***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

16 Kasım 2009 Pazartesi

Batı Trakyalılar, bayram alış verişini Keşan’dan yaptı


Geçen cumartesi günü, 10 otobüsle Keşan Pazarı’na gelen, 400 kişilik Batı Trakyalı grubunu; Keşan Belediyesi, Keşan Kent Konseyi ve KTSO yetkilileri karşılayıp, uğurladı.
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Dostluğumuz ekonomiye yansıdı” derken, İskeçe’ye bağlı İnhanlı Beldesi’nin Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Müminoğlu, ziyaretlerinin süreceğini söyledi.
………………………
Yunanistan’ın İskeçe Şehri’ne bağlı İnhanlı Beldesi’nde yaşayan 400 Batı Trakyalı, yaklaşan Kurban Bayram öncesi, alış verişlerini, geçen cumartesi günü Keşan Pazarı’ndan yaptı.
Keşan Belediyesi, Keşan Kent Konseyi ve KTSO’nun, İnhanlı Belediye Başkanlığı’yla yaptığı organizasyonla Keşan’a gelen 400 Batı Trakyalı, ilçe ekonomisine katkı sağladı.
Keşan Kaymakamlığı, Keşan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İpsala Gümrük Müdürlüğü’nün de destek verdiği organizasyondan memnun kalan Batı Trakyalılar, yeniden Keşan’a geleceklerini ifade etti.
Keşan Belediyesi, Keşan Kent Konseyi ve KTSO yetkilileri konuk grubu, İpsala Gümrük Kapısı’nda karşıladı ve Keşan’dan uğurladı.
MÜMİNOĞLU: 12 BİN AVRO HARCANDI
Uğurlama sırasında konuşan ve İnhanlı Belediye Başkanı Evangelos Hacıvangelos’un selamlarını getirdiğini belirten, Belediye Başkan Yardımcısı Mülayim Müminoğlu, 400 kişinin ortalama 300 Avro’dan, Keşan Pazarı’nda yaklaşık 12 bin Avro harcadığını belirtti.
KEŞAN’A NEDEN GELİYORLAR?
Keşan’ı tercih etme nedenlerinin başında, esnafın çevre ilçelere göre daha uygun fiyatla mal vermesinin geldiğini ifade eden Müminoğlu, “Her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde Keşan’a gelerek, eksikliklerimizi ve bayram hazırlıklarımızı Keşan Pazarı’ndan tamamlarız. Bugün de 400 kişi geldik. Ortalama 300’er Avro’dan yaklaşık olarak 12 bin Avro harcadık. Bu alış veriş bizim için de karlı oldu. Katkı sağlayanlara teşekkür ederiz.”
HELVACIOĞLU: ORGANİZASYON MEYVELERİNİ VERİYOR
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu da konuyla ilgili açıklamasında, ortak iş birliği ve çalışma sonucunda gerçekleştirilen organizasyonun her geçen gün meyvelerini verdiğini belirterek, bunda, KTSO ve Keşan Belediyesi’nin, geçmişte İnhanlı Belediyesi’ne yaptığı ziyaretin etkisi olduğunu söyledi.
Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ziyaret sonrasında ilişkilerimiz iyi bir şekilde devam etti. Biz bu konuya çok önem veriyoruz. Dostluklarımız ekonomiye yansıdı. Batı Trakya’nın Kavala’ya kadar olan bölümüyle dostane ilişkimiz sürecek. Sağlanılan güven, ekonomiye olumlu katkı sağlıyor. Keşan’daki esnaf ve iş adamlarımız size çok önem veriyor. Müşterimiz değil, misafirimizsiniz. Keşan’da karşılaştığınız sorunları bize bildirin. Rahat etmeniz için elimizden geleni yapacağız. Sizleri yine bekliyoruz. Lütfen gelmeden önce haber veriniz ki; sizler için daha iyi bir ortam hazırlayalım.”
Açıklamanın ardından, Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan Kent Konseyi Başkanı Bayram Ali Kalfalar, konukları, Keşan Lisesi Bahçesi’ndeki park alanından, selamlayarak uğurladı.
MEDYA KEŞAN/

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...