***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

8 Aralık 2009 Salı

Nalcı TRT’ye konuk oldu


Milliyetçi Hareket Partisi Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı TRT 2’de yayımlanan ‘Az Politik’ adlı programa konuk oldu. Çekimleri Çerkezköy’de yapılan ve Cumartesi günü ekrana gelen programda Kemalettin Nalcı hem iş hem siyaset hem de özel hayatına ilişki kendisine yöneltilen soruları cevaplandırdıYapımcılığını Hüseyin Çiftçi sunuculuğunu Nurhayat Ünal’ın yaptığı ‘Az Politik’ adlı programa konuk olan MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Siyasetin gülümseten, düşündüren anıları ve olaylarının izleyici ile buluşturulduğu ‘Az Politik’ adlı programa MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı konuk oldu.Çekimleri Çerkezköy’de yapılan programda Kemalettin Nalcı hem iş hem siyaset hem de özel hayatına ilişkin kendisine yöneltilen soruları cevaplandırırken Tekirdağ’ın sorunlarından da bahsetti.

‘’GÖÇ PROBLEMİ YAŞANIYOR’’
Tekirdağ’ın iki kısımda değerlendirilebileceğini söyleyen Kemalettin Nalcı, Tekirdağ’ın doğusu ile batısının birbirinden farklı olduğunu belirtti. Tekirdağ’ın batısının kendi dokusunu kaybetmediğini vurgulayan Nalcı, doğusunun ise göç problemi ile karşı karşıya bulunduğunu söyledi. Nalcı: ‘’Çerkezköy ve Çorlu göçün getirdiği sorunları yaşıyor’ diyerek ‘’bunun dışında bir de Ergene problemi var. Ergene çevre sorunu sadece ilimizi değil çevremizdeki illeri de etkiliyor. Bu çevre problemini kirlikten ziyade zehir olarak değerlendirmek gerekiyor’’ dedi.
‘’BEKLENENİ VEREMEDİK’’
Aile yaşamına ilişkin kendisine yöneltilen sorulara da cevap veren Nalcı ‘politikaya atılırken belirlediğiniz hedeflere ulaşabildiniz mi’ sorusunu ise ‘bekleneni veremedik’ şeklinde cevaplandırdı. ‘’Tekirdağ halkı bu şerefli görevi bize uygun gördükten sonra geride kalan sürede meclisin hantal yapısından dolayı bekleneni veremedik. Hiçbir milletvekilinin de vereceğini zannetmiyorum’’
‘’5 DAKİKA KONUŞMAKLA BÖLGENİN PROBLEMLERİ BİTMİYOR’’
‘’Meclisin hantal yapısı beklentilerimize engelliyor’ diyen Nalcı: ‘’bu da bizi beklentilerimizin karşılanamaması ve hayal kırıklığına uğratıyor. Bölgemizle ilgili sorunları biliyorum, çözümlerini de biliyoruz ama bunu yaptırım noktamız çok zayıf. Sadece mecliste sorunu dile getirebiliyoruz. Buradaki sorunları sadece 5 dakika gündem dışı konuşmakla konuyla ilgili araştırma önergeleri vermekle bölgenin problemleri bitmiyor. Bu da bizi kızdırıyor’’ ifadelerine yer verdi.
‘’ÇOK FAZLA BEKLENTİM YOK’’
Politikadaki hedefleri konusunda da soruları cevaplandıran Nalcı şunları söyledi: ‘’inşallah görev süremiz içerisinde Ergene problemini çözmek isteriz. Türkiye’deki siyasette milletvekili kavramına ulaştıktan sonra, meclis çalışmalarında gördüm ki meclise gidildiğinde ve dönüldüğünde durum çok farklı. Orada istediklerini bulamıyor. Ayrıca ille de milletvekilliğini meslek haline getirmek bana göre yanlış. Onun için politikada fazla bir hedefimiz yok. Ama görev yaptığım sürece için Tekirdağ’ın bölgemizin probleminin çözüme ulaşması çerçevesinde tabiki hedefler bulunuyor’’
KAYNAK:ÇERKEZKÖY HABER GAZETESİ

