***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

26 Haziran 2009 Cuma

Doğayla tarihin, denizle güneşin buluştuğu nokta; Kıyıköy


Kırklareli ilinin Vize İlçesi’ne Bağlı Kıyıköy Beldesi Yaz sezonunun açılması ile her yıl olduğu gibi bu yıl da yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapıyor. Karadeniz’in kıyısında şirin bir sahil beldesi olan Kıyıköy, özellikle temiz, berrak ve zümrüt ışıltılı denizi ile dikkat çekiyor.
Asırlardır yerleşim yeri olan ve eski adı Midye olarak geçen Kıyıköy’de bulunan Aya Nikola Manastırı da tarih turizmi bakımından beldeye önemli bir katkı sağlıyor. Yılın dört mevsimi çok sayıda yerli ve yabancı turistin yanı sıra fotoğrafçılar tarafından da vazgeçilmez yerlerden olan Kıyıköy, adeta cenneten bir köşe gibi. Altın sarısı kumsalının yanı sıra Istranca Dağları’nın güneyindeki dereleri iki yanından toplayıp akan, Pabuçdere ve Kazandere yöreye ayrı bir güzellik katıyor.
Sahil balık restoranlarının ve ucuz pansiyonların yer aldığı Kıyıköy’de tatil yapmak bir başka keyifli oluyor. Doğanın kucağında mavi ve yeşilin buluştuğu nokta, olarak tabir edilen Kıyıköy’de halkın büyük bir bölümü geçimini balıkçılıktan karşılıyor. Özellikle Kış aylarında içinde bulundurduğu Balıkçı barınağı sayesinde balıkçılar için önemli değerleri bulunduran Kıyıköy, Yaz aylarında ise bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerle hareketleniyor.
Tıpkı doğal özellikleri gibi sımsıcak da bir halka sahip olan tatil cennetimizde, yerel halk yaz aylarında evlerinin bir bölümünü pansiyon olarak açarak, küçük çaplı da olsa ekoturizm yapıyor.
İstanbul’a yakınlığı ile bilinen Kıyıköy’e doğal olarak da en fazla yerli turist Istanbul’dan geliyor. Denizi, dereleri, tarihi mekanları ile adeta kurtarılmış bir bölge olan Kıyıköy’de Aya Nikola Manastırı’nı gezebilir, Pabuçdere’de kano ile turlayabilir ve kendinizi Karadeniz’in serin sularına bırakabilirsiniz. Bunlarla yetinmeyenlerin için ise Kıyıköy merkezde yer alan tarihi evler de bir o kadar ilgi çekici.
Iğneada kadar olmasa da oldukça uzun bir kumsala sahip olan Kıyıköy, doğanın belde insanına bir armağanı olarak nitelendiriliyor. Pabuçdere ve Kazandere’nin kıvrımlı akması sonucu dere boylarında da yer alan kumsallar ise ayrıca ilgi çeken yerlerden. Bir hafta sonunda sadece keşfedebilecek kadar imkan veren bir tatil noktamız olan bu şirin beldede, gözü arkada kalmadan tatil yapmak isteyenlerin ise en az bir haftasını ayırması gerekiyor.
Yaz aylarında Deniz ve güneş ağırlıklı günü birlik turların yapıldığı Kıyıköy’de, ayrıca kamp turizmi de her geçen sene artış gösteriyor.
Çevreci sivil toplum örgütleri tarafından acilen koruma altına alınması gereken yerler arasında önerilen Kıyıköy’de gün doğumu ise bir başka oluyor. Güneşin denizden doğduğu bu şirin belde de Karadeniz’in hırçın suları da kızıla bürünüyor.
Güzel bir alternatif; Kastro
6. Yüzyılda yapıldığı bilinen kalesinin halen kemerlerinden birinin ayakta olduğu tatil cennetimize girerken yer alan bu kemer tarihle, doğanın yüzleşme noktası olarak görülüyor. Kıyıköy’ün çevresindeki kumsal ve plajlar da bir o kadar ilgi çekici güzelliğe sahip. Beldeye 20 kilometre uzaklıkta olan Kastro, tıpkı Kıyıköy gibi doğası ve kumsalı ile dikkat çekiyor. Devasa Karaçam ormanlarının hakim olduğu Kastro da doğa ve deniz turizmi bakımından ümit vaat eden önemli yerlerimizden.
Deniz ve kumsalının yanı sıra bir mesire alanı olarak da kabul edilen Kastro’da yer alan Sultanbahçe ve Elmalı derelerinin berrak sularında balık yakalamak da alternatifler arasında.
Bir küçük sığınak; Panayır Iskelesi
Kastro ile birlikte Kıyıköy ile Iğneada arasında yer alan Panayır Iskelesi’nde küçük plajına rağmen doğallık bakımından bu güne kadar hiç bir değerini kaybetmemiş . Vize’ye bağlı Kışlacık Köyü sınırları içerisinde yer alan Panayır Iskelesi, ince kumlu sahili ve zümrüt ışıltılı suları ile Kastro kadar iddaalı. Özellikle Panayır Iskelesi’nde tutulan Mercan balıkları ile ünlenen bu sahil bölgesi, ardında yer aldığı ormanlarla da bir doğa harikası olarak nitelendiriliyor.
Tüm bu açıklayıcı bilgilerin yanı sıra sorulan ilk soru da “Nasıl gidilir?” olduğu için onu da açıklamak da fayda var. Özel araçla İstanbul üzerinden Edirne yönüne doğru giderken, Çerkezköy ayrımını kullanarak Saray’ı geçtikten sonra Kıyıköy’e ulaşabilirsiniz. Ya da Esenler otobüs terminalinden Saray’a giden otobüslere binmeniz gerekiyor. Saray’dan Kıyıköy’e minibüsler var.
Kırklareli’den Kıyıköy’e gitmek için ise Kırklareli- Pınarhisar- Vize- Kıyıköy istikametini takip etmek yeterli.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Ekonomik keriz. (Bu krizin 'E'si de var!) (MURAT SEVGİ-KÖŞE YAZISI)

