***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Temmuz 2009 Salı

180 kiloluk Hafize Çankaya Doğal ilaçlar sayesinde 1 haftada 7 kilo verdim

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinde yaşayanHafize Çankaya (52) aşırı kilosu nedeniyle yaşama küsmüş ve yaşam onun kabusu olmuş. Ancak doğal bitkilerden üretilen Herbalife ürünlerini kullanmaya başlayınca bir haftada tam 7 kilo vermiş ve yedi kilo verdiğine inanamamış.
Hafize Çankaya, “Doğal ürünleri kullanmaya başladıktan bir hafta sonra vucudum da hareket kabiliyeti başladı. Sırt üstü yatamazken şimdi
yatmaya başladım, 80 kiloya inene kadarda bu ürünleri kullanmaya devam edeceğim”dedi
Adı Hafize Çankaya 52 yaşında ve tam 180 kilo ağırlığında. Aşırı kilosu nedeniyle yaşamı alt üst olmuş ve yaşamdan da nefret eder hale gelmiş. Yaşama küsmüş ve yaşam onun için kabusa dönüşmüş. İfadesine göre gitmediği doktor kalmamış.Her gittiği doktorun dediği ilaçları almış ancak kilolarından bir türlü atamamış. Üç yıl önce 120 kilo imiş ve üç yıl içinde tam 180 kiloya yükselmiş ve ne yatar olmuş nede oturduğu yerden kalkar olmuş. Hafize Çankaya’nın yaşamı aşırı kilosu nedeniyle bir anda kararmış. Yaşamaktan nefret eder hale gelmiş bir an önce ölüpte kurtulmak istemiş. Ama çocukları “Allahtan ümit kesilmez seni biz iyileştirmek için gerekeni yapacağız sen yeter ki kendini bırakma hayata sıkı sıkı sarıl” demişler.
HERBALİFE SAĞLIKLI KİLO KONROL MERKEZİ ÇERKEZKÖY’E AÇILINCA HAFİZE ÇANKAYA’NIN YAŞAM MUCİZESİNİN BAŞLANGIÇI OLMUŞ
Hafize Çankaya’nın çocukları annelerini aşırı kilolarından arındırmak için Herbalife Sağlıklı Kilo Kontrol Merkezi’ne giderek, durumu oradaki bayi ve yetkililere anlattıklarını ve akabinde Herbalife bayii Sağlıklı Kilo Kontrol Merkezi Sahibi Gülhan Özdemir ve Harbalife Wellness Danışmanı ve firma Genel Müdürü Metin Küçük Hafize Çankaya’nın evine giderek hasta ile görüşerek sağlıklı doğal ilaçlar sayesinde yavaş yavaş kilo vereceğini ve kullanacağı doğal ilaçların ise hiçbir yan etkisinin olmadığını anlatmaları üzerine tavsiye edilen ttabletleri ve içecekleri aldığını belirtti.
HAFİZE ÇANKAYA, “MUCİZEVİ ÜRÜNLER YENİDEN HAYATA BAĞLADI”
Hafize Çankaya, “180 kiloya çıkınca yaşamdan nefret eder oldum. Üç yıl öncesine kadar 120 kilo civarında idim. Ancak son üç yıl içinde aşırı derecede kilo alarak tam 180 kiloya çıktım ve benim için artık yaşam kabusa döndü. Geceleri ne sağa ne sala ne de sırt üstü yatamaz oldum. Hep bir yerlere yaslanarak uyuyordum. Nasıl derler sizlerinde bildiği gibi tamamen doğal bitkilerden yapılmış olan tablet ve içecekleri bir haftadır kullanıyorum ve kimse inanmayacak ama çok samimi olarak söylüyorum tam 7 kilo verdim ve seksen kiloya ininceye kadarda bu doğal ilaçları kullanmaya devam edeceğim. Bu konuda hiç ama hiç abartmıyorum. Gerçekten bir haftada bu kadar kolay kilo vereceğime inanmamıştım. Bir kaç gecedir çok rahat yatmaya da başladım. Bir hafta öncesine kadar hareketsizlikten yaşama küskün biri idim.Ama artık yaşamak istiyorum hemde sağlıklı yaşamak.Bu nedenle ideal kilo olarak kendime belirlediğim seksen kiloya ininceye kadar bu Herbalife’nin doğal tabletlerini ve içeceklerini kullanmaya devam edeceğim.Bu mucizevi ürünler beni yeniden hayata bağladı”dedi.
