***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Eylül 2009 Çarşamba

TEKİRDAĞ VALİLİ,ĞİNDEN Ramazan Bayram Mesajı

Bayramlar; sevgi, saygı, dostluk, kardeşlik ve barış duygularımızın yüceldiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, yardımlaşma ve dayanışma arzularının hayata geçirildiği, birlik ve beraberlik hislerinin ön plana çıktığı önemli günlerdir.
Bu özel günleri birlikteliğimizi geliştirecek bir fırsat olarak görmeli, sadece çevremizdeki yakınlarımızı değil, yoksulları, yetimleri, düşkün ve yaşlılar ile ilgiye muhtaç herkesi ziyaret ederek, onlarla birlikte paylaşmalıyız.
Bu vesileyle; geçtiğimiz günlerde Saray ilçemiz meydana gelen selde; hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine başsağlığı, Saray ilçemiz, Kumbağ beldemiz, İnecik ve Naip köylerinde selden etkilenen vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle; tüm Tekirdağ halkının, Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk ve güven içinde bir bayram geçirmenizi diliyor, sevgi ve saygılar sunuyorum.
ZÜBEYİR KEMELEK
TEKİRDAĞ VALİSİ

—KIRKLARELİ’NDE, 1.ULUSAL ŞİİR YARIŞMASI SONUÇLANDI…

Haber: Metin KARAKUŞ
Kırklareli Belediye Başkanlığı ve Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği iş birliğince ortaklaşa gerçekleştirilen “1’inci Ulusal Şiir Yarışması” sonuçlandı.
Kırklareli İli tarihinde ilk defa düzenlenen 1’inci Ulusal Şiir Yarışmasına, Ülkenin çeşitli yerlerinden 300’e yakın şair, posta ile katıldı.
Hiçbir yerde yayınlanmamış ve alıntı olmayan eserlerden oluşan şiirlerin yarıştığı yarışmada, Jüri Üyeleri tarafından okunarak yapılan değerlendirme sonuçları 3 aylık bir çalışma sonucunda belli oldu.
Jüri tarafından yapılan açıklamada, Serbest Vezin Şiir dalında; 1’inci Hicabi Türkoğlu, “Sözcük Anlamını Yitirmiş” (Gebze), 2’inci Mustafa Keleş, “Bilmiyorum” (Aksaray) ve 3’üncü Mustafa Bülbül, “Boş ver gitsin” (Aksaray) adlı şiirler dereceye girdi.
Hece Vezin Şiir dalında; 1’inci İbrahim Şaşma, “Öyle Sevdim” (Karaman), 2’inci Mürvet Canik, “Sevgi Üstüne” (Lüleburgaz) ve 3’üncü Mazlum Cihangir, “Sen Nasıl Seviyorsun” (İzmir) adlı şiirler dereceye girdi.
Ayrıca Jüri tarafından, Özel Teşvik ödülüne ise Aybüke Abinç, “Ben Böyle Seviyorum” (Pınarhisar) adlı şiiri ile layık görüldü.
Kırklareli Şair-Yazar ve Sanatçılar Derneği Başkanı Mustafa Ermiş, yaptığı açıklamada, Organizasyonun gerçekleşmesinde en büyük destek ve katkıda bulanan Kırklareli Belediye Başkanı Av. Cavit Çağlayan’a ve emeği geçen Belediye Personeline teşekkür etti.
Ermiş, dereceye girenlerin ödüllerinin daha sonra düzenleyecekleri “Şiir ve Türkü” günündeki halkın da katıldığı bir programda vereceklerini belirtti.

