***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Ağustos 2009 Cuma

Edirne Milletvekili Necdet Budak’tan Keşan Belediyesi’ne ziyaret


Edirne Milletvekili Necdet Budak Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti.
Budak, ziyareti sırasında 29 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde Keşan halkının yeniden Özcan’a bu görevi verdiğini belirterek “Sayın başkanımız 29 Mart seçimlerinden sonra Ankara’ya geldiğinde sürekli bizi ziyaret etti. Bizler de kendisini bugün ilk kez makamında ziyaret ederek hayırlı olsun diyoruz. Kendisini kutluyoruz. Biz Edirne Milletvekili olarak belediye başkanlarımız ile iyi diyaloglar içersindeyiz. Sayın Mehmet Özcan’la da Keşan’a yapılacak işler için sürekli diyalog halindeyiz. Kendisi bize yapılacak projelerle ilgili bilgi verdiğinde biz her zaman yapılacak hizmetlerle ilgili yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
Özcan’da Budak’ın ziyareti nedeniyle kendisine teşekkür ederek, “Sayın vekilimizle diyaloglarımız iyi bir şekilde devam ediyor. Keşan’a yapmayı düşündüğümüz projeler için kendisinden her zaman destek istiyor ve bu konuda da gerekli desteği görüyoruz. Keşan’a yapılması gerekenlerde ortak hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra bir basın mensubunun Eğitim Kampüsü ile ilgili sorusunu yanıtlayan Budak “Benim bu projeyle ilgili çok somut bilgim yok. Ortaya bir proje atılmadan önce bu projenin uygulanıp uygulanmayacağı konusu önce tartışılmalı ve sonra bu konuda kamuoyuna açıklama yapılmalı. Sırf basına çıkmak için bir proje ortaya atılmamalı. Sivil toplum örgütlerimiz tarafından düşünülen bir proje için önce yerelde Keşan Kaymakamlığı’na Keşan Belediye Başkanlığı’na ve iktidar partisi olarak AKP İlçe Başkanlığı’na sunulmalı. Ayrıca sivil toplum örgütlerimizin yöneticileri her zaman her dakika bana telefon ile ulaşabilirler. Bilgim olmayan bir proje ile ilgili konuşmak da tabii ki takdir edersiniz çok kolay değil “dedi.
Budak’ın bu cevabının ardından basın mensupları “Sayın vekilim siz bilgim olmayan proje hakkında bir şey konuşamam diyorsunuz peki bilginiz olan Kentsel Dönüşüm veya Yoksul Kent Projesi hakkında neler söyleyeceksiniz? “ şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı.
“Bu konuda sayın belediye başkanımız beni ziyarete geldiğinde kendisini TOKİ yetkilileri ile görüştürdüm. Bu konuda Keşan Kaymakamlığı’na ulaşan konut müracaatları da TOKİ’ye ulaştırıldı. Biz bu projenin dışında TOKİ Konutları’nın Keşan’a gelmesi için de gerekli girişimleri başlattık. Bu konuda sayın başkanımızı da bilgilendirdim. İlçemize gelecek yatırımlar konusunda şu anda burada AKP İl Genel Meclis Üyesi, AKP İlçe Başkanvekilimiz ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım da bulunuyor. Kendileri de bu konuda üzerlerine düşen her türlü görevi yapmaya hazırdırlar. Umarım ki hem Kentsel Dönüşüm Projesi hem de TOKİ Konutları Keşan’a gelir. Ben Edirne Milletvekili olarak bu konuların takipçisi olacağım” şeklinde konuştu.
Bu konuda söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’da, Kentsel Dönüşüm konusunda daha önce bir çalışma başlattıklarını belirterek “ Yeni Mescit Mahallesi’nde giremediğimiz sokaklar var. Orada insanlar zamanla yolları dahi işgal etmiş. Şimdi biz oraları yıkmaya kalksak bu insanlar sokakta kalacaklar. Özellikle yol genişletme çalışmalarında yıkacağımız evlerin de bu Kentsel Dönüşüm Projesi içersinde yer alması gerekecek. Biz yaklaşık 119 dönümlük bir alanı TOKİ’ ye gösterdik. Bu konuda Sayın Valimizin de Kentsel Dönüşüm Projemiz konusunda Keşan’dan yana insiyatif kullanmasını kendisinden arz ettim. Bu konuda sayın vekilimizin de gerekli desteğini bekliyorum. Bu proje Keşan için önemli bir projedir” dedi.
Özcan’ın bu konuşmasından sonra söz alan Budak, “Kentsel Dönüşüm Konusunda üzerimize düşeni görevi yapmaya hazırız. Ayrıca ben de sayın valimiz ile yapacağım görüşmede bu konuyu sayın valimize aktaracağım “diye konuştu.
Mehmet Özcan daha sonra Budak’ı belediye çıkışına kadar yolcu ederek, belediyenin girişinde bulunan Pazaryeri Projesi maketi önünde bu proje hakkında da Budak’a bilgi verdi.
Keşanspor Yöneticileri Güray Koşan ve Ertan Çetin’de, Edirne Milletvekili Necdet Budak ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı Keşanspor’un 13 Eylül’de yapacağı sezon açılışına davet ettiler ve çiçek sundular.
Budak’ın belediye ziyaretine akp Edirne İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Serbes ile AKP İlçe Başkan Yardımcısı Bülent Koyuncu ve AKP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...