***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Temmuz 2009 Cumartesi

Polis memuru toprağa verildi


Tekirdağ'da görevden çıktıktan sonra evinin önünde kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren polis memuru, memleketi Edirne'de toprağa verildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli 10 yıllık polis memuru Kamil Yüksel (34), sabah görev değişimi yaptıktan sonra evinin merdiveninde rahatsızlanmış ve kaldırıldığı Tekirdağ Devlet Hastanesinde yaşamını yitirmişti. Yüksel'in cenazesi Meriç ilçesine bağlı Subaşı beldesinde baba evine getirildi. Yapılan duanın ardından Yüksel'in cenazesi, yakınları, mesai arkadaşları ve vatandaşların katılımıyla Subaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi. KAYNAK:www.22haber.com

ANAP Genel Başkanı Salih UZUN' Büyük Karıştıran Belediyesini Ziyaret etti.


Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Salih Uzun ve Genel Merkez yönetim kurulu üyeleri 02/Temmuz/2009 günü Kırklareli iline bağlı Lüle Burgaz ilçesinin Büyükkarıştıran beldesine gelerek. Belediye Başkan Lütfü Karaman’ı makamında ziyaret ederek, kendisini kutladı.
Anavatan Partisi (ANAP) Genel Başkanı Salih Uzun, Lütfü Karaman’ın makamında yaptığı konuşmada 29 Mart yerel seçimlerinde Büyükkarıştıran beldesinin elde ettiği başarı Türkiye’ye örnek olması gerektiğini belirterek, Büyükkarıştıran halkını ve Belediye Başkanı Lütfü Karaman’ı kutladı. Belediye Başkanımız Lütfü Karaman da 1994 yılından bu yana aldığı ANAP kültürüyle 4 kez üst üste belediye başkanı seçildiğini vurgulayarak, yaptığı hizmetlere kaldığı yerden devam edeceğini belirtti. Daha sonra Büyükkarıştıran Belediye Meclis toplantı salonunda basın mensuplarıyla birlikte toplantıya geçildi. Genel Başkanı Salih Uzun burada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Genel Başkanı Salih Uzun daha sonra partililerle birlikte yaklaşık 1,5 saat yaptığı toplantının ardından Büyükkarıştıran beldesinden ayrıldı.

HABER VE FOTO.BÜYÜK KARIŞTIRAN BELEDİYE SİTESİ

Uzunköprülüler yaza merhaba konserinde coştu

Edirne iline bağlı Uzunköprü ilçesi Belediyesi tarafından organize edilen ve yaza merhaba isminin verildiği konser geçtiğimiz akşam Uzunköprü Ergene stadyumunda yapıldı. Konsere Uzunköprü Kaymakamı Mehmet AYDIN, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Mehmet TOPÇU, Belediye Başkanı Av. Enis İŞBİLEN, İlçe Emniyet Müdürü çeşitli daire Müdürleri, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda Uzunköprülü katıldı. Ergene stadyumunda bulunan çim sahanın üzerine kurulan dev sahnede seyirci karşısına çıkan sanatçılar Uzunköprüleri coşturdu. İlk olarak sahneye Bulgaristan’dan gelen dans grubu ve orkestrası çıktı. Gençlerden kurulu dans grubu sergiledikleri kıvrak danslarla seyircileri coşturdular. Sonrasında sahneye Bosna Hersek’ten gelen halk dansları ekibi çıktı. Birbirinden eşsiz dans gösterileri sunan Bosna Hersek’lilerin ardından Aydın Nazilli’den gelen öğrenciler sahne aldı. Onlarda yörelerinin meşhur dansı olan Efe oyununu sergilediler. Sonrasında ilçemize gelerek Uzunköprülülere gösterileri sunan misafirlere plaket verildi.Plaket töreninin ardından Uzunköprü Belediye Başkanı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. İŞBİLEN konuşmasında; “Böylesine güzel bir gecede sizlerle birlikte olmak çok güzel. Yaza merhaba konseri ileride yapacağımız festivallerin müjdecisi olsun. Uzunköprülüler olarak sizler her şeyin en iyisine layıksınız” dedi. Sonrasında da sahneye Yusuf ÇETİN ve grup göç çıktı. ÇETİN’de sahnede güzel bir performans sergileyerek şarkılarını konsere gelen dinleyicilerle birlikte söyledi. Son olarak sahneye çıkan ünlü şarkıcı Ege birbirinden eşsiz parçalarını seslendirirken bir havai fişek gösterisi sunuldu. Ege izleyenlerle birlikte şarkılarını seslendirerek Uzunköprülülere unutulmaz anlar yaşattı.
KAYNAK:UZUNKÖPRÜ GÜRSES GAZETESİ

İPSALA SORUNLARI KTSO'DA




Edirne iline bağlı İpsala ilçesinin sorunları Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KSTO) toplantısına damgasını vurdu.
İpsala Anadolu Lisesi Mehmet YAVAŞ Konferans Salonu’nda yapılan KTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İpsala Ticaret Borsası üyeleri ve KTSO’ya üye olan vatandaşlar, Keşan Kaymakamı ve İpsala Kaymakam Vekili Metin BORAZAN, İpsala Belediye Başkanı Mehmet KARAGÖZ, AKP Edirne Milletvekili Necdet BUDAK, MHP Edirne Milletvekili Cemalettin USLU, Edirne Sanayi Ticaret İl Müdürü Oğuzhan ELÇİN katılımı ile 18:00’da başladı. Toplantının açılışını Meclis Başkanı Celil TANYOLAÇ yaptıktan sonra sözü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU devraldı.
HELVACIOĞLU, son günlerde rekabet adına ekmek fiyatları yüzünden sıkıntı yaşandığını söyledi. Bu sıkıntıdan dolayı 20 Ağustos’a kadar yani Ramazan Ayı’nın ilk gününe kadar ekmek fiyatlarının 50 Krş, Ramazan’da ise 60 Krş olması için önerge sundu. Önerge oy birliği ile kabul edilerek, ekmeğin yeni fiyatı belirlendi.

