***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

5 Kasım 2009 Perşembe

ÇORLU BELEDİYE MECLİSİ KASIM AYI OLAĞAN TOPLANTISI YAPILDI







Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçe Belediye Meclisi, Kasım ayı olağan toplantısı meclis salonunda yapıldı. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın başkanlığında yapılan toplantıda altı gündem maddesinin yanı sıra ilave gündem maddeleriyle ilgili kararlar alındı.
Açılış ve saygı duruşunun ardından Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye meclis üyelerine daha önce tebliğ edilen gündem maddelerini okudu.
Gündem Maddeleri:
Kadro derece değişikliğinin görüşülmesi
2010 yılı ücret tarifesinin görüşülmesi
2010 yılı bütçesinin görüşülmesi
İhtisas komisyonu huzur hakları ücretinin tespiti
İmar Komisyon Raporlarının görüşülmesi
Belediyemizin ambleminin değiştirilmesi konusunun görüşülmesi
İki ilave gündem maddesi meclis üyelerinin onayına sunuldu.
İlave Gündem Maddeleri:
Omurtak Caddesi üzerindeki binaların dış cephe yenilemesi
Resmi kurum alanı olarak düzenlenmiş arsa üzerinde “Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Merkezi” ibaresinin kaldırılması
Gündem Maddelerinin Görüşülmesi:
1- Kadro derece değişikliğinin görüşülmesi
Belediye bünyesinde çalışan kadrolu personelin kıdem ve derecelerinin yükseltilmesiyle ilgili madde oy birliği ile kabul edildi
2010 yılı ücret tarifesinin görüşülmesi
2010 yılı ücret tarifesinin komisyona havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
3- 2010 yılı bütçesinin komisyona havale edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
4- İhtisas komisyonu huzur hakları ücretinin tespiti
İhtisas komisyonu huzur hakları ücretinin tespit edilmesiyle ilgili gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.
5-İmar Komisyon Raporlarının görüşülmesi
İmar Komisyonunun üç ayrı başlık altında aldığı kararlar meclis onayına sunuldu.
Hıdırağa Mahallesi’nde park alanının dini tesis alanı olarak düzenlenmesine, buna karşılık kaldırılan park alanındaki konut alanının park alanı olarak planlanması,
Türkgücü Mevkii’nde 15 metrelik yolun kaldırılması ile ilgili imar planı değişikliği talebinin 1/25000 ölçekli çevre düzeni planına aykırı olması, sosyal-kültürel tesis alanı, kreş alanı ve park alanının azaltılması, değişiklik sınırlar içerisindeki parsel maliklerinin muvafakatı olmaması, plan müellifinin olumsuz görüşü nedenleriyle reddedilmesi
Muhittin Mahallesi’ndeki Pazar yeri ihtiyacından dolayı Muhittin Mahallesi’nde bulunan park alanının Pazar alanına dönüştürülmesine, Zafer Mahallesindeki Pazar alanının park alanına dönüştürülmesi
