***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

22 Ekim 2009 Perşembe

Ulaş göletinde balık katliamı...

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Ulaşbeldesi göletinde balık katliamı!...
Binlerce balık öldü Olayın sorumlusu kim?
Önceki gün DEVRİM gazetesi ulaşım aracı ile Çorlu-Ulaş-Vakıflar bölgesinde inceleme yaparken, aniden bir telefon aldık.
“ULAŞ GÖLETİNDE
BALIK KATLİAMI”
Bu telefon ihbarının doğru olup olmadığını araştırmak için Ulaş’tan göletin olduğu bölgeye araziyi tarayarak gittik.
Evet gölet sahası içinde binlerce irili ufaklı balık ölüsü manzarası ile karşılaştık.
Gölet kapakları açılınca balıklar karaya hücum etmişler. Sazlıkların içi, kuru dereler ve yol kenarları can çekişen balıklarla doluydu.
Ulaş’tan ve civar yerleşim yerlerinden motosiklet, taksi ve arabalarla gelenler ölü balıkları toplamak için adeta birbirleriyle yarış ettiler.
Etraf balık ölüsü kokusu ile geçilmez haldeydi.
Balıkları toplayanlar, “Böyle katliam olmaz. Yazık binlerce irili ufaklı balık öldü” dediler. Gölet’in kapakları temizlenmek amacı ile açılınca bu balıkların ani ölümleri gerçekleşmiş bulunuyor. Bu kapakları kim? ve kimler? açtı! Gerçekten baraj ve göletlerde balık üretmek için ilgili bakanlıklar büyük emek verirken büyük bir balık katliamının Çorlu/Ulaş göletin’de meydana gelmesi olayı gören vatandaşları ve bizleri üzdü.
Göletteki balık ölümleri ile ilgili olarak ilgili ve yetkililerin açıklama yapmasını bekliyoruz.
HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Kosova’ya gitti…


Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından organize edilen programa katılmak üzere Kosova ve Makedonya’ya gitti.
5 gün sürecek programda Makedonya'da Büyükelçi Hüseyin Ünler, Makedonya Kültür Bakanı Voltan Beciri, Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar ve Kosova Cumhuriyeti Parlementosu ziyaret edilecek.
Kosova Türk Ticaret Odası ve Kosova Ekonomi Odasın da Yönetici, İş Adamları ve Üyeleri ile ikili görüşmelerin ardından resmi görüşmeler sonrasında Gıda Fuarı ziyaret edilecek.
Program 25 Ekim Pazar günü sona erecek.
1.GÜN : 22 EKiM 2009 PERŞEMBE
Kavala-Selanik güzergahından Evzoni (Yunanistan) – Gevyeli (Makedonya) sınır kapılarında pasaport işlemleri sonrası
Makedonya ya giriş.Yaklaşık 2 saatlik yolculuk sonrası MAKEDONYA – KOSOVA sınır kapısına varış.
PRİŞTİNA ya hareket.Priştinaya varış ve otele hareket.
Saat 10:00 da ki resmi görüşmelere katılmak üzere Sayın Valimiz Mustafa BÜYÜK ile
buluşma yerine hareket.Valimizin yanına varışı takiben resmi ziyaretlere başlangıç
İlk olarak,Büyükelçi Hüseyin Ünler'i ziyaret,Ardından
Makedonya Kültür Bakanı Voltan Beciri'yi ziyaret, Ardından Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir YAĞCILAR ı ziyaret,Ardından
Kosova Cumhuriyeti Parlementosunu ziyaret,Daha sonra Kosova Türk Ticaret Odası ve Kosova Ekonomi Odasın da Yönetici,İş
Adamları ve Üyeleri ile İkili Görüşmeler.Resmi görüşmeler sonrasında GIDA FUARI ziyareti.
3.GÜN : 23 EKiM 2009 CUMA
PRİZREN e hareket.Prizrende geçirilen 1 saatin ardında Üsküp hareket.Sınır kapısında pasaport işlemlerinin ardından Öğlen saatlerinde Üsküp e varış ve Üsküp Türk Ticaret Ateşiliği,Türk Büyükelçiliği,Türk-Makedon İşadamları Derneği ve Makedonya Ekonomik Ticaret Odası Yetkilileri ile görüşme.
Ardından Üsküp ün tarihi yerlerini ziyaret
4.GÜN : 24 EKiM 2009 CUMARTESİ
Kahvaltı sonrası TETOVA (KALKANDELEN) e hareket.Burada Osmanlı eseri olan
Cami ve tekke ziyareti ve OHRİ ye varış. Ohri de iş görüşmeleri sonrası Ohri gezisi
. 5.GÜN : 25 EKiM 2009 PAZAR
Kahvaltı sonrası Bitola (Manastır)'a hareket. Bitola da Atatürk Müzesi'ni ziyareti ve dönüş yolculuğu.
Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ın Keşan’da bulunmadığı süre içersinde Keşan Belediye Başkanlığı’na Encümen Üyesi Ercan Ersoylu vekalet edecek.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Yeni Hal Binası’nda işlemler başladı.





