***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

23 Eylül 2009 Çarşamba

Yoksul aileye 1,250’şer kg. kömür

Edirne Valisi Mustafa Büyük, Edirne ve ilçelerinde ekonomik durumu iyi olmayan ailelere yönelik kömür yardımı yapılması ile alakalı olarak yaptığı açıklamada gerek Edirne Merkezde gerekse Edirne’ye bağlı ilçelerde tespit edilen ailelere 1.250'şer kilo kömür dağıtımı yapılacak. Kömür dağıtımının Ramazan Bayramından sonra başlatılması için çalışmaların sürdüğü ve dağıtılacak kömürün standardının da titizlikle takip edildiği belirtildi. Vatandaşlarımıza Ramazan ayında da oldukça önemli miktarda gıda dağıtımı yapan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıfları şimdi de kömür dağıtımına hazırlanıyor.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

Uzunköprü ilçesi Emniyet müdürlüğü sitesi açıldı

Modern çağa ayak uydurmakta teknolojiyi yakından takip edenEdirne iline bağlı Uzunköprü İlçe Emniyet Müdürlüğü http://www.uzunkopru.pol.tr/ adresli internet sitesini hizmete soktu. Online olarak siteden Uzunköprülüler İlçe Emniyet Müdürlüğü hakkında bilgi alabilecekleri gibi, şikayet, ihbar da yapabilecekler.Ayrıca siteden duyuruları takip edip, araç sorgulama, ceza puanı sorgulamada yapabilecekler. Emniyetle ilgili çeşitli bilgilerinde yer aldığı site kullanıma açılmasıyla birlikte ilçe halkının da siteden yararlanmaya başlaması bekleniyor. Siteye ulaşmak için http://www.uzunkopru.pol.tr/ adresine tıklamanız yeterli.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

Uzunköprü Halk Eğitim Merkezi Mahalle ve Köy Muhtarlarına bilgisayar kullanmayı öğretecek!

Edirne iline bağlı Uzunköprü ilçesinde Yerel seçimler sonrasında Mahalle ve Köy Muhtarlığını kazanarak görevine başlayan birçok muhtarın bilgisayar kullanmayı bilmediği ve muhtarlıklarda bulunan bilgisayarları başkalarının kullandığı ortaya çıktı. Bunun üzerine harekete geçen Uzunköprü Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Uzunköprü Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ile birlikte bilgisayar kullanmayı bilmeyen muhtarlara kurs vererek bilgisayar kullanmayı öğretme kararı aldılar. Köy ve Mahalle muhtarları da gerek köylerinde gerekse Halk Eğitim Merkezinde uygun bir tarih ve zamanda kurslara başlayarak bilgisayar kullanmayı öğrenecekler. Bununla birlikte de yanlarında ek bir kişi çalıştırmak zorunda kalmadan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt sistemine internet üzerinden ulaşarak vatandaşların da işlerini kolaylaştırmış olacaklar.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

HAVSA BELEDİYESİ TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINA KAVUŞTU

Edirne iline bağlı Havsa ilçesi toplu taşıma araçlarına kavuştu.Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin konu ile ilgili olarak.
Alınan araçlardan 1 adet 47 kişilik Mercedes 304 marka otobüs 40 Bin TL ye mal olmuştur.
Yine Belediye bünyesinde toplu taşıma hizmeti verecek olan Mitsubishi marka 25 kişilik Midibüste 25 Bin TL ye mal edilmiştir.
Okulların açılması ile başlayacak olan Öğrenci veli Memur, Esnaf ve İşçi nin mağdur olmaması için Belediyemiz araçların alımı için kıt kaynaklarını zorlayarak kredi yolu ile araçları alınarak ilçe halkının hizmetine sunulmuştur.
Temizlik hizmetleri araçlarımızın yenilenmesi de sağlık ve hijyen koşullarının sağlanması korunması acısından gündemimizdedir.dedi
KAYNAK:HAVSA BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİ

Başbakan Tekirdağa geliyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tekirdağ’a geliyor. Bir dizi açılış programları için 15 Kasım günü Tekirdağ iline gelmesi beklenen Başbakan Erdoğan için kent de hazırlıklar son sürat devam ediyor.
Muratlı ilçesi ile kent merkezine bağlanan demir yolunun açılışını da gerçekleştirmesi beklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan; Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü yeni binasının da açılışını yapacak.
Tekirdağ valiliği ve Tekirdağ belediye başkanlığını da ziyaret edecek olan Başbakan Erdoğan’ın daha sonra AK Parti il binasına da geçerek burada partililer ile buluşması bekleniyor.

Sele karşı önlem!...

Tekirdağ'daki sel felaketinden etkilenen Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi Metal Teknolojisi alan öğretmeni Halil Akman (56), evlerin baskınlardan zarar görmesini önlemek için "sürgülü ve contalı sel kapağı" icat etti.
Bugüne kadar sayısız icadı olan 'Mucit Hoca' lakaplı Akman, sel kapağını yapmadan önce televizyonda seyrettiği haberlerin kendisini çok etkilediğini söyledi.
Aklına onlarca fikir geldiğini, sonunda kum torbaları yerine kullanılacak sürgülü ve contalı sel kapağının kafasına yattığını anlatan Akman, vakit geçirmeden prototipini yaptığını vurguladı.
Ürünü kendince denediğini ve olumlu sonuç aldığını belirten Halil Akman, "Sistemin kurulması çok basit.
Ev ve işyerlerinin giriş kapılarının bulunduğu bölüme yapılan iki kanalın içine, etrafına su geçirmeyen contalar takılan bir sistem koyuyoruz.
Arkasına da suya karşı dirençli olabilmesi için mukavemet mesnetleri yapıyoruz.
Bir sel ihbarı yapıldığında, yaklaşık 24 kilogram ağırlığında, bir insanın rahatça kaldırabileceği sac zemini kanalların arasına sokuyoruz.
Böylece suların eve girmesi engellenmiş oluyor. Kum torbalarından 10 kat daha verimli olan bu sistemi, vatandaşlar demirci atölyelerinde rahatça yaptırabilir." dedi.
KAYNAK.ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

