***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

2 Eylül 2009 Çarşamba

EdirnedeSu kesintisine neden olan arıza giderildi




Edirne Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmaları ile son buldu.
Kent merkezinde yaşanan su kesintisine neden olan Geçkinli Köyü civarında barajlardan kente su aktaran beton borularda meydana gelen patlamaların onarıldığı belirtildi. Açıklamada, “30 Ağustos 2009 Pazar günü sabah 07.30 da Edirne içme suyu ihtiyacının büyük bir bölümünü sağlayan Süloğlu Barajı-Edirne İçme Suyu Arıtma tesisleri arasındaki 800 mm lik AÇB içme suyu isale hattında patlak meydana gelmiştir. İsale hattı vanası saat 08.45’te kapatılmış ve bu esnada belediyemizce anons yapılarak şehrimizin büyük bir kısmına yaklaşık 48 saat süre ile su verilemeyeceği bildirilmiştir.
Belediyemiz Su Kanalizasyon Müdürlüğü çalışanlarından oluşan ekipler arızanın meydana geldiği Demirhanlı Köyü yakınlarına giderek kazı çalışmalarına başlamış, bir diğer ekipte çelik boruda kaynak işlemini yapmıştır. Ekipler bu iki arızayı onarırken 36 km’lik isale hattı üzerindeki tahliye vanaları açılarak hattın daha çabuk boşalması sağlanmıştır. Kazı çalışmalarına hemen başlanmış olup arızanın bir önce giderilmesi için çalışmalara gece de ara verilmeyerek devam edilmiş, 31Ağustos 2009 Pazartesi günü saat 10.00 sıralarında isale hattındaki patlak giderilerek Süloğlu Barajından isale hattına su verilmeye başlanmıştır. Bu esnada hattın üzerindeki vantuzlardan hattın havası alınmış ve İçme Suyu Arıtma Tesislerine içme suyu yaklaşık olarak 6 saat sonra dökmeye başlamış ve şehir merkezine arıtma tesislerinden saat 16.00 da su verilmeye başlanmıştır. Yaklaşık olarak şehir merkezine 3 saat süre ile su verildikten sonra saat 19.00 da isale hattının geçtiği Habiller Köyü yakınlarında yeni bir patlak meydana gelmiş olup, kazı çalışmalarına hemen başlanılmış, bu arıza da 01.09.2009 Salı günü saat 15:30’da giderilerek isale hattı onarılmıştır. Bundan sonra tekniğine uygun şekilde hatlar doldurularak şehre en kısa zamanda su sağlanmıştır.”

AYÇİÇEĞİ TARLASI KANA BULANDI

MURATLI BALLIHOCA KÖYÜNDE MUHTAR VE AZASI POMPALI TÜFEKLE ÖLDÜRÜLDÜ
Ayçiçeklerini Tarladan alan C .G Pompalı Tüfekle Dehşet Saçtı
TEKİRDAĞ'ın Muratlı İlçesi'nde 16 yaşındaki C.G., ayçiçek tarlasından hırsızlık yaparken kendisini uyaran Ballı Hoca Köyü Muhtarı 48 yaşındaki Kadir Akkavak ile azası Şerafettin Meriç'i pompalı tüfekle öldürdü.
Olay, önceki gün saat 14.30 sıralarında Muratlı İlçesi Ballı Hoca Köyü yakınlarında meydana geldi. Köydeki tarlalarından 2 kişinin ayçiçeklerin başlarını keserek çaldığını öğrenen köy muhtarı Kadir Akkavak, aza Şerafettin Meriç'i de yanına alarak tarlalara gitti. Hırsızlık yapanların 59 YL 045 plakalı otomobil ile kaçtığını gören Muhtar Akkavak, 59 KA 535 plakalı otomobil ile yanındaki azası ile birlikte zanlıların peşine düştü. Köy girişinde hırsızların önünü kesen muhtar zanlılarından babası 45 yaşındaki Cavit G. ve oğlu 16 yaşındaki C.G. ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine oğlu C.G. araçtan çıkartığı pompalı tüfek ile muhtar ve azasına birer el ateş etti. Daha sonra baba - oğul kaçtı. Ancak içinde bulundukları 59 YL 045 plakalı kamyonetle Tekirdağ- Muratlı yolu Müsellim Köyü Mevkii'nde gözaltına alındı. Muhtar Kadir Akkavak, göğsüne isabet eden kurşun nedeniyle olay yerinde, aza Şeraffetin Meriç hastaneye kaldırılırken ambulansta öldü. Olaydan sonra Tekirdağ Jandarma Alay Komutanlığı kriminal ekipleri ile Muratlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde incelemelerde bulundu.Muratlı Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Muhtar Meriç ve Akkavak ve aza Meriç'in cesetleri Cumhuriyet savcısının incelemesi ardından İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.Jandarmadaki ifadesinde suçu kabul eden C.G., “Muhtar ve aza babama küfür etti. Bizi dövmek istediler. Ben de babamı ve kendimi korumak için korkutmak amaçlı ateş ettim. Pişmanım” dediği bildirildi.Adliye’ye sevk edilen C.G tutuklanarak cezaevine gönderildi.
KAYNAK:ÇORLU DEVRİM GAZETESİ

