***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

4 Aralık 2009 Cuma

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali GÜRBÜZ,En Fazla Deri Toplayan Muhtarları Ödüllendirdi

Türk Hava Kurumu, kurban bayramında en çok deri toplanmasını sağlayan muhtarları plaketle ödüllendirdi.Edirne iline bağlı İpsala ilçesinde Kaymakam Mehmet Ali GÜRBÜZ’ü, makamında ziyaret eden Türk Hava Kurumu İpsala şubesi başkanı Süleyman KAYAALPLİ, bu yıl kurban bayramında 1680 adet koyun,110 adet keçi ve 64 adet sığır derisinin toplandığını belirterek ”bu yıl Kurban dersi toplamada düşüş yaşandı. Bu durum sadece İpsala ile sınırlı değil. Türkiye genelinde aynı durum söz konusudur. Deri satışından toplam 2.046.00 TL, gelir elde edilmiştir” dedi.Kaymakam Mehmet Ali GÜRBÜZ ise bu dönem Türkiye’den Balkan ülkelerine de Kurban gönderildiğini, bu nedenle kesim sayısında düşüş olabileceğini ifade etti. GÜRBÜZ, Türk Hava Kurumu tarafından toplanan deri satışından elde edilen gelirlerin birçok yere aktarıldığını kaydederek ”Kaymakamlıklara bağlı olarak çalışan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları da bu gelirden pay almaktadır. Halktan toplanan derilerle elde edilen gelirler yine halkımızın hizmetine sunulmaktadır” şeklinde konuştu.Kaymakam Mehmet Ali GÜRBÜZ, Türk Hava Kurumu’na Kurban bayramında en fazla deri toplayan Sultan Beldesi Atatürk Mahallesi Muhtarı Ahmet KILIÇ’a, Hacı Beldesi Selanik Mahallesi Muhtarı Sedat ARDA ile Kumdere köyü Muhtarı Mümin KAHYA’ya plaket verdi.Türk Hava Kurumu’na maddi ve manevi destek sağlayan Karasaz Sulama Kooperatifi Başkanı Mustafa ÇETİNKAYA’ya da plaket veren Kaymakam Mehmet Ali GÜRBÜZ, Türk Hava Kurumu İpsala Şubesi Başkanı Süleyman KAYAALPLİ ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.
KAYNAK:İPSALA KAYMAKAMLIK SİTESİ

İpsalailçesinde Sanayi Sitesi İle İlgili Toplantı Düzenlendi

Edirne iline bağlı İpsala ilçesinde gerçekleştirilmesi planlanan Küçük Sanayi sitesi için düzenlenen toplantı bugün Kaymakamlık makamında saat 10.00’da yapıldı.Kaymakam Mehmet Ali GÜRBÜZ’ün başkanlık ettiği toplantıda;bugüne kadar yürütülen çalışmalar ele alındı ve yapılması gereken çalışmalar üzerinde duruldu.Belediye Başkanı Mehmet KARAGÖZ, S.S Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Ahmet BAYRAKTAR, Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin HASAN, Belediye Meclisi Üyesi Salih UYANIK, Özel İdare Müdürü Kader YALNIZ ile Belediye Fen İşleri Memuru Tansu KULA’nın hazır bulunduğu toplantıda takip edilmesi gereken prosedürler görüşüldü.Kaymakam Mehmet Ali GÜRBÜZ, toplantının verimli geçtiğini, yapılması gereken çalışmaların ivedilikle tamamlanacağını ve önümüzdeki günlerde daha geniş kapsamlı bir toplantının yapılabileceğini söyledi.
KAYNAK:İPSALA KAYMAKAMLIK SİTESİ

