***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

5 Ekim 2009 Pazartesi

VALİ BÜYÜK EL SANATLARI VE RESİM SERGİSİ AÇILIŞINA KATILDI.




Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, Edirne Belediye Başkanlığı ve Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu tarafından düzenlenen el sanatları ve resim sergisi açılışına katıldı. Açılışa Başta Vali Büyük olmak üzere; Belediye Başkanı Hamdi SEDEFÇİ, Trakya Üniversitesi Rektör Vekili Prf. Dr. Timur KIRGIZ Vali Yardımcısı Ali Deniz SÜRMEN, Emniyet Müdürü Mehmet YAZICI ve çok sayıda davetli katıldı. Vali Büyük yaptığı Açılış konuşmasında Edirne’nin kültür ve sanat anlamında çok önemli bir yere sahip olduğunu vurguladıktan sonra sergiyi düzenleyen öğrencilere başarılar diledi.

Tekirdağ’da sel: 1 kişi kayıp

Tekirdağ’da dün yaşanan sel felaketinin ardından 1 kişinin kaybolduğu ve arama çalışmalarına devam edildiği öğrenildi.
Alınan bilgiye göre Tekirdağ’daki sel felaketinin ardından Mehmet Çetin (29) isimli şahsın kayıp olduğu ihbarı polise ulaştı.
Suların çekilmesi ile Mahramlı Köyü’ndeki dere yatağında hız verilen arama çalışmaları sırasında Çetin’e ait olduğu belirlenen 59 EL 264 plakalı araca ulaşıldı. Mehmet Çetin’den dünden beri haber alınamazken, arama çalışmalarına devam ediliyor.

TEKİRDAĞDA AMBALAJ ATIKLARI AYRI TOPLANACAK


Tekirdağ Belediyesi’nin başlatmış olduğu ambalaj atıklarının ayrı toplanması projesinde uygulamaya geçildi. Projenin hayata geçirilmesi münasebetiyle Tuğlalı Park’ta gerçekleştirilen tanıtım programında konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, projenin önemine değinerek halkın bu konuda duyarlı olmasını istedi. Uygulanan bu projenin başarılı olması için halkımızın konuyla ilgili çocuktan yaşlısına kadar tüm bireylerin zaman geçirmeden bilinçlendirilmesinden ve projeye katılımlarının sağlanması gerektiğini belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Doğal kaynaklarımız sınırsız değil. Dikkatlice kullanmadığımız takdirde birgün tükenecektir. Doğanın ve çevrenin korunması amacıyla böyle bir projeyi hayata geçirdik. Vatandaşlarımız, hanelerde ayrı toplanan ambalaj atıklarını evsel atıklarla karıştırmamaları gerekiyor. Halkımızın ambalaj atıkları toplama gün ve saatlerine riayet ederek kurulan toplama sistemine yardımcı olacaklarına inanıyorum. Bu proje ile birlikte doğal kaynaklarımızın korunması sağlanacak hem de geri dönüşüme kazandırılarak ekonomiye de katkı sağlanmış olacak” dedi. Tekirdağ Belediyesi’nin başlatmış olduğu ambalaj atıklarının ayrı toplanması projesi kapsamında 1000 lt’lik konteynır, 4 gözlü kumbara ve iç mekan kutularının dağıtımına başlandı. Şehrimizin işlek noktalarına, toplu yerleşim yerlerine, okullara, kamu kurum kuruluşları ile işyerlerine yerleştirilecek olan bu toplama kapları ile geri dönüştürülebilir atıkların ayrı toplanması sağlanacak. Bununla birlikte Namık Kemal Üniversitesi’nde okumakta olan öğrenciler arasından seçilen 11 eğitmen ile 13 gün boyunca Değirmenaltı, Hürriyet, 100. Yıl, ve Altınova Mahallelerinde bulunan 21 Bin 717 konut teker teker gezilerek ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda hane halkına bilgi verilmeye de başlandı. Bilgilendirme esnasında eğitmenler tarafından broşür ve mavi renkli poşetlerinde dağıtımı yapılarak halkın uygulamaya nasıl katılacağı, hangi atıkların nasıl ayrılacağı, ayrı poşetlerde biriktirilen bu atıkların nasıl toplanacağı hakkında bilgi verilerek çevremizin korunmasına destek vermeleri isteniyor. Ayrıca her bina girişine ambalaj atıkları toplama gün ve saatini gösteren stickerler yapıştırılıyor.