KTSO Meclis gündemindeki maddelerin oylanmasının ardından İpsala ile ilgili sorunların görüşülmesine geçildi. İlk olarak İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim GİRGİN kürsüye çıkarak, İpsala’nın tarıma dayalı sanayisinin olmadığını bu sebepten adını gümrük kapısı ile duyurduğunu; fakat milyonlarca insanın gelip geçtiği kapıdan bizim 3 km içeriye geçerek baktığımızı söyledi. İpsala’daki sanayi dükkanlarının en kısa sürede yol boyuna çıkması gerektiğini, bunun İpsala’nın acil ihtiyacı olduğunu ve bu şekilde istihdamın sağlanacağını dile getirdi. İbrahim GİRGİN’in ardından kürsüye Belediye Başkanı Mehmet KARAGÖZ çıktı.

Mehmet KARAGÖZ yaptığı konuşmada İpsala’da 1 – 1,5 yıldır bir hareketlenmenin olduğunu ve KTSO’nun Keşan, İpsala, Enez üçgeninde bir değişim yaratmaya çalıştığını söyledi. İpsala’nın çağdaş kent, çağdaş yaşam ve uluslar arası bir kent olmasını umduğunu sözlerine ekledi. İpsala’nın sorunlarını başlıklar altında dile getiren Başkan Mehmet KARAGÖZ, bunları kanalizasyon, su ve konut sorunu, İpsala MYO için 500 öğrenci kapasiteli yurt yapımı, sınır ticareti, İpsala suyunu markalaştırmak, İpsala pirincini kendi adıyla marka haline getirmek, İpsala çeltik tohumu üretim merkezi açmak ve alternatif tarım başlıklarıyla kısaca anlattı. “İpsala çağdaşlaştırılmalı, tarıma dayalı sanayi geliştirilmeli. KTSO bölgemizde gelişmeye yönelik bir dizi proje ortaya koyuyor. Bu gelişmeler sevindirici. İpsala’nın sorunlarının çözülmesinde, başta iktidar olmak üzere, bölge milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Yıllar önce söylenen ‘Meriç akar, Türk bakar.’ sözü şimdi de ‘Yurtdışından gelenler, yurtdışına gidenler ve onları seyredenler.’ oldu. Biz yerel yönetimlerin temel görevleri, yaşanılan çağın gereklerine ayak uydurarak, halka en güzel hizmetleri verecek yapılanmaları gerçekleştirmektir. Elimizde her türlü yapı malzemesi var. Ama, bu malzemeleri insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale getirebilmekte sıkıntılarımız var. İpsalalıların oylarıyla seçilmiş bir yerel yönetici olarak, İpsala’nın özellikle tarım, ticaret ve yurtdışı ilişkilerinde belli bir yere gelmesi için projelerimizi ortaya koymaya başladık.” dedi. En önemli sorunun altyapı olduğuna dikkat çeken Başkanımız “ Kanalizasyon altyapı projesini bakanlığa gönderdik ve 2010 yılı programına alındığını öğrendik. Projenin %75’i Çevre ve Orman Bakanlığı, %25’i ise yerel imkanlarımızla karşılanacak.” diyerek AK Parti Edirne Milletvekili Necdet BUDAK’ın bu konuda Belediyemize yardımcı olmasını istediğini belirtti.

