***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

29 Ekim 2009 Perşembe

6 Yaşındaki Muhammedin Zanlıları Adliyeye Getirildi


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da 6 yaşındaki Muhammed Fırtına’nın ölümü ile ilgili olarak tutuklu bulunan anne Dilber F.’nin de aralarında bulunduğu 4 kişi savcının talebiyle soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verdiler.

Çorlu’da 14 Nisan 2009 tarihinde kaybolan 6 yaşındaki Muhammet Fırtına’nın cesedi Çorlu Nusratiye Mahallesi Kumluca Mevkisinde bulunmuş, anne Dilber F. cesedinin Muhammed`e ait olduğunu giysi ve ayakkabılarından teşhis etmişti. Yaşanan olay sonrası Çorlu Emniyet Müdürlüğü’nde 3 gün boyunca cinayet şüphelisi olarak sorgulanan anne Dilber F., Kemal E., Kader S., Fadime S., Kadir S. ve Sinan G. Çorlu Adliyesi’ne sevk edilmiş ve çıkartılığı adli mercilerce 29 Mayıs 2009 tarihinde ‘nitelikli ve kasten öldürme’ suçundan tutuklanmışlardı. Tutuklanan zanlılardan anne Dilber F., Kader S., Fadime S. ve Kadir S. Tekirdağ Cezaevine, Sinan G. ile Kemal E. ise Silivri L Tipi Cezaevi’ne gönderilmişti. Zanlılardan Sinan G., yaşanan olay sonrası tutuklu bulunduğu Silivri L Tipi Cezaevi’nde intihar ederek hayatına son vermişti. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın isteği üzerine Çorlu Adliyesi’ne getirilen anne Dilber F., Kader S. Kadir S. ve Fadime S. Çorlu Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadesi alınan 4 kişi daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında jandarma ekiplerince tutuklu bulundukları Tekirdağ Cezaevi’ne gönderildi. Yeni doğurduğu bebeği ile cezaevine konulan Kader S., ifade vermeye de kucağında ki bebeği ile geldi.
Anne Dilber F. kaybolduğunu iddia ettiği oğlu için televizyon yayınlarına katılmış, günlerce ekranda gözyaşı dökmüş, oğlunun kayıp olduğuna dair izleyenleri inandırmaya çalışmıştı. Ancak anne Dilber F., cesedi bulunan Muhammed`in katil zanlısı olarak gözaltına alındığında ise olayı bildiğini ancak Muhammed`i kendisinin öldürmediğini söylemişti.
KAYNAK.ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

Tırla minibüs kafa kaya çarpıştı; 4 yaralı


Tekirdağ iline bağlı Çorlu’da meydana gelen trafik kazasında yolcu minibüsüyle Tırın kafa kafaya çarpışması sonucu minibüste bulunan 4 yolcu yaralandı. Kazaya kimliği tespit edilemeyen bisikletli iki çocuğun olduğu iddia edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Çorlu’dan yolcularını alarak Marmaracık Beldesine gitmekte olan Tahsin Yörük (46) idaresinde ki 59 M 3521 plakalı yolcu minibüsü D–100 karayolu tren yolu hemzemin geçidi üzerinde seyir halinde olduğu esnada önünde gitmekte olan kimliği tespit edilemeyen 2 bisikletli küçük çocuğun düşmesi üzerine ani fren yaptı. Ani firen sonucu kayarak karşı şeride geçen minibüs karşı şeritten gelen Ümit Usta (40) idaresinde ki 06 EU 6444 plakalı tırla kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonucunda minibüs devrilerek sürüklendi. Kazada Mehmet Hayri Karakuş(15), Müslüm Yılmaz(15), Bilgin Şaşmaz(38) ve Gülcan Şaşmaz(35) yaralandı. Yaralılar kazayı ufak sıyrıklarla atlatırken polis kazaya sebep olan bisikletli 2 küçük çocuğu arıyor. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAYNAK:www.habercorlu.com

