***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Ağustos 2009 Cuma

MARMARA DENİZİ ARAŞTIRMA GEMİSİ TEKİRDAĞ'DA


Sevinç-Erdal İnönü Vakfı tarafından düzenlenen ve Tekirdağ Belediyesininde destek verdiği proje çerçevesinde Tekirdağ'a gelen bilimsel araştırma ekibi, bir basın toplantısı düzenledi. Oktay 4 isimli gemi il eYat Limanına gelen bilimsel araştırma ekibi bir basın toplantısı düzenleyerek araştırma ile iligli detaylı bilgiler verdi. Toplantıya Belediye Başkan Vekili Leven tGündoğdu ile birlikte Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter ve Haldun Güler ile Sevinç-Erdal İnönü Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Güneş Gürseler ve Belediye Su ve Kanalizasyon Müdürü Şeref İkbal katıldı. Prof. Dr. Dinçer Gülen ve Doç Dr. Hatice Torcu Koç araştırmalarla ilgili açıklamalarda bulunruken, Belediye Başkan Yardımcıları Eyüp Yiğiter ve Haldun Güler de Marmara Denizi'nin temiz hale gelebilmesi için Tekirdağ Belediyesi olarak proje çalışmaları yaptıklarını, Sevinç-Erdal İnönü Vakfı'nın projesi çervesinde araştırma yapan ekibi de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirttiler

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ BİYOLOJİK ARITMA İÇİN ÇALIŞMALARI HIZLANDIRDI


Tekirdağ Belediyesi, büyük önem verdiği biyolojik arıtma konusunda yer tesbit ve proje çalışmalarını hızlandırdı. İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Çevre Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman İnce, TİÇHİB Çevre Mühendisi Evren Şahinci ve Tekirdağ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Şeref İkbal ile birlikte biyolojik arıtma tesisinin kurulacağı yer ile ilgili incelemelerde bulundu. İstanbul Teknik Üniversitesi ile ilgili işbirliği içerisinde olduklarını söyleyen Tekirdağ Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü Şeref İkbal, “Biyolojik arıtma konusunda yer tesbiti, çet raporları ve planlama ile proje ve teknik çizim konusunda İTÜ ile işbirliği içerisindeyiz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor” dedi

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK Malkara Organize Sanayi Böllgesini ziyaret ederek, OSB hakkında yetkililerden bilgi aldı.




Uzunköprü Zabıtası önlemini aldı


Edirne iline bağlı Uzunköprü ilçesinde sayılı günler kalan Ramazan ayı öncesinde vatandaşların sağlıklı ve rahat bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için gerekli tüm önlemleri alan Uzunköprü Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, “halkımız rahatça alışverişlerini yapabilir” dediler.Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde vatandaşın sağlığını etkileyebilecek olumsuzluklara göz açtırılmadığı ve gıda satışı yapan iş yerlerine belirli aralıklarla denetim yapan zabıta ekipleri, özellikle ramazan ayının yaklaşması dolayısıyla fırın denetimlerine ağırlık verildiği bildirildi.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

UzunKöprüde Borsaya ilk ayçiçeği geldi, Ayçiçeği hasadı da başladı


Edirne iline bağlı Uzunköprü ilçesindeki Ticaret Borsasına ilk ayçiçeğini bu yıl Meriç İlçesi Subaşı Beldesinden Mehmet Ali KÜNTECİ isimli çiftçi getirdi. KÜNTECİ, 5.5 Dönüm yerden yaklaşık 1,5 tona yakın ayçiçeği elde ettiğini ve Meriç civarında ayçiçeği hasadının başladığını söyledi. Mehmet Ali KÜNTECİ isimli çitçinin borsaya getirdiği ilk ayçiçeğini Tezcanlar Gıda San. Tic. Ltd. Şti. 700 TL den satın aldı. Daha sonra borsaya ilk ürünü getiren çiftçiye Borsa tarafından bir adet altın hediye edildi.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

Uzunköprü Kaymakamı Mehmet AYDINOKS ve ÖSS sınavlarında başarılı öğrencileri makamında ağırladı

Edirne iline bağlı Uzunköprüilçe Kaymakamı Mehmet AYDIN, ilçede OKS ve ÖSS sınavlarında başarılı öğrencileri makamında ağırladı. Toplam 41 öğrenciye para ödülü vererek başarılarının devamını diledi. Kaymakam AYDIN yaptığı konuşmada siz bizlerin zaferi, geleceği yüz akımızsınız. Başarıda en büyük pay sizlerin sonrasında okulunuz ve dershanenizindir. Başarınızda 3. hak sahibi de şüphesiz ailelerinizdir. Her damlanın denize faydası varsa, Her emeğin başarıda katkısı vardır” dedi. Kaymakam AYDIN ayrıca başarılı olupta okula kayıt için yeterli maddi imkanı olmayan, okumakta maddi sıkıntı çeken öğrencilere de Kaymakamlık vasıtasıyla yardımcı olunacağını söyledi.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