HAFİZE ÇANKAYA, “AŞIRI KİLOLU OLANLAR VAKİT KAYBETMEDEN MÜCİZE YARATAN BU ÜRÜNLERİ KULLANSIN”
Yavaş yavaş aşırı kilolarından arınmaya başlayan ve bir hafta içinde 180 kilodan 173 kiloya inen Hafize Çankaya aşırı kilosu olanları sağlıklı yaşamaları için artık tavsiyelerde de bulunmaya başladığını belirtti. Hafize Çankaya, “Yaşamak gerçekten çok güzel,ama insan aşırı kilolu olunca hareket kabiliyeti olmadığından. Yaşamaktan nefret ediyor.Aşırı kilolar insanı hem çirkinleştiriyor, hemde tarifi mümkün olmayan bir rahatsızlık yaratıyor yani veriyor.Ben artık yavaş yavaş aşırı kilolarımdan bu elde ettiğim mücizevi doğal ürün sayesinde arınmaya başladım.İnanıyorum ki birkaç ay sonra arzu ettiğim ideal kiloma yani 80 kiloya ineceğim. Aşırı kilolulara da tavsiyem bu doğal mucizevi ürünleri mutlaka bir deneyin mutlaka çok yararını göreceksiniz. Baştan bende inanmamıştım ama kullandıktan sonsa yararını görünce de hiç bırakma gibi niyetimde yok artık. Bu nedenle aşırı kilolu olanlar vakit kaybetmeden mucize yaratan bu ürünleri mutlaka kullansın diyorum ve yararı çok kısa sürede göreceklerdir diyorum tavsiyem budur”dedi.
HERBALİFE TEKİRDAĞ BÖLGE BAYİİ VE SAĞLIKLI KİLO KONTROL MERKEZİ SAHİBİ GÜLHAN ÖZDEMİR, FİRMA GENEL MÜDÜRÜ VE HERBALİFE WELLNESS DANIŞMANI METİN KÜÇÜK, “HERBALİFE 72 ÜLKEDE KENDİNİ KANITLAMIŞ BİR ÜRÜN”
Dünya çapında toplam 72 ülkede satılan sağlıklı doğal ürünlerin en aranılanı olduğunu belirten, Herbalife Tekirdağ Bölge Bayii ve Sağlıklı Kilo Kontrol Merkezi Sahibi Gülhan Özdemir ve Sağlıklı Kilo Kontrol Merkezi Genel Müdürü ve Herbalife Wellness Danışmanı Metin Küçük, Herbalife ürünlerinin tamamen doğal ürünler olduğunu, ve hiçbir yan etkisinin bulunmadığını bu gün için dünya çapında toplam 72 ülkede satıldığını ve insanlara şifa verdiğini ve herbalife sağlıklı doğal ürünlerinin satıldığı ülkelerde kendini kanıtlamış bir ürün olduğunuda özellikle belirttiler.
Küçük ve Özdemir, Hafize Çankaya’nın önümüzdeki günlerde çok daha hareket kabiliyetine ulaşacağını ve ürünlerin mucizevi kanıtının Çerkezköy’de Hafize Çankaya olduğunu ve Çankaya’nın sağlığına kavuşmaya başlamasından da çok mutlu olduklarını ifade ettiler.
Küçük, “Aşırı kilosu olanlar yada kilo almak yani ideal kilosuna yükselmek isteyenler hiç çekinmeden doğal ürünlerimizden kullanabilirler. Ürünlerimizin hiçbir yan etkisi yoktur. Ürünlerimiz tamamen doğal bitkilerden üretilmekte olup toplam 72 ülkede insanlara şifa dağıtmaktadır” dedi.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

