***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Temmuz 2009 Cumartesi

İPSALA SORUNLARI KTSO'DA




Edirne iline bağlı İpsala ilçesinin sorunları Keşan Ticaret ve Sanayi Odası (KSTO) toplantısına damgasını vurdu.
İpsala Anadolu Lisesi Mehmet YAVAŞ Konferans Salonu’nda yapılan KTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, İpsala Ticaret Borsası üyeleri ve KTSO’ya üye olan vatandaşlar, Keşan Kaymakamı ve İpsala Kaymakam Vekili Metin BORAZAN, İpsala Belediye Başkanı Mehmet KARAGÖZ, AKP Edirne Milletvekili Necdet BUDAK, MHP Edirne Milletvekili Cemalettin USLU, Edirne Sanayi Ticaret İl Müdürü Oğuzhan ELÇİN katılımı ile 18:00’da başladı. Toplantının açılışını Meclis Başkanı Celil TANYOLAÇ yaptıktan sonra sözü Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa HELVACIOĞLU devraldı.
HELVACIOĞLU, son günlerde rekabet adına ekmek fiyatları yüzünden sıkıntı yaşandığını söyledi. Bu sıkıntıdan dolayı 20 Ağustos’a kadar yani Ramazan Ayı’nın ilk gününe kadar ekmek fiyatlarının 50 Krş, Ramazan’da ise 60 Krş olması için önerge sundu. Önerge oy birliği ile kabul edilerek, ekmeğin yeni fiyatı belirlendi.

KTSO Meclis gündemindeki maddelerin oylanmasının ardından İpsala ile ilgili sorunların görüşülmesine geçildi. İlk olarak İpsala Ticaret Borsası Başkanı İbrahim GİRGİN kürsüye çıkarak, İpsala’nın tarıma dayalı sanayisinin olmadığını bu sebepten adını gümrük kapısı ile duyurduğunu; fakat milyonlarca insanın gelip geçtiği kapıdan bizim 3 km içeriye geçerek baktığımızı söyledi. İpsala’daki sanayi dükkanlarının en kısa sürede yol boyuna çıkması gerektiğini, bunun İpsala’nın acil ihtiyacı olduğunu ve bu şekilde istihdamın sağlanacağını dile getirdi. İbrahim GİRGİN’in ardından kürsüye Belediye Başkanı Mehmet KARAGÖZ çıktı.

Mehmet KARAGÖZ yaptığı konuşmada İpsala’da 1 – 1,5 yıldır bir hareketlenmenin olduğunu ve KTSO’nun Keşan, İpsala, Enez üçgeninde bir değişim yaratmaya çalıştığını söyledi. İpsala’nın çağdaş kent, çağdaş yaşam ve uluslar arası bir kent olmasını umduğunu sözlerine ekledi. İpsala’nın sorunlarını başlıklar altında dile getiren Başkan Mehmet KARAGÖZ, bunları kanalizasyon, su ve konut sorunu, İpsala MYO için 500 öğrenci kapasiteli yurt yapımı, sınır ticareti, İpsala suyunu markalaştırmak, İpsala pirincini kendi adıyla marka haline getirmek, İpsala çeltik tohumu üretim merkezi açmak ve alternatif tarım başlıklarıyla kısaca anlattı. “İpsala çağdaşlaştırılmalı, tarıma dayalı sanayi geliştirilmeli. KTSO bölgemizde gelişmeye yönelik bir dizi proje ortaya koyuyor. Bu gelişmeler sevindirici. İpsala’nın sorunlarının çözülmesinde, başta iktidar olmak üzere, bölge milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Yıllar önce söylenen ‘Meriç akar, Türk bakar.’ sözü şimdi de ‘Yurtdışından gelenler, yurtdışına gidenler ve onları seyredenler.’ oldu. Biz yerel yönetimlerin temel görevleri, yaşanılan çağın gereklerine ayak uydurarak, halka en güzel hizmetleri verecek yapılanmaları gerçekleştirmektir. Elimizde her türlü yapı malzemesi var. Ama, bu malzemeleri insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek hale getirebilmekte sıkıntılarımız var. İpsalalıların oylarıyla seçilmiş bir yerel yönetici olarak, İpsala’nın özellikle tarım, ticaret ve yurtdışı ilişkilerinde belli bir yere gelmesi için projelerimizi ortaya koymaya başladık.” dedi. En önemli sorunun altyapı olduğuna dikkat çeken Başkanımız “ Kanalizasyon altyapı projesini bakanlığa gönderdik ve 2010 yılı programına alındığını öğrendik. Projenin %75’i Çevre ve Orman Bakanlığı, %25’i ise yerel imkanlarımızla karşılanacak.” diyerek AK Parti Edirne Milletvekili Necdet BUDAK’ın bu konuda Belediyemize yardımcı olmasını istediğini belirtti.

Hiç yorum yok:

sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...