***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

10 Ocak 2010 Pazar

Çorluda 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlandı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Çorlulu basın mensupları bir araya gelerek, Atatürk Anıtı’na çelenk sundular.
Çorlu’da faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın temsilcileri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Atatürk Heykel Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunan ve ardından saygı duruşunda bulunan Çorlulu gazeteciler adına konuşan Erdal Özcan, basın mesleğinde çalışanlarla işverenler arasındaki ilişkileri düzenleyen 5953 Sayılı Kanun'un bazı maddelerinin değiştirilmesine ve bu kanuna bazı maddeler eklenmesine dair kanun, Milli Birlik Komitesi'nce 4 Ocak 1961'de kabul edildiğini ve 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yasa ile gazetecilerin bazı sosyal hakları güvence altına alındığını ifade ederek, “Ancak son zamanlarda gazetecilerin düşünceleri nedeniyle gözaltına alınmasına ve hapse atılmasına şahit oluyoruz. Bu olayların yaşandığı bir ülkede gazetecilerin özgürlüklerinden bahsetmek mümkün değildir. Mesleğinin ilkeleri ve etik kurallar çerçevesinde çalışan basın mensuplarının, gelecekte de daha güzel ve aydınlık bir ülke için çalışabilmeleri adına her türlü şartlarının iyileştirilmesi gerekmektedir. Düşünce özgürlüğünün kısıtlanmadığı, gazetecilerin özgürce fikirlerini beyan edebildikleri bir gelecek dileklerimle, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günümüz kutlu olsun” diye konuştu.
Çorlu Gazeteciler Derneği, Basın Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Trakya Medya Mensupları Derneği üyeleri Atatürk Anıtı önünde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle birde hatıra fotoğrafı çektirdiler.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

METİN BAK GÜVEN TAZELEDİ

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurlu bulunan Çorlu Kahveciler odasının olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Seçime iki liste ile gidildi. Seçimde 392 kişi oy kullandı. Bu oylardan 282 tanesini Metin Bak alırken 102 oyda Ercan Enez e çıktı. Sekiz oyde geçersiz oldu.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

YUSUF GÜMÜŞ YENİDEN BAŞKAN

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Çorlu Bakkallar ManavlarSebzeciler ve Kuruyemişçiler odası olağan genel kurul toplantısı Eski Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı. Seçime iki Liste ile gidildi. Reşit Demirtaş ve Yusuf Gümüş ün Başkan Adayı olduğu seçimi Yeniden Yusuf Gümüş 361 oyla kazanarak üyelerinin güvenini tazeledi..Reşit Demirtaş ise 136 oy aldı. Yusuf Gümüşün Yönetim Kurulunda Abdurrahman Kuyu,Altan Varol, Ömer Özdoğan, Şüayip Kara, HikmetAyan,Levent Çalışkan bulunurken Denetim Kurulundada HamzaKoca,SelmanSezgin,Selim Akdeniz yer alıyor.
HABER:RECEP KARAGÖZ

Trakyada en çok kaçak Elektirik Edirne’de

Tedaş, tüm iller bazında en çok kayıp kaçağın olduğu, en çok satışın yapıldığı, en az kayıp kaçağın hangi illerde olduğuna ilişkin liste yaptı.
TEDAŞ'ın elektrik tahsilatı yapmakta zorlandığı, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki illerde bu tür bir zorluk yaşadığı biliniyor.
Tedaş, tüm iller bazında en çok kayıp kaçağın olduğu, en çok satışın yapıldığı, en az kayıp kaçağın hangi illerde olduğuna ilişkin liste yaptı. Buna göre; en fazla kayıp kaçak oranı Mardin'de. En az kayıp kaçak bulunan il ise Denizli.
Türkiye'nin geneli baz alındığında TEDAŞ, 156.901.365.217 kilowatsaat enerji satışı yapıyor. Ancak 134.359.839.244'lük bölümün tahsilatını yapabiliyor. Aradaki fark kayıp kaçak hanesine yazılıyor. Ve Türkiye genelinde bu oran yüzde 14.37.
Trakya’ya gelince; En çok kayıp kaçağın olduğu il Edirne. Edirne'yi sırasıyla Kırklareli ve Tekirdağ takip ediyor.
KAYNAK:www.trakyanethaber.com

MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcıdan Bakan Vecdi Gönüle soru önergesi

MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı’dan Bakan Vecdi Gönül’e soru önergesi
Tekirdağ Milletvekillerinden Kemalettin Nalcı Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e yazılı bir soru önergesi verdi. Verdiği önergede: “Tekirdağ ili Muratlı Caddesi’nde bulunan Tekirdağ Çanakkale Şehitliği’nin düzenleme çalışmaları ne aşamadadır?” derken Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a da: “Tekirdağ Hayrabolu ve Malkara bağlantı yolları kavşaksız çift yol şeklinde yapılmış ve Tekirdağ Küçük Sanayi Sitesi bağlantılarının yapılmadığı görülmüştür.
Bu konuda Küçük Sanayi Sitesi esnafı bir hayli zorluk yaşamaktadır. Karadeniz Mahallesi istikametinden gelen araçlar, Tekirdağ sahil istikametinden gelen araçlar ve Halk Otobüsleri problem yaşamaktadır. Konu ile ilgili herhangi bir düzenleme planlanmakta mıdır?
Planlanmakta ise ne zaman yapılacaktır?” sorularını yazılı olarak verdi. Kemalettin Nalcı şimdi gelecek yanıtları bekliyor.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