24 Saat Zehir Soluyoruz


Ergene’nin kolu olan Çerkezköy deresi Sanayi Atıklarını ZEHİR saçarak Çorlu’ya geliyor. Bu dere aynı zamanda ERGENE nehrinin en büyük kolu oluyor.
Çerkezköy’deki sanayi kuruluşlarıda atıklarının büyük bölümünü bu dereye boşaltıyor.
Kızılpınar -Veliköy-Velimeşe-Yulaflı güzergahını takip ederek, Çorlu’ya gelen
zehirli sular köpürerek 24 saat akıyor.
İsimlerini saydığımız belde ve köylerde oturanlar yaz-kış derenin kokusundan şiddetle rahatsız olduklarını dile getiriyor
Konuya Tekirdağ il Çevre Müdürlüğü’nün gerekli duyarlılığı göstermesi beklenirken, Tekirdağ ilinin seçilmiş milletvekillerinin konuya ciddi çözümler bulması da kamuoyunca isteniyor.
HABER VE FOTO:Erdal ÖZCAN

ÇorluYeni Sanayi Sitesi 2. etap alt yapı çalışmaları başladı


Tekirdağ iline bağlı Çorlu Yeni Sanayi Sitesinde 2. etap alt yapı çalışmaları başlayarak hızla devam ediyor. Kooperatif Başkanı Zeki Dobrucalı, “2. etap inşaatlarımızın alt yapı çalışmaları için kolları sıvadık” dedi.
Yeni Sanayi Sitesi 2. etap alt yapı çalışmalarını yerinde denetleyen Kooperatif Başkanı Zeki Dobrucalı, çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Dobrucalı, “2009 yılında yaptığımız genel kurulda ortaklarımıza neler yapacağımız ı anlatarak onay almıştık. Bu onay ile 2009 yılı faaliyet programı kapsamında yer alan 2. etap inşaatların en önemli sorunu olan yaklaşık 6 km’ lik alt yapı için kolları sıvadık.
Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan Çorlu Belediyesi olarak alt yapı çalışmalarına katkıda bulunduğu için teşekkür ediyorum. Çorlu Belediyesi alt yapı çalışmalarına 1 Kato ve kamyon ile katkılarını sundu” dedi.
Alt yapı çalışmalarında temiz su ve pis su tesisatlarının arazi üzerinde ki uygulamasına, hazırlattığımız projeler doğrultusunda 2 hafta önce başladıklarını belirten Dobrucalı, “Çalışmalarda kullanılacak temiz su ve pis su borularının seçimini özenle yaptık.
Teknolojik olarak gelinen en üst seviyede imal edilmiş, (SN8 korige) cinsi pis su borularının ve (PE100) cinsi temiz su borularının tamamı satın alınarak, inşaat alanımızda stoklanmıştır.
Halen tüm hızıyla devam eden çalışmalarımız yıl-
sonunda tamamlanmasını hedeflemekteyiz.
Ayrıca genel kurulumuza sunduğumuz ve onay aldığımız diğer projelerimizle ilgili çalışmalarımızda devam etmekte” diye konuştu.