CHP Kapaklı Belde Başkanlığı'na Kenan Seçkin atandı

29 Mart Yerel Seçimlerin ardından Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı beldesinde yeni bir yapılanmaya giden CHP İlçe Teşkilatı, yeni Belde Teşkilatı Yönetimini oluşturarak, Belde Başkanlığı'na Kenan Seçkin'i atadı.
Kapaklı Belde Teşkilatı'nın oluşturulması nedeni ile İlçe Teşkilatı'nda bir basın toplantısı düzenleyen İlçe Başkanı Erdinç Turan, seçimlerin ardından ilçe ve beldelerde seçim sonuçları üzerine bir değerlendirme yaparak, yol haritası belirlemeye çalıştıklarını söyledi. Bu yol haritasında ortaya iki sonucun çıktığını, bunlardan birinin aile içinde yapılacak çalışmalar, diğerinin ise dışa yönelik çalışmalar olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Turan, Kapaklı'da da bu yol haritasına göre çalıştıklarını ifade etti. Kapaklı'nın Türkiye'nin en büyük beldelerinden biri olduğuna dikkat çeken İlçe Başkanı Turan, Kapaklı'da öncelikle CHP Üyelerini ve sosyal demokrat insanları partiye davet ettiklerini ve toplantılar yaptıklarını belirterek, toplantıya katılan partililer ve sosyal demokratlara temsilci seçmelerini ve bu temsilcilerden bir komisyon oluşturulmasını önerdiklerini söyledi. Bunun sonucunda 8 kişilik bir komisyonun oluşturulduğunu ve bu komisyonda hiçbir İlçe Yöneticisi'nin yer almadığını belirten İlçe Başkanı Turan, Komisyonun yaptığı 2-3 haftalık çalışmanın ardından Belde Yönetimi'nin oluşturulduğunu ve Belde Başkanlığı'na ise Kenan Seçkin ile Veli Çeken'in Aday gösterildiğini belirterek, yapılan son değerlendirmenin ardından Kenan Seçkin'in Belde Başkanlığına atandığını ifade etti. Kendilerinin samimi ve net olduklarını, halka ve üyelere rağmen birşeyler yapmak istediklerini belirten İlçe Başkanı Erdinç Turan, "Bu şekilde halkı kucaklamayı düşünüyoruz. Bundan sonra yol haritamız bu olacak. Delegeye, halka ve üyeye rağmen birşey yapmayacağız" dedi. Kapaklı CHP Belde Başkanlığı görevine getirilen Kenan Seçkin de yaptığı açıklamada kendisini bu göreve layık gören herkese teşekkür etti. 1999-2004 yılları arasında Belediye Meclis Üyeliği yaptığını, iki dönemde İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi olarak partide görev yaptığını belirten Kenan Seçkin, 25 yıldır Kapaklı'da ikamat ettiğini ve bir sanayi kuruluşundan emekli olduğunu söyledi. Kenan Seçkin'in Başkanlığı'nda oluşturulan Kapaklı CHP Belde Teşkilatı'nda şu isimler görev yapacak: Temel Yılmaz, Veli Çeken, Fahrettin Gür, Hasan Çalışır, Ender Dubaz, Hüseyin Bıyık, Sevilay Nigar, Firki Güler, Sadık Arslan, Bülent Güzel, Yener Aygenç, Kenan Temel, Taylan Dilsiz, Selim Halfçı, Eşfer Kahraman, Bülent Cengiz, Derya Ertan, Saim Özkan, Şaban Uçar, Hasan Koparanoğlu, Yaşar Geredeli, Bülent Serbest, Adem Saraç, Hüsmen Dinler, Erdinç Yılmaz, Haydar Delikkaya, Şefik Banbal, Barış Dindar, Seyfi Özgerçek, Sedat Şen, Turan Göktaş, Semih Ertan.
KAYNAK:ÇERKEZKÖY GAZETESİ

Çorlu Havalimanı İthalat ve İhracat değerleri açıklandı

Çorlu Havalimanı Gümrük Müdürlüğü 2009 Haziran ayı ithalat ve ihracat değerlerini açıkladı.
Çorlu Havalimanı Gümrük Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2009 Haziran ayında 24 milyon 300 bin dolarlık ihracat işlemi yapılırken, ithalat 24 milyon dolar gerçekleşti. İhracatın önemli bölümünü giyecekler, makineler, plastikler, petrol ürünleri ve kimyasallar, metaller, ihraç ürünlerinin arasında da en önemli bölümü makineler, ipek, pamuk ve iplikler, plastikler, petrol ürünleri ve kimyasallar, metaller oluşturdu.

BAKANA BELEDİYE BAŞKANINDAN HEDİYE


Tekirdağ ilindeki programı çerçevesinde Çerkezköy Belediye Başkanı Ali ERTEM i makamında ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer DİNÇER şeref defterini imzaladı.
Başkan ERTEM ziyaret sırasında Bakan DİNÇER e porselen tabak hediye etti

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANINDAN TEKİRDAĞ İLİ VE ÇERKEZKÖY İLÇESİNE ZİYARETLER




Ziyaret programı çerçevesindeTekirdağ ilinde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer DİNÇER, Çerkezköy İlçesinde bulunan Hema firmasına ait üretim tesisini gezerek incelemelerde bulundu.
Komprasörden Traktöre bir dizi ürün gamına sahip firma özellikle HATTAT markasıyla tanınan yerli traktör üretiminide gerçekleştiriyor.

Ekipler Sedefçi Yi Ziyaret Etti

648.Kutlanmakta Olan Tarihi Kırkpınar Güreşleri Ve Kültür Etkinlikleri Programına Katılmak Üzere Edirne’ ye Gelen Yerli Ve Yabancı Halk Oyunları Ekiplerinin Elemanları Bu Gün Belediye Başkanı Hamdi Sedefçiyi Ziyaret Ettiler. Belediye Meclis Salonunda Gerçekleşen Buluşmada Konuşan Başkan Sedefçi Tüm Ekiplere Hoş Geldiniz Diyerek Kendilerini Edirne De Ağırlamaktan Duydukları Memnuniyeti Dile Getirdi. Kırkpınar Yağlı Güreşleri Hakkında Konuklara Bilgiler Veren Sedefçi, Bu Ziyaret Sırasında Yanında Bulunan Başpehlivan Recep Karayı Da Misafirlere Tanıttı. Recep Kara Da Konuklara Hoş Geldiniz Dedi.
Daha Sonra Tüm Ekiplere Edirne Belediyesi Olarak Hediyeler Veren Başkan Sedefçi, Duyduğu Memnuniyeti İfade Ederek Kendileriyle Fotoğraf Çektirdi.
KAYNAK:EDİRNE TV