VELİKÖY MERKEZ CAMİ KURA'AN KURSU HATİM PROGRAMI YAPILDI


TEKİRDAĞ İLİNE BAĞLI ÇERKEZKÖY İLÇESİNİN VELİKÖY BELDESİNDE BULUNAN MERKEZ CAMİİ İMAM HATİBİ AHMET BAKSI NEZARETİNDE BU YIL AÇIK HAVA DÜĞÜN YERİNDE DÜZENLENEN HATİM PROGRAMI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ BU YIL 16 ÖĞRENCİ HATİM ETTİ
Veliköy Merkez camiinde açılan yaz kur'an kursunda okuyan öğrenciler 2 Ay gibi kısa bir sürede Kur'an-ı Kerimi hatim etme başarısını gösterdiler.
Bu yıl hazırlanan Hatim Programına ilgi çok yoğundu açık hava düğün yerini hınca hınç dolduran belde halkı bazen ağlamaklı bazende hüzünlü programı izledi.
Okunan ilahiler,Aşrı Şerifler ve şiirlere seyircilerinde katılımı görülmeye değerdi bu yıl ilki gerçekleştirilen açık hava düğün yerindeki hatim programı öğrencilerinin babalarının verdiği kurs bitirme belgesiyle program sona erdi.
Veliköy Merkez camii İmam hatibi Ahmet BAKSI yapmış olduğu açıklamada bu yıl ilkini düzenlemiş olduğumuz hatim programında eksiklerimizi gördük gelecek yıl daha görkemli bir program düzenliyeceğimizi katılan tüm izleyeceğilere teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

VELİKÖY BELDESİNDE YOLLARA ASFALT MALZEMESİ SERİLMEYE BAŞLANDI


TEKİRDAĞ İLİNE BAĞLI ÇERKEZKÖY İLÇESİNİN VELİKÖY BELDE BELEDİYESİ TARAFINDAN SANAYİ BÖLGESİNDE BULUNAN OSMAN UZUN CADDESİ,SANAYİ BÖLGESİ 6 CADDE VE DİĞER CADDELERİNDE ASFALT MALZEMESİ SERİLMESİ DEVAM EDİYOR
Veliköy Belediyesi tarafından sanayi bölgesinde bulunan cadde ve sokakların yollarının bakımı ve onarımına hız vererek yaklaşık 3km'lik alanın asfalt malzemesi ile kaplanarak yolların bakım ve onarımı yapılıyor. Velikö Belediye başkanıHanifiBELİNDİRsanayicimizegöreve geldiğimizden bu güne verdiğimiz önemin simgesi olarak öncelikli olan yolların bakımına hız vererek bakımını yapmaktayız Sanayicimiz beldemizin kalkınmasında önemli rol oynamakta bizlerde bu bilinçle daima onların yanında olmaya gayret edeceğiz.dedi

HAYRABOLUDA13 ÇİFTE NİKAH KIYILDI.67 ÇOCUKTA SÜNNET ETTİRİLDİ.







Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçesinde 14–16 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 19. Ayçiçeği festivalinde Belediye Başkanlığınca düzenlenen toplu nikâh töreninde 13 çifte nikâh kıyıldı.Belediye Başkanı Hasan İRTEM yaptığı açıklamada, Ayçiçeği Festivali kapsamında toplu nikâh töreni düzenlediklerini belirterek;” Amacımız resmi nikâh kıymaya vakit bulamamış, yardıma muhtaç vatandaşlarımızın nikâhlarını yaptık. Bu yılda başvuruda bulunan 13 çiftimizin nikâhlarını kıydık. Bende kendilerine birer küçük altın hediye ettim. Toplu nikâh geleneğini gelecek yıllarda da sürdürmeye devam edeceğiz.” Dedi.







SÜNNET ŞÖLENİNDE 67 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ




Düzenlenen toplu sünnet töreninde 67 çocuk sünnet oldu.Toplu sünnet töreninde konuşan Belediye Başkanı Hasan İRTEM, sünnet törenine kadar çocukların sünnet işleminin gerçekleştiğini belirterek;” Alınan başvurular sonucunda 67 çocuğumuzun sünnet işlemlerini Merkez Sağlık ocağı bünyesinde oluşturulan hijyen bir ortamda gerçekleştirdik. Çocuklarımızın kıyafetlerini ve sünnetlerini tamamlayarak düzenlediğimiz bu törende de kendilerine hediyelerini verdik. Sünnet edilen çocuklarımıza geçmiş olsun diyorum, anne ve babaları ile vatana hayırlı evlat olmalarını temenni ediyorum.” Dedi.

