***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Eylül 2009 Cuma

Çeltikte maliyet fiyatı belirlendi


Köy-Koop Edirne Birliği öncülüğünde, yapılan toplantıda çeltik maliyet fiyatları belirlendi. Çeltik üreticileri, Baldo çeltiğin taban fiyatının tonunu 1.303,02 lira, Osmancık çeltik taban fiyatının 1.140,15 lira olması gerektiğini söylediler. Çeltikte maliyet belirleme toplantısı İpsala ilçesinde yapıldı. Köy-Koop Edirne Birlik Başkanı Ahmet Erken de 4 yıldır geleneksel hale getirdikleri çeltik maliyet belirleme toplantılarının sonuncusunu İpsala'da yaptıklarını bildirdi. Erken, Ziraat Odaları, Çeltik ve Sulama Kooperatifleri ve çeltik üreticileri ile yaptıkları toplantıda, çeltik maliyet hesabını bir rapor halinde hazırladıklarını ifade etti. Hazırladıkları raporu, siyasi partilere, Edirne Valiliğine, TMO yetkilerine sunacaklarını kaydeden Erken, Baldo çeltik taban fiyatı tonunun 1.303,02 TL, Osmancık çeltik taban fiyatının 1.140,15 TL olması gerektiğini belirtti. Toplantıya, İpsala, Keşan, Enez, Uzunköprü, Havsa, Meriç, Edirne Merkez Ziraat Odaları temsilcileri, Köy-Koop Edirne Birliği merkez temsilcileri, İpsala Çeltikçiler Birliği temsilcileri, belediye başkanları, muhtarlar ve çeltik üreticileri katıldı.

KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

Özcan''dan 2 mahalle muhtarına yardım



Edirne iline bağlı Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Büyük Cami Mahalle Muhtarı İlhami Coşkun ve Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek''e bilgisayar ve yazıcı hediye etti. Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, mahalle muhtarlıklarına yardımlarını sürdürüyor.
Özcan geçtiğimiz günlerde Büyük ve Yeni Cami Mahalle Muhtarı İlhami Coşkun ve Yukarı Zaferiye Mahalle Muhtarı Nedim İşlek'e bilgisayar ve yazıcı hediye etti.
Encümen Üyesi Ercan Ersoylu ile birlikte muhtarlık binalarını ziyare eden Özcan, bilgisayar ve yazıcıları muhtarlara teslim etti.
Özcan, Keşan'daki mahalle muhtarlarına her türlü yardımı yapmaya çalıştıklarını belirterek "Muhtarlıklarımızın vatandaşımızın işlerini daha süratli bir şekilde gerçekleştirmesi için gerekli olan donanım konusunda kendilerine yardım ediyoruz" dedi.
Coşkun ve İşlek'de bilgisyara ve yazıcılar için Özcan'a teşekkür ederek, "Sayın belediye başkanımızın muhtarlıklarımıza yaptığı yardımlar çok önemlidir. Kendisine bu nedenle teşekkürü borç biliyoruz" şeklinde konuştular.
HABER VE FOTO:KEŞAN BELEDİYESİ HALKLA İLİŞKİLER

TRT Çocuk Düş Peşime Çorluda canlı program yaptı

TRT Çocuk Düş Peşimeprogramı Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde canlı program yaptı
Önceki gün TRT Çocuk kanalında “ Düş Peşime/ Çorlu” programı dakikalarca yayınlandı. Programda çocukların akıllı ve başarılı hareketleri izleyenleride etkiledi. Çorlu Bölge Trafik istasyonu yanında yer alan, İREM KOT/ÇOCUK/TRAFİK PARKINDA yapılan çekimler ve yayınlarda, parkın ne kadar faydalı olduğu bir kez daha ortaya çıktı.
Çorlu bölge trafik istasyon amiri iken, uğraşlar verip bu çocuk trafik parkını zamanın Çorlu Bölge Trafik İstasyon Amiri Trafik Baş Komiseri İsmail Kızmaz’ ın ve çalışma arkadaşlarının büyük fedakarlığı olmuştu.
Şimdi parkın yaşamasına Çorlu Yardım Sevenler Derneği katkı yaparken, çocuklar öğretmenleri ile aileleri ile gelip bu parktan faydalanabiliyor. TRT Çocuk kanalında, “Düş Peşime /Çorlu programını televizyonlardan izleyenler oldukça mutlu oldular.
Bu program Tekirdağ ilinin Çorlu dışındaki diğer bazı ilçelerinde de çekimler yapılarak yayınlanıyor.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Çorlu’da ramazan yardımı izdihama dönüştü


