***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Ağustos 2009 Pazar

ÇORLU BELEDİYESİNİN YAZ FESTİVALİ SONA ERDİ





















Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesince tertip edilen Coşkulu bir tören ve renkli etkinliklerle başlayan Yaz Festivali ikinci gününde de beklentiler boşa çıkamadı ve yarışmalar, turnuvalar, gösteriler ve birbirinden değerli sanatçıların sahne performanslarıyla devam etti. Festival süresince dolu dolu üç gün yaşandı. Çorlu’luların büyük bir ilgi gösterdiği festival Funda Arar’ın sevilen şarkılarını gösterdiği konseriyle sona erdi
13 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİ
Spor Turnuvaları
Streetball turnuvası ilk gün yapılan gösteriler sonrası kaldığı yerden devamikinci günde etti. Geçmişte futbol oynamış otuz beş yaş üstü futbolculardan oluşan Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Ukrayna veteranlar takımları arasındaki turnuva maçları başladı. Öte yandan Cumhuriyet Meydanı’nda ve Omurtak Caddesi’nde Karizma Takımı basketbol şov gösterileri yaptı. Görsel içerikli olan bu gösteriler Çorluluların beğenisini topladı.
Sahne Gösterileri ve Konserler
Yerel müzik grupları Atatürk Kültür Merkezi’nin önündeki platformda konserler vererek yeteneklerini sergilediler. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde piyano dersi alan öğrenciler piyano çaldılar. Bulgaristan’dan gelen folklor ekibi yöresel kıyafetleriyle Bulgar müziği eşliğinde dans ettiler. Daha sonra Hüseyin Uğurlu bir konser vererek sevilen türküleri seslendirdi. Son olarak gecenin özel konuğu olan Yeni Türkü grubu sahneye çıktı ve dillere destan olan türküleri söyledi. Cumhuriyet Meydanı’nda çok büyük bir kalabalığın toplandığı bu konserde Çorlulular da zaman zaman şarkılara eşlik ettiler.
14 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİ
Turnuvalar
Festival Programında yer alan Avcılar Kulübü tramp atış turnuvası Esetçe Piknik Alanı’nda düzenlendi. Avcılar Kulübü üyeleri, burada kurulan makinenin attığı disklere ateş etmek suretiyle yarıştılar. Açılışı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ın yaptığı turnuvada çok sayıda avcı kıran kırana bir yarışa girdi. Avcılara yemek ikramı da yapıldığı bu turnuva piknik görüntülerini aratmadı. Öte yandan tavla ve briç oyunlarına devam edilerek dereceye giren isimler belirlendi. Çorlu basın mensuplarının oluşturduğu iki takım kapalı spor salonunda futbol maçı yaptılar. Kırmızı takımın galip geldiği bu maçta Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve CHP Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü de hazır bulundu. Festival kapsamındaki spor müsabakaları General Basri Saran Stadyumunda veteran takımların maçlarıyla devam etti. Turnuvanın birincisi Romanya Köstence Belediyesi takımı, ikincisi Çorlu Belediyesi takımı oldu.
Sahne Gösterileri ve Konserler
Belediye folklor öğrencileri Atatürk Kültür Merkezi önündeki platformda roman halk dansları gösterisi yaptılar. Bulgaristan’dan gelen Loveş Orkestra ve Dans Topluluğu, Omurtak Caddesinde yürüyüş yaparak danslarını sergiledi. Caddede bulunan Çorlulular yapılan gösteriyi ilgiyle izleyerek grubun üyelerine karşı alkışlarla sevgi gösterisinde bulundular.
İlerleyen saatlerde Yaz Festivali için davet edilen ünlü sunucu Vatan Şaşmaz sahnedeki yerini aldı. Tavla, Briç, Basketbol, Basın Mensupları Turnuvası ve Veteranlar Turnuvasında dereceye giren oyuncu ve takımlara ödülleri, belediye başkan yardımcıları; Serhat Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan, belediye meclis üyeleri; Ali Çimen, Zarife Atik Geylan ve Cevat Sevim tarafından takdim edildi.
Daha sonra toplu nikâh töreni yapıldı. 25 çiftin dünya evine girdiği bu törende nikâhı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan kıydı. Tekirdağ milletvekilleri; Enis Tütüncü ve Kemalettin Nalcı yeni çiftlerin nikâh şahitliğini yaptı.
Son olarak gecenin özel konuğu Funda Arar sahneye çıktı ve sevilen şarkılarını mükemmel bir performansla seslendirdi. Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir insan selinin toplandığı konserde Çorlulular gönüllerince eğlendiler.
HABER VE FOTO:ÇORLU BELEDİYESİ BASIN YAYIN EKİBİ
















