***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Kasım 2009 Çarşamba

Bilge Köyü sakinleri dün Kırklareli'nde kendileri için hazırlanan konutlara yerleştiler -VALI AYDOĞDU; “BU INSANLARIMIZ ARTIK KIRKLARELILI"


"Gelecekler", "Geliyorlar" derken Bilge Köyü sakinleri dün sabah saat 08:00'da Kırklareli'ne geldi. Köylülerin ev eşyalarının plakasız kamyonlarla Kırklareli'ne getirilmesi dikkat çekti. Mardin katliamının sanıklarının aileleri toplam 84 kişi olarak aralarında çocuklarında bulunduğu bir grup halinde geldiler. Aileler devlet tarafından yaptırılan son derece lüks 32 daireye yerleştirildiler.
Yerleşme esnasında kapı önünde polis ekiplerinin sıkı bir güvenlik sağladığı görüldü. Bilge Köyü sakinlerinin konutlara yerleşimi yerel ve ulusal basın tarafından yakından takip edildi. Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu saat 12:45'te Bilge Köylü vatandaşların yerleşimini incelemek üzere Istasyon Mahallesi'ne geldi.
Vali Aydoğdu burada tüm basın mensuplarına konu ile ilgili bir bilgilendirme konuşması gerçekleştirdi.
Vali Aydoğdu konuşmasında şunları söyledi;
"Mardin'de yaşanan bir tahlilsizlikte mağdur olan vatandaşlarımıza Kırklareli ili kucağını açtı"
"Kıymetli basın mensupları, hepiniz çok önemli bir kamu görevi yapıyorsunuz. Bugün burada haber olacak bir tek şey var; Mardin'de yaşanan bir tahlilsizlikte mağdur olan vatandaşlarımıza Kırklareli ili kucağını açtı. Onların yaralarını tedavi edilecek, onlar teselli edilecek ve onlara burada yeni bir hayat sunulacak. Haber budur, teferruatına lütfen fazla girmeyelim. Burada bu insanlar oturacak. Burası onların konutları olacak, burada yerleşecekler, burada bir hayat kuracaklar. Benim sizlerden istirhamım şu saatten itibaren onları kendi haline bırakalım. Burada beklemeniz gerekmemektedir."
Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı; "Saklanan bir şey mi var?" sorusuna Vali Aydoğdu; "Mahremiyet denen, özel hayat denen bir şey var. Sizden hiçbir şey saklamıyoruz. Burada basın mensuplarının toplanmış olması bir anormallik oluşturuyor. Bu anormalliğin burada oluşmaması gerekir." şeklinde cevap verdi.
Vali Cengiz Aydoğdu, Bilge Köylü öğrencilerin öğrenim durumları, sağlık durumları hakkında her şeyin düşünüldüğünü, zamanla bu konularda her şeyin yapılacağını söyledi.
Vali Aydoğdu, basın mensuplarının bu işte kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Insanların başka bir yerden daha farklı bir yere yerleşmesinin o bölgenin yerli halkı tarafından normal karşılanmayacak bir konu olduğunu belirterek, bu konuya farklı açılardan bakılarak abartılı sonuçlar ortaya çıkarılmaması gerektiğini savundu. Bir basın mensubunun; "Kapıda güvenliğin olması, polis noktalarının olması, tedirginlik yaratmıyor mu?" sorusuna Vali Aydoğdu "Burası Kırklareli'nin bir mahallesi her şey normale dönecek. Bu konuda tedbirlerimiz alınmış durumda. Bu insanlarımız bu saatten itibaren birer Kırklarelili olacak. Kırklareli'nde de buna karşı hiçbir tepki yok. Vatandaşlarımız elbette bir merak unsuru olabilir. O merakı bir tepki olarak değerlendirmeyiniz." cevabını verdi.
"Basın'a büyük görev düşüyor"
Bu konuda en büyük görevin basına ait olduğunun altını çizen Vali Aydoğdu, basının bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Dairelerin içine girmek isteyen basın mensuplarına şimdilik bunun yasak olduğunu belirten Vali Aydoğdu, ilerleyen zamanlarda her şey normale döndüğünde bu yasağın kalkabileceğini belirtti. Apartmanda tüm yetkili ve uzman personelin bu insanlar ile bir uyum içinde onlarla beraber yaşayacağını belirten Vali Aydoğdu, bu insanların geçimlerinin şimdilik sosyal yardımlaşma vakfınca karşılanacağını sözlerine ekledi. Güvenliğin ilk etapta sıkı bir biçimde sağlandığını belirten Vali Aydoğdu, daha sonra normalleşmenin sağlanacağını da kaydetti.
Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu daha sonra Bilge Köyü sakinlerinin yerleştiği daireleri gezerek onlara "hoş geldiniz" dedi. Bilge Köylülerin devlete karşı sonsuz bir şükran hissi içinde olduklarını belirten Vali Aydoğdu daha sonra siteden ayrıldı.
Bu sırada ulusal basın mensupları sitenin etrafında ki bloklarda yaşayan Kırklarelili vatandaşlar ile röportajlar gerçekleştirdi. Mikrofon uzatılan her vatandaş bu durumdan duyduğu tedirginliği dile getirerek yakın zamanda evlerini satıp buradan taşınmak istediğini söyledi. Bilge Köyü sakinlerinin Kırklareli'ne yerleşimini yakından takip eden çok sayıda özel televizyon kanalı canlı yayınlar ile dakika dakika bu olayı televizyonlardan tüm Türkiye'ye yayınladı. Bilge Köyü sakinlerinden bir ailenin ferdi olan Mustafa Çelebi, ulusal basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Devlet tarafından Kırklareli'ne getirildiklerinden ötürü mutluluk duyduklarını belirten Çelebi, burada güzel bir yaşam kurmak istediklerini söyledi. Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu Bilge Köylü vatandaşların yeni dairelerini gezdikten sonra tekrardan basın mensupları ile bir araya geldi. Vali Aydoğdu bu insanları anlamamız gerektiğini, bir uyum sıkıntısı yaşandığını, onlara yardım ederek yakın zamanda bu sıkıntıların ortadan kalkacağını belirtti.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