Babaeski Halk Eğitim Merkezi’nde folklor kursu açılıyor


Kırklareli'nin Babaeski Ilçesi'nde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Halk Oyunları Folklor Ekibi kurulacağı açıklandı.
Yaz sezonunda, Mesleki ve teknik eğitim görme imkânı bulamamış ya da eksik eğitim almış kişileri mesleğe hazırlamak, iş alışkanlıkları kazandırmak, onları pasif tüketicilikten aktif üretici konumuna getirmek, bir işyerinde çalışabilecek, kendi işini kurabilecek bilgi ve beceriye kavuşturmak amacıyla düzenlenen kurslara bir yenisi daha eklendi.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce, uzun yıllardır Ilçe'de eksikliği hissedilen Kırklareli Yöresi Halk Oyunları Folklor ekibi kurulması için planlanan kursiyer kayıtları için çalışmalar başladı.
Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ilçe Merkezinde ve Kırsal alanda ikamet eden ve Halk oyunları ile ilgilenen 18-30 yaşları arasında erkek ve bayanların Halk Eğitimi Merkezine bizzat müracaatları gerekmekte olduğu ifade edildi.
Halk Oyunları Ekibi çalışmalarının başlaması için ise Halk Eğitimi Merkezine 20 kişinin üzerinde erkek ve bayan kursiyerin kayıt yaptırması gerektiği belirtildi.

KAYNAK:www.gazetetrakya.com

Küçük İbo Kızılpınara Yerleşecek


Üç yıldır aralıksız olarak Çerkezköy, Kızılpınar ve Karaağaç'ta sık sık konserler veren sevilen ses sanatçısı Küçük İbo, Kızılpınar'da, yatırım amacıyla çok sayıda daire satın aldı. Dairelerden birisine kendisinin yerleşeceğini söyleyen Küçük İbo, satın aldığı dairelerin sayısı ve fiyatı hakkında ser verip sır vermezken, "Rüstem Barut Abimiz, fiyat konusunda çok yardımcı oldu" dedi.
'Küçük İbo' olarak, daha çocuk yaşta müzik piyasasına adım atan ve söylediği türkülerle büyük bir hayran kitlesine kavuşan Halil İbrahim Küçük, sık sık konser vermek için geldiği Kızılpınar'dan geçtiğimiz günlerde çok sayıda daire satın aldı.
Kızılpınar’a yerleşeceği belirtilen Küçük İbo’nun Kızılpınar’ı ve bölgeyi çok sevdiğini ve burada çok iyi dostluklar edindiği ve bu nedenle bu kararı aldığı öğrenildi.
KÜÇÜK İBO DAİRELERİ MÜTEAHHİT RÜSTEM BARUT'TAN ALDI
Çerkezköy'ün genç müteahhitlerinden Rüstem Barut'un Kızılpınar'da inşaatını sürdürdüğü Barutlar Apartmanı'ndan daireler satın alan Küçük İbo, önceki gün Çerkezköy'e gelerek, bu dairelerin anahtarlarını teslim aldı.
Rüstem Barut'un Öztrak Caddesi'ndeki Bürosu'nda yapılan anahtar ve tapu teslim töreninde oldukça neşeli olduğu gözlenen Küçük İbo ‘’Kızılpınar’ı gerçekten çok seviyorum. Orada başta Belediye Başkanımız Faruk Korkmaz ve oğulları olmak üzere çok sevdiğim dostlarım ve ağabeylerim var. Barutlar İnşaat'ın orada güzel evleri olduğunu daha önce de duymuştum.
Ben de yatırım amacıyla oradan evler aldım. Hatta birinde zaman zaman gelip oturmayı düşünüyorum." diyerek, dairelerden birine de kendisinin oturacağını söyledi.
KÜÇÜK iBO DAİRELERİ KAÇA ALDIĞI KONUSUNDA AÇIKLAMA YAPMADI
Aldığı dairelerin fiyatları konusunda ser verip sır vermeyen Küçük İbo, "Fiyatları söylemeyeceğim ama Rüstem Bey, çok yardımcı oldu.
Barutlar İnşaat’a teşekkür ediyorum." demekle yetinirken, Barutlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Rüstem Barut da, Küçük İbo'nun aldığı dairelerin 3+1 tipte olduğunu vurgulayarak "Hepsi de çok güzel daireler, hayırlı olsun. Kendisi yatırım amacıyla aldı. Biz de kendisine yardımcı olduk. Kendisinin teşvikiyle başka sanatçılarımızın da bölgemizden daire satın alacağına inanıyorum" Dedi. Rüstem Barut daha sonra, Küçük İbo’ya evlerin tapuları ve anahtarını teslim etti.
HABER VE FOTO:Seyit SÜREN

