***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ekim 2009 Salı

UZUNKÖPRÜ İLÇESİNDEN KISA KISA HABERLER

Barikatı kaldırdık
Yüksekokula sarıldık

Edirne iline bağlı Uzunköprü’ilçesinde açılması planlanan 5 yıllık Üniversite için büyük bir adım daha atılarak Karayolları Genel Müdürlüğüne ait olan ŞERH kaldırıldı.
Kurulduğu taktirde Uzunköprü’ nün ekonomisini büyük ölçüde rahatlatacak olan 5 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’ nun M. Arif DİLMEN Ticaret Lisesinin hemen önünde Karayollarına ait olan yerin okul yapılması için onay geldi.
Yıllardır verilen mücadele, yapılan çalışmalar ve yazışmaların sonucunda Uzunköprü Ünivertesi konusunda nihayet istediğini aldı.
Konuyla ilgili olarak Uzunköprü ilçesi Yüksekokul Kırma ve Yaşatma Derneği tarafından gazetemize yapılan yazılı açıklamada özetle şöyle denildi;
“Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğünce yapılan değerlendirmede, söz konusu parselde yüksek okul yapılması düşünüldüğünden, anılan faaliyetin gecikmemesi nedeniyle 5 (beş) yıllık sürenin dolmasını beklemeden karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü’ ne ait tahsisin kaldırılarak Trakya Üniversitesi Rektörlüğü’ ne tahsis edilmesinde karayolları bakımevi sahası ile söz konusu parsel arasına karayolları 1. Bölge Müdürlüğünce uygun görülen tipte bir duvarın yapılması şartı ile sakınca görülmediği Edirne Valiliği Defterdarlık Milli Emlak Müdürlüğü’ ne bildirilmiştir.
Denilmekte ve 5 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’ nun yapımında sakınca kalmamaktadır.
Dernek Yönetimi olarak tüm Uzunköprü’ lü vatandaşımızın her türlü desteğini bekliyoruz.

CHP UZUNKÖPRÜ İLÇE TEŞKİLATI BELİRLENDİ

Edirne iline bağlı Uzunköprü CHP İlçe Teşkilatında günlerdir merakla beklenen yeni yönetim kurulu İlçe Başkanı Ramis ÖZGEN tarafından açıklandı.
Hafta içerisinde parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Ramis ÖZGEN’ in açıkladığı yeni yönetim kurulu listesinin çoğunun üniversite mezunu oldukları gözlerden kaçmadı.
Cumhuriyet Halk Partisi’ nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluşuyor;
Şevki ALGÜL (Avukat), Hidayet KAHVECİ (Veteriner), Asım KARA (Muhtar), Yaşar SASA (TREDAŞ Bölge Şefi Emekli), Yakup ATALAY (Maden İşletmecisi), Halit ATAKUL (Emekli Öğretmen), Mithat GEÇKİN (Muhtar), Hikmet FİDAN (Emekli Öğretmen), Evşen KABAKLI (Avukat), Semiha ŞENGÜL (Konfeksiyoncu

BELEDİYE BAŞKANI İŞBİLEN BASINLA SOHBET YAPTI

Edirne ilinin Uzunköprü ilçesi Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN önceki gün akşam saatlerinde Basın mensupları ile bir araya gelerek Ergene Oteli’ nde yemek yedi.
Basın mensupları ile iyi ilişkiler içerisinde olmaya gayret gösteren Belediye Başkanı Enis İŞBİLEN’ in verdiği yemek bilgilendirme toplantısı çerçevesinde gerçekleşti.
Karşılıklı fikir alışverişinde bulunulan söz konusu yemekte Başkan İŞBİLEN Basın mensuplarını son çalışmalar hakkında bilgilendirdi.
Son çalışmaları 5 ana maddede özetleştiren Başkan İŞBİLEN Gazi Caddesinde yeni yapılacak bir düzenlemeyle ağaçlandırma ve ışıklandırmanın yenileceğini, hayvan barınağının yapılacağını, baz istasyonları, Kilise ve özellikle 5 yıllık yüksekokul için Belediye olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi
KAYNAK.UZUNKÖPRÜ BARIŞ GAZETESİ

‘Saros Gazeteciler Derneği’ kuruldu

Keşan Saros Gazeteciler Derneği (KESAGAD) kuruldu. Derneğin kurcu başkanlığına Anadolu Ajansı Keşan Yurt Muhabiri Nejdet Uybaş getirildi. Keşan Kaymakamı Metin Borazan, dernek üyelerini makamında kabul etti. Borazan, Keşan'da kurulan 104. derneğin hayırlı olmasını dileyerek, derneğin başvuru belgelerini alarak, belgelerin alındı belgesini kurucu başkan Uybaş'a teslim etti. Uybaş da, kurulan derneğin gazeteciler arasındaki birlik ve dayanışmayı hedeflediğini bildirdi. Uybaş, KESEAD kurucularının kendisi dışında, Erdoğan Demir, Mehmet İlman, Sonay Can, Umut Çatal, H.Ünsal Yücel ve Ahmet Ayaroğlu'nda oluştuğunu kaydetti.

