***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

1 Ağustos 2009 Cumartesi

Çöpte geri dönüş

Kırklareli iline bağlı Babaeski Belediyesi’nce geçen dönem şehir merkezinden kaldırılan çöp konteynerlerinin geri getirileceği belirtildi. Belediye Başkanı Abdullah Hacı, “Avrupa Kenti Babaeski için en doğru ne ise onu yapacağız” dedi.Babaeski Belediye Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, alınan karar gereği Özelleştirme İhalelerinin içinde yer alan Temizlik İşleri İhalesinin son kez yapılacağı, Park ve Bahçeler İhalesinin bir daha yapılmayacağı ve önceki Belediye Başkanı tarafından şehir merkezinden kaldırılan çöp konteynerlerinin geri getirileceği belirtildi. Belediye Başkanı Abdullah Hacı, Yerel Seçimlerde yaptığı konuşmalarında ve basına yaptığı açıklamalarda, Belediyenin Özelleştirme İhalelerini yenilemeyeceğini ve hizmetleri kurumun kendi olanaklarıyla gerçekleştireceğini belirtmişti.Başkan Hacı, makamında yaptığı açıklamada, süresi sona eren Temizlik İşleri İhalesinin 17 Ağustos 2009 tarihinde yenilenecek olması konusuna bir açıklık getirerek, şunları söyledi;“Bilindiği gibi özelleştirmeler belediyeye avantaj sağlayıcı ise yapılmalı, karlılık yoksa dezavantajlıysa yapılmamalıdır. Biz bu konuda belediyemizin kısıtlı kaynaklarını en verimli kullanmayı temel alarak hizmet etmekten yanayız. Söz konusu ihaleyi yapmadan önce de bu yönde yaptığımız fizibilite çalışmaları sonucunda; belediyemizin imkânlarının bu işi şimdilik yapmaya müsait olmadığı ve ihalenin bir kez daha yapılmasının zorunluluk olduğu görülmüştür. Çünkü ilk özelleştirme yapıldığında doğal olarak belediyemize ait araçlar çeşitli belediyelere hibe edilmiş, işçilerde işten çıkarılmıştır. Yeni kamyon alabilmek içinde 2009 yılı bütçemizde ödenek bulunmaması nedeniyle kamyonları alamadığımızdan Ağustos ayında bitecek olan katı atık ihalesini yapmak zorunda kaldık. 2010 yılı bütçesine kamyon alabilmek için ödenek koyarak kamyonları aldıktan sonra katı atık ihalesini de sadece işçilik olarak hizmet alımı yaparak gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu arada toplanan çöplerimiz artık Kırklareli'ne götürülecektir. Ayrıca çöp Konteynırlarının da geri getirilmesi çalışmaları hızla devam etmektedir. Ayrıca diğer bir özelleştirme olan park ve bahçeler ihalesi de Ağustos’ta bitiyor onu ihaleye çıkarmayarak söz verdiğimiz gibi kendi imkânlarımızla yapmayı planlıyoruz. Avrupa Kenti olma yolunda olan Babaeski için en karlı, en güzel, en doğru ne ise onu yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.”
HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ

KATİL ZANLISI LÜLEBURGAZDA SORGULANMAYA BAŞLADI

Kırklareli'nin Lüleburgaz İlçesi'nde başı gövdesinden ayrılmış şekilde bulunan Ümit Öztürk ile yakılarak öldürülen Özlem Işık'ın katil zanlısı olduğu iddia edilen Serkan D. (24) Gaziantep'te jandarma tarafından yakalandı. Gaziantep jandarmasının teknik takip başlattığı Serkan D., SIM kartını Ümit Öztürk'ün telefonuna takınca yakayı ele verdi. Jandarma ekipleri, kayınvalidesinin evine baskın yaparak zanlıyı yakalarken, Serkan D.'nin olay günü Öztürk ve Işık ile pikniğe gittiğini, alacağının istediği Ümit Öztürk'ün parayı vermemesi üzerine cinayeti işlediğini söylediğiöğrenildi. Özlem Işık'ın cesedi 17 Temmuz'da, Ümit Öztürk'ün cesedi ise ertesi gün bulunmuş, cinayetin cesetlerin bulunmasından yaklaşık bir hafta önce işlendiği belirlenmişti.KatilZanlısıKırklareli Jandarma Komutanlığı ekiplere tarafından Lüleburgaz’a getirildi.Yakalandığından yanında bir kamp çadırı, Özlem Işık’a ait bir pantolon ve cep telefonu, Ümit Öztürk’e ait de spor ayakkabıları bulunan katil zanlısı Serkan D. önceki gün Kırklareli Jandarma Komutanlığı’ndan gelen ekiplere teslim edildi. Kırklareli Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler tarafından dün akşam saatlerinde Lüleburgaz’a getirilen Serkan D.’nin sorgulanmasına başlandı. Katil zanlısına bugün tatbikat yaptırılması ve gözaltı sürecinin tamamlanmasının ardından mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Bugün cinayetin işlendiği yerde tatbikat yapılmak üzere Tatarköy Barajı’na götürülmesi beklenilen Serkan D.’nin 1972 doğumlu evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.Herhangi bir işi olmayan ve hırsızlıktan sabıkalı olduğu öğrenilen Serkan D.’nin 1995-1997 yılları arasında Lüleburgaz Belediyesi’nde temizlik işçisi olarak çalıştığı, son yıllarda ise baraj kenarında ve ağaçlık alanlarda şişe toplayıp sattığı söyleniyor.Ayaklarında öldürdüğü genç kızın ayakkabıları ile yakalanan Serkan D.’nin Lüleburgaz’dan motosiklet ile kaçtığı ve bunu Büyükçekmece’de terk ettikten sonra Gaziantep’e gittiği ortaya çıktı. Katil zanlısını Gaziantep’ten getiren ekipleri Büyükçekmece’de motosikleti terk ettiği yerde el koydukları öğrenildi
KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ

Gönül Köprüsü katılımcılarına teşekkür belgesi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, ''Gönül Köprüsü Projesi'' kapsamında Tekirdağ'ın Şarköy ilçesine gelen öğrencilere yakın ilgi gösteren kişilere teşekkür belgeleri verildi. Şarköy Kaymakamı Nuri Ziya Türkdoğan, kaymakamlık binasında düzenlenen törende, ilçeye Balıkesir ve Sakarya illerinden gelen öğrencilere kaldıkları süre içinde sağladıkları yardımlarından dolayı İlçe Mili Eğitim Müdürü Tevfik Talaşmanlı ve Emniyet Müdürü Eşref Emekoğlu başta olmak üzere diğer kurum ve özel sektör temsilcileri ile bazı çarşı esnafına teşekkür belgelerini takdim etti. Türkdoğan, törende yaptığı konuşmada, ''Gönül Köprüsü Projesi'' ile ülkenin doğu ve batı illerinde eğitimini sürdürmekte olan öğrencilerin bir araya geldiğini belirterek, projenin öğrencilerin aralarında gönül bağlarının kurulmasına ve ülke genelinde hoşgörü ortamının oluşmasına çok büyük bir katkı sağlayacağına inandığını kaydetti. Proje kapsamında, Şarköy'e Balıkesir ve Sakarya'dan gelen 240 öğrenci ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezerek alışveriş yapmış ve mavi bayraklı plajda denize girmişti.
KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

