***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Ekim 2009 Çarşamba

Kırklareli ilinde 160 Emniyet Mensubu’na Hepatit B Aşısı yapıldı

Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü ile Sağlık İl Müdürlüğünün ortak projesi gereği dün saat 14.30’da emniyet mensuplarına Hepatit B Aşısı yapıldı 160 personole görevlendirilen hemşireler tarafından yapılan aşılar esnasında korkan bazı polislerin aşı yapıldığı esnada gözlerini yumdukları gözlemlendiKırklareli İl Emniyet Müdür Mehmet Behzat Canbazoğlu yaptığı açıklamada Hepatit B Aşı uygulama işlemini Kırklareli Sağlık İl Müdürlüğü ile ortak bir proje kapsamında yaptıklarını belirtti.Toplumla iç içe olan her kurumda bu uygulanmanın yapılması gerektiğini ifade eden Canbazoğlu; Bizim kurumumuz personeli de toplum içersinde olduğu için Hepatit B Hastalığı da bulaşıcı bir hastalık olduğundan aşılama yapılıyor. Daha önceden de bu aşılarımızı personelimize yaptırmıştık bu üçüncü ve son kez yapılan aşı uygulamasıdır dedi
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

Kırklareli Devlet Hastanesi'ne Polisten şok baskın

Kırklareli Devlet Hastanesine yapılan operasyonda Fuel Oil tankerinden su çıktı.Dün gelen bir ihbarı değerlendiren Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Şube Müdürlüğü Kırklareli Devlet Hastanesine kalorifer yakıtı bırakmak için gelen tankere operasyon düzenledi. 34 BL 6290 plakalı tankerin boşaltımı sırasında düzenlenen operasyonda tankerden numune alan Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerinin numune kaplarının yarısından fazla kısmında su olduğu görüldü. Bir ihbarın değerlendirildiğini belirten yetkililer olayla ilgili Kırklareli Devlet Hastanesi Müdürü Nazife Oktar, Hastane Müdür Yardımcısı Cumhur Ziya ve Tekniker Yılmaz Tutsak ilk etapta gözaltına alındığı belirtildi. Numunelerin inceleneceğini belirten yetkililer olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

KEMALLETİN NALCIDAN SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Beşir ATALAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini arz ederim.
Saygılarımla
Kemalettin NALCI
Tekirdağ Milletvekili
Sorular :
Yerel bir gazetenin haberinde, Çorlu-İstanbul (Duble) yolda şehir dışında bakım merkez komutanlığı önünde bulunan ışıklı kavşak üzerinde Mobese sistemine bağlı Hız Kontrol Sistemi kurulduğu belirtilmektedir. Bu sistem sayesinde 56 Km'den süratli olan tüm araçların plakaları görüntülü olarak tespit edilmekte ve gerekli cezalar uygulanmaktadır.
Yukarıda belirtilen, Çorlu şehir merkezi dışında, bölünmüş duble yol üzerinde belirlenen bu sürat limiti az değil midir? Bu konu ile ilgili ne gibi girişimlerde bulunulabilinir?
İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İlgi : 20.07.2009 tarih ve B.05.1.EGM.0.12.05.05(91250)-20016-4110-121355 sayılı yazınız.
İlgi sayılı yazı ile Tekirdağ Milletvekili Kemalettin NALCI'nın TBMM Başkanlığına sunduğu ve Sayın Bakanımız tarafından cevaplandırılmasını talep ettiği 7/8612 esas numaralı soru önergesi ile ilgili olarak;
Kent Güvenliği Yötenim Sistemi (MOBESE-EDS) İlimizde ve ilimize bağlı Çorlu ve Çerkezköy İlçelerinde kurularak 10 Nisan 2009 tarihi itibariyle faaliyete geçmiştir. Çorlu İlçesi İstanbul istikametinde gelişte Ağır Bakım Merkez Komutanlığı önünde bulunan ışıklı kavşağa hız ve kırmızı ışık ihlallerini önlemek amacı ile aynı tarihte (MOBESE-EDS) sistemi monte edilmiştir.
Çorlu Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü 30.06.2009 tarihli yazılarında; “EDS (Elektronik Denetleme Sistemi)nin kurulduğu Ağır Bakım Işıklı Kavşağında hız ihlalinin tespiti için yerleşim yeri içi hız sınırı olan 50 km/s uygulaması yapılmaktadır. Ancak söz konusu kavşağın bulunduğu yol Belediye sınırları içinde bulunsa da; aynı zamanda D-100 olarak nitelendirilen Devlet Yolu ve Bölünmüş Yol olduğundan yolu kullanan araç sürücüleri bahse konu kavşağı yerleşim yeri dışı olarak algılayarak, yerleşim yeri dışı hız sınırı olan 90 km/ saate göre geçiş yapmaktadırlar. EDS Kameralarının tespit ettiği hız ihlalinin sayısı yolu kullanan sürücülerin yaklaşık % 90'ını oluşturduğundan vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaktadır. Bu konuda EDS'nin kurulu olduğu Ağır Bakım Işıklı Kavşağında hangi hız sınırının uygulanacağı konusunda tereddüt hasıl olmuştur.” Şeklinde görüş yazıları doğrultusunda İlimiz ve İlçelerimiz dahilinde bu tür sorunlar yaşandığı, diğer caddelerde hız limitlerini 70 km/s'e çıkarmak amacı ile İl Trafik Komisyonundan karar alınarak Karayolları Genel Müdürlüğüne görüş sorulmuş, gelecek cevaba göre söz konusu kavşaklarda uygulanacak hız limitleri belirlenecektir.
Bilgilerinize arz ederim.