Tekirdağ İl Genel Meclis Üyeleri Malkarada

HEMİT VE GÖNENCE KÖYLERİNDE HAYATA GEÇİRİLEN MODERN SÜT SIĞIRCILIĞI TESİSLERİ GEZİLDİ
Malkara ilçesine gelen Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ve İl genel meclisi üyeleri Gönence ve Hemit köylerindeki özel tip süt sığırcılığı tesislerini ziyaret etti.
Tesisleri beraberinde Kaymakam Salih Yüce ile birlikte gezen heyet son teknolojiyle donatılmış işletmelerdeki; Süt sağım ünitesi, düve besi ahırı, doğumhane, slaj çukuru, yem ve ot üniteleri, su deposu, inek ahırları vb. bölümlerine kadar tüm birimlerde incelemelerde bulundu.
Heyete; Hemit Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Tekirdağ Köy - Koop Başkanı Ramazan Demirkıran ile Gönence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Salih Güneş, süt ve hayvan yetiştiriciliği ile işletmelerin hayvan ve günlük süt kapasiteleri hakkında bilgiler aktardı.
İL GENEL MECLİSİ BAŞKANI MÜNİR KARAEVLİ; BÖLGE EKONOMİSİNİ
CANLANDIRMAK İÇİN BU TÜR ÖRNEK İŞLETMELERİN DİĞER İLÇELERİMİZDE DE KURULMASINA DESTEK VERECEĞİZ
Devletin kredi olanakları ile hayata geçirilen modern süt sığırcılığı tesislerinin Tekirdağ ilimizin diğer yörelerindeki uygulamalar için de örnek teşkil edeceğini ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Münir Karaevli Devrim’e yaptığı özel açıklamada şunları kaydetti:
Hemit ve Gönence köylerindeki kooperatiflerin mülkiyetinde kurulan damızlık süt sığırcılığı işletmelerini gezdik. İl genel meclisi olarak temennimiz bu tür projelere diğer bölgelerimizde de destek vereceğiz. Bu projeler üreticilerimiz için çok güzel örnek projelerdir. Hem işletme giderleri, çalışma rahatlığı ve süt fiyatlarının değerlendirilmesi açısından çiftçilerimize örnek olacak projelerdir. Böylelikle üreticilerimiz ürettikleri sütleri daha farklı fiyatla pazarlama fırsatı bulacaklardır” dedi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Elektrik direğinin devrilmemesi olası faciayı önledi

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde meydana gelen trafik kazasında otomobille pazarcı kamyonunun çarpışması sonucu 5 kişi yaralandı. Kaza sonrası kamyonda bulunan domatesler çevreye yayılırken ilginç görüntüler oluştu. Kazada yan yatan elektrik direğinin de benzinliğe düşmemesi olası bir faciayı önledi. Edirne istikametinden İstanbul istikametine gitmekte olan 34 HKT 56 plakalı otomobil sürücüsü S. K. (47) havanın yağışlı olmasından dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybederek karşı yönden gelen 59 FE 936 plakalı kamyon sürücüsü O.D.’ye (39) Sağlık Mahallesi benzin istasyonu önünde çarptı. Çarpışmanın etkisi ile savrulan kamyon benzin istasyonu bahçesinde bulunan elektrik direğine çarptı. Çarpmanın etkisi ile hasar gören elektrik direğinin benzin istasyonunun içine düşmemesi olası bir faciayı önledi. Hasar gören elektrik diğeri hemen TREDAŞ ekipleri tarafından yerinden sökülerek yerine yenisi konuldu. Kazada otomobil sürücü S.K. (47), kamyon sürücüsü O. D. (39) yanında bulunan eşi S. D. (31) ve kızları M. (6) ile E. D. (6) yarandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza sonrası kamyonun içinde bulunan domates ve biberler çevreye dağıldı. Kamyonda bulunan diğer domates ve biberler O. D.’nin arkadaşları tarafından toplanarak başka kamyona yüklendi. Kaza sonrası ilginç görüntü oluşurken, elektrik direğinin benzin istasyonuna devrilmemesi faciayı önledi. Kazada otomobil sürücüsünün kusurluğu olduğu öğrenildi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

