***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Kasım 2009 Perşembe

Çorlu CHPden Jet ihraçlar...

Çorlu Belediyesi eski Başkanı Altan Ersin, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası eski Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Ersin ve anneleri Leman Ersin’in İl Disiplin Kurulunca partiden ihraçları onaylandı
CHP, Tekirdağ ilinde parti içinde sıkıntı yaratan ve parti suçu işleyenler hakkında tüzüğün yasal maddelerini aynen uygulayarak, ihraç sistemi geçte olsa hayata geçir-meye başladı.
Çorlu halkının 29 Mart 2009 seçimlerinde Başkan seçtiği Altan Ersin (halen Silivri cezaevinde tutuklu) ve ekibinin belediyede yaptığı olumsuz icraatlar ve partiyi takmama gibi fiilleri işlemeleri nedeniyle CHP Çorlu İlçe Yönetimi tarafından Tekirdağ İl Disiplin Kuruluna sevk edildiler.
Önceki gün Tekirdağ CHP İl Disiplin Kurulu yaptığı önemli toplantıda aşağıda ismi bulunanların CHP’den ihraçlarına karar verdi.
İLK ETAPTA İHRAÇ
EDİLENLER
Altan Ersin (geçen dönem Çorlu Belediye Başkanı)
Tarkan Ersin (geçen dönem Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı)
Leman Ersin (Altan ve Tarkan Ersin’in anneleri)
Gülseren Bükülmez
Ali Haydar Sevgi (Yenice Beldesi eski Belediye Başkanı)
Elmas Sevgi (Ali Haydar Sevgi’nin eşi)
Ali Dolu (Yenice Beldesinden)
Nazif Günay
Kendileri ile görüştüğümüz Tekirdağ CHP İl Başkanı ve CHP Çorlu İlçe Başkanı Avukat Emre Köprülü,
“CHP yasaların, tüzük ve yönetmenliklerin harfiyen uygulandığı ve uygulanacağı parti olacaktır. Halk bize güvendi son Belediye seçimlerinde ve İl Genel Meclisi seçimlerin de rekor düzeyde oy verdi ve adaylarımızı iş başına getirdi. Halkın güvenine layık olmak bizim boynumuzun borcudur. Bu nedenle parti tüzük ve yönetmeliklerine biz dahil tüm partililer uymak zorundadır. Atatürk’ün ve İsmet İnönü’nün kurduğu CHP örnek olmalıdır. Geçmişte hata yapanlar ve partiyi zora sokanlar tabi disiplin kuruluna sevk edilerek partiyle ilişkileri kesilecektir. Verilen kararlara saygılı olmak zorundayız” dediler.
Önümüzdeki günlerde CHP’de geçmiş dönemlerde zarar veren bazı isimlerin daha disiplin soruşturması sonunda ihraçlarının gündeme geleceğini öğrenmiş bulunuyoruz.
KAYNAK.ÇORLUDEVRİMGAZETESİ

Vize’nin toprağından tarih fışkırıyor


Kırklarelinin Vize İlçesi Mehmet Akif Mahallesi Atatürk İlköğretim Okulu karşısında bulunan alanda öğrenciler için oyun alanı oluşturma çalışmaları sırasında greyder ile düzeltme yaptırmak isteyen Atatürk İlköğretim Okulu Müdürlüğü, toprağın bir karış altından çıkan mermer işlemeli kaide nedeniyle çalışmaları yarıda bırakmak zorunda kaldı. Okul Müdürlüğü futbol sahası için ayrılan alandan mermer işlemeli olduğu tespit edilen kaidenin çıkması üzerine durumu Müze Müdürlüğü yetkililerine bildirdiler. Bölgeye gelerek incelemeler yapan Müze Müdürlüğü yetkilileri, Roma Dönemine ait olabileceğini düşündüklerini bildirdi. Trakya Üniversitesi Sanat Tarihi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç çıkan tarihi eser ile ilgili; Çıkan parça tipik Arşitrav parçası. Apidevi bir Kamu binasının cephesinin üst köşesine ait bir mimari parça. IV. Kotysin yaptırdığı kamu binalarından birine ait olmalı. Zaten Çömlek Tepe onun Roma Tanrıları için yaptırdığı tapınağın bulunduğu yer diyerek görüş belirtti.

KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

ZABITA REKLAM PANOLARINI SÖKÜYOR














Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yol kenarlarına kaçak ve gelişigüzel kondurulmuş reklâm ve tanıtım panolarını söküyor.
Anayolların kenarlarına İlan ve Tanıtım Yönetmeliği’ne aykırı bir şekilde konulan reklâm ve tanıtım panoları görüntü kirliliği yaratarak şehir estetiğini olumsuz yönde etkiliyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri bu sorunu çözmek amacıyla bir çalışma başlattı. Öncelikli olarak Türkgücü Köyü Mevkii’nde ve Çerkezköy Yolu’ndaki reklâm ve tanıtım panoları sökülürken çalışmaların ilçe genelini kapsayacak şekilde genişletileceği kaydedildi.
Zabıta Müdürü Birol Uçar, yaptığı açıklamada yol kenarlarında görüntü kirliliğine neden olan ve sürücülerin görüş alanını daraltarak trafik akışını olumsuz yönde etkileyen reklâm ve tanıtım panolarının söküldüğünü belirtti. Karayolları Müdürlüğü’nün de talebi doğrultusunda Çorlu’nun İstanbul, Çerkezköy, Tekirdağ ve Edirne istikametlerindeki giriş yollarında bulunan reklâm ve tanıtım panolarının söküleceğini söyleyen Uçar, panoları asan firma yetkililerinin uyarıldığını ifade etti. Ana arterlerde görüntü kirliği yaratan reklâm ve tanıtım panolarının yeşillendirilen alanlarda bulunan fidanların gelişimini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Söz konusu panoları asan firmalarının kira bedelleri ödemediğini ve birçoğunun da kaçak olduğunu vurgulayan Uçar, yapılan denetimlerin ardından Çorlu’daki bütün kaçak panoların kaldırılacağını ve yenilerinin kurulmasına izin verilmeyeceğini sözlerine ekledi
HABER VE FOTO:ONUR EREN

