***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

18 Eylül 2009 Cuma

Adliyeye Sevk Edilen 6 Kişiden 5'i Tutuklandı


Tekirdağ'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla adliyeye sevk edilen 6 kişiden 5'i tutuklandı İl Jandarma Komutanlığınca uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişi, adliyeye sevk edildi Zanlılardan R.C, T.D, M.Y, Ö.K. ve M.Y, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı A.E. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda, 9 kilo eroin ele geçirilmişti
KAYNAK:HABERCORLU

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü’nden basına iftar jesti


Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü , Kırklareli basınını iftar yemeğinde buluşturdu Yaklaşık 2 yıl önce Kırklarelide İl Emniyet Müdürü olarak göreve başlayan Mehmet Behzat Canbazoğlu geldiği günden bu yana yoğun çalışmasıyla birlikte İl Emniyet Müdürü olarak Kırklarelide birçok ilke imza attı. Bu ilklere bir yenisini daha ekleyen Canbazoğlu bu güne kadar Kırklarelide hiç yapılmamış bir şey daha yaparak Kırklareli basınına özel iftar yemeği verdi. Kırklareli Polis Sosyal Tesislerinde mükemmel bir organizasyonla gerçekleşen yemeğe İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu eşi Nurcan Canbazoğlu ile katılırkenYeşilYurt Gazetesi İmtiyaz Sahibi Elmas Cankurt ve gazete personeli, Kırklareli Önadım Gazetesi, İmtiyaz Sahibi Öznur Tüzün ve Önadım Gazetesi personeli, Hürfikir Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mahir Murat Altan, Hürfikir Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Fırat Çalışkan, Görünüm Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ertan Bayer, Anadolu Ajansı Kırklareli Temsilcisi Özgün Tiran, Doğan Haber Ajansı Kırklareli İl Temsilcisi Ali Ümit Ülker ve Kırklareli Merkez İlçe ile ilçelerdeki yerel radyo temsilcileri ile gazeteciler ve Emniyet Müdürü Yardımcıları ve Şube Müdürleri de katıldı.
Canbazoğlu; Basın mensupları ile aynı hedefe ateş ediyoruz
Yemekte edilen duaların ardından konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu; Basınımıza iftar yemeği vererek bir ilki gerçekleştirdik. Ama bu ikincisi olması gerekiyordu. Bundan sonra inşallah böyle bir araya gelmelerimiz sıklaşacak. Bu birleşmemizin Ramazan Ayına denk gelmesi de çok anlamlı oldu. Bunu bir gelenek haline getireceğimizi düşünüyorum. Böyle birlik beraberlik içerisinde bizler Kırklarelini daha güzel, güvenilir bir hale getirmek için çaba sarf ederken, sizlerde kamu görevi görüyorsunuz. Kamuyu doğru ve zamanında bilgilendirmek için gece-gündüz demeden bizler gibi çalışıyorsunuz. Sokakta birlikte görev yapıyoruz. Ben Komiser Yardımcılığından beri olayların içerisinde aktif görevlerde görev yaparken, bazı basın mensubu arkadaşlar bizden önce olay yerine geliyorlardı. Hatta bazı araştırma görevlilerine yardımcı olmak için Şu şahıs bize söyledi. Olayın tanığı o. Bize olayın nasıl gerçekleştiğini anlattı. Olay hakkında bilgi sahibi diyerek bizlere yardımcı olmuşlardır. Yani adaletin yerine gelmesinde de basın mensuplarının katkıları oluyor. Ben aynı hedefe ateş ettiğimiz için, sokaklarda aynı amaç doğrultusunda çalıştığımız için böyle bir yemek düzenlemeyi düşündüm dedi.
Canbaz oğlu herkesin Ramazan Ayını tebrik ederek, herkesin gelecek bayramını kutladı.
Tüzün; Kimse bize bu hassasiyeti göstermedi
Kırklarelili basın mensupları adına bir konuşma yapan Önadım Gazetesi İmtiyaz Sahibi Öznur Tüzün; Müdürümüzün her konuda gösterdiği hassasiyet gibi, bizleri de Ramazan Ayında bir araya getirerek bu çatının altında topladığı için hepimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bildiğim kadarıyla bu güne kadar bize hiçbir kurum bize bu özeni ve saygıyı göstermedi. Kendisine bütün şehir halkı adına, şehrimize getirdiği huzur güven, çalışma şevki ve hassasiyetinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum dedi.
Samimi bir ortamda gerçekleşen iftar yemeği konuşmaların ardından sona erdi.
Kaynak : YEŞİLYURT GAZETESİ