HABER VE FOTO: Samet AKSOY

TREDAŞTAN ELEKTİRİK KESİNTİSİ UYARISI

Bakım onarım çalışması nedeniyle;
03.09.2009 Perşembe günü 02:00 – 07:00 saatlerinde 5 (beş) saat süre ile Malkara merkez ile Kadıköy grb, yağsan grb, Keşan grb’na bağlı köyler (Malkara merkez, Kozyörük Kasabası, Gönence Köyü, İshakça Köyü, İbrice Köyü, Batkın Köyü, Kiremitlik Köyü, Sarnıç Köyü, Hasköy, Güneşli Köyü, Teke Köy, Bağpınar Köyü, Doğanköy, Kültürlü Köyü, Hemit Köyü, Demircili Köyü, Yılanlı Köyü, Pirinççeşme Köyü, Şahinköyü, Doluköy, Mestanlar Köyü, Sarıyer Köyü, Karacagür Köyü, Tatarçiftliği, Yörücek Köyü, Kadıköy, Izgar Köyü, Haliçköy, Sarıpolat Köyü, Danişment Köyü, Yaylagöne Köyü, Yayla Köy, Hasköy, Ahmetpaşa Köyü, Allışık Köyü, Teteköy, Yenidibek Köyü, Deveci Köy, Gösüzköy, Karacahalil Köyü, Elmalı Köyü, Çavuşköy, Albamakina, Maybi, Birlik Yem, Birlik Süt Birliği, Bölge Trafik, Askeri Lojmanlar, Askeriye Mayınlık, Askeri Su Deposu, Tavuk Çiftliği, Yağlı Tohumlar Depo, Altay Gıda, Kadıköy İçme Suları, Okan Petrol, Mavi Petrol, Pullukçu Kömür Ocağı, Yıldızlar Madencilik, Haliç Askeriye, Haliç Un Fabrikası, Haliç Askeriye Su Deposu, Yaylagöne Askeriye, Yaylıgöne Kömür Ocağı, Latif Karzan, Şahin (Erdemler) Petrol, Betonsa, Belediye İçme Suları, Batkın İçme Suları, Pullukçu Madencilik, Beşerler Yağ Fabrikası, Yelten Un Fabrikası, Yay Petrol, Ahmetpaşa İçme Suları, Ahmetpaşa İçme Suları 2, Birköm Madencilik, Suha Kızılay Mat., Elif Madencilik, Belediye İçme Suları 2, TMO, Belediye İçme Suları 3, Çakıl Ocağı, Sürücü Kursu, Çiftlik, Halil Demir, Kömürocağı, Baytim Madencilik, Uysal Madencilik, Doluköy Turkcell, Ser Madencilik, Grup Madencilik, Derya Madencilik, Kanos Madencilik, Zeki Alemdar, Bate Madencilik, Musa Kiremitçi elektrik kesintisinden etkilenecektir.

GÜRSOYLAR KOLEJİ ÇOCUK ŞENLİKLERİDEVAM EDİYOR


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Özel Gürsoylar Koleji sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hazırladığı Çocuk Şenliği etkinliklerine devam ediyor.
Gerçekleştirdiği projelerde, çocukları sosyal bireyler olarak yetiştirmek adına, onlara kültürel, sportif ve sanatsal aktiviteleri sevdirmeyi, grup içinde kendilerini ifade edebilmelerine olanak sağlamayı, kendilerini tanımalarına yardımcı olmayı ve okul öncesi eğitime destek vermeyi amaçlayan kurum, etkinliklerine devam ediyor.
29 Ağustos 2009 Cumartesi günü yapılan ve yoğun bir katılım ile gerçekleşen etkinliklerin ikincisi Çorlu SEMİLYON KONAKLARI’nda gerçekleştirilecek. 3 Eylül 2009 Perşembe günü saat 16.00 – 19.30 arası gerçekleştirilecek etkinlikte, çocuklar müziğin ritmiyle coşarken, katılacakları yarışmalarda eğlenecekler; Kariyer Merkezinde kendilerini tanımaya ve geleceklerine yön vermeleri açısından yeni açılımlar yakalamaya çalışırken, kum boyama ve yüz boyama stantlarında renklerin dünyasıyla buluşacaklar. Hazırlanan etkinliklerin üçüncü durağı ise 5 Eylül 2009 Cumartesi günü Emlak Konutları 2. Kısım Basketbol Sahası alanı olacak. Burada gerçekleştirilecek etkinlikte, diğer çalışmaların yanı sıra Street Ball Turnuvası yapılacak. Cumartesi günü 14.00 – 18.00 saatleri arasında yapılacak üçüncü şenlikte, üç kişiden oluşacak her öğrenci grubu, etkinlik alanındaki yarışma kayıt masasına kayıt yaptırmaları halinde Street Ball Turnuvasına katılabilecekler.
Katılımın yoğun, eğlencenin doyumsuz olacağı Özel Gürsoylar Koleji Çocuk Şenliği Etkinliklerinde çocuklar eğlenmeye ve öğrenmeye devam edecekler.
Özel Gürsoylar Koleji
Kurumsal İletişim Birimi

