***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Kasım 2009 Pazartesi

Engelliler Derneği etkinliğinde, Çılgın Sedat ve Cesim Doruk sahne alacak

Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Keşan Şubesi’nin, derneğe gelir amacıyla düzenleyeceği gecede, ünlü müzik sanatçısı Çılgın Sedat ile Cesim Doruk sahne alacak.
20 Kasım 2009 Cuma akşamı Keşanspor Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, saat 19.00’da başlayacak.
Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Keşan Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Akan, “Gecenin tertiplenmesinde bizlere destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Amacımız eğlenmek ve eğlenirken birilerini sevindirmek. Bu nedenle tüm halkımızı, etkinliğimize bekliyoruz.” dedi.
KAYNAK:MEDYA KEŞAN

Batı Trakyalılar, bayram alış verişini Keşan’dan yaptı


Geçen cumartesi günü, 10 otobüsle Keşan Pazarı’na gelen, 400 kişilik Batı Trakyalı grubunu; Keşan Belediyesi, Keşan Kent Konseyi ve KTSO yetkilileri karşılayıp, uğurladı.
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Dostluğumuz ekonomiye yansıdı” derken, İskeçe’ye bağlı İnhanlı Beldesi’nin Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Müminoğlu, ziyaretlerinin süreceğini söyledi.
………………………
Yunanistan’ın İskeçe Şehri’ne bağlı İnhanlı Beldesi’nde yaşayan 400 Batı Trakyalı, yaklaşan Kurban Bayram öncesi, alış verişlerini, geçen cumartesi günü Keşan Pazarı’ndan yaptı.
Keşan Belediyesi, Keşan Kent Konseyi ve KTSO’nun, İnhanlı Belediye Başkanlığı’yla yaptığı organizasyonla Keşan’a gelen 400 Batı Trakyalı, ilçe ekonomisine katkı sağladı.
Keşan Kaymakamlığı, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İpsala Gümrük Müdürlüğü’nün de destek verdiği organizasyondan memnun kalan Batı Trakyalılar, yeniden Keşan’a geleceklerini ifade etti.
Keşan Belediyesi, Keşan Kent Konseyi ve KTSO yetkilileri konuk grubu, İpsala Gümrük Kapısı’nda karşıladı ve Keşan’dan uğurladı.
MÜMİNOĞLU: 12 BİN AVRO HARCANDI
Uğurlama sırasında konuşan ve İnhanlı Belediye Başkanı Evangelos Hacıvangelos’un selamlarını getirdiğini belirten, Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Müminoğlu, 400 kişinin ortalama 300 Avro’dan, Keşan Pazarı’nda yaklaşık 12 bin Avro harcadığını belirtti.
KEŞAN’A NEDEN GELİYORLAR?
Keşan’ı tercih etme nedenlerinin başında, esnafın çevre ilçelere göre daha uygun fiyatla mal vermesinin geldiğini ifade eden Müminoğlu, “Her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde Keşan’a gelerek, eksikliklerimizi ve bayram hazırlıklarımızı Keşan Pazarı’ndan tamamlarız. Bugün de 400 kişi geldik. Ortalama 300’er Avro’dan yaklaşık olarak 12 bin Avro harcadık. Bu alış veriş bizim için de karlı oldu. Katkı sağlayanlara teşekkür ederiz.”
HELVACIOĞLU: ORGANİZASYON MEYVELERİNİ VERİYOR
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da konuyla ilgili açıklamasında, ortak iş birliği ve çalışma sonucunda gerçekleştirilen organizasyonun her geçen gün meyvelerini verdiğini belirterek, bunda, KTSO ve Keşan Belediyesi’nin, geçmişte İnhanlı Belediyesi’ne yaptığı ziyaretin etkisi olduğunu söyledi.
Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ziyaret sonrasında ilişkilerimiz iyi bir şekilde devam etti. Biz bu konuya çok önem veriyoruz. Dostluklarımız ekonomiye yansıdı. Batı Trakya’nın Kavala’ya kadar olan bölümüyle dostane ilişkimiz sürecek. Sağlanılan güven, ekonomiye olumlu katkı sağlıyor. Keşan’daki esnaf ve iş adamlarımız size çok önem veriyor. Müşterimiz değil, misafirimizsiniz. Keşan’da karşılaştığınız sorunları bize bildirin. Rahat etmeniz için elimizden geleni yapacağız. Sizleri yine bekliyoruz. Lütfen gelmeden önce haber veriniz ki; sizler için daha iyi bir ortam hazırlayalım.”
Açıklamanın ardından, Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, konukları, Keşan Lisesi Bahçesi’ndeki park alanından, selamlayarak uğurladı.
MEDYA KEŞAN/

