***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Ekim 2009 Çarşamba

ÜMRANİYE MÜZİK ÖĞRETMENLERİ KOROSU KONSER VERDİ













Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizasyonu ile Ümraniye Müzik Öğretmenleri Korosu Tekirdağ ilinde konser verdi Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK in Ümraniye Kaymakamlığı sırasında kurulan Ümraniye Müzik Öğretmenleri Korosu, Ümraniye den Tekirdağ a Müzik İle Başlayan Dostluk Konseri çerçevesinde Tekirdağ ilinde konser verdi.
Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek konser programı açılışında yaptığı konuşmada; Sayın Valimizin Ümraniye den Osmaniye ye, Osmaniye den Tekirdağ a sevgi seli getirdiğini hissediyoruz. Ne mutlu ki sanatsever, müzik sever bir Vali ile çalışıyoruz. Sayın Valimizin bizlere yüklediği pozitif enerji ile inanıyorum ki Tekirdağ eğitim ve öğretim alanında çok daha önemli başarılara ulaşacaktır, dedi.

Gitar Çalarak Yolcu Topluyor

Çorlu Otogarı`nda faaliyet gösteren bir otobüs yazıhanesinde çalışan Fedai Yirun hem hünerlerini sergiliyor hem de yolcu topluyor.
Eline aldığı gitarı ile Çorlu Otogarı içerisinde gitar çalan ve 15 yıldan bu yana Çorlu Otogarı`nda çalıştığını söyleyen Fedai Yirun hem diğer çalışanların hem de yolcuların dikkatini çekmeyi başarıyor.
Zaman zaman çığırtkanlara Kabahatler Kanunu uyarınca para cezasının uygulandığı Çorlu Otogarı`nda ilginç bir yöntem geliştiren Fedai Yirun, yolcuları yazıhanesine gitar çalarak çekiyor. Bir yandan hünerlerini sergileyen bir yandan da iş stresinden kurtulan Yirun Zaman zaman arkadaşlarıma gitar çalıyordum. Bunun Otogar içerisinde de çalınabileceğini düşündüm. Bazı zamanlarda gitarımla şarkılar söylüyorum, ilgi çekici oluyor. Vatandaşların ve diğer çalışan arkadaşların ilgisinden memnunum dedi.
KAYNAK:AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Cezayı hazmedemeyince intihara kalkıştı

Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Ağustos Ayı'nda meydana gelen olayda memur Sevgi Ç., Şube Müdürü Yüksel A.'nın verdiği evrakı kendi alanında olmadığı gerekçesiyle Emine A.'ya vermek istedi.
YIRTIK DON KAVGASI
Emine A. da evrakın kendisine verildiğini ve işlemi kendisinin yapması gerektiğini belirterek, buna karşı çıkınca ikili arasında tartışma yaşandı. Ardından Sevgi Ç., şube müdürüne işin yapılmadığını söylediği sırada Emine A. da odaya girip olayı anlatmaya çalıştı. Ancak iddiaya göre müdür Yüksel A., memur Emine A.'ya "Neden yırtık dondan çıkar gibi ikide bir araya giriyorsun" diye bağırdı. Emine A.'nın ikazı üzerine de müdürün, kadın memuru çenesinden tutarak ittiği öne sürüldü. Yapılan ihbar üzerine olay yerine polis geldi. Darp edildiğini öne süren Emine A., Yüksel A.'dan şikâyetçi oldu.
GÖREV YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Olayın gündeme gelmesinin ardından Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuyu incelemesi için 2 müfettiş görevlendirdi. Soruşturmayı tamamlayan müfettişler, memur Emine A.'yı Çorlu Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi'nde görevlendirdi. 12 Ekim 2009'da yeni görevine başlayan Emine A.'ya aynı zamanda maaş kesme cezası verildi.
25 TANE HAP İÇTİ
Haksızlığa uğradığını düşünen Emine A., önceki gece saat 02.00 sıralarında ailesine "Anneciğim seni çok seviyorum. Maaşımı kestikleri için kötüyüm. Hakkınızı helal edin, sizi seviyorum" yazılı bir not bırakıp, 25 adet hap içerek intihara kalkıştı. Birlikte kaldığı teyzesi tarafından, baygın halde bulunmasının ardından hemen hastaneye kaldırılan genç kadının midesi yıkandı. Bir süre yoğun bakımda tutulan Emine A., hayati tehlikeyi atlatınca yoğun bakımdan çıkarıldı.

—ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ, TEKİRDAĞ ve HAYRABOLU ŞUBELERİ KONFERANS DÜZENLİYOR

Haber: Metin KARAKUŞ
Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Hayrabolu Şubesi, “21.Yüzyıl Ortalarına Doğru Türkiye ve Dünya; Tüm İnsanlığın Özlediği Uygarlık Düzeni ATATÜRK Modeli” adlı bir konferans düzenleyecek.
Hayrabolu Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda, düzenlenecek olan Konferans 25 Ekim 2009 Cumartesi günü saat: 13.30’da başlayacak.
Düzenlenecek olan konferans’a, konuşmacı olarak; ADD 4’üncü Genel Başkanı Prof.Dr. Özer Ozankaya, TRT Yapımcı ve Yönetmen Filiz Ozankaya ve ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Ercan, katılacak.
ADD GYK Üyesi ve Trakya Bölge Sorumlusu Hakan Dedeoğlu, düzenlenecek olan konferansın halka açık olarak ücretsiz verileceğini belirtti.
Dedeoğlu, Hayrabolu İlçesi’nde düzenlenecek olan konferansın, 24 Ekim 2009 Cuma günü, saat:16.30’da da Tekirdağ Belediye Sinema Salonu’nda verileceğini belirterek şunları kaydetti;
“Birlik ve beraberlik içinde olmamız gereken bu zor günlerde düzenlenecek olan, “21.Yüzyıl Ortalarına Doğru Türkiye ve Dünya; Tüm İnsanlığın Özlediği Uygarlık Düzeni Atatürk Modeli” adlı konferansa tüm halkımızın katılmasını arzuluyorum. Bu önemli Konferans’a, konuşmacı olarak; ADD 4’üncü Genel Başkanı Prof.Dr. Özer Ozankaya, TRT Yapımcı ve Yönetmen Filiz Ozankaya ve ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Ercan, katılacaklardır. Konferansın bitiminden sonra ise Atatürk tarafından 1926 yılında kurulan Alpullu Şeker Fabrikasını daha sonra 20 Aralık 1930 tarihinde ziyaret eden ve bir gece de konaklayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına “Ergene Köşkü” ve ADD Alpullu Şubesi, konferansa konuşmacı olarak katılan konuklar ile birlikte ziyaret edilecektir.”

KESAGAD Yönetiminden Belediye Başkan yardımcılarına ziyaret…


Bir süre önce kurulan Keşan Saros Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş ve Cemil Kılavuz’u ziyaret etti.
Dernek Başkanı Necdet Uybaş, Başkan Yardımcısı Sonay Can, Genel Sekreter Erdoğan Demir, Veznedar-Muhasip Üye H.Ünsal Yücel ile yönetim kurulu üyeleri Mehmet İlman,Umut Çatal ve Ahmet Ayaoğlu ilk olarak saat 11.00 sıralarında Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Sabri Küçükkarakaş’ı ziyaret ettiler.
Küçükkarakaş, ziyaret nedeniyle dernek yöneticilerine teşekkür ederek “Derneğinizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Keşanlı gazetecilerin de bir dernek çatısı altında toplanmış olması çok önemli çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
Uybaş’ta, dernek olarak Keşan’daki bütün kurum ve kuruluşlarla diyalog içersinde çalışmak istediklerini ve bu konuda üzerlerine düşen görevleri yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Yöneticiler daha sonra Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz’un makamına çıkarak kendisini ziyaret ettiler.
Kılavuz, Keşan’daki gazetecilerin örgütlü bir hale gelmesinden mutluluk duyduğunu belirterek “ Sizlerin bu örgütlülüğünüz Keşan’daki bir çok kesime de örnek olmalı. Gazeteci arkadaşlarımıza bu derneklerine sahip çıkmalarını diliyor ve sizlere de çalışmalarınızda başarılar temenni ediyorum. Ayrıca gerçekleştirdiğiniz ziyaret nedeniyle sizlere de teşekkür ederim” dedi.
KESAGAD Başkanı Necdet Uybaş’ta, dernek olarak kurum ve kuruluş ziyaretleri çerçevesinde bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirterek ziyaretlerin devam edeceğini söyledi.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Çorlu Belediyesi’ne ait taşıt ve iş makinelerini bakıma aldı.




Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, Çorlu Belediyesi’nin şantiyesinde bulunan tamir atölyesinde eskiyen araçlara bakım yapıyor. Belediyenin hizmetlerde kullanılan kamyon, kamyonet, kepçe ve silindirler bakımdan geçirilerek tespit edilen arızalar onarılıyor.
Araçların üzerinde çalışma yapan teknik personelin çalışmalarını takip eden Ulaşım Hizmetleri Müdürü Hasan Güngör, “Belediye bünyesinde bulunan bütün araçları düzenli aralıkla kontrolden geçiriyoruz. Arızası olan ve eskiyen araçları tamir atölyesinde bakıma aldık. Atölyedeki personelimiz araçların mekanik aksamını ve motorlarını tamir ediyor. Kaportası aşınan araçları boyuyor. Bakım ve onarım çalışmalarının ardından araçlarımız daha verimli bir şekilde hizmet verecektir.”diye konuştu.
Tamir atölyesinde bakıma alınan araçlar arasında binek otomobil, ağır yük vasıtaları ve iş makineleri bulunuyor.
HABER VE FOTO:ALPER AVCI

Başkan Ünal Baysan’ın Halkla Görüşmeleri

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan halk ile olan görüşmelerini her gün 10:00–12:00 saatleri arasında yapacaktır. Halkımız bu program dahilinde Başkan Ünal Baysan’ı Belediye Hizmet Binası’ndaki makamında ziyaret edebileceklerdir.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...