***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Şubat 2010 Pazartesi

TEKİRDAĞ BELEDİYE BAŞKANI DALGIÇ FRANSADAN DÖNDÜ

Fransa’da 2009 yılında başlayan Türk sezonu münasebetiyle, Rouanne Canteleu Belediyesi’nin resmi davetlisi olarak Fransa’ya giden Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, bu ülkedeki temaslarını tamamlayarak Tekirdağ’a döndü ve görevine başladı. Fransa’da devam eden Türk Sezonu nedeniyle ülkenin değişik yerlerindeki etkinliklere katıldıklarını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Fransa’da 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklere katıldık. Tekirdağ ile ilgili stand açtık, sinevizyon gösterileri eşliğinde Tekirdağ’ımızı tanıttık. Folklor ekibimizde yöresel folklor gösterilerini sergilediler. Fransa’ya Tekirdağ damgasını vurduk” dedi. Başkan Dalgıç’a etkinliklerde bölge milletvekilleri, belediye başkanlarının yanı sıra başkonsolosluk yetkilileri de eşlik etti.

Matematik Olimpiyatlarında madalya kazanan öğrenciler Valisi Zübeyir KEMELEK i makamında ziyaret etti.(

Amerikanın Linkoln eyaleti Nebraska kentinde bulunan Nebraska Üniversitesinin her yıl düzenlemiş olduğu ve bu yıl 25. si düzenlenen America Mathematics Competitions(AMC-8) matematik olimpiyatlarına İlimiz Çorlu İlçesi Özel Zafer İlköğretim Okulundan 5. Sınıflardan 12, 6. Sınıflardan 10, 7. Sınıflardan 12 ve 8. Sınıflardan 16 olmak üzere toplam 50 öğrenci katıldı.
Yarışma sonucunda öğrencilerimiz 6 altın, 6 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 20 madalya kazandı. 8.Sınıf öğrencisi Dursun BEKÇİ tüm soruları doğru cevaplayarak dünya birincisi oldu.
Olimpiyatlarda madalya kazanan öğrencileri tebrik eden Sayın Valimiz öğrencilere şapka ve kupa hediye etti.
Madalya alan öğrencilerimiz ve sınıf seviyeleri şöyle;
Adı Soyadı Sınıfı Madalya Türü
Dursun Bekçi 8 Altın
Muhammed Karakaya 8 Altın
Zeynep Ergene 7 Altın
Özge Gürler 8 Altın
Elif Özçelik 8 Altın
Şeyda Subaşı 8 Altın
Nisa Civelek 8 Gümüş
Damla S. Kocabıçak 8 Gümüş
Batu Özlüşen 6 Gümüş
Ebru Aydın 8 Gümüş
Ömer Taha Eke 7 Gümüş
M.Cemil Sönmez 8 Gümüş
M.Tarık Hacıoğlu 7 Bronz
Sare Sever 8 Bronz
Kürşat Bakış 6 Bronz
Afra Tuğba Dalgıç 8 Bronz
Ebrar Düzgünel 8 Bronz
Giray Kaya 8 Bronz
Emine Ekici 8 Bronz
Ali Burak Uysal 6 Bronz

Mehmet Gemici ve İsmail Eker, ölüm yıldönümlerinde anılacak

Keşan eski belediye başkanlarından olan ve 9 Şubat 2001 tarihinde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Mehmet Gemici 9. ölüm yıldönümünde Keşan Belediye Meclis üyesi iken 10 Şubat 2007 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren İsmail Eker ölümünün 3.yıldönümünde (9 Şubat 2010)Tarihinde Asri Mezarlık’taki mezarlıkları başında düzenlenecek törenle anılacaklar. Keşan Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenecek törenin ilki saat 13.00’te
Mehmet Gemici’nin mezarı başında başlayacak ve ardından İsmail Eker’in mezarı başında devam edecek. Bugün düzenlenecek törene Gemici ve Eker aileleri de katılacaklar. Anma törenine katılmak isteyenler için Keşan Belediye Başkanlığı tarafından saat 12.30’da Atatürk Parkı önünden belediye otobüsleri kaldırılacak. Keşan Belediye Başkan Vekili Mitat Beyazoğlu, anma törenleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Keşan’a hizmet eden merhum belediye başkanlarımızdan Mehmet Gemici ile belediye meclis üyesi arkadaşımız İsmail Eker’i ölüm yıldönümlerinde saygı ile anacağız. Onların Keşan’a yaptıkları hizmetleri unutmak mümkün değil. Anma törenine tüm Keşanlıları davet ediyoruz” dedi.