AYTÜL AKAL GÜRSOYLAR KOLEJİNDE










Öğrencilerin sosyal ve bireysel gelişimlerine destek veren, onların, toplumsal duyarlılık, spor, sanat ve edebiyat alanlarında bilinçlenmelerini sağlamak için sürekli projeler geliştiren Özel GÜRSOYLAR KOLEJİ, Dünya Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla çocuk kitapları yazarı Aytül AKAL’ı öğrencileriyle buluşturdu.
İsveç’in en önemli yazarlarından Astrid Lindgren adına her yıl verilen ve dünyanın en büyük hatıra ödülü olan ALMA Onur Ödülü 2010 yılı Türkiye adayı Aytül AKAL, Gürsoylar Kolejinde çocuklarla bir dizi söyleşi gerçekleştirdi ve kitaplarını imzaladı. 18 Aralık 2009 Çarşamba günü Gürsoylar Koleji tiyatro salonunda gerçekleştirilen söyleşide, öğrenciler için yaş gruplarına göre iki oturum yapıldı. İlk olarak okul öncesi,1. ve 2. sınıf öğrencilerinin katıldığı oturumda, AKAL öğrencilere yazma serüvenine nasıl başladığını, ilk yazdığı kitabı neden ve hangi duygularla yazdığını anlatarak ilk kitabını canlandırma şeklinde öğrencilere aktardı. Drama eşliğinde masalı dinleyen öğrenciler, dikkatlerini bir an olsun yazardan ayırmadan, masalı yaşıyormuşçasına heyecanlandılar. Kitapların okuyucuya hissettirdiği duygulardan, kitap okumak ya da dinlemek için çocukların yardım isteyebileceği kişilerden örnekler veren Aytül AKAL, çocukların anne ve babalarıyla dışarıya çıktıklarında mutlaka kitapçıya uğramaları için ısrar etmelerini istedi.
İkinci oturumda büyük yaş grubuyla bir söyleşi gerçekleştiren AKAL, öğrencilere kitapların ve okumanın gerekliliği hakkında bilgiler verdikten sonra, küçük yaşlardan itibaren kitaplarını okumuş öğrencilerden gelen soruları yanıtladı ve kitapları üzerine konuştu. Yazarın, masal ve hikayelerindeki kahramanları nasıl oluşturulduğunu, olayların gerçek olup olmadığını merak eden öğrenciler, yazarı dikkatle dinlediler. Daha sonra hikaye ve şiirlerinden örnekler okuyan AKAL, son olarak çocuklar için kitaplarını imzaladı.
Söyleşi sonunda Özel Gürsoylar Koleji Anı Defterini imzalayan yazar, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi
Aytül AKAL kimdir?
Çocuklarla yaptığı edebiyat söyleşileri ve hazırladığı nitelikli edebiyat eserleriyle topluma okur kazandırmayı amaçlayan Aytül AKAL, 1998-2003 yılları arasında beş yıl boyunca Cumhuriyet Kitap Eki'nde haftalık "Çocuklar İçin Kitaplar" sayfasını hazırlayarak, çocuk kitapları hakkında tanıtım ve eleştiriler yazdı; yazar, çizer ve çevirmenlerle röportajlar yaptı. Çocuk yazını alanında gerçekleşen sempozyumlarda bildiriler sundu; üniversitelerde konferanslar verdi. Öykü ve masalları Türkçe ders kitaplarında yer aldı.
1973'den beri yayın hayatında olan Akal'ın, 2-15 yaş arası çocuklar için 100'e yakın kitabı yayımlandı. Gençler ve yetişkinler için öyküleri 1998'de"Beni Bırakma Hayat" ve 2001'de "İki Ucu Yolculuk" başlıklarıyla Bilgi Yayınevi'nde, 2008'de ise yenilenerek Uçanbalık Yayınları tarafından yayımlandı. 2006'da, okullarda giderek artan şiddete karşı, çocuklarda duyarlılık geliştirmek amacıyla Hani Her Şey Oyundu projesini hazırladı, derleme kurulundaki 8 arkadaşıyla birlikte gönüllü çalışarak projeyi 11 ile ulaştırdı. Bu alandaki çalışmaları halen sürüyor. 2008'de "Yol Boyunca Renkler" projesini hazırladı ve 23 Nisan 2009 Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında çocuklara armağan edilmesi önerisiyle TBBM'ye sundu. TBBM tarafından onaylanan proje için çalışmalar halen sürmekte.
Çocuk Müzeleri Araştırma ve Kültür Derneği (Ankara) ve Oyun Yazarları ve Çevirmenleri Derneği kurucu üyesi olan AKAL’ın, yabancı dillerde basılmış birçok kitabı bulunmaktadır.
'ALMA Onur Ödülü' nedir?
İyi yazın çocuğa dünyada bir yer verir
Aytül Akal, İsveç'in en önemli yazarlarından olan Astrid Lindgren adına, en iyi çağdaş çocuk ve genç yazınını mükâfatlandırmak için her yıl düzenlenen dünyanın en büyük hatıra ödülü, 2010 yılı Türkiye adayı seçildi.
Aynı ödül için, TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) ise ülkemizi temsilen kurumsal aday oldu...
2010 yılı adayları arasında çeşitli ülkelerden 170 yazar, ressam ve kurum bulunmaktadır.
Ödüller, Mart 2010 tarihinde açıklanacaktır
_______________________________________________________________________

TEKİRDAĞ MİLLET VEKİLİ NALCIDAN AHŞAP BİNALARLA İLGİLİ SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Ertuğrul GÜNAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini arz ederim.
Saygılarımla. 21.10.2009
Kemalettin NALCI
Tekirdağ Milletvekili
Sorular :
1. Tekirdağ’da tarihi birinci sınıf sit bölgelerinde bulunan ahşap yapılar kaderlerine terk edilerek birer birer yıkılmaktadır. Anıtlar kurulunda tescilli bu tarihi binaların yıkılmasını engelleyerek Tekirdağ’ımıza tekrar kazandırılması için bir çalışma planlanmakta mıdır?
2. Bahsedilen evler, Tarihi Eserleri Koruma Anıtlar Kurulu’nun kontrolünde midir? Kontrolünde ise neden herhangi bir müdahale gerçekleştirilmemektedir?
3. Tekirdağ Nushetiye Sokak Numara 9’da bulunan ve yıkılmak üzere olan bina için herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur?