Çerkezköy Belediyesi Nikah Salonu'nda UMUTLARIM KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ

Tekirdağ Millet Vekili Kemalletin Nalcı Çerkezköyde açılan sergi için yaptığı açıklamada 4-11 Ekim tarihleri arasında Çerkezköy Belediyesi Nikah salonunda Çerkezköy Sakatlar Deneği yararına düzenlenen karma fotoğraf sergisine gösterilen ilgiden dolayı tüm hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Sergi boyunca elde edilecek bütün gelirin Çerkezköy Sakatlar Derneğine bağışlanacak olmasından dolayı sergiye daha fazla ilgi göstermeliyiz. Sergide Türkiyenin birçok ilinden fotoğraflarıyla destek veren fotoğraf sanatçılarının eserleri yer almakta. Tüm gönüllüleri ve fotoğraf severleri "UMUTLARIM KARMA FOTOĞRAF SERGİSİ"ne sizlerin aracılığıyla tekrar davet ediyorum. SERGİDE FOTOĞRAFLARIYLA KATKIDA BULUNAN İSİMLER:
ALİ TEKAY - İST/ BEYLİKDÜZÜ

BAHAR AKSUNGUR - İSTANBUL/KÜÇÜKÇEKMECE

BİLAL YILDIZTAÇ - İSTANBUL

CEM KAYA - KOCAELİ

EKİN BULUT - İSTANBUL/ BAKIRKÖY

ERKAN YURT - İSTANBUL/BÜYÜKÇEKMECE

FATİH DEMİRCAN - KIRIKKALE

FATMA ERDEM - TEKİRDAĞ/ÇORLU

FEYZİ KILINÇ - KÜTAHYA

FIRAT AKTÜRK TEKİRDAĞ/ÇORLU

HÜLYA MERT - TEKİRDAĞ/ÇORLU

KAAN ÖZTÜRK - EDİRNE/HAVSA

MEHMET İMER - TEKİRDAĞ/ÇERKEZKÖY

METİN ÇAKMAK - ANTALYA/KAŞ

MÜGE GÜRSOY - BURSA/GEMLİK

TÜRKAY İRFAN KARAKURT - İSTANBUL

UMUT ESKİ - KÜTAHYA

ZELİHA DENİZ - İSTANBUL

KEŞAN İLÇE MERKEZİNDEKİ UMUMİ TUVALETLER DENETLENİYOR


Edirne ilinin Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri (07.10.2009) tarihinde ilçe merkezinde bulunan umumi tuvaletleri denetledi.
Yetkililer denetimlerde, tuvaletlerde bulunması gerekli olan temizlik malzemelerine ve genel temizlik durumuna bakarak eksik görülen yerlere uyarılarda bulunarak, bu eksikliklerin en kısa zamanda tamamlanması gerektiği belirtti.
Yetkililer ayrıca bu denetimlerin insan sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirterek,bu denetimlerin devam edeceğini bildirdiler.
HABER VE FOTO:ERDOĞAN DEMİR

