***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Ağustos 2009 Cuma

RAMAZAN PİDESİ KAÇ PARA BİRLİRAMI YOKSA BİR LİRA YİRMİBEŞKURUŞ MU


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde Ramazan Ayında pidelerin Bir lirdan satılacağı açıklanırken bir çok yerde pide Ramazanın ilk gününden Bir lira yirmibeşkuruştan satılıyor. Çorlu Belediyesi Zabıta ekiplerinin bu konu ile ilgilenmesini iseteyen vatandaşlar pide fiyatları Bir lira diye açıklanırken Çorlu ilçesinde bazı fırınlar pideyi niye Bir lira yirmibeş kuruştan satıyorlar diye soruyorlar.

Sahtekarlara dikkat çekildi


Tekirdağ vergi dairesi tarafından yapılan resmi açıklama ile “Gelir İdaresi Başkanlığınca 18.08.2009 tarihinde yapılan basın açıklamasında: Son günlerde Başkanlığımıza intikal eden ihbar ve şikâyetlere göre; kendilerini Gelir İdaresi Başkanlığı personeli veya emeklisi olarak tanıtan bazı kişilerin çeşitli makam ve unvanları kullanarak, mükelleflerden çeşitli menfaatler sağlamak amacıyla değişik yöntemlere başvurdukları anlaşılmaktadır.
Başkanlığımız merkez veya taşra teşkilatı ile hiçbir ilişkisi olmayan bu kişilerin başvurduğu dolandırıcılık yöntemleri çok çeşitli olmakla birlikte, bazı unvanları kullanmak suretiyle mükelleflerin işyerleri telefonla aranarak veya ziyaretler yapılarak Başkanlığımız personeli veya emeklileri yararına yemek, kokteyl veya gece tertiplendiği ve buna ilişkin davetiye ile maliye adına kitap, dergi, gazete gibi yayınların satılmaya çalışıldığı tespit edilmiştir' denilmektedir. Söz konusu durumun İlimizde de olabileceği düşünülerek mükelleflerimizin bu ve benzeri kişilere itibar etmemeleri, Gelir İdaresi Başkanlığı olarak hiçbir hizmetten ücret talep edilmediği ve bu türde herhangi bir organizasyon yapılmadığı, bu tür kişi ve olaylarla karşılaşmaları halinde ise İhbar ve Şikâyetlerini 444 0 189 Vergi İletişim Merkezi telefonuna bildirmeleri, mağduriyetleri söz konusu ise yasal mercilere başvurmaları” gerektiği konusunda vatandaşlar uyarıldı.
HABER VE FOTO:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

Sigara yasağına karşı Çorludaki kahveciler suskun kaldı...


Çorlu oda Başkanı, “Mitinge esnafımız rağbet göstermediği için gidemedik”
Çorlu’da ki kahveciler sigara yasağını kabullenmiş gözüküyor
Kahveciler Kırathane ve Büfeciler odası Çorlu Başkanı Metin Bak işletmeler de uygulanan sigara yasağına karşı büyük girişimlerde bulunduklarını fakat esnafın bu yapılan çalışmalara kulak asmadığını belirtti.
19 Ağustos’ta Ankara’da yapılan kapalı ortamda sigara içme yasağı eylemine Türkiye’den 110 oda başkanı ve üyeleri katıldı.
Oda Başkanı Metin Bak, Trakya bölgesinden Çorlu, Tekirdağ ve Malkara dan otobüslerin miting için Ankara’ya gittiğini söyledi.
ÇORLU’ dan MİTİNGE KATILIM OLMADI
Oda Başkanı Metin Bak, “Miting nedeniyle 980 üyemizin cep telefonlarına tek tek mesaj çekerek mitinge davet ettik. Esnafımızın duyarsızlığı ve katılımın olmaması nedeniyle bu mitinge gidemedik” dedi.
Mitingden 1 hafta önce Ankara İç Kale otelinde tüm oda Başkanları ile bir araya gelerek miting kararı aldıklarını belirten Bak, düzenlenen toplantıya milletvekili ve bakanlarında davetli olduğunu ancak katılımın olmadığını söyledi.
Ankara Kahveciler, Kırathaneciler ve Büfeciler Federasyonu Başkanı Murat Ağaoğlu tarafından düzenlenen mitinge katılamadıkları için üzgün olduklarını belirten Metin Bak, “esnafımızın bu konuda duyarlı olacağını sanıyorduk fakat yanıldık.
Bizler onların iyilikleri için gece gündüz durmadan çalışırken sigara yasağı konusunda düzenlenen mitinge katılımın olmaması bizleri çok üzdü” dedi.
Çorlu Kahveciler, kırathaneciler ve büfeciler odasına bağlı 992 üyeden sadece 12 üyenin katıldığını belirten Bak, “bu az sayıyla Ankara’ya mitinge gitmek güldürücü bir durum olacaktı” dedi.
Türkiye genelinde bir araya gelen 110 oda başkanı ve üyeleri 19 Ağustos Çarşamba sabahı saat 11.00 de Ankara Sıhhiye Abdi İpekçi Parkında bir araya gelerek sigara yasağı için oturma eyleminde bulundular.
Eyleme Tekirdağ ve Malkara dernekleri giderken Çorlu gidemedi.
Yasal bir oda olan Kahveciler, kırathaneciler ve büfeciler odası Çorlu’ daki üyelerinin suskun kalmaları,
“Çorlu’da kahveciler buna razı yani sigara içme yasaklarını kabullenmiş olduklarının mesajını verdi.
HABER VE FOTO:Samet AKSOY

Alo 188 Cenaze Hattı


Çorlu Belediyesinden bir yenilik daha. Alo 188 Cenaze hattı. Belediyemizin halkın hizmetine sunduğu yeniliklerden biride cenaze sahiplerinin acılarını ve üzüntüsünü paylaşarak cenaze hizmetini sunmak.
Alo 188 Hattını arayan cenaze sahipleri, cenazeler adresten alınıp defin edileceği aşamaya kadar olan tüm işlemlerini belediyemiz ekipleri tarafından yapılacaktır. Cenaze defin evraklarını alan cenaze sahipleri Alo 188 hattını aradıkları zaman kendileri yapacakları işlemler hakkında bilgilendirilip yönlendirileceklerdir.
Çorlu Belediyesince yeni alınan cenaze aracıda hizmete girmiştir. Yeni alınan cenaze aracı soğutma sistemli olup aynı anda dört cenaze birden taşıyacak kapasitededir.

HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

ÇORLUDA ONİKİ BÖLGEDE ALTYAPI ÇALIŞMASI




Tekirdağ iline bağlı Çorlu İlçesinin temel sorunlarından biri olan alt yapı sorununa neşter vuruluyor. Ciddi sorunlar yaratan alt yapıda acil olarak yapılması gereken sokak ve caddelerde çalışmalar yapılarak sorun giderilmeye başlandı.
İşletme İştirakler Müdürlüğü tarafından 26.06.2009 tarihinde ihalesi yapılan “muhtelif yerlere altyapı ve yağmur suyu kanalı yapılması yapım işi” 13.08.2009 tarihinde ihale süreci tamamlanmıştır. İhale kapsamında Çorlu sınırlarında 12 ayrı bölgede alt yapı çalışmalarına başlanmıştır. Söz konusu çalışmaların 31.12.2009 tarihine kadar tamamlanıp hizmete açılması planlanmaktadır.
Altyapı çalışması yapılan bölgeler şunlardır:
Sağlık Mahallesi Gazi Caddesi üzerinde Mehmet Akif Ersoy Caddesi ve Işık Caddesi arası kanal işi
Atatürk Bulvarı üzerinde Çetin emeç Bulvarının kesiştiği yerden Aydınevler Caddesi Sapağı’na kadar olan mesafede kanal işi
Mustafa Kemal Caddesi ve Yunus Emre 2. Sokak kanal işi
Akıncılar Caddesi, Vatan hastanesi önü bitiminden Akıncılar Aralığı arasındaki bölge
Ziya Bey Caddesi üzeri kanal işi
Nusratiye Mahallesi Filizkıran Sokak kanal işi
Sağlık Mahallesi Marmara Caddesi ve Meltem Sokak kanal hattı işi
Kipa Arkası Yükselen Caddesi, 18 Mart Caddesi, Yücel Sokak, Baydar Sokak, Kılıçali paşa Caddesi kanal işi
Sağlık Mahallesi Ahenk Caddesi üzeri Dericiler Okulu arası kanal işi
Sağlık Mahallesi, Ahenk Caddesi üzeri yağmur kanalı işi
Bahçelievler 2. Aralık Sokak ve Şifa Sokak arası kanal işi
Muhittin Mahallesi, Şinasi Kurşun Caddesi, Nuray Sokak, Eser Sokak ve Zeytin Dalı Sokak kanal işi


HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Kalp ve tansiyon hastaları dikkat!

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ersan Tatlı, kalp ve hipertansiyon hastalarının fonksiyonel kapasiteleri yerindeyse oruç tutmalarında sakınca olmadığını bildirdi. Doç. Dr. Tatlı, TÜ Tıp Fakültesi Başhekimlik Toplantı Salonunda yaptığı basın toplantısında, oruç tutmak isteyen kalp ve hipertansiyon hastalarının, öncelikle fonksiyonel kapasitelerinin yerinde olup olmadığı konusunda hekimlere danışmaları gerektiğini söyledi. Bu hastaların, fonksiyonel kapasiteleri yerindeyse oruç tutabileceklerini belirten Tatlı, ''Kendilerini denemeliler, örneğin 3 kat merdiven çıkıp nefes almalarında güçlük çekmiyorlarsa, ağrıları yoksa, isterlerse ramazanda oruç tutabilirler'' dedi. Kalp ve hipertansiyon hastalarının ilaçlarını mutlaka almaları gerektiğini anlatan Doç. Dr. Tatlı, şöyle konuştu: ''İlaç alım saatlerini değiştirebilirler ancak ilaç almayı ihmal etmemeliler. Günde iki kez ilaç kullanan hastalar, ilaçlarını sahur ve iftar sonrası alabilir. Ancak günde 3-4 kez ilaç içmek zorunda olanlar, mutlaka hekime danışmalıdır. Ramazanda sebze ağırlıklı beslenilmeli, ağır yemeklerden kaçınılmalıdır. Kalp ve hipertansiyon hastalarının yanı sıra sağlıklı insanlar da iftarda ağır yemek yememelidir. Hızlı yemek yenilmemelidir. Bu, kan şekerinin düşmesine neden olur. Ayrıca iftardan 2 saat sonra egzersiz yapılmalıdır. Yemeğin hemen ardından yapılacak egzersiz ise kroner arter hastalığını tetikleyebilir.''
KAYNAK:www.22haber.com

Edirne'nin İpsala ilçesinde 24-25 Eylül 2009 tarihlerinde 1. Çeltik Sempozyumu gerçekleştirilecek

Edirne'nin İpsala ilçesinde 24-25 Eylül 2009 tarihlerinde 1. Çeltik Sempozyumu gerçekleştirilecek. Namık Kemal Üniversitesinin önderliğinde organize edilecek sempozyumun gerçekleşmesi için ön hazırlık çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında, İpsala Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Girgin'in başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı. Girgin, İpsala Ticaret Borsası toplantı salonundaki toplantıda, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli Valilerinin daha önce bölgenin temel ürünü olan Çeltik için İpsala'da toplantı yaptığını anımsattı. Yapılan bu toplantıda 1. Çeltik Sempozyumu'nun temellerinin atıldığını ifade eden Girgin, şöyle devam etti: ''Bu küçümsenmeyecek bir olaydır. Hazırlanacak olan afişleri tüm Türkiye'ye dağıtılarak ülkemizdeki tüm çeltik üreticilerinin bölgemizde toplanmasını amaçlıyoruz. Sempozyuma konuşmacı olarak katılacak bilim adamlarının bugüne kadar yaptıkları çalışmalar toplanarak bir kitapçık haline getirilerek belgelenecek. Bu nedenle çeltikle uğraşan herkesin düzenlenecek olan bu sempozyumlara gerekli ilgiyi göstermelerini diliyoruz.'' Girgin, Tekirdağ, Edirne ve İpsala'da gerçekleştirilecek 1. Çeltik Sempozyumu'nun ilk gününde Tekirdağ'da Çeltik Yetiştiriciliği, Çeltik Islah ve Tohumluk Üretimi, Çeltik Teknolojisi, Çeltik Ekonomisi konuları olmak üzere 4 oturum gerçekleştirileceğini, ikinci gün ise Edirne Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü'nün ziyaret edileceğini ve İpsala'ya bağlı Yeni Karpuzlu Beldesinde 'Çeltik Hasadı' töreninin yapılacağını kaydetti. İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz de çeltikte ilaçlama, gübreleme gibi konularda sıkıntılar olduğunu belirtti. Karagöz, şunları kaydetti: ''Bu sıkıntıları bilimsel anlamda çözüme kavuşturabilmek için bir sempozyum düzenlenmesine karar verildi. Bölgemiz için bir fırsat olan bu sempozyumun ilk ayağı olan Tekirdağ oturumlarına ilçemizden en az yüz çeltikçi katılmalıdır. Üreticiler sorunlarını birebir olarak bilim adamlarına aktarmalıdır.'' Toplantıya, İpsala Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necati Görür, İpsala Ziraat Odası Başkanı Yusuf Tunca, İpsala İlçe Tarım Müdürü Akif Şaban Gündüz, çeltik üreticileri ve çeltik fabrikası işletmecileri katıldı.
KAYNAK:www.22haber.com

EDİRNE BELEDİYESİNDEN TREDAŞA TAKSİTLENDİRME TEKLİFİ

Borcundan dolayı hizmet binasının elektrikleri kesilen Edirne Belediyesi, borcun taksitlendirilmesi talebinde bulundu. Edirne Belediyesi Başkan Vekili Murat Kayasöken, yaptığı açıklamada, TREDAŞ'a taksitlendirme talebinde bulunulduğunu söyledi. Kayasöken, taksitlendirme talebinin TREDAŞ'a ulaşmasının ardından belediyenin kesik olan elektriklerinin açılacağını belirtti. Elektriklerin kesilmesinin ardından hizmetlerin aksatılmaması için jeneratörleri devreye soktuklarını bildiren Kayasöken, şunları kaydetti: ''TREDAŞ'la yaptığımız görüşmeler sonucunda taksitlendirme talebinde bulunduk. Talebimiz ellerine ulaşınca elektriklerimiz açılacak. Ayrıca, TREDAŞ'ın trafo yerleriyle ilgili mülkiyet sorunu konusunda da anlaşmaya varıldı. Elektrikler kesik olduğu zaman jeneratörle idare edildi.'' 4 gündür hizmet binasının elektrikleri kesik olan Edirne Belediyesinin, TREDAŞ'A borcunun 1 milyon 356 bin 650 lira olduğu açıklanmıştı.
KAYNAK.www.22haber.com