Fen İşleri Müdürlüğü Yeni Yollar Açıyor




Çorlu´nun çeşitli bölgelerinde yol yapım ve onarım çalışmalarını yürüten Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni yollar açıyor. Atatürk Bulvarı´na alternatif olarak yapılan Bülent Ecevit Bulvarı´nda birinci etabı olan Tekirdağ Yolu ile Cumhuriyet Parkı arasındaki bölgede zemin dolgu çalışmaları önemli ölçüde tamamlanırken, Atakent Bölgesi´nde de çalışmalar yürütülüyor. Bu bölgede Bulvar Yolu altyapısı hazırlanırken yeni açılacak Mimar Sinan Lisesi´nin yerleşkesine geçiş yolu yapımına başlandı. Yapılan bu çalışmalarla sonra Mimar Sinan Lisesi ve Devlet Hastanesi açılana kadar bölgedeki ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi planlanıyor.
Fen İşleri Ekipleri diğer bölgelerde de çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Asfalt Şantiyesi´nin devreye girmesinden sonra asfalt çalışmaları başlatılan Sağlık Mahallesi´nde sona gelindi. Anacadde ve işlek yolların tümü asfaltlanırken, son olarak Ahmet Yasevi Caddesi ve bağlantı bağlı sokakları sathi asfalt ile kaplandı. Asfalt Serim Ekibinin çalışmalarını yerinde takip eden Fen İşleri Müdürlüğü Personeli Fahri Sarışın, gelinen noktayı değerlendirerek, "Sağlık Mahallesi&8217;nde çalışmalarımızı önemli ölçüde tamamladık. Arka bölgelerde bulunan birkaç cadde ve bağlantı sokaklarına asfalt döktüğümüzde Sağlık Mahallesi´nde asfaltsız yol kalmayacak."dedi.
Ekiplerin çalışmaları sürerken mahalle sakinleri de Fen İşleri Personeliyle sohbet ederek yol çalışmalarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Öte yandan asfalt şantiyesinde doğalgaz ısıtma sistemine geçildi. Kurulduğu dönemde kömürlü ısıtma sistemine sahip olan şantiye gelişen teknolojinin şartlarına uyarlanarak doğalgaz sistemi ve ekipmanları monte edildi. Doğalgazlı ısıtma sistemiyle yapılan ilk çalışmanın ardından açıklamalarda bulunan Şantiye Şefi Ahmet Eroğlu, "Doğalgazlı ısıtma sistemine geçilmesiyle birlikte kömürlü ısıtmada oluşan duman ortadan kalktı. Ayrıca şantiyenin çalışma kapasitesinde yüzde 20´ye varan oranlarda artış olacaktır. Böylelikle şantiyede hava kirliliği olmayacak ve daha verimli bir ortamda çalışılacaktır."diye konuştu.



HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI




Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Gaziler Günü münasebetiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şubesi’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Derneğin işlettiği çay bahçesinde düzenlenen kutlama etkinliği Belediye Başkan Yardımcıları; Serhat Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt, Belediye Başkan Vekili Hasan Toprak, CHP İlçe Başkanı Emre Köprülü’nün ve dernek üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, dernek üyesi gazilerle bir süre samimi bir ortamda sohbet etti. Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapan Baysan, “Gazilik ve şehitlik bir insanın Allah katında erişebileceği en yüksek mertebelerden biridir. Bizler bugün bağımsızlığımızı gazi ve şehitlere borçluyuz. Eğer onlar olmasalar bizler de bu konumda olmazdık. Çatışmaların sürdüğü, şehit verdiğimiz şu günlerde Gaziler Günü daha fazla önem arz etmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.”dedi.
Dernek üyelerinin alkışlarla desteklediği konuşmasını tamamlayan Baysan, daha sonra dernek üyelerine üzerinde Atatürk’ün resmiyle imzası olan saatler hediye etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çorlu Şube Başkanı Burhanettin Binnaz, “Atatürk bizim için en büyük hediyedir. Böyle özel bir günde bizlere verilecek daha anlamlı bir hediye olamaz. Bu özel hediyeden dolayı çok teşekkür ediyorum.”dedi. Daha sonra derneği temsil eden flamayı ve rozeti Baysan’a takdim etti. Gaziler Günü kutlama etkinliği Şeker Bayramı arifesi olması nedeniyle bayramlaşmayla sona erdi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