BUĞDAYDA KALİTE VE ÜRETİM POLİTİKALARIKONULU PANEL DÜZENLENDİ














Tekirdağ Valiliği,Tarım İl Müdürlüğü,Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanlığınca 18 KASIM 2009 Çarşamba günü, Üretici ve üretici örgütleri, Un sanayicileri, tohum sektörü,araştırmacılar ve akademisyenlerin katılımı ile “BUĞDAYDA KALİTE VE ÜRETİM POLİTİKALARI” konulu panel Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK’in teşrifleriyle gerçekleştirildi.
Tekirdağ Valisi Açılış Konuşmalarında; “Ülkemizde 2008 yılı verilerine göre 80.900.000 Dekar alanda buğday ekilişi yapılmakta olup 17.782.000 ton buğday üretilmektedir. Türkiye’nin dekara buğday verim ortalaması 239 kg/da.dır. İlimizde 2008 yılı verilerine göre 1.847.450 dekar alanda buğday ekilmekte olup 1.079.342,5 ton buğday üretilmektedir. Dekara verimimiz 584 kg/da.’dır.Bu da Ülke buğday üretiminin %6’nı gerçekleştiren Tekirdağ buğday üretimindeki önemini ortaya koymaktadır.Panelin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder,İlimimiz ve Ülkemiz tarımına faydalı olmasını dilerim” dedi
Tarım İl Müdürümüz Sayın Haydar SOYKAN yaptığı konuşmada; “Tekirdağ ilinin 4 milyon dekar alanda tarım yaptığını,bu alanın 2 milyon dekar alanında 1 milyon ton‘dan fazla buğday üretildiğini ve Tekirdağ çiftçisinin tarımsal mekanizasyon ve üretim teknikleri yönünden gelişmiş ülkeler seviyesindedir” dedi.
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nizamettin ŞENKÖYLÜ’nün oturum Başkanlığında yapılan panelde;
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Sayın Talat ŞENTÜRK “Bölgeye uygun çeşitler ve üretim Politikaları” nı, Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip GENCER “Tarladan sofraya kalite zinciri” ni , Tohumcular Fedarasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Cenk SARAÇOĞLU “Serin İklim tahılları tohumculuğunun günümüz tohum ticaretindeki yeri ve önemi“ni, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyzullah SÜGÜR “ Buday üretiminde kalitenin yeri ve önemi”ni, Prof.Dr.Orhan DAĞLIOĞLU “Gıda sektörü açısında buğday kalitesi”ni, Yrd. Doç.Dr.Okan GAYTANCIOĞLU “ Türkiye’de Buğday’da uygulanan tarım politikaları”nı, Trakya Tarımsal Arş.Ens.Müdürü Dr.Necmi BEŞER “ TTAE Müdürlüğü’nün Buğday araştırma ve tohum üretim çalışmalar”ını, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet ÇITIR “Buğday hastalık ve zararlılarını ürün kalitesine etkisi”ni ve Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Şerif BAYKUT ta “Çiftçi gözüyle ekimden pazara buğday üretimi” konulu sunumları yaptılar. Daha sonra panelistler tarafında katılımcıların soruları cevaplandırılarak proğram tamamlanmıştır.
Buğday ile ilgili her sektörün yoğun ilgi gösterdiği panelin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekür eder,üreticimize bereketli ve kaliteli ürünler dileriz.

Zekai Tunca ve Ayşe Engin Arslanca’dan Keşan Belediyesi’ne ziyaret


Keşan Belediyesi’nin Kurtuluş Balosu’na katılmak üzereKeşana gelen Zekai Tunca ile Keşanlı sanatçı Ayşe Engin Arslanca Keşan Belediyesi’ni ziyaret etti.
Saat 17.00 sıralarında belediyeye gelen Tunca ve Arslanca burada Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz ile görüştü.
Özcan ve Kılavuz, Keşan’ın Kurtuluş Balosu için Keşan’a gelen sanatçıların ziyaretinden memnunluk duyduğunu belirterek “Böyle önemli sanatçıları balomuzda görmekten mutluluk duyuyoruz. Ayşe Engin Arslanca’ nın katkısıyla Sayın Zekai Tunca’yı balomuzda ağırlayacağız. Kendilerine sonsuz teşekkür ederiz” dedi.
Tunca ve Arslanca’ da, Keşan’ın Kurtuluş Balosu’na katılmaktan büyük onur duyduklarını belirterek “Bizleri buraya davet eden Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan2a teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...