Taşeron Firma İşçilerin 4 Ay Maaşını Ödemedi, Birde Kapı Önünekoydu


Çorlu Devlet Hastanesi İnşaatı Durdu

Tekirdağ iline bağlı Çorluda 17 Mart 2008 tarihinde TOKİ tarafından ihalesi yapılarak yapımına başlanan 300 yataklı Çorlu Devlet Hastanesi inşaatında taşeron firmadan paralarını alamayan işçilerin gece yarısı yaka paça şantiye binasından dışarıya atıldığı iddia edildi. Yaklaşık 50 işçi 4 aydır alamadıkları maaşlarını alabilmek için inşaat alanı dışında bekliyor.
Dün gece taşeron firma yetkilileri ile işçiler arasında çıkan tartışmanın ardından arbede sırasında işçilerden birinin başına demir çubukla vurularak yaralandığı öğrenildi. Hastane inşaatını bir şirketin yaptığını taşeronluğunu da başka bir şirkete yaptırdığını söyleyen işçiler yaklaşık 4 aydır paralarını alamadıklarını iddia ettiler. İşçiler paralarını alacakları güne kadar hastane inşaatının çevresinden ayrılmayacaklarını belirttiler. Samsun ve Ordudan çalışmak için Çorluya gelen 50 kadar inşaat işçisi 4 aydır çalıştıkları 300 yataklı Çorlu Devlet Hastanesi inşaatından para alamadıkları, bu nedenle işi bıraktıklarını ve ardından yaka paça dövülerek şantiyeden dışarı atıldıklarını söylediler. TOKİ tarafından yapılan ihaleyi 46.452.405.70 TLye kazandığı ve bu gurubunda işin taşeronluğunu başka bir şirkete verdiği öğrenildi. Fakat taşeron şirketinin kriz nedeniyle işçilerin paralarını yaklaşık 4-5 aydır vermemesi üzerine yüklü miktarda alacağı biriken inşaat işçileri işi bıraktı.
İnşaat işçilerinden İsa Gökmen (26), 4 aydır hakkımız verilmedi, sigortamız kesildi. Sigortalarımız düzgün şekilde yatırılmadı. Her konuda bizim hakkımız yeniyor. Hakkımız olan parayı da vermiyorlar. Bizi kıskaca almış durumdalar. Bizi de gece yarısı şantiyeden dışarıya attılar. Geceyi dışarıda uyuyarak geçirdik. 4 aydır paramızı alamıyoruz. Toplam 80 kişinin yaklaşık 5er bin TL alacağı var. İşçilerden birine kafasına demirle vuruldu. Şuanda hastanede tedavi altında dedi.
İşçilerden Erhan Aydemir (30) sigortalarının 20 günlük veya hiç yatırılmadığını belirterek, Firmanın sahibi Milletvekili, hastane inşaatında işin durduğunu duyunca buraya geldi. Taşeron firmayı buradan kovdu. Bizleri de gece yarısı dışarıya attı. Paralarımız alamadık. Şuan hastane inşaatı durdu. Kalıpçı ve demirci inşaatta yok dedi.
İşçiler güneşten korunmak için derme çatma yaptıkları alanda beklemelerini sürdürürken, paralarını alacakları günü bekliyorlar. İşçiler kendilerine yemek dahi verilmediğini, gece soğukta dışarıda yattıklarını söylediler. Bavullarıyla dışarıda ne yapacaklarını bilmeden bekleyen işçiler çaresizce yetkililerden yardım bekliyor.

KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Karaağaç İftar Çadırı'na 21 günlük rezervasyon

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Veliköy ve Karaağaçbeldelerinde iftar çadırları kuruldu. Karaağaç’ta her akşam 500 kişiye iftar yemeği vereceklerini bunun için de hayırseverlerin sıraya girmesi ile 21 günlük rezervasyonun dolduğunu belirten Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, kalan diğer günlerin de birkaç güne kadar tamamlanacağını söyledi. İftar çadırı ile vatandaşlara iftar verilecek olan Veliköy’de de hayırseverler iftar vermek için sıraya girdi
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Kalfalar, Ortopedik Engelliler Derneği’ne teşekkür etti

Edirne iline bağlı Keşan ilçesinin Mustafa Kemal Paşa Mahalle Muhtarı Bayram Ali Kalfalar, mahallesinde son on günde iki özürlüye özürlü aracı alan Ortopedik Engelliler Derneği’ne teşekkür etti.
Kalfalar, dernek yöneticilerini özverili çalışmalarından dolayı kutlayarak “ Mahallemde buluna iki engellimize son 10 gün içersinde Ortopedik Engelliler Derneği tarafından tekerlekli aracı verildi. Vatandaşlarımız adına ben denek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bence Keşan’da insanlar bu derneğe ayda bir paket sigara parasını destek olarak sağlamalıdır. Halkımızın derneğe duyarlı olması gerekir. Çünkü buraya yapılacak yardım engelli vatandaşlarımıza hizmet olarak dönecek. Derneğin çalışmalarını takdirle karşılıyorum. Ben şahsım olarak derneğe her türlü desteği vermeye hazırım. Keşanlı vatandaşlarımızı da Ortopedik Engelliler Derneği’ne katkı vermeye davet ediyorum “dedi.
HABER:ERDAL AKSOY

Ersin BİLMEÇ OYNANAN OYUN PKK’ YA AÇILIMDIR

Tekirdağ Aydınlar Ocağı Başkanı Ersin BİLMEÇ, Hayrabolu yolu üzerinde bulunan şehit mezarlarını ziyaret ederek yapılan duaların sonunda, yaptığı açıklamada:
“Burada yatan şehitlerimiz neden şehit oldular? “ Kürt açılımı oyunu, Kürtlerden çok; terör örgütü ve onun yan kolu olan siyasi partiye bir açılımdır. Kürt adı kullanılarak terör ve örgütü ve yandaşları ödüllendirilmektedir.” Dedi.
Anayasa’ nın eşitlik ifade edilen 10. maddesi ters düşen ferdi ve hak ve hürriyetler yerine kolektif haklar ve imtiyazlar gündeme getirilmektedir. Ülkenin pazarlanması üzerine uzlaşma olamaz. Elinde silah, parmağı mayında olanlar muhatap alınamaz. Terör örgütünü terörden alıkoymak için örgütün istekleri doğrultusunda pazarlık yapmak, barış ve demokratikleşme olamaz.
Çözüm, teslim olmaktır.
“ Kan akmasın, analar ağlamasın diyorsak; kanun hâkimiyetini ve devlet denetimini sağlarız. Çözüm; örgütün ve katillerin silah bırakması ve adalete teslim olmasıdır.” Diyen Başkan Bilmeç, “ Bu şartları hazırlamak da siyasi iradeye düşer. Tek taraflı Çalıştaylar, dıştan kumandalı olmayan büyük STK ve Şehit Ailelerinden kaçmak çözüm olamaz. Çözüm; becerebiliyorsanız Irak’ ın Kuzeyindedir. ABD’ nin politikalarına ve oyalamalarına değil demokratik kılıfı altına gizlenmiş ihanet odaklarıyladır. Mübarek günler içinde bulunduğumuz şu günlerde şehitlerimize saygılı olalım ve şehitliğin anlamını öğrenelim.”
Ülkemizde 25 yıldan beri 40 bin kişinin üzerinde insanımızı öldüren güvenlik görevlilerimizi şehit eden, masumları katleden, binlerce insanımızı sakat bırakan bu terör örgütü ile antlaşma zemini hazırlamak milletimize ve şehitlerimize haksızlıktır. Bu örgüt milletimizi bölmek parçalamak için kuruldu. Kurulduğu günden beri de can yakmaktadır. Yıllardır süren hain eylemlerde anaların yüreği yanmış, ocaklara kor düşmüş, çocuklar yetim ve öksüz, aileler başsız kalmışlardır.
PKK terör örgütü, “Sizin haklarınızı koruyoruz – koruyacağız “ söylemleriyle hakkını koruyacağı insanları erkek- kadın, genç – çocuk demeden katletmiştir. Bu ülke, toplumun her kesiminden insanıyla geçmişten bugüne vatan bölünmesin, bayrak inmesin, ezan susmasın; canımıza, malımıza, namusumuza halel gelmesin; diye kanını, canını seve seve feda etmiş, şahadet mertebesine ulaşmışlardır. Şehit aileleri acılarını yüreklerine gömmüş hep devletin yanında yer almışlardır. Ancak bugün gelinen noktada şehit aileleri feryat ediyor. Verilen onca can, sönen bunca ocağın karşılığı bu ol-ma-ma-lı-dır.
ERSİN BİLMEÇ
TEKİRDAĞ AYDINLAR OCAĞI BŞK