Trakyakent kitaplaştı

Gazeteci Yazar Şerif Baysalan’ın, Türk, Yunan ve Bulgar Belediyelerinin bir araya gelerek kurduğu Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği’nin (Trakyakent) tarihsel gelişimini, amaçlarını ve hedeflerini yazdığı ‘Trakyakent Gerçeği’ adlı kitabı Ağustosta çıkıyor.Üç komşu ülkenin (Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan) belediyelerini bir araya getiren Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği’nin tarihsel gelişimi, sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı ile ilgili açıklayıcı bilgilerin yer aldığı kitapta, birliğin eksiklikleri ve işleyişindeki yanlışlıklar da eleştirel bir dille kaleme alındı. Deneyimli gazeteci Şerif Baysalan, Trakyakent’in kuruluşundan itibaren hazırlanan dokümanlardan, süreç boyunca yaşanan olaylardan, haberlerden ve üye belediyeler ile ilgili bilgilerden derlediği geniş arşivinden yararlanarak yazdığı kitabının, 70 belediyenin Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri ve ilgili birimlere dağıtılacağını belirtti.İlk baskısının 2 bin adet olacağını aktaran Baysalan, “Uluslararası Belediye Birliklerinin kuruluşunun yasal tabanını oluşturan ve 1980 yılında imzalan Madrid Sözleşmesi uyarınca Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan belediyeleri arasında ikili ve üçlü anlaşmalar imzalandı. Trakyakent ise bu belediyelerin oluşturduğu bir çatı olarak kuruldu. Kitapta Madrid Sözleşmesinden itibaren geçen süreç, belediyeler arası anlaşmalar, Trakyakent’in doğuşu, tüzüğü ve ilk kurucu belediyeleri yer alıyor.” şeklinde konuştu.Trakyakent’in kurulduğu günden itibaren tam olarak algılanamadığından böyle bir kitap çalışmasına ihtiyaç duyulduğunu hissettiğini söyleyen Baysalan, “Vatandaşların ve kurumlarda görevli kişilerin Trakyakent’i daha iyi anlamaları için kitap içerisinde birliğin işleyişi, görev kapsamı ve belediyelere sağladığı katkıları örneklerle açıklamaya çalıştım. Trakyakent çok önemli bir kurum. AB üyesi ülkeler ile ikili ilişkilerin gelişmesinden, AB’nin fonlarından yararlanmaya kadar bir dizi ekonomik nimetlerden faydalanmak için Trakyakent’in yapısının aktarılarak kuruma işlerlik kazandırılması gerektiğini düşünüyorum. Kitabımda da bunu amaçladım.” dedi.Kitabın aynı zamanda eleştirel bir üslupla kaleme aldığını söyleyen Gazeteci Şerif Baysalan, Trakyakent ile ilgili süreç içinde yaşanan gelişmeleri yorumladığını da aktararak, özellikle Barış Adası ile ilgili çabaları desteklediğini ve Trakyakent’in barış adasına taşınması gerektiğini ifade etti. Baysalan, kitabında Trakyakent bünyesindeki Ar-Ge birimine işlerlik kazandırılması ve AB fonlarından birlik belediyelerinin yararlanması için bazı önerilerde bulunduğunu da söyledi.
KAYNAK:TRAKYAGAZETESİ

TEKİRDAĞ VALİSİ ÇORLU HUZUR EVİNİ ZİYARET ETTİ






Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK Çorlu Huzurevini ziyaret ederek, huzurevi hakkında bilgiler alarak huzurevi sakinleri ile bir süre sohbet etti.
Ziyarette huzurevi sakinleri tarafından Tekirdağ Valisine , huzurevi bahçesinde yetiştirilen domataslerden ikramda bulunuldu.
KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİĞİ İNTERNET SİTESİ