Tekirdağ iline bağlı Çorluilçe Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Ramazan nedeniyle dar gelirli vatandaşlara 125 TL nakit para yardımında bulundu.
Yardımı alabilmek için okulun önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar izdihama
neden oldu. Vatandaşlar yardım parasını alabilmek için ezilme tehlikesi yaşadı.
Çorlu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Roman vatandaşların yaşadığı Hıdırağa Mahallesi'nde 75. yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulunda yardıma muhtaç dar gelirli 2 bin aileye 125 TL'lik Ramazan yardımı yaptı.
Ramazan yardımı dağıtılacağını duyan mahalleli 75. Yıl Mustafa Kemal İlköğretim Okulu önünde toplandı. Sabah saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturan mahalleli hep birlikte okulun kapısından girmek isteyince izdihama neden oldu. Yardım dağıtımı sırasında ise bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi. Kapıda çıkan izdihamı polis ekipleri güçlükle yatıştırırken vatandaşlar içeriye tek tek alınarak yardımları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı görevlilerince yapıldı. Ayrıca okul önünde yaşanan izdihamda yardım almak için içeri girmek isteyenleri polis ekipleri kapıya dayanarak önledi. Kameraların kendisini çektiğini gören bazı bayanların ise ‘Bu devletin rezilliği, niye bizi çekiyorsunuz” ddediler.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Kapaklı'nın Temizlik İhalesi iptal

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı Belediye Meclisi Eylül Ayı Toplantısı'nı önceki gün yaptı. Demokrat Parti'li Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Temizlik İhalesi ile ilgili kamuoyunda dolaşan bazı söylentiler olduğunu vurgulayarak, 3 yıllık ihalenin neden iptal edildiğini sordu. Başkan Vekili Ayhan Arslan, ihale şartnamesi için Karaağaç Belediyesi'nden yardım istediklerini, aynı belediyeden gelen personelin ihaleye 170 personel isteği yerleştirdiğini vurgulayarak, "Ancak Sayın Kaymakam, personel talebini çok bularak, ihaleyi iptal etti." ifadelerine yer verdi. Arslan, iptalin ardından temizlik ihalesini Yılbaşı'na kadar geçecek 4 aylık süre için yaptıklarını vurgulayarak, 1 Milyon TL ek bütçe istedi. Bu talep, DP'nin muhalefetine rağmen oy çokluğuyla kabul edildi
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Şarköy Emniyeti'ne Yıkılmaz Müdür


Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü bünyesinde başarılı operasyonlara imza atan, son olarak Valilik önünde kendini yakmaya çalışan bir vatandaşı alevler arasındaki minibüsten alan Asayiş Şube Müdürü Kaan Yıkılmaz, Şarköy Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Şarköy'deki görevine başlayan Yıkılmaz halkın desteğiyle polislik hizmetlerini en iyi seviyeye çıkaracaklarını söyledi
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

EDİRNE CUMHURİYET BAŞSAVCISINA HOŞGELDİN ZİYARETİ


Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, Hâkimler ve Savcılar Kararnamesi`nin açıklanmasıyla birlikte Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Cumhuriyet Başsavcısı Selami HATİPOĞLU’ nu makamında ziyaret etti.
KAYNAK:EDİRNE VALİLİK SİTESİ

VALİ BÜYÜK’ TEN ŞEHİT AİLELERİNE İFTAR YEMEĞİ





Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK şehit ailelerine iftar yemeği verdi. İftar yemeğine Vali Büyük başta olmak üzere; 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa ÖZEN, Belediye Başkanı Hamdi SEDEFÇİ, Trakya Üniversitesi Rektörü Enver DURAN, Vali Yardımcıları, Kurum Müdürleri ve çok sayıda şehit aileleri katıldı
KAYNAK:EDİRNE VALİLİK SİTESİ