KEŞAN BELEDİYESİ ŞEKER VE LOKUM İMALATHANELERİNİ DENETLEDİ

Keşan Belediye Başkanlığı, İlçe Tarım Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri birlikte yaklaşan Kurban bayramı öncesi Keşan’da şeker ve lokum imalathanelerini denetledi.
Keşan Belediyesi Zabıta memurları Doğan Şen ve Çetin Şahin ile İlçe Tarım Müdürlüğü’nden Talih Esencan ve Sağlık Grup Başkanlığı’ndan Kadir Arabacı’dan oluşan ekip Keşan’da bulunan şeker ve lokum imalathanelerini denetleyerek, hijyen şartlarını ve ruhsatla ilgili denetimleri gerçekleştirdiler.
Denetimlerde eksik veya hijyen şartları konusunda sorunları olan işyerleri sahipleri uyarılarak eksiklerini tamamlamaları konusunda kendilerine zaman tanındı.
Yetkililer bu denetimlerin insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek denetimlerin devam edeceğini belirttiler.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSANDAN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI


“Bayramlar, insanlar arasında sevgi ve saygının güçlendiği, dargınların barıştığı, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin yaşatıldığı günlerdir.
Toplumsal hayatımızda büyük bir önem taşıyan, birleştirici, bütünleştirici özelliği ile bizleri bir araya getiren, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bu bayramda halkımızla aynı güzel duyguları paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.
Hep bir arada, sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileği ile başta Çorlulu hemşerilerimizin ve tüm ulusumuzun Kurban Bayramını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim

ÜNAL BAYSAN

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI

Keşan Belediyesi Başkanlığı asfalt çalışmalarına devam ediyor…


Keşan Belediye Başkanlığı ekipleri Kurban Bayramı öncesi şehir merkezindeki cadde ve sokaklarda asfalt çalışmalarını sürdürüyor.
Ekipler, çeşitli cadde ve sokaklarda yolların bozuk olan bölümlerini asfaltlayarak onarıyor. Yetkililer asfaltlama çalışmalarına Kurban Bayramı sonrası da devam edileceğini ve şehirdeki bozuk olan ara cadde ve sokakların da asfaltlanmaya başlanacağını belirttiler.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Rasim Ergene İlköğretim Okulu Öğretmenler Günü’nü kutladı…




Keşan Rasim Ergene İlköğretim Okulu, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle önceki akşam bir yemek düzenledi.
Yenimuhacır’ daki Özen Et Lokantası’nda düzenlenen yemeğe Okul Müdürü Kadri Baltakıran ile birlikte tüm okul öğretmenleri, emekli, okul öğretmenleri, Okul Aile Birliği yöneticileri ve veliler katıldı.
Saat 19.00’da başlayan yemekte konuşan Baltakıran, tüm Öğretmenleri Öğretmenler Günü’nü kutlayarak “Ben her zaman Rasim Ergene ailesi olduğumu söylüyordum. Bu yemekte gerçekten bizim ne kadar büyük bir aile olduğumuzu ortaya koymuştur. Ben tüm aile fertlerimize bu gecemize hoş geldiniz afiyet olsun diyorum “dedi.
Gece okul öğretmenlerinin çaldığı müzik eşliğinde söylenen türküler ve oynanan oyunlarla gece geç saatlere kadar devam etti.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...