KIRKLARELİ VALİSİCENGİZ AYDOĞDU'NUN 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ MESAJI


Türk Milleti, tarihi boyunca bağımsızlığını ve özgürlüğünü korumak için sayısız zorluklara katlanmıştır. Millet olarak bu zorlukları aşmada hepimizin payı olsa da asıl pay sahipleri bu zorluklar karşısında göğüslerini siper ederek canlarını ve kanlarını feda eden şehit ve gazilerimizdir.

Onları, Devlet ve Millet olarak her zaman saygıyla ve hayırla yad etmek mecburiyetindeyiz. Türkiye Cumhuriyeti, onların paha biçilmez fedakarlıkları sayesinde yolunda hızla ilerlemektedir.

Şehit ve gazilerimizle gurur duyuyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bu anlamlı gün dolayısıyla başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi bir defa daha rahmet ve şükranla anıyor, özgürlüğümüzün, bağımsızlığımızın, bölünmez bütünlüğümüzün simgesi olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

HAYRABOLU BELEDİYE BAŞKANI HASAN İRTEM’E ÖĞRENCİLERDEN ZİYARET


Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu’da ilköğretim haftasının başlaması nedeniyle Hisar İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan bir grup öğrenci öğretmenleri nezaretinde Belediye Başkanı Hasan İRTEM’i makamında ziyaret etti. . . .
Öğrenciler Belediye Başkanı İRTEM’den okulları ve parklardaki oyun alanları konularında bazı isteklerde bulundular. . .
Belediye Başkanı Hasan İrtem’de eğitim ve öğretimin insan hayatında çok önemli bir yeri olduğunu, ilköğretim davasının insan olma, millet olma davası olduğunu vurgulayarak, yurt kalkınmasının gerçekleştirilebilmesinde ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine erişileceğini belirtti. . . Belediye Başkanı İrtem, belediyenin yaptığı ve yapacağı çalışmalar hakkındaki projelerini öğrencilerle paylaşırken, öğrencilere kitap hediye etti.

HAYRABOLU BELEDİYESİNDEN RAMAZAN AYINA ÖZEL “KARAGÖZ MUSİKİSİ HAYAL ŞARKILARI” KONSERİ



Tekirdağ iline bağlıHayrabolu Belediye Başkanlığı tarafından Ramazan ayı nedeniyle düzenlediği “Karagöz Musikisi Hayal Şarkıları” konseri Belediye Kültür Merkezinde verildi. Kültür ve Turizm Bakanlığının Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu tarafından gerçekleştirilen “ Karagöz Musikisi Hayal Şarkıları” konseri vatandaşlardan tarafından çok beğenildi. Konserde sanatçılar tarafından Türk musikisinin en güzel örnekleri verilirken, Kültür Bakanlığı sanatçısı Mehmet Aziz Baycan’da geleneksel Karagöz ve Hacivat sunumlarıyla izleyenlere eğlenceli dakikalar geçirtti. Belediye Başkanı Hasan İrtem konser sonrasında yaptığı konuşmasında, belediye olarak Ramazan ayına özel kültür etkinliği düzenlediklerini belirterek, sanatçıların geleneksel kıyafetlerle seslendirdikleri şarkıların, karagöz ve Hacivat sanatçısı tarafından sunulan oyunların, Türk musikisi ve sanatının en güzel örnekleri olduğunu, sanat dolu bir gece yaşattıkları için Edirne Türk Müziği Topluluğuna teşekkür etti. Belediye Başkanı İrtem, topluluğu ilerleyen günlerde tekrar ilçede misafir etmek istediklerini belirterek, topluluk müdürü Sezai Irmak’a ve ses sanatçısına plaket ve çiçek verdi. Konsere Kaymakam Ali Fuat Türkel, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Levent Ünal, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI OKUL MÜDÜRLERİ İLE İFTARDA BULUŞTU


Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, okul müdürleriyle öğretmenevi’nde düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek başta olmak üzere Milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri ve okul müdürleri katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, milli eğitimin her zaman yanında olduklarını belirterek, “Göreve geldiğimiz günden bu yana asfalt ekiplerimiz acil yapılması gereken bölgelerde çalışmalarını aralıksız sürdürdüler. Okullarımızda da çalışmalara başladık. Tüm okullarımızın bahçe düzenlemelerini yapmaya çalışacağız” dedi. Milli Eğitim Müdürü Üner Dilek de milli eğitime hizmetlerinden dolayı Başkan Dalgıç’a teşekkür ederken, bundan sonra da belediye başkanımızdan desteğini sürdürmesini istediklerini söyledi. Yemeğin ardından program karşılıklı fikir alışverişi şeklinde devam etti.
KAYNAK:TEKİRDAĞ BELEDİYE SİTESİ

ÇERKEZKÖY İŞ OKULUNUN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI
















Tekirdağ ili Çerkezköy İlçesinde yapılacak olan Çerkezköy İş Okulunun temel atma töreni Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK in katılımıyla gerçekleştirildi. Düzenlenen törene Tekirdağ Valisi Kemelk in yanı sıra TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin AKBULUT, Tekirdağ Milletvekilleri Necip TAYLAN, Enis TÜTÜNCÜ, Kemalettin NALCI, Çerkezköy Kaymakamı A.Akın VARAICIER, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali ERTEM, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet DEMİRBİLEK, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Üner DİLEK, Hayırsever Müjgan-Serkan KARAGÖZ ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan Hayırsever Serkan KARAGÖZ yaptığı konuşmada; özellikle böyle bir okullu yapmayı 15- 20 yıldan beri düşünüyordum. Eşimle birlikte yılların verdiği çalışmalarımızla bugünlere geldik ve okulun yapılabilmesi için bugün buradayız. Ancak bundan önce bazı gelişmeler var onları da aktarmadan geçemeyeceğim. Zira ilk başta bizim düşüncemiz normal bir ilköğretim okulu yaptırmaktı. Ancak Çerkezköy Belediye Başkanımız Ali ERTEM beyle eşimin görüşmesinden sonra Sayın Başkan bize Çerkezköy de bir zihinsel engelliler okuluna çok büyük ihtiyaç olduğunu söyledi. Fakat bu fikir bizim sadece düşüncemizde kalmıştı. Ancak daha sonra bu fikrimizi Sayın Çerkezköy Kaymakamımız öğrenince bize bu konuda yardımcı oldular. Daha sonra şuanda Konya Valisi olan eski Valimiz Sayın Aydın Nezih DOĞAN ın haberi oldu. Bu üç tane güzel adamın bizi ikna etmeleri neticesinde bu okulu yapmaya karar verdik. Bu arada Sayın Belediye Başkanıma bize böyle güzel bir okul yeri verdiği için huzurlarınızda teşekkür etmek ve onu alkışlamak istiyorum. Sayın Kaymakamım Akın beyin bizlerle gece gündüz çalışarak bu işin yol almasında müthiş şekilde emeği geçti. Ona da burada saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum. Aynı şekilde unutulmaz adam Sayın Tekirdağ Eski Valimiz Aydın Nezih DOĞAN beye buradan sevgiler sunuyorum. Çünkü bu okulun yapılması için Sayın Valimiz bizi Tekirdağ da faaliyet gösteren ve bizim de aynısını yapacağımız okula götürerek gezdirdi. Okulda bulunan öğrencileri gördüğümüzde inanın yüreğimiz cız etti ve ondan sonra dedik ki; bu okulu bir an önce yaptıralım. Ona da buradan şükranlarımı sunuyorum. Tabii ondan sonrası var ki Sayın Valimiz Zübeyir KEMELEK ayağının tozuyla geldi. Hemen bu işe soyundu, Bizlere yardımcı oldular. Her konuda bizimle beraber oldular. Biz okulun temel atma törenini bu Ramazan Ayı içerisinde yapmak istiyorduk. Bir Cuma günü olsun diye aklımızdan geçiriyorduk. Ancak öyle bir gün geldi ki bugün hepinizin bildiği gibi Kadir Gecesi… Böylesi güzel bir günü belirledik. Başta Sayın Valimiz olmak üzere bizi burada yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum, dedi. Tören atma töreninde konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali ERTEM de yaptığı konuşmada; bugün gerçekten Belediye Başkanı olarak ta benim en çok gurur duyacağım günlerden birini yaşıyoruz. Çerkezköyümüz için gerçekten çok ihtiyaç olan engelli çocuklarımızın yetişecekleri, topluma kazandırılacakları İş Okulunun temelini atmak için bir araya geldik. Serkan Bey konuya deyindi ama bende kısaca belirtmek istiyorum: Serkan Bey okul yapmaya karar verdiğinde bende eşiyle görüştüğüm zaman İlköğretim okulu her zaman yapılabilen bir şeydir ama engelli çocuklarımızın eğitilecekleri ve onların meslek edinecekleri bir okulun hayata kazandırılması çok daha anlamlı olacaktır. Böyle bir şey düşünürsek daha iyi ederiz, demiştim ve bizi kırmadılar. Bu iş üzerine yoğunlaştılar ve o gün planlamış bu mutlu günü birlikte yaşıyoruz. Benimde bu işte payımın olması mutluluk verici, sevindirici bir şey. Az önce Serkan KARAGÖZ kardeşim Belediye Başkanına teşekkürlerini ilettiler. Ama burası Çerkezköy halkının yeridir. Ben bu okulun yapılması için Belediye Meclisinde yeri veren Belediye Meclis üyelerine de teşekkür ediyorum. Değerli misafirler engelliler okullu çok önemli. Çünkü