***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Evinin karşısında ki tarlada ölü bulundu


Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde tarlaya buğday biçmeye giden biçerdöver sürücüsü tarlayı biçtiği sırada erkek cesedi buldu. Erkek cesedini gören sürücü hemen polis habere verdi. Cesedin 24 Temmuz’da evinden ayrılan ve bir daha da kendisinden haber alınmayan olay yerine 100 metre uzaklıkta oturan 80 yaşındaki Fardın Mehmedov Veliev’e ait olduğu belirtildi.
Çorlu Kazımiye Mahallesi Dadaloğlu Caddesi üzerinde bulunan buğday tarlasını biçmeye giden biçerdöver sürücüsü, Eşref Arabacı tarlayı sürdüğü sırada ekinlerin arasında bir erkek cesedinin olduğunu gördü. Hemen polisi arayan Eşref Arabacı durumu anlattı. Olay yerine gelen polis ekipleri, tarla ortasında yatan ve kısmen çürümeye yüz tutmuş cansız erkek cesedini incelemeye aldı. Polislerin geldiğini gören 100 metre uzaklıktaki Veliev’in yakınları geldi. Bu sırada polislerin cesedin yaşlı birine ait olduğunu belirtmeleri üzerine Veliev’in yakınlarından biri cesedin yanına götürüldü. Veliev’in yakını cesetten kendisini teşhis etti. Yapılan teşhis çalışmalarının ardından, Çorlu Cumhuriyet Savcısı’da olay yerinde bir süre incelemelerde bulundu. Görgü tanıklarının ifadelerinin de alındığı olay sonrası Fardın Mehmedov Veliev cesedi incelenmek ve kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Yaşlı adamın cesedinin yanında bir şişe tarım ilacı olduğu belirtildi.Olay ile ilgili soruşturma sürüyor.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Serdar Dinçer, Antalya’daki semineri değerlendirdi


24-27 Temmuz 2009 tarihleri arasında Antalya’da Anadolu Yerel Yönetimlere Hizmet Derneği’nin düzenlediği eğitim seminerini değerlendirdi.
Dinçer, seminerde belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin görev ve sorumluluklarının anlatıldığını belirterek “Seminer özellikle yeni seçilen meclis üyeleri ve başkanlar için belediyelerin işleyişi anlamında bilgi sahibi olmamızı sağladı. Ayrıca bu tür seminerlerde başka meclis üyeleri ve başkanlarla tanışma fırsatı oldu ve başka belediyelerin yapmış olduğu çalışmalar hakkında da bilgi sahibi olunmasını sağlıyor” dedi.
HABER VE FOTO :GÜLAY KARAGÖZ

AKBULUT’TAN MÜJDE ”TEKİRDAĞ’A KALKINMA AJANSI KURULDU.”

İçişleri Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Ak Parti Milletvekili T.Ziyaeddin AKBULUT, Tekirdağ, Edirne ve Kırklarelini illerini kapsayan Bölge Kalkınma Ajansının Tekirdağ 'da kurulduğunun müjdesini verdi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekilimiz Sn. AKBULUT “Uzun süredir Tekirdağ Milletvekilleri olarak, İl Başkanlığımızla birlikte çok ciddi manada takibini yaptığımız ve bölgemiz için çok önemli gördüğümüz Bölge Kalkınma Ajansımızı Tekirdağ’da kurduk. Bakanlar Kurulu kararı 25 Temmuz 2009 tarih ve 27299 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kalkınma Ajansımızı Tekirdağ’a kazandırmanın memnuniyetini ve gururunu yaşıyoruz. Kalkınma Ajansı`nın çok hızlı bir şekilde yapılanması için gerekli çalışmaları başlatacağız. Kalkınma Ajansı Tekirdağ’ımız için çok büyük önem arz ediyor.” dedi.
Kalkınma Ajansı’nın kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlayacağını ve yerel potansiyeli harekete geçireceğini ifade eden Sn AKBULUT, “Tekirdağ Marmara’nın parlayan yıldızı olma hedefini bir kez daha hızlandırdı. Kalkınma Ajansı sadece Tekirdağ’a değil, Edirne ve Kırklareli illerimize de ekonomik ve sosyal gelişme konusunda çok önemli gelişmeler sağlayacaktır. Sadece Tekirdağ’ın değil diğer iki ilimizin de kaynak ve imkanlarını tespit ederek, doğru yatırımların yapılmasına öncülük edecektir. Kalkınma Ajansı'nın alt yapısı Tekirdağ’da hazır” dedi.
Kalkınma Ajanslarının kuruluş amacının, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile kamu kesimi arasındaki işbirliğini geliştirmek ve iller arasında gelişmişlik farklarını azaltmak olduğunu dile getiren Sn AKBULUT “Ajans'ın Tekirdağ’da kurulmasından dolayı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tekirdağ’ımıza, Edirne ve Kırklareli illerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Çorlu Deresi Siyah Akıyor

Çorlu`dan geçen ve Ergene Nehri`ne boşalan Çorlu Deresi, çevresinde kurulu fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle zehir yuvasına döndü. Simsiyah akan ve çevresinde hiçbir uyarı bulunmayan dere etrafına kötü kokular yayıyor.