Çorlunun damadı: Emekli olmaya değil hizmet etmeye geldim dedi

Son atama kararlarından sonra Tekirdağ İline tayin olan İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek göreve başladı. Haftanın ilk günü mesai arkadaşları ile tanışan İl Emniyet Müdürü gazetecilerinde randevu teklifini geri çevirmeyerek onlar ile tanıştı.
Tekirdağ halkına medya aracılığı ile sevgilerini gönderen Çelikbilek, buraya hizmet etmeye geldiğini emekli olmaya gelmediğine değinerek huzurlu bir kent olan Tekirdağ ilinin huzurunun devam edeceğine ve sosyal içerikli çalışmaların da artacağının mesajını yansıttı. Burgaz ilçesi doğumlu olan üç çocuk babası Çelikbilek, aynı zaman da Çorlu ilçesinin damadı oluyor. İlk geldiği gün Çanakkale ilinden geliş sırasında bile yoğun trafiğin dikkatini çektiğini belirten İl Emniyet Müdürü İl de terör olaylarının olmamasının sevindirici olduğunu ve asayiş konusunda da sorunsuz bir il olduğu bilgilerine sahip olduğunu vurguladı.
Bunda Tekirdağ halkının önemli bir paya sahip olduğuna dikkat çekerek “halkın desteğini almayan polis yalnız kalmış demektir, bu yüzden toplum destekli polis çok önemlidir” dedi. 31 yıllık meslek hayatının olduğunu ve polisliğin ekmek kapısı değil bir hizmet kapısı olduğunun altını çizen İl Emniyet Müdürü Çelikbilek, üniformalı insanların fizikleri de düzgün olmalı anlayışına dikkat çekti.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Festival Gönüllüleri Toplantısı yapıldı…





27 Temmuz- 02 Ağustos 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan 7.Uluslararası Keşan Kültür ve Turizm Festivali’nde gönüllü olarak görev yapacaklarla dün (14.07.2009) bir toplantı düzenlendi.
Saat 14.00’te Keşan Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya , Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Belediye Meclis Üyesi Serdar Dinçer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın ve Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir ve görev alacak yaklaşık 50 gönüllü genç katıldı.
Kılavuz, burada yaptığı konuşmada bu festivalde gönüllü olarak görev yaparak elini taşın altına koyan tüm gençlere teşekkür ederek “Bakıyorum hepiniz pırıl pırıl gençlersiniz. Böyle bir etkinlikte görev almanızdan dolayı gurur duyuyorum. Bu festivalin sizlerin katkılarıyla en iyi şekilde sonuçlanacağını umuyorum. Bu katkılarınız nedeniyle şimdiden hepinize teşekkür ediyor ve sizi kutluyorum” dedi.
Belediye Meclis Üyesi Serdar Dinçer’de, etkinlikte Türk gecesi yapılmasını önererek, bu gecede Türkiye ve Keşan’ı tanıtan bir slayt sunumu eşliğinde anlatım yapılmasını ve bunun gelen gruplara Türkiye’yi ve Keşan’ı tanıtmak anlamında çok önemli olduğunu belirtti.
Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayşegül Arslan Aydın’da, katılan tüm gönüllülere “Hoş geldiniz” dedikten sonra bu toplantıda görev alanlar arasından grup başkanlarının seçileceğini ve bu amaçla bu toplantının gerçekleştirildiğini belirtti.
Daha sonra grup başkanları belirlenerek, festivalde gönüllü olarak görev alacaklara görevli kimlikleri dağıtıldı.
Grup başkanları seçilenlerle 21 Temmuz 2009 Salı günü saat 14.00’te bir toplantı daha gerçekleştirilecek.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

