***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

25 Ocak 2010 Pazartesi

BELEDİYE BAŞKANI HACI, “HER İKİ TARAFA EŞİT MESAFEDE, TAMAMEN TARAFSIZIM”

Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Esnaf ve Sanatkâr Odası seçimleri öncesi hakkında iddia edilen olumsuz söylentilere düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi.
Geçtiğimiz hafta içinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı parti binasında yapılan toplantıda, söz alan, eski İl Genel Meclisi Üyesi, halen Esnaf Odası Başkanı ve yeni dönem için aday olan Türkay Topal, CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel ve Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı ile ilgili tarafsız davranmadıkları konusunda şu iddialarda bulunmuştu.
“Parti olarak ve Belediye olarak oda seçimlerinde tarafsız kalacağınızı söylediniz. Bu görüşünüzü yazdınız. Ama gerçeğin böyle olmadığını görüyoruz. Belediye Başkanı ve onun zabıtaları seçmenlerimizi arıyorlar, baskı yapıyorlar, tarafsızlık sözde kalıyor, böyle giderse yargıya gideceğim.”
İlçe Başkanı Altınel ise Topal’a verdiği yanıtta;
“Hiç kimse bana açıkladığım görüşün aksini yaptığımı söyleyemez. Belediye Başkan’ımızın da kimseye baskı yaptığını sanmıyorum. Herkes kendi öz gücüne güvensin. Artık eski devir geçti. Eskiden kimin eli kimin cebinde olduğu belli değildi. Bu dönemin geri gelmesine izin vermeyeceğim. Gidin, çalışın, kendinizi anlatın. Kazanın seçiminizi. Kim kazanırsa kazansın. Bizim arkadaşımızdır. Partimizin üyesidir. Kendisini kutlar, birlikte çalışırız.” Demişti.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, makamında düzenlediği basın toplantısında hakkında iddia edilen olumsuz eleştiriler ile ilgili şunları söyledi;
“Benim olmadığım bir toplantıda, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Türkay Topal, şahsımla ilgili bir açıklama yapmış. Bunu 23.10.2010 tarihinde Görünüm gazetesinde çıkan bir haberde üzüntü ile okudum. Öncelikle Sayın CHP İlçe Başkanım İrfan Altınel’in söylediği sözlere aynen katılıyorum. Herkes kendi öz gücüne güvensin, artık eski devir geçti, eskiden kimin eli kimin cebinde olduğu belli değildi. Bu dönemin geri gelmesine izin vermeyeceğim. Gidin çalışın, esnafımıza kendinizi anlatın, kazanın seçiminizi. Kim kazanırsa kazansın her zaman bizim arkadaşımızdır. Kazanan arkadaşımız partimizin üyesidir, kendisini kutlar birlikte çalışırız. Benim hiçbir esnafa gidip baskı falan yaptığım yok, asla baskıda yapmam. Belediye Başkanı olarak ta böyle bir görevimiz yok. Esnafımız, Pazarcılarımız, saat beşte kalkan insanlara benim baskı yapmam anlamsız olur, hem de çok ayıp olur. Herkesin oyu, düşüncesi, kendi vicdanındadır. O gün gelince oyunu istediği yönde kullanır, bizde buna saygı duyarız. Kim kazanırsa kazansın, Belediye Başkanı olarak bizim için kutsal seçilmiş oylar ile gelen insandır, beraberce onun ile vazife yaparız. Ben iki tarafa da eşit uzaklıktayım. CHP İlçe başkanımızın söyledi gibi herkes kendi gücüne güvenecek, kimse Belediye Başkanı’na veya partiye güvenerek seçim kazanmayacak. CHP’si ve Belediye olarak Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Seçimleri’nde de biz tarafsız kaldık. Esnaf ve Sanatkâr Odası Seçimleri’nde de tarafsız kalacağız. Hiçbir esnafa da baskı falan yaptığımız yok. Benden habersizde kimse yapamaz, yani benim zabıta’m da yapamaz. Böyle bir şeyde olmadı. Bu tür talihsiz açıklamalar esnaf ile benim aramı açar. Ne amaçlandığını bilmiyorum. Ama esnaf ile Belediye Başkanı”nın arasına kimsenin girmesine izin vermeyiz. Yani Belediye Başkanı olarak bu seçimlerde tamamen tarafsızım, ortadayım.”