HAYRABOLU'NUN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 87. YILDÖNÜMÜ TÖRENLERLE KUTLANDI




Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçesinin Düşman İşgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü törenlerle kutlandı…İlk tören hükümet binası önünde çelenk koyma töreniyle başlayarak, saygı duruşunda bulunuldu, istiklal marşı okunarak, bir zabıta memuru tarafından göndere Türk Bayrağı çekildi. Kaymakamlık makamında ilçe Kaymakam Ali Fuat Türkel, Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı İsmail Başoğlu, Belediye Başkanı Hasan İrtem tebrikleri kabul etti. İlçenin Alpulu Caddesi güzergâhında yapılan törenlerde ise İlçe Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Garnizon Komutan Vekili Personel Binbaşı İsmail Başoğlu, Belediye Başkanı Hasan İrtem halkın ve askeri birlik ve okulların bayramını kutladılar. Bu arada öğrenciler ve Avcılar Derneği tarafından hazırlanan programla ilçenin düşman işgalinden kurtuluşu canlandırıldı. Belediye Başkanı Hasan İrtem Kurtuluş bayramı nedeniyle yaptığı konuşmasında, üç kıtaya ayak basan ve sınırları içerisindeki ülkelere medeniyet götüren, mimari eserler ile donatan 700 yıllık Osmanlı İmparatorluğu’nun en zayıf anında düşmanların harekete geçerek Anadolu ve Trakya’yı işgal eden düşman devletlerinin, iştahları kabarmış bir şekilde güzel vatan topraklarını, işgal ettiklerini belirterek;” Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun değerli silah arkadaşlarının gösterdiği kahramanlıklarla vatan toprakları kurtarılarak, bizlere emanet edilmiştir. Bizler O’nun gösterdiği hedefler doğrultusunda, Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkarak, Atamızın bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatacağız. Bizlere bu güzel toprakları armağan eden, vatanı için canını seve seve veren şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum.” Dedi. Törenlerde öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösteriler yaptı. Garnizon Komutanlığında görevli askerlerin yapmış olduğu tüfekli, tüfeksiz ve göğüs göğse muharebe teknikleri konulu gösteriler vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı. Tören okullar, Hayrabolu ve Çorlu Gaziler Dernği temsilcilikleri üyesi gaziler, kamu kurum ve kuruluşları ile teşekküllerin resmigeçit töreniyle sona erdi.

Otoyolda kaza; 3 ölü 1 yaralı

Otoyoldan Kırklareli’nden İstanbul istikametine giden kişi Tekirdağ’ın Çorlu ilçesi Karamahmet köyü mevkii Çorlu otoyol gişelerine 15 km kala aşırı hız nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybetmesi sonucu orta bariyere çarptı. Şiddetli çarpma sonucu araç şoförü ve araçta bulunan 2 kişi yaralanırken 1 kişide yaralandı. Araçta bulunan 4 kişiden 3’ü geçirdikleri kazada feci şekilde can verdi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kırklareli’nden otoyola giren Cavat Efe (53) idaresinde ki 34 ET 0817 plakalı otomobil Çorlu otoyol gişelerine 15 km, Karamahmet mevkiinde aşırı hız nedeniyle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Aşırı hız nedeniyle savrulan otomobil otoyolda orta bariyere şiddetli bir şekilde çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobil sürücüsü Cavat Efe (53), otomobilde bulunan Vildan Onan (30) ve Nurdan Onan (34) olay yerinde feci şekilde can verdi. Otomobilde bulunan Semih Arabacılar (15) ise yaralı olarak kurtuldu. Çarpmanın etkisi ile metrelerce takla atan araçtan sağ kurtulan 15 yaşında ki Semih Arabacılar’ın bacağının kırıldığı ve ameliyata alındığı öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
KAYNAK:www.habercorlu.com

Vali Aydoğdu Kurum Müdürleriyle bir araya geldi

Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu 14 Kasım 2009 Cumartesi günü saat 11.00de bir kahvaltı düzenleyerek kurum müdürleriyle bir araya geldi. Polisevi Tesislerinde düzenlenen kahvaltıya Vali Yardımcıları ve tüm kurumların müdürleri katıldı. Basına kapalı olarak yapılan kahvaltı öncesi açıklama yapan Kırklareli Valisi Aydoğdu; Bu toplantı bizim bundan sonra sık sık yapmayı düşündüğümüz istişare toplantılarımızdan sadece birisi. Bundan sonra bu şekilde daha fazla bir araya gelerek ilimiz ile ilgili düşünceleri buralarda paylaşıp sorunlara çözümü birlikte arayacağız. Toplantımıza katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum dedi.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