ÇERKEZMÜSELLİMDE TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI




Tekirdağ ili Hayrabolu İlçesi Çerkezmüsellim Beldesinde 16 derslikli İlköğretim okulunun temel atma törenine Vali Yardımcısı Sayın Erdoğan ÖZDEMİR, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin AKBULUT, Tekirdağ Milletvekili Necip TAYLAN da katıldı. Çok sayıda vatandaşında katılımıyla gerçekleştirilen törende konuşan Tekirdağ Milletvekili Necip TAYLAN yaptığı konuşmada; ben 1957 yılında ilkokula girdim. Gariban bir köyün ilkokulunda okumaya başladım. Benim köyümde 5. sınıf yoktu. Öğretmenimiz de askerde Latin harflerini öğrenmiş, sonra kendisine sertifika verilmiş, öğretmen yapılmış Merhum Hüseyin Efendi idi. İlkokul 4. sınıfı 8 km ötede bir köye her gün gide gele okudum. Burada pek çok öğrenci var. Biraz da ibret olsun diye söylüyorum. Bizim kalemimiz silgimiz yoktu. Sevgili gençler sizler bilgisayarlarla ödev yapıyorsunuz. Anne ve babalarınız sizler için pek çok meşakkate katlanıyor. O bakımdan gençlerimize önemli görevler düşüyor ve derin bir bilinç gerekiyor. Benim hayatım eğitimle geçti. Dünyada petrol, maden zengini pek çok ülke var. Birçoğunun ismi bilinmiyor. Gençliğine yeteri kadar önem vermediği için bu ülkeler dünyada yeteri kadar anılmıyor. Türkiye son açılanlarla birlikte 150 li rakamlara ulaşan üniversite faaliyet gösteriyor. 1950 li yıllarda çok az sayıda üniversitemiz ve üniversite öğrencimiz vardı. Yurt dışında eğitim alan öğretim görevlisi ülkemizde çok az bulunuyordu. Bugün üniversite hocalarımızın çok büyük bir kısmı iyi bir eğitimle yetiştiriliyor. Ülkemizde 81 ilde üniversite var. Eğer biz Türkiye olarak dünyada bizde varız diyebileceksek, işte bunun yolu buradan geçiyor. Burası bir belde… Burada muhteşem bir tesis gerçekleştiriliyor. Burada emeği geçen, alın teri, göz nuru olan herkese teşekkür ediyorum, dedi. Törende konuşan TBMM İçişleri Komisyon Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin AKBULUT da yaptığı konuşmada; yaptığımız işin ne kadar hayırlı bir olduğunu buradaki hanımların varlığı gösteriyor. Hanımlar bir toplantıya geliyor, ilgi alaka gösteriyorlarsa o işte bir hayır vardır. İnsanın eğitilmesi, topluma kazandırılması konusu Milli Eğitim camiamız tarafından yerine getirilen çok önemli bir görev. Bu nedenle Hz. Ali diyor ki bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum. Eğitim her şeyden önce gelir. Eğitime yapılan yatırım en önemli yatırımdır. Eğitime ne kadar önem verirsek verelim yine de azdır. Ancak geçmişte 40-50 kişilik sınıflarda eğitim verilmekte iken şimdi bu sayı 30 lu rakamlara geriledi. Bu da önemli bir aşamadır. Çerkezmüsellimde 5 derslikli bir okul vardı. Yapılacak olan bu okula yalnızca Çerkezmüsellimin okulu olarak bakmayın. Bu okul aynı zamanda Danişment Köyünün, Ömerler Köyünün, Hedeyli Köyünün de okulu oluyor. Taşımalı olarak bu okula saydığım bu yerlerden 110 öğrenci geliyor. Çünkü burada daha iyi eğitim alıyorlar. Biliyorsunuz ki, internet çağımızın en büyük iletişim ve eğitim aracı. Dünya artık bununla çağdaşlığa ulaşıyor. Bir ülkenin internet kullanımı ne kadar yaygınsa o ülke o kadar ileri ülke olarak kabul ediliyor. Avrupa ve Amerika da yüzde 60-70 ler dolayında olan internet kullanımı ülkemizde 6-7 yıl öncesine kadar yüzde 15 ler seviyesinde iken şimdi yüzde 40 ların üzerine çıkmış durumdadır. Hakkarinin Şemdinlisinden Çerkezmüsellime, Edirneye kadar 650 bin bilgisayar dağıtıldı. Yani öğrenci bilgiyi internete girerek kaynağından öğreniyor. Bu okulun hem Çerkezmüsellime hem adını saydığım diğer köylerimize hayırlı olmasını diliyorum. Temel atma töreninde Tekirdağ da gerçekleştirilen eğitim yatırımlarına değinen Vali Yardımcımız Sayın Erdoğan ÖZDEMİR törende yaptığı konuşmada; Tekirdağ Merkez ve İlçelerimizde ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında 2003 yılında toplam derslik sayısı 2910 iken, 2009 yılında yapımı devam eden derslikler dahil olmak toplam 4475 dersliğe çıkarılmıştır. 2003 yılında Özel İdare Yatırımları, Merkezi Yatırım ve bağışlarla yapılan derslik sayısı 114 ve tahsis edilen ödenek miktarı kamudan 6.633.960,00 TL bağış 900.000,00 TL olmak üzere toplam 7.533.960,00 TL iken 2003-2009 yılları arasında yapılan derslik sayısı (yapımı devam edenler dahil) 1565 e çıkarılmış ve tahsis edilen ödenek kamudan 90.215.297,00 TL bağış 61.096.000,00 TL olmak üzere toplam 151.311.297,00 TL olmuştur. Bugün burada temelini atacağımız binamız bugün itibariyle 3,1 milyon TL ye malolacak. Bu inşaatımız 16 derslikli 30 ar öğrenciden toplam 480 öğrenci kapasiteli olacak. Bunun yanında 48 kişilik küçük yavrularımıza yönelik anaokulu da bu projenin içerisinde yer almaktadır. Bu okul 16 derslikli bir okul olmasına rağmen 24 derslikli bir okul gibi dizayn edilmiştir. 11 bin m2 alana sahip arsada toplam 4469 m2 inşaat üzerine yapılacak olan projede 16 derslik, 1 adet laboratuar, 1 adet kütüphane, 1 çok amaçlı salon, 1 kantin ve salon, 1 müzik dersliği, 1 bilgisayar dersliği, 3 adet idari oda, 1 grup çalışma odası, 1 adet revir ve 48 kişilik anaokulu yer alıyor. Bu vesile ile bu okulun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve okulun halkımıza hayırlı olmasını diliyorum, dedi.