—BABAESKİ’DE KAR TEMİZLEME ÇALIŞMARI BAŞLADI…

Haberve FOTO: Metin KARAKUŞ-Erdoğan AYAŞLI
Trakya genelinde ki, Balkanlar’dan gelen soğuk ve yağışlı hava sonucu olumsuz etkilenen İl ve İlçelerde kar temizleme çalışmaları başladı.
Babaeski’de, kış şartlarına karşı hazırlıklarını tamamlayan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yoğun kar yağışından sonra cadde ve sokaklarda biriken karları temizleme çalışmalarına başladı.
Kış koşullarının ağırlaşması ihtimalini göz önünde bulunduran Babaeski Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri İlçe’de buzlanmaya karşı tüm tedbirleri alarak hazır konuma geçti.
Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince, kar ve buzlanmaya karşı tuzlama yol açma için bütün iş makineleri gece ve gündüz görev yapmak üzere seferber oldu.
Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’da yaptığı açıklamada, kış şartlarının ağırlaşması durumunda Babaeski halkının zor durumda kalmamaları için İlçe Merkezinde tüm tedbirleri aldıklarını söyledi.
Başkan Hacı, daha sonra konuşmasında, şunları kaydetti; “Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Amirliği ekipleri ile yaptığımız çalışmalar sonucunda acil eylem planı oluşturarak kışın vatandaşlarımızın zorluk yaşacağı bölgeleri tespit ettik. Şehir Merkezinde yol açma ve tuzlama araçlarımız gece gündüz aralıksız olarak çalışmalara devam ediyor. Özellikle ana cadde, hastane ve okul yollarının kapanmaması ve buzlanmaya karşı gerekli çalışmalarımız hala eksiksiz olarak yürütüyoruz.”

Çorluda Kar Temizleme Çalışmaları sürüyor

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da yaşanan yoğun kar yağışıyla birlikte kar temizleme çalışmalarına başlayan Fen İşleri Müdürlüğü, çalışmalarını hafta sonunda da sürdürdü.
Çorlu Belediye personeli yolların kapanmasını önlemek amacıyla iş makineleriyle kar temizleme çalışması yaparken ana caddeler ve önemli geçiş yollarında buzlanmanın önüne geçmek amacıyla tuz serpildi. Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan bir traktör yollara solüsyon dökerken, bir başka araç ile tuz serpildi. Çalışmaların ara verilmeden devam ettiğini belirten yetkililer, Çorlu genelinde 160 ton tuz serpilerek yolların kapanmalarına ve buzlanmaya karşı önlem alındığını açıkladılar.
Belediye ekiplerinin çalışmaları sürerken Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Belediye Başkan Yardımcıları; Serhad Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan şantiyede ve çalışılan yerlerde incelemelerde bulundu. Daha sonra Çorlu Ali Kaymakamı Ali Dursun, Belediye Şantiyesi’ne giderek kar temizleme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

