***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

6 Temmuz 2009 Pazartesi

Son yılları en sıcak günleri yaşanacak

Türkiye bu hafta yazın en sıcak günlerini yaşayacak. Çarşamba ve Perşembe sıcaklık 40' dereceyi bulacak. Gölgede 38 derece olarak açıklanan hava sıcaklığının bağıl nemin yüzde 80 olması durumunda 73 derece, güneş altında ise 80 derecenin üzerinde hissedilebileceği, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.Hava sıcaklıklarının gölgede ölçüldüğünü, verilen tahminlerin gölgedeki sıcaklıklar olduğu ifade edildi. Sıcak geçen yaz aylarında güneşin dik geldiği durumlarda dışarı çıkılmamasını öneren yetkililer, yaşlılar ve çocukların yarım saatten fazla güneş altında kalması durumunda sağlık riskleri ortaya çıkabileceğine işaret edildi.

Türkiye Partisi Tekirdağ teşkilatı kuruldu

Türkiye Partisi'nin (TP) Tekirdağ'da teşkilatlanma çalışmaları kapsamında, il, merkez ilçe ve Çorlu ilçe başkanlarının belirlendiği bildirildi.
TP İl Başkanı Süleyman Furuncu, bir restoranda düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında, Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdüllatif Şener tarafından, Merkez İlçe Başkanlığına Necip Aslan, Çorlu İlçe Başkanlığına ise Mehmet Kaya'nın getirildiğini söyledi.
Furuncu, il başkanlığı görevine getirildiğini ifade ederek, parti genel merkezinden Genel Başkan Şener imzalı görevlendirme yazısıyla göreve başladıklarını kaydetti. Türkiye Partisi'nin yerel teşkilatlarını oluşturmak için gayretle çalıştıklarını bildiren Furuncu, parti kadrolarında çok sayıda kadının da yer alacağını belirtti. Türkiye Partisi'nin şeffaf ve 'önce insan' diyen bir siyasi oluşum olduğunu ifade eden Furuncu, şunları söyledi: ''Partimiz bir ideoloji partisi değil, ideolojisi insan olan bir partidir. Bugün Türkiye'de sosyal hayatı, ekonomisi ve aile düzeni bozulmuş insanların yaşam koşullarını hepimiz biliyoruz. Hangi kaygıyı taşıdıklarını görüyoruz. Maaşına 5 TL zam yapılan işçinin, buğdayı para etmeyen çiftçinin ne durumda olduğundan haberdarız.''
Furuncu, Türkiye'de öncelikli problem kalmadığını, tüm problemlerin öncelik taşıdığını kaydetti. Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Furuncu, yapılacak ilk genel seçimlerde Türkiye Partisi'nin oyunun yüzde 30'dan az olmayacağını ve iktidar olacağını iddia etti. Furuncu, son dönemde asker, yargı ve siyaset üçgeninde yaşanan tartışmaların toplumda infial uyandırdığını da söyledi.
KAYNAK:TRAKYA GAZETESİ

Meriç Köprüsü yeni görünümüne kavuştu

Edirne Belediye Başkanlığı nehrin kenarındaki Protokol Evi'nden panel aydınlatmalarla da tarihi köprüyü renkli olarak aydınlatacak. Öte yandan nehre yerleştirilen fıskiye aracılığıyla da görsel bir görüntü yaratmak isteyen Edirne Belediyesi, nehre, köprünün sağı ve soluna olmak üzere iki fıskiye yerleştirdi. Edirne Belediyesi, basınçlı suyun, gökyüzüne yükselmesiyle farklı bir görüntü yakalamayı amaçlıyor. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, yaptığı açıklamada, Kırkpınar hazırlıkları kapsamında aydınlatmayla ve fıskiye çalışmasıyla kentte yaşayan ve kente gelen turistlere farklı bir görüntü sunmayı amaçladıklarını söyledi.
KAYNAK:EDİRNE BELEDİYESİ