Özel Güvenlik İş Başı Yaptı




Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçe Belediyesinde Özel Güvenlik İş başı yaptı. Çorlu Belediyesi Özel Güvenlik Hizmet alımını yaptı. 26.04.2004 tarihinde 25504 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun kapsamında Çorlu Belediyesi Hizmet Binası, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Şantiyesinde kanunun 10. maddesinde belirtilen özelliklere haiz Bir Güvenlik Amiri, iki bayan güvenlik elemanı ve yirmi erkek güvenlik elemanı toplam yirmiüç özel güvenlik görevlisi güvenliğin sağlanması işini yapacaklardır.
Güvenlik personeli Özel Güvenlik Eğitimi almış kişiler arasından seçilmişlerdir. Özel güvenlik haftanın yedi günü yirmidört saat görev başında bulunacaklardır. Görevliler üniformalı ve tam teçhizatlı olarak görev yapacaklardır.
Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya Özel Güvenlik ekiplerinin 24 saat hizmet verdiğini belirtti. “Belediye hizmet binamızda, Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Şantiyemizde görev yapacak olan Özel Güvenlik ekipleri işbaşı yapmışlardır. Özel Güvenlik personeli binalarımızın, araç ve donanım güvenliğini sağlayacaklardır. Özel Güvenlik personeli ile halkımıza güvenli ve huzurlu bir ortamda hizmet sunacağız.’dedi.


HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Kan bağışına katılanların kan kartları Keşan Belediyesi’ne geldi…

Keşan Belediyesi ile Edirne Kızılay Kan merkezi işbirliği ile zaman zaman gerçekleşen kan bağışı kampanyasına katılan Keşanlıların kan bağışı kartlarının Keşan Belediyesi’ne ulaştığı açıklandı.
Konuyla ilgili olarak yapılan açıklama Edirne Kızılay Kan Merkezi’nden gelen Kan Bağışı kartlarının Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu’ndan teslim alınabileceği belirtildi.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

SAĞLIK VE YEŞİLTEPE MAHALLESİNİN YÜZÜ DEĞİŞİYOR





Tekirdağ iline bağlı Çorluilçe Belediyesi, Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesinde asfalt çalışmalarını ve temizlik çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.
Yeni faaliyete sokulan asfalt şantiyesinde üretilen asfaltlar Sağlık Mahallesin’de, Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı asfalt serim ekibi tarafından asfaltlandırma çalışmalarında kullanılıyor. Asfalt Şantiyesinin faaliyetinden kısa bir süre sonra anacaddelerin birçoğunda çalışmalar tamamlandı. İşlek cadde ve sokaklardan başlanmak suretiyle geri kalan ara sokak ve geçiş yollarının da tamamlanması planlanıyor.
Öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde temizlik çalışmalarını yoğun bir şekilde yürütüyor. Yeni alınan çöp konteynırları Sağlık ve Yeşiltepe Mahallesi’nde ihtiyaç duyulan yerlere bırakılıyor. Hurda halinde olan eski konteynırlar ise bakım çalışması yapılıp boyandıktan sonra yeniden değerlendirilecek.
Belediye ekiplerinin çalışmalarını Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Hasan Ergün de yerinde takip etti. Temizlik İşleri Müdür V. Ünal Nişancı ile bir süre sohbet eden Ergün, Çorlu Belediyesi’nin mahallelerinde yaptığı çalışmalardan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Çöp konteynırları yıllardır değiştirilmeyi bekliyordu. Eski konteynırlar hurda haline gelmişti. Birçoğu paslanmış durumda. Tekerlekleri kırılanlar ya da şekli bozulanlar var. Yeni konteynırlar kullanışlı olmasının yanında sokakların görüntüsünü de değiştirecek. Asfalt çalışmaları da tamamlandıktan sonra mahallemizin görüntüsü de değişecektir. Yapılan bu çalışmalarından dolayı Çorlu Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. İhtiyaç duyduğumuz her konuda Belediye personeliyle görüşüyoruz.”dedi.



HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Haberi Nereden Öğrendin Soruşturmasına Kınama

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğünün açtığı soruşturmayla ilgili olarak Haberi Nereden Öğrendin sorularıyla karşı karşıya kalan gazetecilerin, dernekleri tarafından açıklama yapılarak yaşanan olay kınandı. Çorluda bulunan 3 Gazeteci Derneğinin ortaklaşa imzaladığı basın bildirisi ile Haberi Nereden Öğrendin soruşturması kınandı. Çorlu Basın Mensupları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Çorlu Gazeteciler Derneği ve Trakya Medya Mensupları Derneği Yönetim Kurulları Başkanlarının ortaklaşa hazırladığı basın bildirisinde; 1 Ağustos 2009 tarihinde Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğünün teknolojiyi de kullanarak gerçekleştirdiği ve 8 yıldır aranan katil zanlısının yakalanmasıyla sonuçlanan başarılı operasyonun gazetelere yansımasının ardından, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü görevlendirdiği 2. sınıf İl Emniyet Müdürü Leyla Az ile üç meslektaşımızın tanık sıfatıyla ifadesini aldı. İfade esnasında Basın Kanununun 12. maddesinde belirtilenler göz ardı edilerek,Haberi nerden duyduklarını, bilgileri nerden aldıklarını ve bilgilerin kimin tarafından verildiği şeklinde sorular sorularak, basın mensuplarının kanunla saklı hakları olan haber kaynaklarının açıklanması istendi denildi.
3 Gazeteci Derneğinin yayımladığı basın bildirisi şöyle, Öncelikle şunu beklerdik ki, böyle başarılı bir operasyona imza atanlar ödüllendirilsin. Ancak görülen o ki, ödüllendirmek şöyle dursun, operasyon sorgulanıyor. Sorguya tanık sıfatıyla da basın mensupları ekleniyor. Tekirdağdan gelen 2. sınıf İl Emniyet Müdürü Leyla Az, üç basın mensubunu Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne çağırarak ifadelerine başvuruyor. Bugüne değin hiç görülmemiş olan uygulamayı mesleğimize karşı yapılmış bir saygısızlık olarak addediyoruz. Amacı halkı en doğru şekilde bilgilendirmek olan basın mensuplarının, kanunlarla saklı hakları hiçe sayılarak, haber kaynaklarının açıklanmasının istenmesi, halkın can ve mal güvenliğini koruyup kollamakla görevli emniyet teşkilatının ne işine yarayacağını anlamak ise imkânsız. Yıllardır çeşitli alanlarda görev yapan basın mensuplarının karşılaştıkları zorluklar yetmezmiş gibi şimdi de yapılan ve aslında takdir edilmesi gereken bir operasyonun ardından başlatılan soruşturmaya gazetecilerinde dâhil edilmesi, biz basın mensuplarını derinden üzmüştür. Yapılan haber ne ülke birlik ve beraberliğini bozucu, ne de şahıs yâda kurumların kişilik haklarına saldırı niteliğinde değildir. Ülkemiz üzerinde dönen birçok oyunun dahi bazı şekillerde haber yapılmasına sessiz kalındığı şu dönemde, hangi amaçla ve hele böyle bir konuda gazetecinin haber kaynağını açıklamasının istenmesi oldukça manidardır ifadeleri yer alıyor.
Açıklamanın kalan kısmında bazı sorulara cevap aranırken, şu ibarelere yer verildi; Bu soruşturmayla ne amaçlanmaktadır açıkçası belli değildir. Başarıyla sonuçlanan operasyon mu sorgulanmaktadır? Basının bu bilgiyi kimlerden aldığı tespit edilerek, ceza amacımı güdülmektedir? Basına aba altından sopa mı gösterilmektedir? Böyle başarılı bir operasyonun ardından gerçekleştirilen soruşturmaya tanık sıfatıyla dahi olsa gazetecilerinde çağırılması, akıllarda birçok soru işareti yaratmaktadır. Yetkilileri, bu uygulamayı açıklamaya davet ediyoruz. Bizler Çorluda faaliyet gösteren Gazeteci dernekleri olarak, meslektaşlarımızın sorgulanmasına karşı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Bu nedenle bu uygulamayı esefle kınıyor, olayla ilgili gerekenin yapılacağını önce meslektaşlarımıza, sonrada kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.
HABER VE FOTO:ÇORLU GAZETECİLER DERNEĞİ