HALKINMI CHPNİNMİ MİLLETVEKİLİSİNİZ(RECEP KARAGÖZ-KÖŞE YAZISI)

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Çorlu Belediyesinin tertip etmiş olduğu Yaz Festivali vardı. Son gecesine bende bir gazeteci olarak katıldım. Yirmibeş çiftin Nikahı vardı. Nikahları Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından kıyıldı. Nikah Şahitleride CHP Tekirdağ Milletvekili Enis Tütüncü ile MHP Milletvekili Kemalletin Nalcı idi.Nikahlar kıyıldı. Söz verildi Sayın vekillerimize konuşsunlar diye eline ilk mikrofonu alan Sayın Tekirdağ Millet Vekili Enis Tütüncü teşekkür konuşmasını yaptı ve sözlerine noktayı koyarken yaşasın CHP dedi..Daha sonra sözü Tekirdağ MHP Millet vekili Kemalletin Nalcı aldı .Konuşmasını yaptı. Teşekkür etti. Mikrofonu yetkililere teslim etti.Ayni olayı Sayın Kemalletin Nalcıda yapsaydı ne olurdu acaba diye merak ettim. Festivale katılan topluluk oraya parti sloganı dinlemeye gelmedi.Sayın Belediye Başkanımız Ünal Baysan CHP den Belediye Başkanı seçildi seçim öncesi bir sözü vardı. Ben herkesin Belediye Başkanıyım diye. Nitekimde öyle oldu. Herkesin Belediye Başkanı oldu.Biz onu CHPli Ünal Baysan olarak seçimlerde ve seçim öncesi tanıdık.Şimdi Tüm partililerin Belediye Başkanı Çorlu Halkının Belediye Başkanı. Sizlerde seçime kadar CHPnin Milletvekili adayı idiniz.Şimdi ise Tekirdağın Milletvekilisiniz. Partili ayrımı yapmassınız umarım. Size görevinizde başarılar dilerim Sayın Vekilim umarım yaklaşan Milletvekili seçimleri öncesi bu kelimeyi başka bir organizasyonlardada kullanmassınız.

Tarih gün yüzüne çıkmayı bekliyor

Edirne merkeze bağlı Lalapaşa ilçesi Sinan köy yakınlarında bulunan bir tepe üzerinde ki antik kent gün yüzüne çıkarılmayı bekliyor. Erken Hıristiyan dönemi 3 ncü ve 5 inci yüz yıla kadar uzanan bir tarihe sahip olan antik kentte tanıtım amacı ile düzenlenen gezide kentin kalıntıları ve toprak altında kalan noktaları Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç'ın rehberliğinde gezdirildi.Bahse konu yüz yıllarda kilise ve benzeri alan olarak kullanılan yerlerin günümüz köylüsü tarafından ağıl olarak kullanıldığına dikkat çeken Beksaç geçte olsa fark edilen hatadan dönüldüğünü bunda da şüphesiz köy halkının ve Lalapaşa belediyesinin duyarlılığının büyük rol oynadığını ifade etti.Sinanköy Muhtarlığı ile Lalapaşa Belediyesinin düzenlediği etkinlik kapsamında Sinanköy Kalesinde gazetecilere akademik bilgi sunuldu.Edirne'de görev yapan yerel gazete ve haber ajansları muhabirlerinden oluşan bir grup gazeteci, geçtiğimiz aylarda sit alanı olarak tescillenen Sinanköy Kalesi ve çevresini Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç'ın rehberliğinde gezdi.Uzun süren zorlu gezi sonrasında açıklama yapan Beksaç bu bölümde bir kale olduğu ve kale içi dahil olmak üzere belli alanlarda kutsal olarak kabul edilen kilise ve benzeri alanların bulunduğu burada ise aryus mezhebine bağlı bir tarikatın varlığının yer aldığı tahmin ediliyor dedi.Hıristiyanlık tarihi açısından bu mezhep olgusunun çok önemli olduğunu ifade eden Beksaç “duvarlardaki Frenksiler bunu gösteriyor.9 ncu yüzyıl fresklerini burada görmek mümkün ancak yok olmak üzere ve iki parça kalmış durumda”dedi. Lalapaşa Belediye Başkanı Ali Osman Uzman’ın da katıldığı gezide başkan Uzman Lalapaşa ve Edirne turizmi için söz konusu antik kentin ayağa kaldırılması gerektiğini ve devletin bu konuda gerekli desteği sağlamasının şart olduğunu ifade ederek çalışmaların bir an önce başlatılmasının geçmiş tarihimiz içinde önemli olduğunu kaydetti
KAYNAK:www.edirnehaberci.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...