bu çocuklarımızın eğitimi devletin anayasal görevidir. Engellilere sahip çıkmak ve bir engelliyi 40 adım yolda yürütene cennetin vaat edildiği bir inançtan gelen insanlar olarak, toplum olarak, hakikaten devlet olarak bu işe emek vermek durumundayız. Engelli çocuklarımızın topluma kazandırılması, sosyal hayata kazandırılması beceri elde etmeleri ve onların sadece tüketici anlamda kalmayıp üretici anlamda bu toplumun içinde yer alması için hepimizin gayret göstermesi gerekir, dedi. Törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı A. Akın VARICER ise yaptığı konuşmada; devletin temel görevi anayasamızda ifade edildiği üzere kişilerin temel hak ve hürriyetlerini sınırlayan her türlü engellerin ortadan kaldırılmasıdır. Bugün burada sosyal bir engelin ortadan kaldırılması ile ilgili bir adım atıyoruz. Kimse eğitim – öğretim özgürlüğünden hakkından mahrum bırakılamaz. Belki sadece her yıl 80- 90 derslik yapma ihtiyacımız olan bir İlçede sadece sağlıklı evlatlarımızın değil bizlere ihtiyacı olan özel eğitime ihtiyacı olan yavrularımızı da düşünerek böyle bir okulu yapmaya adım attık, dedi. Tekirdağ Milletvekili Kemalletin Nalcı da konuşmasında; gerçekten bu ekonomik düzeyde, böyle bir yatırıma cesaret ettiği için ve kendi kazançlarından bir şeyler aktararak toplumsal sorumluluğunu yerine getirdiği için Serkan – Müjgan KARAGÖZ ailesini tebrik ediyorum ve Çerkezköyde, İlimizde ve ülkemizde bu durumdaki insanların kazançlarının belli bir kısmını da kendi yaşadıkları bölgelerdeki soysal projelere yatırmasını temenni ediyoruz, dedi. Tekirdağ Milletvekili Enis TÜTÜNCÜ de yaptığı konuşmada; bu güzel eserin bitirilmesinde Çerkezköy de kazanç sağlayan insanlarımızın da yardımı olacaktır. Bu güzel eserin başkalarına da, hepimize de emsal olmasını ve diğer başka eserleri de peşinden süreklemesini temenni ediyorum, dedi. Tekirdağ Milletvekili Necip TAYLAN ise yaptığı konuşmada; ben çok fazla söylenecek söz olmadığı kanaatindeyim Çünkü yapılan iş ortada niyet ortada çok söze hacet yok. Çağdaşlaşmış ülkelerin eğitime vermiş olduğu yatırım daha fazladır. Cumhuriyet tarihinde son 5 yılda genel bütçeden milli eğitime ayrılan pay birinci sıradadır. Müjgan – Serkan KARAGÖZ çiftçinin yapmış olduğu bu iş çok hayırlıdır. İki tür hayırlıdır ülkelerin başarıları çağdaşlaşmaları ve ekonomileri eğitimle doğru orantılıdır. Engellileri öne çıkarıp böyle bir faaliyette bulunmaları da takdire şayandır, dedi. Törende konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeedin AKBULUT da yaptığı konuşmada; insana yapılan yatırım en hayırlı en büyük yatırımdır. İşte bu insanlar bunun farkına varan insanlardır. Her hayır önemlidir. Her hayrın bir yeri vardır ama insana yapılan yatırım yatırımların en büyüğü en değerlisidir. Ben bu insanların elini öpüyorum. Bu muhteşem insanlar topluma Tekirdağa Türkiyeye örnek oluyorlar. Böyle insanlara ihtiyacımız var. Bu yapılan okul sadece Çerkezköye hitap etmeyecek. Bu okula Çorludan, civar köylerden böyle okul olmayan İllerden öğrenciler gelecek. Hem ilköğretim okulu yapıyoruz hem de onlara iş öğreterek topluma kazandırıyoruz, dedi.
Törende konuşan Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK ise yaptığı konuşmada; çok kısa bir süre önce Serkan – Müjgan KARAGÖZ çiftiyle burada bir okul yapılmak üzere protokol imzalamıştık. Çok kısa bir sürede temelini hazırlamış olduğunu görmekten ve birlikte atmaktan büyük memnuniyet duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tabii ülkemizin % 10 -12 civarında bir engelli nüfusu olduğu bilinmekte, bu oldukça yekun teşkil etmekte bunlarında eğitim haklarından faydalanması için gerek devlet imkanlarıyla gerekse hayırsever imkanlarıyla yatırımlarımızı bu yöne doğru yönlendirmeye çalışıyoruz. Şuanda temelini atmakta olduğumuz okulumuz; bodrum, zemin ve artı üç kattan oluşmakta toplam 13 derslik artı atölyeler ve laboratuarlar gibi birçok bölümlerden oluşmakta, normal şartlarda 35 derslikli bir okula bedel büyüklükte bir bina olacaktır. Öyle zannediyorum ki önümüzdeki yıl eğitime hazır hale gelecektir. Değerli Çerkezköylüler burada hem okul öncesi (4-7 yaş) yaştaki zihinsel engelli çocuklarımız hem de 7-14 yaş arası çocuklarımız eğitim görecek. Küçük yaştaki çocuklarımız kendilerinin öz bakımlarını sağlamayı öğrenecekler. İleriki yaşlarda ise okuyabilenler okuma yazma veya iş atölyelerinde en azından meslek öğretme gayretleri içinde olacağız. Burada her şeyden önce kendi kendilerine öz bakımlarını sağlayabilmeleri, toplumla sosyalleşmiş bir halde toplumun içinde bunları görmemiz lazım. Bu okul İlimizde bu amaçla kurulan ikinci okul olacak. Belki Tekirdağ da bundan sonraki dönemde de benzer bir okul yapmak gerekebilir. Bunların çalışmalarını da yapıyoruz. Ben bu okulun yapımını üstlenen Karagöz ailesini İlimiz adına kutluyorum. Okulumuzun arsasının hazırlanmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum dedi.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİNDEN HAVA KİRLİLİĞİ TOPALNTISI