Trakya İçin Son Uyarı ... ELVEDA TRAKYA TOPRAKLARI Demeyelim

Türkiye’nin tarım yapılabilen en iyi sulanabilen topraklarına sahip yer olarak Trakya bilinmekte bu Trakya (Edirne-Kırklareli-Tekirdağ) bölgesinde çiftçi bilinçli modern tarım yaparak en iyi Buğday,Ayçiçeği,Çeltik,Pancar,Bağ-Bahçe tarımı yapılırken,dekarda elde edilen verim Türkiye ortalamasında en iyi değerler olarak nitelendiriliyor.
Çarpık sanayileşme sonucu şu ana kadar Trakya toprakları ,sulak alanlar ile yer altı büyük zarar görmüş olması ürkütücü boyutlarda bulunuyor. Bu acı gerçekleri ilk olarak 1994 yılından beri Makine Mühendisleri Odası (Edirne) öncülüğün harekete geçilmişti.Durumun vahim hali o zamandan beri gözler önüne serilmişti.
Bu arada TEMA vakfı’da olaya destek verdi.Vermeye de devam ediyor.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ( PROF.DR.OSMAN İNCE) OLAYA SAHİP ÇIKMIŞTI
Trakya’nın o zamanlar tek üniversitesi olarak bilinen Trakya Üniversitesi ve O’nun rektörü Prof.Dr.Osman İnci üniversite bünyesindeki bilim adamları ile bir araya gelerek,Trakya topraklarının,sularının yağmalanmasına daha fazla seyirci kalınamayacağının altını önemli çizerek,harekete geçtiler.
Zamanın DSP’ li Çevre bakanı Fevzi Aytekin ile Üniversite görüştü.Bakan Trakya’ya sahip çıkılması için ne gerekirse yapılması gerektiğini belirtip,kıt kaynaklardan belirli bir katkı yapacağının sözünü verdi.Üniversite rektörü Prof.Dr.Osman İnci.bakan Aytekin’e,” Bakanım Trakya Üniversitesi siz para katkısı yapmasanız dahi biz üniversite imkanları ile gerekeni yapacağız” dedi.
TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 1/100.000’ lik TRAKYA /ERGENE HAVZA DÜZENİ PLANI HAZIRLANDI
Trakya çevre düzeni planı’nı Trakya Üniversitesi,Yıldız Teknik Üniversitesi,Kocaeli Üniversitesi ile Şehir plancıları ve diğer teknik ekipler oluşturuldu.Aylarca geceli gündüzlü iddialı ve örnek bir çalışma sergilendi. Türkiye’de örnek bir TRAKYA/ERGENE ÇEVRE DÜZENİ 1/100.000’ lik planlar imzalanarak,Çevre ve Orman bakanlığınca onaylanarak hayata geçirildi.
Bu örnek plandan rahatsız olan çevreler ortaya çıktı.Bu planı delmek için türlü oyunlar tezgahlandı.Akıl almaz biçimde 43 değişiklik planda yapıldı.Ama plan yine tüm ciddiyetini korumaya devam ediyor.
İSTANBUL’ un KİRLİ SANAYİSİ ve fazla nüfus Trakya illeri ile Marmara bölgesine pas edilmek için TRAKAB’ lar kuruldu.Trakab planlarının yapılmasına ne akla hizmet ise İstanbul Büyük şehir İMP harekete geçti.
“Biz 1/25.000’likleri yaparız” diye yol çıktılar.Bu planların ücretlerinin dörtte üçünü İstanbul belediyesi üstlendi. (Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez) ata sözü akıllara takıldı.
Ama durum açıkça meydanda idi ,Trakya illerine,ilçelerine,beldelerine ve hatta köylerine,meralarına İstanbul’a zarar veren kirli sanayi’yi ve fazla nüfusu nasıl planlarının çalışmaları yapıldı. İkna toplantıları sürdü gitti. Ama sivil toplum.Üniversiteler bu ikna turlarına itibar etmedi.
ŞİMDİ 17 AĞUSTOS’ ta İMP’ nin PLANLARI ASKIDAN İNECEK

Şimdi 17 Ağustos gününe kadar İstanbul Büyük Şehir’in İMP’ ye yaptırdığı ve Trakya illeri ve Marmara bölgesinin bir bölümünü kapsayan planlar için sivil toplum kuruluşları,il genel meclisleri,il,.ilçe,belde belediyeleri ile Trakya üniversitesinin yasal itiraz hakkı bulunuyor.Sonunda tabii konu sanırız yargıya taşınacak. Çünkü Trakya illeri, ilçeleri,beldeleri için her ne hikmetse İstanbul Büyük şehir öncülük ediyor.Halbuki İstanbul il hudutları ile Tekirdağ,Edirne,Tekirdağ il hudutları değişiktir.
Trakya’nın geleceği için önemli kararlar ,”Trakya halkı ve sivil toplum kuruluşları yok sayılarak alınamaz”
HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

Çorlu Belediyesi makine parkına trilyonluk yatırım

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da 29 Mart yerel seçimlerinden sonra iş başına gelen CHP’li kadrolar başta belediye başkanı Ünal Baysan olarak, belediye’de ne var ne yok elden geçirmeyi sürdürüyor. Bozuk ve arızalı olan makine ve araçlar onarıma tabi tutuldu.
Şimdi’de rakamsal değeri 2 triyonu tamamlayan para karşılığı Devlet Malzeme ofisi stoklarından Çorlu’da belediye hizmetlerinde kullanılmak üze iş makineleri alımları yapıldı.Teslim edilen araçların tanıtımı Atatürk meydanında yapılıyor.
1 Adet Greyder
1 “ Kanal Kazıcı
1 “ Silindir (Büyük boy)
1 “ Kato hafriyat ve kazı makinesi
1 “ Lastik tekerli Kepçe
1 “ Mini Loder (Bobscet)
4 “ Kamyon (1 Adet Tır Çekici)
1 “ Cenaze aracı
1 “ Tam donanımlı ambulans
3 “ Belediye hizmet aracı
1 “ Pikap
1 “ Zabıta aracı
Önümüzdeki günlerde asfalt şantiyesi için distrübütör (asfalt) diğer makine ve araçların alımı için yeni dosya hazırlanacak.
Çorlu Yaz festivali 1. günü Atatürk anıtına çelenk konulduktan sonra bu araçların hizmete giriş kurdelesi de törenle kesildi.Alınan araçları inceleyenler,”Çorlu halkı ve belediyesi bu makine parkına layıktır.Çünkü Çorlu nüfusu ve belediye hudutlarının geniş olması açısından hizmetlerin serisi yapılması şarttır.Buda yeni makinelerle,kamyon,araç-gereçlerle olur” dediler.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Esetçe Beldesine Kaymakam Hanım Sokağı

