***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Ocak 2010 Cumartesi

Trakya Turu'na Veliköy'den başladılar

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nce düzenlenen 'Trakya' programına önceki gün Veliköy'den başlandı.
PROGRAM KAHVALTI İLE BAŞLADI
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir program öncesi partililere Yalı Retaurant'ta saat 09.30'da kahvaltı verdi. Kahvaltıya MHP Genel Başkan Yardımcıları Deniz Bölükbaşı ile Metin Çobanoğlu, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, MHP Tekirdağ İl Başkanı Yunus Meral, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, MHP Veliköy ve Karaağaç Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
MAKAMINDA AĞIRLADI
Kahvaltının ardından Hanifi Belindir, partilileri makamında ağırladı. Veliköy ile ilgili genel bilgiler verdikten sonra belediye çalışmalarından bahseden Başkan Belindir, önümüzdeki dönem içerisinde hayata geçirmeyi düşündükleri projeleri partililerle paylaştı.
'BELEDİYEYİ BORÇ YÜKÜ İLE ALDIK'
Belediye kaynakları ile vergi borçları konusunda mecliste düzenleme yapılmasını isteyen Başkan Belindir: ''Bizler Belediyeyi AK Parti'den aldık. Göreve geldiğimizde belediyenin yaklaşık 5.5 milyon TL borcu vardı. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde bu borç miktarının yarısını ödedik. Başkanlık koltuğuna oturduğumuzda sadece borçlarla değil, ipoteklerle de çok uğraştık. Belediye ipotek altındaydı. İnşallah bundan sonraki süreçte projelerimizi tek tek hayata geçireceğiz.'' dedi.
'ARTIK SEÇİM SATHINA GİRDİK'
Hanifi Belindir'in ardından sözü MHP Ankara Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı aldı. Ziyaretlerinin amacını 'Hem Belediye Başkanlarını tebrik hem de sorunları öğrenmek' şeklinde özetleyen Bölükbaşı: ''Artık ülkemiz seçim atmosferine girmiştir. Genel başkanımız 7 Ocak 2010 tarihinden itibaren seçim çalışmalarını başlattı. Bu yıl içerisinde sandıkların Türk milletinin önüne konulacağını düşünüyoruz'' ifadelerine yer verdi. 'Hükümet PKK açılımı ülkeyi her geçen gün daha kötüye götürüyor.' diyerek sözlerini sürdüren Deniz Bölükbaşı milletin iktidara sandıkta gereken cevabı vereceğine inandıklarını kaydetti.
'TEŞEKKÜR EDİYORUZ'
MHP Genel Başkan Yardımcısı Metin Çobanoğlu, Veliköy'ün MHP'li bir Belediye başkanını tercih ettiği için Veliköylüler'e teşekkür ederek Hanefi Belindir'in şimdiye kadar yaptıklarının gelecekte yapacaklarının garantisi olduğunu söyledi.
'BÜYÜK BORÇ BIRAKTILAR'
İktidar partisinden devr alınan belediyelerin tamamının büyük borç bıraktığını kaydeden Çobanoğlu: ''İktidar Partisi Belediyeleri avantajı ile bulundukları dönemde borçlarını ödemediler. Ancak bu borç katlanarak arttı. Kurumlar, belediyelere iktidar partisinden olduklarından dolayı dokunamadılar'' dedi.
'YEREL İMKANLAR ÇOK İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ'
Belediyelerin mali kaynaklarının sorumlu oldukları güçle orantılı olması gerektiğini savunan Metin Çobanoğlu: ''Belediyeler bireylerinden doğumdan-ölümüne kadar her şeyi ile ilgileniyorlar. Türkiye genelinde mali konularda yetersizlik var. Bu konu kısa vadede çözülecek görülmüyor. Bu bağlamda belediyelerin yerel imkanları çok iyi değerlendirerek adımlar atılmalıdır.'' diye konuştu.
'TEK KURTULUŞ MHP'NİN İKTİDAR OLMASIDIR'
Milliyetçi Hareket Partisi olarak 2010 Yılı'nı seçim yılı olarak ilan ettiklerini vurgulayan Çobanoğlu sözlerine şöyle devam etti: ''Kasım ayında seçim olacak düşüncesindeyiz. Bizler önümüzdeki seçimlerde tek başına iktidar istiyoruz. Bundan dolayı da bütün teşkilatlar olarak şimdiden seçimlere hazır olmak zorundayız. El birliği içerisinde tek başına iktidara yürümeliyiz. Çünkü, bu milletin kurtuluşunun tek çaresi, AK Parti iktidarından kurtulup, iktidara MHP'nin gelmesine bağlıdır.''
'ÖRNEK OLMALIYIZ'
Sahip oldukları 485 belediyenin şimdiye kadar yüzlerini kızartacak bir icraata imza atmadıklarını vurgulayarak sözlerini sürdüren Metin Çobanoğlu: ''Allah'a şükür, belediye başkanlarımız yüzümüzü kızartmadılar. Bizler bu belediyelerimiz ile örnek işlere imza atarak MHP'nin iktidarına giden yolu açmalıyız. Hatırlanacağı üzere Refah Partisi, bir belediyeden başlayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni aldı. Bizler de İstanbul'da örnek bir başlangıç yapmalıyız'' şeklinde konuştu.