Çerkezköy'de Çifte Bayram coşkusu


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ileTekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü, coşkuyla kutlandı28 Ekim’de başlanan Cumhuriyet'in Kuruluşu'nun 86’ncı ve Çerkezköy’ün 87’nci kurtuluş günü kutlamaları dün bir dizi etkinlikle devam etti.
HALK DA KUTLAMALARA İLGİ GÖSTERDİ
Sabah saat 09.30’da Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer’in makamında tebrikleri kabul etmesi ile başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Çerkezköy’ün Kurtuluşu kutlamalarına saat 10.30’dan itibaren Cumhuriyet Meydanı’nda devam edildi. Buradaki kutlamalara Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Üzüm, Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hikmet Ziya Özek, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Ali Bayer, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Sait Yazı, Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Erdinç Turan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Vehbi Demirtaş, İl Genel Meclis Üyeleri Hasan Karaca ve Abdurrahman Çiçek, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü A.Hamdi Zenginal, Çerkezköy İlçe Tarım Müdürü Recep Demirbağ, Çerkezköy İlçe Nüfus Müdürü Mustafa Kemal Hatipoğlu, PTT Çerkezköy Şube Müdürü Ali Arslan, Çerkezköy Genç İş Adamları Derneği Başkanı Kamil Çetintaş, Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Çerkezköy 80. Yıl Çocuk Yuvası Müdürü Mustafa Dursun, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katılırken, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ile CHP Tekirdağ Milletvekilleri Enis Tütüncü ve Faik Öztrak da mesaj göndererek Çerkezköylülerin bayramını kutladı.

HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR
Çerkezköy Kaymakamı A.Akın VArıcıer, Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak ve Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başlayan program saygı duruşunda bulunulması ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kutlama programında ilk konuşmayı Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem yaptı. Kalkınma ve modernliğin simgesi olan cumhuriyetin kuruluşunun 86’ncı yılını büyük bir coşku içinde kutladıklarını belirten Ertem, “Cumhuriyetin ilanı köklü bir değişiklik başlattı. Türkiye Cumhuriyeti, laik ve demokratik anlayışından taviz vermeden Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemektedir” dedi.

ÇİFTE BAYRAM YAŞIYORUZ
Türkiye’nin her alanda Avrupa Birliği ölçütlerini yakalamış, yarınını gören bir ülke olma yolunda ilerlediğini ifade eden Ertem, Cumhuriyet’in ilanının yıldönümü ile Çerkezköy’ün kurtuluşunun yıldönümünü aynı gün kutlamaktan duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. “87 yıl önce Çerkezköy’ün düşman işgalinden kurtuldu. İşgal altında kaldığı 27 aylık Yunan işgali sırası en acı günlerini yaşadı. 30 Ekim’de Çerkezköy’e gelen Mümtaz Aktay komutasındaki jandarma birlikleri Çerkezköy’ü geri aldı” diyerek konuşmasını sürdüren Ertem, tüm Çerkezköylülerin çifte bayramını kutlayarak konuşmasını tamamladı.

ARTIK 20-30 YIL ÖNCEKİ TÜRKİYE DEĞİL
Ali Ertem’in konuşmasının ardından Çerkezköy Kaymakamı A.Akın Varıcıer de günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Cumhuriyet’in ilanının 86’ncı yılını kutlamanın haklı sevinç ve gururunu yaşadığını belirterek Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri rahmet ve minnetle anan Kaymakam Varıcıer, Türkiye’nin artık 20-30 yıl önceki Türkiye olmadığını söyledi. Varıcıer, “Türkiye ekonomisi dibe vurmuş, birkaç ürün dışında dış ülkelere ihracat yapmayan bir ülkeden yurtdışında yatırımcıları olan ve dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapan; teknolojik yönden gelişmemiş bir ülkeden teknolojik gelişmeleri takip eden ve onlara ayak uyduran; komşuları ile sıkıntıları olan bir ülkeden komşuları ile ilişkileri iyi, söz sahibi olan; dış politikayı sadece izleyen bir ülkeden dış politikada risk alabilen inisiyatif kullanabilen; demokrasiyi sadece oy kullanmaktan ibaret gören bir ülkeden kullandığı oyu takip eden tam demokrasi bilincine sahip insanların oluşturduğu bir ülke oldu” diye konuştu.

BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUMALIYIZ
Gelişen dünyaya ayak uydurulması gerektiğini ifade eden Kaymakam Varıcıer, “Değişen, gelişen dünyaya, evrensel değerlere gözü ve kulağı kapatarak yol alınamayacağını geçmişte acı tecrübelerle gördük” dedi. Milli mücadelenin tüm etnik ve dini unsurların katılımı ile yapıldığını ve Türkiye Cumhuriyeti kurulduktan sonra herkesin ‘Türk Milleti’ adı altında toplandığını vurgulayan Varıcıer, “Ülke ve milletin bölünmez bütünlüğüne tehdit oluşturan durumlar meydana geldiğinde devlet gereken tedbirleri alır. Türkiye Cumhuriyeti köklü, büyük bir devlettir. Pek çok ülke için örnek teşkil eden bir ülkedir. Kardeş kavgası çıkarmak isteyenleri, ülkeyi bölmek isteyenlerin oyununa gelmeden bize yakışır şekilde birlik ve beraberliğimizi korumalıyız” diyerek birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

SADECE BİLGİLİ GENÇLER YETİŞTİRMEK YETMEZ
Öğretmenlere de seslenen Varıcıer, “Bilgili gençler yetiştirmek yetmez. Ülkesinin sorunu için uykuları kaçan, ülkesine hizmet eden gençler yetiştirmek lazım. Bu ağır sorumluluğun altından kalkabilmeleri için tüm kesimlerin onlara destek vermesi ve güvenmesi lazım” şeklinde konuştu. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda kadınların birçok fazilet örneği sergilediğini ve kadınların en saygın yerde olduğunu vurgulayan Varıcıer,“Bir yandan eğitim seviyesini yükseltmek, gençleri geleceğe hazırlamak, toplumun her kesimine hizmet etmek, engellilere kucak açmak ve bu konulardaki duyarlılığımızı geliştirme çabasındayız” diyerek tüm Çerkezköylülerin bayramını kutladı.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Varıcıer’in konuşmasının ardından Recep Arif Gabralı İlköğretim Okulu öğrencilerinden Mısra Sevinç ‘Cumhuriyet’ isimli şiiri okurken, sonrasında da Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla öğrenciler arasında düzenlenen ‘Atatürk ve Cumhuriyet’ konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler açıklandı. Resim dalında birinci olan Yıldızkent İlköğretim Okulu öğrencisi Halenur Acar, ikinci olan 75. Yıl İlköğretim Okulu öğrencisi Esmanur Kavak ve üçüncü olan Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğrencisi Eray Ağdağ ödülünü Çerkezköy kaymakamı A.Akın Varıcıer’in elinden alırken, şiir dalının birincisi Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğrencisi Kübra Göçmen, ikinci Özel İdare İlköğretim Okulu öğrencisi Selim Daş ve üçüncü Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencisi Bilal Çömlekçi’ye de ödüllerini Çerkezköy 3’üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Göktürk Gökbayrak verdi.

HALK OYUNLARI GRUBU GÖSTERİ YAPTI
Kompozisyon dalında birinci olan Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Ömre Akyüz, ikinci Pakize Narin Lisesi öğrencisi Yonca Yılmaz ve üçüncü METEM öğrencisi Tansu Gökan’ın ödüllerini Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’in elinden almasının ardından program, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Lisesi Berika Cansu’nun ‘Cumhuriyet’ isimli şiiri okuması ile devam etti. Çerkezköylülerin de yoğun ilgi gösterdiği kutlamalar Raif Dinçkök İlköğretim Okulu öğrencisi Gizem Akoğlu’nun ‘Bugün’ isimli şiiri okumasının ardından Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi bayram dolayısı ile hazırladıkları oyunlarla izleyenlerin karşısına çıktı. Yoğun beğeni kazanan halk oyunları gösterisinin ardından program geçit töreninin ardından sona erdi. Geçit töreni sırasında öğrenciler ve askerler vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.
KAYNAK.ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

CUMHURİYET KUTLU OLSUN

Cumhuriyet’in 86. yılının Camiamız’a ve tüm Ulusumuz’a kutlu olmasını dilerim. Çorlu Sanayi Spor Kulübü olarak, Ulu Önder Atatürk’ün ilkeleri doğrultusunda Camiamız ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Çorlu Sanayi Spor Camiası olarak Cumhuriyetimiz’in 86. yılını coşkuyla ve gururla kutlarken; başta devletimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz vatanımız uğruna can vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyoruz.
”Muammer SERT
ÇORLU SANAYİ SPOR KULÜBÜYÖN.KUR.BŞK.

