildi belli değil, burada yapılan tam bir kıyımdır. Türkiye’ de sağduyulu her kurum, her kuruluş insanlık adına tepkisini ortaya koymalıdır. Hükümeti, medyayı, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarının protesto tepkileri yükselmelidir ki, ÇİN yönetimi durdurulabilsin.

Aydınlar Ocağı olarak biz Çin’ i nefretle kınıyoruz. Gençlerimizin, aydınlarımızın milli meseleler üzerine yoğunlaşmalarını bekliyoruz. Susmakla hiçbir şey elde edilemez. ÇİN’ de insanlık suçu işleniyor. Cumhurbaşkanımızın ziyaretinin hemen arkasından başlatılan olaylar ve meydana gelen yüzlerce öldürme eylemlerinden sonra T.C’ ye resmen hakaret edilmiştir.

Ama Türk Birliği’ nin gerçekleşmesine hiçbir güç engel olamayacaktır. Yaşasın Büyük Türk Milleti! Yaşasın Büyük Türk Birliği!

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ÇİN ZULMÜ DURDURULMALIDIR

Uygur Türklerine Çin tarafından uygulanan cinayetleri Türkiye durdurmalıdır. Dünya Türklüğünün hamisi durumunda Türkiye’ ye bu konuda çok iş düşüyor. Ve daha fazla geç kalmadan diplomatik atağa geçmelidir.

Fakat sessiz kalmasından da doğrusu endişe ediyoruz. Doğu Türkistan Halkı hem Müslüman hem Türk’tür. Çinliler çok acımasız bir millet olarak tarih boyunca Türklere karşı hep zalimane davrandılar yine de bu tutumlarına hayâsızca ve fütursuzca devam ediyorlar.

Bağımsız Türkiye Partisi Tekirdağ Teşkilatı olarak bütün siyasi partileri bu elim olayı kınamaya davet ediyoruz. Suskunluk bize yakışmaz. İnsanlığa yakışmaz hele Türklüğe hiç yakışmaz.

“Dünyanın neresinde bir Müslüman kardeşimizin ayağına iğne batsa onun acısını duymayan bizden değildir” Diyen bir Peygamberin ümmetine böyle anlarda suskunluk bir züldür. Durdurun bu katliamı, durdurun!


Bağımsız Türkiye Partisi
Tekirdağ teşkilatı adına
Ahmet ŞENİZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...