TEMA TEMSİLCİSİ DEDEOĞLU, “HİÇBİR KUVVET ÇİFTÇİYE ANIZ YAKTIRAMAZ

TEMA Vakfı Trakya Bölge Temsilcisi Hakan Dedeoğlu, son günlerde bölgede artan anız yangınları ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.
Hakan Dedeoğlu, yaptığı basın açıklamasında hiçbir kuvvetin çiftçiye anız yaktıramayacağını belirtti.
Dedeoğlu, Ülke’nin Mayıs sonunda başlayan ve Ağustos ortasına kadar devam eden geniş bir hasat sezonuna sahip olduğunu belirterek, açıklamasında şunları kaydetti;
“Hasat sezonunun başlaması ile birlikte kırsal bölgelerde tarlaların hububat sapları ve anızdan temizlenmesi için yakma işleminin yapılmasına başlanmıştır. Topraklarımıza, ormanlarımıza, su varlığımıza, biyolojik çeşitliliğimize ve ekonomimize büyük zarar veren anız yakma işlemi yasadışı olmasına rağmen, bilinçsiz kişiler tarafından kolaycılığa kaçılarak uygulanmaya devam etmektedir. Tarlaları yeniden ekime hazırlamak için anızların yakılması yönteminden vazgeçilmelidir. Çünkü anız yakıldığında, toprağın yüzeyi ve 2–3 cm altında yaşayarak onu besleyen, havalandıran milyonlarca mikroorganizma yok olur, toprağı besleyecek organik atıklar ortadan kalkar, toprak fakirleşir ve verim gücü düşer. Üzeri çıplak kalan toprak, rüzgâr ve sellerle taşınarak erozyona uğrar, yağış suyu yer altı su kaynaklarına ulaşamaz, doğal denge bozulur. Öte yandan anız yangınları yakındaki diğer tarla ve bahçelere sıçrayabildiği gibi orman yangınlarına hatta yerleşim alanlarının yanmasına da sebep olmaktadır. Eğer çiftçimiz anız yakarak toprağı verimsizleştirdiğini, ticari gübre ile bunu telafi etmesinin mümkün olmadığını ve anız yaktığı için gelecek yıl daha az ürün alacağının bilincine varırsa, hiçbir kuvvet çiftçiye anız yaktıramaz. Bunun için başta eğitim olmak üzere yasaklara uymayanların takibi ve caydırıcı cezaların uygulanması şarttır. Ülke genelinde 365.000’i aşkın Gönüllüsü bulunan TEMA Vakfı’nın en temel hedefi topraklarımızın erozyon veya diğer tehditlere maruz kalmayarak korunması ve verimli kalmasıdır. Bu nedenle hazırladığımız “Anız Yangının Verdiği Zararlar ve Anızın Faydaları” konusundaki tespit ve önerilerimizi sunuyorum. Anız Yangının Verdiği Zararlar ve Anızın Faydaları konusuna gelince ise şunları söyleyebiliriz. Anız Yakılmasının Verdiği Zararlar;
“Toprak verimsizleşir. Çünkü toprakta ne kadar çok canlı yaşıyorsa, toprak o kadar zengindir. Anız yakıldığında toprağı besleyen, güçlendiren, havalandıran milyonlarca canlı organizma yok olur. Çiftçi, toprağa zarar vererek, daha ekimi bile gerçekleştirmeden gelecek yılın ürününe zarar verir. Toprak canlılarının beslenme ortamı veya besleneceği organik artıklar ortadan kalkar. Bitki örtüsünden yoksun kalan toprak rüzgâr ve su ile taşınarak erozyona maruz kalır. Toprak yağışlarla sıkışır, suyun toprak içinde birikmesini önler. Toprak yorulur. Orman yangınlarına neden olur. Diğer tarla, bağ ve bahçeye sıçrayarak ürünlerin yok olmasına neden olur, hatta yerleşim alanlarına sıçrayabilir. Doğal dengeyi bozar. Anız ve Hububat Saplarının Faydaları;
“Anızları ve hububat saplarını yakmadan toprak işleme aleti ile temizleyin. Çürümenin hızlı gerçekleşmesi için hasadı mümkün olduğunca toprağa yakın yapın. Ülke topraklarımızın % 76’dan fazlasında organik madde eksikliği vardır. Hububat sapları ve anızı gübre olarak değerlendirin. Böylece, toprağı doğal gübre ile besler, kirletmezsiniz. Ticari gübreye fazla para harcamazsınız, doğal gübre kullandığınız için ürününüzün tadı, kokusu daha iyi olur. Toprağı verimli hale getiren mikroorganizmalara besin sağlarsınız. Toprağın nemini korursunuz, daha fazla ürün alırsınız. Hayvan yemi ve yakacak olarak kullanabilir, inşaat malzemesi, kâğıt, ip, halat, paspas yapımı ve ambalaj sanayinde kullanılmasını sağlayarak gelir elde edebilirsiniz. Topraktaki bitki örtüsünü yok etmeyerek verimli topraklarınızı erozyondan koruyun. Anıza ekim aletleri kullanın, gerekirse hasat sonrası hache-paille (sap parçalayıcı ve dağıtıcı) aleti kullanın modern sürüm teknikleri uygulayın.”
HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