İlköğretim okuluna medikal musluk

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköyilçesinin Kızılpınar Beldesindeki İlköğretim Okulu'nu 'pilot bölge' seçen Çerkezköy Lions Kulübü, bu okula destek sunmaya devam ediyor. Yaz tatilinde, okulun dış cephesini boyatan Çerkezköy Lions Kulübü, okulun lavabolarına da medikal musluk bataryaları taktı. Çerkezköy Lions Kulübü Başkanı Murat Akay, "Bu okulumuzun gereksinimlerini kulüp olarak destekleyeceğiz. Okulun lavabolarına, su sarfiyatını büyük ölçüde düşüren 'medikal bataryalar' taktırdık. Bu bataryalar hem daha hijyenik, hem de su sarfiyatını büyük ölçüde düşürüyor. Bir Medikal bataryalı musluktan bir dakikada bir litre su tasarruf edildiğini varsaydığımızda, saatte 60 litre yapıyor. Taktığımız toplam 12 medikal batarya ile saatte 720 litre su tasarrufu sağlanmış olacak. Daha önce, okula fotoselli batarya takmayı da düşündük. Ama fotosellilerin, çok arıza yaptığını öğrenince, medikal bataryayı uygun gördük." dedi. Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz'ın da, okulu gezerek, medikal bataryaların sağladığı su tasarrufuna şahit olduğunu söyleyen Akay, "Belediye Başkanı da, Kızılpınar'daki diğer iki okulun lavabolarına bizim taktırdığımız 'medikal bataryalardan' Kızılpınar Belediyesinin katkılarıyla takılacağını ifade etti. Umarım zamanla bütün okullarımıza bu bataryalardan takılır." diye konuştu.
HASTANEYE DİJİTAL RÖNTGEN CİHAZI ALACAĞIZ
Çerkezköy Lions Kulübü Başkanı Murat Akay, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne de Momografi ya da dijital Röntgen cihazı alacaklarını ifade ederek "Çerkezköy Lions Kulübü olarak eğitime ve sağlığa çok önem veriyoruz. Bu konuda da üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nizamettin Şenköylü, kendisine yaptığımız ziyarette, Tıp Fakültesi Hastanesi'nin momografi ve Röntgen cihazına ihtiyaç duyduğunu belirtmişti. Biz de, hastaneye ya momografi ya da dijital bir Röntgen cihazı kazandıracağımıza dair kendilerine söz verdik. Bu iki cihazdan birini, en kısa süre içinde Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kazandıracağız." ifadelerini kullandı. Kızılpınar İlköğretim Okulu Müdürü Uğur Erem de, Çerkezköy Lions Kulübü'nün verdiği desteğe teşekkür ettiğini söyledi.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Türk Ressamdan ABD Başkanı Obama'ya ''Sevgililer Günü'' Hediyesi

Tekirdağ'da yaşayan resim sanatçısı Ebru Yıldız, ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'yı karizmatik bir lider olarak gördüğünü belirterek, Obama'nın karakalem çalışması portresini yaptığını belirtti. Yıldız, Obama'nın dünyadaki ülkelerin liderleri arasında en fazla ilgisini çeken lider olduğunu ifade ederek, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle yaptığı karakalem çalışması portreyi kendisine hediye etmek istediğini kaydetti. Ebru Yıldız, ABD Başkanı Obama'nın portresini, kendisine ulaştırılması için ABD'nin İstanbul'daki Başkonsolosluğu'na teslim edeceğini söyledi. Küçük yaşlardan itibaren resim sanatına karşı ilgi duyduğunu ifade eden Yıldız, ''9 yıldır profesyonel resim yapıyorum. Ressamlık hayatımda beni en çok zorlayan çalışmalarımdan biri Obama'nın karakalem çalışması oldu. Başkan Obama'nın yüz hatlarını çizmek çok zordu. Bakışlarında bir anlam var'' diye konuştu. Ebru Yıldız, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da karakalem çalışmasını yaparak Tekirdağ'a geldiğinde kendisine hediye ettiğini dile getirdi. Bazı yakınlarının ABD'de yaşadığını aktaran Yıldız, kendisinin de bundan sonraki yaşamını orada sürdürmek istediğini ifade etti.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Trenin çarptığı otomobilden atlayarak kurtuldu

İstanbul - Kapıkule seferini yapan yük treni, Çerkezköy İlçesi'nde bir hemzenin geçitten geçtiği sırada aniden karşısına çıkan otomobile çarparak metrelerce sürükledi. Treni görür görmez frene basan ve otomobilin durmaması üzerine son anda kendisini dışarı atan sürücü Selahattin Güner, "Treni görünce fren yaptım, hatta el frenini çektim ama araç buzlanma nedeniyle trenin altına doğru ilerlemeye devam etti. Son bir hamleyle kendimi araçtan attım" dedi.İstanbul-Kapıkule seferini yapan makinist İbrahim Bilgiç yönetimindeki 84006 sefer sayılı yük treni, Namık Kemal Bulvar Yolu üzerindeki hemzemin geçitte İbrahim Bilgiç'in kullandığı 34 DJO 428 plakalı otomobile çarptı. Otomobil trenin altında metrelerce sürüklenip paramparça olurken, sürücü Selahattin Güner son anda otomobilden atlayarak kurtuldu. Yaşadığı korkulu dakikaların şokunu ise uzun süre üzerinden atamayan Güner, "Treni görür görmez hemen fren yaptım. Ancak yol hem eğilimli hem de buzlu olunca araç kayarak trenin önüne doğru ilerlemeye devam etti. El frenini de çekmeme rağmen, eğimli ve buzlu yolda aracı durduramayınca, son bir hamle ile kendimi aracın içinden attım. Ben ayağımı frenden çekip atladıktan sonra, araç yeniden hızlanarak, terin ikinci vagonunun altına girdi. Tren aracı bir süre sürükledikten sonra durabildi. Allah'a şükür ben kurtuldum ama araç, hurda yığınına döndü" diye konuştu.
''O AN OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ İLE GÖZ GÖZE GELDİK''

