***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

19 Kasım 2009 Perşembe

BUĞDAYDA KALİTE VE ÜRETİM POLİTİKALARIKONULU PANEL DÜZENLENDİ














Tekirdağ Valiliği,Tarım İl Müdürlüğü,Namık Kemal Üniversitesi ve Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanlığınca 18 KASIM 2009 Çarşamba günü, Üretici ve üretici örgütleri, Un sanayicileri, tohum sektörü,araştırmacılar ve akademisyenlerin katılımı ile “BUĞDAYDA KALİTE VE ÜRETİM POLİTİKALARI” konulu panel Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK’in teşrifleriyle gerçekleştirildi.
Tekirdağ Valisi Açılış Konuşmalarında; “Ülkemizde 2008 yılı verilerine göre 80.900.000 Dekar alanda buğday ekilişi yapılmakta olup 17.782.000 ton buğday üretilmektedir. Türkiye’nin dekara buğday verim ortalaması 239 kg/da.dır. İlimizde 2008 yılı verilerine göre 1.847.450 dekar alanda buğday ekilmekte olup 1.079.342,5 ton buğday üretilmektedir. Dekara verimimiz 584 kg/da.’dır.Bu da Ülke buğday üretiminin %6’nı gerçekleştiren Tekirdağ buğday üretimindeki önemini ortaya koymaktadır.Panelin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür eder,İlimimiz ve Ülkemiz tarımına faydalı olmasını dilerim” dedi
Tarım İl Müdürümüz Sayın Haydar SOYKAN yaptığı konuşmada; “Tekirdağ ilinin 4 milyon dekar alanda tarım yaptığını,bu alanın 2 milyon dekar alanında 1 milyon ton‘dan fazla buğday üretildiğini ve Tekirdağ çiftçisinin tarımsal mekanizasyon ve üretim teknikleri yönünden gelişmiş ülkeler seviyesindedir” dedi.
Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Nizamettin ŞENKÖYLÜ’nün oturum Başkanlığında yapılan panelde;
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Tarımsal Üretimi Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Sayın Talat ŞENTÜRK “Bölgeye uygun çeşitler ve üretim Politikaları” nı, Doruk Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Hasip GENCER “Tarladan sofraya kalite zinciri” ni , Tohumcular Fedarasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kamil Cenk SARAÇOĞLU “Serin İklim tahılları tohumculuğunun günümüz tohum ticaretindeki yeri ve önemi“ni, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Feyzullah SÜGÜR “ Buday üretiminde kalitenin yeri ve önemi”ni, Prof.Dr.Orhan DAĞLIOĞLU “Gıda sektörü açısında buğday kalitesi”ni, Yrd. Doç.Dr.Okan GAYTANCIOĞLU “ Türkiye’de Buğday’da uygulanan tarım politikaları”nı, Trakya Tarımsal Arş.Ens.Müdürü Dr.Necmi BEŞER “ TTAE Müdürlüğü’nün Buğday araştırma ve tohum üretim çalışmalar”ını, NKÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet ÇITIR “Buğday hastalık ve zararlılarını ürün kalitesine etkisi”ni ve Tekirdağ Ziraat Odası Başkanı Şerif BAYKUT ta “Çiftçi gözüyle ekimden pazara buğday üretimi” konulu sunumları yaptılar. Daha sonra panelistler tarafında katılımcıların soruları cevaplandırılarak proğram tamamlanmıştır.
Buğday ile ilgili her sektörün yoğun ilgi gösterdiği panelin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekür eder,üreticimize bereketli ve kaliteli ürünler dileriz.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...