Çorlu Meslek Yüksek Okulunda Nöbet Değişimi




Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Meslek Yüksek Okulunda nöbet değişimi. Okul Müdürü Yard. Doç. Dr. Hatice Er Okul Müdürlüğü görevini Doç. Dr. Ahmet Kubaş’a teslim etti. Ailevi ve diğer nedenlerden dolayı müdürlük görevinden ayrılan Er yerini Doç.Dr. Kubaş’ a devretti.
Çorlu Meslek Yüksek okulunda yapılan devir teslim törenine Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü rektör yardımcıları Prof. Dr. Adnan Orak, Prof Dr. Birol Kayişoğlu, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, öğretim görevlileri ve idare çalışanları katıldı.
Tören sırasında konuşma yapan Namık Kemal Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Şenköylü ‘Hatice Er benim öğrencimdi. Ailevi ve diğer başka nedenlerden dolayı müdürlük görevini bırakmak zorunda kalmıştır. Fedakar dürüst bir yönetim sergiledi. Bu başarısı nedeniyle kendisine gıpta ediyorum. Yeni müdür arkadaşımıza deneyimi sıcak kanlılığı ile pratik yaklaşımı ile destek olacaktır. Ancak bu bir nöbettir. Nöbet değişimi olacaktır. Boşalan bu göreve Doç Dr Ahmet Kubaş’ ı uygun gördüm. Kendisine bu görevinde başarılar diliyorum. Başarılı olacağına da eminim. Eğitimde başarı kaliteli eğitimle elde edilir. Çorlu Meslek Yüksek Okulu gelişimini hızla sürdüren bir eğitim kuruluşumuzdur. Gelişimini sürdürebilmesi için sanayi ile iyi ilişkiler içinde olmalı. Ekonomiyi iyi takiple izlemeli.’
Müdürlük görevini devreden Yard. Doç Dr. Hatice Er ‘İki dönemdir beraber çalışıyoruz. Benden daha iyi görev yapacağına inandığım Ahmet beye görevinde başarılar dilerim. Görevi süresince kendisine her türlü yardımı edeceğime söz veriyorum.’
Çorlu Meslek Yüksek Okulu Müdürlük görevini devir alan Doç. Dr. Ahmet Kubaş ‘Bu görevi bana veren sayın rektörüme teşekkür ediyorum. Bana olan güvenini boşa çıkarmayacağım. Tüm arkadaşlarımla elbirliği ile işbirliği içinde çalışacağız.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan görevinden ayrılan Yard. Doç Dr. Hatice Er ‘e bu güne kadar yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı teşekkür ederken yeni göreve gelen Doç.Dr. Ahmet Kubaş’ı kutlayarak görevinde başarılar diledi.


HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Pazarcı Esnafının Hırsızlık İsyanı


Çorlu`da semt pazarlarında tezgah açan pazarcı esnafı son dönemde artan hırsızlık olaylarından dert yanar hale geldi.

Pazarcı esnafının tezgahlarından birkaç sokak ötede park halinde bulunan minibüslerinden çalınan mallar, pazarcıları isyan noktasına getirdi.
Çorlu`da kurulan semt pazarlarında hırsızlık olaylarının arttığını öne süren pazarcı esnafı duruma tepki gösterdi. Son olarak Pazartesi Pazarına tezgah açmak üzere gelen ve Pazar alanının bir sokak arkasındaki Şehit Ahmet Çelekoğlu Sokak üzerine arabasını park eden esnaf Ahmet Baykara, 59 PZ 206 plakalı minibüsünün ön camının kırıldığını ve içerisindeki mallarının boşaltıldığını söyleyerek duruma tepki gösterdi. Yaklaşık 3- 4 bin TL değerinde malının çalındığını vurgulayan Baykara; Pazarcı esnafının belini büken ekonomik şartlar ve büyük marketlere bir de hırsızlık eklendi. Sabah iki esnaf arkadaşımızın daha arabası soyulmuş, bir esnafın da deposuna hırsız girmiş. Son haftada benzer olayların sayısı arttı. Faili meçhul olarak kalan hırsızlık olaylarının aydınlatılmasını istiyoruz dedi.Çorlu pazarcılar odası Başkanı Enver Şengelir yaptığı açıklamada son bir iki ay içerisinde yaklaşık yirmi aracın soyulduğunu belirterek artı bu hırsızlık olaylarına bir dur denilmesi gerekir. Çalınan mallar bulunmuyor. Esnafımız hırsızlık olaylarından korkar hale geldi. Bu olaylara artık yetkili merciler bir dur desin derken
Hırsızlık olaylarından dert yanan esnaflar ise; Bugün diğer esnaf arkadaşlarımızın başına gelen hırsızlık olayı yarın bizim de başımıza gelebilir. Yetkililerin önlem almasını istiyoruz. Daha evvel hırsızlık şoku yaşayan bazı esnaflar bu şoku atlatamadı ve esnaflıkları sona erdi. Yetkililer, sermayesi minibüsünde ya da kamyonunda olan pazarcı esnafını hırsız belasından kurtarsınlar diye konuştular.

HAYRABOLU BELEDİYESİNDE AYIN PERSONELİ UYGULAMASI




HAYRABOLU Belediye Başkanlığı ayın personeli uygulaması başlattı. . . .


Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçesi Belediye Başkanı Hasan İRTEM 13/07/2009 tarihinde meclis salonunda düzenlenen törende yaptığı açıklamada, belediye personellerinden yaptıkları çalışmalardan daha fazla verim elde edilmesi, örnek belediyecilik uygulamalarının yaygınlaştırılması için ayın personeli uygulamasına geçildiğini belirterek ; ” Amacımız kamu kurumu olan belediyemizin toplum içerisinde önemini benimsetici ve hizmetler açısından personelimizden memur ve işçi arkadaşlarımız arasında tatlı bir rekabetin oluşması adına ayın personeli uygulaması başlattık. Bundan böyle memur ve işçi arkadaşlarımızdan belirlenen kıstaslar dahilinde her ay bir işçimizi ve yıllık olarak ta 6 memur arkadaşımızı ayın personeli olarak seçeceğiz. Ayın personeli olan işçi ve memur arkadaşlarımıza para ödülü vereceğiz. “ dedi. . ..
Belediye Başkanı İrtem, belediye birim müdürleri tarafından belirlenen başarılı personellerin Belediye encümeninde yapılan görüşmeler neticesinde, adil bir şekilde belirlendiğini ifade ederek;” Encümenimiz uygulamayı geçen üç aya yönelik olarak belirledi. Bundan sonra her ay, ayın personeli uygulamasına devam edilecek. Ayın personeli seçilen işçimize net 250 TL para ödülü verilecek. Memurlarda ise Belediye Kanunun 49 ncu maddesinin son fıkrası hükmü gereğince yılda 6 personelimiz ayın personeli seçilebilecek. “ dedi. . . .
Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına ait ayın personeli seçilen memurlar şoför Kamil KURT, Veri Hazırlama Kontrol İşletmeni Nagehan ERKASLAN, Elektrik Fen Memuru Alpay ÇEVİREN ile işçilerden Cihat ÇETİN, Ahmet BAYDAŞ ve Kayhan İLİMEN’e para ödüllerini veren Belediye Başkanı İRTEM, belediyecilik hizmetlerinin özveri isteyen bir kamu görevi olduğunu, başlattıkları uygulamayı görev süresi içerisinde sürdüreceklerini belirtti. . . .

TBMM 2009 YILI ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU




TBMM 2009 Yılı Üstün Hizmet Ödülleri, 13 Temmuz 2009’da TBMM’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. TBMM tarafından 2009 Yılı Onur Ödülü’ne tarihçi, yazar ve bilim adamı Prof.Dr. Kemal Karpat layık görülürken 6'sı dernek ve vakıf, 62'si sivil toplum örgütü ve şahıs olmak üzere toplam 68 Üstün Hizmet Ödülü törenle verildi.

Valilikler veya milletvekilleri tarafından aday gösterilenler arasından Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından yapılan değerlendirme sonucunda TBMM Başkanlık Divanında uygun görülenlere verilen TBMM Üstün Hizmet Ödülü İlimizden Hayırsever Sayın Hacı Fahri ZÜMBÜL’e verildi.

Törende bir konuşma yapan TBMM Başkanı Sayın Köksal TOPTAN , Ülkemizin çeşitli illerinde milletine, ülkesine, şehrine hizmet etmiş 68 kişi, dernek, vakıf ve sivil toplum örgütüne TBMM Üstün Hizmet Ödülü veriyoruz. Bugünkü tören, değerli hayırseverlerimizin ve seçkin sivil toplum örgütlerimizin toplumsal sorumluluk bilinciyle üstlendikleri rollere devlet ve toplum olarak duyduğumuz saygının ve minnettarlığın ifadesidir, dedi.

Hacı Fahri ZÜMBÜL Kimdir?

1927 yılında Çerkezköy’de doğdu. Çerkezköy Atatürk İlköğretim Okulunu bitirdikten sonra hemen hayata atılarak terzilik görevine başladı. 50 yıla yakın terzilik yaptıktan sonra emekli oldu. Emekli olduktan sonra hacca gitmiş ve hacdan sonra kendisini hayır işlerine adamıştır.

Hayatı boyunca sade; mütevazi bir hayat yaşamıştır. Terzilikten kazandığı para ile geçimini sağlamıştır. Zengin bir sanayici değildir ancak gönlü zengindir. Babasından kalan bütün arsaları hayır kurumlarına bağışlamıştır.