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer Çerkezköy`de
















Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi`nin (Çerkezköy OSB) katkılarıyla bölge içerisinde yapımı tamamlanan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çerkezköy hizmet binasının açılışını gerçekleştiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, kurum çalışanlarına vatandaşın işini burada çözmeleri talimatını verdi. Çalışanlara gözdağı da veren Bakan Dinçer; Her şeyi affedeceğim, vatana kötü muameleden affetmeyeceğim dedi.
Her kesimin ekonomiye ve sosyal politikalara odaklanması gereken bir dönemi yaşıyoruz diyen Bakan Dinçer açılış öncesi yaptığı konuşmada, küresel krizin üzerinde en çok durulması gereken boyutu insanların doğrudan hayatlarına yansıyan işsizlik olgusu olduğunu söyledi.
İşsizlik artış oranlarında çok umutsuz bir tabloyla karşı karşıya olduğumuzu dile getiren Bakan Dinçer; Ama bu tablo sadece Türkiye`ye özgü değil, küresel finans krizinin etkisiyle bütün ülkelerde işsizlik tarihi seviyelere ulaştı. AB üyesi olan İspanya`da işsizlik bu aylarda %20`lere çıktı. ABD ve AB ülkelerinde Haziran ayında işsizlik % 9.5 gibi tarihi bir seviyeye çıktı. Şimdi artık krizin sona ereceğine dair olumlu işaretleri almaya başladık. Krizin Türkiye`ye etkilerini asgari seviyede tutmak için Hükümetimiz 70`e yakın tedbir aldı ve uygulamaya koydu. Bu süreçte Türkiye`nin direncini arttırmak için demokratik istikrar elbette her zamankinden daha büyük bir önem kazanmaya başladı. Demokratik istikrar ve toplumsal güven ekonominin en önemli dayanak noktasıdırdiye konuştu.
İkinci büyük meselemiz ekonomik bütün politikaların sosyal politikalarla birlikte ele alınması aynı eksen etrafında toplanmasıdır diyen Dinçer;Türkiye`nin istisnasız bütün kurumları ve istisnasız bütün kesimleri lüzumsuz tartışmalardan hızla çıkarak 72 milyon insanımızın refah ve huzuruna odaklanmalıdır. Aksi takdirde yarın geç olabilir. Çağın gelişen dinamiklerini doğru görmeye mecburuz. Ülke ekonomisi ve küresel rekabet, nitelikli, eğitimli insan gücünün ikame edilmesi güç en önemli stratejik kaynağı haline getirmiştir. Bu durumda Türkiye`nin gündemi rekabet, üretim ve kalite olmalıdır. Milli Eğitim`in gündemi de YÖK`ün gündemi de ekonomi, bürokrasi ve sivil toplum örgütlerinin gündemi de bu olmak zorundadır. Hamaseti değil gerçek tabloyu görmeliyiz şeklinde konuştu. Bu tablonun içinde neler olduğunu da sıralayan Dinçer; Ülkemiz nüfusu genç ve dinamik bir ülkedir ama üzülerek söylemek zorundayız ki iş arayan her 3 kişiden birinin mesleki yeterliliği yoktur belki daha fazlası. Mesleki eğitimi ıskalayan eğitim sisteminin yapısal işsizliğin kaynağı olduğu yeteri kadar tartışılmıştır. Artık bu gerçeği tartışma düzleminden çıkarmak zorundayız. Mesleksiz bir toplum ayakta kalamaz. Meslek Lisesi mezunlarının istihdamdaki payı sadece % 7`dir. Meslek edinme meslek değiştirme, piyasadaki muhtemel değişimlere zamanında uyum sağlama kabiliyetine kavuşması en önemli meselelerimizden birisi olmalıdır dedi.
Daha sonra beraberindeki Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaettin Akbulut ile açılışını gerçekleştirdiği SGK Çerkezköy Bürosunu da gezen bakan büroda kaç kişinin çalıştığını sorarak çalışanlarla da görüştü. Çalışanlara vatandaşın işini kaç dakikada yapıyorsunuzdiye soran Bakan Dinçer, Telekom hatlarına bağlı olarak değişebiliyor. Şartlara göre değişiyor 3 dakika ile 7 dakika arasında değişiyor yanıtını alınca Vatandaşın sorunun burada çözün. Her şeyi affedeceğim, vatana kötü muameleden affetmeyeceğim talimatını verdi.
Son dönemde gündeme taşınan kiralık işçiler konusunda gazetecilerin sorusu üzerine de Bakan Dinçer; Kiralık işçiler yanlış ve olayı ajite ede bir niteledir. Söz konusu olan kiralık işçi değil, bu olayı eleştirenler şu sorunumuza çözüm bulsunlar. Her gün ayrı ayrı evlere temizliğe bir kadınımızın, bir işçimizin sosyal güvenlik ve genel sağlık sigortası ile ilgili sorununa çözüm bulsunlar. Amele pazarlarında arabaların arkasına yüklenerek götürülen işçilerimizin sorunlarına çözüm teklif etsinler. Her yıl, her mevsimde tarımda kavun, karpuz toplamaya, fındık, pamuk toplamaya giden onlarca sosyal güvenlik hakkı olmayan ve kayıt dışında çalıştırılan insanlarımızın sorununa çözüm üretsinler, eleştirmesinler. Özel istihdam bürolarını da kiralık işçi sıfatı ile yaftalayıp eleştirmesinler çünkü o istihdam bürosu belki sorunumuzun tamamını çözmeyecek ama bu sorunumuzun bir kısmını çözecek önemli tekniklerden birisidir. Bu bütün gelişmiş ülkeler, modern dünya bu yöntemi kullanıyor öyleyse bizim ülkemizde de zaman içerisinde de zaten uygulanacak olan ama şimdiden ön alarak, zaman kazanarak hukuki düzenlemelerini yaptığımız mekanizmayı niçin üretmeyelim yanıtını verdi.