THK, BABAESKİ’DE FİTRE-ZEKÂT ÇALIŞMALARINI TAMAMLADI…


Haber Merkezi
Türk Hava Kurumu (THK) Babaeski Şubesi, Ramazan Bayramı öncesi fitre-zekât çalışmalarını tamamladı.
THK Babaeski Şubesi Başkanı Metin Karakuş, yaptığı yazılı açıklamada, Babaeski ve Pehlivanköy İlçe Merkezinde ve Kırsal alanda Mahalle ve Köy Muhtarlıklarına toplam 6425 Zarf dağıtarak, Ramazan Bayramı öncesi fitre-zekât çalışmalarını tamamladıklarını belirtti.
Şube Başkanı Karakuş, 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan, Yardım Toplama Kanununun Esas ve Usulleri Hakkındaki Yönetmelik gereği, kurban derisi toplama ile fitre ve zekât zarfı dağıtmak sureti ile yardım toplama yetkisinin yalnızca Türk Hava Kurumu’na ait olduğunu belirterek, şunları kaydetti;
”Türk Milletinin ve Vatanının kurtarıcısı, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün direktifleri doğrultusunda 16 ŞUBAT 1925 tarihinde "Türk Tayyare Cemiyeti” adı altında kurulmuş bulunan Türk Hava Kurumu’nun amacı, Büyük Türk Milletinin maddi ve manevi desteğinde, Cumhurbaşkanı ve Hükümetin yüksek himayelerinde, havacılığı Türk Milletine benimsetmek ve sevdirmek üzere ilmi, teknik, turistik ve sportif alanda faaliyet göstermektir. THK, 84 yıldır Atatürk’ün çizdiği doğru yolda ilerlemekte ve ilerlemeye de devam edecektir. Bizzat fitre-zekât bağışında bulunmak isteyen hayırsever vatandaşlarımız, ayrıca Gazi Kemal Mahallesi, Fatih Caddesi, No:15’te bulunan Türk Hava Kurumu Şubemize başvurabilirler.”

AKM de Tadilat




Çorlu Belediye Binası Hizmet Binası için AKM de tadilat çalışmaları başladı. Çorlu Belediye hizmet binası halen Hatip mahallesi Ali Osman Çelebi Bulvarında faaliyetini sürdürmektedir.
Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda bina içinde bulunan eski yerleşim yerlerinde yıkım çalışmaları başlamıştır. Fen İşleri Müdürü Muammer Özer Atatürk Kültür Merkezi binasında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özer ‘ Belediye hizmet binamızı bir an önce yetiştirmek ve yapılacak tadilat masraflarından tasarruf etmek amacıyla imkanlar dahilinde ara duvarların yıkılması ve zemin kaplamalarının sökülmesi işlemlerini biz yapıyoruz. Belediye hizmet binamızda Elektrik, Bilgisayar, Sıhhi Tesisat ve Isıtma Tesisatının alt yapısı yeniden kurulacak. Gerekli katların zemin kaplamaları yenilenecek. Asansörler değiştirilecek. Belediye Hizmet birimlerinin yerleşimine göre bazı ara bölmelerin yerleri değiştirilecek. İç ve dış boyası yenilenecek.’ Dedi.
Çorlu Belediyesi Hizmet Binası tadilat bittikten sonra tekrar eski yerinde şehir merkezinde vatandaşın hizmetine sunulacak
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Çorlu Belediyesi e-imar Web Uygulaması Kullanıma Açıldı




E-imar Uygulamamız tamamlanarak Çorlu Belediyesi web sitesinden tüm kentlilerin kullanımına açılmıştır.
E-imar Uygulaması için lütfen Çorlu Belediyesi web sitesini ziyaret ediniz:
http://www.corlu.bel.tr/
e-imar uygulaması ile vatandaşlar ada, parsel ve pafta numaralarını internet ortamında 7 gün 24 saat kesintisiz bir şekilde görüntüleyebilmektedir. Bu uygulama sayesinde Çorlulular, İmar Müdürlüğü’ne müracaat etmeden ihtiyaç duydukları bilgilere internet yoluyla ulaşabileceklerdir. e-imar uygulaması ile İnternet üzerinden Ada Parsel ve Numarataj bilgilerine dayalı otomatik imar durumu verilebilmesi amacı ile hazırlanmış bir uygulamadır. Web ortamında otomatik oluşan bu belge bilgi amaçlı olup, vatandaş resmi başvurusu öncesinde bu bilgiye kolaylıkla ulaşabilmektedir. Uygulama kapsamında Plan Notları ayrıca pdf ortamında web bazlı yayımlanmaktadır.
KAYNAK:ÇORLU BELEDİYESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...