Edirne-Dunaujvaroş” konulu fotoğraf sergisi açıldı




Edirne Belediyesi ile kardeş şehri Macaristan'ın Dunaujvaros Belediyesinin katkılarıyla Türk ve Macar fotoğraf sanatçılarının hazırladığı “Edirne-Dunaujvaros” fotoğraf sergisi Edirne Ticaret ve Sanayi Odası salonunda açıldı. Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Döleneken sergi açılışında yaptığı konuşmada Edirne Belediyesinin iki kent arasındaki ilişkileri sadece kağıt üzerinde kuru bir protokol olarak görmediğini ifade ederek, “Fotoğraf sergisiyle çakılan bu dostluk kıvılcımı Dunaujvaros ve Edirne'ye yansıyacak. Bir süre sonra Edirneli biri Dunaujvaros'da bir arkadaş edinecek. Aynı şekilde oradakiler için de bunun Edirne'de bir karşılığı olur” dedi. Dunaujvaros Belediye Başkanı Andras Kalman ise “Osmanlı döneminde burada bir kale vardı. Bu kalenin varlığını Evliya Çelebi'den öğreniyoruz. Dunaujvaros'u fotoğraf sanatçımız bize başka bir gözle gösteriyor. Edirne de Dunaujvaros gibi Roma döneminde kurulmuş bir kent. Bu çalışmanın sonucunda iki kentin birçok alanda çalışacağına inanıyoruz” diye konuştu. Serginin açılışında konuşan Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Maria Szekely, Dunaujvaros kentinden bir heyeti Edirne’de görmekten mutlu olduğunu söyledi. Edirne ile Dunaujvaros arasında başlayan bu kültürel ilişkinin devam etmesinden ayrı bir mutluluk duyduğunu ifade eden Szekely, Türk fotoğraf sanatçısı Behiç Günalan'ın Dunaujvaros'da fotoğrafını çektiği köprünün iki ülke arasındaki bağları kuran önemli bir köprü olduğunu belirtti. Tarihçi olduğunu anımsatan Szekely, Macar ile Türk tarihleri arasında çok büyük benzerlikler olduğunu ifade etti. Macar Kralı II. Ferenc Rakoczi’nin yaşamının sonuna kadar Tekirdağ'da, Macar Kralı Tökeli İmre’nin de Kocaeli’nde yaşadığını belirten Szekely, şöyle konuştu: “Türk halkı onları kabul etti. Bu küçük tarih bilgileri ne kadar önemli bir halk olduğunuzu anlatıyor. Bugünkü ilişkilerimiz herhangi bir sorun olmadan devam ediyor. Macaristan, Türkiye'nin AB’ye girmesini destekleyen ülkelerin başında geliyor. İki ülke arasında önemli ekonomik ticaret anlaşmaları var. Bu ilişkilerin dışında iki ülke arasında kültürel anlamda çok güzel gelişmeler olabilir. Başkonsolosluk olarak bu konuda her türlü desteği vereceğiz” dedi. Fotoğraf sanatçısı Behiç Günalan da iki kent arasında dostluk ilişkisi bulunduğunu, bunun geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından, 40 fotoğrafın yer aldığı, bir hafta açık kalacak serginin açılışı yapıldı.
KAYNAK:EDİRNE BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİ

EDİRNE YENİ ADLİYE SARAYI TEMEL ATMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ





Edirne Yeni Adliye Sarayı Temel Atma Törenine Edirne Valisi Mustafa BÜYÜK, Cumhuriyet Başsavcısı Selami HATİPOĞLU, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet GÖKPINAR, Baro Başkanı Faruk SEZER, İl Emniyet Müdürü Mehmet YAZICI ile çok sayıda davetlinin katılımıyla yapıldı.Vali BÜYÜK temel atma töreninde;yeni adliye sarayının bu seviyeye gelmesinde bütün emeği geçenlere teşekkür etti ve en kısa zamanda tamamlanıp hep birlikte açılışının yapılması temennisinde bulundu.
KAYNAK:EDİRNE VALİLİK SİTESİ

TEKİRDAĞ BELEDİYESİNDEN 15 AKÜLÜ ARAÇ


Tekirdağ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Dünya engelliler gününde 15 Akülü aracı ihtiyaç sahiplerine dağıttı. Çınarlı mahallesinde oturan Halim Karabaş ile Kader Çetin’e sandalyelerini bizzat evine giden Tekirdağ Belediye başkanı Op.Dr Adem Dalgıç ile Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu Belediye başkan yardımcısı Haldun Güler verdi. Akülü araçlarını almaktan dolayı sevinç ve mutlulukları gözlerinden okunan engelli vatandaşlarımız ve aileleri Tekirdağ Belediyesine teşekkürlerini bildirdiler. Akülü araçlarını 2. etap ta da 15 adet dağıtılacağını belirten Tekirdağ Belediye Başkanı Op.Dr.Adem Dalgıç ‘Bundan sonra da ihtiyaçları değerlendirerek engelli vatandaşlarımıza akülü araç vermeye devam edeceğiz’ dedi.
KAYNAK:TEKİRDAĞ BELEDİYESİ İNTERNET SİTESİ

(ZİÇEV) öğrencileri tarafından hazırlanan Jel-Mumu çalışmaları TEKİRA AVM de sergilendi.