CUMHURBAŞKANI GÜL, KAPIKULE ve T.Ü REKTÖRLÜĞÜ’NÜ ZİYARET ETTİKTEN SONRA MERİÇ KENARINDA ÇAY İÇTİ











Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere ilimize gelen Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah GÜL, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB ) tarafından modarnizasyonu tamamlanarak 19 Haziran günü de Başbakan Recep tayip ERDOĞAN tarafından açılışı gerçekleştirilen Kapıkule Kara Hudut Kapı’sına giderek incelemelerde bulundu. Beraberindeki Devlet Bakanı Hayati YAZICI, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İSEN, Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, Edirne Milletvekilleri ve diğer ilgililerle birlikte Kapıkule’ye giden Sayın Cumhurbaşkanı GÜL’ü burada, Gümrük Müsteşarı EMİN ZARARSIZ, TOBB Başkanı Rıfat HİSARCIKLIOĞLU, Vali Yardımcısı Ali Deniz SÜRMEN, Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Kaptan KILIÇ, Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa YARDIMCI ve diğer ilgililer karşıladı. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL onuruna Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK tarafından verilen ve Edirne’nin yöresel yemeklerinden oluşan öğle yemeğinin yenilmesinin ardından, Kapıkule Kara Hudut Kapısı hakkında verilen brifingi izleyen Sayın Cumhurbaşkanı GÜL, katılımcılarla yaptığı toplantının ardından VİP salonunun balkonuna çıkarak gümrük sahasında incelemelerde bulundu ve beraberindeki Bakan YAZICI, Vali BÜYÜK, Müsteşar ZARARSIZ ve TOBB Başkanı HİSARCIKLIOĞLU’ndan saha hakkında bilgi aldı. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Başkanı Mustafa YARDIMCI, burada Cumhurbaşkanı GÜL'e pehlivanların güreşirken giydiği kispet ve kispetin taşındığı zembili hediye etti. Cumhurbaşkanı GÜL, daha sonra Karaağaç'taki Trakya Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Enver DURAN ve diğer ilgililer tarafından karşılanan GÜL'e, vatandaşlar da alkışlarla sevgi gösterisinde bulundu. Üniversite şeref defterini imzalayan GÜL, basına kapalı olarak bir süre Prof. Dr. DURAN ve diğer ilgililerle görüştü. Rektörlük binası önünde üniversitenin akademik personeli ile fotoğraf çektiren Cumhurbaşkanı GÜL'e, küçük bir kız çocuğu tarafından da çiçek sunuldu. Cumhurbaşkanı GÜL, daha sonra beraberindekilerle Meriç Köprüsü ayağındaki Meriç Nehri, Meriç Köprüsü ve Selimiye Camii manzaralı Protokol Evi'nde bir süre dinlendi. Protokol Evi'nin balkonunda oturan Cumhurbaşkanı GÜL, bu sırada bir bayanla sohbet etti. ''Sizi burada görmek güzel. Devlet büyüklerimizin yüzünün güldüğünü görmek güzel'' diyen kadına Cumhurbaşkanı GÜL, ''Hepimiz gülersek, o zaman daha iyi olur'' karşılığını verdi.