Bağışları arasında; Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi, H.F.Z. Anadolu Lisesi Ek Binası, H.F.Z. Kız Meslek Lisesi ve Anaokuluna arsa bağışında, Çerkezköy İlçesinde yapılan bir camiye 100.000 TL bağışta bulunmuştur.




Ödül Alan Dernek ve Şahıslar
Vakıf,Dernekler - Türkiye İsrafı Önleme Vakfı - Kadın ve Gençlik Platformu Derneği - Türkiye Yazarlar Birliği - Durmazlar Makine San.Tic. A.Ş. - Yaran Kültürünü Yaşatma Derneği - Zihinsel Engelli Çocukları Koruma Okullarını ve Yaşam Evlerini Yaptırma ve Yaşatma Derneği. Şahıslar - (Adana) İsmail Hazar - (Afyon) Ord.Prof.Dr. Oktay Tabasaran - (Afyon) Ahmedi Salim Pancar - (Ağrı) Hayrettin Atmaca - (Aksaray) Hasan Hüseyin Ekecik - (Antalya) Gülten Çağıran - (Aydın) Muharrem Hilmi Kayhan - (Aydın) Mücella Emgin - (Balıkesir) Nuran Oğuz - (Bilecik) Ömer Musaoğlu - (Bolu) Ahmet Süreyya Astarcı - (Burdur) Mehmet Cadıl - (Denizli) Alptekin Akmansoy - (Edirne) Faika-Makbule Raika Erkut Kardeşler - (Erzincan) Ahmet Dumlu - (Eskişehir) Firuz Kanatlı - (Gaziantep) Muhterem Okutur - (Giresun) Öner Hekim - (Hatay) Bedii Sabuncu - (İstanbul) Ahmet Hatipoğlu - (İstanbul) Necmettin Bitlis - (İstanbul) Dr. Gülsen Ataseven - (İzmir) Selçuk Yaşar - (İzmir) Nevzat Köseoğlu - (İzmir) Prof.Dr. Onur Güntürkün - (Kahramanmaraş) Rasim Özdenören - (Kahramanmaraş) Yaşar Bilgin - (Kahramanmaraş) Abdülkadir Kurtul - (Kahramanmaraş) M.Hanifi Öksüz - (Karabük) Hikmet Şeyhoğlu - (Karabük) Muhittin Ünsal Tülbentçi - (Karaman) Yılmaz Babaoğlu - (Kayseri) Ahmet Koyuncu - (Kayseri) Muammer Kocatürk - (Kayseri) Saffet Aslan - (Kırıkkale) Recep Uzelli - (Kırşehir) Prof.Dr. İlhan Kılıçözlü - (Kilis) Rıfat Duran Kazancıoğlu - (Kocaeli) Mehmet Sinan Dereli - (Konya) Atalay Taşdiken - (Konya) Mehmet Reha Kora - (Kütahya) İsmet Güral - (Kütahya) Nurullah Koyuncuoğlu - (Kütahya) Ahmet Uluçay - (Manisa) Hasan Ferdi Turgutlu - (Manisa) Ahmet Nazif Zorlu - (Mersin) Eyyüp Aygar - (Muğla) Cemal Uslu - (Muğla) Vural Öğer - (Niğde) Ferit Şahenk - (Rize) Halit Cıngıllıoğlu - (Sivas) Beşir Ayvazoğlu - (Sivas) Sadık Özgür - (Tekirdağ) Hacı Fahri Zümbül - (Trabzon) İsminaz Kanca - (Van) Haşmet Bedii Kürüm - (Yalova) Macide Alp - (Yozgat) Erdoğan Mustafa Akdağ - (Zonguldak) Ahmet Erdoğan - (Zonguldak) Rıfat Güpgüpoğlu - (Zonguldak) Hikmet - Ali Osman Odabaş - (Zonguldak) İsmail Recai Şanlı

TEKİRDAĞ İLİNİN ORTA ÖĞRETİM YERLEŞTİRME PUANLARI VE SEVİYE BELİRLEME SINAV BAŞARISI AÇIKLANDI

Türkiye genelinde 1 milyon 29 bin 77 öğrenciyi ilgilendiren ve Tekirdağ ili 8.sınıflarından 9967 öğrencinin katıldığı SBS (Seviye Belirleme Sınavı) ve ona bağlı olarak ölçülen Orta Öğretime Geçiş Sistemi OYP (Ortaöğretime Yerleştirme Puanları) açıklandı.