CHP’DE DELEGE SEÇİM LİSTELERİ TAMAMLANDI


Haber: Metin KARAKUŞ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Babaeski İlçe Başkanlığı’nda Delege Seçimleri İlçe Merkezi’nde tamamlandı.
Parti binasında bir açıklama yapan, CHP İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, Kongre süreci içerisinde yapılan Delege Seçimlerinin İlçe Merkezi’nde tamamlandığını belirtti.
Bazı Belde ve Köylerde Delege Seçim çalışmalarının hala devam ettiğini belirten Başkan Altınel, şunları kaydetti;
“Partililerimiz büyük bir olgunluk içerisinde görevlerini yerine getirmektedirler. Bundan İl ve İlçe Kongreleri Seçim Takvimine göre uygun olarak gerçekleştirilecektir. Kongre süreci büyük Kurultay ile sona erecektir. İlçemiz Merkezinde 9 Mahalle Delege Seçimleri tamamlanmış olup, 4 Belde ve 29 Köy ile birlikte toplam 200 Kongre Delegesi ve 134 Ön Seçim Delegesi seçilmiş olacaktır.”
CHP’nin en eski üyelerinden biri olan Ali Nurzat Telören (74) Delege Seçilerinde Parti binasına gelince ayakta alkışlandı. Oy kullanan Telören, CHP’de 1955 yıllarında Gençlik Kolları Başkanlığı görevlerinde bulunduğunu, bugüne kadar altı okun haricinde hiçbir partiye oy vermediğini söyledi.
Parti binasında yapılan Delege Seçimlerinde, CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Vecdi Gündoğdu, CHP Babaeski İlçe Başkanı Av. İrfan Altınel, CHP Babaeski İlçe Kadın Kolları Başkanı Necmiye Kurtpulat, CHP Babaeski Gençlik Kolları Başkanı Özkan Arbaş, CHP İl Genel Meclisi Üyeleri Alaattin Ergin, Hüseyin Taşkın, Şahin Arslan, CHP Babaeski Yönetim Kurulu Üyeleri ve Partililer yer aldı.
CHP Babaeski İlçe Başkanlığı’nca, İlçe Merkezinde ki Mahallelerde Seçilen Delegelerin İsim Listeleri şu şekilde oluştu;