Tekirdağ il merkezinde faaliyet gösteren ZİÇEV bünyesinde eğitim alan zihinsel engelli öğrenciler tarafından hazırlanan Jel-Mumu ürünlerden oluşan serginin açılışı Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK ve Hanımefendi Zehra KEMELEK in katılımıyla gerçekleştirildi. Öğrencileri ortaya çıkarttıkları ürünlerden dolayı tebrik eden Tekirdağ Valisi ve eşi yapılan Jel-Mumlardan da satın aldı.
KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ

Velimeşede asker uğurlama töreni


Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinin Velimeşe’beldesinde askere gidecek olan gençlere belediye önünde kurban kesilerek dualarla asker uğurlama töreni yapıldı. Tören öncesi Velimeşe Belediye Başkanı Rasim Yüksel konuşma yaptı. Konusmasında: “Bu bir nöbettir. Sizin büyükleriniz bu görevi yerine getirdi. Şimdi sıra sizde. Mehmetçik bir fidandır, onu dikmek korumak gerekir. İşte bu duygu ve düşüncelerle, bugün askere uğurladığımız delikanlıları, annelerini, babalarını, emeği geçenleri tebrik ediyorum” dedi. Daha sonra “Ulu Önder Atatürk’ün çok iyi bir askeri dehaya sahip olduğunu söyleyerek ”bugün üzerinde yaşadığımız toprakları ona borçlu olduğumuzu dile getirdi. Yüce Önderimizinde şanlı Türk ordusunda yetiştiğinin altını çizerek konuşmasını tamamladı. Konuşmanın ardından Belediye Başkanı Rasim Yüksel ile birlikte askerler şehit ailelerini ziyaret etti, şehit annelerinin elleri öpülerek helallik alındı. Kasabada bulunan şehit mezarlığına gidildi, dualar okundu. Daha sonra başkan Rasim Yüksel asker adaylarını jandarma karakoluna götürdü. Karakolda ast üst konularında bilgiler verildi. Jandarma Karakol Komutanı Abdullah Selçuk Sümbül’de asker adaylarına her zaman üstlerine karşı saygılı olmalarını öğütledi.
Hayırlısı ile gitmelerinigelmelerini, ailelerine kavuşmalarını temenni ettikten sonra Başkan Yüksel askere gidecek delikanlıları belediyedeki makamına davet etti. Başkan Yüksel askerlere makamında çay ve kuru pasta ikram etti. Asker adaylarının her zaman yanlarında olduğunu her konuda kendisini arayabileceklerini belirtti. Daha sonra asker adayları tek tek askerlik görevini yerine getirecekleri birliklere uğurlandı.
KAYNAK:DEVRİM GAZETESİ