'İSTEKLERE CEVAP VERİLMESİ ÖNEMLİ'
Metin Çobanoğlu'nun ifadeleri üzerine MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Veliköy ve çevredeki nüfusun yaklaşık yarısının asgari ücret ile çalıştığını söyleyerek bu dönemde belediyelerin bu vatandaşların isteklerine de cevap vermesinin önemli olduğunu kaydetti.
'BELİNDİR BRİFİNG DOSYASI VERDİ'
Veliköy Belediye Başkanlığı'nda gerçekleşen ve yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Başkan Belindir, Deniz Bölükbaşı ile Metin Çobanoğlu'na Veliköy ile ilgili birer brifing dosyası verdi.
KARAAĞAÇ'A GEÇTİLER
MHP heyeti Veliköy Belediye ziyaretinin ardından Karaağaç Belediyesi'ne geçtiler. MHP heyeti burada Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılandı. Başkan Dr. Özkan Yücel, slaytlar eşliğinde yaptığı sunumda görevde bulunduğu zaman dilimi içerisinde yaptıkları faaliyetlerden bahsederek kalan dönem içerisinde yapacakları icraatları dile getirdi. Özkan Yücel, şeffaf bir belediyecilik anlayışında olduklarını söyleyerek bir önceki dönemden kalan borcun yüzde 70'ini ödediklerini belirtti.
'BURASI BİR MİLLETVEKİLİNİ KALDIRIR'
İlk sözü alan Deniz Bölükbaşı, Dr. Özkan Yücel'i hizmetlerinden dolayı tebrik ederek ''Hizmetlerin takdire şayan. İnşallah bundan sonra da aynı şekilde hizmetlerinize devam edeceksiniz. Önümüz genel seçimler. Burası da bir milletvekilini kaldırır. Tekirdağ'dan da 4 milletvekili bekliyoruz.'' dedi.
'SİZLERİ TEBRİK EDİYORUZ'
'Yapılanları gördükçe mutlu oluyoruz' diyerek Bölükbaşı'ndan sözü alan Metin Çobanoğlu: ''Karaağaç'ta şimdiye kadar bu kadar hizmet yapılmışsa kalan süre içerisinde daha büyükleri yapılacaktır. Sizleri tebrik ediyoruz''ifadelerine yer verdi.
'SANAYİ KONUSUNDA ÇALIŞMALAR YAPILMALI'
Karaağaç'ın sanayi yönünden de bahseden Dr. Özkan Yücel birçok firmanın ekonomik nedenlerden dolayı yatırım yapmaktan kaçındığını kaydederek, sanayi ile ilgili çalışmalar yapılmasını talep etti.
'ÖĞLE YEMEĞİ TURKUAZ'DAN YENDİ'
Karaağaç Belediyesi'nde gerçekleşen yaklaşık yarım saatlik ziyaretin ardından Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Turkuaz Restaurant'ta partilileri ağırladı. Öğle yemeğinin ardından heyet Çerkezköy'den ayrıldı.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Prof. Dr. Emre Aysu Acı Konuştu ...

Trakya alt ve tarımsal organize bölgeleri kime peşkeş çekilmek isteniyor?”
Prof.Dr. Aysu, “TAB (Trakya Alt Bölgeleri) ve TOB’lar (Tarımsal Organize Bölgeleri) kime peşkeş çekilmek için planlara konuldu.
Bakanlık çıksın TAB ve TOB ları anlatsın” dedi.
İMP tarafından hazırlanan Edirne planları için itiraz eden kurum ve kuruluşların yanı sıra Sivil Toplum Örgütleri dün DSİ Toplantı salonunda bir araya gelerek görüş bildirdiler.
Toplantıya Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Başkan yardımcısı Namık Kemal Döleneken, ÇED ve Planlama Genel Müdürü Fevzi İşbilir, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özdemir Sönmez, Prof. Dr. Emre Aysu, Prof. Dr. Osman İnci, Prof Dr.Ömer Zaimoğlu ile tüm daire müdürleri, kurum ve kuruluş temsilcileri, oda dernek yetkilileri, İl Genel Meclis Başkan ve Üyeleri ile Belediye Meclisi Üyeleri, İlçe Belediye Başkanları ve Kaymakamlar ile Edirne Vali Yardımcıları katıldı.
“SANAYİLEŞMEYE İZİN YOK !”
Toplantının açılış konuşmasını Çevre ve Orman Bakanlığı ÇED ve Planlama Genel Müdürü Fevzi İşbilir yaptı.
İşbilir, Trakya’da sanayileşmenin 1980 li yıllarda başlandığın ı ancak plansız yapılaşma ve sanayileşmenin çevreyi olumsuz etkilediğini söyledi.
İşbilir, plansız sanayileşme ile nehirlerin ve çevrenin kirlendiğini belirterek, hiçbir zaman bundan böyle plansız sanayileşmeye müsaade etmeyeceklerini bazı sanayi kuruluşlarını yatırımlarını doğuya kaydırmasının gerekeceğini söyledi.