Edirne iline bağlı İpsalailçe kaymakamı Veda ziyaretlerine Esetçe beldesi ile devam etti. Kaymakam Aylin KIRCI DUMAN, burada Esetçe Belediye Başkanı Cemal DENİZ, belediye meclisi üyeleri tarafından karşılandı.Kaymakam Aylin KIRCI DUMAN, ile kısa bir süre çalışma imkanı bulduklarını, konuları takipçiliği ile kendisini takdir ettiğini belirten DENİZ,”beldemize çok kıymetli bir okul kazandırmıştır. Kendisi İpsala’mızda görev yapan ilk bayan Kaymakamdır. Onun için önümüzdeki günlerde belediye meclisi kararı ile beldemize Kaymakam Hanım Sokağı ismini vereceğiz.”dedi.Esetçe beldesinin gelişmeye müsait bir belde olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Kaymakam Aylin KIRCI DUMAN, Esetçe beldesinin sorunlarını çözmek için gayret gösterdiklerini, beldeye bir okul kazandırdıklarını belirterek ”başkanla kısa bir süre çalışma imkanı bulduk. Kendisi başarılı çalışmalara imza atacaktır. Esetçe beldesi yakın bir gelecekte daha çağdaş bir belde olacaktır.Esetçe ziyaretinden sonra Kocahıdır beldesine geçen Kaymakam Aylin KIRCI DUMAN, burada belediye başkanı Ali ERCAN tarafından karşılandı.Beldenin sorunları hakkında ERCAN’dan bilgi alan DUMAN, Kocahıdır’ın bir köyle birleşmesi gerektiğini ifade etti.Daha sonra Yeni Karpuzlu beldesine hareket eden DUMAN, burada belediye başkanı Tevfik ŞAHİNBAŞ ve belediye meclisi üyeleri tarafından karşılandı.

BABIŞLAR KÖYÜ MODERN SULAMA SİSTEMİNE KAVUŞTU

Edirne iline bağlı Havsa İlçesi Bakışlar Köyünde Duble yol çalışmaları sırasında iptal olan kuyuların yerine yapılan Kapalı Devre Sulama Sistemi açılışı için Bakışlar Köyüne gelen Edirne Valisi Mustafa Büyük ü Vali Yardımcısı Havsa Kaymakam vekili Kamil Sarıaslan,Jan Böl.Kom Musa Uludağ,İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin,İl Genel Meclis Üyesi Meclis Başkanı Taçettin Çalım,İlGenel Meclis üyesi Selim Sadıç,Tarımsal Hizmetler Müdürü Yusuf Öztürk, AKP Havsa İlçe Başkanı Feridun Can, ,Bakışlar Köyü Muhtarı Harun Acar,Sulama Kooperatifi Başkanı,Ali Şimşek,Havsa Ziraat Odası Başkanı Muhammer Şimşek,Bakışlar köyü halkı Köy Konağı önünde karşıladılar.Köy Konağı önünde kurulan Sofrada Vali Mustafa Büyük ve misafirlere Bayanların hazırlamış olduğu hamur işleri ve köy halkının kendi ürünü olan Karpuz ve kavun ikram edildi.Masanın çevresinde dolaşan küçük bir kız çocuğunu yanına çağıran Büyük sen bu köyden misin dedi kız çocuğu dedemlere gezmeye geldik dedi.
Sulama Kooperatifi başkanı Ali Şimşek İl Özel İdaresi tarafından yapımı tamamlanan Kapalı Devre Sulama Sistemi ile ilgili olarak Kapalı Devre Düşük Basınçlı sulama sistemimiz 3000 metre PVC boru hattı olup15 sulama vanasına su taşımaktadır .Köyümüze %30 SU %20 enerji % 20 de alan tasarrufu kazandırmıştır bu sistemde sulanılabilir arazi alanı da genişlediğinden köy ekonomisine katkısı çoktur dedi.Toplam 110 milyara TL ye mal olan Kapalı Devre Düşük Basınçlı sulama sistemimize köy olarak bizlerde destekte bulundu dedi.
Köy konağı önündeki kahvaltının ardın dan . Vali Mustafa Büyük Muhtar Harun Acar tarafından kendisine verilen köy defterine yazı yazmadan önce bakalım kimler gelmiş kimler neler demiş dedi defteri inceledi.,
“Köy defterine Havsa İlçesinin Bakışlar Köyünde büyük ilgi ve misafirperverlikle karşılandık meşhur karpuz ve kavunlarından yedik.Tamamlanan sulama projesinin açılışını yaptık. Üç sene önce söz verilen projeyi hayata geçirdik. 9 kuyunun da sulama projesi ihalelerini yapacağız diye yazdı ”
Kapalı Devre Düşük Basınçlı Sulama Sisteminin açılışını yapmak üzere köy konağı önünden Bakışlar köyünün Bağlık altı mevkiine geçildi Vali Mustafa Büyük sulama vanasını açmadan önce tarım ile uğraşan tüm köy halkımıza hayırlı olsun diyerek vanayı açtı.
Vanadan akan su ile ellerini yıkayan Edirne Valisi Mustafa Büyük yanındakilere dönerek bu su sulamada kullanılıyor ben birazda içeyim dedi ve avucu ile aldığı suyu içti. Sulama vanasının yakınında sulama yapılan tatlı kabak tarlasına giren Büyük sulama kooperatifi başkanından tarla ile ilgili bilgi aldı.
Çevrede duran bayanlara da sulama sorununuz çözüldü bu işleri sizlerde yapabilirsiniz dedi Bayanlarda bizlerin tarlaları da buralarda gelip sistemi bizlerde açıp sulamaya yardımcı oluyoruz dedi.
Bakışlar köyünde gerçekleşen Kapalı Devre Sulama Sistemi açılışı tamamlandı.
KAYNAK:HAVSA KAYMAKAMLIĞI İNTERNET SİTESİ

