***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Eylül 2009 Pazartesi

Batı Trakyalı soydaşlar ve Yunan turistler, bayram alışverişi için Keşan'a geldi

Edirne iline bağlı Keşanilçesi, Cumartesi günü Batı Trakyalı soydaşlar ile Yunanistanlı turistlerin akınına uğradı. Yunanistan'ın İnhanlı, İskeçe ve Gümülcine kentlerinden çok sayıda kişi, 8 otobüs ve özel araçlarıyla, bayram alışverişi için Keşan'a geldi.
Yunanistan'dan gelen Türkler ve Yunanlar, şehir merkezindeki mağazalardan da alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldürdü.
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yunanistan'ın İskeçe iline bağlı İnhanlı Belediyesinin otobüs ücretlerini ödediği 464 kişinin Keşan pazarına alışverişe geldiğini söyledi.
Helvacıoğlu, "KTSO olarak geçen ay İnhanlı Belediye Başkanı Stelios Hacıevangelu ile aynı zamanda İnhanlı Belediye Meclisi Üyesi de olan İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı'yı ziyaret etmiştik. İnhanlı Belediyesi, yılda birkaç kez halkını Keşan pazarına gönderiyor. Bu organizasyonda Keşan Belediyesi, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Kent Konseyi, Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü el ele vererek ilçemize gelen 464 kişilik misafirimizi en iyi şekilde karşıladık ve iyi bir şekilde alışveriş etmelerini sağladık. Görüldüğü gibi hiçbir sorun olmadı.'' şeklinde konuştu.
Bayram alışverişi için Keşan'a gelen turistlerin kişi başı ortalama 100 avro para harcadığını kaydeden Helvacıoğlu, "Bu kriz ortamında esnafın Keşan'a gelen turistlerle yüzü güldü" dedi.
İnhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Nazifoğlu da Keşan'a hem ziyarete hem de alışverişe geldiklerini belirterek, yardımcı olanlara teşekkür etti.
Bayram alışverişi yapmak ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için Keşan'a gelen Yunan turist ve soydaşlar, Keşan pazarının, kendi bölgelerinde kurulan pazardan çok daha ucuz olduğunu söylediler.
İnhanlı Belediyesinin, Ramazan ayı boyunca Keşan'a otobüs kaldırmaya devam edeceği bildirildi
KAYNAK:ÖNDER GAZETESİ

Başkan Dalgıçtan suç duyurusu


Tekirdağ sahilinde yer alan ve yerleşim bölgelerinin içinde olarak vali konağının da hemen yakınında yer alan bir akaryakıt istasyonu ile ilgili açılan davaların sonucunda mahkeme kararı ile ruhsat iptali onaylanan yer belediye tarafından mühürlendi
Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Tekirdağ sahilinde yer alan ve yerleşim bölgelerinin içinde olarak vali konağının da hemen yakınında yer alan bir akaryakıt istasyonu ile ilgili açılan davaların sonucunda mahkeme kararı ile ruhsat iptali onaylanan yer belediye tarafından mühürlendi.
Tekirdağ Belediyesi eski başkanlarından Ahmet Aygün döneminde ruhsat verilen ve o devrin AK Partili meclis üyelerinin çoğunluğu ile onaylanan imar ruhsatı için E.P.D.K. onayı ve mahkemenin aldığı karar neticesinde iptal işlemi için meclisten de alınan onay sonucunda Tekirdağ belediyesinin zabıtası tarafından yasal mühürlenme işlemi gerçekleşmiş, daha sonra mühürün kırılarak akaryakıt istasyonunun çalışmaya devam etmesi sonucunda bu süreç içinde belediye üç kez yasal hak gereği mühürleme işlemi yaptığını hatırlatan Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, her seferinde mühürün kırılarak istasyonun çalışmaya devam ettiğinin tespiti üzerine söz konusu yeri cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Yasal olarak yapılan işlemlerin dışına çıkanlar hakkında suç duyurusunda bulunan Başkan Dalgıç; “şimdi Cumhuriyet başsavcılığına yaptığım suç duyurusunun neticesini bekliyorum” mesajını verdi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Evini Yenile Türkiye

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı Özlem Yemişçi, ‘Evini Yenile Türkiye’ kampanyasının, ülke ekonomisinin ve taleplerin yeniden canlandırarak iş hacminin genişlemesine olumlu etkiler sağlayacağını ifade etti.Çorlu TSO Başkanı Özlem Yemişçi imzasıyla yapılan yazılı açıklamada; Yapı Sektörü Liderleri, Halk Bankası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ortaklaşa düzenlediği ‘Evini Yenile Türkiye’ kampanyası kapsamında, 100 bin tüketiciye Halkbank tarafından yüzde 0,33'ten başlayan faiz oranlarıyla kredi verilmesinin hedeflendiği belirtildi.
Yemişçi, yapı malzemeleri sektörünün tüm dernekleri, önde gelen 83 firma ve 13 binden fazla bayinin katıldığı kampanyayla, tüketicilerin ev yenileme ihtiyaçları için cazip imkanlar yaratılacağını belirtti.
Yemişçi, şöyle devam etti; “Halkbank, kampanya kapsamında 12 ay vadede yüzde 0,33, 13-24 ay vadede yüzde 0,80 ve 25-36 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranları ile tüketicilere ev yenilemede kullanacakları 2 bin liranın üzerindeki yapı malzemeleri, işçilik harcamaları için finansmanı, 2 ay geri ödemesiz olarak sağlıyor.
Ekonomideki talep durması ciddi boyutlarda yaşanmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için TOBB, Halk Bankası ve Yapı Sektörü Liderleri'nin başlattığı kampanya, ülke ekonomisinin ve taleplerin yeniden canlandırılmasıyla iş hacminin genişlemesine olumlu gelişmeler sağlayacaktır.”
HABER:TRAKYAGAZETESİ

İğneada balığı Kırklareli’ne geldi!