Dünyada finansal alanda başlayan ve giderek tüm sektörleri etkileyen ekonomik kriz, ülkemizi iyice etkisine aldı. Krizin etkisi ile ortaya çıkan sorunlara ek olarak Türkiye ekonomisinde varolan sorunlar yaşanan küresel krizle birlikte daha da derinleşti. Yakın tarihin kriz bilançolarına bakıldığında, kriz en büyük etkisini dar ve sabit gelirli kesimlere göstermektedir. Şartlar, kriz nedeniyle her geçen gün daha da olumsuz hale gelmektedir. işleri ve satın alma güçleri için kaygıları artmaktadır. Türkiye’de 1998’de Yakın Gözetim anlaşması ile başlayan ve ardından gelen stand-by anlaşmalarıyla sürdürülen IMF ve Dünya Bankası eliyle yürütülen politikaların bizi nereye getirdiği ortada. Bu programların çarpıklığı; bugün artık apaçık ortada. Hem bizim, hem de başka ülke deneyimleri gösteriyor ki, ithal politikaların uygulandığı ekonomilerde; büyüme, yapısal ve sosyal değişme, ekonomik bağımsızlık gibi hedefler göz ardı ediliyor. Bu nedenle, mevcut programın sürdürülmesi durumunda sözü edilen bu hedeflere ulaşabilmek mümkün olmaz. Artık ithal malı programlar ile tedavinin başarısız olduğunun görülmesi şarttır. İnsandan yana ekonomik ve sosyal politikaların geliştirilmesi, demokratik planlamayla mümkündür. Özel kesim için yönlendirici, kamu kesimi için bağlayıcı, bölgesel ve sektörel bağlantıları etkin bir şekilde oluşturmuş ve demokratik katılıma açık planlama süreci başlatılmalıdır. Ülkenin gerçekleriyle uyumlu, kalkınma hedef ve politikalarıyla donatılmış, ülkeyi ve insanını temel alan yeni bir programa acilen ihtiyacımız vardır. Türkiye’nin önünde böyle bir fırsat bulunmaktadır. Dünyada yaşanan krizin temel nedeni, siyasilerin, politika tercihlerini ‘sosyal devlet’ yerine daha çok seçilmiş bir azınlık üzerine odaklandırmaları ve gelirin dağılımında dengesizliğin 60-65 yıllık yükselişinde ilk direnç noktasına erişmesidir. Toplum, ince tahta bir çubuk gibi esnekliğinin izin verdiği yere kadar kendini bükebilmiş, yani siyasilerin verdiği zarara tahammül edebilmiştir. Ama siyasiler bu tahta parçasını biraz daha bükmeye kalkarlarsa kıracaklarını bilmelidirler. Ellerindeki takta kırılma işaretlerini ‘çatırdayarak’ vermektedir. İşte bu çatırdama; sokaklarda dolaşan, işi-gücü olmayan insanlardır. Yada bir ev bile kiralayacak hali kalmadığı için sokakta yatan insanlardır. Kapanan işletmelerdir. Borçlarını ödeyemeyen iş sahiplerini bırakın, borcu değil yemeği nerede bulurum derdindeki insanlardır. Karısını, çocuklarını köydeki annesine yollayıp evsizlikten parklarda yatanlardır. Bunlar yetmiyormuş gibi her geçen gün yattığı bankı bile paylaşmak zorunda kalanlardır. Bunlar bizim geleceğimizdir. Sizin geleceğinizdir. Bir gelecek varsa, ancak budur. Şimdi hala içinizde bir parça sevgi kaldıysa… Hep sevgi ile kalın.