9.TARIM ALETLERİ HAYVANCILIK VE EMTİA FESTİVALİ START ALDI

Edirne iline bağlı Havsa Belediye Başkanlığınca organize edilen 9.Tarım Aletleri Hayvancılık ve Emtia festivali açılışı yapıldı.Havsa Belediye Başkanlığı Önünde Edirne Valisi Mustafa Büyük,Havsa Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan,İl Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı,CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılçdaroğlu, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Edirne Milletvekilleri Rasim Çakıp,Bilgin Paçarız,Nejdet Budak,Edirne CHP İl Başkanı Necat Gencan, Edirne Tarım İl Müdürü Erdinç Yazıcı,S.S Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Ramis Özgen,Edirne Damızlık Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aladağ, Chp Havsa ilçe Başkanı Fedai Işık,Belediye Meclis Üyeleri Hüseyin Özden,Osman Manavoğlu,Yıldırım Sain,Necmettin Fidan,Sadettin İçaral,Göksel Değer,Mehmet Malçek,Ercan Kez,Komşu İlçelerden gelen Belediye ve Belde başkanları,Daire Amirleri,Havsa Merkez ve köy muhtarları ile vatandaşların katılımı ile oluşan Kortej Atatürk Büstüne yürüdüler .,Atatürk Büstündeki Açılış Töreninde Edirne Valisi Mustafa Büyük,Havsa Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan,CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılçdaroğlu, Belediye Başkanı Oğuz Tekin birlikte büste Çelenk sundular saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından kortej Yazlık Düğün Salonuna yürüdü.Düğün salonundaki program Mahalli Folklor ekibinin gösterisi ile başladı.Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından.Belediye Başkanı Oğuz Tekin açılış konuşmasında””Festivalimiz bölgemizde tarımın önemini yeniden düşünmemizi, tarımın teşvik edilmesini,sorunların saptanmasını kırsal alanlarda ve kentlerde yaşayan insanların kaynaşmasını ve ilçemiz ticari hareketin canlanmasını sağlamaktır.Küreselleşen ve ayni zamanda günden güne küçülen dünyamızda en güzel şey birlik, beraberlik ,kardeşlik ve dostlukların ebediyen yaşatılmasıdır.Bu bakımdan festivallerin önemi büyüktür.Festivaller sadece eğlence anlamına gemlememektir.Festivaller çiftçinin ürününü aldıktan sonra şükür etme törenidir.Yemekler yenilir eğlenilir ,verdiği ürün hasat dolayısı ile tanrıya şükür edilir.Bu bakımdan festivallerin dini bir anlamı da vardır.Ülkemizde yörelere has ürünlerin ad sahipliği yaptığı kiraz festivali,karpuz festivali,çeltik festivali gibi birçok festivaller vardır.Ancak bu festivaller 2000 li yıllarda kazanç veya çevrenin tanımını sağlamak amacı ile yapılmaktadır.Değerli misafirlerİlçemizin hayvan pazarı ve emtia pazarı ilçe olmadan hatta belediyelik olmadan önce köy durumunda iken 71 yıl önce Muhtar Ali ÖZDEN tarafından Nisan 1938 yılında kurulmuş ve 71 yıllık bir geçmişi olan ,Trakya nın en büyük hayvan pazarı olma özelliğini günümüze kadar sürdürmüştür.15-09-200 tarih ve 24171 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2000/34 nolu “Hayvan Pazarının Ruhsatlandırma ve Denetleme Ulus ve Esasları Hakkındaki Tebliği” hükümlerine göre uygulamalar yapılmaktadır sonra 18-03-2003 tarihinde Edirne Tarım İl Müdürlüğünden alınan hayvan pazarı ruhsatı ile ruhsatlandırılmıştır.Siyah alaca damızlık inek yarışması geçtiğimiz yıllarda düzenlenmesine rağmen maddi kaynakların yetersizliği nedeni ile 7 yıldır yapılmamaktadır.Her yıl Havsa ilçemizde düzenlenmekte olan ve bu yıl 9. sununun düzenleneceği Tarım Aletleri Hayvancılık ve Emtia Festivali çerçevesinde Havsa Belediye Başkanlığı, Tarım Ve Köy İşleri Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü, Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, ve S.S Alpulu Pancar Ekicileri Kooperatifi olarak ortaklaşa düzenlediğimiz Belediyemiz bünyesinde her hafta cumartesi günü canlı hayvan pazarının yanı sıra her yıl düzenlenen festivalimizeFarklı bir etkinlik katmak elimizdeki hayvan varlığının ne olduğunu herkeze göstermek üreticileri bir araya toplayarak görüş