BABAESKİ’DE ŞEHİR İÇİ TAŞIMACILIĞI’NDA YENİ UYGULAMA


YÜKSEK OKUL ÖĞRENCİLERİ YENİ UYGILAMADAN MEMNUN DEĞİL…
BELEDİYE BAŞKANI HACI, “ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİNİ DOĞRU KARŞILIYORUM”
Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı’nın, makamına çıkan bir grup Yüksekokul Öğrencisi, İlçe Trafik Komisyonu’nun, Şehir içi taşımacılığındaki yeni uygulama kararından mağdur duruma düştüklerini belirttiler.
İlçe Trafik Komisyonu kararı ile Şehir içi taşımacılığında güzergâhın değiştiğini belirten Belediye Başkanı Av. Abdullah Hacı, Kırklareli Üniversitesi’ne bağlı Babaeski Meslek Yüksek Okulu’nda Eğitim-Öğretim gören Öğrencilerin birçok yönden mağduriyetleri konusunda ki taleplerini haklı bulduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Hacı, makamında yaptığı açıklamada, şunları kaydetti;
“Şu anda Yüksekokulda öğrencileri taşıyan Taşköprü Köyü Kooperatifine ait Minibüsler, Yüksekokuldan yolcu olarak aldıkları öğrencileri, D–100 karayolunu takiben son durak olarak Şehirlerarası Terminalde indirmektedirler. Şehir içi taşımacılığı yapan Özel Halk Otobüsleri ise, İlçe Trafik Komisyonu kararı ile Pres-san mevkiinden daha ileriye gidip, D–100 karayolunu kullanamamaktadır. Taşköprü Köyü’ne ait Kooperatif Minibüsleri ise öğrenci yolcularını son nokta Şehirlerarası Terminalde bıraktığı için Şehrin diğer uç noktalarında, örneğin bir es-sa yapı kooperatif evlerinde oturan öğrenciler, ikinci bir araca binerek evlerine gitme mecburiyetinde kalmaktadırlar. Bu da öğrencilerimize maddi yönden ilave yük getirerek mağduriyetlerine sebep olmaktadır. Ben bundan dolayı öğrencilerin taleplerini doğru karşılaşıyorum. Tabi bizler İlçe Trafik Komisyonu olarak konu hakkında gerekli incelemeleri yapıyoruz, onun için bu konu ile ilgili nihai kararı önümüzdeki günlerde vererek adil ve kalıcı bir çözüm bulacağımıza inanıyorum.”

Tekirdağ’ın gururu Kerem YöndemDarüşşafaka’da

Tekirdağ ilinin başarılı öğrencilerinden Kerem Yöndem ülkemizdeki en köklü eğitim kurumlarından biri olan Darüşşafaka’nın sınavını başarıyla geçerek gurur tablosu oluşturdu. Geçen eğitim yılının başında Darüşşafaka ile işbirliği yaparak “81 İlden 81 Öğrenci” adı altında eğitim alanında ülkenin en büyük sosyal sorumluluk projelerinden birini başlatan İş Bankası da Kerem Yöndem’in Darüşşafaka’daki tüm masraflarını karşılayacak.
Bu yıl 147. yıldönümünü kutlayacak olan köklü eğitim kuruluşu Darüşşafaka’nın öğrencileri arasına Tekirdağ’dan Kerem Yöndem de katıldı. Sınava katılan 2662 öğrenciden biri olan Fevzipaşa İlköğretim Okulu öğrencisi Kerem Yöndem ilimizin birinciliğini kazanarak Darüşşafaka’da okuma hakkı kazanan 123 öğrenciden biri oldu. Geçtiğimiz yılın Tekirdağ il birincisi olan Balabancık İlköğretim Okulu öğrencisi Melek Can ise İş Bankası’nın desteğiyle eğitimini Darüşşafaka’da sürdürüyor.
İş Bankası Türkiye’nin bankası olma misyonu ile geliştirdiği “81 İlden 81 Öğrenci” projesi kapsamında Darüşşafaka’ya ve ülkemizdeki fırsat eşitliğine destek veriyor. Banka, Darüşşüfaka’da ilköğretim ve lise eğitimini tamamlayarak sonrasında üniversiteye devam edecek olan 81 ilden 81 öğrencinin üniversite hayatı boyunca da eğitim masraflarını karşılayacak.

