***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Ocak 2010 Pazartesi

GÜRSOYLAR KOLEJİNDE TARİHE YOLCULUK DEVAM EDİYOR

Bilinmeyen Yönleriyle Sarıkamış
Türk tarihinin en önemli olaylarından biri olan Sarıkamış Harekâtı’nda ( 22 Aralık 1914 – 15 Ocak 1915) yaşanan trajedi, aradan 95 yıl geçmesine rağmen tüyler ürperten anılarla hafızalardaki canlılığını koruyor.
Enver Paşa’nın, 93 Harbi’nde Doğu Anadolu’da kaybedilen Kars, Batum, Artvin ve Ardahan’ı geri almak ve ardından Kafkasya’ya yönelmek amacıyla, Türk ordusuna, insan boyunu aşan karla kaplı Allahuekber Dağları üzerinden Sarıkamış’a doğru harekete geçme emri ile başlayan trajedi hakkındaki ayrıntılar ve bilinmeyenler 6 Ocak 2010 Çarşamba günü Gürsoylar Kolejinde konuşulacak. Konu ile ilgili olarak Marmara Üniversitesinde Yüksek Lisans Tezi yapan ve araştırmalarıyla bilinen Trakya Üniversitesi Öğretim Görevlisi Salih Koralp GÜREŞİR Gürsoylar Kolejinde bir söyleşi gerçekleştirecek. 6 Ocak 2009 Çarşamba saat 15.30’da Gürsoylar Koleji Tiyatro Salonunda gerçekleştirilecek söyleşiye, tarihe merak duyan herkesi bekliyoruz.

KENT KONSEYİ, MAĞDUR BİR AİLENİN EVİNİN ÇATISINI YAPTI…


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski Kent Konseyi İlçe’de faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam ediyor.
Kent Konseyi, Yürütme Kurulu Üyesi Hayati Dağlıoğlu’nun koordinasyonluğunda, İlçe’nin Fevzi Çakmak Mahallesi, İmren Sokak, No=5’te ikamet eden, iki çocuk annesi Kübra Gezer’in, evinin çatısını komple yeni baştan inşa ettirdi.
Dağlıoğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Kent Konseyi, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışmak amacı ile kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri doğrultusunda belirlendiği, tartışıldığı, çözüm önerilerinin geliştirildiği, uzlaşmanın esas alınarak demokratik bir yapı ile oluşturulan yönetim mekanizmasıdır. Bu kapsamda, çatısını onardığımız ailenin, bazı zaman dışarıda yağmur yağıp, dinmesine rağmen, içerideki gözyaşları hala devam ediyordu. Ailenin yeni yıla sıcak bir çatı altında huzurlu ve mutlu girmesi için Kent Konseyi olarak, Belediyemiz ve hayırsever iş adamlarının katkıları ile bu gözyaşlarını dindirdiğimiz için mutluyuz.”

Çorlu Belediyesi’nden Teknoloji Atağı


Çorlu Belediyesi e-belediye internet uygulamasını hayata geçiriyor.
Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, uygulamaya konulan e-belediye internet uygulamasını tanıtmak amacıyla açıklamalarda bulundu. Çorlu Belediye Meclis Salonu’nda, basın mensuplarına slayt gösterisi eşliğinde e-belediye uygulamasını tanıtan Çatalkaya, “Çorlu Belediyesi olarak amacımız katılımcı, paylaşan, denetleyen, uygar bir kent yaratmaktır. Yaşadığımız çağda kentleri yönetmek, onları önce tanımakla başlar. Bunun yolu da bilgiden geçmektedir. Bilgiye dayalı yönetim anlayışı ve katılımcı belediyeciliğin sağlanması en önemli hedefimizdir,” dedi.
Daha sonra 2009 yılında Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde yapılan çalışmaları anlatan Çatalkaya, “İşletim sistemimiz yenilendi. Yeni server yatırımı yapıldı. Belediye yönetimi bilgi sistemi (MIS) kuruldu. KPS kimlik paylaşım sistemi kuruldu. Web sayfamız güncellendi. (08.01.2010 tarihinde başlayacaktır.) e-belediye uygulaması hayata geçirildi. T-belediye kuruldu. Yapılan bu çalışmalarımız sayesinde belediyemizin hizmetlerini internet ortamında sunabilmek adına önemli mesafe kat ettik,” diye konuştu.
Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde 2010 yılında ve daha ileri tarihlerde hayata geçirilmesi hedeflenen projelerini de anlatan Çatalkaya, açıklamasında, “Bundan sonraki süreçte vatandaşlarımızın zamandan ve mekandan bağımsız olarak hizmet alabilmeleri amacıyla belli bir program dahilinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Öncelikli olarak saha çalışmalarıyla kent envanterini çıkaracağız. Ortak veri tabanı kuracağız. Her vatandaşa tek sicil uygulamasına geçeceğiz. Belediyemiz bünyesinde bulunan araçlar için GPS araç takip sistemini kuracağız. Alt yapımızı tespit etmek acıyla radar teknolojisinden yararlanarak, alt yapı haritalarını çıkaracağız. Vatandaşların belediyedeki işlemlerini daha hızlı ve etkin bir şekilde yapabilmesi için halk masası ve resepsiyon uygulamasına başlayacağız. Verilerin sistemli bir şekilde kayıt altında tutulabilmesi için Dijital arşiv kuracağız. KİOSK uygulamaları ile vatandaşın şehrin her yerinden belediyeye ulaşmasını sağlayacağız. E-nikah uygulaması sayesinde çiftler nikah günlerini web sayfamızı kullanarak alabileceklerdir,” ifadelerine yer verdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...