Dindoğru Mahallesi Delege Listesi;
Kongre Delege Listesi Önseçim Delege Listesi
1.Mehmet S. Kesimoğlu 1. Nazmi Çınar
2.Makbule Önen 2. Tuncay Dalkılıçoğlu
3.Hüseyin Kahraman 3. İsmail Menteşoğlu
4.Zafer Erbil 4. Fahrettin Dağdelen
5.Mustafa Bağrıvatan 5. Engin İşler
6.Hakkı Tunç Işık
Hacı Hasan Mahallesi Delege Listesi;
Kongre Delegeleri Önseçim Delegeleri
1.Sebahattin Öner 1.Muharrem Sağdıç
2.Ahmet Apak 2.Emel Çelebi
3.Orhan Burmalı 3.Tüğçe Onuk
4.Volkan Kılıç 4.Zahide Onat
5.İhsan Arat 5.Zekeriya Koyunlu
6.Hulki Ekşioğlu 6.Cavit Kumsar
7.Erol Mutlu 7.Hayrettin Kaçar
8.Sebahattin Çevik 8.R.Dursun Ayan
9.Ersay Doğan
Kurtuluş Mahallesi Delege Listesi;
Kongre Delegeleri Önseçim Delegeleri
1.Yalçın Ergün 1.Müjgan Dursun
2.Hayri Sezgin 2.Tahsin Geyik
3.Mehmet Ekicioğlu 3.Nermin Karagöz
4.Erdoğan Biner 4.Hulusi Özbek
5.Mehmet Âşık 5.Metin Süren 6.Bülent Karaca 6.Süleyman Karan.
7.Nedim Birinci
Cumhuriyet Mahallesi Delege Listesi;
Kongre Delegeleri Önseçim Delegeleri
1.Kadir Üstünel 1.Hilmi Yakut
2.Eşref Şahin 2.Duygu Can
3.Tacettin Sezer 3.Gülşen Şentürk
4.Mecit Karakaya 4.Hakan Çoralı
5.Musa Can 5.Behcet Onat
6.Orhan Ayar 6.Vedat Tekinel
7.Nihat Günay 7.Fethi Belge
8.Ahmet Dükkancıoğlu
Gazi Osman Paşa Mahallesi Delege Listesi;
Kongre Delegeleri Önseçim Delegeleri
1.Sinan Hatipoğlu 1.Gül Topçu
2.Hayri Tübeler 2.Yelda Köken
3.Emrah Sipahi 3.Kasım Çerçel
4.Özkan Arbaş 4.Reşat Ermiş
5.Fevzi Şen 5.Ahmet Almış
6.Bahri Arslan 6.Okan Aygün
7.İsmail İlteralp 7.Göksel Daçkan
8.Evren Değirmenciler 8.Cengiz Kaynak
9.Sevinç Başkaya 9.Ergin Sünay
10.Beşir İşbırakmaz 10.Hasan Kuru
11.Serkan Özel 11.Ömer Çağlayan Tuna
12.Özcan Eren
Fevzi Çakmak Mahallesi Delege Listesi;
Kongre Delegeleri Önseçim Delegeleri
1.Cemil Kocayiğit 1.Sibel Özbilen
2.Necmi Atlıtürk 2.Ali Konuş
3.İzzet Çınar 3.Burhan Yaraş
4.Kubilay Özer 4.Tansel Kuşçu
5.Hayati Dağlıoğlu 5.Nihat Tunalığil
6.Ersin Hazar
Hamidiye Mahallesi Delege Listesi;
Kongre Delegeleri Önseçim Delegeleri
1.Bahattin Nilikar 1.İpek Dimetoka
2.Önder Çevik 2.Sermin Utku
3.Ali Nurzat Telerön 3.Erdoğan Ayaşlı
4.Ahmet Ersin Bilge 4.Mehmet Özyürek
5.İsmail Taylan 5.Türkay Sayınsöz
6.Zelkif Batmaz 6.B.Suphi Yüzgeç
7.Muzaffer Topçu 7.İsmail Solmaz
8.Cumhur Can 8.Mehmet Eker
9.Şükrü Karakuş 9.Tunay Çolakçavdar
10.Nail Günüşen
Atatürk Mahallesi Delege Listesi;
Kongre Delegeleri Önseçim Delegeleri
1.Rıdvan Seçkin 1.Vedat Şakir Korular
2.İsmet İlteralp 2.Salim Çambeli
3.Ali İhsan Filiz 3.Ali Sergen
4.Gazanfer Dayan 4.Muammer Balkan
5.Yılmaz Olgun 5.Necdet Boylu
6.Elmaz Biner
Gazi Kemal Mahallesi Delege Listesi;
Kongre Delegeleri Önseçim Delegeleri
1.Faik Namdar 1.Bahadır Öcal
2.Sebahattin Nemli 2.İsmail Alan
3.Necmiye Kurtpulat 3.Gökhan Yönet
4.Necmiye Zinet 4.Zehra Ülkümen
5.Kazım Birinci 5.Necip Fıçıcı
6.Hüseyin Taşkın 6.Günay Demirel
7.Bayram Abalı 7.Vural Süren
8.İdris Savaş 8.Zekeriya Türk
9.Ahmet Can Kesimoğlu 9.Sefer Yazıcı
10.Ahmet Efe 10.Arif Orhan Yılmaz
11.Ahmet Ulusoy 11.Kudret Tetik
12.Kahraman Özen 12.Nazif Ersin Vural
13.Erol Demirel 13.Saffettin Özbek
14.Mehmet Öner 14.Alaattin Yörük
15.Atilla Arslan 15.Arif Duman
16.Şevket Altınel 16.Remzi Serin
17.Necdet Kaçar

KEYİAD Başkan Yardımcısı Ahmet Eler, ‘’Derneğimizin güçlü olması, Keşanımızın İstanbul da daha fazla lobisinin yapılması adına çok mühimdir.’’