“ HALK MUMCU’ yu UNUTMADI “

Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da Uğur Mumcu törenle anıldı. Tören öncesi Çorlu Atatürk meydanında toplanıldı. Belediye başkanı Ünal Baysan, CHP ilçe başkanı Av. Emre Köprülü,Velimeşe belediye başkanı Rasim Yüksel,Yenice belediye başkanı Mızrap Topaloğlu,Çorlu belediye başkan yardımcıları,bazı belediye meclis üyeleri, ADD başkanı Yüksel Gür ve üyeler, CHP,Yeni parti ilçe Başkanı Göktürk Hoşses,Hak ve Eşitlik Partisi ilçe başkanı Hakan Demirkılıç, İşçi partisi ilçe başkanı Ertuğrul Orta ve Memleket sevdalılar derneği,bazı sendika başkan ve yönetim kurulu üyeleri,sivil toplum kuruluşlarının katılım ile oluşan kortejle yürüyüş başladı.
Çorlu Atatürk meydanından, Uğur Mumcu Parkı içinde yer alan Mumcu adına yaptırılan Basın Şehitleri anıtı önüne kadar yaya olarak kortej yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal marşı ile tören başladı,
Çorlu ADD başkanı Yüksel Gür, anma gününün mana ve önemini belirterek,”Uğur Mumcu ölmedi. Gördüğünüz gibi sevgisi artarak aramızda yaşıyor” dedi.
ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSAN,”UĞUR MUMCU’ yu BİZİM KUŞAK TANIMA ŞANSINA SAHİP OLDU”
Çorlu belediye başkanı Ünal Baysan,” Bugün, gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun melun bir terör saldırısı sonucu aramızdan ayrılışının yıldönümü sebebiyle toplandık. Onun hatırasına ve değerlerine saygımızı göstermek için toplandık. 24 Ocak 1993 günü arabasına o bombayı koyan kanlı eller, Uğur Mumcu’yu bizden ayırdı. O’nun naçiz vücudu toprak oldu. Ama o düşünceleri ile ,eserleri ile ,tüm sıcaklığıyla aramızdadır.Ve içimizde yaşamaya devam etmektedir.Ben Mumcu’nun şu sözünü sizlere hatırlatmak isterim.! Kimi ölüler bize ne kadar yakın, Yaşayanların bir çoğu ne kadar ölü’ Bizim kuşağımız Onun gibi değerli bir yazar ve gazeteciyi tanıma şansını elde etti.
Kulağımda hala ; ‘Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayınız. Bir kişiye yapılan haksızlık bütün topluma karşı işlenmiş bir suçtur’ sözler çınlar. Mumcu Atatürk ilke ve devrimlerinin yılmaz savunucusuydu. Tek eksiğin, bu ilke ve devrimleri ileri taşıyacak genç kadroların yetiştirilmesinde olduğunu söylerdi. Cumhuriyet okullarının v e eğitimde birliğin savunucusuydu. Köy enstitülerini kapatanlara kızardı
En büyük arzusu ülkenin Tam bağımsızlık anlayışıyla yönetilmesiydi. Kurtuluş savaşımızın anti emperyalist özünü iyi biliyordu. Atatürk’ün, böylesine önemli bir günü herhangi bir kuruma değil de ,neden ‘gençliğe ‘ armağan ettiğini çok iyi kavramıştı. Bize düşen görev O’nun fikirlerini hiç ölmemiş gibi yaşatmak ve senede sadece bir günlük anma toplantısıyla değil, hayatımızın her anında rehber yapmaktır. Bu sayede Uğur’lar ölmez ve her yeni güne çoğalarak doğarlar” Dedi.
CHP İLÇE BAŞKANI AV. EMRE KÖPRÜLÜ,” UĞUR MUMCU CESURDU DOĞRU BİLDİĞİNİ SÖYLÜYOR VE YAZABİLİYORDU”
CHP ilçe başkanı Av.Emre Köprülü,” Mumcu bundan tam 17 yıl evvel karlı bir Ankara sabahında karlı sokakta bulunan evinin önün de,arabasına konulan bir bomba ile katledildi.
Katilleri korkaktı, o yüzden kahpece, haince, yüzlerini saklayarak bir bomba ile canına kıydılar. O kadar korkaktılar ki gerçek katilleri bu cinayeti planlayanlar, kendileri çıkamadılar. Ortaya ucuz tetikçiler tuttular. Uğur Mumcu ise aksine cesurdu. Sadece bir kalemi vardı. Ama cesurdu. Doğru bildiğini hiçbir şeyden korkmadan söyleyebilecek kadar cesurdu. Tam anlamı ile bir aydındı. Bugün hep birlikte yaşadığımız Türkiye’nin tutsaklaştırılması sürecini yıllar evvelden gördü. Emperyalizme karşı dimdik ayakta durdu.
Araştırmacı gazeteciliğin ne olduğunu Türkiye’ye o öğretti. Yolsuzlukları birer birer ortaya serdi. Mafya siyasetçi derin devlet ilişkisi üçgenini ilk o anlattı. Kendisi için değil vatanı için anlattı ve vatanı için yaşadı.Vatanını sevdi,milletini sevdi. Ama ne acıdır ki devleti böyle bir aydınını koruyamadı-korumadı.
Ne acıdır’ ki Uğur Mumcu cinayetini planlayanlar bugün hala bulunamadı. Halkının önüne gerçek katilleri konulamadı.
Amaçlarına ulaşmayacaklarını göstermek için buradayız. Çünkü Uğur Mumcu’yu öldürseler de bizler onu aramızda yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.
Yeni Parti ilçe başkanı Göktürk Hoşses, İşçi partisi başkanı Ertuğrul Orta, Uğur Mumcu’dan söz ettiler.Gençler Mumcu’yu Şiirle ve konuşmalarla anlattılar. Çorlu ADD adına ise hazırlanan konuşmayı Fatma Kurt okudu.
“ Artık hepimiz biliyoruz’ ki, ülkemizde 70 yıldır olup bitenler aslında Türk Devrimine karşı amansızca yürütülen bir karşı devrim mücadelesinden başka bir karşı devrim mücadelesinden başka bir şey değildir. Ne yazık’ ki 11 Kasım 1938 sabahı başlayan karşı devrim süreci , Türk devrimine karşı kinle yaklaşan yeni bir nesil yetiştirmiştir. Bir yandan eğitim sistemimiz usulca ama kapsamlı olarak bozulurken, diğer yandan siyasi feodalizmin üstü örtülü olarak süregelmesi için hukuki ve siyasi altyapı hazırlanmıştır. Bu arada karşı devrimciler bu türlü örgütlenmeye hoşgörü ile yaklaşılmış ama Türk devriminin akademisyenlerinin gazetecilerinin ,askerlerinin katledilmelerine göz yumulmuştur.
İşte bu zihniyetin sahipleri 24 Ocak 1993’te evinin önünde şehit edilen Uğur Mumcu’nun katil veya katillerinin yakalanması şöyle dursun, kendi siyasi çıkarları doğrultusunda aynı görüşü paylaşmadıkları kişi veya kurumları bu cinayetin faili durumuna sokmaya çalışmaktadırlar. Onun katledilmesine göz yuman,suikastin ardından delilleri bir an önce yerlerden süpürmek için oraya koşarak gelen tetikçilerin değil.Gerçek faillerinin soruşturulmasına ısrarla karşı çıkan bu kurmaylar bugünde aynı o gün olduğu gibi işbaşındadırlar” dedi
Çorlu Uğur Mumcu anısına yapılan Basın şehitleri anıtına ellerdeki Kırmızı Karanfiller bırakıldı.
HABER VE FOTO:ERDAL ÖZCAN