Kayıp Çocuğun Derede Cesedi Bulundu


1 gün önce kaybolan 10 yaşındaki çocuğun cesedi dere içerisinde bulundu. Çorlu Deresi`nde bulunan ceset savcının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu Morguna gönderildi.
Tekirdağ`ın Çerkezköy ilçesine bağlı Kızılpınar Beldesi`nde ikamet eden Cemal Zabıthan Çokbilir çiftinin 10 yaşındaki çocukları Bünyamin önceki gece eve gelmedi. Çocuklarını aramaya çıkan ancak karanlık nedeniyle sonuç alamayan Çokbilir ailesi sabah saatlerinde yeniden kayıp çocuklarını aramaya başladı. Çorlu Deresi kenarında küçük çocuklarının cesedini bulan aile jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarma ve nöbetçi Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından Bünyamin Çokbilir`in cesedi incelenmek üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.
KAYNAK:ÇORLU AVRUPA YAKASI GAZETESİ

AK Parti Çorlu Teşkilatı Yeni Yönetimi Belli Oldu


Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Çorlu İlçe Teşkilatı Başkanı Mehmet Gönül`ün Genel Merkezin talimatları doğrultusunda görevinden yönetimiyle birlikte ayrılmasının ardından AK Parti Çorlu Teşkilatının yeni yönetimi belli oldu.
Genel Merkezin talimatıyla Mehmet Gönül başkanlığındaki AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı`nın görevden ayrılmasının ardından AK Parti Çorlu`da yeni yönetim belirlendi. Atilla Arıksoy başkanlığındaki yeni yönetim listesinin AK Parti Genel Merkezi tarafından da onaylandığı bildirildi.
Buna göre Arıksoy başkanlığındaki AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı şu isimlerinden oluşuyor; “İrem Özdoğan, Ziya Aslan, Murat Yurtsever, Cevat İşler, Eyüp Ürey, Mehmet Barut, Şuayip Kara, İbrahim Özcan, Şakir Sönmez, Nuran Erkal, Mustafa Çalım, Murat Şap, Hasan Kamiloğlu, Sibel Topçular, Hediye Karagöz, Nergis Güngör, Mustafa Özdemir, Neval Doruk, Gönül Şengür, Reyhan Güneş, Erkan Efek, Aylin Yer, Erkan Duran, Ali Kaptan, Nevzat Canca, Kemal Karaman, İmdat Işık, Necati Yüztemur, Zeki Kurmut.