Tekirdağ İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen Tekirdağ ilinde Hava Kirliliğinin Nedenleri ve Çözüm Önerileri konulu toplantı Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK in katılımıyla Valilik Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.
Daire Müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Kemelek yaptığı konuşmada; buradaki sunum ve bilgilendirme sonucunda Tekirdağ ın hava kirliliği bakımından riskli bir yer olduğu ve yapmamız gereken çok şey olduğu görülüyor. Bu çözümlenemeyecek bir sorun değil. Tekirdağ Merkezindeki kirlilik ısınmadan kaynaklanan kirliliktir. Yani, sobalarda, kaloriferlerde yakılan yakıtın oluşturduğu kirliliktir. Bir Çin atasözünde deniyor ki; güneşi istiyorsan karanlıktan çık. Biz de temiz havayı istiyorsak çözümü kolay. Doğalgaza geçmek lazım. Biz daha öncede bu konuyla ilgili çalışma yapmıştık. Buradan da elde ettiğimiz bilgiler ışığında başta kamu kurum ve kuruluşlarının doğalgaza geçmek konusunda öncülük yapmak gibi bir görevimiz var. Zaten halkımızın da bir kısmı doğalgaza geçmiş durumda. Tabi belli bir yoğunluğa ulaştığımız zaman biz kalitesiz kömürü yasaklama yoluna da gidebiliriz. Ama şuanda halkın yüzde 90 ı bu kömürü kullanıyorsa, bu kadar halkı da karşımıza almak mümkün değil. Biz en azından bu ilin ısınma sorununda doğalgaz kullanımını çok önemli rakamlara çıkarttığımız takdirde hava kirliliğinin çözümü konusunda önemli ölçüde yol almış oluruz. Özellikle 2010 yılında biz kamu kurum ve kuruluşlarında, hastanelerimizde, okullarımızda doğalgaza geçme seferberliği yapmamız lazım. Burada bahsedilen şeyler şakaya gelir şeyler değil. Çok ciddi sonuçlar doğuran bir kirlilikten bahsediliyor. Tekirdağ vergi tahsilatı, üniversiteye giriş oranı vb. konularda ilk sıralarda yer alırken hava kirliliği konusunda Türkiye de en kötü durumdayız. Bu durumu çözmek durumundayız. Kamu kurum ve kuruluşlarında yetkili arkadaşlarımızın bu konuya önemle eğilmelerini ve programlarını yaparken doğalgaza geçme ile ilgili hazırlıklarını şimdiden yapsınlar. Hepimizin daha temiz hava şartları içerisinde yaşamamız gerekiyor. Hava kirliliğini etkileyen unsurlar içersinde mutlaka şehir planlamasının da önemli etkileri bulunmaktadır. Cadde ve sokakların yönlerini rüzgar yönü, yağış alma durumu, sel riski ihtimali gibi verilere göre belirlememiz gerekiyor. Mesela Tekirdağ Hükümet Konağı 1908 yılında yapılmış. Önüne bakarsanız denize doğru gidiyor. Çünkü hakim rüzgar oradan geliyor. Hem nefes almak için hem de havanın akımını sağlamak için caddenin yönünü bundan 100 sene önce öyle yapmışlar. Bizde bugün planlamalarımızı bu kriterlere göre yapmamız lazım. Bunların da gerçekten çok önemli katkısı oluyor. Ama biz kirlilikten kurtulmak istiyorsak doğalgaza geçmemiz gerekiyor. Bunun tartışılacak başka bir yönü yok. doğalgaza geçemeyecek yerlerde ise daha zenginleştirilmiş ve yıkanmış kömürlere yönelimin sağlanmasına çalışılacak. Bizim öncelikli hedefimiz doğalgaza geçmek ve alternatif enerji imkanlarından faydalanabilmektir. Güneş enerjisi, rüzgar enerjisi imkanı varsa bunlara yönelmektir. Rüzgar enerjisi ile ilgili Şarköy ilçemizde çalışmalar devam ediyor, dedi.