MALKARA LİSESİ MEZUNLARI 9 AĞUSTOS PAZAR GÜNÜ İSTANBUL’DA BULUŞUYOR


Tekirdağ iline bağlı Malkara ilçesinin en köklü Lisesi olan ve 1967’de kurulan Malkara Lisesi’nin Mezunları 9 Ağustos Pazar günü saat: 17.00’de Kabataş Vapur İskelesinde buluşuyor. Malkara ve komşu İlçelerde yaşayan mezunlar saat 12.00 – 12.30 arası Malkara otogarında toplanarak otobüslerle İstanbul’a hareket edecekler.İstanbul Kabataş Vapur İskelesinde 17.00’de İstanbul ve çevresinden gelen mezunlarla birleşecek olan Malkara’dan gelen mezunlar tekneye binerek 21.30’a kadar Boğaz Turu yapacaklar. Teknede bulunan bir rehber ise İstanbul’un tarihsel ve kültürel mekânlarını boğazın semtlerinin hikâyelerini Malkara Lisesi mezunlarına anlatacak. Eski günlerin, eski arkadaşlıkların, eski anıların konuşulacağı bu dev buluşmanın organizasyonunu Ecz. Zafer İlgün, Ramadan Özgen ve Şenay Turan yapacak.Malkara Lisesi Mezunları buluşturacak bu önemli geziye katılmak isteyenlerin Ecz. Zafer İlgün (0532 283 85 76), Ramadan Özgen (0532 336 66 44), Şenay Turan’la (0533 260 93 95) irtibat kurmaları gerekiyor.

(Haber: Saygın Malkara Gazetesi)
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...