KIRKLARELİNDE KALDIRIMLAR DOLU YAYALAR GEÇEMİYOR

Kırklareli merkez ilçenin en işlek caddeleri üzerinde bulunan işyerleri tarafından kaldırımlara eşyaların çıkartılarak işgal edilmesine vatandaşlardan büyük tepkiler geliyor.Kırklareli merkez ilçedeki en işlek caddeleri tam anlamı ile cadde üzerinde bulunan işyeri sahipleri tarafından işgal altına alınmış durumda bulunduğunu belirten vatandaşlar, yıllardan beridir yaşanan bu işgali Belediye Başkanı Cavit Çağlayanın görmediğinden yakınarak, Belediye Meclis Üyelerini uykularından uyanmaya davet ederek şunları kaydediyorlar:Özellikle Fevzi Çakmak Bulvarı, Cumhuriyet Caddesi, Karaumur Caddesi, Hastane Caddesi ve 100. Yıl Caddesi üzeri tam anlamı ile esnafın işgali altına girmiş bulunuyor. Buralarda işyeri sahibi olanlar, sattıkları malları caddelerin ortasına kadar kurdukları tezgâhlarda, stantlarda sergiliyorlar. En büyük işgali ise Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan esnaflardan bazıları gerçekleştiriyor. Burada işyeri bulunanlar sattıkları koca koca eşyaları neredeyse yolun ortasına kadar gelecek şekilde dükkanlarının önünde sergiliyorlar. Vatandaş olarak biz bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Zaten belirttiğimiz caddeler üzerinde bulunan kaldırımların dar olması sebebi ile yürürken sıkıntı yaşıyoruz, bir de buralara eşyalar çıkartılınca mecburen yola inmek zorunda kalıyoruz. Böyle olunca da her an bir aracın altında kalma ile karşı karşıya kalıyoruz. Hele bir de bu kaldırımlardan çocuk arabası ve tekerlekli sandalye ile gitmek zorunda kalırsanız ise sıkıntı ikiye katlanıyor. Bu sorun yıllardan beridir yaşanıyor. Ancak her nedense Kırklareli Belediye Başkanı bu duruma duyarsız kalmakta ısrar ediyor. Ya bu durumu görmüyor ya da görmek istemiyor. Belediye Başkanı bu durumu görmüyor ya da görmek istemiyoru bir kenara bıraktık, her gün onlarca defa buralardan geçen Kırklareli Belediyesinin Meclis Üyeleri de mi bunları görmüyor. Gözleri kapalı, uyur bir vaziyette mi buralardan geçiyorlar. Hiç mi buralardan yürüyerek gitmiyorlar. Bir an evvel yetkililerden bu konuda kesin ve kalıcı çözüm almalarını bekliyoruz. Kaldırımların işgali sonucunda yaşanabilecek olan herhangi bir olumsuzluğun hesabının verilmesi daha sonra zor olur. Bunlar hem de görüntü kirliliği oluşturuyor. Bu konu ile ilgili şikayetlerimizi bundan sonra Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne mi yapmamız gerekiyor
KAYNAK:YEŞİLYURT GAZETESİ

AKTİF ÇALIŞAN KİŞİ SAYISINDA TEKİRDAĞ 4. OLDU

Aktif çalışan kişilerin nufusa oranına göre Tekirdağ Türkiye genelinde 4 sırada yer aldı. SGK’nın elindeki bilgiler ışığında ortaya çıkan verilere göre, aktif çalışanların il nüfusuna oranının en fazla olduğu iller arasında sanayinin gelişmiş olduğu illerin fazlalığı dikkati çekiyor. Çalışan oranının en fazla olduğu iller de birinci sırayı turizm cenneti Muğla alırken. Muğla da aktif çalışanların sayısı 242 bin 983’ü buluyor. Muğla’yı Antalya, Ankara, ve Tekirdağ izliyor. Aktif çalışan oranının en az olduğu iller, yine Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yoğunlaşıyor. Veriler ışığında aktif çalışanların nüfusa oranının en az olduğu il Ağrı oldu.
KAYNAK.KANAL 59

SOYLU FM’DEN, BELEDİYE BAŞKANI ABANOZ’A ZİYARET…

Haber: Metin KARAKUŞ
Babaeski İlçesi’nde, yerel yayın yapan Soylu FM Radyosu sahibi Kadir Tolga Soylu, Yerel Seçimlerde Evrensekiz Beldesi’nde, Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Belediye Başkanı seçilen Halil Abanoz’u makamında ziyaret ederek, tebrik etti.
Soylu FM Radyosu sahibi Kadir Tolga Soylu’yu makamında kabul eden Belediye Başkanı Halil Abanoz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Abanoz, Yerel radyoların günümüzde önemi oldukça arttığını belirterek, şunları kaydetti; ““Trakya’da tarafsız, etkili ve düzeyli yayınlarıyla gündemde olan Yerel Radyoların artık İlçeleri’nde de söz sahibi olma konumuna gelmiştir.”
Radyosunun Evrensekiz Beldesinde çok net olarak dinlendiğini ifade eden Kadir Tolga Soylu ise konuşmasında, “Bölgede yerel radyo olarak yayın yapan Soylu FM, Babaeski İlçesinde hedeflediği geniş bir dinleyici kitlesine yayılmayı başardı. Soylu FM, ayni zamanda gün içindeki yayın akışlarını zenginleştirip, geliştirmek için çeşitli Sosyal, Sportif, Magazin, Kültürel ve Sanatsal etkinliklere yer vermeye başlaması dinleyici kalitesini de artırdı.” dedi.
Babaeski İlçesi üzerinden 94.1 frekansında yayın yapan Soylu FM radyosunun ayni zamanda internet ortamında http://www.soylufm.com/.tr’ den dinlenildiği belirtildi.