Gazetecilere ev sahibi olma fırsatı

Trakya Gazeteciler Derneği (TGD) gazetecilere TOKİ aracılığıyla yaptırılacak konutlar için ön talep topluyor. TGD Başkanı Lütfü Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada, TGD'nin 9. Olağan Genel Kurul toplantısında üyelerinin, TOKİ aracılığıyla konut sahibi yapılması için girişimlerde bulunmak üzere yönetik kuruluna yetki verildiğini belirtildi. Talebin TOKİ yetkililerince olumlu karşılandığını bildiren Karakaş, şunları kaydetti: ''TOKİ yetkilileri ile yaptığımız görüşmede TGD üyelerine uygun şartlarda konut yapımı ya da yapılan konutlardan tahsis edilmesi talebimize olumlu yaklaşılmıştır. Elimizde somut veri ve bilgilerle TOKİ yetkilileri ile görüşmeler yapabilmemiz için bu olanaktan yararlanmak isteyen, konut ihtiyacı bulunan gazetecileri tespit etmek amacıyla ön talep kaydı yapılacak.'' TOKİ'den konut almak isteyen gazetecilerin başkan vekili Orhan Doğan'la iletişime geçmesi gerektiğini ifade eden Karakaş, ''TOKİ'den konut almak isteyen ihtiyaç sahibi gazeteci arkadaşlarımız bu çalışmayı koordine edecek başkan vekili Doğan'la 0 284 212 27 45 numaralı telefon, 0 284 225 32 28 numaralı faks ve trakyagazeteciler@gmail.com elektronik posta adresini kullanarak iletişime geçebilirler'' dedi.
KAYNAK:www.22haber.com
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...