***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

7 Ekim 2009 Çarşamba

KEMALLETİN NALCIDAN SORU ÖNERGESİ

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Beşir ATALAY tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunda gereğini arz ederim.
Saygılarımla
Kemalettin NALCI
Tekirdağ Milletvekili
Sorular :
Yerel bir gazetenin haberinde, Çorlu-İstanbul (Duble) yolda şehir dışında bakım merkez komutanlığı önünde bulunan ışıklı kavşak üzerinde Mobese sistemine bağlı Hız Kontrol Sistemi kurulduğu belirtilmektedir. Bu sistem sayesinde 56 Km'den süratli olan tüm araçların plakaları görüntülü olarak tespit edilmekte ve gerekli cezalar uygulanmaktadır.
Yukarıda belirtilen, Çorlu şehir merkezi dışında, bölünmüş duble yol üzerinde belirlenen bu sürat limiti az değil midir? Bu konu ile ilgili ne gibi girişimlerde bulunulabilinir?
İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA
EMNİYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
İlgi : 20.07.2009 tarih ve B.05.1.EGM.0.12.05.05(91250)-20016-4110-121355 sayılı yazınız.
İlgi sayılı yazı ile Tekirdağ Milletvekili Kemalettin NALCI'nın TBMM Başkanlığına sunduğu ve Sayın Bakanımız tarafından cevaplandırılmasını talep ettiği 7/8612 esas numaralı soru önergesi ile ilgili olarak;
Kent Güvenliği Yötenim Sistemi (MOBESE-EDS) İlimizde ve ilimize bağlı Çorlu ve Çerkezköy İlçelerinde kurularak 10 Nisan 2009 tarihi itibariyle faaliyete geçmiştir. Çorlu İlçesi İstanbul istikametinde gelişte Ağır Bakım Merkez Komutanlığı önünde bulunan ışıklı kavşağa hız ve kırmızı ışık ihlallerini önlemek amacı ile aynı tarihte (MOBESE-EDS) sistemi monte edilmiştir.
Çorlu Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü 30.06.2009 tarihli yazılarında; “EDS (Elektronik Denetleme Sistemi)nin kurulduğu Ağır Bakım Işıklı Kavşağında hız ihlalinin tespiti için yerleşim yeri içi hız sınırı olan 50 km/s uygulaması yapılmaktadır. Ancak söz konusu kavşağın bulunduğu yol Belediye sınırları içinde bulunsa da; aynı zamanda D-100 olarak nitelendirilen Devlet Yolu ve Bölünmüş Yol olduğundan yolu kullanan araç sürücüleri bahse konu kavşağı yerleşim yeri dışı olarak algılayarak, yerleşim yeri dışı hız sınırı olan 90 km/ saate göre geçiş yapmaktadırlar. EDS Kameralarının tespit ettiği hız ihlalinin sayısı yolu kullanan sürücülerin yaklaşık % 90'ını oluşturduğundan vatandaşlarımız mağduriyet yaşamaktadır. Bu konuda EDS'nin kurulu olduğu Ağır Bakım Işıklı Kavşağında hangi hız sınırının uygulanacağı konusunda tereddüt hasıl olmuştur.” Şeklinde görüş yazıları doğrultusunda İlimiz ve İlçelerimiz dahilinde bu tür sorunlar yaşandığı, diğer caddelerde hız limitlerini 70 km/s'e çıkarmak amacı ile İl Trafik Komisyonundan karar alınarak Karayolları Genel Müdürlüğüne görüş sorulmuş, gelecek cevaba göre söz konusu kavşaklarda uygulanacak hız limitleri belirlenecektir.
Bilgilerinize arz ederim.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...