7. Kürklü, Kanatlı Hayvanlar Festivali yapıldı

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz'da 7. Kürklü Kanatlı Hayvanlar Festivali yapıldı.Lüleburgaz belediyesi ile Kürklü, Kanatlı Kümes ve Kafes Hayvanları Üreticileri Teşvik Derneği tarafından müştereken düzenlenen festival kapalı Pazar yerinde gerçekleştirildi.Kürlü, kanatlı, kümes ve kafes Hayvanları Üreticileri Teşvik Derneği Başkanı Sezer İsmailler, festivalde 2 bin üzerinde çeşitli cins güvercin, bıldırcın, Tokat tavuğu ve kurt köpekleri sergilendiğini söyledi.Kürklü kanatlı hayvanlar Festivali'ni Kaymakam Lütfullah Gürsoy, Belediye Başkanı Emin Halebak ve Emniyet Müdürü Emir Bilget ve kalabalık bir vatandaş topluluğu gezdi. Bazı vatandaşlarda cep telefonları ile beğendikleri güvercinlerin ve diğer hayvanların fotoğraflarını çektiler.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ HÜR FİKİR GAZETESİ

TARIMSAL DANIŞMANLIK HİZMETİSATIN ALAN İŞLETMELERİN DESTEKLEMEDOSYALARININ SON BAŞVURUSU TARİHİ UZATILDI.

Tarım Bakanlığıca hazırlanan 21.05.2009 tarih ve 27234 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Tarımsal yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ” ile son başvuru tarihi olarak 18 Ağustos 2009 günü belirlenmiş ve İl Tarım Müdürlüğü’ ne bu kapsamda 105 işletme başvurarak destekleme talep etmişti.
27 Eylül 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Tebliğde değişiklik yapılmış olup, aşağıda yazılı koşulları karşılayan Tarımsal İşletmelerin/çiftçilerin İl Müdürlüğüne destekleme dosyasını verecekleri son başvuru tarihi 30 Ekim 2009 tarihi olarak belirlenmiştir.
Tebliğe göre Yönetmelikte belirlenen koşulları sağlayarak danışmanlık hizmeti veren kişi/dernek/şirketlerin bu hizmetlerine dair çiftçiyle yaptıkları sözleşmeleri en geç 30.06.2009 tarihine kadar ve en az 6 aylık düzenlemiş olmaları, danışmanlık hizmeti vermek üzere yetki belgesi almış olmaları, danışmanlık hizmeti satın alan işletmelerin uygulama esaslarının 17. maddesinde yazılı koşulu sağlamaları ve bunu belgelendirmeleri, Danışmanlık hizmeti sunan danışmanların danışmanlık eğitimi almış ve danışmanlık sertifikası edinmiş olmaları şartları aranmaktadır.
Destekleme primi işletme başına 225 TL olarak ödenecektir.
Konuyla ilgili detaylı bilgiyi Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvurarak temin edilebilir.

ADANA TO BAŞKANI VE AKYAZI TSO MECLİS BAŞKANINDAN ÇORLU TSO YA ZİYARET


Adana Ticaret Odası (Adana TO)Yönetim Kurulu Başkanı Şaban BAŞ ve Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası (Akyazı TSO) Meclis Başkanı Muzaffer BAŞER, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı 06.10.2009, Salı günü ziyaret ettiler.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban BAŞ ve Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muzaffer BAŞER’i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek; ‘Odalarımız arası diyalog ve paylaşımlar; bölgelerimizi yarınlara taşımak için avantajlar sağlayacağı gibi kentlerimizin gelişim vizyonlarına da önemli katkılar sağlayacaktır. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak önem verdiğimiz birlik ve beraberlikte Adana Ticaret Odası Başkanımız Şaban BAŞ ile aynı duyguları paylaşmaktan memnuniyet duyuyoruz. Odalarımız arası iştişarelerimize devam edeceğiz’ dedi.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı İhsan ERİK, Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ ve Başkan Yardımcısı Mehmet AĞU tarafından ağırlanan Adana TO Başkanı Şaban BAŞ, Trakya’nın en gelişmiş kenti Çorlu’yu ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ve birlik ve beraberliğin sağlayacağı avantajlarda Başkan YEMİŞÇİ’nin görüşlerine katıldığını belirterek; Adana Ticaret Odası çalışmaları hakkında bilgiler sundu.

Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Muzaffer BAŞER, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri ile tanışmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek; Akyazı ve Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası hakkında bilgiler sundu.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ, Adana Ticaret Odası Başkanı Şaban BAŞ ve Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muzaffer BAŞER’e Çorlu TSO’yu ziyaretleri anısına birer Atatürk Portresi sundu.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

ADD, DİYARBAKIR BÖLGE TOPLANTISI SONUÇ BİLDİRGESİNİ YAYINLADI


Haber: Metin KARAKUŞ
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi genişletilmiş bölge toplantısını Diyarbakır’da yaptı.
ADD Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, Genel Merkez adına yaptığı basın açıklamasında, ADD’ nin geçtiğimiz hafta Diyarbakır İlinde gerçekleştirdiği bölge toplantısı sonrasında oluşan sonuç bildirgesini hazırladıklarını belirtti.
Dedeoğlu, sonuç bildirgesinde, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi’nin Diyarbakır İli’nde, bölgede bulunan diğer Şubeler ile birlikte yaptığı genişletilmiş bölge toplantısının çok özel bir önemi olduğunu belirterek, şunları kaydetti;
“Bu nedenle, böyle bir toplantıyı burada yaptık. Hem bölgenin ülkemiz açısından önemini öne çıkartmak ve hem de son günlerde ortaya atılan açılımlarla ilgili düşüncelerimizi kamuoyu ile paylaşmak istedik. Ülkemiz önemli bir dönemeçten geçmektedir. Bir yandan bölge ile ilgili ortaya atılan emperyalist projeler ve onların yerli işbirlikçilerinin yaptıklarını değerlendirmek, bir yandan da bölge halkımızı bu konuda duyarlı kılmak için bu çalışmayı gerçekleştirdik. Türkiye Cumhuriyeti yurduyla ve ulusuyla bölünmez bir bütündür. Bu bütünlüğü bozmak ve halkımızı ayrıştırmak isteyenler bulunmaktadır. Emperyalist güçlerin bütün amacı, bu birlik ve beraberliği bozmak ve sömürü düzenini kendi amaçları doğrultusunda sürdürmektir. Türkiye Cumhuriyeti yıllardan beri ulusal birlik ve bütünlük içinde hiçbir kavgaya ve çekişmeye fırsat vermeden bölgede gücünü ve kuvvetini göstermiştir. Ülkemiz yine Atatürk’ün çok önemli sözü olan ve dünyaca kabul gören “Yurtta Barış ve Dünyada Barış” ilkesini hep önde tutarak, hem yurt içinde, hem de yurt dışında barışı yıllarca sürdürmüştür. Bu ilkelerden hareketle yurtta barışı sağlamak her Türk vatandaşımızın en önde gelen görevlerinden biridir. Yıllarca birlikte yaşamış, aynı kaderi paylaşmış bu yurdun insanları olarak, ülkemizin geleceği için bu birlikteliği sürdürmek zorundayız. Çekişerek, ayrışarak bir yere varmak mümkün değildir. Farklılıklarımızı değil, benzerliklerimizi ön plana alarak, ulus bütünlüğümüzü sağlamak ve korumak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti bir bütündür ve başka Türkiye yoktur. Bu ülke hepimizindir. Farklı anlayış ve davranışlar içine girerek ülkemizi güçlendiremeyiz ve ulus olarak beklediğimiz gönence kavuşamayız. Ulusal birlikteliğimize, tarihsel birikimimize, akla ve bilime dayalı kültürümüzden beslenen bir politika izlemeliyiz. Emperyalistlerin, gericilerin, yobazların, tarikatların, bölücü ırkçıların yönlendirmesiyle kesinlikle bir yere varamayız. Sevr’i yeniden devreye sokmak isteyenlere, Lozan’ın önemini ve şartlarını hatırlatmalıyız. Değişik açılım hayalleriyle bir yere varılamayacağını da her fırsatta halkımıza anlatmalıyız. Barışın esası kardeşlikten, sevgiden ve saygıdan geçer. İnsan yaşamını yok sayarak hiçbir yere varamayız. Eşitlik, özgürlük ve demokrasi kuralları içinde tartışarak, konuşarak, sorunların büyütülmeden çözüleceğine yürekten inanıyoruz. Çözüm yolları bellidir. Avrupa Birliğinin ve Amerika Birleşik Devletlerinin gösterdiği yollarla bir yere varılamaz. Türk halkı geçmişte nasıl bütün sorunlarını kendi azim ve kararıyla çözmüş ve yeniden bir ulus haline gelmişse, bugün de aynı kararlılıkla mevcut sorunlarını kendi içinde çözecek güce sahiptir. Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti laik bir cumhuriyettir. Sorunlarımızın bu sistem içinde demokratikleşerek çözüleceğine inanmaktayız. Çözüm, gerçek anlamda demokrasinin güçlendirilmesidir. Çözüm, birlik ve beraberlik içinde güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti’ni daha çağdaş bir düzeye taşımaktır. Çözüm, tam bağımsız bir Türkiye yaratmaktır. Gelin hep birlikte el ele, gönül gönüle, omuz omuza bu ülkeyi daha güçlü bir noktaya taşıyalım ve bu hedefe kilitlenelim. Gelin hep birlikte kardeşçe ve barış içinde gönenç dolu bir Türkiye yaratalım ve yaşayalım. Bunu gerçekleştirmek için de Atatürk’ün kurduğu laik Türkiye Cumhuriyeti’ne ve O’nun ilke ve devrimlerine bütün gücümüzle sahip çıkalım. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin gerçek hedefleri budur. Bu hedefe ulaşmak için bütün gücümüzü, enerjimizi bu yönde harcayalım, birleşelim ve barış içinde kardeşçe hep birlikte yaşayalım. Saygılarımızla.”