Ekmek aslanın ağzında! (MURAT SEVGİ-KÖŞE YAZISI)

Hepsi ekmeğin peşinde. Ortada sadece bir tane ekmek var. O ekmek yenmediği sürece umut devam eder.
Küreselleşmenin en önemli hedefi; devletin ekonomideki rolünün azaltılması olmuştur. Küresel sistem yerel otoritelerin elinde bulunan ekonomik güçleri ‘engel’ olarak görmüştür. Yada farklı sesler çıkma riskini bertaraf edebilmek için devletçi politikaları tasfiye etmeyi planlamıştır. 80’li yıllar ile birlikte ülkemizde de “sosyal devlet” kavramı tartışma konusu yapılmaya başlandı. Birçok temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanması, geriye götürülmesi veya ortadan kaldırılması gündemde yerini aldı. Sosyal devlet anlayışı, 1929 yılında yaşanan büyük ekonomik krizin ardından; devletin görevlerinin yeniden şekillendirilmesi ile ortaya atılmış, batıdan gelen pek az iyi modelden biridir. Yaşanan bu kriz, 60-65 yıl önce doğru şekilde planlanan sosyal devletin politikalarına sadık kalınmamasının sonucudur. Burada ortaya: ücretleri düşüren, kamusal harcamaları azaltan, vergi adaletini yok eden, tüm kamu hizmetlerini paralı hale getiren ve kamuyu üretim alanından çekip her şeyin özelleştirilmesini savunan ekonomik ve siyasi politikalar çıkmıştır. Kriz, sosyal devletin politikalarının, siyasetçiler tarafından; 1- iyi anlaşılamamasının, 2- çarpıtılmasının, 3- plansız ve programsız şekilde değiştirilmesinin sonucudur. Sosyal devlet yaklaşımı çağdaş bir hukuk sistemi gerektirir. Çağdaş devlet, sadece kişi hak ve özgürlüklerini tanımakla yetinen bir yapıda örgütlenen değildir. Toplum içinde onurlu yaşam esas itibariyle sosyal devletin bir anlayışıdır. Sosyal devleti güçlendirecek her adım kriz ile mücadelede de değer taşır. Yapılması gereken; istihdamın korunması ve geliştirilmesidir. Satın alma potansiyeli en yaygın kesimi oluşturan ücretliler (çalışan ve emekli) çiftçilerin, esnafın yaşam koşullarının iyileştirilmesi, alım güçlerinin artırılması, dolayısıyla iç talebin yükselmesinin sağlanmasıdır. Yapılması gereken, Anayasanın emrettiği sosyal devlet anlayışının uygulamada unutturulmaya çalışılması değildir. Bunun yerine, kamu harcamalarında sosyal adaletin sağlanması ve sosyal devlet anlayışının gereklerinin yerine getirilmesine öncelik verilmelidir. Ekonominin “kriz” noktasına gelmesinde sorumluluk tümüyle küresel ve ülkesel politikaları belirleyenlerde ve bunları uygulayan siyasetçilerdedir. Vatandaşların bir sorumluluğu bulunması bir yana uygulamalardan en fazla zararı, artan hayat pahalılığı karşısında yaşama koşulları ağırlaşan, yaygınlaşan işten çıkarmalara maruz kalanlar görmektedir. Ülkemizin özel durumlarının da kriz etkinliğinde önemi büyüktür. Gelir dağılımında ülkemizde varolan dengesiz ve çarpık yapı yoksulluğun artmasına ve yaygınlaşmasına neden olmaktadır. Bunun önlenmesi için, ekonomik krizden en fazla zarar gören toplum kesimlerinin durumu özenle izlenmeli ve krizle mücadele edebilmeleri için kendilerine ilave bir gelir artışı sağlanmalıdır. İçinde bulunduğumuz krizin en az zararla atlatılması için önlem alınması, istihdamın korunması ve halen çalışabilen kesimin gücünün artırılması temel yaklaşım olmalıdır. Hep sevgi ile kalın.