KAYNAK.EDİRNE VALİLİĞİ

EDİRNEDEN KISA KISA

ZİYNET EŞYALARIYLA EVDEN KAÇTI
Edirne'de bir kişi, ziynet eşyalarını alarak evden kaçan eşinin bulunması için polis merkezine başvurdu. H.Ö. (31), polis merkezinde verdiği ifadesinde, resmi nikahlı eşi olan R.Ö'nün evdeki ziynet eşyalarını alarak evden ayrıldığını ve bir daha geriye dönmediğini bildirdi. Eşini kayınpederi ile birlikte aramalarına rağmen bulamadıklarını ifade eden H.Ö, eşi ile aralarında herhangi bir problem olmadığını, eşinin bulunarak kendisine teslim edilmesini istediğini söyledi. EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLDU
Edirne'de bir kişi, zorla kendisine şarap içirmek isteyen eşinden şikayetçi oldu. K.S. (39), polis merkezine yaptığı başvuruda, eşi Y.S. (58) ile geçimsizlik nedeniyle boşanma davalarının devam ettiğini bildirdi. Gece evinde uyuduğu sırada eşinin elinde bıçak ile yanına gelip kendisini, hakaret ve tehdit ederek, şarap içmeye zorladığını iddia eden K.S, bunun üzerine evden kaçtığını belirtti. Olayla ilgili ifadesi alınan K.S, suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Evde yapılan aramada, yatak odasında bulunan 1 adet ekmek bıçağı muhafaza altına alındı.
FOTOĞRAF ÇEKEN GAZETECİYİ DÖVDÜLER
Keşan'da, bir olayda fotoğraf çeken gazeteci dövüldü. Keşan Gündem Saros Gazetesi muhabiri M.İ. (48), polis merkezine yaptığı başvuruda, Uğur Mumcu Caddesi üzerinde kavga olduğunu duyup olay yerine gittiğini, burada fotoğraf çektiği sırada M.P. (24) ve T.U'nun ''Niye fotoğraf çekiyorsun'' diyerek kendisini dövdüklerini iddia etti. Polis ekiplerince ifadeleri alınan M.P. ve T.U, suçlamaları kabul etmediler. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
UZUNKÖPRÜ'DE YANKESİCİLİK
Uzunköprü'de, bir kişinin cüzdanı yankesicilik yöntemiyle çalındı İnönü Caddesi'nde A.Y'nin omzunda asılı olan çantasındaki cüzdanı, kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce yankesicilik yöntemiyle çalındı. A.Y, cüzdanının içinde 250 lira, nüfus cüzdanı, maaş kartı ve traktörüne ait ruhsatın bulunduğunu söyledi.
KAYNAK.www.22haber.com

Türk-İş’e bağlı sendikalardan Ak Parti İktidarına uyarı!...


