***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

14 Haziran 2009 Pazar

Malkara Festivali ertelendi


Tekirdağ iline bağlı Malkara ilçesinde bu yıl 5. düzenlenecek olan Malkara Tarım ve Süt Ürünleri Festivali ertelendi. Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, yerel seçimlerin ardından mazbatasını geç alması dolayısıyla göreve geç başlayabildiğini söyledi. Bu yıl 5. düzenlenmesi planlanan festivalle ilgili belediye meclis üyeleri, tarım kuruluşları, Süt Birlik, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf Odaları temsilcileri ile bir toplantı düzenlediklerini ifade eden Kaya, toplantıya katılanların, festivalin amacından uzaklaştığı, ilçenin ekonomik yaşamına ve tanıtımına bir katkı sağlamadığı konusunda görüş bildirdiğini belirtti. Kaya, şunları kaydetti: ''Toplantı sonucunu değerlendirdiğimizde festivalin ekonomik yönden belediyeye külfet getirdiğini belirledik. Aynı zamanda festival günlerinin Ramazan ayına rastladığından geleneksel olarak düzenlediğimiz Malkara Tarım ve Süt Ürünleri festivalini ertelemeye karar verdik.''

KAPAKLI BELDE BELEDİYESİNDE HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI


Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı Belde Belediyesi Haziran ayı belediye meclis toplantısı Ali Bayhan başkanlığında yapıldı. Yapılan yoklamanın ardından bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Gündem maddelerinin okunması sonrasında norm kadro değişikliği ile gündem maddesi oy birliği ile kabul edilerek ilgili gündem maddesinin gündem maddeleri arasında görüşülmesine karar verildi. Üçüncü gündem maddesi gereğince dilekçelerin görüşülmesine geçildi. Belediye hissesinin satın alınması talebi oy birliği ile kabul edilirken yeni yerine taşınacak Kapaklı Fenerbahçeliler Derneğinin içkili alana dâhil edilmesi konusu görüşülmek üzere imar komisyonuna havale edildi. Bir sonraki gündem maddesi gereğince norm kadro değişikliği ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesi geçildi. Yapılan bilgilendirmede Kapaklı Belediyesinin D-10 kategorisine dahil edilmesi sonucu 72 adet işçi kadrosunun 130a çıkarıldığını açıklandı. Yapılan oylama sonucu ilgili gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Ardından belediyeye alınacak bir adet jeofizik ile bir adet eğitmenin alınması ile ilgili gündem maddesinin görüşülmesine geçildi. AK Parti belediye meclis üyesi Kenan Efeoğlunun jeofizik mühendisine ihtiyaç olup olmadığını sorması üzerine belediye imar işlerinde görev yapan H.İbrahim Erkan: işlemlerin daha hızlı yapılması için değil bir birden daha çok elemana ihtiyacımız var. Bu arkadaşımız belediyede görevde bulunuyordu. Ancak imza yetkisi bulunmuyordu. Bu şekilde imza yetkisine sahip olacak. İşlemler de daha kısa sürede gerçekleşecek dedi. Yapılan görüşmelerin ardından Demokrat Parti belediye meclis üyeleri ilgili gündem maddesi hakkında red oyun kullanırken, Demokratik Sol Parti ve AK Parti meclis üyeleri ise kabul oyu verdiler. İlgili gündem maddesi 9 kabul 5 red oyu ile oy çokluğu ile kabul edildi. Ayrıca belediye kadrosuna alınan jeofizik mühendisinin maaşı da belirlendi. Söz konusu gündem maddesine bağlı olan spor eğitmeninin alınması ile ilgili gündem maddesi ise oy çokluğu ile reddedildi. Bir önceki meclis toplantısında imar komisyonuna havale edilen dilekçeler ve dilekçelere ilişkin İmar Komisyonunun verdiği kararlar tek tek okundu. İmar Komisyonunun tavsiye kararları oy birliği ile kabul edildi. Son gündem maddesi gereğince İmar Planı ile ilgili dilekçelerin görüşülmesine geçildi. İlgili gündem maddesi görüşülmek üzere İmar Komisyonuna havale edildi.

KAYNAK.KAPAKLI BELEDİYESİ.COM

EVRENCİKLİLER DAYANIŞMA GÜNÜ 21 HAZİRAN PAZAR GÜNÜ







Kırklareli iline bağlı Vize ilçesinin Evrencik köyünün Bu yıl ki geleneksel Evrencikliler Dayanışma Şenliği 21 Haziran Pazar Günü yapılacak. Rumeli kökenli TRT sanatçısı Sabriye Sayın ve Pop müziğinin yeni yüzü Pınar Öner konserlerinin yanı sıra Şenlik Rumeli Tv tarafından tüm yayınlanacak.



KAYNAK:www.vize.com.tr

Keşan Belediyesi’nin 6.Tatile Merhaba Şenliği Yapıldı…





































Keşan Belediyesi’nin geleneksel olarak Aktif Spor İşbirliği ile düzenlediği Tatile Merhaba Şenliği’nin 6.sı 12 Haziran 2009 Cuma günü akşamı yapıldı.
Saat 21.00’de Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nde başlayan ve sunuculuğunu Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Erdoğan Demir’in yaptığı geceyi Keşan Kaymakamı Metin Borazan, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan,Keşan Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Kılavuz, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ile çok sayıda vatandaş izledi.
Gösterilerden önce bir konuşma yapan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, “Keşan Belediyesi olarak 6 yıldan bu yana bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu etkinliklerimizde Atatürk’ün çağdaş ve modern Türkiye’sine uygun olarak çocuklarımız gösterilerini sunuyorlar. Ben bu etkinlikte görev alan tüm öğretmenleri ve çocukları kutluyorum. Karnelerini alarak tatile giren tüm çocuklarımıza iyi tatiller diliyorum “dedi.
Özcan’ın konuşmasının ardındanBale Grubu, Minikler Grubu, Şirinler Grubu,Ritmik Jimnastik Grubu,Güneş Grubu, Elit Grup veRumeli Grup gösterilerini sundular.
Gösterilerin ardından Keşan Kaymakamı Metin Borazan ile Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Kurs öğretmenleri Sacide Ökten, Ali Ökten, Mürvet Buruk, Korçan Baytar ve Aylin Çınar’ı kutladılar ve çiçek hediye ettiler.
HABER VE FOTO.ERDAL AKSOY
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...