FORTIS BANK ÇORLU’DA DA KOBİ’LERİN YANINDA


Fortis Bank Türkiye, anlaşmalı meslek kuruluşu üyelerine uygun koşul ve vade seçenekleri ile finansman desteğini sürdürüyor. Çorlu Bakkallar, Bayiler, Manavlar ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası ile imzalanan kredi anlaşması kapsamında, oda üyeleri Fortis Bank Türkiye’nin 10.000 TL ila 50.000 TL arasında sunduğu krediden 36 aya varan vade seçenekleriyle faydalanabilecekler.
Fortis Bank, Türkiye’nin dört bir yanındaki KOBİ’lere sunduğu desteği yaygınlaştırıyor. Banka’nın anlaşma yaptığı işletmeler arasına Çorlu Bakkallar, Bayiler, Manavlar ve Kuruyemişçiler Odası üyeleri de katıldı. Fortis Bank Türkiye Trakya Bölge Satış Direktörü Hikmet Güncan ile Çorlu Bakkallar, Bayiler, Manavlar ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası Başkanı Yusuf Gümüş tarafından imzalanan anlaşmayla, oda üyesi işletmeler Fortis Bank Türkiye’nin sunduğu uygun koşul ve vade seçenekleri ile finansman desteği alabilecekler.
Anlaşma uyarınca oda üyesi işletmeler, 10.000 TL ile 50.000 TL arasındaki krediden 36 aya kadar vade ve uygun geri ödeme seçenekleri ile yararlanabilecekler. İşletmeler, kendileri için Fortis Bank Türkiye tarafından oluşturulacak limit çerçevesinde taahhüt, mal alımı ve bayilik konularında garanti vermek üzere lehlerine düzenlenmiş, teminat mektuplarını da temin edebilecekler.
Çorlu Bakkallar, Bayiler, Manavlar ve Kuruyemişçiler Esnaf Odası üyeliği ile birlikte, Türkiye çapında toplam 100’den fazla meslek kuruluşuna mensup KOBİ’ler, Fortis Bank Türkiye’nin avantajlı kredi seçeneklerinden yararlanabiliyor.

HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

Hoş geldin ya şehri Ramazan

Ramazan ayı geldi. İlk teravih namazı kılındı, gece yarısından sonra da sahura kalkıldı. Bugün ilk oruçlar tutuluyor. 33 yıl sonra ağustos ayına denk gelen Ramazan ayının ilk orucu başladı.Ramazan dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı çeşitli hazırlıklar yaptı. Buna göre, ramazan süresince zorunlu olmadıkça hiçbir cami görevlisine izin verilmeyecek, görevlisi olmayan hiçbir cami bırakılmaması yönünde çaba harcanacak. Müftülüklerce ramazana özel vaaz ve irşat programları hazırlanacak. Camilerde elektrik, ısıtma ile ses cihazları, cemaati rahatsız etmeyecek şekilde çalıştırılacak.Ramazan ayı, 8 yıl boyunca yaz aylarına rastlayacak Ramazan'da, bu yıl günde yaklaşık 15 saat oruç tutulacak. Her geçen yıl oruçlu geçen süre de artacak. Ramazan ayının hazirana denk geldiği 2015'te ise 16 saate yakın oruç tutulacak. Ramazan'da ilk iftar da bu akşam açılacak.

YARDIM YAPMAYA ÇAĞRI

Bütün senenin özellik ve güzelliğini toplayan Ramazan ayı, İslam inancına sahip toplumların yardımlaşma ve dayanışma duygularını daha da güçlendirmektedir. Varlıklı kişiler ihtiyaç sahibi kişilere gerek maddi gerekse ayni yardımlar yapmak suretiyle hem dini ibadetlerini yerine getirir hem de fakirlere bayram sevinci yaşatırlar. Gelişen toplumlarda kentleşme ve sanayileşme sonucunda bireylerin birbirine yabancılaşması kaçınılmaz olmuştur. Gerçek ihtiyaç sahipleri ile insanların duygularını sömürmeyi alışkanlık haline getiren kişileri ayırt etmek hemen hemen olanaksız hale gelmiştir. 3294 Sayılı Kanunla kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları kişilerin yardım taleplerini, yerinde yapılan sosyal incelemeler sonucu Mütevelli Heyet kararları ile değerlendirmekte ve ihtiyaç sahibi kişi bilgilerini muhafaza etmektedir. İnsanlar arasındaki sevgi, saygı, paylaşma, yardımlaşma ve dayanışma bağlarının kuvvetlenmesine katkı sağlayan önemli bir ibadet olan yardımlaşma konusunda Ramazan Ayının yaklaşması nedeniyle yardım yapmak isteyen ancak yapılacak yardımın yerine gitmesini arzu eden vatandaşlarımıza Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı olarak her türlü desteği vermeye hazırız. İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapmak isteyenlere, Hükümet Caddesi 17/A adresinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğünce yardım yapılabilecek kişilerin bilgileri verilebileceği gibi Vakfımıza ait 212 09 57 Numaralı telefondan da bilgi alınabilecektir. Yardıma muhtaç kişilere ulaştırılmak üzere yardımda bulunmak isteyen kişiler, yıl boyunca yapacakları nakdi yardımları da Vakfımıza ait Türkiye Halk Bankası Edirne Şubesindeki 16000280 No.lu hesaba yatırabilirler. SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA VAKFI MÜTEVELLİ HEYETİ

TEKİRDAĞ BELEDİYESİ MOBİL DEMOKRASİ PLATFORMU ÜYESİ OLDU


Tekirdağ Belediyesi vatandaşları önemli konularda bilgilendirecek.Mobil Demokrasi platformu üyesi olan Tekirdağ belediyesi cep telefonundan 888 yayın kanalı aracılığıyla vatandaşlara günde 3 kez bilgi yayını gönderebilecek.Diğer bazı resmi kurumlarla da işbirliği içinde çalışacak olan Tekirdağ Belediyesi diğer kurumların önemli bulduğu mesajları da vatandaşlara duyuracak.39 il ve ilçede devreye giren projede ayrıca Tekirdağ Belediyesine iletmek istedikleri mesajları da tekirdag bld ve mesajını yazıp 3870 ‘e gönderebilecekler.Konuyla ilgili BKM salonunda yapılan ve Resmi kurum yetkilileriyle Muhtarların da katıldığı toplantıda konuşan ve bilgiler veren proje sorumlusu Şafak Altan projenin ilk etapta Türkcell kullanıcıları için geçerli olduğunu diğer kullanıcılar içinde ilerleyen zamanlarda geçerli olabileceğini söyledi.Projenin henüz çok yeni olduğunu belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr.Adem Dalgıç da ‘Bu projeyle vatandaşlarımız Tekirdağ’la ilgili her şeyden haberdar olacaklar’diye konuştu