Hükümetle Toplu Sözleşme Masası'nda anlaşamayan Türk-İş'e bağlı sendikalar,
önceki gün Çerkezköy'de AK Parti İlçe Binası önünde eylem yaptı.
Eylem öncesi AK Parti İlçe Binası'na giderek, parti yönetimi ile görüşen Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy şube Başkanı Murat Koçak ve beraberindeki sendika şube başkanları, maaş zamlarının enflasyonun altına düştüğünü, sabit gelirli
olmaktan çıkıp, azalan gelirli konumuna
düştüklerini dile getirdiler., AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı ise "Dünyayı kasıp kavuran bir kriz var, işçilerin de sağduyulu olma mecburiyeti var." Uyarısı yaptı.
Görüşmenin ardından yaklaşık 300 işçi ile AK Parti Çerkezköy İlçe Binası önünde eylem
yapan Türk-İşe bağlı sendikaların şube
başkanları ile sendika üyeleri, grev silahını
kullanmaktan da çekinmeyeceklerini ısrarla
belirttiler. Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, Belediye-İş Trakya Şube Başkanı Aziz Altay, Tekgıda-İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Erkan İzmirli, Harp-İş Çorlu Şube Başkanı Orhan Yavaşoğlu, Deri-İş Çorlu Trakya Şube Başkanı Ali Bayram ve Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan ile birlikte AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı ve ilçe yönetim kurulu üyelerini önceki gün saat 16.00’da ilçe teşkilatında ziyaret ederek hükümete iletilmek üzere toplu sözleşmelerle ilgili taleplerini tek tek dile getirdiler.
TÜRK-İŞ TEKİRDAĞ İL TEMSİLCİSİ ,KOÇAK SENDİKALARIN
TALEPLERİNİ DİLE GETİRDİ
Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube binasında ayrılan Murat Koçak ve beraberindeki Türk-İşe bağlı sendikaların şube başkanları, AK Parti Çerkezköy İlçe Teşkilatı'nda İlçe Başkanı Sait Yazı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı. Kamuda çalışanların toplu iş sözleşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlandığını, bunun sonrasında Türk-İş’e bağlı sendikalar olarak il ve ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek sonrasında parti önünde basın açıklaması yapma kararı aldıklarını belirten Başkan Murat Koçak, sürecin böyle devam etmesi durumunda ise ilerleyen günlerde bir saatlik iş bırakma eylemi düzenleyeceklerini belirtti.
n Seyit SÜREN 4 4’te
Anlaşma taraftarı olduklarını da belirten Başkan Murat Koçak, iki tarafı da dengede tutmaya çalıştıklarını söyledi. AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı da, “AK Parti iktidara geldikten sonra önemli mesafeler katettik. Ama dünyada yaşanan kriz Türkiye’yi de vurdu. Önemli bir sanayi bölgesi olan Çerkezköy de bu krizden etkilendi.” dedi.
BAŞKAN YAZI, “BU YILIN SON ÇEYREĞİNDE KRİZİN
ETKİSİ AZALACAK”
AK Parti iktidarının, ülke çıkarları için mücadele ettiğini belirten AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, son günlerde sanayide hareketlenme olduğunu belirtti. Başkan Yazı, “Yılın son çeyreğinde krizin etkisinin kaybolmaya başlayacağını ümit ediyoruz.
Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde OSB’de geçen ayki enerji tüketiminin bir önceki yılın rakamlarına ulaştığını öğrendik. Bu da sevindirici bir gelişme” dedi.
BAŞKAN SAİT YAZI, “YÜZDE 20 ZAM GERÇEKÇİ
DEĞİL,TAVUKTAN FAYDALANAN İNSANLARI ÜLKE MENFAATİ İÇİN BİR ARAYA GETİRMEK
ZORUNDAYIZ”
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı,İşçilerin yüzde 20 zam istemesinin gerçekçi olmadığını devletin menfaati için herkezin bu kriz ortamında fedakarlık yapması gerektiğini belirtti.Başkan Yazı, “Onlar da düşünüp sağduyulu davranacaklardır.