TEKİRDAĞ KENT KONSEYİNDEN ÜNİVERSİTEYE ZİYARET


Tekirdağ Kent Konseyi’nin yeni yönetimi tanıtma ziyaretlerini sürdürüyor. Levent Gündoğdu başkanlığındaki kent konseyi yönetimi Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü’yü makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler. Üniversitenin hızla geliştiğine dikkat çeken Prof. Şenköylü, kısa süre içerisinde Tekirdağ’ın zengin bir üniversite hastanesine kavuşacağını söyledi.
Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu ise, denizin temizliği konusunda kent konseyi ve belediye olarak öncelik verdiklerini ve çalışmalara başladıklarını söyledi. Kent Konseyi üyeleri daha sonra diğer öğretim üyelerini de makamlarında ziyaret ettiler
KAYNAK:TEKİRDAĞ BELEDİYE SİTESİ

TEKİRDAĞ ZABITA PERSONELİ VALİYİ ZİYARET ETTİ


01-07 Eylül Zabıta Haftası münasebetiyle Tekirdağ Belediyesi Zabıta personeli Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK i makamında ziyaret ettil.
Ziyaret sırasında Zabıta Müdürü Hüseyin HATİPOĞLU tarafından Tekirdağ Valisi Kemelek e günün anısına plaket takdim edildi.
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek te de ziyarete gelen zabıta personeli tebrik ederek, görevlerinde başarılar diledi.

HABER VE FOTO:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ

İŞLETMELERİ GELECEĞE TAŞIMAK”SEMİNERİ

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO),Edirne Genç Girişimciler Kurulu ile Garanti Bankası'nın gönüllü yoncalarının sponsorluğu'nda düzenlenen,”İşletmeleri geleceğe taşımak ve aile şirketlerinde yaşam döngüsü”konulu seminer yapıldı. AhmetYenice İlköğretim Okulu,Sevim Yenice Kültür Salonu’nda düzenlenen seminerde konuşan ,İnsan kaynakları ve yönetim geliştirme uzmanı, eğitmen ve yönetim danışmanı Memiş Yılmam,ekonomik kriz sonrası dünyanın bu günkü gibi olmayacağını ve şirketlerin buna hazırlanması gerektiğini söyledi. Dünyanın müşterinin parmağında döndüğünü anlatan Yılmam, bu yüzyıla müşteri yüzyılı dendiğini kaydetti. Dünyada 1930'lu yıllarda yapılan hesaplamaya göre şirket ömrünün 86 yıl olduğunu anımsatan Yılmam,bugüne bakıldığın da ise Avrupa Birliği'nde şirketlerin ömrünün 40 yıla Türkiye'de ise 20 yıla düştüğünü belirtti. Yılmam,sözlerini şöyle sürdürdü:”Şirketler uzun süre yaşamayı beceremiyorlar.Mesala 100 şirket kuruldu diyelim.Bu 100 şirketin 40 tanesini çocuklara bırakabiliyor babalar.Çocukta toruna 3 tanesini bırakabiliyor.Baba kuruyor.çocuk yiyor,torunda cenazeyi kaldırıyor.İşletmelerde böyle bir süreç var.Gelecek kuşaklara aktaramıyor işletmesini.Kurumsallaşma yok.” Şirketlerin hızlı ve çevik olmasının gerektiğini de ifade eden Yılmam,vasat olan şirketlere yer olmadığını söyledi. Dünyayı etkileyen ekenomik krizde birilerinin para kazandığını,ama birilerinin de battığına kayıt düşen Yılmam.kazancın değişimden geçtiğini,değişimi yakalayamayan şirketlerin ise batmaya doğru gittiğini kaydetti. KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'da seminere katılan iş adamlarına teşekkür ederek,öğrenimin okulda bittiğini ama eğitimin ömür boyu sürdüğüne işaret etti. ...
KAYNAK:KEŞAN HABER GAZETESİ