Yapılan açıklamada Bilindiği üzere; Ortaöğretime Yerleştirme Puanları (OYP), Öğrencilerimizin 7. ve 8. sınıflarda aldıkları SBS ve Yılsonu Başarı Puanlarının kılavuzda belirtilen hesaplama biçimine uygun olarak hesaplanmasıyla elde edilmiştir.Ortaöğretim Yerleştirme Puanları (OYP), sisteme yeni geçilmiş olması sebebiyle öğrencilerimizin iki yıllık performanslarını yansıtmaktadır. Bu yıldan sonra üç yıllık performans değerlendirmeleri ile puan hesaplaması yapılacaktır.

2009 Yılı Ortaöğretim Kurumları Yerleştirme Sistemi sonuçlarına göreTekirdağ ilinin Çorlu İlçesi Ünilever-İş İlköğretim Okulu’ndan Rıfatcan BAHTİYAR 495.906 puan alarak Türkiye sıralamasında 72. sırada ilk 100(yüz) öğrenci arasında yer almıştır.

Merkez 50 Yıl İlköğretim Okulu’ndan Ongun TUNA ise tüm sorulara doğru cevap veren 112 öğrenciden biri olmuştur.

Seviye Belirleme Sınavı sonuçlarına göre son 5 yılda Türkiye sıralamasında 30. sıralarda bulunan Tekirdağ ili bu yılki sınavlarda 27. sırada yer almıştır.

2009 yılı ÖSS sınavına ise Tekirdağ ilinden 5.883’ü lise son sınıf öğrencisi, 5.313’ü dışarıdan olmak üzere toplam 11.196 kişi katılmış olup, İlimiz “ÖSS Ham Puanlarına” göre geçen senelerde olduğu gibi 40’lı sıralarda; Sayısal puan türünde 46. , Sözel puanda 47., Eşit ağırlıklı puan türünde ise 48. sırada yer almıştır.

Tekirdağ Belediyesi Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Özge AKGÜN; Y.ÖSS-EA-2 Puanından 372,099 puan larak Türkiye 37.si olmuştur.

Açıklanan söz konusu ham puanlar İlin gerçek başarısını yansıtmamakla birlikte, henüz açıklanmayan “Öğrenci Yerleştirme Başarı Sıralamasında” İlimiz son 5 yıl içersinde;



Bir Yüksek Öğretim Kurumuna Toplam (Sınavlı-Sınavsız) Öğrenci Yerleştirme Bakımında:

2004 Türkiye 2.si
2005 Türkiye 2.si
2006 Türkiye 1.si
2007 Türkiye 3.sü
2008 Türkiye 10.sı

Bir Lisans Programına Yerleşenlere Göre Başarı Sıralaması:

2004 Türkiye 28.si
2005 Türkiye 26.sı
2006 Türkiye 8.si
2007 Türkiye 9.sı
2008 Türkiye 6.sı

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARETLER SÜRÜYOR


Türk–İş Tekirdağ İl temsilcisi ve aynı zamanda Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube başkanı Murat Koçak ve Teksif Çerkezköy şube başkanı Mürsel Türkkan Belediye başkanı Ünal Baysan’ a nezaket ziyaretinde bulundu.
Çorlu Belediye Başkanı Baysan’ la günümüzdeki ekonomik koşulları değerlendiren Koçak zor dönem geçirdiklerini belirtti. Koçak ‘ Ülkemizin içinde bulunduğu kriz maalesef her kesimi derinden etkilemektedir. Bizler de zor bir dönemde görev yapmaktayız. İşçi kesimi olarak ülkemizin çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Türk işçisi her türlü fedakarlıklara katlanmış emekçilerdir. Umarım bu zor dönemi en kısa sürede, en az zararla atlatırız.’
Başkan Baysan Türk-İş Tekirdağ il temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube başkanı Murat Koçak ve beraberindeki heyetin ziyaretinden memnuniyetini dile getirirken Türk İşçisinin bu güne kadar her türlü fedakarlıklara katlandığını vurguladı. Başkan Baysan ‘Türk işçisi vefakar cefakar bir emekçi grubudur. Kriz döneminde zor durumda kalan, krizi en çok hisseden işçi kardeşlerimizdir. Bu ekonomik kriz umarım en kısa sürede atlatılır. İşçi kardeşlerimizin hayatı ve yaşam standartları da düzene girer. İşçi kardeşlerimizin ekonomik ve sosyal haklarındaki sıkıntıların çözümü için siz sendikacı arkadaşlara büyük ve önemli görevler düşmektedir.’
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...