alışverişinde bulunmalarını sağlamak, İlimiz ve İlçemizi başta ilimiz dışından ve köylerimizden gelecek misafirlerimize tanıtmak.Hayvancılık konusunda uğraş veren yetiştiricilerimize yaptıkları işi zevkli hale getirmek hayvancılıkla uğraşan gençlerimize hayvancılığı sevdirmek onları ve ailelerini köylerinde kalmaya teşvik ederek köyden kente göçü önlemek gelecek misafirlerimize tanıtıcı broşürler hazırlayarak yarışma ile hayvancılıkta geldiğimiz yeri gösterirken ,ilçemizin ve ilimizin kültürel değerlerini tanıtmak hedefimizdir. Bundan sonra her yıl Eylül ayı başında gelişerek gerçekleştirmeyi düşündüğümüz sürdürülebilir bir etkinlik haline dönüştürülmesi amaç edinilerek planladığımız bu organizasyonda tüm emeği geçen paydaş kurumlarımıza ,katkı ve destek sağlayan sanayicilerimize katılımcı yetiştiricilerimize ve bu etkinliğimizde bizleri yalnız bırakmayan tüm bölge halkımıza teşekkür eder bundan sonraki nice festivallerde sizinle birlikte olmak dileğiyle hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum dedi.Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aladağ da konuşmasında “”çiftçi üretici perişan kan ağlıyor tarım sektörü hayvancılık perişan malları para yapmıyor direniyoruz direnip ayakta duracağız.Bu güzel organizasyona verdiğimiz destekten Birlik olarak bizde memnunuz neler yaptığımızı ve neler yapa bileceğimizi gözler önüne serdik bizlere de destek olan üreticilerimize katılımcılara ve tüm misafirlere teşekkür ediyorum dedi””.Edine Valisi Mustafa Büyük te “”Hayrabolu da Kaymakam olarak görev yaptığım yıllardan Havsa nın meşhur olan hayvan pazarını biliyorum. Devamlı gelişerek bu zamana gelmesi ve böyle bir organizasyonun Havsa da yapılması hayvancılığa verilen değeri de gösteriyor.Havsa ya ve üreticilere hayırlı olsun dedi.””
Havsa Belediye Başkanlığı,Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği,Tarım Ve Köy İşleri Bakanlığı Edirne İl Müdürlüğü ve S.S Alpulu Pancar Ekicileri Kooperatifi tarafından organizasyonu yapılan Öncelikli buzağı gösterisi ardından Damızlık İnek Yarışması yapıldı.1.Laktasyondaki İnekler Gençler,2.ve 3.Laktasyondaki İnekler Orta Yaşlılar ,4. ve Daha Yukarı Laktasyondaki İnekler Yaşlılar ın yarışması ve dereceye giren ineklerin tespitleri podyumda yapıldı.Yarışmada Bursa da Damızlık sığır yetiştiricisi olan Hakem Osman Günvardar görev yaptı Yardımcı hakemliğini de Edirne den Damızlık sığır yetiştiricisi Özkan Aladağ yaptı.Yarışma sonunda dereceye giren İneklerin bakıcı ve sahiplerine Sponsor firmalarca armağan edilen ödülleri Edirne Valisi Mustafa Büyük,Havsa Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan,İl Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı,CHP Grup Başkan Vekili Kemal Kılçdaroğlu, Belediye Başkanı Oğuz Tekin, Edirne Milletvekilleri Rasim Çakıp,Bilgin Paçarız,Nejdet Budak,Edirne CHP İl Başkanı Necat Gencan, Edirne Tarım İl Müdürü Erdinç Yazıcı,S.S Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Ramis Özgen,Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aladağ, tarafından verildi.Ödül Töreninin ardından Edirne Valisi Mustafa Büyük ve Belediye Başkanı Oğuz Tekin Sponsor Firma Yetkililerine günün anısına plaket taktim ettiler .Edirne Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aladağ da Edirne Valisi Mustafa Büyük,Havsa Kaymakam Vekili Vali Yardımcısı Kamil Sarıaslan, Belediye Başkanı Oğuz Tekin e günün anısına birer plaket taktim ettiProgramın sonunda Belediye Başkanı Oğuz tekin Yarışmaya katılan tüm üreticilere birer teşekkür belgesi verdi ve bu anlamlı organizasyon mutlu bir tablo olarak gelecek yıllara anı olarak kalmak üzere sonlandı. 9.Tarım Aletleri Hayvancılık ve Emtia festivali saat 18.00 daBelediye yazlık Düğün salonunda Belediye bünyesinde sünnet olan çocuklara okutulan Mevlüt ile devam etti akşamı da Sünnet Şöleni adı altındaki eğlence piyanist eşliğinde yapıldı
KAYNAK:HAVSA BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİ

KIRKALARELİ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI HERKES BİSİKLETE BİNSİN


Kırklareli eski Belediye Başkanı Kadir Gökçe, Kırklarelinde Herkes Bisiklete Binsin Kampanyasını başlattığını açıkladı. Merkez ilçenin gerek coğrafi bakımdan düz olması ve gerekse de yerleşim yeri olarak küçük olması dolayısıyla her yaştan kişinin bisiklete rahatlıkla binebileceğini belirterek Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayanın da görevine bisikletle gidip gelmesinin halka bir jest olacağını belirterek şunları kaydetti:Bisiklete binerek başta sağlığımıza büyük bir katkı sağlamış oluyoruz. Bu sayede ömrümüzü de uzatmış olacağız. Sigara yasağının başladığı bu dönemlerde bir de bisiklete binerek spor yaparsak hem hastalanmayarak ülke ekonomisine katkıda bulunacağız hem de kendi cebimize masrafımız olmayacak. * Bisiklet hem sağlığa hemde ekonomiye katkı sağlıyorBisiklete binmemiz ile birlikte doğayı da kirletmemiş olacağız. Araçların hepsi bilindiği üzere karbonmonoksit salıyorlar o açıdan da doğaya bir zararımız olmayacak. Diğer bir taraftan da ülke ekonomisine katkımız bulunacak. Mazot ve Benzin bizim ülkemizde çıkmıyor. Bunların yüzde 95ini ithal ediyoruz. Bütçemizin dörtte biri ithal ettiğimiz bu akaryakıta gidiyor. Bunun yanında benim tarafımdan başlatılan bu kampanyaya herkesin katılması ile birlikte merkez ilçedeki şehir trafiğe rahatlamış olacaktır. Özellikle ana caddeler üzerinde işyerleri bulunan esnaflarımız işlerine araçları ile değil de bisikletleri ile gelirlerse işyerlerinin önüne müşteriler rahatlıkla araçlarını park ederek alışverişte bulunabilecekler. * Bundan sonra herkes beni bisikletle görecekKırklarelinde bisiklet sayısını arttırmamız lazım. Ülkemiz dünyada bisiklet sayısı ortalaması olarak en az seviyede olan bir ülke konumunda bulunuyor. 100 kişiden 10 kişide bisiklet bulunuyor. Bunu en azından 100 kişiden 50 kişide bisiklet olur duruma getirmemiz gerekiyor. Buna herkesi alıştırmak lazım. Ben bu işe gönül verdim. Bundan sonra herkes beni Cumhuriyet Caddesinde, Vilayet Meydanında, Karaumur Caddesinde ve şehrimizin değişik yerlerinde bisikletle görecek. Ben bir ön hareketi başlatıyorum. Buna tüm herkesin katılmasını bekliyorum. Belediye personelinin tamamı işlerine bisikletle gitsin. Belediye Başkanı dahi bisikleti ile işine giderse bence hoş bir jest olur. * Yeni imara açılan bölgelere Bisiklet Yolu yapılabilirŞu anki mevcut şehir yerleşiminde Bisiklet Yolu planlaması kolay değil. Ama yeni imara açılan bölgelerde kesinlikle Bisiklet Yolunun da imar planı içerisinde yer alması gerektiğine inanıyorum. Bununla ilgili olarak da bizim daha önceden Dereköy Yolu üzerinde bir çalışmamız vardı. Mevcut yönetici arkadaşlarım bundan da faydalanabilirler.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

ÇORLU TSO BAŞKANI GAZİANTEP SO BAŞKANI A.NEJAT KOÇER İLE BİRARAYA GELDİ


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı A.Nejat KOÇER ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem Yemişçi bir araya geldi.
Gaziantep Sanayi Odası’nda 14 Ağustos 2009 Cuma günü gerçekleşen ziyaret kapsamında ki görüşmede; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı A.Nejat KOÇER, Türkiye’nin ilk kadın Başkanı’nın, Odalarını ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek; Gaziantep’in ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi; Odalar arasında kurulacak işbirlikleri ve deneyimlerin paylaşılmasının kendileri için büyük önem arz ettiğini belirterek; ‘Gaziantep Sanayi Odası’nın ve şahsınızın başarıları için sizleri kutluyorum. Deneyimlerinizin bizlere büyük katkısı olacaktır. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak hedefimiz, kentimiz ve bölgemizin gelişmesine fayda sağlayacak başarılı projelere imza atmaktır‘ dedi.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Gaziantep Sanayi Odası Başkanı A.Nejat KOÇER ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi’ye günün anısına yöresel işlemeli bakır tabak armağan etti.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ÇORLU TSO BAŞKANI ÖZLEM YEMİŞÇİGAZİANTEP TO BAŞKANI MEHMET ASLAN İLE BİRARAYA GELDİ


Tekirdağ iline bağlı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem Yemişçi, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Mehmet Aslan ile bir araya geldi.
Gaziantep Ticaret Odası’nda 14 Ağustos 2009 Cuma günü gerçekleşen ziyaret kapsamında ki görüşmelerde; Çorlu ile Gaziantep arasında yapılabilecek işbirlikleri, bölgesel ekonomik ve sosyal gelişmeler konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi; Odalar arasında kurulacak işbirlikleriyle kentlerin gelişmelerinin hızlanarak olumlu sonuçlar elde edileceğini belirterek; ‘ Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası olarak, yalnızca bölgemizde bulunan Odalarımız ile değil tüm Odalarımız ile işbirliği çerçevesinde çalışmalar yapmak arzusundayız. Çünkü karşılıklı deneyimlerin paylaşılmasının, fikir alışverişlerinin yapılmasının vizyonumuzu geliştirmede büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. İki kentimiz arasındaki işbirliği ile oluşturulacak sinerji kentlerimizin gelişime büyük katkı sağlayacaktır‘ dedi.
Gaziantep Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Kentler arasındaki dostlukları pekiştirmek için Odalar arası işbirliği ve ziyaretlerin büyük önem taşıdığını, Odalar arası işbirliği sonucunda oluşacak sinerjinin kentlerin daha da gelişimini sağlamak açısından çok olumlu sonuçlar vereceğini söyleyerek; “Odalar arası birlikteliğin, birbirlerimizi daha yakından tanımamıza ve sonrasında olumlu iş birliklerine vesile olacağını düşünüyorum. Kuşkusuz sorunlar karşısında ortak akıl ve duyguyu oluşturacak bir kararlılığı hayata geçirme konusunda hepimiz benzer düşüncelere ve hedeflere sahibiz. Bizler temsil ettiğimiz kitlelerin yararına, ülkemizin çıkarlarına ve kentlerimizi geliştirecek ortak projelere birlikte imza atabiliriz” dedi.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