öğretmen... Öğrenciye uyuşturucu satıyordu iddiası

TEKİRDAĞ ilinde bir okulda öğretmenlik yapan A. D’nin İstanbul’dan temin ettiği uyuşturucuyu Tekirdağ’da pazarladığı ihbarı üzerine polis harekete geçti. D’nin uyuşturucu maddelerini eski öğrencilerine de sattığını belirleyen polis ekipleri operasyon için harekete geçti. Kimliği açıklanmayan 2 öğrencisine uyuşturucu madde satmak isteyen D, öğrencileriyle bir eğlence yerinde buluştu. Polisler pazarlığın yapıldığı sırada öğretmen D’yi, 2 öğrencisine satmaya çalıştığı 30 gram esrarla birlikte gözaltına aldı. Öğrenciler ifadelerini ardından serbest bırakıldı. 1978 yılında uyuşturucu madde kullanmaktan suç kaydı bulunan D’nin bir süre uyuşturucu kullandığı için öğretmenliğe ara verdiği tedavi görerek tekrar öğretmenliğe başladığı belirtildi. Öğrertmen D polisteki ifadesinde, “22 yıldır içiciyim. Kimseye uyuşturucu falan satmadım. Eski öğrencilerimle arada buluşuyor, dertleşiyorum. Uyuşturucuları içmek bulunduruyordum” dedi.
KAYNAK. http://www.vatan.com/

Edirne'den İstanbul'a döndüler

Edirne'ye giremeyen eylemciler, İstanbul'a dönme kararı al dılar.
Terör örgütü propagandası yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla İstanbul'dan gelen ve kente girişlerine izin verilmeyen grubun Babaeski'deki 6 günlük bekleyişleri sona erdi. Edirne Saraçlar Caddesi'nde terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptıkları gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla açıklama yapan grup, basın açıklamasının ardından kent merkezinde ve otogarda Edirneliler'in tepkisiyle karşılaşmıştı. Edirne'de açıklama yapan ve yaşanan arbedede yaralanan grup üyeleri, Edirne Şehirlerarası Terminali'nden İstanbul istikametine giden otobüslerle Babaeski'de bekleyen eylemci grubun beklediği tesise geldi. Gelen grup arasında başı sargılı ve yürümekte zorlanan kişiler olduğu görüldü. Gelen grubu, Babaeski'deki tesiste bekleyen eylemciler alkışlarla karşıladı. Grubun, aralarında yaptığı görüşme sonrası eylemi sona erdirme ve İstanbul'a dönme kararı çıktı. Kararın ardından eylemcilerden bazıları bir süre halay çekti. Eylemciler, 6 günlük bekleyişin ardından otobüslere binerek, tesisten ayrıldı. Gruba güvenlik güçleri İstanbul'a kadar eşlik edeceği öğrenildi.
-OLAY-
Edirne'de, 2009 yılının Aralık ayının son haftasında terör örgütü DHKP-C'nin propagandasını yaptığı gerekçesiyle tutuklanan 5 kişiye destek vermek amacıyla 3 Ocak Pazar günü İstanbul'dan Edirne'ye otobüslerle gelen grup, Edirne gişelerinde bekletilerek kente sokulmamış, ancak bu grubun geldiğini öğrenen bir grup Edirneli de barikatları aşarak gişelere ulaşmıştı. Edirneli grup, bir süre sonra dağılırken, İstanbul'dan gelen göstericiler de akşam saatlerinde polis nezaretinde Edirne il sınırına kadar götürülmüştü. Göstericiler, İstanbul-Edirne TEM Otoyolunun Babaeski bölümündeki bir dinlenme tesisinde 6 gündür bekliyordu.
KAYNAK:OLAYHABER.COM

Kırklareli'de facia gibi kaza

Kırklareli'nin Vize ilçesindeki trafik kazasında 4 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi istikametinden Vize yönüne giden Nebi Doğankal yönetimindeki 39 DN 319 plakalı otomobil, Vize'nin Evrenli köyü yakınlarında Ali Keskin'in kullandığı 34 UJD 25 plakalı otomobille çarpıştı.
FABRİKANIN 4 MÜDÜRÜ HAYATINI KAYBETTİ
Kazada, Samet Kalıp Ar-Ge Müdürü Metin Erkul yönetimindeki araçta bulunan, Fabrika Satış Müdürü Hamdi Yaşar İslim (56), Üretim Müdürü Ali Keskin (37), Fabrika Müdürü Yusuf İzzettin Özkan (48) ve Kalite Güvence Müdürü Halil Alfman (36) yaşamlarını yitirdi. Sürücü Ar-Ge Müdürü Metin Erkul ise ağır yaralanarakÇorlu Şifa Hastanesi'ne kaldırılığı ve yoğun bakımda olduğu belirtildi. Erkul'un hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı, diğer aracın sürücüsü Nebi Doğankal'ın ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattığı kaydedildi.
Kaynak Haber-Foto: VİZEHABER GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...