EVİNİ YENİLE TÜRKİYE KAMPANYASI

Yapı malzemeleri sektörü, Halk Bankası ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile güçlerini bir araya getirerek, “Evini Yenile Türkiye” kampanyası düzenledi.
Kampanya kapsamında, 100 bin tüketiciye, Halkbank tarafından yüzde 0,33'ten başlayan faiz oranları ile kredi verilmesi ve yapı sektörüne 1 milyar liranın üzerinde iş hacmi yaratılması hedefleniyor. Yapı malzemeleri sektörünün tüm dernekleri, önde gelen 83 firma ve 13 binden fazla bayinin katıldığı “Evini Yenile Türkiye” kampanyasıyla, tüketicilerin ev yenileme ihtiyaçları için “cazip” imkanlar yaratılması hedefleniyor.
Halkbank, kampanya kapsamında 12 ay vadede yüzde 0,33, 13-24 ay vadede yüzde 0,80 ve 25-36 ay vadede yüzde 0,95 faiz oranları ile tüketicilere ev yenilemede kullanacakları 2 bin liranın üzerindeki yapı malzemeleri, işçilik harcamaları için finansmanı, 2 ay geri ödemesiz olarak sağlıyor.
Ekonomi’nin Çarkları Yeniden Dönecek
Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ ‘ Ekonomideki talep durması ciddi boyutlarda yaşanmaktadır. Bunun önüne geçebilmek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Halk Bankası ve Yapı Sektörü Liderleri'nin başlattığı "Evini Yenile Türkiye" Kampanyası kapsamında; Ekonomik krizin etkilerinden çıkılabilmesi için ülke ekonomisinin ve taleplerin yeniden canlandırılması, kısacası ekonomik çarkın yeniden dönmeye başlaması, ülkemizdeki iç talebi artırılmasında, yaşanan kriz psikolojisinin azaltılmasında, yeni istihdam olanaklarının sağlanmasında , yapı malzemeleri sektöründe talebin canlandırılmasında ve iş hacminin genişlemesinde ülkemiz için olumlu gelişmeler sağlayacaktır’ dedi.
HABER :RAMADAN KARAGÖZ

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Bulgaristan’dan döndü


01 Eylül 2009 Salı günü Bulgaristan’ın Dimitrovgrad Şehri’nde düzenlenen festivale katılmak üzere Bulgaristan’a giden Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan Keşan’a döndü.
3 Eylül 2009 Perşembe günü akşamı Keşan’a dönen Özcan, dünden itibaren görevine başladı.
Özcan’ı izinli olduğu süre içersinde Keşan Belediye Başkanlığı’na Meclis Üyesi Mitat Beyazoğlu vekalet etti.

HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

ÇORLUDA ZABITA HAFTASI KUTLANDI



1826 yılında Yeniçeri Ocağı´nın kapatılmasıyla oluşturulan Zabıta Teşkilatı bu yıl 180. kuruluş yılını kutluyor.
4–8 Eylül Zabıta Haftası tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorlu’da da kutlandı. Zabıta Müdürlüğü personeli kutlama etkinlikleri kapsamında Çorlu Kaymakamı Ali Dursun’u Hükümet Konağı’ndaki makamında ziyaret etti. Zabıta Haftası’yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dursun, “Zabıta haftası kutlamaları bu mesleğe mensup olanları onurlandırdığı gibi zabıtanın çalışmalarının gündeme gelmesini sağlar. Yapılan çalışma ve hizmetlerin halk duyurulması bunları yapmak kadar önemlidir. Zabıta Müdürlüğü’nün halk nezdinde müspet imajı olduğu takdirde zabıtalar da çalışmalarını daha iyi şekilde sürdürebileceklerdir. Zabıta Müdürlüğü’nün güvenirliği ve yaptırım gücü artacaktır. Bu vesileyle Zabıta Haftanızı kutluyorum.”dedi.
Zabıta Müdürlüğü personeli, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun ile bir süre sohbet ettikten sonra Çorlu Belediyesi Hizmet Binası’na giderek Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı ziyaret etti. Zabıta Müdür V. Birol Uçar özel olarak hazırlatılan çiçeği Baysan’a takdim etti. Zabıta Müdürlüğü personelinin Zabıta Haftasını kutlayan Baysan, gelecek yıl daha kapsamlı etkinlikler düzenlenmesi temennisinde bulundu.
Daha sonra Zabıta Haftası kutlamaları kapsamında Atatürk Meydanı’nda çelenk töreni düzenlendi. Zabıta Müdürlüğü Personelinin tam kadro katıldığı törende Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt ve yerel basın temsilcileri de hazır bulundu. Atatürk Heykeli’nin önüne çelen konulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Zabıta Müdür V. Birol Uçar’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşmasının ardından toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi. Törenin sonunda zabıta memurları Atatürk Meydanı’nda bulunan Çorlululara karanfil dağıttı.



HABER :RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...