***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Aralık 2009 Pazar

Ayçiçeği cinayetine 2 kez müebbet istemi

Muratlı’da tarlalardan izinsiz ayçiçeği toplarken yakalandığı Ballıhoca köyü muhtarı Kadir Akkavak ve azası Şerafettin Meriç’i pompalı tüfekle öldüren 19 yaşındaki Cüneyt Gözlek’in iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi alması istendi. Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi’ndeki Turhan mahallesinde yaşayan 19 yaşındaki Cüneyt Gözlek, babası Cavit Gözlek ile birlikte tarlalardan ayçiçeği toplamaya çıktı. Eylül ayında meydana gelen olayda tarlalardan izinsiz ayçiçeği kafası toplayan baba-oğlu Ballıhoca Muhtarı Kadir Akkavak ve azaları Şerafettin Meriç ile Cemal Başakçı’ya yakalandı. İki taraf arasında tartışma çıkarken Ballıhoca muhtarı Kadir Akkavak jandarma ekiplerine haber verdiğini ve baba ve oğlu yakalatacağını söyledi. Bu duruma kızan Cüneyt Gözlek ile babası Cavit Gözlek kaçmak istedi. Bu sırada babasının ardından pompalı tüfeği çıkaran Cüneyt Gözlek, muhtar Kadir Akkavak ile azası Şerafettin Meriç ateş ederek olay yerinden kaçtı. Pompalı tutukluk yaptığı için canını kurtaran diğer aza Cemal Başakçı hemen 112 sağlık ekiplerine haber verdi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan muhtar Akkavak ve azası Şerafettin Meriç, hastaneye giderken hayatını kaybetti. Ayçiçeği cinayetinin zanlıları olarak aranan baba-oğlu ise kısa sürede jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen zanlılardan Cüneyt Gözlek tutuklanmış, babası ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Tekirdağ Cumhuriyet Savcılığı cinayete ilişkin iddianamesini tamamladı. 2’nci Ağır Ceza mahkemesinde açılan davada muhtar Kadir Akkavak ve azası Şerafettin Meriç’i pompalı tüfekle öldüren Cüneyt Gözlek hakkında ‘Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmek’ ve ‘Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürmek’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alması istendi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