**ONGUN, “AMACIMIZ TÜRK TARIMININ İLERLEMESİ”


Özel Haber: Metin KARAKUŞ
Ongunoğlu Tarım ve Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Ongun, Türkiye ekonomisinin tarıma dayalı olduğunu ve tarımın da ülke kalkınmasında ki katkısının tartışılmaz bir gerçek olduğunu belirtti.
Yönetim Kurulu Başkanı Ongunoğlu, makamında yaptığı açıklamada, Dünya’da işlenebilir toplam tarım arazisinin 3200 milyon hektar olduğunu belirterek, şunları kaydetti;
“Bu miktarın 1475 milyon hektarında işlemeli tarım yapılmaktadır. Son yıllarda kişi başına tarım arazisi gelişmiş ülkelerde % 14,3, gelişmekte olan ülkelerde ise % 40 azalmıştır. Türkiye ekonomisinin tarıma dayalı olduğu ve tarımın da ülke kalkınmasında ki katkısı tartışılmaz bir gerçektir. Toprak bozulmasının etkileri ulusal boyuttan çıkmış, tüm insanlığın sorunu haline gelmiştir. 1972’ de yayınlanan Avrupa Toprak Şartı ve 1996’ da yürürlüğe giren Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi bu sorunun uluslararası boyutunu vurgulayan örneklerdir. Günümüzde toprak bozulması dünyanın her yerinde ciddi bir sorun olmaya devam etmektedir. Su ve rüzgâr erozyonu yanında kirlenme, toprak sıkışması ve amaç dışı kullanımlar gibi geri dönüşü olmayan kayıplar sürüp gitmektedir. Bütün bu kayıplar olurken dünyada toprak koruma ile ilgili standartlar, koruma kriterleri ve teknoloji kullanımında birlikteliğin sağlandığı söylenemez. Onun için biz şirket olarak tarım danışmanı arkadaşlarımızın sizlerin ihtiyaçları doğrultusunda çıkarttıkları projeler ile sizlere sunularak sizlere en uygun çözümler ve uygulamalar üretmekteyiz. Firmamız; ayrıca organik gübre, kompoze gübre, ilaç, yem, tohum, bitki besin elementleri ve sanayi ürünlerinin Trakya Bölgesi satış ve pazarlamasını yapmaktadır. Bölgemizde ve Türkiye’de tarım potansiyelini gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarak, çiftçilerimizin bol verim alması için çalışmaktadır. Firmamız, Kurumsallaşmış bir şirkettir, amacımız; Türk tarımının ilerlemesi ve çiftçilerimizin ürünlerimiz sayesinde daha kazanç elde etmeleri için, sürekli teknolojiyi takip edip, bütün yenilik ve gelişmelere ayak uydurarak payına düşen katkıyı sağlamaya çalışmaktadır. Bu uğraşımızda bizlere destek olan ve yakın ilgisini esirgemeyen tüm müşterilerimize, çiftçilerimize ve dostlarımıza “Ongunoğlu Tarım ve Sanayi Ürünleri” ailesi olarak teşekkür eder, bol ve bereketli kazançlar dileğiyle, şükranlarımı sunuyorum.”

BELEDİYE BAŞKANI HASAN İRTEM ;” FESTİVAL BÜTÇESİ 130.534 TL OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ, SON YILLARIN EN DÜŞÜK MALİYETLİ BAŞARILI BİR FESTİVAL YAPTIK