YAVUZ VE ÇİFTLİKÖNÜ MAHALLELERİNDE İFTAR ÇADIRI KURULDU


Tekirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal işleri Müdürlüğü yaklaşan Ramazan ayı nedeniyle çalışmalarını hızlandırdı.Fen işlerine bağlı ekipler tarafından Çiftlikönü Yahya Kemal Beyatlı Anaokulu bahçesiyle Eski Namık Kemal Lisesi bahçesine iftar çadırı kuruldu. Ramazan ayı boyunca her gün Çiftlikönündeki çadırda 400 yavuz mahallesindeki çadırda da 500 kişiye iftar yemeği verileceğini belirten Tekirdağ Belediye başkanı Op.Dr. Adem Dalgıç ‘Ramazan ayı boyunca toplam 27 bin vatandaşımıza iftar yemeği vereceğiz.Mübarek Ramazan ayının bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum’ dedi.

ZİÇEV İN HAZIRLAMIŞ OLDUĞU MUM YAPIMININ ÖĞRETİLMESİPROJESİ YAPILDI






Tekirdağ ilinde yaşları 15 ile 30 arasında değişen 20 zihin engelli birey, İŞKUR’un Özürlü ve Eski Hükümlü Projeleri kapsamında Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) in hazırlamış olduğu ve İşkur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttükleri Zihinsel Engelli Bireylere Mum Yapımının Öğretilmesi projesi ile üretime katılıp, hayata sarıldılar.
Proje kapsamında açılan kursu başarı ile bitirilen öğrencilere belgeleri; Hanımefendi Sayın Zehra Kemelek, Tekirdağ Milletvekili Sayın T.Ziyaeddin Akbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ ve Tekirdağ Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Kocakundakçı nın katılı ile düzenlenen törenle verildi.
Projeyi hazırlayan ve Sosyal Hizmet Uzmanı olan Yaşar GÜNEŞ, - zihinsel engelliler alanında ilimizde ilk defa bu tür bir proje hazırlandığını ve kabul gördüğünü belirterek, çalışanlar olarak “bu çocuklarımızı gerçek hayata hazırlamalı ve alıştırmalıyız, tüketen olmaktan çıkarıp üretime tam katılımını sağlamalıyız- diye düşündük ve bu projeyi ürettik. Bu proje ile zihin engelli bireyler kendilerine olan güvenlerini tazeleyecekler, bir işe yaramanın hazzını ve mutluluğunu yaşayacaklardır. Onların kendilerine olan güveni sağlandığında toplumla kaynaşmaları ve intibaklarının sağlanması da kolay olacaktır. Böylelikle zihin engelli bireyin ailesi ve çevresi -zaten işe yaramaz- olarak kabul ettikleri ön yargılarından da kurtulmuş olacaktır.
Engelliler içinde özellikle zihinsel engelli bireyler, geç ve güç öğrenmeleri ve öğrendiklerini de çok çabuk unutmaları yüzünden iş yerlerine kendilerini kolay kabul ettirememektedirler. Bu yüzden hazırlanan proje, zihin engelli bireyi bir anlamda kendi işinin patronu yapmakta ve kendi iradesine göre karar alıp vermede özgür bırakmaktadır. Ayrıca proje zihin engelli bireyin ailesinin de bu işin öğrenmesini ön görmektedir. Böylelikle aile mum yapımında ve pazarlanmasında zihin engelli bireye yardımcı olacak ve zihin engelli bireyin istihdama katılmasının sürekliliğini sağlamış olacaktır.
Sosyal Hizmet Uzmanı Yaşar GÜNEŞ, -Anlatırsanız unuturum, Gösterirseniz hatırlarım, Yaptırırsanız öğrenirim- Çin atasözünün kendilerine ilham verdiğini belirterek, kurumda onlara her gün bilişsel, kişisel, sosyal, psikolojik, el ve kavramsal becerilerini gösterip öğrettiklerini, bu yüzden öğrendikleri bu becerileri sergileyebilecekleri ve özellikle de genelleyebilecekleri imkanı bu proje ile onlara verdik ve sonucu bizler de sizler kadar merak ediyoruz, dedi.
Törende kısa bir konuşma yapan ZİÇEV Başkanı Rukiye Güneş, engelli bireylerinde yaşantılarımızda yer aldığını hatırlatarak -dünyanın en saf ve temiz varlıklarının olduğu yerde sizlerle birlikte olmaktan dolayı onur duyuyoruz, dedi. Yaklaşık 500 kadar jel mum yapan öğrencilerin sertifikalarını yetkililer alkışlar içinde takdim ettikten sonra yapılan ürünlerin standını gezerek ürünlerden satın aldılar. Zihinsel engellilerin hazırladıkları halk oyunları gösterileri de ilgi ile izlendi

Başkandan festival değerlendirmesi


Çorluya bağlı Velimeşe beldesinde 15-16Ağustos tarihleri arasında düzenlenen 1. boza festivali ve sünnet şöleni ardından makam odasında basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Boza festivalimiz adına yaraşır bir şekilde kutlandı dedi.
Başkan Yüksel, Velimeşe belediyesi olarak bu yıl ilk defa organize ettiğimiz 1. Boza festivali ve sünnet şölenini beklendiği gibi büyük bir katılım ve coşkuyla kutladık. Festivalimiz hedeflediğimiz gibi mükemmel geçti. Velimeşe insanı olarak festivale katılanlara Velimeşe halkının birlik, beraberlik, kardeşlik ve misafirperverliğini gösterdik. Boza festivalimiz adına yaraşır bir şekilde kutlandı. Halkımızın katılımı ve ilgisi bizi çok mutlu etti dedi.
Amaçlarının festivali geleneksel hale getirmek olduğunu kaydeden Başkan Yüksel, Bölgemizin en güçlü festival etkinliği olması için çalışacağız. Velimeşe kasabası bu bölgenin sanayi ve ekonomik gücünün, sosyal etkinlikleriyle de büyük olduğunu gösterecektir. Bundan böyle festivalimiz her yıl bir öncekinden daha büyük ve daha güzel olacak diye konuştu.
Basın toplantısının ardından Belediye Başkanı Rasim Yüksel basın mensupları ile öğlen yemeğinde bir araya geldi
KAYNAK:www.habercorlu.com

Basın mensuplarından Kemelek'e ziyaret

Tekirdağ Basın Mensupları Derneği, son valiler kararnamesi ile Osmaniye’den Tekirdağ’a atanan Vali Zübeyir Kemelek’i makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Tekirdağ Basın Mensupları Derneği Başkanı ve Trakya ile Avrupa Gazeteleri İmtiyaz Sahibi Naci Akyazı’dan yerel medya hakkında bilgi alan Tekirdağ Valisi Kemelek, yaklaşık 1 buçuk aydır Tekirdağ’da olduğunu ve Tekirdağ’ın kendisi açısından güzel bir yer olduğunu belirterek, burada olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Mahalli basını yakından takip ettiğini belirten Vali Kemelek, gazeteciliğin son derce zor bir meslek olduğunu, ancak halkın sağlıklı ve doğru bilgilendirilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.
Eski görev yeri olan Osmaniye’de 4 basın derneği olduğunu söyleyen Kemelek, oradaki gazete sayısının da fazla olmadığını belirtti. Dernek sayısının az olmasının birlik ve beraberliği, bunun yanında kaliteyi arttıracağını ifade eden Kemelek, basından tek beklentisinin işini en iyi şekilde ve yasaların kendine verdiği sınırlar ölçüsünde icra etmesi olduğunu vurguladı.
Kemelek, Tekirdağ’da yerel basının belirli bir kalitede olduğunu da sözlerine ekledi. Ziyaret daha sonra Tekirdağ Basın Mensupları Derneği üyesi gazeteciler ile Vali Kemelek’in hatıra fotoğrafı çektirmesi ile son buldu.