16 Ekim 2009 Cuma günü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından açılışı gerçekleştirilen Keşan Belediyesi Hal Binası’ndaişlemler yapılmaya başlandı.
Dün sabah saatlerinden itibaren Hale gelmeye başlayan kamyonlar burada getirdikleri malları esnafa teslim etmeye başladı.
Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz ile Hal Müdürü Recep Gücüyener ve Hal Sorumlusu Hasan Çıkıkçı’da Hal esnafını ziyaret ederek hayırlı olsun diyerek hayırlı işler dilediler.
Hal esnafı Hal Binası’nın açılması ile daha rahat bir çalışma ortamına kavuştuklarını belirterek “Yeni Hal Binamız Trakya’ya örnek olacak bir Hal Binası. Burada Hal esnafı olarak da çok daha rahat bir çalışma ortamı buluyoruz. Burada hem aynı anda malımızı teslim alıyor hem de esnafa malımızı kolayca dağıtabiliyoruz. Hal Binası’nın yapımı nedeniyle Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’a ve tüm meclis üyelerimize teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.
Ersoylu ve Kılavuz’da , Hal esnafının bu memnuniyetinden dolayı kendilerinin de mutlu olduğunu belirterek “Yeni Hal binamızda işlemlerin başlamasını görmek bizleri de mutlu etti. Burasının işler hale gelmesiyle şehir içerisine girerek mal taşıyan kamyonların da şehir içine girmeyecek olması trafiğimizi de biraz da olsun rahatlatacaktır. Keşan belediyesi olarak çevre il ve ilçe belediyeleri ile de irtibat kurarak oradaki esnafıda toptan mal alımı için Keşan Hali’ne yönlendirilmesini sağlamaya çalışacağız. Çevre il ve ilçelerden esnafın da buraya gelmesi ile burası daha büyük bir hareketlilik kazanacak “şeklinde konuştular.
Halden ilk mal çıkışını da Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Ersoylu ile Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz birlikte imzaladılar.




HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

MHP DEN BASIN AÇIKLAMASI



Partimizin yeni, oluşan il, ilce ve belde yönetim kurullarını tanıtmak ve tanışma amacı ile 20 ekim günü Ankara’ya gidilmiş ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Kurulu’na katılmıştır.
Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin ulusal basın önünde yapmış olduğu,
Ermenistan ile imzalanan protokol, demokratik acılım ve Kuzey Irak’tan ülkemize gönderilen 34 PKK’lıyla ilgili açıklamalı konuşmaları takdirle karşılanılmış ve büyük alkış almıştır.
Aynı gün sat 15:00’da Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli il, ilce ve belde yönetim
kurulları MHP Genel Merkezi’nde Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Devlet Bahçeli tarafından kabul edilmişlerdir.
Genel merkez toplantı salonunda partililere hitaben yapmış olduğu konuşmada
sözlerine ‘Bin yıllık kardeşliğimizi kimse bozamaz’ diyerek başlamış ve devamında “Bizi sokağa sürmek ve olaylara karışmamızı sağlamak için çeşitli çalışmalar ve oyunlar
oynanmaktadır. İstedikleri kavga yaratmak ve kargaşa çıkartmaktır. Bu oyunları daha öncede gördük, ancak bu konuda çok tecrübeliyiz. Bu tip provokasyonlara hiçbir partilimiz gelmeyecektir. Sizden önemle bunu istiyorum. Bizim yürüyeceğimiz yol sokaklar değil.
İktidar yoludur” diyerek birlik ve beraberlik mesajı vermişlerdir.
Toplantı bitiminde Başbuğumuz Merhum Alparslan Türkeş’in Ankara’da bulunan
kabri ziyaret edilmiş. Dua edilerek saygı durusunda bulunulmuştur.
Bilgileriniz sunulur.
Mehmet Sinan İlban
Basından Sorumlu
İL Başkan Yardımcısı