40 kişi kandil pilavından zehirlendi


Tekirdağın Çorlu ilçesinde Regaip Kandili nedeniyle düzenlenen mevlütte tavuklu pilav yiyen 40 kişi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Kadınların ve çocukların zehirlendiği mevlitte zehirlenenleri hastaneye taşımakta ambulanslar yetersiz kalınca komşular araçları ile yardıma koştu. Aniden 40 kişi Çorlu Devlet Hastanesine gelince yoğunluk yaşanırken, tüm odalar zehirlenenlerle doldu. Şikâyetçi olmayan vatandaşlar tedavileri yapıldıktan sonra hastaneden teker teker taburcu edildiler.
Çorluda Havuzlar Mahallesi Türkeli Caddesi 2. sokakta bulunan evinde Recep ayının ilk cuma gecesi olan Regaip Kandili nedeniyle ev sahibi Yüksel T. mevlüt düzenledi. Yüksel T. mevlüt sonunda misafirlerine tavuklu pilav ve ayran ikram etti.
Kadınların ve çocukların bulunduğu mevlüt sonuna herkes ikram edilen tavuklu pilav yedi. Kısa süre sonra tavuklu pilavı yiyen vatandaşlarda mide bulantısı ve baş dönmesi meydana geldi.
Zehirlendiklerini anlayan vatandaşlar hemen Çorlu Devlet Hastanesine kaldırıldı. Olayda ambulanslar yetersiz kalınca vatandaşların yardımına komşuları koştu. Aniden 40 kişi zehirlenme olayıyla Çorlu Devlet Hastanesine koşunca hastanede yoğunluk meydana geldi.
Boş oda kalmayan hastanede zehirlenen kadın ve çocuklara tedavi uygulanırken kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilere hasta yakınları tarafından tahditler edildi. Haber yapılmasını istemeyen hasta yakınları fotoğraf çeken gazetecilerin fotoğraflarını silmesini istedi.
Tedavileri yapılan 40 kişi gece geç saatlerde tek tek hastaneden taburcu edildi.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Yunanistan’dan 250 kişilik bir kafile Keşan’a geliyor…

Keşan Belediyesi’nin Yunanistan’daki kardeş belediyesi Egiros (Kavaklı) Belediyesi’nden 250 kişilik bir misafir grubu Keşan’a gelecek.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, saat 11.00 sıralarında İpsala Gümrük Kapısı’ndan giriş yapacak kafilenin burada Keşan’ın Karlıköy’üne geçeceğini belirtti.
Özcvan, kendisinin kafileyi İpsala Gümrük Kapısı’nda karşılayacağını belirterek “Anneleri,babaları, nineleri ve dedeleri Karlıköy’den Münavebe nedeniyle Yunanistan’a gönderilen bu misafirlerimiz atalarının doğduğu Karlıköy’ü ziyaret etmek istediklerini kardeş belediyemiz olan Egiros (Kavaklı) Belediye Başkanı arkadaşıma iletmişler. Başkan arkadaşımda bu durumu bize bildirdi ve biz de bu ziyaretten memnunluk duyacağımızı belirttik. Bunun sonucunda misafirlerimizi bugün Keşan’da ağırlayacağız” şeklinde konuştu.
HABER:ERDAL AKSOY

ÇORLU TSO YÖNETİMİN’DEN ÇORLU DERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNE ZİYARET




Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdar OĞUZ ve Yönetim Kurulu Üyesi Levent BORMALI ile birlikte Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi GÜNEŞ, Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal VARDAR, Erdal BİRDAL ve Üyeler, Selim EROĞLU, Önder ŞEN, Aydın DEMİR, Bülent DUMAN’ a ziyarette bulundular.

Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi GÜNEŞ; Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının ziyaretinin kendilerine büyük bir mutluluk verdiğini, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olarak kendisiyle gurur duyduğunu ve taktir ettiğini belirten Şinasi GÜNEŞ; “Türkiye’de bir ilki başararak ilk kadın başkan oldunuz. Hanım elinizin değdiği her işi başarıyla yapacağınıza inanıyorum.
Gençlerimize çok iyi örnek oldunuz” diyerek; “Deri Organize Sanayi Bölgesi çok aktif olan bir bölgedir. Türk Sanayisinin dinamik bir merkezi konumundadır. 137 adet deri fabrikamız da çalışan sayımız 5 bin civarındadır. Çorlu Deri Organize Sanayi Bölgesi Ülke ekonomisinde istihdam yaratan, ürettiği ürünü dünyanın dört bir yanına ihraç eden çok önemli bir sanayi merkezidir” dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem YEMİŞÇİ konuşmasında; “Daha sık biraraya gelerek sorunları dile getirip çözüm önerileri bulma konusunda işbirliği içerisinde olmamız gerekiyor. Birlik beraberlik içinde çalıştığımız sürece çözemeyeceğimiz bir konu olamaz” dedi.


HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ

Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün 02.06.2009 tarih ve 22066 sayılı 2009/ 50 Nolu genelgesi ile Gönül Köprüsü Projesi yürürlüğe konulmuştur.