Ardından konuşan YTÜ. Öğretim Görevlisi ve İMP yetkilisi Özdemir Sönmez planlara itirazın çok fazla olduğunu ve bu itirazlar için burada olduklarını belirterek, planlara itiraz edenlerle planların muhatapları karşı karşıya bu toplantıda geldiğini söyledi. Sönmez, itirazlardan bazılarını dile getirerek bunlardan Mesire ve Mera alanlarının planda olmadığını ve bunların da 1/25 binlik planlarda gösterildiğini söyledi.
Sönmez, geçmiş yıllarda plansızlığın ülkeyi sanayi alanında adeta çıkmaza soktuğunu belirterek bu planda amacın birinci sınıf tarım arazilerinin saniyeye açılmasını önlemek olduğunu ileri sürdü.
Sönmez, Edirne ve Kırklareli illerinin kırsal kesiminde nüfusun giderek azalma gösterdiğini ancak Tekirdağ’da ise nüfusun artığını söyledi.
ŞÜPHELER YOĞUN
Bu konuşmaların ardından planlara itiraz eden kurum kuruluş ve sivil toplum örgütlerine söz hakkı verildi.
Konuşmacılar konularını kendi alanları üzerinde yoğunlaştırdılar. Edirne Barosu adına konuşan Av. Coşkun Molla, planların yapılabilmesi için resmen bir kurumun yetkili olması gerektiğini ancak TRAKAB ın dahi resmen bir yetkisi bulunmadığını bu yüzden yetkisiz hazırlanan planların ne denli geçerli olduğunu söyledi.
Bir başka konuşmacıda itirazlara 60 gün geçmesine rağmen Çevre ve Orman Bakanlığının hiçbir yanıt vermediğini oysa yasa gereği bu yanıtları vermesi gerektiği belirtildi.
Bunun üzerine ÇED ve Planlama Genel Müdürü Fevzi İşbilir, 60 gün sürenin geçtiğini ancak itirazlara cevabın bundan sonra verileceğini söyledi.
Toplantının en uzun konuşma kısmı madencilerden geldi. Keşan bölgesinde Benoit üretimi yapan bir maden kuruluşunun yetkilisi Plansızlık nedeniyle yatırımlarında gecikmeler olduğunu, şirketlerini bir yabancı sermaye elinde olduğunu ve onlarında kapasite artırımı yapacağını, ancak bakıldığında bunların zorlaştırıldığını gördüklerini belirterek, “Şimdi biz Madenleri de alıp Doğuya mı gideceğiz. Böyle bir plansızlık olur mu? Doğal olarak bizim işlediğimiz ham madde burada nasıl olacak” diye sordu.
Bunun üzerine ÇED ve Planlama Genel Müdürü Fevzi İşbilir,ÇED Raporunun önemli olduğunu ve bu ÇED raporunda da kapasite artırımının yapılamayacağını söyledi.
Daha sonra söz alan Trakya Madenciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Değirmendere’de Trakya’da maden kaynaklarının yer altında olmasının planlarda yer almadığın ı gördüklerini söyleyince, Genel Müdür İşbilir,Trakya’nın yer üstünün çok çok önemli olduğunu ve yer altının hiçbir önemi bulunmadığını ve birinci sınıf tarım arazilerinde kömür çıkarmak isteyenlere de asla müsaade etmeyeceklerini söylemesi üzerine Dernek Başkanı Değirmendereli, maden yasasını çok iyi bildiklerini söyleyerek,planlara yer altı madenlerinin de işlenmesinin gerekli olduğunu söyledi.
Av. Coşkun Molla yeniden söz alarak, burada asıl konunun itiraz olduğu itiraz edenlerin bundan sonraki süreçte ne yapmaları gerektiğinin yanı sıra bu itirazlar sonrası ne olacağının önemli olduğunu çünkü 1/100 binlik planların yürürlükte olduğunu oysa burada tartışılanların boş yere yapıldığını belirterek, bundan sonra yürürlükte olan bir plana itirazın ne denli işleyeceğini sordu.
TAB VE TOB’LARA DİKKAT
Prof. Dr. Emre Aysu’da söz alarak yaptığı konuşmada, planlarda nereye gelindiğini açıkça görüldüğünü oysa burada irdelenmesi gerekenlerin TOB ve TAB’lar olduğu ve bu planlarda 31 adet TAB ve TOB’ların bulunduğunu, bunların Çevre ve Orman Bakanlığı’nca açıklanıp anlatılması gerektiğini söyledi.
Aysu, “Bizler öyle zannediyoruz ki TAB ve TOB’ lar, tarım alanlarında tarım ürünlerini işleyecek sanayiler olacak zaten bu sanayiler var ancak onlar bile bomboş duruyor. Öyle görülüyor ki bunlar birilerine zemin hazırlanmış.İşte ortada 31 tane TAB ve TOB var çıksın bakanlık bunlara bir açıklık getirsin” dedi.
Toplantı konuşmacıların ve itiraz eden kurumların fikirlerini ortaya koymaları ile geç saatlere kadar sürdü.
KAYNAK:DEVRİM GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...