Çorlu Kaçakçılık ve Organize Suçların Amir ve Komiserinin Tayini Çıktı...

Tekirdağ iline bağlı Çorluilçe Emniyet Müdürlüğ Kaçakçılık ve Organize Suçların Amir ve Komiseri’nin Tayini Çıktı...
Yılmaz Barlas ve Yüksel Bozkurt Çorlu’ da Türkiye gündemini sarsan operasyonları yönetmişlerdi
Çorlu tarihinde rastlanmayan önemli ve başarılı operasyonlara imza atan Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amirliği’nin çalışmaları yerel-ulusal BASIN (Televizyon ve Gazetelerce) Türkiye Gündemine taşınmıştı.
Çorlu’nun başarılı başsavcısı (halen Adıyaman Cumhuriyet Başsavcısı) Orhan Çe-
tingül’ün bilgisi doğrultusundaki operasyon öncesi ve operasyon sonrası, Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğünün Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amiri Yılmaz Barlas (Emniyet Amiri), Komiser Yüksel Bozkurt’un başarıları dilden dile dolaşmış ve kendilerinin gerçekten çok başarılı oldukları C.Baş Savcısı Orhan Çetingül tarafından da dile getirilmişti.
OPERASYON YAPMAK ve YÖNETMEK BİLGİ, BECERİ ve YÜREK İSTER
Bilindiği üzere emniyet birimlerinde en zor görevlerden birisi de operasyon planlamak, teknik takip yapmak, suç işleyenleri ve suç işlediklerini dört dörtlük tespit etmek mesleki bilgi ve beceri isterken birde yürek ister.
Çorlu’da Çorlu Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Büro Amirliğinin çalışmalarını zamanın valileri, zamanın il emniyet müdürleri, zamanın savcı ve hakimleri överek takdir etmişlerdi.
NEYDİ BU SES GETİREN OPERASYONLARIN BAZILARI ?
Ruhsat Operasyonu
Belediye Operasyonu
Vergi Dairesi Operasyonu
Tapu Operasyonu
Sağlıktaki Operasyon
Özel Hastane Operasyonu
Çek Senet Mafyasına Operasyon
Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Grup Amiri (Emniyet Amiri) Yılmaz Barlas Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğünden Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğüne atandı.
Yine Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlar bölümünden Komiser Yüksel Bozkurt’ta Marmaraereğlisi İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapacak.



HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

Bulgaristan Muhacirleri Derneği Evrensekiz’de faaliyete geçti

Türkiye’de ilk kez bir beldede göçmen derneği genel merkezinin kurulduğunun altını çizen Kırklarelinin Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz:”Evrensekiz’in tamamına yakınının kökeni Bulgaristan göçmenidir. Bu dernek, önemli bir İLK tir. Sakın ola ki, politikaya bulaştırılmasın. Göçmenler birbirine sahip çıksınlar ve yardımlaşsınlar” dedi. Evrensekiz beldesinde bir İLK yaşandı. Belde belediye başkanı Halil Abanozun da destekleri ile beldede kurulan Bulgaristan Muhacirleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği, yapılan açılış töreni ve halkoyunları gösterileri ile faaliyete girdi.
Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz başta olmak üzere, belde ve çevre belde ve ilçelerden yoğun katılımın gözlendiği açılış töreninde konuşan derneğin kurucu başkanı Mehmet Ürpekli:Evrensekizde yaşayan Bulgaristan göçmenleri olarak, bir dernek kurmak ve birbirimize yardımda bulunmayı düşündük. Başkanımızın da destekleri ile bunu gerçekleştirdik. Öncelikli amaçlarımız arasında; çocuklarımıza burs imkanları sağlamak, doğup büyüdüğümüz Bulgaristandaki kökenlerimizi araştırmak, oralardaki yakınlarımızla bağlantılar kurmak, karşılıklı gidiş gelişi sağlamaktır. Dedi.
İkinci konuşmayı yapan Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz:Beldemizin tamamına yakın kısmı Bulgaristan göçmenidir. Bu göçmenlik yılları, eski yıllardan başlar ve 89 göçüne kadar dayanır. Bu dernek, beldede kurulan ilk dernek genel merkezi olarakta tarihi bir adım olmuştur. Bu nedenle de, böyle bir girişim beni bir hayli heyecanlandırmış ve sevindirmiştir. Belediye olarak verdiğimiz bursları, artık dernek olarak vereceğiz. Örnek bir yardımlaşma ve faaliyet sergileyeceğiz. Dedi.
Dernekle ilgili olarak önemli bir vurguyu da yapan başkan Abanoz:Burada özellikle şu uyarıyı yapmadan geçemiyorum; Kesinlikle derneğin herhangi bir siyasi görüşe veya partiye endekslenilmesine, adının kullanılmasına veya payanda yapılmasına müsamaha göstermeyiz. Bu girişimin partiler üstü olmasını isteriz. Bunun altını baştan çizmekte fayda görüyorum. Dedi.
Açılışa katılmak üzere Edirneden gelen Bulgaristan, Azerbaycan Kırım Türkleri Dernekleri Federasyonu Trakya Bölge sorumlusu Naci Şentürk te, konuşmasında önemli konulara değindi. Şentürk:Her nedense biz Bulgaristan Türkleri, birlik ve beraberlik ile teşkilatlanma, birbirimize sahip çıkma gibi konularda yeterince etkili olamıyoruz. Artık bunu değiştirmenin zamanı geldi. Evrensekizde yapılan bu girişim çok önemlidir. Trakyada, Bulgaristan konulu ilk derneği biz kurduk. Evrensekiz, ikinci önemli girişimdir. Dedi. 52 adet Bulgaristan göçmen derneği kurulmasına rağmen, özellikle ekonomik sıkıntılardan dolayı bunlar kapanmak durumunda kaldılar. Bizim hedefimiz de, Edirne merkezli bir federasyon oluşturmaktır. Son Bulgaristan seçimlerinde trakyadan kullanılan oy sayısı 180 bin dir. Türkiyede yaşayan ve oy kullanmaya yetkili göçmenlerin sandığa gitmeleri sağlanabilirse, Bulgaristandaki siyasi aritmetik çok farklı olurdu. Oralarda bizim doğup, büyüdüğümüz yerler. Oralarada sahip çıkmak durumundayız. Dedi.
Konuşmaların ardından derneğin açılışı belediye başkanı Halil Abanoz ile Ahmetbey Belediye Başkanı Ünal Kaymaz tarafından kesilen kurdela ile gerçekleştirildi. Daha sonra da, meydanda, Varna Halk Dansları Topluluğunun sunduğu gösteriler izlendi. Belde halkının büyük ilgi gösterdiği gösterilerin sona ermesi ile birlikte, açılış töreni ve etkinlikleri de sona ermiş oldu.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

TEKSİF Şube Başkanı Türkkan güven tazeledi

Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin 12’nci Olağan Genel Kurul Toplantısı, Sendika Genel Başkanı Nazmi Irgat'ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurul'da, 91 delegenin tamamının oyunu alarak, yeniden Şube Başkanlığı'na seçilen Mürsel Türkkan, "Kazanılmış haklar budanıyorsa, kıdem tazminatlarının kaldırılması düşünülüyor ise, bölgesel asgari ücret teklif ediliyor ise, ücretleri Avrupa belirliyor ise, boynumuzu büküp bunlara katlanacak değiliz’’ derken, Genel Başkan Irgat da, "Krizin faturası işçiye ödetildi." diye konuştu
Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi’nin yapılan olağan genel kurul toplantısında Mürsel Türkkan güven tazeledi.

12.OLAĞAN GENEL KURUL
Çerkezköy Business Suite Otel’de Pazar günü yapılan olağan genel kurul toplantısına TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat’ın yanı sıra başkan vekilleri, Türk-İş 1.Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Teksif Şube Başkanları, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkan Yardımcısı Alaeddin Demirbağ ile çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve hemen akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından programın açılış konuşmasını Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan yaptı.