Esnaf Kefalete ziyaret

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
LüleBurgaz ilçesinde Gıda Maddeleri Sanatkârları Odası başkan adayı Turan Karaçor ve Yönetim Kurulu adayları, Esnaf ve sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni ziyaret etti.
Kooperatif başkanı Fahri Özkan ile bir araya gelen Turan Karaçor ve Yönetim Kurulu adayları, İlçe ve Ülke sorunları ile ilgili sohbet ederek karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.
Turan Karaçor, Genel Kurul toplantısındaki başarısından dolayı Fahri Özkan’ı tebrik ederek başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Başarılı öğrenciler ödüllendirildi


HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
80. Yıl İlköğretim Okulu’nun başarılı öğrencileri, ödüllerini, Lüleburgaz İlçe Milli eğitim Müdürü Hayrettin İnce ve Kaymakam Lütfullah Gürsoy ve Okul Müdürü Ahmet Kozuk’un elinden aldı.
22 Ocak günü 80. Yıl İlköğretim Okulu’nda düzenlenen karne töreninde, okulun üstün başarı gösteren öğrencileri ve sınıf birincileri ödüllendirildi.
Başarılı, öğrenciler ödüllerini alırken büyük mutluluk yaşarken, aileleri de onları bu mutlu günlerinde yalnız bırakmadı. Öğrenciler, ödüllerini alırken, veliler de bu anı fotoğraflarla ölümsüzleştirdiler.

Lokantacılar Odasından, esnaf odalarına ziyaret

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz Lokantacılar Esnaf Odası; Şoförler ve Otomobilciler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi ve Kahvecileri Odası’na nezaket ziyaretinde bulundu.
Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Nihat Yaman ve Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu üyeleri, Genel Kurul toplantılarını tamamlamış olan Şoförler Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi kefalet Kooperatifi ve Kahveciler Odası’nı ziyaret ederek, başkanlarına hayırlı görevler diledi.
Oda Başkanları Kenan Koç, Fahri Özkan ve Abdullah Koç ile bir araya gelen Lokantacılar Odası, gösterdikleri başarılardan dolayı Oda Başkanlarını kutlayarak başarılı çalışmalarının devamın diledi.