Oy birliğiyle kabul edildi.
6-Belediyemizin ambleminin değiştirilmesi konusunun görüşülmesi
Çorlu Belediyesi’ne ait amblemin değiştirilmesi yönünde çalışılması yönünde teklif getirilmiştir. Bu doğrultuda bir tasarım yarışması düzenlenerek alternatif amblemlerin hazırlatılması yoluna gidilecektir. Yarışmanın sonucunda istenilen niteliklerde bir amblem sunulmaması halinde mevcut amblem kullanılmaya devam edilecektir.
5 ret oya karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
İlave Gündem Maddelerinin Görüşülmesi:
Omurtak Caddesi üzerindeki binaların dış cephe yenilemesi
Omurtak Caddesi üzerinde yapılan incelemeler sonucunda dış cephesi yıprandığı için kötü görüntüye sebep olan ve sıvalarının dökülmesi nedeniyle caddeden gecen yayaların sağlığını tehdit eden binaların dış cephelerinin yenilenmesine karar verilmiştir. Buna göre söz konusu binaların malikleri binaların dış cephelerini btb ve pvc ile olmamak kaydıyla yenileyeceklerdir. Çorlu Belediyesi de binaların maliklerine bedelsiz danışma hizmeti verecektir.
2 ret oya karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Resmi kurum alanı olarak düzenlenmiş arsa üzerinde “Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Merkezi” ibaresinin kaldırılması
İmar Kanun ve Mevzuatlarında “Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Alanı” türünden bir sınıflandırmanın olmaması nedeniyle bahsi geçen arsayla ilgili Resmi Kurum Alanı lejantının yanındaki “Ticaret ve Sanayi Odası Ticaret Alanı” ibaresi kaldırılarak bir önceki yönetimin kullandığı yanlış ifade düzeltilmiştir.
3 ret oya karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Salı Pazarı Kaldırılıyor
İmar Komisyonunun aldığı karar doğrultusunda Zafer Mahallesi’nde bulunan Salı Pazarı Kaldırılarak park alanına dönüştürülecek, Muhittin Mahallesi’nde bulunan park alanı Muhittin ve Zafer Mahalle sakinlerinin ortak bir şekilde kullanabileceği Pazar Alanı’na dönüştürülecektir.
Çorlu Belediyesi’nin Ambleminin Değiştirilmesi Amacıyla Yarışma Düzenlenecek
Çorlu Belediyesi’ne ait amblemin daha sade ve günümüz koşullarına daha fazla uyan bir amblem ile değiştirilmesi amacıyla bir yarışma düzenlenecektir. Herkese açık olan yarışmada Çorlu Belediye Meclisi’nden seçilmiş dört üyenin ve üniversiteden katılacak bir üyenin oylaması sonucunda değerlendirme yapılacaktır. Jüri Belediye Başkan Yrd Serhad Çatalkaya, Meclis Üyeleri, Fatma Gürel, Yüksel Topçu, Şerafettin Çengel ve Üniversiteden Akademisyenden oluşacaktır. Yarışmanın birincisine 2.000, ikincisine 1.000, üçüncüsüne, 500 TL tutarında ödül verilecektir.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