ÇORLU BELEDİYE BAŞKANI ÜNAL BAYSANDAN KADIN HAKLARI KUTLAMASI

Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, 5 Aralık Kadın Hakları Günü münasebetiyle bir mesaj yayınlamıştır. Baysan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türk kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 75. yılını kutladığımız bu özel ve anlamlı günde Türk Toplumunu muasır medeniyetler seviyesine yükseltmeyi amacıyla sayısız devrime imza atan Ulu Önder Atatürk’ü şükran ve minnetle anıyoruz. 1934 yılında Dünya’da uygar olarak adlandırılan birçok ülkedeki kadınların sahip olmadığı seçme ve seçilme hakkı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Türk Kadınına verilmiştir.
Günümüzde kadınların toplum içindeki yeri, çalışma hayatındaki etkinlikleri ve siyasetteki konumları ülkeler için bir gelişmişlik göstergesi sayılmaktadır. Ülkemizdeki kadın siyasetçi sayısı istenilen oranda olmamakla beraber her geçen yıl biraz daha artmakta ve gelişmekte olan ülkeler için örnek teşkil etmektedir.
Ümit ediyorum ki önümüzdeki kadınların siyasetin yanı sıra toplumsal hayat ve iş dünyasındaki etkinlikleri artacaktır. Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkını kazandığı bu önemli ve anlamlı günde tüm kadınları kutlar, sevgilerimi ve saygılarımı sunarım.”

TTİD’den Başkan Baysan’a Ziyaret

Tekirdağ Turizm İşletmeleri Derneği’nin yönetim kurulu üyeleri, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan’ı makamında ziyaret etti.
Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek ve Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş’un destekleriyle kuruluş işlemlerini tamamlayan TTİD’nin geçici yönetim kurulu başkanlığını üstlenen Orhan Çebi, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ile yaptıkları görüşmede, amaçlarının Tekirdağ’ın tarihi kültürel ve turistik zenginliklerini meydana çıkarmak, doğayı ve tabii güzelliklerini korumak, değerlendirmek, tanıtmak, turizmi il’in en önemli sektörü haline getirmek olduğunu söyledi.
Kısaltılmış adı TTİD olan Tekirdağ Turizm İşletmeleri Derneği’nin ileriye dönük projelerini aktaran Çebi, “Turizm işletmeleri arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı sağlamak, Tekirdağ’da turizmin gelişmesine katkıda bulunmak, il’in turistik zenginliklerini değerlendirmek için kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluş ve kişilerle işbirliği yapmak, özel şahısların turizm sektörüne yatırım yapmalarını teşvik etmek, Tekirdağ’ın tarihi, kültürel ve turistik etkinliklerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak, il’de turizm türlerinin gelişmesini sağlamak, tarihi binaların korunması ve restorasyonu için proje üretmek, turizme yönelik sergiler açmak, şenlikler düzenlemek, TTİD’nin faaliyetleri arasında yer alacaktır,” diye konuştu.
Tekirdağ Turizm İşletmeleri Derneği yönetim kurulu üyelerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, turizmin şehirlerin gelişimi ve kalkınmasında önemli bir yere sahip olduklarını belirterek, Çorlu Belediyesi olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getirdi.
HABER VE FOTO.FATMA MİRAY KARAGÖZ