—CUMHURİYET BAYRAMI’NDA BENZİN İSTASYONU’NDAN ÖRNEK BİR DAVRANIŞ




Haber: Metin KARAKUŞ
Cumhuriyet Bayramı’nın 86’ıncı yıldönümü kutlama törenleri etkinliklerinde, Opet Babaeski Rüya Petrol Gıda Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi, örnek bir uygulama ile Benzin İstasyonuna uğrayan tüm müşterilerine Atatürk rozeti ve Türk Bayrağı hediye ediyor.
Ülke genelinde çeşitli etkinliklerle büyük bir coşku ve heyecan içerisinde kutlanan Cumhuriyet Bayramı’nın 86’ıncı yıldönümü Babaeski İlçesi’nde de örnek bir uygulamaya sahne oldu.
E–5 Karayolu Mevkii üzerinde bulunan Opet Babaeski Rüya Petrol Gıda Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gündoğdu, Cumhuriyet Bayramı’nın 86’ıncı yıldönümünde, benzinlik istasyonuna dev Türk Bayrağı ve Atatürk’ün Sakarya Meydan Muhaberesinde ki dev posterini astı.
İlçe’de 1,5 önce hizmete giren ve 10 kişilik personeli ile müşterilerine hizmet veren Mustafa Gündoğdu, Cumhuriyet bayramı dolayısı ile ayrıca istasyona uğrayan tüm müşterilerine de Atatürk rozeti ve Türk Bayrağı hediye etti.
ADD Babaeski Şube Başkanı Hüseyin Taşkın ve Yönetim Kurulu Üyeleri işletme sahibini Cumhuriyet Bayramı’nın 86’ıncı yıldönümünde uyguladığı bu örnek ve onurlu davranışından dolayı kutladı.
Opet Babaeski Rüya Petrol Gıda Sanayii ve Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gündoğdu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi.
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yaktığı Kurtuluş ve İstiklal ateşiyle başlayan mücadele, Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşmış, böylece Türk Milletinin ve devletimizin varlığı ebedileşmiştir. Kurtuluş savaşı, Milletimizin var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden dirilişin sembolüdür. Türk toplumu Cumhuriyet’le çağdaş bir millet haline gelmiş, devletinin yegâne ve gerçek sahibi olmuştur. Cumhuriyet Türk insanını karanlıktan aydınlığa çıkarmıştır. Türkiye Cumhuriyeti bugün, çağdaş, demokratik, laik bir dünya devletinin adıdır. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 86.yıldönümüne erişmenin engin gururunu, onurunu, sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yaptığımız uygulamayı aslında tüm iş yerlerimiz ve esnafımız yapmalıdır.”