10. İpsala Çeltik (Pirinç) Kültür ve Sanat Festivali başlıyor

Edirne iline bağlı İpsala ilçesinde -27 Eylül 2009 tarihleri arasında yapılacak olan Festival ‘in kortej yürüyüşü 25 Eylül 2009 Cuma günü saat: 16.30’da gerçekleştirilecek.
Edip Akbayram ve Selda Bağcan gibi ünlü özgün müzik sanatçılarının konser vereceği Festival programı şöyle:
23 Eylül Çarşamba, saat: 17.00 Basketbol Turnuvası Final Maçı, saat: 17.30 Halk oyunları Gösterileri Edirne Bandosu Müzik Dinletisi, saat: 18.00 Geleneksel pilav ayran ikramı (Cumhuriyet Meydanı), saat: 18.15 Akustik Gitar Müzik Grubu Konseri, saat: 19.30 İpsala Hip-Hop Grubu Konseri, saat: 19.45 İpsala Hip-Hop Dans Grubu Gösterisi, saat: 20.00 Halk Oyunları gösterileri (Festival Alanı), saat: 20.30 Türk Halk Müziği Konseri THM Sanatçlıları Gülseren Aygün ve Yusuf Bayrıbet, saat: 21.45 Ersin Show grubu konseri
24 Eylül Perşembe, saat: 11.00 Bisiklet Yarışması (Cumhuriyet Meydanı), saat: 14.00 Hülo-Hop Yarışması (Festival Alanı), saat: 17.00 Voleybol Turnuvası Final Maçı, Saat: 20.00 Halk Oyunları Gösterileri (Festival Alanı), Sünnet Şöleni – Evlenme Şöleni, Saat: 20.30 Hip-Hop Grubu Konseri, Saat: 20.45 Blue İns Rumeli Grubu Konseri
25 Eylül Cuma, Saat: 09.00 Balık Tutma ve Yeme Yarışması, Saat: 14.00 Edirne Bandosu Müzik Dinletisi (Cumhuriyet Meydanı), Saat: 14.20 Halk Oyunları Gösterileri, Saat: 15.00 Çeltik Hasadının Başlatılması (Yeni Karpuzlu Beldesi), Saat: 16.30 Toplanma ve Kortej (İpsala Meslek Yüksek Okulu Önü), Saat: 17.00 Saygı duruşu, İstiklal Marşı (Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı Önü), Saat: 17.10 Belediye Başkanı Mehmet Karagöz ve Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’ün konuşmaları, (Cumhuriyet Meydanı), saat: 17.30 Kurbağ Yarışması, Gelenksel Pilav ve Ayran ikramı (Cumhuriyet Meydanı), Saat: 19.00 Sergi ve Standların Açılması, Saat: 20.30 Halk oyunları Gösterisi, Saat: 21.00 Edip Akbayram Konseri (Festival Alanı)
26 Eylül Cumartesi, Saat: 10.30 Satranç Turnuvası (Belediye Meclisi Salonu), Saat: 11.00 Kros Yarışması (Cumhuriyet Meydanı), Saat: 14.00 pirinç Yemekleri Yarışması ( Cumhuriyet Meydanı), Saat: 19.00 Halı Saha Futbol Turnuvası Final Maçı, Saat: 20.00 Halkoyunları Gösterileri, Saat: 20.30 Ersin Show Grubu Konseri, Saat: 22.00 Selda Bağcan Konseri (Festival Alanı)
27 Eylül Pazar, Saat: 10.30 Satranç Turnuvası (Belediye meclis Salonu), Saat: 11.00 Trap ve Sket Yarışmaları (Ulusal Egemenlik Parkı, Hıdırellez Bayırı), Saat: 16.00 İpsalaspor Sezon Açılışı, İpsalaspor ve Sosti (Susurköy) Futbol Takımları arasında (İpsala Şehir Stadı), Saat: 20.00 Halk oyunları Gösterisi (Festival Alanı), Saat: 20.30 Gümülcine Müzik Grubu Konseri, Saat: 21.00 Ödül Töreni, Saat: 22.00 Faruk Demir Konseri
KAYNAK:www.ipsala.com

ÇORLU ZABITASINDAN SOKAK VE KALDIRIM DENETİMLERİ







Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri cadde ve sokaklarda denetimler yapıyor. Ağustos ayında esnaf ve dükkân sahiplerine sözlü ve yazılı olarak duyurulan kaldırımların işgal edilmemesi konusundaki yasak 15 Eylül 2009 tarihinde yürürlüğe girdi. Zabıta ekipleri bu kapsamda esnafları uyararak dükkânlarının önüne masa, sandalye, buzdolabı, reklâm panosu, saksı, ayaklı şemsiye ve motorsikletleri kaldırtıyor. Vatandaşların şikâyetleri doğrultusunda başlatılan bu uygulamayla işgal edilen yerler halkın genel kullanımına açılıyor.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...