2 Keşanlı Kan Bağışçısına madalyaları verildi…


Kızılay Kan Merkezi İstasyonu ile Keşan Belediye Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Kan bağışı Kampanyası çerçevesinde, daha önce Kızılay’a uzun zamandan beri kan bağışında bulunan iki Keşanlı vatandaşa madalyaları Keşan Belediyesi’nde düzenlenen törenle madalyaları verildi.
Saat 14.00’te başlayan törene Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan ile Edirne Kızılay Kan merkezi İstasyonu’ndan Dr. Güler Ateş ile kan bağışçıları Nuri Yıldız ve Cemal Toker katıldılar.
Burada konuşan Dr. Güler Ateş, kan vermenin kutsal bir görev olduğunu belirterek “Kan bağışı gerçekleştirdiğimiz Edirne ilçeleri içinde en büyük desteği Keşan’da görüyoruz. Bunda da en büyük pay sahibi Keşan Belediye Başkanımız Mehmet Özcan’dır. Kendisinden ne zaman kan bağışı kampanyası konusunda destek istesek bizlere gerekli desteği sağlıyor.
Bu nedenle biz kendisine her zaman teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ayrıca Keşanlı vatandaşlarda her kampanyamıza büyük ilgi ve alaka gösteriyorlar. Son kampanyamıza katılan tüm Keşanlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bu arada Keşanlı iki hemşehrinizden Nuri Yıldız 25 kez kan bağışı kampanyasına katılarak gümüş madalya ve Cemal Toker’de 10 kez kan bağışı kampanyasına katılarak bronz madalya alma hakkı kazandılar. Bu madalyaları biz de bize her zaman büyük katkısı olan Keşan Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Özcan’ın vermesini istedik. Bu nedenle bu toplantıyı da burada gerçekleştiriyoruz” dedi.
Özcan’da, kendisinin belediye başkanı olmasının yanı sıra bir hekim olduğunu hatırlatarak “Ben bu kan bağışının önemini en iyi bilen insanlardan biriyim. Bir bakarsınız gece yarısı bir ameliyat yapıyorsunuz kana ihtiyaç var. Bakıyorum hemen sevgili vatandaşlarımız gecenin bir yarısı demenden yataklarından kalkıp ihtiyacı olan insanlara kan vermeye geliyorlar. Bu verilen kanla o insanın hayatı kurtuluyor. Ben kan bağışı kampanyasına katılan tüm duyarlı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca uzun zamandan bu yana kan vererek bir çok hayatın kurtulmasına katkıda bulunan iki hemşehrimizi de kutluyorum” dedi.
Özcan, daha sonra, Nuri Yıldız’a gümüş madalyası ile teşekkür belgesini ve Cemal Toker’e de bronz madalyası ile teşekkür belgesini takdim etti.
Yıldız ve Toker, bundan böyle de kan bağışı yapmaya devam edeceklerini belirttiler.
HABER VE FOTO.GÜLAY KARAGÖZ

7 Aralık’ta Keşan Belediyesi’nce toplantı düzenlenecek.

7 Aralık 2009 Pazartesi günü Keşan Belediyesi’nce saat 14.00’te bir toplantı düzenleneceği açıklandı.
Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Koopertifi, Esnaf Odaları, Mimarlar Odası, Mühendisler Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Makine Mühendisleri Odası, Mahalle Muhtarları, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Batı Trakya Müzisyenler Derneği,Roman Kültürünü Araştırma Kalkınma ve Dayanışma Derneği ile basının davetli olduğu toplantı, Keşan Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılacak.
Toplantıda İstasyon Mahallesi’nde askeriyenin boşalttığı alan ile ilgili değerlendirmelerde bulunulacak ayrıca son günlerde gündemde olan 2.000 Konutluk TOKİ konutlarının yapılması ile ilgili konuların görüşüleceği açıklandı.

TEKİRDAĞ VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Bazı basın ve yayın kuruluşlarında yer alan “Valilik bahçesindeki Atatürk heykeli eridi. Ata’nın yüzü değişti.” başlıklı gazete haberi ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Habere konu olan; Valiliğimiz önünde yer alan Cumhuriyet alanı içindeki Atatürk anıtı 1930 tarihinde Kenan Ali tarafından yapılmış olup, korunması gerekli kültür varlığı statüsünde bir anıt eserdir. Anıtın bakım ve onarımı ilgili mevzuat çerçevesinde Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulundan alınacak izin doğrultusunda yapılmaktadır.
Söz konusu Atatürk anıtının gerekli bakımının yapılması amacıyla, Valiliğimizin talimatlarıyla Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce 18.11.2009 tarih ve 2469 sayılı yazı ile Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kuruluna müracaat edilmiş ve Edirne Kültür ve Tabiat Varlıkları Bölge Koruma Kurulunca bugün, 04.12.2009 tarih ve 182 sayılı kurul kararı ile gerekli izin verilmiş olup, Valiliğimizce söz konusu izin doğrultusunda Anıtın en kısa sürede bakım ve onarımı tamamlanabilecektir.
Anıt eserin önemi sebebiyle Valiliğimizce konu üzerinde hassasiyetle durulmakta ve Trakya Üniversitesi Restorasyon Bölümü ile Anıtın bakım ve onarımına ilişkin görüşmeler devam etmektedir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Keşan Belediye Meclisi 10 Aralık’ta toplanacak…