Vali Aydoğdu Lüleburgaz İlçesinde Ziyaretlerde Bulundu



Kırklareli Valisi Cengiz Aydoğdu, 07 Aralık Pazartesi günü, Lüleburgaz İlçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu.
Vali Aydoğdu, Lüleburgaz İlçesinde ki ilk ziyaretini 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şenol Alparslan’a gerçekleştirdi. 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Ziyaretçi Defterini İmzalayan Vali Aydoğdu, daha sonra 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’nda bulunan Kore Müzesini gezdi.
Vali Aydoğdu, daha sonra Lüleburgaz kaymakamlığı’na geçerek, Kaymakam Lütfullah Gürsoy’u ziyaret etti.
Vali Aydoğdu Lüleburgaz ilçesindeki ziyaretlerini Lüleburgaz Belediyesi’ne yaparak sonlandırdı.
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Belediye personelinin kapıda çiçekle karşıladığı Vali Aydoğdu, Belediye de hazırlanan brifingine katıldı.
Lüleburgaz ilçesinin tanıtım filminin de izlenildiği brifingte, Belediye Başkanı Halebak ve ilgili Müdürler, Vali Aydoğdu’ya Lüleburgaz Belediyesinin çalışmaları ve projeleri hakkında bilgiler verdi
KAYNAK:KIRKLARELİ VALİLİK SİTESİ

KIRKLARELİ'NDE TRAFİK KAZASI: 4 ÖLÜ

Kırklarelinin Lüleburgaz İlçesi’nde iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi öldü.Kaza, gece saat 01.00 sıralarında D-100 karayolu Yenibedir Köyü yakınlarında meydana geldi. 32 yaşındaki Önder Gündüz yönetimindeki 59 FV 912 plakalı otomobil ile 25 yaşındaki Gürhan Yeni yönetimindeki 39 LT 055 plakalı otomobil iddiaya göre hatalı sollama sonrası kafa kafaya çarpıştı. Kazada sürücü Önder Gündüz ve yanında bulunan 41 yaşındaki Ahmet Aysan Tanrınıan ile diğer otomobilin sürücüsü Gürhan Yeni ve yanındaki 25 yaşındaki Umut Kır olay yerinde öldü.Jandarma ve savcının yaptığı incelemenin ardından cesetler Lüleburgaz Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Ekipler, hatalı sollama yapan otomobilin hangisi olduğunu belirlemeye çalışıyor. Soruşturma sürüyor.
KAYNAK:MİLLİYET.COM.TR

Ali Toker Keşan Belediyesi’nin 4.Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

Keşan Belediyesi Su İşletme Müdürü Ali Toker, Keşan Belediyesi’nin 4.belediye başkan yardımcısı oldu.
Keşan’ın nüfusunun 50 bini geçmesinden sonra belediyede başkan yardımcısı sayısının dörde çıkmasından sonra Keşan Belediyesi Su İşletme Müdürü Ali Toker, Feyzi Engin’in ardından memur ikinci belediye başkan yardımcısı olarak bu görevce getirildi.
Keşan Belediyesi’nde seçimle işbaşına gelen meclis üyeleri Sabri Küçükkarakaş,Cemil Kılavuz’la birlikte memur başkan yardımcısı Feryzi Engin ve son olarak Ali Toker olmak üzere 4 belediye başkan yardımcısı bulunuyor.
30 yıldan bu yana Keşan Belediyesi’nde çalışan Toker evli ve iki kız çocuk babası. Toker’in eşi de Keşan Belediyesi’nden emekli oldu.
HABER VE FOTO:RAMADAN KARAGÖZ

Keşan Belediyesi’nin el beceri kursları 10 Aralık’ta başlıyor…

Keşan Belediyesi tarafından açılacak el beceri kursları 10 Aralık 2009 Perşembe günü başlayacak.
Atatürk Parkı karşısındaki Keşan Belediyesi’ne ait Sosyal Hizmet Merkezi Binası’nda yarın (10.12.2009) saat 12.00’de gerçekleşecek törenle; Çiçek Yapımı,Ev Tekstili,Makine Nakışı,Giyim,Kırkyama ve Kurdela Nakışı dallarındaki kurslar başlayacak.
Keşan Belediyesi tarafından başlatılan bu kursların bu yıl 6.sı gerçekleştirilecek

“Birimiz Hepimiz Hepimiz AKUT” adlı çocuk oyunu sergilendi.