Bu devlet hepimizin devleti. Ne işçinin ne işverenin ne de kurumların mağdur olmasını hiçbirimiz istemeyiz. Öyle bir denge ki ne altın yumurtlayan tavuğu öldüreceksin, ne de o tavuktan faydalanan insanları. Ülke menfaatleri için bir araya gelmek zorundayız. Bu kriz ortamında her kez fedakarlık yapması gerekli diye düşünüyorum” dedi.
BAŞKAN SAİT YAZI, “ÜCRETLER
ENFLASYONUN ALTINDA HİÇ OLMADI”
Başkan Sait Yazı, hükümetin asgari ücreti daha da yukarı çıkarmak istediğini fakat krizin de bir dünya gerçeği olduğunu belirtti.
Başkan Sait Yazı, sendika temsilcilerinin “Maaşların enflasyonun altında olmasını istemiyoruz” sözleri üzerine şöyle dedi. Başkan Yazı, “Başbakanımız hiç maaşları enflasyonun altında yapmadı, bu sefer de yapmaz” Sendika temsilcilerinin “Türkiye’de yaşama şartları enflasyonla orantılı değil.
Biz yüzde 5 zamma da razıyız ama öyle olursa vergimiz düşürülsün. Vergi yüzde 15’e çıkınca verilen zammın yüzde 10’u geri alınmış oluyor” sözleri üzerine de Başkan Sait Yazı, “AK Parti iktidara geldiğinden bu yana vergi artırmadı. Yüksek vergiler önceki hükümetlerden kalma. AK Parti vergi indirimi yaptı” dedi.
TÜRK-İŞ’E BAĞLI SENDİKALARIN ŞUBE BAŞKANLARI 300 İŞÇİ İLE AK PARTİ ÇERKEZKÖY İLÇE
TEŞKİLATI ÖNÜNDE EYLEM YAPTI
AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı’dan “Hükümet ne işçiyi ne de işvereni mağdur edecek bir karar almaz. Ama bunun için işçi ve sendikaların da sağduyulu davranacağına inanıyoruz” cevabını alan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak ve beraberindeki sendikacılar,Türk Metal Sendikası önünde toplanan yaklaşık 300 işçi ile birlikte AK Parti İlçe binası önüne yürüdüler ve burada bir basın açıklaması yaptılar.
İşçiler ve diğer sendika temsilcileri adına basın açıklamasını yapan Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, “Biz Türk-İş’e bağlı sendikalara üye yaklaşık 300 bin işçi, kimimiz ocak, kimimiz şubat, kimimiz mart ayından bu yana toplu iş sözleşmelerimizin imzalanmasını bekliyoruz.
Konfederasyonumuzun Yöneticileri, TÜRK-İŞ bünyesinde kurulan Kamu Kesimi Koordinasyon Kurulu tarafından belirlenen teklifimizi yerel seçimlerden önce Hükümete iletmişlerdir. Ancak yerel seçimler, gerekse ardından gelen kabine değişikliği nedeniyle görüşmelerde ciddi bir mesafe kadedilememiştir” dedi.
BAŞKAN KOÇAK,”BAŞBAKAN, YÜZDE 3’ÜN ÜZERİNE ÇIKILAMAYACAĞINI SÖYLEDİ”
Taleplere ilişkin cevabın 4 Haziran 2009 tarihinde Kamu Sözleşmelerinden Sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yapılan görüşmede geldiğini belirten Başkan Koçak, “Yazıcı, birinci ve ikinci altı aylar için yüzde 3; üçüncü ve dördüncü altı aylar için yüzde 2.5 zam teklifinde bulunmuş, düşük ücretlerin ise sadece 25 TL arttırılabileceğini ifade etmiştir. Aradan geçen zamana rağmen bugün gelinen nokta farklı değildir. Yönetim Kurulumuzun önceki gün Başbakan ile yaptığı görüşmede Başbakan birinci altı ay için yüzde 3’ün üzerine çıkılamayacağını söylemiştir. Başbakan, ikinci altı aydaki yüzde üç rakamını ise yüzde 4’e çıkarmıştır” dedi.
BAŞKAN MURAT KOÇAK, “90 BİN İŞÇİ İÇİN GREV KARARI ALINDI”
Türk-İş’in bu teklifi kabul etmediğini ve eylemlilik sürecini başlattığını belirten Başkan Murat Koçak, “Bugün itibariyle 89 bin 915 işçimiz için grev kararı alınmış, 3 bin 851 işçimizin toplu iş sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu’na intikal etmiş; 96 bin 861 işçimizin sözleşmesi arabulucu aşamasına gelmiştir. 30 bin 861 işçimizin ise toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam etmektedir” ifadelerine yer verdi. Türkiye’de sanayici ve iş adamları, kendi nam ve hesabına çalışanlar ile esnafın gelirinin vergisini bir yıl sonra verdiğini, geliri her ay vergilendirilenlerin ise ücretliler olduğunu belirtti.