Proje kapsamında Tekirdağ ilinden Sakarya İline 01 Temmuz 2009- 07 Temmuz 2009 tarihleri arasında 80 ilköğretim (7. ve 8. sınıflar) 40 ortaöğretim (9- 10 ve 11. sınıflar) öğrencisi ve 9 öğretmen ve idareci gidecektir.

Ayrıca 30 Haziran 2009- 06 Temmuz 2009 tarihleri arasında Balıkesir ilinden 120 öğrenci ile 9 öğretmen,

02 Temmuz 2009- 08 Temmuz 2009 tarihleri arasında Sakarya İlinden 120 öğrenci ile 9 öğretmen İlimizi ziyaret edeceklerdir.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜGÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA BALIKESİR İLİNDEN TEKİRDAĞ İLİNE MİSAFİR OLARAK GELECEK OLAN KAFİLE İÇİN HAZIRLANAN ZİYARET PROGRAMI

GELİŞ
30 HAZİRAN 2009 (Salı)

SAAT :14.00-15.00 Gelen Misafir Grupların Karşılanması
:15.00-18.00 Yerleşme ve Dinlenme
:18.00-19.00 Akşam Yemeği
:19.30-21.00 Konuşmalar ve Tekirdağ’ı Tanıtıcı Sunum
:21.00-23.00 Tanışma Dinlenme

1.GÜN
1 TEMMUZ 2009 (Çarşamba)

SAAT :08.30-09.30 Kahvaltı
:10.00-12.00 Namık Kemal Üniversitesine Gezi
:12.30-13.30 Namık Kemal Üniversitesinde Öğle Yemeği
:13.30 İl İçi Gezisi İçin Hareket
:14.00 Sahil Dolgu Alanında Toplanma ve Gezinin Başlaması
:14.30 Rakoczi Müzesinin Gezilmesi
:15.30 Etnoğrafya Müzesinin Gezilmesi
:16.30 Namık Kemal Evi’nin Gezilmesi
:17.30 Tekirdağ Anadolu Lisesi – Devlet Hastanesi (Tiyatro Sunumu) BKM
:19.30-22.30 Akşam Yemeği (Aka Koleji) Sinema – Gözlem evi etkinlikleri
:22.30-23.00 Dinlenme-Tanışma –Kaynaşma









2.GÜN
2 TEMMUZ 2009(Perşembe)
SAAT :08.00-08.30 Kahvaltı
:09.00-09.30 Marmaraereğli’sine Hareket ve Varış
:09.30-12.00 Marmaraereğli’sinin Gezilmesi
:12.00-13.00 Öğle Yemeği (M.ereğli’de)
:13.00-13.30 Algida’ya Hareket- Varış
:13.30-14.00 Algida’yı Ziyaret
:14.00-15.00 Avantaj Alış Veriş Merkezi’nin Gezilmesi
:15.00-15.30 Çerkezköy’e Hareket ve Varış
:15.30-18.00 Türk Tekstil Vakfı Okulunun , TAMEM’in ve Bir Fabrika Gezilmesi
:18.00-18.30 Akşam Yemeği (Çerkezköy’de)
:19.00-20.15 Tekirdağ’a Dönüş-Varış
:20.15-23.00 Müzik - Eğlence
:
3.GÜN
3 TEMMUZ 2009 (Cuma)
SAAT :08.00-09.00 Kahvaltı,
:09.30-10.30 Fidan Dikimi
:11.00-12.30 Atatürk Orman Korusu Piknik(Derya Koleji)
:13.00-14.30 Şarköy’e Hareket ve Varış
:15.00-17.30 Denize Girme (Sörf Kulübü Sahası)
:18.00-19.00 Şarköy Öğretmenevi’nde Akşam Yemeği
:20.00-21.30 Tekirdağ’a Hareket ve Varış
:21.30-23.00 Serbest İstirahat

4. GÜN
4 TEMMUZ 2009 (Cumartesi)
SAAT :08.30 Toplanma
:08.30-09.00 Öğrencilerin Okul Müdürlerine Teslimi
:09.30-10.00 Okul Müdürlerinin Öğrencileri Mihmandar Ailelere Teslimi
:10.00-20.30 Misafir Öğrencilerin Mihmandar Ailelerle Bereber Olmaları
:21.00 Okul Müdürlerinin Öğrencileri Yurda Teslimi
:21.30-22.30 Müzik – Eğlence
:

5. GÜN
5 TEMMUZ 2009 (Pazar)
SAAT :08.30 Toplanma
:08.30-09.00 Öğrencilerin Okul Müdürlerine Teslimi
:09.30-10.00 Okul Müdürlerinin Öğrencileri Mihmandar Ailelere Teslimi
:10.00-19.00 Misafir Öğrencilerin Mihmandar Ailelerle Bereber Olmaları
:19.00-19.30 Okul Müdürlerinin Öğrencileri Yurda Teslimi
:19.30-20.00 Akşam Yemeğine Hazırlık
:20.30-22.30 Kumbağ Arzum Öğretmenevi Yemek-Eğlence


DÖNÜŞ
6 TEMMUZ 2009 (Pazartesi)

SAAT :08.00-09.00 Kahvaltı
:09.00 Tekirdağ’dan Ayrılış


KONAKLAMA

İlköğretim Öğrencileri : Milli Piyango Fen Lisesi Pansiyonu

Ortaöğretim Öğrencileri : Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi
Vilayetler Hizmet Birliği Öğrenci Yurdu






İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖNÜL KÖPRÜSÜ PROJESİ KAPSAMINDA SAKARYA İLİNDEN TEKİRDAĞ İLİNE MİSAFİR OLARAK GELECEK OLAN KAFİLE İÇİN HAZIRLANAN ZİYARET PROGRAMIDIR

GELİŞ
2 TEMMUZ 2009 (Perşembe)

SAAT :14.00-15.00 Gelen Misafir Grupların Karşılanması
:15.00-18.00 Yerleşme ve Dinlenme
:18.00-19.00 Akşam Yemeği
:19.30-21.00 Konuşmalar ve Tekirdağ’ı Tanıtıcı Sunum
:21.00-23.00 Tanışma Dinlenme

1.GÜN
3 TEMMUZ 2009 (Cuma)

SAAT :08.30-09.30 Kahvaltı
:10.00-12.00 Namık Kemal Üniversitesine Gezi
:12.30-13.30 Namık Kemal Üniversitesinde Öğle Yemeği
:13.30 İl İçi Gezisi İçin Hareket
:14.00 Sahil Dolgu Alanında Toplanma ve Gezinin Başlaması
:14.30 Rakoczi Müzesinin Gezilmesi
:15.30 Etnoğrafya Müzesinin Gezilmesi
:16.30 Namık Kemal Evi’nin Gezilmesi
:17.30 Tekirdağ Anadolu Lisesi – Devlet Hastanesi (Tiyatro Sunumu) BKM
:19.30-22.30 Akşam Yemeği (Aka Koleji) Sinema – Gözlem evi etkinlikleri
:22.30-23.00 Dinlenme-Tanışma –Kaynaşma


2.GÜN
4 TEMMUZ 2009(Cumartesi)
SAAT :08.00-08.30 Kahvaltı
:09.00-09.30 Marmaraereğli’sine Hareket ve Varış
:09.30-12.00 Marmaraereğli’sinin Gezilmesi
:12.00-13.00 Öğle Yemeği (M.ereğli’de)
:13.00-13.30 Algida’ya Hareket- Varış
:13.30-14.00 Algida’yı Ziyaret
:14.00-15.00 Avantaj Alış Veriş Merkezi’nin Gezilmesi
:15.00-15.30 Çerkezköy’e Hareket ve Varış
:15.30-18.00 Türk Tekstil Vakfı Okulunun , TAMEM’in ve Bir Fabrika Gezilmesi
:18.00-18.30 Akşam Yemeği (Çerkezköy’de)
:19.00-20.15 Tekirdağ’a Dönüş-Varış
:20.15-23.00 Müzik - Eğlence
:
3.GÜN
5 TEMMUZ 2009 (Pazar)
SAAT :08.00-09.00 Kahvaltı,
:09.30-10.30 Fidan Dikimi
:11.00-12.30 Atatürk Orman Korusu Piknik(Derya Koleji)
:13.00-14.30 Şarköy’e Hareket ve Varış
:15.00-17.30 Denize Girme (Sörf Kulübü Sahası)
:18.00-19.00 Şarköy Öğretmenevi’nde Akşam Yemeği
:20.00-21.30 Tekirdağ’a Hareket ve Varış
:21.30-23.00 Serbest İstirahat


4. GÜN
6 TEMMUZ 2009 (Pazartesi)
SAAT :08.30 Toplanma
:08.30-09.00 Öğrencilerin Okul Müdürlerine Teslimi
:09.30-10.00 Okul Müdürlerinin Öğrencileri Mihmandar Ailelere Teslimi
:10.00-20.30 Misafir Öğrencilerin Mihmandar Ailelerle Bereber Olmaları
:21.00 Okul Müdürlerinin Öğrencileri Yurda Teslimi
:21.30-22.30 Müzik – Eğlence
:

5. GÜN
7 TEMMUZ 2009 (Salı)
SAAT :08.30 Toplanma
:08.30-09.00 Öğrencilerin Okul Müdürlerine Teslimi
:09.30-10.00 Okul Müdürlerinin Öğrencileri Mihmandar Ailelere Teslimi
:10.00-19.00 Misafir Öğrencilerin Mihmandar Ailelerle Bereber Olmaları
:19.00-19.30 Okul Müdürlerinin Öğrencileri Yurda Teslimi
:19.30-20.00 Akşam Yemeğine Hazırlık
:20.30-22.30 Kumbağ Arzum Öğretmenevi Yemek-Eğlence


DÖNÜŞ
8 TEMMUZ 2009 (Çarşamba)

SAAT :08.00-09.00 Kahvaltı
:09.00 Tekirdağ’dan Ayrılış




KONAKLAMA

İlköğretim Öğrencileri : Milli Piyango Fen Lisesi Pansiyonu

Ortaöğretim Öğrencileri : Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi
Vilayetler Hizmet Birliği Öğrenci Yurdu






4. GÜN (Misafir Öğretmenlerin Programı)
6 TEMMUZ 2009 (Pazartesi)

SAAT :09.30 Edirne’ye Hareket (Milli Eğitim Müdürlüğü Minibüsü)
:10.00-11.00 Kırklareli Cam Fabrikasının Gezilmesi
:11.15-12.30 Edirne’ye Hareket ve Varış
:12.30-13.30 Öğle Yemeği
:14.00-16.00 Edirne’nin Gezilmesi
:16.00-18.00 Tekirdağ’a Hareket ve Varış




5. GÜN (Misafir Öğretmenlerin Programı)
7 TEMMUZ 2009 (Salı)

SERBEST GÜN

Festival Komitesi Toplantısı yapıldı…




27 Temmuz-02 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Keşan 7.Kültür ve Turizm Festivali için dün (26.06.2009) Festival Komitesi bir toplantı gerçekleştirdi.
Saat 16.00’da Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Keşan Belediye Başkan Yardımcıları Sabri Küçükkarakaş, Cemil Kılavuz ve Feyzi Engin ile Belediye Encümen Üyesi Mitat Beyazoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Serdar Dinçer, Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir,dernek ve oda başkan ve temsilcileri ile demokratik kitle örgütleri temsilcileri katıldılar.
Kültüe ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın, yaklaşık 1.5 aydır oluşturmaya çalıştıkları festyival programının son aşamaya geldiğini belirterek “Bugün burada sizlerin de katkılarıyla programımızı kesinleştirip basıma vereceğiz. Bunun için programla ilgili görüş ve önerilerinizi almak üzere bu toplantıyı düzenledik. Sizlerden gelecek görüş ve önerileri bekliyoruz “ dedi.
Toplantıda hazırlanan taslak programla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu ve festival program taslağı son halini aldı.
Encümen Üyesi Mitat Beyazoğlu, toplantıya katılanlara teşekkür ederek “Festivalimizin en iyi şekilde geçmesi için elimizden geleni hep birlikte yapmaktayız. Sizlerin de sağladığınız katkılara teşekkür ederiz” dedi.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

Çorluda Kaldırımlar Tamir Ediliyor




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde çeşitli cadde ve sokaklarındaki deforme olmuş kaldırımlar bakımdan geçirilerek tamir ediliyor.
Çorlu Belediyesi Fen işlerine bağlı ekipler tarafından bozulmuş, deforme olmuş kaldırımlar bakımı ve onarımı yapılıyor. Muhittin mahallesi Çetin Emeç Bulvarı, Salı pazarı olarak ta bilinen ana arterde ki kaldırımların tamiri yapılarak kullanıma hazır hale getiriliyor. Bozulmuş, kırılmış olan kaldırım taşları yerine yenisi monte edilerek tamiri yapılmaktadır. Buda fazla bir maliyet taşımadan gerçekleştirilmektedir.
Çorlu Belediyesi Fen işleri müdürlüğü bünyesindeki inşaat ve bakım ekipleri tarafında ilçenin cadde ve sokaklardaki kaldırımlar üzerinde meydan gelen arıza ve bakım yapılmaktadır.

HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

Keşan Kent Konseyi Toplantısı yapılamadı- Yönetmelik gereği 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için seçimler yapılamadı.


Keşan Kent Konseyi Toplantısı (26.09.2009) Toplantısı gerçekleştirildi.
Saat 14.00’te Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Toplantı Salonu’nda Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında gerçekleştirilen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Kent Konseyi Başkanı’nın seçimi ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun seçimi Kent Konseyi üyelerinin 3’te 2 çoğunluğunun sağlanamaması nedeniyle yapılamadı.
Yapılan açıklamada önümüzdeki günlerde tekrar bir toplantı gerçekleştirileceği belirtildi.

HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Çorlu ilçesinde Çöp Konteynırları İlaçlanıyor




Tekirdağ iline bağlı Çorlu İlçesinin çeşitli yerlerinde bulunan çöp konteynırları her türlü zarar ve hastalıklara karşı ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.
Çorlu Belediyesi Veterinerlik işlerine bağlı ekiplerce çöp konteynırları ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. Meydana gelebilecek her türlü zarar, hastalık ve kötü kokuların önüne geçilmek amacıyla yapılan ilaçlama çalışmaları tüm çöp konteynırlarını kapsıyor. Ekipler gece gündüz ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan çöp konteynırlarını ilaçlayarak her türlü zararın önüne geçmeye çalışıyor.Yetkililer yaptıkları açıklamada Çöp konteynırlarının içinde oluşan sinekler ve diğer zararlı böceklerin çevreye ve insan sağlığına zarar vermemesi için ilaçlanmaktadır.
Belediye olarak daha duyarlı bir çevre için mücadele eden ekipler bu ilaçlama çalışmalarını geçtiğimiz aylarda piknik alanlarında, su birikintilerinde ve çöp alanlarında yaparak sivrisinek oluşumunu engellemiştir.dediler


HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

300 bin hayvana şap aşısı


Kırklareli’nde “Türkiye'de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi" çerçevesinde sürdürülen İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası tamamlandıKırklareli’nde “Türkiye'de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi" çerçevesinde sürdürülen İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası tamamlandı. Kampanya çerçevesinde yaklaşık 300 bin büyük ve küçük baş hayvan aşılandı.Kırklareli Tarım İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, yetiştiricilere şap hastalığı ile mücadelede çalışmalarında gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür edilerek, şöyle denildi:“İlimizde; ‘Türkiye'de Şap Hastalığının Kontrolü Projesi’ çerçevesinde 04 Mayıs tarihinde başlayan İlkbahar Şap Aşılama Kampanyası, 19 Haziran tarihinde tamamlandı. Kampanyada toplam 106.092 baş sığır ve 196.840 adet koyun-keçi şap hastalığına karşı aşılandı.Kampanya sonucu aşılanan sığırların aşı kayıtları Türkvet veri tabanına işlendiğinden hayvan pasaportları şap aşılama tarihi, aşının tipi, makbuz numarası gibi bilgileri içerecektir. Şap Aşısı yapılmayan hayvanlara nakillerde veteriner sağlık raporu düzenlenmeyecek ve sahipleri hayvancılık desteklemelerinden faydalanamayacaklardır.Şap hastalığının yayılmasını önlemek amacıyla önem arz eden aşılama çalışmalarında ; ilimizde büyükbaş ve küçükbaş hayvan mevcudunun tamamının aşılanması, şap hastalığı arilik projesinde önemli bir adım olmuştur.Şap hastalığı ile mücadelede çalışmalarımıza gösterdikleri ilgiden dolayı tüm yetiştiricilerimize teşekkür ederiz.”

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Pazarcı Esnafına Çöp Cezası







Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri Çorlu`da kurulan en büyük semt pazarı olan Perşembe Pazarı`nda çöplerini torbalamadan açıkta bırakan 7 pazarcı esnafına 2`şer hafta süreyle men cezası verdi. Pazarcı esnafına para cezası da uygulandı.

Çorlu`da kurulan en büyük semt pazarı olan Perşembe Pazarı`nda tezgâh açan esnaflardan 7`sine Pazar bitiminde çöplerini toplamadıkları, çöp torbalarında toplamak yerine ulu orta bıraktıkları gerekçesi ile Belediye Meclisi`nin kararı ile 2`şer hafta semt pazarından men cezası verildi. Cezalı esnafın tezgah açacağı yeri bariyerler kapatan Zabıta müdürlüğü ekipleri Belediye Encümeninin kararı gereğince çöplerini plastik çöp torbalarına bıraktığından 140 TL para cezası ile 2 hafta pazardan men edilmiştir yazılı afişte astılar.
Pazarcı esnafını daha duyarlı ve dikkatli olmaya davet eden Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürü Birol Uçar; Konuyla ilgili olarak esnaflarımıza tebliğde bulunmuştuk. Tebliğlere rağmen kurallara riayet etmeyen, çöpünü açıkta bırakan esnaf cezayla karşı karşıya kaldı. Bundan sonra da denetimlerimizi sürdüreceğiz ve çöpünü toplamayan pazarcı esnafını cezalandıracağız dedi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...