Lüleburgaz’da kar önlemleri

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da etkili olan kar yağışı, kar tedbirlerini de beraberinde getiriyor. Yollarda yapılan temizlik ve tuzlama çalışmalar sürerken, yetkililer, kaldırımlarda da önlemler alıyor.
Temizlik görevlileri, kaldırımlardaki buzları kırarak, vatandaşın kayıp düşmesini engellemek için çalışıyor.

Esnaf kepenk açamadı

HABER VE FOTO:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz’da meydana gelen elektrik kesintisi esnafın kepenk açmasın önledi.
Bazı esnafın kullandığı elektrikli kepenkler, elektriklerin olmaması nedeniyle açılamadı.
Esnaflar, ancak elektrik ustası çağırarak elektrikli kepenklerini açabildi.

Kundaklama şüphesi


HABER:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
İstanbul Caddesi üzerindeki Özgün Kırtasiye’de geçtiğimiz gün bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı.
Geçtiğimiz gün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, işyeri sahipleri, olayın kundaklama olabileceğini iddia ettiler.
Edinilen bilgiye göre; sabah işyerine gelen kırtasiye sahipleri, dükkânın içinde alevler olduğunu gördü. Yetkilere haber veren işyeri sahipleri, dükkânın camında kırık olduğunu fark ettiler. İşyeri sahipleri, cam kırılarak içeriye yancı bir madde atılmış olabileceğini iddia ettiler.

Emniyette yangın paniği

HABER:Tolga AYAN
Lüleburgaz Hürfikir Gazetesi
Lüleburgaz İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği’nde yangın paniği yaşandı.
Olay, Cumartesi günü sat 09.00 sularında meydana geldi.
Edinilen bilgiye göre, elektrik kesintisi sonucu, kazandan dumanlar çıkmaya başladı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri olay müdahale ederken olayda zarar görenin olmadığı öğrenildi.
Olay yerine gelen İlçe Emniyet Müdürü Emir Bilget de olay yerine gelerek bilgi aldı.

AK PARTİLİ BELEDİYE MECLİS ÜYELERİNDEN HANDAN VAR ve SEMANUR ÖZAY “DENETİM KOMİSYONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI”NA KATILDILAR

AK Partili BelediyeÇorlu ilçesiBelediye Meclis Üyelerinden Handan Var ve Semanur Özay, Türkiye Belediyeler Birliği ve İçişleri Bakanlığı’nın işbirliğinde düzenlenen Denetim Komisyonları Bilgilendirme Toplantısına katıldılar.
Belediye Meclis üyelerinden Var ve Özay, 18-21 Ocak 2010 tarihinde Afyonkarahisar’da kalabalık bir katılımcı grubuyla düzenlenen bilgilendirme toplantısında edindikleri bilgilerin, kendileri için hem bu yılki çalışmalarda hem de gelecek dört yıllık çalışma dönemi için oldukça yararlı olacağını belirttiler.
Yaklaşık 150 Denetim Komisyonu Üyesi, Belediye Meclis Üyesinin katılımı ile gerçekleşen toplantının açılışını TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ve İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yrd. Okay Memiş yaptı.
Açılış konuşmalarının yanı sıra TBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör Belediye Meclisi Bilgi Edinme ve Denetim Yolları;
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdür Yrd. Okay Memiş ise Denetim Komisyonu Oluşumu, Görev ve Yetkileri, Meclis İhtisas Komisyonları konusunda birer sunum yaptı.
Toplantı kapsamında ayrıca;
TBB Genel Sekreter Yrd. Cevdet Sökmen, Denetim Komisyonu Raporlama Teknikleri ve Rapor Sonuçlarına Yapılacak İşlemler;
Sayıştay Denetçisi Azmi Es, Belediyelerde Kamu Zararı Uygulaması;
Sayıştay Denetçisi Fikret Irmak, Belediye Meclisi Görev Yetkileri;
Doç. Dr. Ertuğrul Yaman, Kent Yönetiminde İletişim ve
İçişleri Bakanlığı Başkontrolörü Burhanettin Tokmak, Belediye Taşınır ve Taşınmazlarının Satışı ve Kira İşleri, Belediyelerde Mal ve Hizmet Alımı Yapım İşleri, Gayrimenkul Kiralanması konularında bilgi verdiler.

HABER VE FOTO.RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...