Türk Ulaşım-Sen İstanbul Şube Sekreteri olduğu öğrenilen makinist İbrahim Bilgiç ise hemzemine yaklaştığında, bir aracın raylara doğru hızla kaydığını gördüğünü vurgulayarak, "O an otomobil sürücüsü ile göz göze geldik. Ben hemen treni durdurmak için acil fren yaptım. Lokomotif ile iki vagon geçtikten sonra, araç trenin 3'üncü vagonunun altına girmiş. Ben daha trenden inmeden hemen ambulans çağırdım. Aşağı inip, sürücüyü karşımda ayakta görünce büyük sevinç yaşadık. Son anda kendisini araçtan atmış" dedi.

KAYNAK:www.habercorlu.com

17 yaşındaki Emel Ünver her yerde aranıyor

Kırklareli merkez ilçeye bağlı Kayalı Köyünden Bursadaki ağabeyinin yanına gezmeye giden 17 yaşındaki Emel Ünver 30 Ocak 2010 tarihinden itibaren ortadan kayboldu.Kızlarının kaybolmasının ardından çok perişan olduklarını belirten baba Casim Ünver kızının 60 yaşındaki O.G. isimli şahıs tarafından kaçırıldığını iddia ederek şunları kaydetti:Kızım Emel bundan yaklaşık 20 gün evvel ağabeyinin evini taşımasına yardım etmek üzere Bursaya gitti. 30 Ocak 2010 Cumartesi günü birden ortadan kayboldu. Kendisinin kaybolmasının ardından emniyet birimlerine durumu bildirerek her yerde aramaları başlattık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde kızımın evli ve 60 yaşındaki O.G. tarafından kaçırıldığı bilgisine ulaştık. Ama bu zamana kadar bir sonuç alamadık. Aradan 10 gün geçti ne kızım ne de O.G.nin cep telefonuna ulaşamıyoruz. Kimse nerede olduklarını bilmiyor. Kızım daha 17 yaşında ne yaptığını bilecek durumda değil. Bir an evvel evine dönmesini istiyoruz. Kızımı görenlerin insaniyet namına 0288 293 73 10 ve 0544 393 71 18 numaralı telefonlara haber vermelerini bekliyoruz.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

DENİZBANK İLE ALPULLU PANCAR EKİCİLERİ KOOPERATİFİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

HABERVE FOTO:Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Denizbank ile Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokolle Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi üyeleri, Denizbank’ın kendilerine sağladığı avantajlardan yararlanabilecek.
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde Ezgi otelde yalpan toplantıda, Denizbank 3’üncü Bölge Müdürü Burak Koçak ile Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu başkanı Ramis Özgen tarafından imzalar atıldı.
İmzaların atılmasın ardından, protokolle ilgili bilgi verilen bir toplantı yapıldı.
Alınan bilgiye göre, Denizbank ile Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi arasında yapılan İşbirliği Protokolü; üye üreticilere sağladığı özel limit ile Kooperatifin 22 adet satış mağazası aracılığıyla Denizbank tarımsal bankacılık hizmetlerinin sunulmasını, Tarımsal İşletme Kredisi ve Üretici Kart tahsis edilmesini, kooperatif mağazalarından üye üreticilerin özel limitleriyle alışveriş yapabilmelerini kapsıyor. Protokol ayrıca Kooperatife ait mağazalarda satışı yapılan tarımsal makine, ekipman ve aletler için Denizbank Makine ve Ekipman kredilerinin kullandırmasını da içeriyor.
Denizbank Avrupa-3 Bölge müdürü Burak Koçak, protokol töreninde yaptığı konuşmada Alpullu Pancar Ekicileri Kooperatifi ile yapılan anlaşmadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Desteklerini daha da geliştireceklerini belirten Koçak, "Tarım sektörüne sağladığımız finansal destekle özel sektör bankaları arasında ilk sıradayız. Üreticilerimizin her zaman yanında olduk ve bundan sonra da olmaya devam edeceğiz" . Birlik, Kooperatif gibi üreticilerin bağlı bulundukları örgütlerle beraber hareket etmek her zaman sistemin daha düzenli işlemesini ve üreticinin daha kaliteli hizmet almasını sağlamaktadır” dedi.
Tarım Bankacılığı Pazarlama Grup Müdürü Ahmet Çelik yaptığı sunuşta Pancar Ekicileri Kooperatif yetkilileri ve katılımcılara Kooperatif için banka tarafından özel olarak tasarlanan uygulamanın işleyişi ve süreçlerle ilgili bilgi aktardı.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...