Ekim Meclis Toplantısı Yapıldı




Çorlu Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı salonunda Belediye Başkan Vekili Hasan Toprak yönetiminde yapılan Ekim ayı meclis toplantısı aşağıdaki gündem maddeleri ile toplandı.
Açılış ve saygı duruşu
Gündem Maddeleri
Belediye Meclisi tarafından tahsis edilen yerlerin görüşülmesi
Belediyemiz alacak tahsilâtının hızlandırılması için dosyaların avukata verilmesi konusunun görüşülmesi
S ve J Plakalar konusunun görüşülmesi
Ticari plaka komisyon raporunun görüşülmesi
2010–2014 Yılları Stratejik Planının görüşülmesi
2010 Mali Yılı Performans Programının görüşülmesi
Kadro derece değişikliğinin görüşülmesi
İmar Plan Değişikliği taleplerinin görüşülmesi
Gündem maddeleri okunduktan sonra görüşülmesi talep edilen üç gündem maddesi meclis üyelerinin onayına sunuldu. Üç madde oy birliği ile kabul edildi. İlave gündem maddeleri şunlardır:
Kent konseyi hakkında bilgilendirme
Kadro karşılığı sözleşmeli personel çalıştırılması
İmar planı değişikliği itirazı
Gündem maddeleri Belediye Başkan Vekili Hasan Toprak tarafından okunarak meclis üyelerinin onayına sunuldu. Yapılan bilgilendirme ve değerlendirmeler sonucunda bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi.

Ağız Sağlığı Haftaları Tekirdağ’da…BİNLERCE GÖNÜLLÜ DİŞ HEKİMİYLE HEDEF 300 BİN KİŞİ

