***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Temmuz 2009 Çarşamba

AKBULUT’TAN MÜJDE ”TEKİRDAĞ’A KALKINMA AJANSI KURULDU.”

İçişleri Komisyonu Başkanı ve Tekirdağ Ak Parti Milletvekili T.Ziyaeddin AKBULUT, Tekirdağ, Edirne ve Kırklarelini illerini kapsayan Bölge Kalkınma Ajansının Tekirdağ 'da kurulduğunun müjdesini verdi.
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Milletvekilimiz Sn. AKBULUT “Uzun süredir Tekirdağ Milletvekilleri olarak, İl Başkanlığımızla birlikte çok ciddi manada takibini yaptığımız ve bölgemiz için çok önemli gördüğümüz Bölge Kalkınma Ajansımızı Tekirdağ’da kurduk. Bakanlar Kurulu kararı 25 Temmuz 2009 tarih ve 27299 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kalkınma Ajansımızı Tekirdağ’a kazandırmanın memnuniyetini ve gururunu yaşıyoruz. Kalkınma Ajansı`nın çok hızlı bir şekilde yapılanması için gerekli çalışmaları başlatacağız. Kalkınma Ajansı Tekirdağ’ımız için çok büyük önem arz ediyor.” dedi.
Kalkınma Ajansı’nın kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlayacağını ve yerel potansiyeli harekete geçireceğini ifade eden Sn AKBULUT, “Tekirdağ Marmara’nın parlayan yıldızı olma hedefini bir kez daha hızlandırdı. Kalkınma Ajansı sadece Tekirdağ’a değil, Edirne ve Kırklareli illerimize de ekonomik ve sosyal gelişme konusunda çok önemli gelişmeler sağlayacaktır. Sadece Tekirdağ’ın değil diğer iki ilimizin de kaynak ve imkanlarını tespit ederek, doğru yatırımların yapılmasına öncülük edecektir. Kalkınma Ajansı'nın alt yapısı Tekirdağ’da hazır” dedi.
Kalkınma Ajanslarının kuruluş amacının, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları ile kamu kesimi arasındaki işbirliğini geliştirmek ve iller arasında gelişmişlik farklarını azaltmak olduğunu dile getiren Sn AKBULUT “Ajans'ın Tekirdağ’da kurulmasından dolayı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Devlet Bakanımız Cevdet Yılmaz'a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tekirdağ’ımıza, Edirne ve Kırklareli illerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...