KEMALLETİN NALCIDAN MECLİSE SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorumun Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet ÇUBUKÇU tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini arz ederim.
Saygılarımla. 14.10.2009
Kemalettin NALCI
Tekirdağ Milletvekili
Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi Bahçelievler Mahallesi Kapaklı’nın en yoğun göç alan ve hızla büyüyen mahallelerinden biridir. Meydana gelen nüfus artışıyla beraber Bahçelievler Mahallesinde Okul ihtiyacı doğmuştur. Bahsi geçen mahalleye okul yeri tahsis edilmiştir.
Bahçelievler Mahallesi’ne okul yapımı planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise ne zaman yapılacaktır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorumun Sağlık Bakanı Sayın Recep AKDAĞ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini arz ederim.
Saygılarımla. 14.10.2009
Kemalettin NALCI
Tekirdağ Milletvekili
Tekirdağ İli Çerkezköy İlçesi Kapaklı Beldesi Bahçelievler Mahallesi Kapaklı’nın en yoğun göç alan ve hızla büyüyen mahallelerinden biridir. Meydana gelen nüfus artışıyla beraber Bahçelievler Mahallesinde Sağlık Ocağı ihtiyacı doğmuştur. Bahsi geçen mahalleye sağlık ocağı yeri tahsis edilmiştir.
Bahçelievler Mahallesi’ne sağlık ocağı yapımı planlanmakta mıdır? Planlanmakta ise ne zaman yapılacaktır?

KEŞAN BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET


Beyendik Belediye Başkanı Nuran Uslu, Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu’yu makamında ziyaret eti.
Uslu, 25 Ekim Pazar günü saat 14.00’te yapılacak olan Beyendik TOKİ Beykent Konutları’nın açılış davetiyesini getirmek üzere Keşan Belediye Başkan Vekili Ercan Ersoylu’yu ziyaret ettiğini açıkladı ve Ersoylu’yu açılışa davet etti.
Ersoylu’da ziyaret nedeniyle Uslu’ya teşekkür ederek, konutların hayırlı uğurlu olmasını diledi.

HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

Yeni Hal Binasındaki sosyal tesisler ve depo ihaleleri yapıldı.




Keşan Belediyesi tarafından yaptırılan ve açılışı 16 Ekim 2009 Cuma günü yapılan yeni hal Binası’nda bulunan sosyal tesisler ile depo ihaleleri gerçekleştirildi.
Saat 15.00’te Belediye Başkan Vekili ve Encümen Üyesi Ercan Ersoylu, Belediye Başkan Yardımcısı Feyzi Engin, Mali Hizmetler Müdürü Levent Keçimen ve Yazı İşleri Müdür Vekili Halil Kuru’dan oluşan komisyon huzurunda ilk olarak lokanta ihalesi gerçekleştirildi.
5 kişinin katıldığı lokanta ihalesi 250 TL Muammen Bedelle başladı. Yapılan açık arttırma sonucu Rıfat Çalgın 2000 TL Bedelle Lokanta ihalesini kazandı.
Lokanta ihalesinin ardından kahvehane ihalesine geçildi. Kahvehane ihalesine toplam 12 kişi katıldı.
200 TL Muammen bedelle başlayan kahvehane ihalesinde arttırma yükselince Ercan Ersoylu, “Arkadaşlar ödeyemeyeceğiniz paraları söyleyerek ne bizi ne de kendinizi zor durumda bırakmayın. Biz belediye olarak sizlerle karşı karşıya gelmek istemeyiz. Tabii ki biz ihalenin yükselmesini isteriz ama ödeyemeyeceğiniz rakamları da vaad etmeyiniz” diyerek ihaleye katılanları uyardı.
Kahvehane ihalesini aylık 6.500 TL fiyat veren Mehmet Serçiler kazandı.
Kahvehane ihalesinin ardından büfe ihalesine geçildi. Bu ihaledeye dfe toplam 11 kişi katıldı.
200 TL Muammen bedelle başlayan büfe ihalesini de 6.030 TL aylık bedelle Rüstem Kantar kazandı.
Son olarak yapılan ve muammen bedeli 500 TL olan 200 M2 depo ihalesini de;
C Blok 2 Nolu depoyu Şakir Kızılcık 501 TL ile C Blok 3 Nolu depoyu Terma Gıda 502 TL ile, C Blok 5 Nolu depoyu Yüksel Ahan 501 TL ile, C Blok 7 Nolu depoyu Gürsel Debreli 505 TL ile ve C Blok 8 Nolu depoyu da Nusret Koyuncu 502 TL bedelle kazandı.
A Blok 4 Nolu depo, A Blok 5 Nolu , C Blok 1 Nolu ve C Blok 6 Nolu depolara ise talip çıkmadı.



