***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

13 Haziran 2009 Cumartesi

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ ASFALT SEZONUNU AÇTI


Tekirdağ Belediyesi Fen İşleri Ekipleri, asfalt şantiyesinin bakımının tamamlanması ve asfalt üretimine başlanması ile birlikte asfalt çalışmalarına start verdiler. İlk olarak sahil dolgu sahada çalışmalara başlayan ekipler daha sonra bozuk olan yolları asfaltlamak için mahallelerde çalışmalara başlayacak. Asfalt sezonunu açtıklarını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Öncelikle 100. Yıl ve Hürriyet Mahallesi’nde doğalgaz çalışmalarından dolayı bozulan yollar asfalt robotu ile tamir edilecek. Diğer mahallelerde de iç kesimler taş yapılırken kenar kesimler ise asfaltla kaplanacak. Belediyemiz imkanları elverdiği ölçüde şehrimizin her noktasına ulaşma amacındayız” dedi.

TEKİRDAĞ KİRAZ FESTİVALİ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR







Tekirdağ 45. Kiraz Festivali etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Festivalin 3.günü yine birbirinden eğlenceli etkinlikler ve konserlerle noktalandı. Gece konserlerinden sahne alan sanatçılar Sıla ve Ferhat Göçer birbirinden güzel şarkılarıyla Tekirdağlılara unutulmaz dakikalar yaşattı. Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, festivale Tekirdağlıların büyük ilgi gösterdiklerini belirterek, "Festivalimiz içerisindeki tüm etlkinliklerimiz ve konserlerimizle halkımıza hoşça vakit geçirebiliyorsak ne mutlu bize" dedi. Festivali 4. gününde Hüseyin Pehlivan anısına yağlı güreşler yapılacak. Gece konserlerinde de MFÖ ve Ziynet Sali sahne alacak.

TÜRK HALK OYUNLARI FİNAL YARIŞMASI

05-06 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA MUĞLA BODRUM'DA YAPILAN GENÇLİK MERKEZLERİ ARASI TÜRK HALK OYUNLARI FİNAL YARIŞMASINDA KIRKLARELİ GENÇLİK MERKEZİ HALK OYUNLARI EKİBİMİZ EN İYİ MÜZİK ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTIR.

Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürlüğü yardımcı hizmetli alacak