GREV SESLERİ


Türk İş’e bağlı Petrol İş, Kristal İş, Tarım İş ve Şeker İş Sendikaları önceki gün AKP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı önüne gelip basın açıklaması yaparak Hükümet’i protesto etti. Diğer sendika ve siyasi partilerin de destek verdiği açıklama sırasında ise AKP ilçe binasında yaklaşık 100 polis memuru tarafından güvenlik önlemleri alındı. Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, Hükümet’ten üzerine düşen görevi yapmasını istediklerini belirterek, “Hükümetin işçinin aleyhine olan tavırları nedeniyle buradayız. Bu hükümeti başa getiren işçiler ve emekçiler indirmesini de bilir” dedi.Hükümetle uzlaşamayan Türk İş önceki gün 81 ilde yaptığı basın açıklamasıyla Hükümeti protesto etti. Lüleburgaz’da da Türk İş’e bağlı Petrol İş Sendikası Trakya Şubesi, Kristal İş Sendikası Trakya Şubesi, Tarım iŞ Sendikası ve Şeker İş Sendikası Alpullu Şubesi tarafından bir basın açıklaması düzenlendi.Saat 17.00’den itibaren Petrol İş Sendikası ve Kristal İş Sendikası’nın önünde toplanmaya başlayan işçiler saat 18.00’de buradan sloganlar eşliğinde hareket ederek AKP Lüleburgaz İlçe Teşkilatı önüne geldi. Eğitim Sen, Ses, Emekli Sen, ÖDP, Emek Partisi’nin de destek verdiği yaklaşık 300 kişi, AKP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı önünde bir basın açıklaması yaptı.İşçilere çevrede bulunan esnaf da alkışlarla destek vererek basın açıklamasının sonuna kadar beraber durdu.Basın açıklamasından önce bir konuşma yapan Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, “Hükümetin işçilerin taleplerini hiçe sayması nedeniyle buradayız. Hükümet ya bizim taleplerimizi dikkate alacak ya da genel grev yapacağız” dedi.Basın açıklaması esnasında polis yaklaşık 100 kişilik bir ekiple AKP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın önünde güvenlik önlemleri aldı. Basın açıklamasının sırasında işçiler “Obama’ya uşak, halka Kasımpaşalı”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” ve “Genel grev genel direniş” şeklinde sloganlar attı. Konuşmasının ardından basın açıklamasını okuyan Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova şunları söyledi:“Biz Türk-İş’e bağlı sendikalara üye yaklaşık 300 bin kişi, kimimiz Ocak, kimimiz Şubat, kimimiz Mart ayından bu yana toplu iş sözleşmelerimizin imzalanmasını bekliyoruz. Konfederasyonumuzun yöneticileri, Türk-İş bünyesinde kurulan kamu kesimi koordinasyon kurulu tarafından belirlenen teklifimizi yerel seçimlerden önce Hükümete iletmişlerdir. Ancak gerek yerel seçimler, gerekse ardından gelen kabine değişikliği nedeniyle görüşmelerde ciddi bir mesafe katedilememiştir. Taleplerimize ilişkin cevap nihayet 4 Haziran 2009 tarihinde Kamu sözleşmelerinden sorumlu Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile yapılan görüşmede gelmiştir.Sayın Yazıcı, birinci ve ikinci altı aylar için yüzde 3; üçüncü ve dördüncü altı aylar için yüzde 2.5 zam teklifinde bulunmuş, düşük ücretlerin ise sadece 25 TL arttırabileceğini ifade etmiştir. Aradan geçen zamana rağmen bugün gelinen nokta farklı değildir. Yönetim Kurulumuzun dün Başbakan ile yaptığı görüşmede, Başbakan birinci altı ay için yüzde 3’ün üzerine çıkılamayacağını söylemiştir. Başbakan, ikinci altı aydaki yüzde üç rakamını ise yüzde 4’e çıkarmıştır.Türk-İş bu teklifi kabul etmemiş ve eylemlilik sürecinin startını vermiştir. Bugün itibariyle 89 bin 915 işçimiz için grev kararı alınmış, 3 bin 851 işçimizin toplu iş sözleşmesi Yüksek Hakem Kurulu’na intikal etmiştir; 96 bin 312 işçimizin ise toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam etmektedir.Gelinen noktada aylardır bekleyenler ve onların aileleri üzgündür, kırgındır, kızgındır.Bizlerin, yani kamu işçilerinin içinde bulunduğu durumla ilgili bir değerlendirme yapacak olursak;Türkiye’de sanayici ve iş adamları, kendi nam ve hesabına çalışanlar ile esnaf, gelirinin vergisini bir yıl sonra vermektedir.Geliri her ay vergilendirilenler ise sadece ücretlilerdir.Vergi mağduriyeti, işçilerde, diğer ücretlilere göre daha belirgin yaşanmakta, işçilerin ücretleri yıl içerisinde vergi nedeniyle dünmektedir.Bu durum 2006 yılından bu yana daha da ağırlaştırılmıştır. 2008 yılında ise işçi gelirlerinin sigorta prim tavanın aşan kısmı primlendirilmeye devam edilmiştir, ayrıca sadece kamu işçilerine ödenen ikramiyeden sosyal güvenlik primi kesilmeye başlanmıştır.Bu durumda ücretlerimiz Temmuz ayına bir önceki aya göre yüzde 6 azalmakta ve Aralık sonuna kadar düşük ücret devam etmektedir. Bu nedenle Temmuz ayında yapılacak yüzde 6 oranında zam sadece ücretimizin sabit kalmasına yetmektedir.Hükümetin önerdiği birinci altı ay yüzde 3, ikinci altı ay yüzde 4 ücret zam teklifi kabul edilirse, Temmuz ayında yüzde 3 zam almamıza rağmen ücretlerimiz yüzde 3 düşecektir.Bizleri ‘sabit gelirli’ kategorisinden de çıkarıp ‘azalan gelirli’ hale getiren bu çarpıklığı kabul etmemiz mümkün değildir.Gelir düzeyi itibariyle yoksulluk sınırın altında yaşayan bizler, Hükümetin ‘yoksulun yanındayız’ söylemlerinin karşılığını kendi hayatımızda görememekte, aksine reva görülen yüzde 3 zam nedeniyle özellikle mağdur edilmeye çalışıldığımızı düşünmekteyiz.İçinden geçtiğimiz kriz dönemi öncesinde işverenlere sağlanan kolaylıklar, primler ve muafiyetler kriz döneminde yenilenmekte ve genişletilmektedir.Oysa krizin daha kolay atlatılmasındaki en önemli ayak, piyasaların canlandırılabilmesi için geniş halk kitlelerinin satın alma gücünün arttırılmasıdır. Halkın satın alma gücü arttırılmadığı sürece alınacak diğer hiç bir önlemin bir faydası olmayacağı ortadayken, kamuda çalışan işçilere yapılacak zammın krizin atlatılması için bir fırsat olarak değerlendirilmemesi bırakın bizleri, krizi atlatma mücadelesi veren ülkemize zarar verecek.Krize karşı duyarsız olduğumuz düşünelemez. 2001 krizinden bu ülkeyi daha çok çalışarak, daha uzun çalışarak ve daha verimli çalışarak çıkaran bizleriz. 2001 krizinden bu tarafa da gelişen ekonomiden pay alamayan, ücretleri enflasyona yenik düşen, arttırılan vergi ve sigorta primleri ile ücretleri kuşa çevrilen de bizleriz.Bunların yanı sıra, kıdem tazminatlarımıza göz dikilen, üyesi olduğumuz sendikadan baskı ve tehditle istifa ettirip Hükümet, bürokrat destekli sendikalara üye olmaya zorlanan, sahip olduğumuz işsizlik sigortası fonu amacı dışında kullanılan da bizleriz.Hükümet artık üzerine düşen görevi yapmalıdır. Kayıpları yüzde 20’leri bulan kamu işçisinin verilen zam oranını kabul etmesi mümkün değildir. Gelinen noktada, Türk-İş taleplerini daha yüksek sesle dile getirebilmek amacıyla bir dizi eylem kararı almıştır. Bugün burada bu eylemin birincisini gerçekleştirmekteyiz. Eylemlerimiz, uyarı niteliğindedir ve taleplerimiz kabul edilinceye kadar devam edecektir. Edilmezse de grev silahımızı kullanacağımız açıktır.Umuyoruz ki bugün yarın bir gelişme sağlanır ve bu eylemler ve grevlere gerek kalmaz.Bizim maksadımız kavga etmek değil, soğuk kanlılıkla sükunetle konuyu çözüme ulaştırmaktır.”