‘’SEKTÖRÜN SORUNLARI ARTIYOR’’
Selamlama ifadelerinin ardından sözü, işçilerin yaşadıkları sorunlara getiren Mürsel Türkkan ‘’Çalışan kesimin, son yıllarda adeta günden güne artan dertli ve sorunlu bir gündemi var. Sendikal hareketin önünde yasalarla getirilmiş önemli engeller var. Kazanılmış haklar budanıyorsa, toplu iş sözleşmeleri ihlal ediliyorsa, kıdem tazminatlarının kaldırılması düşünülüyor ise, bölgesel asgari ücret teklif ediliyor ise, grevler türlü ayak oyunları ile engelleniyor ise, kayıt dışılılık önlenemiyor ise, ücretleri Avrupa belirliyor ise boynumuzu büküp bunlara katlanacak değiliz.’’ ifadelerini kullanarak sektörün problemlerinin her geçen gün arttığını söyledi.

‘’TEKSTİL ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR’’
Tekstil ve hazır giyim sektörünün son yedi yıldır üvey evlat muamelesi gördüğünü söyleyen Türkkan: ‘’Bu sektörü, emekleriyle yıllarca ihracat rekortmeni yapan işçiler, bazı işverenler tarafından sosyal veya yasal hakları çiğnenerek çalıştırılmaktadır. Krizin bedeli hala işçi ve çalışanlara ödettirilmektedir. Asya’da ucuz işçilik rekabet imkanlarını ortadan kaldırdı. Türkiye ve bilhassa tekstil ve hazır giyim sektörümüz buna hazır değildi. Üretim yapma ve istihdam oluşturma şartları giderek ağırlaştı. İzlenen ekonomik politikalar, ihracatı yıllarca sırtlayan emek yoğun bir sektör olan tekstil ve hazır giyim sektörünü, adeta gözden çıkardı. Tüm vaatlere rağmen teşvik ve kredi kapıları istenilen seviyede açılmadı. Kayıt dışılık önlenemeyince rekabet gücünü kaybeden işverenler sektörden soğudu. Aşırı vergi, yüksek SSK primleri, pahalı enerji sektörün belini bükmeye devam etti. Son on yıllık dönem işçi kesimin yasal ve soysal hakları ile örgütlenme özgürlüklerinin kısıtlandığı bir devre oldu. Bu kriz ortamında 100 kişiden ancak 6'sına işsizlik ödeneği ödeniyor. Bizim sektörde 200 bin işsiz kalmış, Türkiye çapında işini kaybedenlerin sayısı milyonlarla ifade ediliyor’’ şeklinde konuştu.

‘’VERGİ İŞÇİ VE MEMURLARIN OMUZLARINDA’’
Genel Kurul'da, ‘’Türk insanı işsizlikten inim inim inlerken, fabrika bacaları birer birer sönerken, teröristlerin affı, silahlı kuvvetlerin etkisiz hale getirilmesi için çaba harcayanların öncelikle Türk insanının günlük yaşamını geçimini kolaylaştıracak konuları ele alması gerektiğini düşünüyoruz’’ diyerek sözlerini sürdüren Türkan ‘’SSK kayıtlı gözüken 680 bin kişi, işini kaybetmiştir. Vergiyi bordro mahkumları denen işçi ve memurlar ödemektedir. Çıkarılacağı konusunda söz verilen sendikalar yasası her ne hikmetse raflarda bekletilmektedir. İşe iade davaları, tazminat alacakları gibi emeği koruyucu yasaların işleyişi mahkeme koridorlarında sürüncemede kalmaktadır. İşsizlik ve bazı işverenlerin önyargıları sonucu sendikalar üye kaybetmekte, örgütlemenin önündeki engeller, günden güne daha da artmaktadır.’’ dedi.

‘’HAYIRLI OLSUN’’
Türkkan, Olağan Genel Kurul Toplantısı'nın ülkeye ve sektöre ışık tutacak görüş ve düşünceler ışığında geçmesini dileyerek, sözlerini şu şekilde tamamladı: ‘’Türkiye’nin bugünkü ortamında çalışanların satın alma gücünün korunması, yatırım ağırlıklı bir ekonomik ekonomik program uygulanarak yeni istihdam alanlarının oluşturulması en hayati beklentimizdir.’’