Keşan Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı 10 Aralık 2009 Perşembe günü yapılacak.
Saat 17.00’de Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan başkanlığında yapılacak toplantıda şu konular görüşülerek karara bağlanacak.
2009 Yılı harcama kalemlerine münakale yapılmasının meclisçe ele alınması
2010 yılında yapılması planlanan Keşan Kültür ve Turizm Festivali tarihinin
Belirlenmesi hususunun meclisçe ele alınması.
3. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü’nden gelecek evrakların görüşülmesi.

KIRKLARELİNDEN KISA KISA

RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK
Kırklareli'nde bir kamyonun fenni muayenesinin sahte olduğu anlaşıldı. Edinilen bilgilere göre, R.G, kendisine ait 34 UA 622 plakalı kamyonun tescil işlemleri yapmak için geldiği Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Trafik tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde evrakların sahte olduğu belirlendi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.
MOPET HIRSIZLIĞI
Kırklareli'nde mopet çalındı. Alınan bilgiye göre, Doğu Mahallesi Balkan Caddesinde S.Y'ye ait park halindeki 39 EU 719 plakalı mopet kimliği belirlenemeyen kişi yada kişilerce çalındı. S.Y, polis merkezine yaptığı başvuruda, çalınan mopetinin bulunmasını istedi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
EVDEN ZİYNET EŞYALARI ÇALINDI
Kırklareli'nde, evden ziynet eşyaları çalındı. Edinilen bilgiye göre, Karacaibrahim Mahallesi Mustafa Kemal Bulvarında G.C'ye ait eve giren kişi ya da kişilerce yatak odasında saklı bulunan 3 adet çeyrek altın, 3 adet altın kolye, 1 adet erkek alyans yüzüğü, 2 adet altın nazar boncuğu çalındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
KAYIP KIZINI ARIYOR
Kırklareli'nde evden ayrılan genç kız, bir daha evine dönmedi. Edinilen bilgilere göre, Karacaibrahim Mahallesi Nüzhet Somay Caddesindeki evinden ayrılan G.A (16) bir daha evine gelmedi. G.A'nın babası H.A, hayatından endişe duyduğu, kızının bulunması için Şehit Hayrettin Yesin Polis Merkezine başvurdu.
EVDEN ÇOK SAYIDA ZİYNET EŞYASI ÇALINDI
Kırklareli'nde bir evden çok sayıda ziynet eşyası çalındı. Edinilen bilgiye göre, Karacaibrahim Mahallesi Sancaktar Caddesinde Ş.G'ye ait eve giren kişi ya da kişilerce, 61 adet çeyrek altın, 1 adet altın bilezik, 1 adet altın bayan yüzüğü, 1 çift altın küpe ile 1 adet altın kolye çalındı.
GİYİM MAĞAZASINDAN PANTOLON VE TİŞÖRT ÇALAN BİR KİŞİ YAKALANDI Kırklareli'nde bir giyim mağazasından pantolon ile tişört çalan kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Karakaş Mahallesi Cumhuriyet Caddesinde bulunan giyim mağazasından kot pantolon ile tişörtü montunun içine sokarak kaçmaya çalışan Ş.I (18) iş yeri sahibi C.U. tarafından yakalandı. Zanlı daha sonra olay yerine çağrılan polise teslim edildi. Olaylarla ilgili soruşturmalar sürüyor. HIRSIZLIK SUÇUNDAN ARANAN KİŞİNİN ÜZERİNDEN HİNT KENEVİRİ BİTKİSİ ÇIKTI Babaeski ilçesinde hırsızlık suçundan aranan kişinin üzerinde, Hint Keneviri bitkisi çıktı. Babaeski Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gazi Kemal Mahallesi Fırın Sokakta yaptığı kontrollerde, hırsızlık suçundan aranan M.K'yi (24) yakaladı. M.K'nin üst aramasında ise 10 gram ağırlığında Hint Keneviri bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
MOTOSİKLETTEN DÜŞEN KİŞİ YARALANDI
Lüleburgaz ilçesinde motosikletten düşen 1 kişi yaralandı. Özerler Mahallesi Fatih Caddesinde Ç.T, plakasız motosikletten dengesini kaybederek yere düştü. Yaralan Ç.T, ambulansla Lüleburgaz Devlet Hastanesine kaldırılarak, tedavi altına alındı.
KAYIP EŞİNİ ARIYOR
Lüleburgaz ilçesinde bir kişi kayıp eşini arıyor. Yılmaz Mahallesi İsmail Hakkı Yücel Sokakta E.K (39), 13 yıldır evli olduğu eşi S.K'nın evden çıktıktan sonra bir daha geri dönmediğini ve bulunması için polise başvurdu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
LÜLEBURGAZ'DA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI
Lüleburgaz ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kurtuluş Mahallesi General Ferhat Akat Caddesinde M.K yönetimindeki 39 SA 677 plakalı otomobil, yol kenarında yürüyen O.Ş.(10) ile N.İ.Ş'e (34) çarptı. Lüleburgaz Devlet Hastanesine kaldırılan O.Ş ve N.İ.Ş, ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildiler.