Kırklareli ili Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, okul ve kurumlarda görevlendirilmek üzere korunmaya muhtaç çocuklardan sınavla Yardımcı Hizmetler Sınıfından ilköğretim (ortaokul) ve ortaöğretim mezunu hizmetli alınacağı söylendi.
Açıklamanın devamı şöyle; Sınıfı-Yardımcı Hizmetler Ünvanı-Hizmetli Öğrenim Durumu-Ilköğretim (Ortaokul) Tahsis Edilen Kadronun Derecesi-12 Tahsis Edilen Kadronun Adedi-3 (Ilköğretim,Ortaokul)
Öğrenim Durumu-Ortaöğretim Tahsis Edilen Kadronun Derecesi-10 Tahsis Edilen Kadronun Adedi-2 (Ortaöğretim)
Alınacak Personelde Aranacak Genel Şartlar;
1- Türk vatandaşı olmak.
2- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 2670 Sayılı Kanunla değişik 40. maddesi uyarınca 18 yaşını tamamlamış olmak.
3- Ilköğretim (Ortaokul) Ortaöğretim mezunu olmak.
4- Kamu haklarından mahrum olmamak.
5- Taksirli suçlar hariç olmak üzere; ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile, devletin şahsiyetine karşı işlenmiş suçlarla; zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı külliye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref veya haysiyet kırıcı suçtan veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hürriyeti bağlayıcı ceza ile hükümlü bulunmama.
6- 27/04/2005 tarihli ve 25798 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 5335 sayılı Kanunun 29’uncu maddesi ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinin 7’nci alt bendi; “53’ncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak” şeklinde değiştirilmiştir. Genel şartlar aranırken bu duruma dikkat edilecektir.
7- Askerlik Durumu Itibariyle;
a) Askerlikle ilgisi bulunmamak.
b) Askerlik çağına gelmemiş bulunmak.
c) Askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa
geçirilmiş olmak.
d) Askerlik görevini ifa etmekte olan adayların, müracaatları kabul edilecek ancak belirtilen gün ve tarihte (657 Sayılı kanunun 63. ve 62. Maddeleri gözetilerek) görevine başlamayanların atamaları kesinlikle yapılmayacaktır.
Alınacak Personelde Aranacak Özel Şartlar
8- Sınava müracaat tarihi itibariyle, 18 yaşını doldurmuş olmak.
9-Ilköğretim (Ortaokul) okulu veya ortaöğretim okulu mezunu olmak.
10- Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından illere bildirilen listede ismi bulunmak.
11- Yazılı Sınavın Yapılacağı 05/07/2009 tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak, şartlan aranacaktır.
12- Ilköğretim (Ortaokul) mezunu olanlar yalnızca kendilerine ayrılan kontenjana, ortaöğretim mezunu olanlar ise yalnızca ortaöğretim kontenjanına müracaat edebilecektir.
13- Sınavı kazananlar ilimizde ihtiyaç duyulan okul ve kurumlarda görevlendirilecektir.
Müracaatların kabülü
Yukarıdaki genel ve özel şartları taşıyan korunmaya muhtaç çocuklar son üç ay içerisinde çekilmiş 2 adet fotoğrafla Il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne müracaat edeceklerdir.
14- Başvurular 16 Haziran 2009 - 26 Haziran 2009 tarihleri arasında bizzat Il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılacaktır. Bu tarihten sonraki başvurular kabul edilmeyecektir.
15- Müracaat eden adaylara Il Milli Eğitim Müdürlüğü’nden ‘Iş Talep Formu’ verilecek, bu form
doldurularak yukarıda belirtilen müracaat tarihlerinde Il Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teslim edilecektir. 16- Iş talep formunu tam ve doğru olarak dolduranlara ‘Sınava Giriş Belgesi’ verilecektir.
Sınav Tarihleri ve Genel Esasları
17- Sınav yazılı çoktan seçmeli test şeklinde yapılacaktır.
18- Yazılı sınav 5 Temmuz 2009 Pazar günü saat: 10.00’da Kırklareli ili Merkez Kocahıdır Ilköğretim Okulu’nda yapılacaktır.
KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Çorlu Kızılaydan Ödül Töreni


Çorlu KIZILAY şubesi tarafından bu yıl Dünya Kan Bağışçıları günü etkinlikleri içinde yer alan Afiş yarışmasında dereceye girenlere, birde çeşitli tarihlerde kan bağışında bulunanlara ödülleri törenlerle verildi. Çorlu Havuzlar parkındaki kurulan çadırlarda ve diğer stantlarda etkinlikler yapıldı. Etkinliklere Çorlu Kaymakamı Ali Dursun,İlçe Emniyet Müdürü Ayhan Taş, Milli Eğitim Şube Müdür Hüseyin Durmaz. okul müdür ve öğrencileri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri, Çorlu Kızılay yönetimi ve konuklar katıldı. Çorlu Kızılay Şube Başkanı Selime Dodurka yaptığı konuşma’da “Bu faaliyetlerimiz arttıkça bir araç satın alınması ihtiyaç halini aldı. Bir araç aldık ve derneğimize kazandırdık. Omurtak Caddesi üzerinde yer alan şubemize ait arsada 6 katlı süit odalar şeklinde planlanan inşaata da en kısa sürede başlayacağız. Şube binamızda uluslar arası geçerliliği olan sertifikalı ilk yardım kursları uzmanlarımız tarafından verilmektedir. Bu sene çıtayı biraz daha yükselttik ve faaliyetlerimiz arasına bursları da ekledik. İlköğretim ve üniversite de okuyan 35 öğürencimize karşılıksız burs vermekteyiz. Bu sayının artması için şube olarak çalışmalarımızı sürdürüyor ve hayırseverlerden de destek bekliyoruz” dedi. Dodurka`nın ardından söz alan Kızılay Kan Bağış Merkezi temsilcisi Atilla Saraçoğlu ise vatandaşlara seslenerek kan bağışında bulunmalarını istedi. Bağışlanan kanlara bir gün kendilerinin de ihtiyacı olabileceğini kaydeden Saraçoğlu; “Çorlu halkı 2009 yılında yıllardır hak ettiği modern kan bağış merkezine kavuştu. Bugün gönüllülerimizin bağışları ile kan anonslarına son verecek duruma geldik. Kan Bağış Merkezi`nin açılmasında gösterdikleri katkılardan dolayı, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun`a Kızılay Trakya Bölge Koordinatörü Doğan Cangil`e, Kızılay Çorlu Şubesi eski başkanı Mehmet Bulut`a, Marmara Ereğlisi Şube Başkanı Zeki Uzun`a, bizleri destekleyen yerel halk girişimcisi Tamer Dodurka`ya ve Bölge Müdürümüz Hüsnü Altınay`a teşekkür ediyorum. %100 gönüllü kan sloganıyla ülkesini ve insanını seven, sorumluluk sahibi insanlarımızı gönüllü kan bağışçısı olmak için Türk Kızılay`ına kan vermeye çağırıyorum. Bir gün sizinde ihtiyacınız olabilir” diye konuştu. Konuşmaların ardından afiş yarışmasında dereceye giren öğrenciler ile en çok kan bağışında bulunan donörlere ödül, teşekkür belgesi ve madalyaları verildi.

KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Konya Valisi olan Doğana Semazen gösterisi


45. Kiraz Festivali içinde yer alan kiraz yarışması geleneksel olarak bu yılda yapıldı. Her zamanki folklor gösterilerinin dışında Konya’ya Vali olarak atanması yapılan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan’a semazen kıyafetleri ile gösteri yaptılar. Başarılı bir performans çizen Ziçev ayakta alkışlandı. Çok sayıda vatandaşın ve kiraz üreticilerinin de izlediği etkinlikte Tekirdağ Valisi ve Belediye Başkanı eşleri ile geldiler.
İl Genel Meclis Başkanı Münür Karaevli, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İnlek, İl Emniyet Müdür Vekili Gökhan Seven, İl Tarım Müdürü Haydar Soykal ve üst düzey bürokratlar anfi tiyatroda hazırlanan programı izlediler. Ziçev’in gösterilerinin yanı sıra Üsküdar Halk Oyunları Ekibi’nin de gösterileri ilgi ile izlendi. Kısa bir açılış konuşması yapan İl Tarım Müdürü kiraz üretiminin Tekirdağ ilinde yetersiz olduğunu hatırlattı.
İl özel idare destekli 2000 dekar ve tarım bakanlığı destekli 500 dekar özel teşebbüsün de yaklaşık 500 dekarlık bir kiraz yetiştiriciliği olan Tekirdağ ilinde geçen senenin rekoltesi 1500 ton olarak belirtildi. Daha sonra Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç yaptığı kısa konuşmada Tekirdağ Kiraz Festivali’nin gelişmesi için kiraz üreticiliğinin de gelişmesi şart dedi. son olarak mikrofona gelen Vali Doğan; yaptığı konuşmada “futbol tabiri ile artık intikaları oynuyorum Tekirdağ ilinde dün akşamdan itibaren 3.5. yıllık valilik dönemimde 4 kez kiraz festivali gördüm. Kiraz üreticiliğinin artması gerekiyor. Üretime destek veren kiraz üreticisi çiftçi arkadaşlara teşekkür ederim” dedi.

KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Trakya kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya


Trakya Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak hava ve son bir aydır yağış olmaması, Meriç ve Tunca nehirlerinin debisini düşürdü. Bu iki nehrin üzerinde kum adacıkları oluştu. Bulgaristan'da doğan ve Türkiye'den 100 metrelik bölümü geçtikten sonra Meriç Nehri ile birleşen Arda Nehri ise tamamen kurudu. Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de bulunan 8 barajın doluluk oranı ise geçen yıla göre 51 milyon metreküp azaldı. DSI 11’inci Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kuraklığın devam etmesi halinde bir yıl içinde Trakya’da su sıkıntısının yaşanacağını bildirdi. Geçtiğimiz yıllarda yatağından taşarak birçok ev ve iş yerini sular altında bırakan Meriç ve Tunca nehri susuzluk nedeniyle can çekişmeye başladı. Geçen yıl aynı tarihte debi oranı 124 metreküp/saniye olan Meriç Nehri'nde, bu yıl aynı tarihteki debi oranı 98 metreküp/saniye olarak kayıtlara geçti. Tunca Nehri'nin debi oranı ise geçen yıl aynı tarihte 14 metreküp/saniye, bu yıl ise aynı tarihte 9.4 metreküp/saniye olarak ölçüldü. Bu iki nehrin üzerinde ise büyük kum adacıkları oluştu. Özellikle Meriç nehri üzerinde oluşan kum adacıklarının üzerinde boyları 2 metreye kadar oluşan otlar çıkmaya başladı. Bulgaristan'da doğan ve Türkiye'den 100 metrelik bölümü geçtikten sonra Meriç Nehri ile birleşen Arda Nehri ise tamamen kurudu.
Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de bulunan 584 milyon 60 bin metreküp depolama hacmi olan 8 barajda suyun doluluk oranı geçen yıla oranla 51 milyon metreküp azaldı ve 274 milyon 69 bin metreküpe düştü. Geçen yıl aynı dönemde ise Süloğlu, Altınyazı, Kadıköy, Yenikarpuzlu, Sultanköy, Kayalıköy, Kırklareli ve Karaidemir barajlarında 325 milyon 19 bin metreküp su bulunuyordu.
Barajlardaki düşüş DSI 11'inci Bölge Müdürlüğü yetkililerini endişelendirmeye başladı. Bu yılın kurak geçmesi durumunda su sıkıntısı yaşanacağını belirten yetkililer, “Barajlarda su oranı büyük ölçüde düştü. Eğer yeteri kadar yağmur suyu alamazsak bölgenin içme ve sulama da kullanmak için 1 yıllık suyu kaldı” dedi.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Çorlu AKP İlçe Başkanı Mehmet Gönül Basına Veda Etti


Tekirdağ-Çorlu AK Parti teşkilatlarında 29 Mart yerel seçimlerinden beri hareketlilik sonunda görevden alınmalara ve istifalara neden oldu. Çorlu AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Gönül önceki sabah Güllüoğlu pastanesinde basın’a veda eden bir kahvaltı düzenlendi. Kahvaltı anında basın mensupları ile başkan Gönül hoş bir sohbet etti. Kahvaltı sonunda da açıklamasını yaptı. “İSTİFAYA ZORLANDIK ve İSTİFA ETTİK”

Çorlu ilçe başkanı Mehmet Gönül,” Uzun bir süreden beri ilçe başkanlığı görevini yürütüyordum. Bu görevde de başarılı olduk. Çünkü 29 Mart yerel seçimlerinde AK partinin Trakya’da Çorlu ve Kırklareli merkezde oylarının arttığını görebilirsiniz. Biz görev süresi içinde Kültür-Eğitim-Sağlık-Ulaşım hizmetlerine yatırım yapılsın diye çalıştık. Zaman geldi Ankara’da bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştük. Sonuç aldık. Bütün resmi kurum ve kuruluş temsilcileri ile iyi diyaloglarımız oldu. Kimseyi kırmamak için gayret ettik. Siyaset görev devir-teslimidir. Basın’dan yakın ilgi gördük.Sizlerin bu ilginiz bizi mutlu etti. Bize destek verdi. Tekirdağ il kongresinde yaşanan olumsuzluklar sonucunda Tekirdağ merkez ilçe ve Çorlu İlçe Teşkilatları Ankara genel merkezce görevden alınmak istendi. Bunun üzerine biz Çorlu teşkilatı olarak görevlerimizden istifa ettik. Bundan sonra kongreler yapılana kadar geçici ilçe yönetimleri atanarak göreve getirileceklerdir” dedi

Şahin Polis, Çorlu Caddelerinde Göreve Başladı


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne gönderilen BMW motosikletle Şahin ekip oluşturuldu. Şahin polis, trafik konusunda çalışmalarına başladı.


Havaların ısınmasıyla birlikte trafiğin yoğunlaşması nedeniyle Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü motosikletli şahin ekibi kurdu. Motosikletli trafik polisi şahinler Çorlu`nun yoğun trafiğinde görev yapacak. Yoğun trafik akışının bulunduğu yerlerde trafiği yönlendirecek motosikletli trafik polisi aynı zamanda meydana gelen kazalarda sıkışan trafik nedeniyle kaza yerine en kısa sürede ulaşarak kaza mahallini ve kapanan trafiği koordine edecek. Sıkışan trafikte kaza yerine kısa zamanda müdahale ederek yaralıların hastaneye gönderilmesini sağlayacak. Çorlu Şahinler motosikletli trafik ekibine 13 yıllık tecrübesiyle Kastamonu ve Ağrı`da Şahinler ekibinde görev yapmış olan polis memuru görevlendirildi. HABER VE FOTO:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...