HABER VE FOTO.ALPER AVCI

KESİMOĞLU, “LAİK CUMHURİYETİN TEMEL YAPI TAŞLARI YERİNDEN OYNATILIYOR






Haber: Metin KARAKUŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli 22.Dönem Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, CHP’de 33.Olağan Kurultay süreci öncesi, CHP Babaeski İlçe Başkanlığı’nda, partilileri ile bir araya geldi.
Kurultay süreci devam eden Cumhuriyet Halk Partisi’nde, yoğun bir üye trafiği yaşanan Babaeski İlçe Teşkilatı tüm dikkatleri yaklaşan kongre sürecine çevirmiş durumda.
Mehmet Siyam Kesimoğlu, Parti binasında yaptığı konuşmada, “Laik Cumhuriyetin temel yapı taşlarının yerinden oynatıldığını belirtti.”
Kesimoğlu, daha sonra konuşmasında şunları kaydetti; “Sayın Başbakan ailelere sesleniyor en az 3 çocuk yapın diyor, diğer yandan her üniversite mezununa iş bulmak mecburiyetinde değiliz diyor. Ülke’de açlık, yoksulluk, işsizlik tahammül sınırlarını aşmış durumda, Ülkeyi yöneten, yönetemeyen iktidarın sorunlara yaklaşımı bu. Adının ne olduğu, içeriğinin ne olduğu belli olmayan, bilinmeyen sorunlarla haftalardır Ülke, kamuoyu meşgul ediliyor. Hedef gerçek sorunlar konuşulmasın, tartışılmasın. Diğer yandan 2 devlet, 1 millet dediğimiz Azeri kardeşlerimizle tarihten gelen birlik yok sayılıyor, Ermenistan ile protokol imzalanıyor. Elbette ki her iki konuda önemli, üzerinde titizlikle durulması gereken sorunlar. Ancak öncelik arz eden durumlar değil. Ayrıca bir yeri yapalım derken, bir yeri yıkmak doğru yaklaşım değil. Partimizde Kurultay süreci başladı. Ülkenin içinde bulunduğu çember her geçen gün daralıyor. Bir yandan bölücü terör yükseliyor, haritalar ortada dolaşıyor, diğer yandan devletin başına türban tamamıyla geçirildi, laik Cumhuriyetin temel yapı taşları yerinden oynatılıyor. Ve nihayet ekonomik kriz bu iki tehlikeyi taçlandırıyor. İşte bu ortamda devlet kurmuş CHP’ne ihtiyaç her zamankinden daha çok. Beklemeye tahammülü olmayan Türkiye’nin CHP iktidarına ihtiyacı var. CHP’nin de herkese ihtiyacı var. Kardeşlik, dostluk, barış, hoşgörü, dayanışma anlayışıyla hepimiz kol kola girmeliyiz, önce partiye sonra ise Türkiye’ye sahip çıkmalıyız. Gün Türkiye’ye sahip çıkma günü. Kendi aramızdaki tartışmaları bir kenara bırakıp, Türkiye’ye sahip çıkmanın yolu buradan geçiyor. Aksi durumda çıkacak olan sonucun hesabını bırakın topluma, kendi vicdanlarımıza veremeyiz. Umarım ve dilerim ki delege tespitlerimiz, kongrelerimiz bu anlayışla gerçekleşir. Sağlıklı bir yapılanma süreci ile ülkenin önünü açarız.”
Daha sonra ise, CHP İlçe Başkanı İrfan Altınel, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, 22.Dönem Milletvekili Mehmet Siyam Kesimoğlu, Emekli Tuğgeneral Vedat Şakir Korular, İlçe Sekreteri Hasan Ali Eren, İlçe Saymanı Seher Sezgin, CHP Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpulat, CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Turgut, İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Taşkın, Parti Yönetim Kurulu ve Belediye Meclisi Üyeleri ile birlikte Partiye yeni Üye olan;
Taşağıl Köyü Muhtarı Zafer Çevik, Çiğdemli Köyü Muhtarı Alaaddin Özgen, Mutlu Köyü Muhtarı Murat Yaraş, Çavuşköy Muhtarı Mehmet Kahraman, Erikleryurdu Köyü Muhtarı Raif Vuran, Karamesutlu Köyü Muhtarı Celalettin Çetin, Muammer Süer, Kubilay Özer, Âdem Eken, Adnan Üstünay, Necati Apak, Hasan Demirci, Yılmaz Kılıç, İhsan Abalı ve Üstün Öztekinel’e parti rozeti taktılar.