Merkezi İstanbul’da bulunan Keşanlı İşadamları ve Yöneticiler Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Eler, bir açıklama yaparak KEYİAD’ı, İstanbul da çok geniş kesimler tarafından bilinen hatırı sayılır bir kurum haline getirmeyi, Keşan’ın daha fazla tanınmasını sağlamayı hedefliyoruz.
Eler, İstanbul’da bulunan derneğin İstanbul’da bulunan Keşanlılar tarafından bilindiğini fakat organizasyonlara katılım noktasında zayıf kaldıklarını belirterek “Öncelikli amacımız İstanbul’da bulunan daha çok hemşehrimize ulaşmak ve onları da dernek çatımız altında toplamaktır. Bunun dışında İstanbul’da okul kazanan öğrencilerimize uzun vadede destek olmak ve onların ihtiyaçlarına dernek olarak elimizden gelen katkıyı sağlayabilmek olacaktır. Derneğimizin güçlü olması , Keşanımızın İstanbul’da daha fazla lobisinin yapılması adına son derece mühimdir. Ayrıca Trakyalı İşadamları ve Yöneticiler Derneği (TRİYAD) ile de güç birliği yapıyoruz. Bu derneğimiz Bakırköy’de bir dernek merkezine kavuştu.
İstanbul’da yaşayan tüm hemşehrilerimiz KEYİAD çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Ayrıca dernek olarak her ayın ilk Salı günü Beşiktaş Küçük Çırağan Hotel’de aylık toplantılarımızı düzenli olarak yapıyoruz.Toplantılarımıza ülkemizin yakından tanıdığı ve önde gelen iş adamı, bakan, gazeteci, belediye başkanı ve sanatçılarını da davet ederek hem bölgemizi yakından tanıtırken, hem de tüm cemiyetlerinde Keşan’ı anlatmamıza fırsat vermelerini kendilerinden rica ediyoruz.Konuklarımız aynı zamanda bizleri uzman oldukları konuyla ilgili sunum yapmak suretiyle bilgilendiriyorlar.
Şu ana kadar ağırladığımız isimlerden bazıları; Pınar Eczacıbaşı, Ali Sabancı, Prof. Dr.Süheyl Batum,Can Ataklı, Yalçın Bayer, Faik Öztrak, Yaşar Okuyan, Ali Müfit Gürtuna,Saadettin Tantan, Coşkun Sabah, Masum Türker ve Osman Pamukoğlu’dur. Ülkemizin değişik kesimleriyle olan temasımızı daha da arttırmalıyız.
İstanbul’da bulunan daha fazla hemşehrimizin katılmasını arzuluyoruz. Yemeklerimiz 40-50 kişi ile gerçekleştiriyoruz. Birlik beraberliğimizi gösterebilmek için bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Dernek olarak hedeflerimize ulaşmak için de tüm hemşehrilerimizi derneğimize davet ediyoruz” dedi.
HABER VE FOTO:ONUR EREN

Emlak ve Çevre Temizlik Vergisi Ödemelerinde Son Gün 1 Aralık

Emlak Vergileri (Bina, Arsa, Arazi) ve İşyerlerine Ait Çevre Temizlik Vergisi II. Dönem Taksit ödemeleri 1 Aralık 2009 Salı günü sona eriyor. 30 Kasım olarak belirlenen ödeme tarihi, Kurban Bayramı tatilinden dolayı bir gün uzatıldı.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Serhad Çatalkaya, vatandaşların Emlak ve Çevre Temizlik Vergilerini veznelerdeki yoğunluğu da göz önünde bulundurarak ödemeleri son güne bırakmamaları konusunda uyardı. Emlak Vergisi ikinci taksitinin ve işyerlerinin ödemesi gereken Çevre Temizlik Vergisi’nin son ödeme gününün 1 Aralık Salı günü sona ereceğini belirten Çatalkaya, gecikme zammına maruz kalınmaması için halkın vergilerini zamanında ödemeleri gerektiğini belirtti.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

ALMAN ÇİFT BİSİKLETLE, ÇILGIN BİR HAYAT İÇİN YOLLARDA


Haber: Metin KARAKUŞ
Almanya’nın Dresden Şehir’inden, 1 Eylül 2009 tarihinde bisikletleri ile yola çıkan, Alman Uyruklu Ela Hennig (30) ve Tobi Hennig (32) çifti “Çılgın Bir Hayat İçin” pedal çeviriyorlar.
Türkiye’ye, bisikletleri ile Kırklareli-Dereköy Gümrük kapısından giriş yapan Alman Uyruklu Ela Hennig ve Tobi Hennig çifti bugüne kadar 3 bin 500 Km yol kat ettiklerini belirttiler.
Babaeski İlçesi D–100 Karayolu’nda ki Opet Babaeski Rüya Petrol Sosyal Tesislerinde konaklama yapan Üniversite mezunu Alman Uyruklu çift, burada yaptıkları açıklamada şunları söylediler.
“Bizim amacımız, bisikletlerimizle iki yıl içerisinde dünyanın 17 Ülkesini gezerek, çılgın bir hayat sürmek ve en sonunda da Avustralya’nın güney doğusunda bulunan Tazmanya adasına giderek oradan Uçak ile tekrar Almanya’ya dönmek. Her ikimizde bu hayalimizi gerçekleştirmek için pedallarımızı çeviriyoruz. Türkiye’yi çok sevdik, bir aksilik çıkmazsa Yılbaşını burada geçirmek istiyoruz.”
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...