Başkan Koçak, “Vergi mağduriyeti işçilerde diğer ücretlilere göre daha belirgin yaşanıyor ve işçilerin ücretleri yıl içerisinde vergi nedeniyle düşüyor. Bu durum 2006’dan bu yana daha da ağırlaştırıldı. 2006 yılında işçilerin vergi oranları yükseltilerek vergi dilimleri daraltıldı” dedi.
BAŞKAN KOÇAK, “YÜZDE 6 ZAM, SADECE
ÜRETİCİNİN SABİT KALMASINA YETER”
2008 yılında ise işçi gelirlerinin sigorta prim tavanını aşan kısmının primlendirilmeye devam edildiğini ve sadece kamu işçilerine ödenen ikramiyeden sosyal güvenlik priminin kesilmeye başlandığını anımsatan Başkan Murat Koçak, “Bu durumda ücretlerimiz Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 6 azalmakta ve Aralık sonuna kadar düşük ücret devam etmektedir. Bu nedenle Temmuz ayında yapılacak yüzde 6 oranında bir zam sadece ücretimizin sabit kalmasına yetmektedir” dedi.
BAŞKAN MURAT KOÇAK, “BİZLER SABİT
GELİRLİDEN ÇIKARILIP AZALAN GELİRLİ
KATEGORİSİNE GETİRİLDİK”
Hükümetin önerdiği birinci altı ay yüzde 3, ikinci altı ay yüzde 4 ücret zam teklifi kabul edilirse, Temmuz ayında yüzde 3 zam alınmasına rağmen ücretlerin yüzde 3 düşeceğini ileri süren Başkan Murat Koçak; “Bizleri “Sabit gelirli’’ kategorisinden de çıkarıp,“azalan gelirli’’hale getiren bu çarpıklığı kabul etmemiz mümkün değildir.
Gelir düzeyi itibariyle yoksulluk sınırının altında yaşayan bizler, Hükümetin “yoksulun yanındayız’’söylemlerinin karşılığını kendi hayatımızda görememekte, aksine reva görülen yüzde 3 zam nedeniyle özellikle mağdur edilmeye çalışıldığımızı düşünmekteyiz” dedi.
BAŞKAN MURAT KOÇAK, “ÜLKEYİ 2001 KRİZİNDEN ÇIKARAN BİZLERİZ”
Kamuda çalışan işçilere yapılacak zammın krizin atlatılması için bir fırsat olarak değerlendirilmemesinin hem çalışanlara hem de ülkeye zarar vereceğini belirten Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı ve Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi Murat Koçak, “Krize karşı duyarsız değiliz. 2001 krizinden bu ülkeyi daha çok çalışarak, daha uzun çalışarak ve daha verimli çalışarak çıkaran bizleriz. 2001 krizinden bu tarafa da gelişen ekonomiden pay alamayan, ücretleri enflasyona yenik düşen, arttırılan vergi ve sigorta primleri ile ücretleri kuşa çevrilen de bizleriz.
Bunları yanı sıra, kıdem tazminatlarına göz dikilen, üyesi olduğumuz sendikadan baskı ve tehditle istifa ettirilip Hükümet, bürokrat destekli sendikalara üye olmaya zorlanan; sahip olduğumuz işsizlik sigortası fonu amacı dışında kullanılan da bizleriz” dedi.
BAŞKAN KOÇAK, “TALEPLERİMİZ
KABUL EDİLMEZSE GREV SİLAHIMIZI KULLANACAĞIZ”
Hükümetin, üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Başkan Murat Koçak, açıklamasını şöyle noktaladı; “Kayıpları yüzde 20’leri bulan kamu işçisinin verilen zam oranını kabul etmesi mümkün değildir. Gelinen noktada Türk-İş, taleplerini daha yüksek sesle dile getirebilmek amacıyla bir dizi eylem kararı almıştır.
Bugün burada bu eylemin birincisini gerçekleştirmekteyiz. Eylemlerimiz, uyarı niteliğindedir ve taleplerimiz kabul edilinceye kadar devam edecektir. Taleplerimiz kabul edilmezse de grev silahımızı kullanacağımız açıktır. Umuyoruz ki bugün yarın bir gelişme sağlanır ve bu eylemlere ve grevlere gerek kalmaz.
Bizim maksadımız kavga etmek değil, soğukkanlılıkla, sükunetle konuyu çözüme ulaştırmaktır” dedi. Basın açıklamasının ardından kısa süre “işçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganları atan işçi ve sendika temsilcileri olaysız bir şekilde dağıldı.