KAÇAKLAR YANGIN ÇIKARDI
Kırklareli'ndeki Gaziosmanpaşa Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezinde iki grup arasında kavga çıktı. Yurt dışına kaçmak isterlerken yakalandıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Kırklareli Gaziosmanpaşa Yabancı Kabul ve Barındırma Merkezi'ne konulan kaçaklar arasındaki iki grup belirlenemeyen nedenle kavga etti.. Yaklaşık 30 kişinin karıştığı kavgaya, bölgeye sevk edilen Kırklareli Emniyet Müdürlüğüne bağlı Çevik Kuvvet ekipleri müdahalede bulundu. Kavga güçlükle önlenirken kaçakların barındığı bir blokta çıkan yangın polisler tarafından yangın tüpleri ile söndürüldü. Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Behzat Canbazoğlu, yaptığı açıklamada farklı uyruklu insanların bulunduğu barınma merkezinde zaman zaman ufak tartışma ve kavgaların yaşandığını belirtti. Bu tür tartışma ve kavgaya karışanları farklı koğuşlara yerleştirdiklerini söyleyen Canbazoğlu, kavgada her hangi bir kişinin yaralanmadığını kaydetti. Canbazoğlu, yaklaşık 100 yabancı uyruklu kişinin kaldığı barınma merkezinde çıkan olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ifade etti.
Kaynak : http://www.trakyanethaber.com/

Vali Kemelek engellileri makamında ağırladı



3 Aralık Dünya Özürlüler günü Tekirdağ’da bir dizi etkinlikle kutlandı. Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek kendisini ziyarete gele engelli öğrencileri makamında kabul etti
Vali Kemelek engellileri makamında ağırladı
PROGRAM ÇELENK SUNUMU İLE BAŞLADI
Program 09.30’da Zihinsel Yetersiz Çocuklar Vakfı, Kardelen Derneği, Kent Konseyi Engelliler Çalışma Grubu üyeleri, Tekirdağ Sakatlar Derneği, Tekirdağ İlköğretim ve İş Okulu ile Otistik Eğitim Merkezi temsilcilerinden oluşan heyetin Hükümet Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı.
TEKİRDAĞ’DA ÖZÜRLÜLER GÜNÜ KUTLAMASI
Çelenk sunumunun ardından saat 10.00’da da Tekirdağ’daki engelli vatandaşlar Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’i makamında ziyaret etti. Kemelek’i ziyarete gelen engelli öğrenciler Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Vali Kemelek’e çiçek takdim etti.
KAYNAK:TEKİRDAĞ VALİLİK SİTESİ
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...