Trakya Gazetesi 13 yaşında

Trakya Gazetesi Ailesi, 14 Ağustos 1997 yılında yayın hayatına başlayan Trakya Gazetesi’nin 13. yaşını kutladı.Trakya çapında okuyuculara hizmet verdiklerini ifade eden, yayın hayatında 12. yılını dolduran Trakya Gazetesi’nin Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi Naci Akyazı, o günden bu güne çok yol kat ettiklerini belirtti.Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu ve ellerinden geldiğince bunu en iyi şekilde yapmaya çalıştıklarını belirten Akyazı, dünden bu güne Trakya Gazetesi’ne emek vermiş herkese ve personeline teşekkür ederek, okuyucularına şükranlarını sundu.

Edirne Milletvekili Necdet Budak’tan Keşan Belediyesi’ne ziyaret


Edirne Milletvekili Necdet Budak Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Budak, ziyareti sırasında 29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Keşan halkının yeniden Özcan’a bu görevi verdiğini belirterek “Sayın başkanımız 29 Mart seçimlerinden sonra Ankara’ya geldiğinde sürekli bizi ziyaret etti. Bizler de kendisini bugün ilk kez makamında ziyaret ederek hayırlı olsun diyoruz. Kendisini kutluyoruz. Biz Edirne Milletvekili olarak belediye başkanlarımız ile iyi diyaloglar içersindeyiz. Sayın Mehmet Özcan’la da Keşan’a yapılacak işler için sürekli diyalog halindeyiz. Kendisi bize yapılacak projelerle ilgili bilgi verdiğinde biz her zaman yapılacak hizmetlerle ilgili yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
Özcan’da Budak’ın ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür ederek, “Sayın vekilimizle diyaloglarımız iyi bir şekilde devam ediyor. Keşan’a yapmayı düşündüğümüz projeler için kendisinden her zaman destek istiyor ve bu konuda da gerekli desteği görüyoruz. Keşan’a yapılması gerekenlerde ortak hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra bir basın mensubunun Eğitim Kampüsü ile ilgili sorusunu yanıtlayan Budak “Benim bu projeyle ilgili çok somut bilgim yok. Ortaya bir proje atılmadan önce bu projenin uygulanıp uygulanmayacağı konusu önce tartışılmalı ve sonra bu konuda kamuoyuna açıklama yapılmalı. Sırf basına çıkmak için bir proje ortaya atılmamalı. Sivil toplum örgütlerimiz tarafından düşünülen bir proje için önce yerelde Keşan Kaymakamlığı’na Keşan Belediye Başkanlığı’na ve iktidar partisi olarak AKP İlçe Başkanlığı’na sunulmalı. Ayrıca sivil toplum örgütlerimizin yöneticileri her zaman her dakika bana telefon ile ulaşabilirler. Bilgim olmayan bir proje ile ilgili konuşmak da tabii ki takdir edersiniz çok kolay değil “dedi.
Budak’ın bu cevabının ardından basın mensupları “Sayın vekilim siz bilgim olmayan proje hakkında bir şey konuşamam diyorsunuz peki bilginiz olan Kentsel Dönüşüm veya Yoksul Kent Projesi hakkında neler söyleyeceksiniz? “ şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı.
“Bu konuda sayın belediye başkanımız beni ziyarete geldiğinde kendisini TOKİ yetkilileri ile görüştürdüm. Bu konuda Keşan Kaymakamlığı’na ulaşan konut müracaatları da TOKİ’ye ulaştırıldı. Biz bu projenin dışında TOKİ Konutları’nın Keşan’a gelmesi için de gerekli girişimleri başlattık. Bu konuda sayın başkanımızı da bilgilendirdim. İlçemize gelecek yatırımlar konusunda şu anda burada AKP İl Genel Meclis Üyesi, AKP İlçe Başkanvekilimiz ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım da bulunuyor. Kendileri de bu konuda üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazırdırlar. Umarım ki hem Kentsel Dönüşüm Projesi hem de TOKİ Konutları Keşan’a gelir. Ben Edirne Milletvekili olarak bu konuların takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.
Bu konuda söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da, Kentsel Dönüşüm konusunda daha önce bir çalışma başlattıklarını belirterek “ Yeni Mescit Mahallesi’nde giremediğimiz sokaklar var. Orada insanlar zamanla yolları dahi işgal etmiş. Şimdi biz oraları yıkmaya kalksak bu insanlar sokakta kalacaklar. Özellikle yol genişletme çalışmalarında yıkacağımız evlerin de bu Kentsel Dönüşüm Projesi içersinde yer alması gerekecek. Biz yaklaşık 119 dönümlük bir alanı TOKİ’ ye gösterdik. Bu konuda Sayın Valimizin de Kentsel Dönüşüm Projemiz konusunda Keşan’dan yana insiyatif kullanmasını kendisinden arz ettim. Bu konuda sayın vekilimizin de gerekli desteğini bekliyorum. Bu proje Keşan için önemli bir projedir” dedi.
Özcan’ın bu konuşmasından sonra söz alan Budak, “Kentsel Dönüşüm Konusunda üzerimize düşeni görevi yapmaya hazırız. Ayrıca ben de sayın valimiz ile yapacağım görüşmede bu konuyu sayın valimize aktaracağım “diye konuştu.
Mehmet Özcan daha sonra Budak’ı belediye çıkışına kadar yolcu ederek, belediyenin girişinde bulunan Pazaryeri Projesi maketi önünde bu proje hakkında da Budak’a bilgi verdi.
Keşanspor Yöneticileri Güray Koşan ve Ertan Çetin’de, Edirne Milletvekili Necdet Budak ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı Keşanspor’un 13 Eylül’de yapacağı sezon açılışına davet ettiler ve çiçek sundular.
Budak’ın belediye ziyaretine akp Edirne İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Serbes ile AKP İlçe Başkan Yardımcısı Bülent Koyuncu ve AKP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Soruşturma Kapsamında Gazetecilerin İfadesi Alındı