HABER VE FOTO:SEYİT SÜREN

ORİON AVM DE SİHİRLİ GÜNLER BAŞLIYOR

Yaz tatilinin gelmesiyle minik misafirlerine özel etkinlikler hazırlayan Orion AVM, yoğun bir dönemin ardından tatile giren çocuklara büyülü bir dünyanın kapılarını aralıyor. Ne sihirdir ne keramet, el çabukluğu marifet diyerek 6-12 yaş arasıdaki çocuklara sihirbazlık kursu düzenleyecek olan Orion AVM, tüm minik misafirlerinin keyifli bir tatil geçirmesine imkan tanıyacak. Temmuz ayı boyunca her perşembe günü 14.00-16.00 saatleri arasında bir sihirbaz eşliğinde verilecek kurslarla, çocuklar birbirinden farklı sihirleri öğrenme fırsatı yakalayacak.

Açıldığı günden bu yana özellikle çocuklar için düzenlediği farklı etkinliklerle adından sıkça söz ettiren Orion AVM’de çocuklarınız aktivitelerin tadını çıkarırken, sizde birbirinden seçkin markalardan alışverişlerinizi yapabilir, lezzet duraklarında keyifli bir mola verebilirsiniz.

Trakya Ateşi Fransada yanacak

Yetişkinler Halkoyunları Ekibi, 17 Temmuz 2009 tarihinde Fransa’nın Bordeaux şehrinde düzenlenen “Forklore Mondıal Festivali”nde Türkiye’yi temsil edecek. “Trakya Ateşi” olarak anılan ekibin Şefi Avukat Sibel Pişkin, “Ailemizden, çocuklarımızdan ve sosyal çevremizden fedakarlık yaparak bir araya gelip çalışıyoruz. Bu bir başarı hikayesidir” dedi.Lüleburgazspor Halkoyunları Ekibi, bölgemizde yaptığı gösterilerle taraflı tarafsız herkesin beğenisini toplamaya devam ediyor. Trakya Ateşi bu başarıları ile de kalmadı ve 17 Temmuz 2009 tarihinde Fransa’nın Bordeaux kentinde düzenlenen Forklore Mondıal Festivali’ne davet edilerek ülkemizi temsil etme hakkı kazandı.Halkoyunları Federasyonu’nun onayının ardından gri pasaportlarını da alan ekip 15 Temmuz 2009 tarihinde Lüleburgaz’dan ayrılacak.Şu an çalışmalarını Hoyat Başkanı Ali Metin yönetiminde sürdüren Lüleburgazspor Halkoyunları ekibi Fransa’ya şu kadroyla gidiyor:Kafile Başkanı ve Oyuncu: Ayhan MertEğitimci : Güliz MertMüzisyenler : Ali Özden, Bircan Koral, Ömer Faruk Koral, Oyuncular: Ayhan Küçükhan, Binnur Dinç, Sevgi Anıl, Esra Veziroğlu, Özer Şenavcı, Seyhan Aslan, Başak Özkul, Çisem Göçmen, Duygu Tüfek, Emine Korkmaz, Feriha Özkan, MuratTüfek, Nuray Koç, Onur Helvacıoğlu, Özlem Koral, Rüveyda Helvacıoğlu, Sevim Önler, Tamer Ermut, Ümit Sağlam, Sinem Mert, Vildan Vardar, Gaye Taşkın, Erhan Veziroğlu, Aysun Ballı, Kadir Tayfun Ballı, Mehmet Ersan Özkul, Şerife Zuhal Özkul, Tuğçe Arda, Özgün Şenavcı, Hüseyin Kökören, Ümit SezginLüleburgazspor Halkoyunları Ekibi Yetişkinler Grubu Şefi Avukat Sibel Pişkin yaptığı açıklamada, “3 yıldan beri Lüleburgazspor Halkoyunları Ekibi olarak ailemizden, çocuklarımızdan ve sosyal çevremizden fedakarlık yaparak bir araya gelip çalışıyoruz. Oyuncularımızla birlikte adımız Trakya Ateşi oldu. Lüleburgaz’ın ve Kırklareli’nin ismini başarı ile temsil ediyoruz. Şimdi Trakya Ateşi Fransa’yı yakacak. Tamamen gönüllü kişilerden kurulmuş olan ekibimiz şimdi Fransa’da Avrupa’nın karşısına çıkıp, Lüleburgaz’ı, Kırklareli’ni ve en önemlisi Türkiye’yi temsil edecek. Bu bir başarı hikayesidir. Her zaman yanımızda olan dostlarımıza çok teşekkür ederiz” dedi.
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Çorlu Belediyesinden 5.600 Adet Vinca-Yazlık Çiçek Ekimi
















Çorlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü kendi seralarında yetiştirdiği Vinca Yazlık çiçekleri ekerek Çorlu’yu güzelleştiriyor.
Tamamen kendi yetiştirdiği çiçek ve çimleri ilçemizin muhtelif yerlerine ekerek güzel bir görünüm veren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri Çorluyu güzelleştirmek için çalışıyorlar.
Havuzlar mahallesinde bulunan Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Sera da yetiştirilen çiçekler ekiplerimiz tarafından ekilmektedir.
Cumhuriyet Bulvarı Orıon istikametinden Atakent yolu üzerinde ekilen Vinca-Yaz çiçekleri, toprak ve torf karışımı ile set oluşturularak ekilmektedir. Estetik bir şekilde oluşturulan setler üzerine ekilen çiçekler ortaya güzel bir görüntü çıkarmaktadır.
Cumhuriyet Bulvarında 600 metreye 5.600 adet Vinca-Yazlık Çiçek ekildi. Bu çiçeklerin hepsi Belediye Serasında yetiştirilmektedir.
Ortaya çıkan bu güzel görüntünün oluşumunu meydana gelmesini aşama aşama görüntüledik.





HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ÇORLU TSO BAŞKAN VE YÖNETİCİLERİNDENTEKİRDAĞ VALİSİ ZÜBEYİR KEMELEKE ZİYARET

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) Meclis Başkanı Burhan SEZER, Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısları; Serdar OĞUZ, Mehmet AGU, Yönetim Kurulu Üyeleri; Muhammed ÖZSARI, Ali Rıza FINDICAK ve Levent BORMALI, 06 Temmuz 2009 Pazartesi günü Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK’i makamında ziyaret ederek; görevinde başarılar dilediler.

Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ konuşmasında; Çorlu TSO’nun 51 yıllık geçmişe sahip bir oda olduğunu ve Türkiye’de ki Ticaret ve Sanayi Odaları arasında 16ncı sırada yer aldığını belirterek; Çorlu’nun sosyo-ekonomik yapısı, Çorlu TSO’nun çalışmaları hakkında bilgiler sundu. Başkan YEMİŞÇİ; ‘Size şahsım ve Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yöneticileri ve Camiası adına başarılar diliyorum. Bölgemiz için güzel hizmetler yapacağınıza inancımız tamdır.” dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan ve Yöneticileri’nin ziyaretlerinden memnuniyetini dile getiren Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK yaptığı konuşmada, “Şehirleri güzel kılan insanlardır. Çorlu’da yaşayan sizlerin aktaracağı bilgilere her zaman ihtiyacım var. Ben de sizlere yeni döneminizde başarılar diliyorum. Çorlu TSO’nun sanayi, ticaret gibi temel alanlarda ülkemizin ve bölgemizin gelişme dinamikleri ile uyumlu bir şekilde öncü rol üstleneceğine inanıyorum” dedi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...