TRAKYA’NIN ÖRNEK İŞ ADAMLARINDAN SÜLEYMAN ÇÖLGEÇEN 97 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ.



Haber: Metin KARAKUŞ
Trakya’nın örnek iş adamlarından ve Çölgeçen Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Onursal Başkanı Süleyman Çölgeçen, 97 yaşında hayatını kaybetti.
Babaeski İlçesi’ne bağlı Büyük Mandıra Beldesi, Şamdani Mahallesi, Çeşme sokak’ta ki tedavi gördüğü evinde dün gece saat 22.00 sıralarında hayatını kaybeden 97 yaşındaki Süleyman Çölgeçen, 7 çocuk, 27 torun sahibiydi.
Askeri Birliklerde ki Atlı Süvarilere ot toplayarak başladığı ticari hayatını, daha sonra çiftçilik, besicilik ve beraberinde süt ve peynir işine girerek devam ettiren ve çocuklarının gelişmesi ile birlikte ise Şirket kurarak işlerini büyüten merhum iş adamı Süleyman Çölgeçen, yağ, un, pirinç, yem işi ile Trakya’nın saygın, hayırsever bir iş adamı konumundaydı.
Tarihi Ata Güreşine büyük önem ve destek veren, Kırklareli Vergi Rekortmenleri listesinde yer alan, Otoriter ve disiplinli iş adamı Süleyman Çölgeçen, ayni zamanda Gıda dalında, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığının birçok ödülüne layık görüldü.
97 yaşında hayatını kaybeden, Trakya’nın örnek iş adamlarından ve Çölgeçen Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Onursal Başkanı Süleyman Çölgeçen’in cenazesi öğle namazına müteakiben Merkez Camiinden kaldırılarak Şehir Mezarlığına defnedildi.
Merhum Çölgeçen’in cenaze törenine, aile yakınlarının yanı sıra, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Pehlivanköy Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel, Hayrabolu Belediye Başkanı Hasan İrtem, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Büyük Mandıra Belediye Başkanı M.Şükrü Çölgeçen, Sinanlı Belediye Başkanı Ali Alkan, Karahalil Belediye Başkanı Dindar Seçen, Babaeski İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Sancak, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Çakıcı, Alpullu Şeker Fabrikası Müdürü Nihat Çalışkan, Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hilmi Kahraman, Trakya Birlik Genel Müdürü İsa Gökçe, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sebahattin Öner, Babaeski Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Özün, Babaeski Ziraat Odası Başkanı Mehmet Atalay, Esnaf ve Sanatkar Odası Başkanı Türkay Topal, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Saim Kırcı, Tarihi Kırkpınar Güreşleri Baş Cazgırı Şükrü Kayabaş, Babaeskispor Başkanı Mustafa Yamak, Büyük Mandıra Adaspor Başkanı Sinan Akay, Büyük Mandıra Güreş Ağası Yahya Göktaş, Siyasi Parti Temsilcileri, Oda ve Dernek Başkanları, Banka Müdürleri, Daire Amirleri, İş adamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Esnaf can çekişiyor