CHP BABAESKİ İLÇE KONGRESİ YAPILDI…AV. İRFAN ALTINEL, TEKRAR BAŞKAN SEÇİLDİ…



















Haber: Metin KARAKUŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe’si Olağan Genel Kurulu yeterli çoğunluğun katılımı ile yapıldı.
Genel Kurula tek liste ile giren Av. İrfan Altınel, tekrar Başkan seçildi.
Genel Kurulda yaşanan sürpriz gelişmede, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, CHP Kırklareli İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.
Belediye Tansa Düğün Salonu’nda yapılan Olağan Genel Kurul, delege bazında yeterli çoğunluğun katılımı ile saat:11.00’de başladı.
Genel Kurulda, Divan Başkanlığı’na; CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve önceki dönem Ağrı Milletvekili Savcı Sayan, Üyeliklere ise Babaeski Kent Konseyi Başkanı İsmet İlteralp ve CHP Alpullu Belde Başkanı Sedat Akgöl seçildi.
Gündem gereği, saygı duruşunda bulunulmasının ardından, istiklal marşı okundu.
CHP İlçe Yönetim Kurulu, “Çalışma ve Hesap Raporları” okundu. Divan Başkanı tarafından okunan Raporlar ayrı ayrı ibra edildi.
Seçimler öncesi yapılan siyasi konuşmalarda, CHP İlçe Başkanlığına aday olan İrfan Altınel, konuşmasında şunları kaydetti;
“Bugün İlçe Kongremizi, Cumhuriyet tarihimizin en karanlık bir döneminde gerçekleştiriyoruz. Tanzimat’tan bu yana çağdaş ileri, aydınlık bir Türkiye’nin karşısına dikilen dinsel gericilik değişik bir görünüm ve makyaja bürünmüş olarak, ne yazık ki çok büyük bir aşama kaydetmiştir. Eskiden gericiler, sadece yurt içinde etkili olmaya çalışıyorlardı. Ama artık uluslar arası bir güç kazanmışlardır. Etkileri artmış, Ülke genelinde azımsanmayacak başarılar kazanmışlardır. Bugün Türkiye Cumhuriyeti bölünme tehlikesi ile de karşı karşıyadır. Okyanus ötesinden düğmeye basılmıştır. Bir ayağı Washington, bir ayağı Brüksel be bir ayağı da Riyad’da olan şeytan üçgeni bizim bütünlüğümüze kastetmektedir. Eş başkanlar kafa kafaya vermişler 80 yıllık kazanımları haraç mezat satmaktadırlar. İktidar sözcüleri bayramlaşma törenlerinde bile kavga çıkarmakta, açıkça emperyalizmi savunmaktadırlar. Manzara-i Umumiye Kuvayi Milliye döneminden daha kötüdür. Karamsar bir tablo çizmeye içim elvermiyor. Böyle bir ortamda biz kendi içimizde barış ve huzurumuzu sürdürmenin çabası içinde olmalıyız. Herkese akıl, sağlık sağduyu ve serinkanlı olmak düşer.”
İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel’in konuşmalarının ardından, kürsüye gelen;
Katranca Köyünden Delege, Sayın Sayın, Alpullu Şekerden Şinasi Seçkin, İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Zafer Erbil, önceki dönem Babaeski Belediye Başkanı Av. M.Haluk Tezsezer, 22.Dönem Kırklareli Milletvekili, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ile Tansel Barış ve son olarak ta, CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve önceki dönem Ağrı Milletvekili Savcı Sayan, siyasi konuşmalarını yaptılar.
203 Delegenin kayıtlı olduğu seçimlerde toplam, 155 oy kullanıldı. İlçe Seçim Kurulunca 55 Oy’un geçersiz sayıldığı Olağan Genel Kurulda 100 Oy alan Av. İrfan Altınel, yeniden CHP İlçe Başkanı seçildi.
Yönetim Kurulu Asil Üyeliklerine ise Mehmet Aşık, Ahmet Ersin Bilge, Hasan Ali Eren, Hakkı Tunç Işık, Bülent Karaca, Ertan Karalarlı, Ülker Özdilek, Alaaddin Özgen, Seher Sezgin ve Sermin Utku seçildiler.
Genel Kurula, CHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve önceki dönem Ağrı Milletvekili Savcı Sayan, CHP Kırklareli Milletvekilleri Turgut Dibek ile Tansel Barış, CHP İl Başkanı İhsan Kazan, CHP eski Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, 22.Dönem Kırklareli Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpolat, İl Genel Meclisi Başkanı Tuna Soykan, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, Emekli Tuğ General Vedat Şakir Korular, Yeşilay Yükse Şura Üyesi Doğan Görkey, Alpullu Belediye Başkanı Ahmet Durgun, Büyük Mandıra Belediye Başkanı Mehmet Şükrü Çölgeçen, önceki dönem Kırklareli Belediye Başkanı Yılmaz Şeşen ve Babaeski Belediye Başkanı Av. M.Haluk Tezsezer, CHP çevre İlçe ve Belde Başkanları katıldılar.

Özgün, başkanlığa veda ediyor

Tekirdağ Lokantacılar Odası Başkanı Niyazi Özgün, 20 yıl hizmet ettiği odanın başkanlığına aday olmayacağını açıklayarak, Lokantacılar Odası Başkanlığı’na Hasan Akça’yı aday gösterdi.
20 yıldır odaya hizmet verdiğini ifade eden Tekirdağ Lokantacılar Odası Başkanı Niyazi Özgün, 23 Ocak 2009’da seçimlerin yapılacağını belirterek, yönetimde fazla bir değişiklik yapmadan aynı arkadaşlarla yola devam edeceklerini söyledi.
Özgün, yerine aday gösterdiği Hasan Akça’nın örnek bir insan olduğunu ve başkanlık görevini layığıyla yerine getireceğine inandığını da sözlerine ekledi. Özgün; “Gözüm arkada kalmayacak. Eminim bizden çok daha iyi işlere imza atacak.” dedi.
Hasan Akça ise, Oda Başkanı Özgün’e teşekkür ederek, onun bıraktığı yerden devam edeceğini ve daha iyisini yapmaya uğraşacağını ifade etti. Akça; “Başkanımızın güvenine layık olmaya çalışacağım. Çıtayı daha yükseğe taşıma hedefiyle; üyelerimize daha iyi hizmet vermeye ve varsa eksikleri gidermeye çalışacağız.” şeklinde konuştu.
KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

