***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Ekim 2009 Salı

TARIMSAL DANIŞMANLIK HİZMETİSATIN ALAN İŞLETMELERİN DESTEKLEMEDOSYALARININ SON BAŞVURUSU TARİHİ UZATILDI.

Tarım Bakanlığıca hazırlanan 21.05.2009 tarih ve 27234 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Tarımsal yayım ve Danışmanlık Hizmetlerine Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğ” ile son başvuru tarihi olarak 18 Ağustos 2009 günü belirlenmiş ve İl Tarım Müdürlüğü’ ne bu kapsamda 105 işletme başvurarak destekleme talep etmişti.
27 Eylül 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Tebliğde değişiklik yapılmış olup, aşağıda yazılı koşulları karşılayan Tarımsal İşletmelerin/çiftçilerin İl Müdürlüğüne destekleme dosyasını verecekleri son başvuru tarihi 30 Ekim 2009 tarihi olarak belirlenmiştir.
Tebliğe göre Yönetmelikte belirlenen koşulları sağlayarak danışmanlık hizmeti veren kişi/dernek/şirketlerin bu hizmetlerine dair çiftçiyle yaptıkları sözleşmeleri en geç 30.06.2009 tarihine kadar ve en az 6 aylık düzenlemiş olmaları, danışmanlık hizmeti vermek üzere yetki belgesi almış olmaları, danışmanlık hizmeti satın alan işletmelerin uygulama esaslarının 17. maddesinde yazılı koşulu sağlamaları ve bunu belgelendirmeleri, Danışmanlık hizmeti sunan danışmanların danışmanlık eğitimi almış ve danışmanlık sertifikası edinmiş olmaları şartları aranmaktadır.
Destekleme primi işletme başına 225 TL olarak ödenecektir.
Konuyla ilgili detaylı bilgiyi Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerimize başvurarak temin edilebilir.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...