***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

21 Ağustos 2009 Cuma

Soruşturma Kapsamında Gazetecilerin İfadesi Alındı


01 Ağustos 2009 tarihinde Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri 8 yıldır aranan katil zanlısını, yaptığı başarılı bir operasyonla yakalanmasının ardından Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü operasyona soruşturma açtı. Soruşturma kapsamında 3 gazetecinin tanık sıfatıyla ifadeleri alınırken, gazetecilere ‘haberi nereden öğrendin’ soruları soruldu.
01 Ağustos 2009 tarihinde Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 8 yıldır katil zanlısı olarak aranan şahsı başarılı bir operasyonla ele geçirmesinin ardından yaygın ve yerel medyada çıkan haberler üzerine Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı. 03 Ağustos 2009 yayın organlarında çıkan haberler üzerine soruşturma başlatan ve gazetecilerin dahi ifadesine başvurulan soruşturmada, gazeteciler böyle bir soruşturmayı bir ilk olarak nitelendirildi.
Başarılı bir operasyonla yakalanan ve adli mercilere sevk edildikten sonra tutuklanan Seçkin T. isimli şahsın yakalanmasıyla ilgili basında yer alan haberler üzerine soruşturma başlatan Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü, soruşturmayı yürütmesi için 2. sınıf İl Emniyet Müdürü Leyla Az’ı görevlendirdi.
Gazeteciler Emniyet’e Çağırıldı
Başlatılan soruşturma için Çorlu’ya gelen ve haberi takip eden 3 gazeteciyi Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağıran Emniyet Müdürü Leyla Az, gazetecilerin tanık olarak ifadesinin alınması talimatını verdi. Gazetecilerin tanık olarak ifadesinin alınmasının ardından operasyonu yürüten polis memurları ile amirlerinin ifadesinin alınacağı öğrenildi. Polis ekiplerinin yaptığı başarılı bir operasyonu kamuoyuna duyuran ve gerçekleştirilen operasyonla ilgili soruşturma başlatılması basın mensupları arasında şaşkınlık yarattı.
3 Gazeteci İfade Verdi
Haberi nerden duyduklarını, bilgileri nerden aldıklarını ve bilgilerin kimin tarafından verildiği şeklinde sorular soran 2. sınıf Emniyet Müdürü Leyla Az, tanık olarak Avrupa Yakası Gazetesi ve Sabah Gazetesi muhabiri Levent Silistre ve DHA muhabiri Mehmet Yirun ile Samet Aksoy’un da ifadesini aldı. Başlatılan soruşturmayla ilgili olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde ifade vermelerinin ardından çıkışta açıklama yapan Sabah Gazetesi muhabiri Levent Silistre; “Mesleğe başladığımdan bu yana polis muhabirliği yapıyorum, 12 yıllık meslek hayatımda böyle bir olayla ilk defa karşılaşıyorum. Yaptığımız haberle ilgili soruşturma başlatılmış, soruşturmayla ilgili ifade verdik. Yaptığımız haber başından sonuna kadar doğru, yalan yanlış bir şey yaptığımızdan dolayı soruşturma açılmıyor. Haberi kimden ve nerden öğrendiğimiz ile ilgili soruşturma başlatıyorlar. Gazeteciler haber kaynaklarını açıklamak zorunda değillerdir. Bu kanun ile sabitlenmiştir. Basın kanunun 12. maddesine göre; Süreli yayın sahibi, sorumlu müdür ve eser sahibi, bilgi ve belge dahil her türlü haber kaynaklarını açıklamaya ve bu konuda tanıklık yapmaya zorlanamaz, demektedir. Basın kanunu böyle derken, ifademize başvurmaları beni ve diğer meslektaşlarımı şaşırttı” dedi.
Yaklaşık 1 saat süren ifadelerin ardından gazetecilerin tanık sıfatıyla alınan ‘Haberi nerden aldın ve öğrendin’ soruşturması devam ediyor. Önümüzdeki günlerde operasyonu yürüten polis memurları ile amirlerinin ve diğer gazetecilerin de ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Soruşturma Başlatılan Operasyon ve Haberin Özeti
Sosyal paylaşım ve arkadaşlık sitesi facebookta Seçkin T.`yi oluşturduğu profili sayesinde bulan polisler resimlerinden aranan katil zanlısını teşhis etti. Seçkin T. ile irtibata geçmek için ‘Gaye’ adlı bayan rumuzu ile profil oluşturan erkek polis, planı sayesinde katil zanlısı ile sanal alemde sohbete başladı. Facebook üzerinde başlayan ve MSN`de de 3 gün boyunca devam eden sanal sohbetlerin gerçek ortama taşınması fikrinin ortaya atılması üzerine polisler planın bozulmaması için yeni bir telefon hattı açtırdı ve bayan polis memurunu sanal ‘Gaye’ olarak katil zanlısı ile konuşturdu. Kendisini takip eden erkek polis memurlarının yarattığı sanal ‘Gaye’`ye inanan Seçkin T., buluşma ve yüz yüze sohbet etme fikrine evet dedi. Polis ekiplerinin yeni aldığı cep telefonu hattı sayesinde Gaye rumuzlu bayan polis memurunun sabah kahvaltısı teklifine ‘hayır’ diyemeyen ve buluşma yeri ile saatinin kararlaştırılmasının ardından gittiği pastanede ‘gaye’`yi bekleyen katil zanlısı karşısında polisleri buldu. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü teknolojik oyun sayesinde yakalanan ve tutuklanan Seçkin T. Tekirdağ Kapalı Cezaevine konulmuştu.

HABER VE FOTO:ÇORLU GAZETECİLER DERNEĞİ

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...