***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Eylül 2009 Pazartesi

Batı Trakyalı soydaşlar ve Yunan turistler, bayram alışverişi için Keşan'a geldi

Edirne iline bağlı Keşanilçesi, Cumartesi günü Batı Trakyalı soydaşlar ile Yunanistanlı turistlerin akınına uğradı. Yunanistan'ın İnhanlı, İskeçe ve Gümülcine kentlerinden çok sayıda kişi, 8 otobüs ve özel araçlarıyla, bayram alışverişi için Keşan'a geldi.
Yunanistan'dan gelen Türkler ve Yunanlar, şehir merkezindeki mağazalardan da alışveriş yaparak esnafın yüzünü güldürdü.
Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Yunanistan'ın İskeçe iline bağlı İnhanlı Belediyesinin otobüs ücretlerini ödediği 464 kişinin Keşan pazarına alışverişe geldiğini söyledi.
Helvacıoğlu, "KTSO olarak geçen ay İnhanlı Belediye Başkanı Stelios Hacıevangelu ile aynı zamanda İnhanlı Belediye Meclisi Üyesi de olan İskeçe Milletvekili Çetin Mandacı'yı ziyaret etmiştik. İnhanlı Belediyesi, yılda birkaç kez halkını Keşan pazarına gönderiyor. Bu organizasyonda Keşan Belediyesi, Keşan Kaymakamlığı, Keşan Kent Konseyi, Emniyet Müdürlüğü ve Gümrük Müdürlüğü el ele vererek ilçemize gelen 464 kişilik misafirimizi en iyi şekilde karşıladık ve iyi bir şekilde alışveriş etmelerini sağladık. Görüldüğü gibi hiçbir sorun olmadı.'' şeklinde konuştu.
Bayram alışverişi için Keşan'a gelen turistlerin kişi başı ortalama 100 avro para harcadığını kaydeden Helvacıoğlu, "Bu kriz ortamında esnafın Keşan'a gelen turistlerle yüzü güldü" dedi.
İnhanlı Belediye Başkan Yardımcısı Nazif Nazifoğlu da Keşan'a hem ziyarete hem de alışverişe geldiklerini belirterek, yardımcı olanlara teşekkür etti.
Bayram alışverişi yapmak ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için Keşan'a gelen Yunan turist ve soydaşlar, Keşan pazarının, kendi bölgelerinde kurulan pazardan çok daha ucuz olduğunu söylediler.
İnhanlı Belediyesinin, Ramazan ayı boyunca Keşan'a otobüs kaldırmaya devam edeceği bildirildi
KAYNAK:ÖNDER GAZETESİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...