ÇORLU BELEDİYESİ YAZ FESTİVALİ ÇOŞKULU BAŞLADI


























Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi’nin düzenlediği Yaz Festivali coşkulu bir açılış töreniyle başladı. Atatürk Kültür Merkezi önünde Demir Kaykaç önderliğindeki Çorlu Papatya Roman Halk Dans Grubunun müzik ve danslarıyla başlayan etkinlikler Streetball turnuvasıyla devam etti.
Festivale başta Tekirdağ milletvekilleri; Enis Tütüncü, Faik Öztrak, Necip Taylan, Tevfik Ziyaeddin Akbulut ve Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Kılıç olmak üzere pek çok değerli misafir katıldı. Açılış Töreninde Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, bir konuşma yaparak festivalin başarılı geçmesi dileklerinde bulundu. Daha sonra bütün katılımcılar ile birlikte toplu yürüyüşe geçilerek Atatürk Meydanı’na gidildi ve çelenk töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Sünnet Şöleni’nde sünnet olan çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirildi.
Atatürk Meydanı’nda sergilenmekte olan Çorlu Belediyesi’nin yeni aldığı araçlar için de bir açılış töreni düzenlendi. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, katılımcılar ve basın mensuplarına yaptığı konuşmada, “Bu meydanda gördüğünüz araçların tümünü Devlet Malzeme ofisinden aldık. Bunlar Devlet Malzeme Ofisinden bir kalemde alınan en yüksek bedelli araçlardır. Böylelikle Belediyemiz çalışmalarını daha iyi bir şekilde sürdürecektir. Araçların alınmasında belediye başkan yardımcıları ve çalışma arkadaşlarımın da payı bulunmaktadır. Bu bir iyi niyetin göstergesidir. Çorlulular biraz daha sabretsinler. Çorlu’nun bütün sorunlarını çözeceğiz.” dedi.
Yeni araçları tanıtılmasından sonra Çorlululara pilav ve ayran ikram edildi. Ayrıca Belediye Sergi Salonu’nda bir kokteyl düzenlendi. Daha sonra Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Atatürk Meydanı’nda kurulan standları ziyaret ederek herşehri dernekleri temsilcileri ve vatandaşlarla sohbet etti.
İlerleyen saatlerde festival etkinlik programı hız kazandı. Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Tokat Folklor ekibi, Gülfidan Aksoy ve İhsan Yiğit’in şarkıları eşliğinde yöresel danslarını sergilediler. Folklor ekibine Tokatlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cemal Çiçek’in yanı sıra, Çorlu Belediye Başkan’ı Ünal Baysan da bir süre eşlik etti. Festival Bulgaristan’dan gelen Loveç Orkestra ve Dans Grubu’nun gösterisiyle devam etti. Orkestranın müziği eşliğinde dansçıların yaptığı gösteri beğeniyle karşılandı. Festivalin birinci gününün özel konuğu Popstar Erkan sahneye çıkarak sevilen şarkıları seslendirdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

BABAESKİ EMNİYETİ FESTİVALDE TAM NOT ALDI


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Belediye Başkanlığınca bu yıl 39 ncusu düzenlenen Tarım Festivali’nde, 4 gün boyunca gündüz-gece demeden Emniyet ve Asayiş ile Kamu düzeninin sağlanması, korunması ve kollanması konusunda Emniyet Müdürlüğü Personeli halktan tam not aldı.
İlçe’de 4 gün boyunca büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlanan 39.Tarım Festivalinde Emniyet ve Asayiş yönünde hiçbir olayın olmaması Mülki Amirler ve İlçe halkı tarafından büyük bir sevinçle karşılandı.
Toplam Nüfusu 27 bin 600 olan İlçe’de, Festival süresince gelen yerli ve yabancı konuklarla nüfus sayısı 50 bin kişiye yaklaştı. Yoğun bir program ile bu kadar kişiye ev sahipliği yapan Babaeski’de, Emniyetin 60 kişilik personeli Festival alanında adeta kuş uçurtmadı.
Geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdürü olarak yeni terfi eden Tuncay Sancak, Festival’de 4 gün boyunca gündüz-gece demeden İlçe halkının Emniyet ve Asayiş ile Kamu düzeninin sağlanması, korunması ve kollanması konusunda başarılı uygulamaları sonucunda tam not alarak halkın takdirini bir kez daha kazandı.

Mehmet Özcan, Uzunköprü Kaymakamı Mehmet Aydın’ın veda yemeğine katıldı…


Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, bir süre önce çıkan kararname ile Gaziantep şehit Kamil Kaymakamlığı’na atanan Uzunköprü Kaymakamı Mehmet Aydın için verilen veda yemeğine katıldı.
Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen tarafından Aydın için düzenlenen yemeğe İşbilen’in yanı sıra CHP Edirne İl Başkanı Nejat Gencan ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da katıldı.
Özcan, Uzunköprü Kaymakamı Mehmet Aydın’ın Uzunköprü’de iyi işler yaptığını ve vatandaşlarla iyi diyalog kuran bir devlet adamı olduğunu belirterek Aydın’a yeni görev yerinde başarılar diledi.
Mehmet Özcan, Aydın’a ayrıca bir plaket takdim etti.
Aydın’da kendisine bu nazik ziyareti gerçekleştiren ve plaket takdim eden Özcan’a teşekkür ederek “Sayın Özcan’da Keşan’da iyi işlere imza atan ve halkının sevgisiyle yeniden ikinci dönem belediye başkanı olan bir arkadaşımızdır. Ben de kendisini yaptığı çalışmalardan dolayı kutluyorum” dedi.

HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...