Colgate’in ağız ve diş sağlığı bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Türk Periodontoloji Derneği ile geleneksel olarak gerçekleştirdiği Ağız Sağlığı Haftaları, 01–31 Ekim 2009 tarihleri arasında tüm Türkiye’de başlıyor. Tekirdağ’da da çok sayıda diş hekiminin gönüllü katılımıyla, “Hedef Mükemmel Ağız Sağlığı” sloganı ile gerçekleştirilecek Ağız Sağlığı Haftaları kapsamında isteyen herkes, ağız ve diş kontrolü yaptırma imkanı bulacak. Türkiye nüfusunun yüzde 26’sının diş hekimine hiç gitmediği sonucu dikkate alındığında proje, büyük önem taşıyor. 2008’de 5 bin hekimin 200 bin kişiyi muayene ettiği proje bu yıl 6 bin gönüllü hekimle 300 bin kişiye ulaşmayı hedefliyor.
Colgate, Türkiye’de ağız ve diş sağlığına verilen önemin artması ve bilinçli nesillerin yetişmesi için düzenlediği sosyal sorumluluk kampanyalarına 10 yıldır ara vermeden devam ediyor. Bu kampanyalardan biri olan ve Türk Periodontoloji Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirilen Ağız Sağlığı Haftaları, 01–31 Ekim 2009 tarihleri arasında çok sayıda diş hekiminin gönüllü katılımıyla Tekirdağ’da da gerçekleşiyor. Mükemmel ağız sağlığının ve koruyucu diş hekimliğinin yaygınlaştırılmasının hedeflendiği Ağız Sağlığı Haftaları kapsamında her yıl olduğu gibi bu yıl da isteyen herkes, gönüllü diş hekimlerinden randevu alarak ağız ve diş kontrolü yaptırabilecek, ağız ve diş sağlığı hakkında bilgiler edinecek ve muayene sonucunda Colgate diş fırçası ve diş macunu numunlerine sahip olacak.
2008 yılında ise 5 bin gönüllü diş hekiminin katılımı ile yaklaşık 200 bin kişinin ağız ve diş kontrolünün yapıldığı Ağız Sağlığı Haftaları kapsamında bu yıl 6 bin gönüllü diş hekimi ile 300 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor. “Hedef Mükemmel Ağız Sağlığı” sloganı ile yürütülecek Ağız Sağlığı Haftaları hakkında http://www.agizsagligihaftalari.com/ adresinden veya 0800 211 63 07 ve 0532 755 35 40 numaralı ücretsiz telefon hatlarından detaylı bilgi alınabiliyor.
TÜRKİYE’DE HER 10 KİŞİDEN 6’SI ÇÜRÜK PROBLEMİ YAŞIYOR!
Colgate tarafından yaptırılan 2009 Ağız ve Diş Sağlığı Araştırması*’na göre Türkiye’de her 10 kişiden 6’sı çürük problemi yaşıyor. Türkiye’de en çok dolgu, diş çektirme ve acil durumlarda diş hekimi ziyareti yapılırken diş hekimine sadece kontrol için gidenlerin oranı yüzde 12.
* TNS Piar tarafından, 01–31 Ağustos 2009 tarihleri arasında “Yüz yüze anket yöntemi” ile 18 yaş ve üstü Türkiye kır/kent nüfusu kapsayan nitelikte; 18 ilde toplam 2012 birimlik örnek kitle ile gerçekleştirilmiş araştırmadır.
Türk Periodontoloji Derneği Hakkında
Temel amaçları arasında Türk toplumunun ağız sağlığının ileri ülkeler düzeyine çıkartılması ve bunun insan genel sağlığının bir parçası olduğunun topluma benimsetilmesi olan Türk Periodontoloji Derneği, 1970 yılında İstanbul’da kuruldu… Periodontoloji kelime anlamı olarak “dişi çevreleyen dokular ve dişetleriyle ilgilenen bilim dalı”nın adı! Colgate-Palmolive’in de destekçisi olan Dernek, 39 yılda 39 bilimsel kongre ve 19 bilimsel sempozyum düzenledi; hemen hepsi uluslar arası olan bu kongrelerde, ülkemizde periodontoloji alanında çalışan tüm genç bilim insanlarına ve tüm akademisyenlere bildirilerini sunma, posterlerini sergileme ve konferans verme gibi konularda zemin hazırladı. Sempozyumlarda bilimsel bir konuyu seçerek, ayrıntılı olarak irdeleyen TPD, periodontoloji eğitimi ile ilgili konular üzerinde de durmayı ihmal etmiyor. Toplumun ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilenmesi için çeşitli çalışmalara imza atan Dernek’in merkez örgütü dışında Ankara ve İzmir şubeleri de aktif olarak çalışmalarını sürdürüyor.
Colgate-Palmolive Hakkında
Colgate-Palmolive, 1806 yılında New York’ta kuruldu. 2007’de 201’inci kuruluş yıldönümünü kutlayan şirket, Türkiye’deki faaliyetlerine 1985 yılında başladı. Colgate-Palmolive ürünleri Türkiye’de, “ağız bakımı”, “kişisel bakım” ve “sert yüzey temizleyicileri” kategorilerinde sunuluyor. Şirketin Türkiye’de bilinen markaları Colgate ağız bakım ürünleri, Palmolive duş jelleri, Protex antibakteriyel sabunları, Hacı Şakir sabunları, Ajax yüzey temizleyicileri ve Lady Speed Stick bayan deodorantları...
Bilgi için: MPR Halkla İlişkiler
0212 212 34 60
İlknur Akgül Ardıç Derya Deniz
Medya Danışmanı Halkla İlişkiler Yönetmeni
iardic@mpr.com.tr ddeniz@mpr.com.tr
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...