Çorlu Deresi fabrikaların bıraktığı atıklarla adeta ölü bir dere halini aldı. Artık siyah akmaya başlayan ve kokudan yanından dahi geçilemeyen derenin etrafına dahi yaklaşmak neredeyse mümkün olmuyor.

Çorlu`ya bağlı 70 bin kişinin yaşadığı Sağlık Mahallesi`nden de geçen Çorlu Deresi`nin içler acısı halini görenler şaşkına dönüyor. Çerkezköy ve Çorlu`daki fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle zehir yuvasına dönen derede hiçbir canlı yaşamıyor. Derenin suyunu bırakın içmeyi dere suyuyla temas eden hayvanlar dahi telef oluyor. Simsiyah akan ve etrafına ağır kokular yayan dereden rahatsız olan vatandaşlar yetkililerden konuya kalıcı çözümler üretmesini istiyorlar

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçekoğlu; Fakültenin Büyümesinin Önündeki Tek Engel Bina Engeli

NKÜ Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çiçekoğlu;
“Fakültenin Büyümesinin Önündeki Tek Engel Bina Engeli”
“Öğretim Görevlisi Bulunabiliyor, Arazi Sorunumuz da Yok Ama Bina Lazım”

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuzhan Çiçekoğlu fakültenin çalışmaları ve yeni açılacak bölümleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. 2 yıllık görev süresi boyunca yaptıkları çalışmaları da aktaran Çiçekoğlu, çok ciddi yer sorunu yaşadıklarını belirtti.

Bu yıl ilk kez öğrenci almaya başlayacakları Biomedikal Mühendisliği bölümünü tanıtmak için toplantı düzenlediklerini belirten Prof. Dr. Çiçekoğlu, üniversitelerin eğitim ve araştırma hizmeti verdiğini, bilimsel bilginin üretilmesi ve kullanılmasına fakülteler, enstitüler ve yüksek okullar ile meslek yüksek okullarını bünyesinde bulundurduğunu söyledi. Çorlu Mühendislik Fakültesi`nde bulunan bölümlerin lisans ve yüksek lisanslarının açık olduğun kaydeden Çiçekoğlu doktora veren bölümlerin de açılacağını belirtti.

Çorlu Mühendislik Fakültesinin 1993 – 1994 döneminde Çevre ve İnşaat Mühendisliği bölümleri ile eğitim – öğretime başladığını anımsatan Çiçekoğlu; “1996 – 1997 döneminde ikinci öğretim başladı. 1997 – 1998 döneminde ikinci öğretim sona erdi. 2003 – 2004 akademik yılında Makine Mühendisliği bölümü açıldı bu üç bölümümüz mezun veriyor. 2008 yılı öncesinde 3 bölümümüz vardı. 2008 – 2009 akademik yılında Elektronik ve Haberleşme Tekstil ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerimiz açıldı. 2009 – 2010 akademik yılında ise Biomedikal Mühendisliği bölümü öğrenci almaya başlayacak. 2010 – 2011 akademik yılında ise Mekatronik, Endüstir ve Kimya Mühendisliği bölümlerinde öğrenci alacağız. Yeterli hoca sayısına ulaşamadığımız için 3 bölümü gelecek yıl açacağız ancak sayıyı kısmen tamamladık” dedi.

Çorlu Mühendislik Fakültesi`nin alt yapı ve laboratuar sorunları olduğunu belirteren Çiçekoğlu; “Bölümlerimiz ilk etapta ortak laboratuarlardan yararlanacaklar. Çok ciddi yer ve metrekare sorunumuz var. Önemli olan yer sorunu. Okulun binası 1993 – 1994 yıllarında yapılırken 6 bölüm için düşünülmüş. Şu anda 7 bölümümüz var. Bu sayısı 10 bölüme çıkaracağız ancak bu bina kaldırmaz. Fakültenin büyümesinin önündeki en büyük engel metrekare engeli. Öğretim görevlisi bulunabiliyor, arazi sorunumuz da yok ama bina lazım. Büyümeye hazırız, bir şekilde laboratuar kurarız bina ve metrekare ihtiyacı diğer ihtiyaçlardan daha önemli ve büyük maliyetli bir ihtiyaç” diye konuştu.