Keşan Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde (08.12.2009) Tarihinde Keşan’a gelen Beş Kafadarlar Tiyatrosu tarafından “Birimiz Hepimiz Hepimiz AKUT” adlı oyun sergilendi.
Kültür Merkezi’nde ücretsiz olarak 10.30 ve 13.30’da sergilenen oyun öncesi AKUT Derneği’nden Harun Öngören adlı görevli tarafından öğrencilere depremle ilgili ve depremin olmasından sonra alınması gereken tedbirler konusunda bilgi verildi.
Daha sonra Beş Kafadarlar Tiyatrosu tarafından, depremle ilgili olan ve evlerde eksik malzeme kullanılarak depreme dayanıksız olarak yapılan evlerin işlendiği “”Birimiz Hepimiz Hepimiz AKUT “ adlı oyun sergilendi.
Saat 10.30 ve 13.30’da sergilenen oyunu yaklaşık 750 öğrenci izledi. Öğrenciler deprem anlamında eğitici olan bu oyunuı kendilerine izleme imkanı sunan ve bilgilenmelerine yardımcı olan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür ettiler.
HABER VE FOTO:ERDAL AKSOY

Tümeskom Federasyonu Başkanı Burhan Er’den, Keşan Hali’ne ziyaret…




Tüm Bostan Sebze Meyve Komisyoncu ve Tüccarlar Federasyonu (TÜMESKOM) Başkanı Burhan Er, (08.12.2009) tarihinde 17 Ekim 2009 tarihinde açılışı CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından yapılan Keşan Yaş Sebze Meyve Toptancı Hali’nde incelemelerde bulundu.
Saat 12.15 sıralarında Keşan Hali’ne gelen Er, burada Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ve Hal Müdürü Recep Gücüyener ile Keşan Sebze Meyva Komisyoncular ve Tüccarlar Derneği Başkanı Kalendar Ayhan tarafından karşılandı.
Burada Keşan Belediye Başkanı Özcan ile bir basın toplantısı düzenleyen Burhan Er, yaptığı açıklamada Keşan Hali’nin Trakya’da ve Türkiye’nin bir çok yerinde örneği olmayan bir hal olduğunu belirterek “Bu hal gerçekten esnafımızın kullanımına uygunluğu anlamında sosyal donatılarım ile dört dörtlük bir hal binası. Bu binayı Keşan’a kazandıran Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a bu işin içinde bulunan biri olarak teşekkür ederim. Açılışına da iştirak ettiğim bu hal binasının bizim de üyesi bulunduğumuz Dünya Haller Birliği kapsamına alınması için teklifte bulunmak istiyorum. Bu konuda Keşan Belediye Meclisi’nin alacağı kararın almasını talep etmekteyiz. Bu konuda alınacak meclis kararının ardından gerekli başvurularımızı yapmayı düşünüyoruz” dedi.
Keşan Belediye Başkanı Özcan’da, böyle bir tekliftenm dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirererek, “10 Aralık 2009 Perşembe günü yapacağımız Belediye Meclisi Toplantısı’na bu konuyu da taşıyıp gerekli kararı aldırmayı düşünüyoruz. Hal Binamızın Dünya Haller Birliği’ne üye olması çok önemli bir konu. Ayrıca sayın başkana ilçemizde bulunmasından dolayı teşekkür ediyorum “dedi.
Er ve Özcan, daha sonra Keşan Hali’ndeki işyerlerini de ziyaret ederek esnafla görüştüler
HABER VE FOTO: BENAN DİKER