BABAESKİ’DE CUMHURİYET COŞKUSU














Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde Cumhuriyet Bayramı’nın 86’ıncı yıldönümü düzenlenen törenlerle büyük coşku ve heyecan içerisinde kutlandı.
Atatürk Meydanında ki Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlama törenine bürokratlar ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Törene, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, 5’inci Kolordu İstihkâm Alay ve Babaeski Garnizon Komutanı İs.Kd. Alb. Murat Mayda, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Cumhuriyet Başsavcısı Arslan Barlık, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Duygu Talih, askeri erkân, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, kamu yararına çalışan sivil toplum kuruluşları ile kalabalık bir halk topluluğu katıldı.
İlçe Kaymakamı, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı, tören alanında yerlerini almış olan Okulların, Askeri Birliklerin, teşekküllerin ve halkın Cumhuriyet Bayramını kutladı.
Törende, kutlamayı müteakiben Belediye Bandosu eşliğinde istiklal marşı söylendi ve şanlı Türk Bayrakları, Babaeski Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nden bir kız ve bir erkek öğrenci nezaretinde askerler tarafından göndere çekildi.
Daha sonra Kaymakam Mustafa Demir, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında şunları kaydetti;
“Saygıdeğer Babaeski halkı, Büyük Milletimizin tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin 86.yılı kutlu olsun. Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü, onun kahraman silah arkadaşlarını ve kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Kıymetli Babaeski halkı, birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olan bir dönemden geçiyoruz. Herkes şunu iyi bilmelidir ki birlik ve beraberliğimiz korumaya, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet yaşatmaya kararlıyız. Cumhuriyet ezelden ebede akıp giden tarihimizde çok önemli bir aşamadır. Cumhuriyet, milletimizin tarih sahnesinde yeniden dirilişinin adıdır. Cumhuriyetimiz mana ve gücünü, milletimizin ortak iradesiyle ve büyük bir imanla gerçekleştirdiği kurtuluş mücadelesinin eseri olmasından kaynaklanmaktadır. İnsanlık tarihi, bir milletin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kaderini kendi elleriyle yazdıklarına çok az şahit olmuştur. Bizi Millet olarak bir arada tutan, toplumsal bütünlüğümüzü, dayanışmamızı sağlayan Cumhuriyet yemininin temelinde, Ülkesine sadakatle bağlı tüm vatandaşların eşitliği ve özgürlüğü fikri vardır. Demokratik Cumhuriyet ırk, dil, din, inanç, cinsiyet farkı gözetmeksizin her Türk Vatandaşının ortak varlığıdır. Din ve vicdan hürriyetini teminat altına alan laiklik, fikirlerini serbestçe ifade etmelerini ve yönetime katılmalarını sağlayan demokrasi, adaleti teminat altına alan hukuk devleti Cumhuriyetin toplumsal sözleşmesinin vazgeçilmezleridir. Cumhuriyetin meşruiyeti ve kuvveti, ortak tarih, kader ve amaç birliği ile vatandaşlık kimliği ilkelerine dayanır. Değerli Babaeskililer, Cumhuriyetin bugün bizleri ulaştırdığı seviye, hepimize heyecan ve ümit vermeli, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeli, milletçe bağımsız yaşama azmimizi yenilemelidir. Cumhuriyetimizin en önemli özelliği, herkes tarafından benimsenmiş, kavranmış ve herkes tarafından kucaklanmış olmasıdır. Bu, Cumhuriyetin edebiyete kadar varlığının en önemli güvencesidir. Türk Milleti Cumhuriyet ile mutludur. Ve Milletimiz, bugün geldiğimiz noktadan daha ileri ufuklara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincindedir. Bu anlamlı günde, hep beraber el ele kenetlenelim. Bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize, Cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. Anayasal bir demokrasi olan Türkiye Cumhuriyeti, temel niteliklerini, hedeflerini, prensiplerini sistemini koruyarak, hür ve serbest bir ülke olarak yoluna devam edecektir. Ülkemizin bugün sahip olduğu ve güçlü bir demokrasi, güçlü bir ekonomi ve güçlü bir savunma şeklinde ifade edilen altın üçgen muhafaza edilmelidir. Çağdaş, laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, yüce Türk Milletinin geçmişten geleceğe en değerli ışık kaynağı, eşi bulunmaz kahraman, büyük asker ve devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ün yolunda yürümeye devam edeceğiz. O’nun yaktığı meşale hiç sönmeyecek ve Türk Milleti edebiyete kadar o’nu kalbinde ve gönlünde yaşatacaktır. Geçmişimizle aydınlık yarınlarımız arasındaki en önemli köprü olan Cumhuriyet, bizi daha nice bin yıllara taşıyacaktır. Cumhuriyet, bizi geleceğe bağlayan en önemli halkadır. Cumhuriyet, yeni ufuklar demektir. Cumhuriyet, pırıl, pırıl genç zihinler demektir. Cumhuriyet, yüce Türk Milletinin bin yıllık şanlı tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Türk insanı, Cumhuriyeti kuranlara o’nu yüceltenlere minnet ve şükran duymaktadır. Türk insanı bugünlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. Benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir.”
Tören, öğrencilerin şiir okuması, yöresel halk oyunları gösterisi ve Kız Teknik ve Meslek Lisesinin geçmişten günümüze kıyafetler defilesi ile çocuk gelişimi ve eğitimi alanı animasyon gösterisi ve Babaeski Lisesi öğrencilerinin damat alayı gösterisi.
Damat alayı gösterisinde, Babaeski Kaymakamı Mustafa Demir, 5’inci Kolordu İstihkâm Alay ve Babaeski Garnizon Komutanı İs.Kd. Alb. Murat Mayda, Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Cumhuriyet Başsavcısı Arslan Barlık, Kırklareli Üniversitesi Babaeski Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Duygu Talih’de oyuna birlikte eşlik ettiler.
Cumhuriyet Bayramı’nın 86’ıncı yıldönümü resmi tören geçişi ile son buldu.
Tören sonrası, Gündüz Onat Festival Alanında, okul aile birlikleri kermes düzenledi ve Belediye Bandosu milli marşlar ve kahramanlık türkülerini içeren bir konser verdi.
Gece ise, Kaymakam Mustafa Demir eşi Türkan Demir ile birlikten Cumhuriyetin Kuruluşunun 86’ıncı yılı dolayısıyla Belediye Tansa Düğün Salonunda bir resepsiyon düzenledi.
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...