KENT KONSEYİ’NDEN BELEDİYE BAŞKANI HACI’YA ZİYARET


Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde, Kent Konseyi Yürütme Kurulu göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirmeye başladığı ziyaretler kapsamında, Kaymakam Mustafa Demir’den sonra bu seferde Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’yı makamında ziyaret etti.
Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen, sohbet edasında ki ziyarette; Babaeski’nin geleceği, Babaeski’nin temel ihtiyaçları ve sorunları hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, yapılan görüşmede Kent Konseyinin Komşu İl ve İlçelerin Kent Konseyleri, İlçedeki Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi Partilerin Temsilcileri, Kamu ve Özel Kuruluşlar, Babaeski Halkı ile işbirliği içerisinde çalışması gerektiği konusunda Kent Konseyi Yürütme Kuruluna tavsiyelerde bulundu.
Başkan Hacı, ayrıca konuşmasında, “başarılı işler yapabilmenin başarılı bir ekibe ve takım ruhuna sahip olmaktan geçtiğini” belirterek, şunları kaydetti;
“Kent Konseyi Yürütme Kurulu’nun da zaman içinde iyi bir ekip haline geleceğini, Babaeski’mizi marka yapmak, bir Avrupa Kenti haline getirmek için Kent Konseyi ile birlikte güzel işler gerçekleştireceğimize inanıyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında nasıl bir Babaeski görmek istiyorsunuz, bununla ilgili projeler üretin. Babaeski Belediye Başkanlığı’nın misyonu Babaeski’nin kentsel gelişimini ve Babaeski halkının yaşam kalitesini sürekli arttırmaktır. Vizyonumuz ise Belediyecilikte öncü ve örnek olmak, yerel hizmetlerin Babaeski Halkına en kısa sürede ve en iyi şekilde sunulmasıdır. Bizler bu vizyon ve misyon çerçevesinde temel görevlerimizi yerine getirirken Kent Konseyi Yürütme Kuruluda İlçemize güzel, alternatif projeler kazandıracağına inanıyorum.”
Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı İsmet İlteralp ise yaptığı konuşmasında şunları söyledi.
“Kent Konseyi olarak Babaeskimiz için Babaeski Kaymakamlığı, Belediye, Sivil Toplum Örgütleri halkımız ile birlikte işbirliği içerisinde vizyon oluşturacak projelere imza atmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Yürütme Kurulumuzu oluştururken İlçemize hizmet etme aşkına sahip, Babaeski için zamanını ayırabilecek, bütün çalışmalarda yer alabilecek, bu çalışmaları organize edebilecek arkadaşlarımıza öncelik tanıdık. Bizler Babaeski’mize hizmet etmek için büyük bir sorumluluğu üzerimize aldık. Bu sorumluluğun bilincindeyiz ve buna göre çalışmalarımızı özverili bir şekilde gerçekleştireceğiz
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...