Toplantıda konuşan Biomedikal Mühendisliği bölümünü kuracak olan öğretim görevlisi Elife Zerrin Bağcı ise Kimya Mühendisliği ve Biomedikal Mühendisliği bölümlerinin kurulacağını öğrendiği zaman ilgilendiğini belirterek; “Tekirdağlıyım, Tekirdağ güzel bir potansiyele sahip. Bölgemizdeki öğrencileri buraya tercih yapmak üzere bekliyoruz. Biomedikal Mühendisliği bölümüne gelecek olan öğrencileri en iyi şekilde yetiştireceğiz, en iyi eğitimi vereceğiz” dedi. Bölümün hedeflerini de sıralayan Bağcı; “3 yıl içerisinde bölümü benzer programlar arasında birinci sıraya yerleştirmeyi hedefliyoruz. Nitelikli öğretim elemanlarının bölüme kazandırılması konusunda uğraş veriyoruz ve ülkemizin ihtiyaçlarına yanıt verecek yapıya kavuşmayı amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Biomedikal Mühendisliği bölümünün kuruluşunda görev alacak olan bir diğer isim olan Koray Çiftçi de Biomedikal Mühendisliği bölümüne gelecek olan öğrencilerin gelecek kaygısı taşımayacaklarını belirterek; “Teknoloji artık daha sağlığın içine daha fazla giriyor. Bu durumda Biomedikal Mühendisi ihtiyacını arttırıyor. Ülkemizde bu alanda yeterli işgücü olmadığını düşünürsek bu bölümü seçecek olan öğrencilerin şanslı olacağını düşünüyorum. Bu bölüme gelecek öğrencilerin gelecek kaygısı taşımayacaklarına inanıyorum” dedi.

Toplantıda konuşan NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Yıldız Yarar ise 2008 itibariyle Kimya ve Fizik programlarını açtıklarını kaydederek; “Bu yıl 5 lisans programımız açılacak. Biyoloji, fizik, kimya, matematik ve kimya ikinci öğretim bölümlerine 30,ar yeni öğrenci alınacak. Böylece 150 yeni öğrenci fakültemize katılmış olacak” dedi.

Yabancı Diller Yüksek Okul Müdürü Sinan Bayraktaroğlu da yabancı dil eğitiminin Türkiye`de önemli bir sorun olduğuna değinerek; “Yabancı dil eğitiminde A1,A2, B1,B2, C1 ve C2 şeklinde 6 farklı kademe var. Avrupa`da bulunan üniversitelerden mezun olan öğrenciler en az B1 ya da B2 seviyesinde yabancı dil öğrenerek mezun oluyorlar. NKÜ`de de bizler Avrupa Konseyinin ortaya koyduğu müfredatı 32 haftalık döneme yayarak uygulayacağız. Bu çerçevede derslerimizi planladık. Sınavlara kadar her şeyi hazırladık. Tüm dünyada kullanılan kriterler çerçevesinde hazırlanan müfredat Türkiye`de başka bir üniversitede bulunmuyor. Bu öğrencilerimiz için büyük bir fırsat. Hepimiz büyük bir heyecanla bu akademik yılda öğrencilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.

Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına Uğur Yiğitbilek Atandı

Artvin Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Uğur Yiğitbilek, 2009 Adli Yargı yaz kararnamesi ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.
1970 yılında Konya ili Ereğli ilçesinde doğan Yiğitbilek, 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1992’de mezun olduktan sonra, 1995 yılında Siirt ili Pervari ilçesi Cumhuriyet Savcısı olarak göreve başladı.
1997–2001 yılları arasında Isparta-Atabey Cumhuriyet Savcılığı, 2001–2004 yılları arasında Çanakkale-Çan Cumhuriyet Savcılığı, 2004–2006 yılları arasında Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı görevlerinde bulundu. Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun 2006 yılı Adli Yargı yaz kararnamesi ile atandığı Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı görevini sürdüren, evli ve iki çocuk babası olan Yiğitbilek 2009 Adli Yargı yaz kararnamesi ile Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandı.
Çorlu`da 5 yıldan bu yana Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Orhan Çetingül`ün Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına atanması ile bu göreve getirilen yeni Başsavcı Yiğitbilek`in eski Başsavcı Çetingül ile ortak yanları da bulunuyor. Konya doğumlu olan her iki başsavcıda 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi`nden mezun. Eski ve yeni başsavcılar Çetingül ile Yiğitbilek`in mezuniyet yılları da 1992.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...