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, dünyayı etkisi altına alan global ekonomik krizin en küçük esnaf ve sanatkarı vurduğunu belirterek, ancak esnafın yok olmaması için alınmış hiç bir önlem bulunmadığını söyledi…Sigara yasağında acele edilmemesi istediklerini, kendilerine kimsenin inanmadığı kaydeden Palandöken, “Kahvehanelere kilit vuruluyor. Esnaf olarak bu ülkede üvey evlat olmak istemiyoruz” dedi…Kırklareli Esnaf Odaları Birlik Başkanlığı Lüleburgaz’da Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu Başkanı Bendevi Palandöken’in de katılımıyla istişare ve değerlendirme toplantısı düzenledi. Ezgi Resort Otel’de saat 20.30’da düzenlenen toplantı öncesinde Bendevi Palandöken oda başkanları ve esnaflar tarafından kapıda karşılandı.Toplantıda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Kırklareli Esnaf Odaları Birlik Başkanı Fuat Şeker yaptı.Fuat Şeker konuşmasında (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’in Lüleburgaz’da olmalarından çok memnun olduklarını belirterek şunları söyledi:“ Sayın genel başkanım, başkan vekilim, değerli birlik başkanlarım, (TESK)’in değerli çalışanları, oda başkanlarım, genel sekreterim ve basınımızın değerli temsilcileri. İstişare ve değerlendirme toplantısına katılımınızdan dolayı teşkilatım ve şahsım adına teşekkür ediyorum. Sayın genel başkanımıza bir özür borcumuz var. Kendileri bir yıl önce 2008 Ağustos ayında bölgemize ziyarette bulundular. Burada olmamamız sebebiyle ağırlayamadık. Çok özür diliyoruz. Yoğun çalışma temposunda zaman ayırdığı için de çok teşekkür ediyoruz. Genel başkanımızın büyük özveriyle yaptığı çalışmaları, mücadeleyi takdirle karşılıyoruz. Sözü fazla uzatmadan genel başkanımızı kürsüye davet ediyorum.”Bendevi Palandöken’de yaptığı 30 dakikalık konuşmada, esnafın can çekiştiğini, üvey evlat olarak görülmek istemediklerini, gerekirse kepenk indireceklerine dikkat çekerek şunları söyledi.“Havalar soğuyor. Kahvehanelere kilit vuruluyor. Esnaf can çekişiyor. Esnaf olarak bu ülkede üvey evlat olmak istemiyoruz. Dünyayı etkisi altına alan global ekonomik kriz en küçük esnaf ve sanatkarı vurmuştur.. Esnafın sıkıntıları ve çözümleri konusunda da başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere ilgili bakanlarla görüşmeler yapılmış olup, halen de devam etmektedir. Ancak, şu ana kadar isteklerimize olumlu verilmiş değil. Bu kadar paket açıklandı, ama hiçbirisinde esnaf yok. Açıklanan tüm paketlerde üvey evlat muamelesi dahi görmedik. Çünkü, bizi hep görmezden geldiler. Ama hiç olmazsa bundan sonra böyle ilgisizlik istemiyoruz. Çünkü, bu ülkenin gerçek sahipleri esnaf ve sanatkarlardır. Bizi yok sayanlar hata yaparlar. Artık söz değil icraat istiyoruz. Bu güne kadar bize söz verip sırtımızı sıvazladılar. Ancak, verilen sözler yerine getirilmedi. Yani artık sırtımızı sıvazlama dönemi de bitti. Çünkü, bıçak artık esnafın kemiğini parçaladı. Sigara yasağında acele etmeyin dedik. Bize kimse