01 Ağustos 2009 tarihinde Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 8 yıldır aranan katil zanlısını, yaptığı başarılı bir operasyonla yakalanmasının ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü operasyona soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında 3 gazetecinin tanık sıfatıyla ifadeleri alınırken, gazetecilere ‘haberi nereden öğrendin’ soruları soruldu.
01 Ağustos 2009 tarihinde Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 8 yıldır katil zanlısı olarak aranan şahsı başarılı bir operasyonla ele geçirmesinin ardından yaygın ve yerel medyada çıkan haberler üzerine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. 03 Ağustos 2009 yayın organlarında çıkan haberler üzerine soruşturma başlatan ve gazetecilerin dahi ifadesine başvurulan soruşturmada, gazeteciler böyle bir soruşturmayı bir ilk olarak nitelendirildi.
Başarılı bir operasyonla yakalanan ve adli mercilere sevk edildikten sonra tutuklanan Seçkin T. isimli şahsın yakalanmasıyla ilgili basında yer alan haberler üzerine soruşturma başlatan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, soruşturmayı yürütmesi için 2. sınıf İl Emniyet Müdürü Leyla Az’ı görevlendirdi.
Gazeteciler Emniyet’e Çağırıldı
Başlatılan soruşturma için Çorlu’ya gelen ve haberi takip eden 3 gazeteciyi Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağıran Emniyet Müdürü Leyla Az, gazetecilerin tanık olarak ifadesinin alınması talimatını verdi. Gazetecilerin tanık olarak ifadesinin alınmasının ardından operasyonu yürüten polis memurları ile amirlerinin ifadesinin alınacağı öğrenildi. Polis ekiplerinin yaptığı başarılı bir operasyonu kamuoyuna duyuran ve gerçekleştirilen operasyonla ilgili soruşturma başlatılması basın mensupları arasında şaşkınlık yarattı.
3 Gazeteci İfade Verdi
Haberi nerden duyduklarını, bilgileri nerden aldıklarını ve bilgilerin kimin tarafından verildiği şeklinde sorular soran 2. sınıf Emniyet Müdürü Leyla Az, tanık olarak Avrupa Yakası Gazetesi ve Sabah Gazetesi muhabiri Levent Silistre ve DHA muhabiri Mehmet Yirun ile Samet Aksoy’un da ifadesini aldı. Başlatılan soruşturmayla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermelerinin ardından çıkışta açıklama yapan Sabah Gazetesi muhabiri Levent Silistre; “Mesleğe başladığımdan bu yana polis muhabirliği yapıyorum, 12 yıllık meslek hayatımda böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyorum. Yaptığımız haberle ilgili soruşturma başlatılmış, soruşturmayla ilgili ifade verdik. Yaptığımız haber başından sonuna kadar doğru, yalan yanlış bir şey yaptığımızdan dolayı soruşturma açılmıyor. Haberi kimden ve nerden öğrendiğimiz ile ilgili soruşturma başlatıyorlar. Gazeteciler haber kaynaklarını açıklamak zorunda değillerdir. Bu kanun ile sabitlenmiştir. Basın kanunun 12. maddesine göre; Süreli yayın sahibi, sorumlu müdür ve eser sahibi, bilgi ve belge dahil her türlü haber kaynaklarını açıklamaya ve bu konuda tanıklık yapmaya zorlanamaz, demektedir. Basın kanunu böyle derken, ifademize başvurmaları beni ve diğer meslektaşlarımı şaşırttı” dedi.
Yaklaşık 1 saat süren ifadelerin ardından gazetecilerin tanık sıfatıyla alınan ‘Haberi nerden aldın ve öğrendin’ soruşturması devam ediyor. Önümüzdeki günlerde operasyonu yürüten polis memurları ile amirlerinin ve diğer gazetecilerin de ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Soruşturma Başlatılan Operasyon ve Haberin Özeti
Sosyal paylaşım ve arkadaşlık sitesi facebookta Seçkin T.`yi oluşturduğu profili sayesinde bulan polisler resimlerinden aranan katil zanlısını teşhis etti. Seçkin T. ile irtibata geçmek için ‘Gaye’ adlı bayan rumuzu ile profil oluşturan erkek polis, planı sayesinde katil zanlısı ile sanal alemde sohbete başladı. Facebook üzerinde başlayan ve MSN`de de 3 gün boyunca devam eden sanal sohbetlerin gerçek ortama taşınması fikrinin ortaya atılması üzerine polisler planın bozulmaması için yeni bir telefon hattı açtırdı ve bayan polis memurunu sanal ‘Gaye’ olarak katil zanlısı ile konuşturdu. Kendisini takip eden erkek polis memurlarının yarattığı sanal ‘Gaye’`ye inanan Seçkin T., buluşma ve yüz yüze sohbet etme fikrine evet dedi. Polis ekiplerinin yeni aldığı cep telefonu hattı sayesinde Gaye rumuzlu bayan polis memurunun sabah kahvaltısı teklifine ‘hayır’ diyemeyen ve buluşma yeri ile saatinin kararlaştırılmasının ardından gittiği pastanede ‘gaye’`yi bekleyen katil zanlısı karşısında polisleri buldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü teknolojik oyun sayesinde yakalanan ve tutuklanan Seçkin T. Tekirdağ Kapalı Cezaevine konulmuştu.

HABER VE FOTO:ÇORLU GAZETECİLER DERNEĞİ

Açıköğretim Lisesi öğrencileri için 28/08/2009 tarihinde ikinci ek sınav hakkı verilmesiyle ilgili açıklama

Sınav başvuruları 19-21 Ağustos tarihleri arasında Halk eğitim merkezi müdürlüklerinde yapılacaktır.
Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı ve Meslekî Açık Öğretim Lisesinden, 2009 ÖSS'ye katılan ve başarılı olan bazı öğrencilerin okullarından mezun olabilmeleri için gerekli olan kredi sayısını elde edemedikleri görülmektedir. Bakanlığımızca öğrencilerimizin durumları dikkate alınarak, Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı programına kayıtlı öğrencilere ilave bir sınav hakkı verilmiştir. 29 Ağustos 2009 tarihinde, Ankara ve İstanbul il merkezlerinde yapılacak olan sınava, Açık Öğretim Lisesi, Meslekî Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programına kayıtlı öğrencilerden; * 3 yıllık sisteme kayıtlı Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programında 5 dönem ve üzeri, Meslekî Açık Öğretim Lisesinde 6 dönem ve üzerinde olan aktif, donuk ve silik öğrencilerden müracaat edenler, * Meslekî Açık Öğretim Lisesi 3 yıllık sisteme kayıtlı lise diplomalılardan en az 3 dönem ve üzerinde eğitim görenler, * 4 yıllık sisteme tabi olup 2008-2009 eğitim-öğretim yılı II. dönemi itibariyle öğrencilik durumu aktif veya donuk olanlar, * Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programı ve Meslekî Açık Öğretim Lisesinin 4 yıllık Programlarına kayıtlı olup en az 8 dönem ve üzerinde eğitim görenler, * Meslekî Açık Öğretim Lisesi 4 yıllık sisteme kayıtlı lise diplomalılardan en az 4 dönem ve üzerinde eğitim görenler, * Açık Öğretim Lisesi ve Açık Öğretim Lisesi Yurtdışı Programında 3 yıllık ve 4 yıllık Programına kayıtlı olup, mezun olabilmesi için 30 kredi veya daha az kredi eksiği olanlar, * Meslekî Açık Öğretim Lisesi 3 yıllık ve 4 yıllık programa kayıtlı olup, mezun olabilmesi için 30 kredi ve daha az eksiği olanlar, * Meslekî Açık Öğretim Lisesi 3-4 yıllık programlara kayıtlı olup, yüz yüze eğitiminde başarısız meslek dersi bulunan öğrencilerin meslek derslerinden 30 kredi eksiği olan öğrenciler katılabilecektir. Meslekî Açık Öğretim Lisesi programına kayıtlı olup başarısız meslek dersi bulunanların sınavları, yüz yüze eğitim verilen okullar tarafından 01-11 Eylül 2009 tarihleri arasında gerçekleştirileceketir. Sınav başvuruları, 19-21 Ağustos 2009 tarihlerinde, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halk Bankası Açıköğretim Liseleri hesabına kayıt ücreti olarak 20,00 TL yatırıldıktan sonra ilgili halk eğitimi merkezi müdürlüklerine yapılacaktır.

Keşan Belediyesi yaya geçidi çizgi çalışmalarını sürdürüyor


Keşan Belediyesi Ulaşım hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler çevre yolu ile şehir merkezindeki yaya geçitlerini yenileme çalışmalarını sürdürüyorlar.
Ekipler Sanayi Sitesi kavşağındaki yaya geçidi çalışmalarını tamamladı.
Yapılan açıklamada ekiplerin önümüzdeki günlerde de okul önlerindeki yaya çizgilerini yenilemeye başlayacağı belirtildi.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...