***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

11 Ekim 2009 Pazar

SOSYAL DAYANIŞMA VE YARDIMLAŞMA VAKFI KÖMÜR DAĞITIMINA BAŞLADI



Edirne Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından fakir, dul, yetim ve yardıma muhtaç yoksul ailelere kömür dağıtımı başladı. Dağıtıma katılan Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran BALİ’ den yapılan yardım hakkında bilgi aldı. Buna göre Edirne merkez ve ilçeler için 15.150 aileye 13.850 ton kömür dağıtılacaktır. Edirne merkez köy ve mahallelere 5.000 ton kömür 4.000 aileye aile başına 1 ton 250 kg ( 48 torba ) olarak teslim edilmektedir. Vali Büyük yardım sırasında yaptığı açıklamada dağıtımı yapılan kömürün çeşitli kontrollerden geçirilerek çevreye en az zarar veren kömürün seçildiğini vurguladı.

110 kiloluk orkinos bir saatte tükendi

Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde, bir balıkçı tezgahında satışa sunulan 110 kiloluk orkinos balığı, bir saatte tükendi. Balıkçı Orhan Yıldız, yaptığı açıklamada, Marmara Denizi'nde yakalanan 110 kiloluk orkinos balığını Tekirdağ balık halinden açık artırmayla satın aldığını söyledi. Bu balığı parçalayarak bir saatte sattığını anlatan Yıldız, ''Kilosunu 10 TL'ye sattığım orkinos büyük ilgi gördü. Müşterilerim, her zaman bulunmayan bu balığı kısa zamanda tüketti'' diye konuştu.

HAYRABOLU'DA İŞKUR TARAFINDAN DÜZENLENEN İMEP KURSU KURSİYERLERİ SERGİ AÇTI


Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu’da istihdama yönelik olarak açılan İŞKUR kurslarını tamamlayan kursiyerler sergi açtı.
Cumhuriyet Mesleği Eğitim Merkezinde İŞKUR tarafından devam eden istihdama yönelik Meslek Edindirme Projesi (İMEP) kapsamında açılan konfeksiyon makineleri kursunu tamamlayan kursiyerler sergi açtı. . .
Sergi açılışında konuşan belediye başkanı Hasan İrtem, İŞKUR tarafından açılan iş edindirme kurslarının çok yararlı olduğunu;” İŞKUR İle Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı dönemimde sürekli istihdama yönelik projelere imza attık. Bu nedenle İŞKUR’un meslek edindirme kurslarını benimsiyorum. Sanayi sektöründe kalifiye elaman sıkıntısı çekiliyor. İŞKUR’un bu kursları açığı kapatmada oldukça yararlı oluyor, sanayicinin ihtiyacı olan ara elemanı yetiştiriyor. Bundan böylede İŞKUR projelerinin ilçemizde açılmasını istiyorum. Bu kursu bitiren bayanlarımız tekstil sektöründe ellerindeki sertifikalarıyla çok daha rahat iş bulabilecekler.” Dedi. . . .
Sergide 6 gün süreyle açılan 2 adet konfeksiyon makineleri kursunu devam eden 36 kursiyerin yaptıkları çalışmalar sergilendi. Serginin 3 gün açık kalacağı belirtildi.
Sergiye Belediye Başkanı Hasan İrtem, İŞKUR İl Müdür Yardımcısı Mine Yalçınsoy, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erhan Cirit, Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Çakıcı ve kursiyerler katıldı.

ARENA SİRKİ TEKİRDAĞDA BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ




Tekirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün organizasyonuyla Tekirdağ’a gelen Arena Sirki, Tekirdağlılara unutulmaz bir gece yaşattı. Sirk gösterilerinin açılışında konuşan Tekirdağ Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, sosyal ve kültürel faaliyetlere önem verdiklerini belirterek, “Halkımız organizasyonumuza büyük ilgi gösterdiler. Bundan sonra da bu tür sosyal ve kültürel faaliyetlere önem vereceğiz” dedi. Arena sirkinde, palyaçodan akrobatlara, kedi köpeklerden aslan ve kaplanların gösterilerine kadar tüm gösteriler ilgiyle izlendi. Özellikle aslan ve kaplanların eğiticileri ile yaptığı gösteri Tekirdağlıları heyecanlandırdı. Özellikle çocuklar, sahneye gelen midilli atlar ve deve ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