KAYNAK:LÜLEBURGAZ GÖRÜNÜM GAZETESİ
TEKİRDAĞ MİLLETVEKİLİ SAYIN KEMALETTİN NALCI’NIN 7/8015 ESAS NUMARALI YAZILI SORU ÖNERGESİNE BAKANLIĞIMIZCA HAZIRLANAN CEVAP



Soru 1: Tekirdağ’ın Merkeze bağlı İnecik köyünde Osmanlı Döneminden kalma 3 asırlık hamam bakımsızlıktan dolayı çökme tehlikesi ile karşı karşıya mıdır?

Soru 2: 300 yıllık geçmişe sahip olan hamamın ekonomik sebeplerden dolayı atıl durumda olduğu doğru mudur?

Soru 3: Tarihi hamamı restore etmek için ne yapılması planlanmaktadır?


CEVAP 1, 2, 3: Tescilli kültür varlığı Erenler Hamamı Tekirdağ ili İncecik Köyü köy tüzel kişiliği mülkiyetinde olduğundan Bakanlığımız yatırım bütçesinden onarımı gerçekleştirilememektedir.

Ancak, 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 12 nci maddesinin 5 nci fıkrasına dayanılarak hazırlanan “Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik” hükümleri çerçevesinde belediyelerce; bina, arsa ve araziler için mükellefiyetin başlangıç yılında tespit edilen vergi değeri üzerinden ve yıllık olarak tarh, tahakkuk ve tahsil edilen emlak vergisinin % 10’u oranında emlak vergisiyle birlikte taşınmaz kültür varlıklarının korunması için katkı payı tahsil edilerek il özel idaresince söz konusu amaçla açılan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payı hesabına yatırılmaktadır. Katkı payı hesabında toplanan miktarlar, belediyelerce taşınmaz kültür varlıklarının korunması ve değerlendirilmesi amacıyla belediyelerin sınırları içindeki mevcut taşınmaz kültür varlığı oranı, mevcut durumu, ilin kültürel değerlerine katkısı dikkate alınarak valilik tarafından hakkaniyet ölçüsünde kullandırılmaktadır. Bahsi geçen hamam ile ilgili olarak Tekirdağ İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü (KUDEB) tarafından bakım ve onarım izni verilmiş olup katkı payından yararlanabilmeleri için belediye başkanlığına ve belediyesince de il özel idaresi müdürlüğüne başvuru yapılması halinde valiliklerince değerlendirilebilecektir.

BABAESKİ ATOMİK TEKSTİL ÇALIŞANLARI DUPNİSA MAĞARASI’NA GEZİ DÜZENLEDİ


Trakya’da Tekstil Sanayinde önde gelen işletmeler arasında yer alan Atomik Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, çalışanları için “Dupnisa Mağarasına” bir moral gezisi düzenledi.
Ülkedeki artan ekonomik krize rağmen, Çorlu’da örme kumaş, Çerkezköy’de boya ve terbiye, Babaeski’de kumaş kesim, baskı, nakış ve dikiş ve Ordu’da ise dikiş işletmeleri bulunan bir tekstil ve hazır giyim üretim grubu olan, Babaeski ve Ordu’daki işletmelerinde, toplam 20 dikiş bandı, 17 nakış makinesi, 3 otomatik kesim makinesi ve tasnif alanlarıyla, ayda 600 bin adet hazır giyim üretimi gerçekleştiren Atomik Tekstil, çalışanlarını “Dupnisa Mağarası” moral gezisi ile ödüllendirdi.
Kırklareli’ne bağlı Üsküp Beldesi üzerinden Demirköy’ün Sarpdere Köyü sınırları içerisinde ve köyün 5 km güneybatısında yer almakta olan, Bulgarcada delik anlamına gelen Trakya’nın Turizme açık tek mağarası olan “Dupnisa Mağarasını” topluca gezen Atomik Tekstil çalışanları, mağaranın girişinde ki ilginç şekillerden oluşan doğa harikası sarkıklardan oldukça etkilendiler.
Mağarayı gezdikten sonra birlikte piknik alanına geçen fabrika çalışanları, burada Alpullu’nun Meşhur Köftecisi Lütfü Usta’nın kendilerine hazırladığı mangal partisine katılarak öğlen yemeği yediler.
Yemekten sonra düzgünce bir araziye geçen fabrika çalışanları burada gruplar halinde ip atlama, yakan top ve voleybol oynayıp gönüllerince eğlendiler. Keyifli geçen bir günün ardından akşamüstü mutlu bir şekilde Babaeski’ye dönen Atomik Tekstil çalışanları, bu geziyi organize eden yetkililere teşekkür ettiler.
HABER VE FOTO:METİN KARAKUŞ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...