‘’YÜZÜMÜZÜN GÜLDÜĞÜ GÜNLERİ ARAR OLDUK’’
Mürsel Türkkan’ın sözlerini tamamlamasının ardından mikrofona Türk-İş 1.Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak geldi. Ardından da TEKSİF Genel Başkanı Nazmi Irgat bir konuşma yaptı. Sektörün durumunu ‘Yüzümüzün güldüğü günleri arar olduk’ ifadesi ile açıklayan Nazmi Irgat ‘sektörümüzün sorunlarının giderilmesi için somut bir adım atılmıyor. 3 yıl önce 'yüksek faiz düşük kur' anlayışı getirilmeseydi, şimdiki sıkıntılar yaşanmayacaktı. Şimdi artık ekonomik istikrar tedbirlerinden dahi söz edilemiyor.’’ dedi.

‘’KRİZİN FATURASINI DAR GELİRLİLER ÖDÜYOR’’
Krizin faturasını dar gelirlilerin ödediğini söyleyen Irgat ‘’Bu ekonomik krizi, dar gelirliler çıkarmadı ki, faturasını kendileri ödesin. Ancak her türlü krizde fatura bize havale ediliyor. Krizden kurtulmak için ilk tedbir de işten çıkarmak olarak uygulanıyor. Krize karşın önlemler alındığı söylense de, işten çıkarmalar halen devam ediyor.’’ diye konuştu.

‘’KORKU ORTAMI OLUŞTURULDU’’
Ülkede korku ortamı oluşturulduğunu savunan Irgat: ‘’ Herkes bir şeylerden korkuyor. Ama biz asla umudumuzu yitirmeyeceğiz. Bu dönemde de örgütlü hareket emeliyiz. Sesimizi daha çok yükseltmeliyiz. Yılgınlık yok’’diyerek sözlerini tamamladı. Irgat konuşması sonrasında 10 yıl yönetim kurulu üyeliği yapan Mehmet Böberci’ye hizmetletinden dolayı bir plaket sundu

SEÇİME TEK LİSTE İLE GİDİLDİ
Nazmi Irgat’ın konuşmasının ardından yeniden mikrofona gelen Mürsel Türkan yeni dönem için yeniden aday olduğunu söyledi. Mürsel Türkkan’ın aday olduğu listenin okunmasının ardından başka liste olup olmadığı soruldu. Başka liste çıkmayınca tek liste ile seçime gidildi.

TÜRKKAN YENİDEN ŞUBE BAŞKANI
99 delegenin 91’inin ilgi gösterdiği olağan genel kurul toplantısında Mürsel Türkkan katılımcıların oylarının tamamını alarak yeniden şube başkanlığına seçildi.

İŞTE YÖNETİM
Yönetim Kurulu Üyeliği Asil: ’Mürsel Türkkan, Kader Can, Aydın Altan, Tamer Çoşkun, Hasan Bozdemir, Sedat Yılmaz, Mehmet Emin Keçici, Mustafa Mutlu, Kadir Arslan’ Yönetim Kurulu Yedek Üyeler ‘Fuat Bakar, Fehim Sezgin, Dudu Erbaş, Sevda Sevinç, Reşat Kırkoyun, Fevzi Pınar, Ayşe Saçar, İlter Ergin, Tolga Kenar’ Denetim Kurulu Asil Üyeler: ‘ Hüseyin Özsoy, Erdal Sağdıç, Hasan Dinçer’ Denetim Kurulu Yedek Üyeler: ‘Mesut Şen, Nevzat Anıl, Kadir Kızmaz’ Disiplin Kurulu Asil Üyeler: ‘’Hasan Sezgin, Vahit İlhan, Şaban Yolburnu, Savaş Kardeş, Hüseyin Çelik’ Disiplin Kurulu Yedek Üyeler: ‘Serkan Çetin, Sami Baran, Şenay Mutlu, Süleyman Arabacı, İlyas Kurt’ Genel Merkez Genel Kurul Delegeleri: ‘Mürsel Türkan, Kader Can, Aydın Altan, Tamer Çoşkun, Hasan Bozdemir, Sedat Yılmaz, Erdal Sağdıç, Hüseyin Özsoy, Mehmet Emin Keçici, Mustafa Mutlu, Kadir Arslan, Hasan Dinçer, Hasan Sezgin, Şaban Yolburnu, Vahit İlhan, Mesut Şen, Dudu Erbaş, Sami Baran, Sevgi Topal, Şenay Mutlu, Aydın Avcı’
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