“Araç satış, devir ve tescil işlemleri ‘Trafik’te yapılacak”

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Çorlu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş , Karayolları Trafik Kanunu ve Trafik yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını ve uygulamanın 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren yürürlüğe konulacağını açıkladı.Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Abdullah Baş 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren araç satış, devir ve tescil işlemlerinin trafikte yapılacağını söyledi. Çorlu Şöförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Abdullah Baş : "2918 Sayılı Karayol-ları Trafik Kanunu'nun 20'nci maddesinin madde başlığı ile (d) ve bentleri, 6 Haziran 2008 tarih ve 26898 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 5766 sayalı "Amme alacaklarının tahsil Usulü Hakkında Kanunda ve bazı Kurumlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un 18/a maddesi değiştirilmiştir. Yine 5766 Sayılı Kanunun 18/a maddesi ile yapılan değişikliğe bağlı olarak Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin ilgili maddesinde yapılan değişiklik 18 Temmuz 2008 tarih ve 26940 sayılı Resmi gazetede yayınlanmıştır. Yapılan değişiklikler sonucunda 1 Ağustos 2008 tarihinde uygulanmaya başlanması düşünülen ve uzatmalarla 31 Aralık 2009 tarihine ertelenen araç satışı, devir ve tescil işlemleri 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren trafikte yapılacaktır" dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Kırklareli’ne yapılacak açıkcezaevindeki üretimler, diğer cezaevlerine gidecek

Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, ÖnAdım Haber Gazetesi muhabirleri ile yaptığı röportajda önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl, son zamanlarda gündeme gelen cezaevlerinin kapasitesinin dolduğu ve yeni cezaevi yapımına ihtiyaç duyulduğuyla ilgili haberlere yönelik ilk açıklamasında, Kırklareli’nde de durumun farklı olmadığını söyledi. Bingöl, “Bizim kapasitemiz 350-400 civarında. Doluluk oranımız 700’lere yaklaşmaya başladı. Fakat Kırklareli’nde şu anda yeni bir kapalı cezaevi yapımı söz konusu değil.” diye belirtti.
Başsavcı Bingöl ilimizde yapılması planlanan açıkcezaevi ile ilgili bilgilendirmesinde de, Kavaklı mevkiinde tahsis edilmiş olan 700 dönümlük araziye yapılması planlanan cezaevinin, şu anda Bakanlık onayını beklediğini belirtti. Projenin çizilerek bakanlığa gönderildiğini söyleyen Bingöl, “Haber bekliyoruz. Bakanlığın kararı neticesinde, proje kabul edilirse, 2010 yılı içerisinde açıkcezaevinin yapımına başlanacak.” dedi.
Açıkcezaevinde; mahkumların el becerilerinin geliştirilmesi, bir meslek edinmeleri ve topluma kazandırılmalarını hızlandırmak amacıyla yapılacak, küçük çaplı üretim sektörünün de uygulamaya geçirileceğini söyleyen Bingöl, Kırklareli esnafının bu konuda herhangi bir tedirginliğe düşmesine gerek olmadığını da şu cümlelerle anlattı:
Süt ve süt ürünlerine yönelik
üretim yapılmayacak
“Açıkcezaevi projemiz eğer kabul görürse, yapacağı üretime inşaası tamamlandıktan sonra karar verilecek.
Değişik iş kolları ve üretim birimleriyle değerlendirmeyi planlıyoruz. Ancak Kırklareli’nin coğrafik yapısı ve doğası gereği tarımsal üretimler daha uygun görünüyor. Fakat ilimizdeki esnaf doğal olarak bu tarz haberleri duyunca endişelenmiş. Bu konuda Esnaf Odaları Birliği ile görüşmelerimiz oldu. Esnafın en büyük endişesinin süt ve süt ürünlerine yönelik üretim alanının açılma ihtimali olduğunu öğrendik. Şunu belirtmeliyim ki biz, öncelikle cezaevinin ihtiyaçlarını ön planda tutuyoruz. Bizdeki sistem Edirne açık cezaevindeki gibi olmayacak. Bakanlığımıza bu konuya yönelik tekliflerimizi sunarız, nasıl uygun görürseler o uygulamayı yaparız. Bizim amacımız, il merkezindeki insanlara değil de, diğer illerdeki cezaevlerine satış gerçekleştirmektir. Hükümlü arkadaşlarımızın burada yapacakları çok çeşitli üretimler, Kırklareli esnafımızı tedirgin etmesin. Ayrıca açıkcezaevinin Kırklareli ekonomisine de ciddi katkıları olacaktır. Örneğin orada bulunacak olan hükümlülerin aileleri, onları ziyarete geldiğinde muhakkak iç ekonomiye destek olacaklardır. Yine de tüm bunların kararı cezaevinin inşası tamamlandıktan sonra verilecek.”
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl, yakın zamanda Kırklareli’nin gündeminde olan yeni adliye sarayına yönelik gelişmelerle ilgili şu bilgileri verdi:
Iki veya üç sene daha hizmetlerimize mevcut
binamızda devam edeceğiz
“Bilindiği üzere Sungurbey Caddesi üzerinde bize tahsis edilmiş olan bir alanımız var. Fakat şu aşamada 2-3 sene daha bu binada hizmete devam edeceğiz gibi gözüküyor. Buranın kapasite olarak bize zaman zaman sıkıntılar yaratması itibariyle, yeni bir yere geçmemiz ve orada çok uzun süre boyunca Kırklareli’ne hizmet vermemiz hepimizin ortak temennisidir. Ifade ettiğim gibi 2012-2013 yıllarına kadar burada hizmete devam edeceğiz. Bu süreyi erkene almak için gerekli görüşmeleri halen yapıyoruz. Çünkü 5-6 sene sonra bu bina bize yetmemeye başlayacak. Kağıt üzerinde veya dışardan bakınca herşey farklı gözükebilir. Bu binaya da taşınalı fazla uzun bir zaman olmamış. Ancak benim düşünceme göre, Kırklareli zaman içinde gelişecek ve genişleyecek bir il konumunda. Örneğin ilimizde bir idare mahkemesi yok. Insanlar mecburen Edirne’ye gidiyor. Ilerleyen süreçte bunların ilimizde de olması gerekiyor. Ancak burada birimlerimizin artması, yer ihtiyacının gündeme gelmesi demektir. O nedenle de söylemiş olduğum 2-3 senelik süreci kısaltmak için çalışmalarımız sürüyor. Hepimizin arzusu Kırklareli’nin kendine yakışan bir “Adliye Sarayı”na kavuşmasıdır.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Barajlardaki su miktarı, geçen yıla göre arttı

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri; Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki 8 barajın doluluk oranının yüzde 32,80 olduğunu bildirdi.
Toplam 584,60 milyon metreküp depolama hacmine sahip 8 barajda, geçen yılın aralık ayının ikinci haftasında 145,22 milyon metreküp olan su miktarının, bu yılın aynı döneminde 191,76 milyon metreküp olarak ölçüldüğü belirtildi.
Barajlardaki su miktarı şöyle:
Barajlar 17 Aralık 2008 (Milyon Metreküp) 17 Aralık 2009 (Milyon Metreküp)
Süloğlu 6,25-------- 8,84
Altınyazı 1,98--------- 4,55
Kadıköy 3,47 --------12,34
Y. Karpuzlu 23,83 --------30,30
Sultanköy 7,38----- 7,46
Kayalıköy 52,01 -----60,76
Kırklareli 28,37------- 41,74
Karaidemir 21,93------ 25,77
Toplam 145,22 -------191,76
KAYNAK:www.ipsala.com

Lüleburgaz’da cinayet

Kırklareli iline bağlı Lüleburgaz’ilçesinde bir kişi başından vurularak öldürüldü. Edinilen bilgiye göre, D–100 karayolu Murat Hüdavengidar Caddesi’nde meydana gelen olayda, 41 yaşındaki Z.A. olay yerinde hayatını kaybetti. 23.00 sıralarında meydana gelen olay sonucunda saldırgan kayıplara karıştı. Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.
KAYNAK.www.olayhaber.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...