inanmadı. Bakın havaların soğuması ile birlikte kahvehaneler sırayla kapanıyor. Son zamanlarımızda özellikle büyük şehirlerimizde ticari taksilerde sigara içmeyenler, korsan taksilerde sigaralarını içiyorlar. Daha önce çok az sayıda olan korsan taksiler sigara yasağı ile birlikte adeta patladı. Ama nedense kimse sesini çıkarıp denetim yapalım, bunlar için yeni düzenlemelere gidelim demiyorlar. Halkımızı ve ülkemizi yakından ilgilendiren her konuda hükümete uyarılarımızı yapıyoruz. Buna rağmen bir netice çıkmadı. Yıllardır kredi kartları konusunda hem halkımızı hem yetkilileri uyardık. Ama bakın bu ay bile kredi kartlarındaki batak yüzde 20 daha arttı. İnsanlar geleceklerini borçlandı. Her gün gazete sayfalarında kredi kartını ödeyemeyen ailelerde intiharlar ve değişik olaylar yer alıyor. Taksici, dolmuşçu, kamyoncu esnafı eskiyen aracını yenilemiyor. Kazandığını tamirciye, parçacıya veriyor. Hadi bu insanlar içinde bir KDV ve ÖTV indirimi getirin. Bunu yıllardır söylüyoruz. Ama hani ne oldu, Bakanlığın bu konuda yaptığı çalışma vardı. İşini kaybeden kahveci esnafı için işsizlik sigortası talep ettik. Ancak, kimseden ses çıkmadı. Para istemiyoruz. Sorunlarımızı çözün, kuralsızlığın önüne geçin. Önceden bıçak kemiğe dayandı diyorduk, ama artık kemikte kalmadı. Çünkü, bıçak kemiği parçaladı. Bir mahallede lokanta, manav, pastacı, bakkal varken yenileri açılmaya çalışılıyor. Biz bunu perakende piyasasının düzenlenmesi olarak ifade ediyoruz. Hükümet ise bunu hipermarket, esnaf kavgası olarak nitelendirdiği için yasayı bir türlü çıkaramıyor. Daha biz piyasamızın kurallarını koyamazken, helal kazancımıza, mütevazi sermayemize ve alın terimize, ülkeye sokulan kalitesiz, ömrünü doldurmuş, Çin malları gölge düşürüyor. Kaliteli sağlam ürünler üreten sanatkar böylelikle piyasadan çekilmek zorunda kalıyor. 2 milyonun üzerinde iş yerimiz var. Aileleriyle birlikte ülke nüfusunun dörtte biri. Bu nüfusu yok sayarsanız ülkenin dirlik ve beraberliğini tehlikeye sokarsınız. Biz koalisyon hükümetlerini de gördük, tek başına iktidarı da gördük. Esnaf ve sanatkarların suçu ne? Esnaf S.O.S veriyor. Ülke genelinde, diğer toplumsal kesimlere verilen teşvik ve desteğin yüzde biri esnafa verilmedi. Eğer böyle bir kredi esnaf ve sanatkarlarımıza verilmiş olsa idi, Türkiye şaha kalkardı. Nasıl olsa bunların sesi çıkmıyor, bunlar ne dersek tamam diyor, düşüncesiyle esnaf ve sanatkarı göz ardı edeceksin. Hatta daha ileri gidip bu kesimi ekonomik ve toplumsal sıkıntıların nedenlerinden biri olarak göstereceksin, bu çok büyük bir haksızlıktır.”Bendevi Palandöken’in konuşmasının ardından salonda bulunanlar bol bol hatıra fotoğrafı çektirerek, karşılıklı sohbet ettiler.Verilen akşam yemeğinin ardından Bendevi Palandöken geceyi Lüleburgaz’da geçirerek, sabah Ankara’ya hareket etti.Bendevi Palandöken’e akşam yemeğinde Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da eşlik etti.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