KEŞAN İLÇESİNDE KÖMÜR KONTROL NOKTASI KURULDU


Edirne iline bağlı Keşan Belediyesi tarafından Keşan’ın Çamlıkent girişinde kömür kontrol noktası kuruldu.
Keşan Belediyesi yetkilileri kurulan kontrol noktasında Keşan’a giriş yapan kömürlerin kalitesinin ve belgelerinin kontrol edileceğini belirterek “Burada amaç, kalitesiz kömürün Keşan’a girişini engelleyerek hava kirliliğini azaltmaktır. Kontroller kış mevsimi boyunca sürecektir” şeklinde konuştular

ÇORLU TSO M.E.B.SERTİFİKALIİNGİLİZCE KURSLARI BAŞLIYOR

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde bulunan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası İngilizce Kursları 12 Ekim 2009 tarihi itibariyle odamız hizmet binası 4. katta bulunan eğitim salonlarında tecrübeli İngilizce Öğretmenleriyle başlıyor.
Konu hakkında bir açıklama yapan Çorlu TSO Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ; ‘Milli Eğitim Bakanlığı Sertifikalı İngilizce Kurslarımız 12 Ekim 2009 Pazartesi günü başlıyor. Kişiselleştirilmiş ve katılımcılar arasında yüksek derecede interaktif değişimlerle olanak sağlayan 8-10 kişilik küçük gruplarla, zevkle İngilizce öğrenmenin esas alındığı, dinamik ve iş hayatı için yararlı Business English (İş İngilizcesi) ağırlıklı kursumuzda; ‘İngilizce İletişim Kurun’, ‘Temel Mesleki Durumlarda İngilizce İletişim Kurun’, ‘Günlük İş Hayatınız İçin İngilizcenizi Geliştirin’ başlıkları altında gerçekleştirilecektir’dedi.
Özel Sınıflar ve Ödeme Kolaylığı
Çorlu TSO Başkanı Özlem YEMİŞÇİ; kurs dahilinde ayrıca; Conversation Club (Konuşma Klübü) açılacağını belirterek; ‘Şirketlerin talepleri doğrultusunda çalışanlarına özel sınıflar açabiliyoruz. Bir kuru 90 saat olan kurslarımız üyelerimize ve elemanlarına 400 TL, oda üyesi olmayan kişilere 500 TL olup; kredi kartı ile ödemelerde taksitlendirme kolaylığı sağlanmaHizmet binamızda mevcut olan eğitim salonlarımızda düzenlenen İngilizce Kursu son başvuru tarihi 12 Ekim 2009 Pazartesi günüdür. Odamız Dış İlişkiler Görevlisi Handenur Sucukçu ile irtibata (Tel:0282 652 7979 Dhl.134 – handenursucukcu@corlutso.com) geçebilirsiniz. Ayrıca; talep olduğu takdirde diğer yabancı dil sınıflarımız açılacaktır. ’ dedi.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ

BÜLENT ECEVİT BULVARINA ASFALT DÖKÜLÜYOR




Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2010 yılına kadar hizmete açılması planlanan Bülent Ecevit Bulvarı’nda çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.
Aylardır dolgu yapılan yolda asfaltlama çalışması başlatıldı. Zemin hazırlıkları tamamlanan bu yola sathi asfalt dökülüyor. Yolun bir bölümünde asfalt çalışması sürerken diğer kısımlarda dolgu çalışmaları devam ediyor. Bu kısımda greyder ve silindirler eş zamanlı olarak çalışıyor.
Öte yandan yeni iş makinelerinin alındığı firmanın yetkilileri çalışma alanında asfalt ekipleri ile bir araya gelerek makineleri kullanacak personele ekipmanların teknik özellikleri ve makinelerin düzgün ve etkili kullanımıyla ilgili bilgiler veriyor.
Yeni iş makineleriyle hacmini büyüten Fen İşleri Müdürlüğü eğitimli personeliyle çalışmalarını daha verimli ve etkin bir şekilde yürütüyor.
HABER VE FOTO:RECEP KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...