Kent Konseyi Yürütme Kurulu Toplandı…

Keşan Kent Konseyi Yürütme Kurulu (08.12.2009) tarihinde toplanarak, bazı konularda kararlar aldı.
Saat 15.00’te Belediye Encümen Odası’nda gerçekleşen toplantıda, son günlerde kamuoyunda yer alan Edirne Milletvekili Necdet Budak ile TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın Keşan’a 2000 bin konut yapılacağı açıklamasından Kent Konseyi olarak memnuniyet duyulduğu belirtilen açıklamada şu görüşler de açıklandı. “ Bu konutlarımızın gelir düzeyi düşük ve orta gelir grubu olan insanlarımız için ve imar planı içersinde mevcut olan alanda yapılmasını düşünmekteyiz. Bu konutların belediyemizin Yeni Mahalle ve Karanlıkdere mevkiinde ayırdığı alan içersinde yapılması en uygun bir karardır. Bu konuda sayın milletvekilimiz Necdet Budak ve Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’ın,”Dünyada mekan ahrette iman” cümlesi çerçevesinde bir noktada buluşmasını beklemekteyiz. Bizler gibi bu mekandan yoksun insanlarımız da Budak ve Özcan’ın bu konudaki ortak noktada buluşmasını dört gözle beklemektedirler. Bunun dışında İstasyon Mahallesi’nde askeriyenin boşalttığı alanın da konut alanı olarak değil iş merkezi olarak düşünülmesini istiyoruz. Bu konularda Kent Konseyi olarak dalında uzman odalarla çalışma grubu oluşturup gerekli çalışmalara başlamayı arzu etmekteyiz. Bu çalışmaların sonucunu da gerekirse Ankara’ya giderek sayın Milletvekilimiz Necdet Budak ve yetkililere iletmeyi düşünüyoruz “
HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ

Fırın denetimleri gerçekleşti…


Keşan Belediyesi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’ndeki bakkal ve fırınlarda (08.12.2009) tarihinde denetimlerde bulundu.
Keşan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bakkal ve fırınlarda ekmek gramajı ve diğer konularla ilgili denetimlerde bulundu.
Denetimlerde eksik gramaj ekmek bulunan fırınlar ile eksik evrakları bulunan bazı fırınlara tutanak tutularak bu eksiklerin tespit edilmesi için bu işletmelere zaman tanındı.
Yetkililer bu tür denetimleri halkın sağlığının korunması açısından devam edeceğini belirterek, bu tür işletmeklerinde kurallara ve özellikle hijyen konularına dikkat etmeleri gerektiğini belirttiler.
HABER VE FOTO:GÜLAY KARAGÖZ

Aşk Bir Şey Değilidr” adlı oyun 11 Aralık’ta sergilenecek…

Keşan Belediyesi kültür etkinlikleri çerçevesinde 11 Aralık 2009 Cuma günü Keşan’a gelecek olan Dost Tiyatro Grubu “Aşk Bir Şey Değildir” adlı oyunu sergileyecek.
Saat 19.30’da Kültür Merklezi’nde sergilenecek oyunun biletleri 5 TL bedelle Keşan Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu, Cem Market ve Ceren Kitapevi’nde satışa sunuldu.
HABER:RECEP KARAGÖZ

Ergene’yi Çakıllı’da görün”

Kırklareline bağlı Vize ilçesininin Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Çakıllı Beldesi’nden pırıl pırıl doğan ve Trakya’nın büyük bölümünde kirlilik nedeniyle kangren halini alan ergene nehri ile ilgili enteresan tespitlerde bulundu. Başbakan Bayram: “Çıkış noktasından takibe alarak, nerelerde ve nasıl kirlendiğini takip edelim. Çözümden önce, bu tespitin önemi büyüktür” dedi
HABER VE FOTO: Şenol Goncagül
Vize ilçesine bağlı Çakıllı Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Çakıllı beldesinde doğan ve Trakyaya yayılan Ergene nehrinin, çıkış noktası itibari ile gözyaşı gibi pırıl pırıl olduğunu, bu suyun birkaç km ileriden başlayarak, Trakyanın irinleşen çevre sorununa dönüştüğünü düşünmenin büyük üzüntü olduğunu dile getirdi.Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram: Ergenenin o kangrenleşmiş şeklini görenlerin, bir de doğduğu yerdeki durumunu görmelerini isteriz. Çakıllı olarak, bu suyun değerini çok iyi biliyoruz. Kirlenmemesi için her türlü tedbiri de alıyoruz. Bizim beldemizden birkaç km sonra da, ne yazık ki aniden kirlilik başlıyor. Bu kirliliğin sebepleri, evsel atıkların ve kanalizasyonların dökülmesinden tutun da, sanayi kirliliklerine kadar farklı farklı bir araya gelince de, kirlilik katsayısı da artıyor. Ergenenin temizlenmesi veya ıslah edilmesi için gayretlerden evvel, Çakıllıdan başlanarak, güzergah boyunca nerelerde, hangi faktörler tarafından kirletildiğinin açık bir şekilde tespiti gereklidir. Temizlenmesi veya ıslahı, sadece bir süre için geçerli olur. Kirlenmenin temelindeki sebepleri ortadan kaldıramadığım takdirde, pek fazlaca bir şey de beklememek lazımdır dedi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nden “Yerel Gazetecilik Yarışması”

Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Selim Tiran, Türkiye Gazeteciler cemiyeti tarafından düzenlenen “Yerel Gazetecilik Yarışması” için başvuruların 31 Ocak 2010 tarihine kadar yapılabileceğini belirtti. Düzenlenen yarışmanın amacını, demokrasi kültürünün güçlendirilmesi, halkın bilgilenme ve gerçekleri öğrenme hakkının kullanılmasının yaygınlaştırılması ve yerel gazeteciliğin güçlenmesini sağlamak olarak açıklayan Tiran şunları kaydetti:Bu amacı gerçekleştirmek için, yerel basın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin çalışmalarının değerlendirilmesi ve mesleğe yönelen gençlerin özendirilmesi öngörülür. Yerel gazetecilik ödülü, yerel gazetelerde çalışan gazetecileri kapsar. Değerlendirmede, bu kuruluşlarda çalışanların yerel konular ve meslek kurallarının uygulanması için olanaklarını en iyi şekilde kullanmaları dikkate alınır.Ödüller; a) Haber, b) Fotoğraf, c) Sayfa düzeni dallarında birer gazeteciye verilir. 2006-2007-2008 yıllarına ait çalışmaları ile birincilik almış olan gazeteciler, 2009 ödüllerine aday olamazlar. Adaylar doğrudan başvurabileceği gibi, yerel gazetelerin yazı işleri müdürleri; iletişim fakültelerinin bulunduğu yerlerde fakülteler adına öğretim üyeleri, yerel meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri aday gösterebilir. Her aday tek bir çalışma ile katılabilir veya önerilebilir. Aday gösterilen çalışmalar nedeniyle çalışma sayısı birden fazla olduğunda yarışmaya katılacak çalışmayla ilgili tercih hakkı çalışma sahibine bırakılır. Adayların T.C. vatandaşı, geçimini sadece gazetecilikten sağlayan kişiler olması ve yazı dilinin Türkçe olması zorunludur. Yarışmaya katılan kişinin adının çalışmada açıkça belirtilmiş olması ya da imzasız eserlerin yetkili yöneticilerce onaylanmış olması gerekmektedir.Ders kitaplarında, master veya doktora çalışmalarında yayınlanmış veya başka bir yarışmada ödül almış çalışmalar kabul edilmeyecektir. Bu nedenle adaylar, eserlerinin başka meslek örgütleri tarafından ödüllendirilmemiş olduğunu da başvuru yazılarında belirtmelidirler. Aksi takdirde, başka meslek örgütleri veya diğer kuruluşlar tarafından ödüllendirilmiş olması halinde yerel gazetecilik ödülünün geri alınması hakkı saklıdır. Sahibi vefat etmiş çalışmalar aday gösterilemez. Başvuru süresince aday gösterilen çalışma sahibi vefat eder ve çalışması ödül kazanırsa, ödül vefat eden kişinin yasal vârislerine verilir. Çalışmaların 01.01.2009-31.12.2009 tarihleri arasında yayınlanmış olması gereklidir. Çalışmalar, çalışma sahibinin nüfus cüzdanı örneği ve kısa bir özgeçmişi ile birlikte, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (Yerel Gazetecilik Ödülü - 2009) Türkocağı Cad. No: 1, 34440 Cağaloğlu, İstanbul adresine 31.01.2010 tarihine kadar biri asıl 10 nüsha halinde taahhütlü olarak ulaştırılmalı veya elden teslim edilmelidir. Gönderilen çalışmalar geri verilmez. İstenen belge veya bilgiler eksik olduğu takdirde katılımcı katılmamış sayılır. Çalışması ödüle değer bulunan gazetecilere üç dalda da 1.000'er TL ödenecek.
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...