Tekirdağ iline bağlı Hayrabolu ilçe Belediye Başkanı Hasan İrtem, son yılların en ekonomik festivalini yaptıklarını ve başarılı bir festival gerçekleştirdiklerini belirtti.
Belediye Başkanı Hasan İrtem yaptığı yazılı açıklamada, göreve kısa bir süre önce gelmelerine rağmen, 14–15–16 Ağustos tarihlerinde başarılı bir festival programı yaptıklarını belirterek;” Festival komitemizin iki ay içerisinde yapmış olduğu çalışma ile hazırlanan 19. Ayçiçeği Festivalimizi planladığımız şekilde gerçekleştirdik. Belediye olarak sosyal belediyecilik sorumluluklarımız içerisinde 13 çiftimize resmi nikâh, 68 çocuğumuzu da sünnet ettirerek mevlit okuttuk. Aynı gün görkemli ve geniş katılımlı bir açılış gerçekleştirdik. Festival nedeniyle ilçemiz Gazi İlköğretim okulundaki öğrencilerden oluşan “ Ritim Kids Grubu” nu, Hayrabolu Belediyesi Halk oyunları ekibini kurarak, kendi çocuklarımızdan oluşan bu gruplarımız festivalimize renk kattılar. Ayrıca festivalimize konuk olan Pınarhisar, Keşan Lalacık halk oyunları ve Lüleburgaz Dans Ekibi açılışımıza katılarak bizlere gösteriler sundular. Bu arada festivalimizin açılışına katılan İnegöl Tarihi Mehteran Takımı, halka açık ücretsiz olarak şehir stadında yaptığımız konserlerde Türkiye’nin tanınmış ses sanatçıları Popstar Birol, Murat Balkan ve Ziynet Sali, Ayşe Engin Aslanca, Eylem Naz ve İsmail YK birbirinden güzel konserler verirken yaklaşık konserlerimizi 20 bin vatandaşımız ve misafirlerimiz izledi. Bu festivalimizde ilçemizin her geçen gün yükselen değeri olan arıcılık konusunda Tekirdağ Arıcılar Birliği ile ortaklaşa düzenlediğimiz, Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu tarafından verilen “ Trakya Arıcılığı” konulu panelle, arıcılarımızın bilinçli olarak arıcılık yapmasını sağlayacak teknikler konusunda bilgi verdi. Sportif faaliyetlerden Voleybol turnuvası, Hayrabolu Göleti Belediye Motokros Parkurunda Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından resmi olarak düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası, Türk ve Bulgar motokrosçuların çekişmeli yarışmalarına sahne oldu. Bulgaristan’dan 15 sporcunun katıldığı yarışmalarda 60’a yakın motokrosçu sınıflarında derecelere girmek için yarıştılar. Yine aynı şekilde Hayrabolu Göleti Belediye Trap sahasında Avcılar ve Atıcılık Derneği tarafından düzenlenen Trap yarışmaları da çok zevkli geçti.” Dedi.
Belediye Başkanı İrtem, 19. Ayçiçeği Festivalinin gelecekte de daha coşkulu kutlanmasından kimsenin şüphesi olmaması gerektiğini ifade ederek;” Festivalimiz içerisinde oluşturulan sanayi fuarında hem tarım alet ve üretimlerinde hem de otomotiv sektöründe en teknolojik alet ve araçlar sergilenerek çiftçilerimize, otomotiv severlere bu anlamda katkı yaptığımız için mutluyuz. Gelecek yıllarda festivalimizin sanayi yönü daha ağır basacak, geniş katılımlı tarım ve otomotiv, traktör fuarı şeklinde etkinlik düzenlemeyi hedefliyoruz. . Bu yılki Festival bütçemiz 130.534 TL olarak gerçekleşti, bu son yılların en düşük maliyetli festival programı oldu. Festival maliyetinin tamamını finansör firmalardan alınan destekler ile karşıladık.” Dedi
HABER VE FOTO:ŞENOL ERDEN .

Çorlu Belediyesi Eylül Ayı Meclis Toplantısı Yapıldı




Çorlu Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi. Çorlu Belediyesi Meclis Toplantı salonunda yapılan Eylül ayı meclis toplantısı aşağıdaki gündem maddeleri ile toplandı.
Açılış ve saygı duruşu
Bütçe kalemi açılması konusunun görüşülmesi
İmar Komisyon Raporunun görüşülmesi
İhtisas Komisyon Raporunun görüşülmesi
Plan değişikliklerinin görüşülmesi
Alınan Kararlar
Gündem maddeleri Belediye Başkanı Ünal Baysan tarafından okunarak meclis üyelerinin onayına sunuldu. Bütün maddeler oy birliği ile kabul edildi.
İhtisas Komisyon Üyeleri; Tuncay Yavuz, Yaşar İlgün ve Cevad Sevim, toplu taşıma hizmetleriyle ilgili raporunu meclis üyelerinin onayına sundu. Toplu Taşıma Hizmetleri Raporu doğrultusunda, yargıya taşınan konularla ilgili olarak temyiz sürecinin tamamlanmasına kadar sürecek geçiş sürecinde yapılabilecek çalışmalar hakkında İçişleri Bakanlığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden görüş alınmasına karar verildi.
İmar Komisyon Başkanı Nazmi Aydoğmuş, imar konuları ve komisyon kararlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. İmar Komisyonunun aldığı kararlar oy birliği ile kabul edildi. Plan değişikliğiyle ilgili beş madde evraklarının eksik olması nedeniyle Ekim ayı Meclis Toplantısına ertelendi.


HABER VE FOTO:FATMA MİRAY KARAGÖZ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...