1 Eylül’de başlayan balık avı sezonuyla birlikte vatandaşların beklediği deniz balıkları sonunda Kırklareli’ne geldi. Balık avı sezonun 1 Eylülde başlamış olmasına rağmen hava muhalefeti nedeniyle avlanmaya denize açılamayan balıkçı tekneleri havaların düzelmesiyle denize açılıp, balık tuttular. İğneada 5 Eylül cumartesi sabahı Kırklareline gelen sezonun ilk balığı Kırklarelilere satışa sunuldu. Kırklareli Merkez İlçe Ada balıkçısı esnafı Ömer Orakçı 1 Eylülde başlamış olmasına rağmen hava muhalefeti nedeniyle avlanmaya denize açılamayan balıkçı tekneleri havaların düzelmesiyle denize açılıp, balıkları ancak havanın düzelmesinden sonra yakalayabildiler ve burada bizde tezgâhlarımızda Kırklarelili vatandaşlarımıza sunmaya başladık.Biz balıkçılar olarak güzel bir sene geçirmeyi diliyoruz, bu sene inşallah balık satışlarında da çok ümitliyiz. Kırklarelilerinde balığa olan ilgisinden de çok memnunuz dedi.Yeni sezonda balıkların fiyatları ise şöyleydi; Palamut tane 7 TL, Çipura tane 4 TL, Levrek tane 4 TL, Mezgit Kg 10 TL, Uskumru Kg 8 TL, Hamsi Kg 7 TL, Kırmızı Mercan Kg 10 TLden tezgahlarda satışa başladı.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

ÇORLU BELEDİYESİNDEN ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE İFTAR YEMEĞİ






Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi Başkanı Ünal Baysan, gazi, şehit aileleri ve yakınlarına iftar yemeği verdi. Bir Tat Köfte Salonu’nda verilen iftar yemeğine Çorlu ve Beldelerinde ikamet etmekte olan çok sayıda gazi ve şehit ailesi katıldı. CHP Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü ve Belediye Meclis Üyeleri; Zarife Atik Geylan, Sibel Sezer, Ayşe Eroğlu ve Evren Özmen Uludağ da yemekte hazır bulundu.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, masaların her birini ziyaret ederek gazi ve şehit aileleriyle sohbet etti, istek ve şikâyetlerini dinledi. İftar yemeğinin anlam ve önemine de değinen Baysan, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere uzun ömür diledi.
Öte yandan iftar yemeğinde bir araya gelen gazi ve şehit ailesi yakınları tanışarak sohbet ettiler. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan fotoğraf makinesiyle bol bol hatıra fotoğrafı çekti.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

KORGENERAL ÜMİT DÜNDAR’DAN BAYSAN’A ZİYARET


5. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ümit Dündar, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’a nezaket ziyaretinde bulundu.
İstihkâm Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’ndaki görevinde Tümgenerallikten Korgeneralliğe terfi ederek 5. Kolordu Komutanlığı’na atanan Korgeneral Ümit Dündar, yeni görevine başlaması münasebetiyle Çorlu Belediye Hizmet Binası’nda Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile bir araya geldi. Belediye Başkan Yardımcıları Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan’ın da hazır bulunduğu ziyarette samimi bir ortamda sohbet edildi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, nazik ziyaretinden dolayı Korgeneral Ümit Dündar’a teşekkür ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Korgeneral Ümit Dündar da Baysan ve ekinine başarılar diledi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

GÜRSOYLAR KOLEJİ GELECEK PLANLAMA VE KARİYER MERKEZİ ORİON’DA


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Özel GÜRSOYLAR KOLEJİ sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Kurum, geliştirdiği projeler ile bölgedeki öğrencilere verdiği desteğini sürdürüyor.
Gerçekleştirdiği etkinliklerde çocukların gelişimine ve erken yaşta doğru yönlendirilmesine yönelik etkin çalışmalar yapan Özel GÜRSOYLAR KOLEJİ, bu kez, bünyesinde uygulamaya başladığı GELECEK PLANLAMA VE KARİYER MERKEZİ çalışmalarıyla, ORİON’da öğrenciler ile buluşuyor. Öğrencilerin kendilerini tanımalarına ve geleceklerini doğru yönlendirmelerine yardımcı olmayı amaçlayan kurum, Ramazan Ayı boyunca ORİON üst kattaki standında çeşitli testler ve analizler yaparak, öğrencilerin geleceklerine ışık tutacak. Gerçekleştirilecek testler, daha sonra kurumun merkezinde değerlendirilerek, sonuçları ilgili öğrenciler ile paylaşılacak.
Mesleki Yönelim Analizi, Öğrenme Stilleri Testi ve çeşitli Karakter Analizlerinin uygulandığı Gürsoylar Koleji Gelecek Planlama ve Kariyer Merkezi Standı, gelecekleri için doğru adımlar atmak isteyen tüm öğrencileri Ramazan Ayı boyunca Orion’a bekliyor.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...