ÇORLU ZABITASI KALDIRIMLARI TEMİZLEDİ



Tekirdağ ilinin Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaldırımlara konulan reklâm panoları, dondurma dolapları, çiçek saksıları, masa ve sandalyeleri temizledi.
Çarşıda kaldırımları çeşitli maddeler koymak suretiyle işgal eden dükkân ve işyerlerine gerekli yazılı uyarıların yapılmasının ardından Zabıta Müdürlüğü 15 Eylül’de söz konusu yasaklamaları uygulamaya koymuştu. Yasağın yürürlüğe girmesiyle beraber Zabıta ekipleri denetimler yaparak kaldırımları işgal ettiği tespit edilen dondurma dolaplarını, beton saksıları, masa ve sandalyeleri, reklâm ve uyarı panolarını topladı.
Kaldırımların temizlenmesiyle cadde ve sokaklar derli toplu bir görüntüye kavuştu. Zabıta ekiplerinin çalışmalarını izleyen vatandaşlar kaldırımların toplumun genel kullanımına açılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdiler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

ADD, AYDINLANMA MÜCADELEMİZİN KADIN ÖNDERİ BAHRİYE ÜÇOK’U SAYGIYLA ANIYORUZ…

Haber: Metin KARAKUŞ
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Hakan Dedeoğlu, ADD Genel Merkezi adına yayınladığı mesajında, “6 Ekim 1990 tarihi’nde evine posta ile gönderilen bombalı paketin patlamasıyla aramızdan ayrılan İslam Tarihçisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahriye Üçok’u katledilişinin 17’inci yılında saygı ile anıyoruz.” dedi.
Dedeoğlu, ADD Genel Merkezi adına yayınladığı mesajında şunları kaydetti;
“Muammer Aksoy (31 Ocak 1990), Çetin Emeç (7 Mart 1990) ve Turan Dursun’un (4 Eylül 1990) katledilişiyle başlayan ve daha sonra Bahriye Üçok (6 Ekim 1990), Uğur Mumcu (24 Ocak 1993), Ahmet Taner Kışlalı (21 Ekim 1999 ) ve (18 Aralık 2002) Necip Hablemitoğlu, gibi aydınlarımızı aramızdan alan ve bugün de devam eden işbirlikçi gericilik, ülkemizin uygarlık yolundaki ilerlemesine ayak bağı olmaya devam ediyor. Bahriye Üçok ve diğer aydınlarımız, bugün de ciddi bir sorun olan anti laik ve bölücü tırmanışa karşı, toplumumuzun ve cumhuriyet devrimlerimizin temel taşlarından biri olan Türkiye laikliğini savundukları için katledildiler. Bahriye Üçok ve diğerleri, ”ümmeti” “ulus” yapan bir unsur olan laiklik, bağımsızlık ve demokrasi arasındaki kopmaz bağın bilincindeydiler. Bu nedenle, ortaçağdan köklü kopuşu yaşama geçirmek için gericiliğe direnmenin en önemli sorumluluk olduğu inancıyla mücadele ettiler. Yitirdiğimiz diğer aydınlarımız gibi Bahriye Üçok da tüm yaşamını bu değerler için mücadele ile geçirdi. Amerika’ya ve Avrupa’ya bağımlılığı reddetti. Ülkemiz topraklarının, stratejik iktisadi kuruluşların satışlarına karşı çıktı. Kadınların; bağımlılıktan, cehaletten ve sömürüden kurtulması için mücadele verdi. Üçok’un bedenini ortadan kaldıran “inanç sömürücüleri”, bugün “ ılımlı İslam” kimliğine sokularak yabancılarla işbirliği halinde, onun savunduğu bağımsız ve laik Türkiye’yi ortadan kaldırmak için siyaseten faaliyet halindedir. Yeni bir anayasa ortaya çıkarma adına, iktidarın, hala türban davasıyla uğraşması, laikliğe yeni tanımlar getirme çabaları ibret vericidir. Öğretmen, öğretim üyesi, senatör, milletvekili Bahriye Üçok, ülkeye ve halka nasıl hizmet edileceğinin en güzel örneklerindendir. O ve Katledilen birçok aydınımız artık aramızda değil ama onlar düşünceleriyle yaşıyorlar. Onların aydınlık düşüncelerini kılavuz edinmiş binlerce, onbirlerce kişiyiz. O’nu anarken, tüm halkımızın ve aydınlarının ortak davası olan bağımsızlığımıza, aydınlanma devrimimize ve halkçılığa sahip çıkmaktan asla geri kalmayacağımızı da ilan ediyoruz.”

103 KATILIMCI İLE ÇORLU TSO GENEL GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ BAŞLADI


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesiTicaret ve Sanayi Odası ve KOSGEB Tekirdağ İşletme ve Geliştirme Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen ‘Genel Girişimcilik Eğitimi’ 03 Ekim 2009 Cumartesi günü başladı.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonu’nda gerçekleştirilen ‘Genel Girişimcilik Eğitimi’ne ilk gün 103 katılımcı iştirak etti.
Çorlu KOSGEB Sinerji Odağı Temsilcisi Yrd.Doç. Faris KOCAMAN ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Levent BORMALI’nın açış konuşmaları ile başlayan ‘Genel Girişimcilik Eğitimi’ni Eğitim Danışmanı Atilla BAŞLAR verdi.
Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; Eğitimimizin 103 katılımcı ile başlaması bizleri Odamız ve Çorlu’muz adına mutlu etmiştir. Girişimci ve girişimci adaylarına yönelik gerçekleştirdiğimiz eğitimimizin katılımcı sayısı bizlere kentimiz, bölgemiz dolayısıyla ülkemizin gelişimi adına umut vermiştir. Eğitim Danışmanı Ali BAŞLAR’ın katılımcılar ile istişare ederek gerçekleştirdiği Genel Girişimcilik Eğitimimiz; 10-11 ve 17 Ekim 2009 tarihlerinde, 09:00-16:00 saatleri arasında odamız konferans salonunda devam edecektir. İlk gününde ‘Girişimcilik Potansiyeli Değerlendirme ve İş Fikri Değerlendirme Eğitimi’nin verildiği Eğitimimizde; ‘Yapılabilirlik Araştırması Eğitimi’, ‘Pazarlama Planı Eğitimi’, ‘Üretim Planı, Yönetim ve Organizasyon Planı Eğitimi’ ve Finansal Plan Eğitimi’ verilerek; toplam 26 saatte tamamlanacak eğitimimiz sonucunda katılımcılara Sertifika verilecektir’ dedi.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...