TEKİRDAĞDAKİ SELE KAPILAN KAYIP KİŞİ BULUNDU


Tekirdağ ilinde 04/10/2009 Pazar günü sabahı başlayan yoğun yağışlar nedeniyle Merkeze bağlı Mahramlı köyü civarında sürücüsü bulunmayan bir araç bulunduğu yönünde bir ihbar üzerine,Tekirdağ Valiliği koordinesinde başlatılan arama çalışmaları sonucu kayıp vatandaşın cesedine 10.10.2009 tarihinde ulaşıldığı belirtildi.04/10/2009 Pazar günü sabahı başlayan yoğun yağışlar nedeniyle Merkeze bağlı Mahramlı köyü çevresinde dere taşmasına bağlı su baskınları meydana gelmiş ve su baskını sonrası 05/10/2009 Pazartesi günü, Mahramlı Köyünde Tarım Kredi Kooperatifi yanında bulunan inşaat halindeki bir menfezin ayakları arasında, sürücüsü bulunmayan bir araç bulunduğu yönünde bir ihbar üzerine, Tekirdağ Valiliğince koordinesinde arama çalışmalarında başlanılmıştır.Kayıp şahsın aranmasına hemen başlanmış olup arama çalışmalarına 8. Mknz Piyade Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Şube Müdürlüğünde görevli balıkadam ekibi ve İl Özel idaresine ait iş makinesi katılmıştır.
05/10/2009 Pazartesi günü başlayan arama çalışmalarına kesintisiz olarak 10/10/2009 tarihine kadar devam edilmiş olup arama çalışmaları sonucu kayıp vatandaşımızın cesedine (10.10.2009)tarihinde ulaşılmıştır. denildi
KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ

ULAŞTIRMA BAKANI BİNALİ YILDIRIM TEKİRDAĞDA İNCELEMELERDE BULUNDU




Ulaştırma Bakanı Binali YILDIRIM, yapımı devam eden Tekirdağ Muratlı Demiryolu inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.
Muratlı İlçesi Sinanlı köyünde Tekirdağ ile Muratlı Demiryolu bağlantı noktasında raylara ilk kaynağı yapan Bakan Yıldırım, 32 kilometrelik demiryolu hattı batıda Londra, doğuda Marmaray dan geçerek Kafkaslar, Çin, güneyde Gaziantep, Suriye, Irak ve Mekke ye kadar uzanacak bir hattın parçasıdır dedi.Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Tekirdağ ve İlçesi Muratlı arasında demiryolu hattında incelemelerde bulunmak üzere Tekirdağ a geldi. Namık Kemal Stadyumuna helikopter ile inen Bakan Yıldırım ı Valimiz Sayın Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Milletvekilleri Ziyaeddin Akbulut, Necip Taylan ve Kemalettin Nalcı’nın yanı sıra çok sayıda yetkili karşıladı.Demiryolu hattı inşaat şantiyesine gelen Bakan Yıldırım işçiler ile sohbet ederek Devlet Demir Yolları (DDY) İstanbul Bölge Müdürü Ali Rıza Yüceoğlu ndan bilgi aldı. Tekirdağ-Muratlı Demir yolu hattının tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, Avrupa dan gelen yükler de, Edirne den Gebze-Arifiye hattı yerine, yine buraya gelip buradan sevk edileceği yere nakledilecek. Ülkemizin milli gelirinin yüzde 5 ini üreten Tekirdağ, önemli bir sanayi bölgesidir. Dolayısıyla doğal kaynakları bakımından da zengin, her türlü taşımacılığa müsait önemli kentlerimizdendir. Tekirdağ ı İstanbul ile beraber bir üretim hizmeti merkezi haline getirebilmemiz için bu önemli projeyi hayata geçiriyoruz. Bu yıl sonuna kadar çift hat olarak yapılan demir yolumuz, tek hat olarak hizmet verecek. Şu anda zaten tek hatta ihtiyaç duyuluyor. İleride çift hat hizmete geçirilecek şeklinde konuştu.Daha sonra beraberindeki heyet ile birlikte Tekirdağ ın Muratlı İlçesi ne geçen Bakan Yıldırım, Muratlı Demiryolu hattı ile yapımı süren Tekirdağ Demiryolu hattı bağlantı noktasında raylara ilk kaynağı kendisi yaptı. Demir yolu yapımının kara yolu yapımına benzemediğini kaydeden Bakan Yıldırım, demir yolunda adeta kanaviçe işler gibi her santimetresinde ayrı bir iş olduğunu söyledi Bakan Yıldırım, Tekirdağ-Muratlı arası demir yolu için 200 milyon TL harcadık. Tekirdağ bunu hak ediyor. Çünkü, Tekirdağ Türkiye için üretiyor. Fazla kazanıyor, az alıyor. Biz de bunu telafi etmek için yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu hat sadece Tekirdağ ı Muratlı ya bağlamıyor. Buradan da, Edirne ye, Edirne den Londra ya kadar Avrupa ya bağlıyor. Doğuda inşa edilen Marmaray dan geçiyor. Kafkaslar a Çin e kadar dağılıyor. Güneye iniyor, Gaziantep ten iniyor Suriye ve Irak a gidiyor. Mekke ye kadar da bu yol bağlanacak. Tekirdağ da böylece demir yolu ulaşımında Ak port Limanı ile deniz yolu işletmeciliğini başlatmış oluyoruz. Yurdun her yerine bu taşımacılık kısa zamanda yayılmış olacak. Demir yolu ile birlikte yan sanayisini de geliştiriyoruz. Artık, Türkiye, kendi lokomotifini üretiyor, rayını Karabük te yapıyor. Buraya döşenen 5 bin ton rayın hepsi Karabük ten geldi. Bu çalışmada yüzde yüz yerli malı kullanıyoruz diye konuştu.İncelemelerinin ardından AK Parti Tekirdağ parti binasını ziyaret eden Bakan Yıldırım, daha sonra helikopter ile Tekirdağ dan ayrıldı.




KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...