TEKİRDAĞ MİLLET VEKİLİ KEMALLETİN NALCIDAN SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Beşir ATALAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğinin yapılmasını arz ederim.
Saygılarımla. 21.10.2009
Kemalettin NALCI
Tekirdağ Milletvekili
Sorular :
Tekirdağ İli Hayrabolu İlçesi Hedeyli Köyü’nde 2000 yılında başlanmış ve hala bitirilememiş bir kanalizasyon çalışması bulunmaktadır. Kanalizasyonun yarısı tamamlanmış ve köyün içinden geçen 200 metrelik kısım tamamlanamamıştır. Yarım kalan kısımdan dolayı köyün atıkları köylülerin kazdığı çukurların içine dolmakta ve etrafa tehlike ve mikrop saçmaktadır.
Kanalizasyon sisteminin tamamlanması için bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise kanalizasyon ne zaman tamamlanacaktır?

GÜRSOYLAR KOLEJİNDE DOMUZ GRİBİ BİLGİLENDİRMESİ YAPILDI


Altı ay önce Meksika’da görülen, kısa sürede 74 ülkeye yayılan ve halk arasında “Domuz Gribi” olarak bilinen Pandemik A (H1N1) virüsü, toplumda ciddiyetini koruyarak hızla yayılmaya devam ediyor. Virüsü almış kişilerde hastalığın ağır seyretmesi ve bazı hastalarda ölümlere yol açması tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de panik yaşanmasına sebep oluyor. Korunma amaçlı dezenfeksiyon çalışmalarını tamamlayan, günlük temizlik çalışmalarına her zamanki gibi özen gösteren Özel GÜRSOYLAR KOLEJİ, panik havasının yaşanmasına engel olmak ve Domuz Gribi hakkında koruyucu bilgilendirme yapmak amacıyla, öğrenci, öğretmen ve velilerine yönelik bir panel gerçekleştirdi.
Konuşmacı olarak Dr. Serpil KESKİN’in katıldığı panel, 4 Kasım 2009 Çarşamba günü, Özel GÜRSOYLAR Koleji Tiyatro Salonunda yapıldı. Öğrencilerin, velilerin ve personelin büyük bir dikkatle dinlediği KESKİN, genel olarak mevsimsel gribin ve domuz gribinin ne demek olduğu, nasıl bir gelişim gösterdiği, hangi şartlarda bulaştığı ve korunmak için nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında önemli bilgiler verdi. Domuzların vücudunda gelişim gösterdiği ve insan vücuduna ilk defa domuzdan geçtiği için Domuz Gribi olarak adlandırılan Pandemik A (H1N1) virüsünün bu yılki grip virüsü olduğunu kaydeden KESKİN, virüsün dış koşullara karşı çok dirençli olduğunu, bu mevsimde görülecek grip vakalarının % 98’inin Domuz Gribi olacağını ve birçok kişinin etkileneceğini belirtti.
En önemli belirtisinin üç günden fazla 38 derece ve üstünde seyreden ve hızla yükselen ateş olan Gribin, bulaşıcılığına karşı alınacak korunma önlemlerinin üzerinde duran KESKİN, bu önlemleri dikkatli bir şekilde uyguladığımız takdirde, salgını en az zararla atlatabileceğimizi aktardı. Salgından korunmak için en önemli iki şeyin vücut direnci ve hijyen olduğunu kaydeden KESKİN, vücut direncini korumak için sağlıklı ve dengeli beslenilmesi, hijyen olarak da ellerin sıklıkla sıvı sabunla yıkanması, etrafta bulunan cansız yüzeylerin ( masa, sıra, sandalye, telefon, kapı kolları vb.) belirli aralıklarla çamaşır sulu su ile silinmesi ve bulunulan ortamların sıklıkla havalandırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca öksürür veya hapşırırken mutlaka ağzın ve burnun mendille kapatılması ve kullanılan mendillerin mümkünse bir kullanımlık kağıt mendiller olmasına dikkat edilmesini kaydetti.
Antibiyotiklerin insanın vücut direncini düşürdüğünü aktaran Dr. Serpil KESKİN, kesinlikle antibiyotik alınmamasını, hastalık durumunda hijyen kurallarına uyarak, doğru beslenerek, dinlenerek ve gerektiğinde doktora başvurarak bu durumun en az zararla atlatma yoluna gidilmesini önerdi. Ayrıca virüsün sıcak ortamları sevmediğine dikkat çeken KESKİN, havalar ısınıncaya kadar bu tehlikenin devam edeceğini, korunmak amacıyla da gün içinde sıcak içecekler içilmesi, boğazın ve burnun günde 4-5 defa tuzlu su ile gargara yapılarak temizlenmesi gerektiğini vurguladı.
Ülkemizde de uygulanmaya başlanan Domuz Gribi aşısının önemli bir koruyuculuğu bulunduğu ifade eden Dr. Serpil KESKİN, aşının stok miktarına göre risk gruplarının belirlendiğini ifade etti. KESKİN, buna göre; ilk aşılamanın hacılara ve sağlık personeline yapıldığını, ikinci risk grubunun 6 Ay-24 yaş arası aktif yaşayanlar olacağını ve onlara yapılacağını, üçüncü olarak da 24 yaşın üstünde kronik hastalığı olan ve vücut direnci az olan gruplara aşılama yapılacağını belirtti.
En korkunç senaryonun, virüsün değişime uğrayarak daha zararlı bir hale gelmesi ve 1918 İspanyol Gribi gibi en az üç yıl sürmesi olacağını belirten KESKİN, korunmak ve yayılmasını önlemek için herkesin elinden geleni yapması, belirtilen kurallara uyması ve dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.
Panel sonunda, Özel Gürsoylar İlköğretim Okulu Müdürü Emine YILDIZ DEDE, halk arasında “Domuz Gribi” olarak bilinen Pandemik A(H1N1) konusunda yaptığı bilgilendirme için Dr. Serpil KESKİN’e kurumu adına teşekkürlerini iletti.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...