***Hoşgeldiniz!!! Trakyadaki en güncel ve en kaliteli haberler için; www.trakyahaberci.com...

20 Eylül 2009 Pazar

Yürüyüş Parkuru Çalışmaları Başladı

Tekirdağ iline bağlı Saray ilçesinin BüyükYoncalı Beldesinde Yürüyüş yolu yapılacak. Belde Belediyesinden yapılan açıklamada .Bozaba yolu üzerine yapılacak olan yürüyüş yolu 1200 metre uzunluğunda 2 metre genişliğinde olacak
En kısa zamanda tamamlanması planlanan yürüyüş parkurunun tamamında aydınlatma ve ağaçlandırma olacak.Parkur 2 ayrı noktada genişleyerek jimnastik ve spor aletleri konulacak.Yolun ortasında dinlenme alanı oluşturularak spor yapan vatandaşların dinlenmesi sağlanacak. Yürüyüş parkurunun asfaltla arası yaklaşık 1.2 metre şev ile ayrılarak, olası kazalara karşı önlem alınmış olacak.Kasabanın içinden başlayarak, yürüyüş parkurunu tamamlayan herkes bol oksijenli,ağaçlarla çevrili ormanlık alana ulaşabilecek denildi

KAPAKLIDA DUMANSIZ HAVA SAHALARI DENETLENİYOR


19 Temmuzda uygulamaya giren sigara yasağı nedeni ileTekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinin Kapaklı Beldesinde Kapaklı Belediyesi Zabıta ekiplerince kurulan denetim ekipleri kahvehane, pastane ve çeşitli işyerlerine denetimlerini gerçekleştirmeye başladılar. Sigara yasağındaki denetimleri Zabıta Müdürlüğü'nden ve Sağlık Grup Başkanlığı'ndan gelen görevliler tarafından yapılıyor. Sigara yasağı uygulanmasının yeni başladığı için vatandaşlara daha çok ikaz amaçlı denetimlerini sürdürdüklerini belirten ekipler, vatandaşların yasağa uyduklarını gözlemlediklerini ve yapılan bu denetimlerin uygulamanın başladığını hissettirmek amaçlı yapıldığını belirttiler. Ekipler özellikle denetimlerde sigara yasağı levhasının olup olmamasına dikkat ederken, levhası olmayan iş yerlerinin en kısa zamanda uyarı levhası alması uyarıları yapılıyor. Ekipler işyeri sahiplerine sigara yasağı konusunda da açıklayıcı bilgilendirmede bulunuyorlar. 19 Temmuzdan itibaren kamuya açık kapalı alanlarda sigara içenlere 69 TL, içirenlere 560 TLden 5.600 TLye kadar, uyarı afişi asmayanlara 1120 TL ve yere izmarit sigara kağıdı atanlara 25 TL ceza uygulanmaya başlandı. Denetlenen büfe ve marketlerde 18 yaşından küçüklere sigara satılmaması, sigaraları stantlarında sigaraların görülmemesi ve sigara afişi gibi reklam içeren materyallerin bulunmaması konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Denetimde bulunulan işyeri sahipleri sigara yasağının işlerini oldukça azalttığını vatandaşları bu yasağa birden bire alışmalarının zor olacağını ve sigara yasağını desteklediklerini ifade ettiler.

SARAY AFET KAPSAMINDA DEĞERLENDİRMELİ

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini ve hükümet tarafından Saray'ın afet kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Saray Belediye Başkanı Çoban, yaptığı açıklamada, meteorolojinin tahminleri doğrultusunda, Saray halkının sele karşı gece anonslarla ve sirenlerle uyarıldığını belirtti. Selde kaybolan Çakar Ailesi'nin bir ferdinin cesedine ulaşıldığını anımsatan Çoban, ''Selde kaybolan 5 kişilik Çakar Ailesi'nden Afra Çakar'ın cesedine ulaşıldı, büyük üzüntü içerisindeyiz. Ailenin diğer fertlerinin aranmasına devam ediliyor. Saray halkımıza baş sağlığı diliyorum'' dedi. Saray'da pek çok ev ve iş yerinde su baskını yaşandığını bildiren Çoban, şunları söyledi: ''Sel baskını nedeniyle Ayaz Paşa ve Kemal Paşa mahallelerinde 500'e yakın ev ve 50'ye yakın iş yerini su bastı. Selden zarar gören çiftlikte 30 olmak üzere, bize gelen bilgilere göre ilçe genelinde 70'e yakın büyükbaş hayvan telef oldu. Kızılay bölgeye ulaştı, Saray askeri birlikleri ve Saray İtfaiyesi ekipleri dere yatağındaki çiftlikten gelen saman balyalarını ve eşyaları temizliyor.'' Yağışların devam edeceğini, vatandaşların dikkatli olmasını isteyen Belediye Başkanı Çoban, ''Bayındırlık ekipleri hem Saray'da hem köylerimizde hasar tespit işlemlerine başladı. Saray halkı olarak, hükümetimizin Saray'ı afet kapsamında değerlendirmesini diliyoruz. Ayrıca en kısa zamanda dere yatağını ıslah projesini hayata geçireceğiz'' diye konuştu.
SELE MARUZ KALAN VATANDAŞLAR Selden belediye kepçesiyle kurtulduğunu anlatan Adem Kuzu ise, anlatılması güç bir felaket yaşadıklarını belirterek, ''Aniden gelişti, ölümden döndük hepimiz, belediyenin kepçesi sayesinde kurtarıldık. Ölen yavrumuz için çok üzgünüz, büyük bir afet atlattık'' dedi. Bir başka vatandaş Seyfettin Akkaya da, yaşadıkları felaketin ardından, arama kurtarma ekiplerine yardımcı olduklarını, ekiplere evlerin tahliyesi sırasında yardım ettiklerini belirtti.

VELİKÖY BELDESİNDE SANAYİ BÖLGESİ YOLLARI ASFALTLANIYOR




TEKİRDAĞ İLİNE BAĞLI ÇERKEZKÖY İLÇESİNİN VELİKÖY BELDESİNDE ASFALTLAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.BELDE BELEDİYESİNDEN YAIPLAN AÇIKLAMADA BELEDİYEMİZ TARAFINDAN SANAYİ BÖLGEMİZDE BULUNAN OSMAN UZUN CADDESİ,SANAYİ BÖLGESİ 6 CADDE VE DİĞER CADDELERİNDE ASFALT MALZEMESİ SERİLMESİ DEVAM ETMEKTEDİR.
Belediyemiz tarafından sanayi bölgemizde bulunan cadde ve sokakların yollarının bakımı ve onarımına hız vererek yaklaşık 3km'lik alanın asfalt malzemesi ile kaplanarak yolların bakım ve onarımını yapmaktayızBelediye başkanı Hanifi BELİNDİR yaptığı açıklamada ise sanayicimize göreve geldiğimizden bu güne verdiğimiz önemin simgesi olarak öncelikli olan yolların bakımına hız vererek bakımını yapmaktayız Sanayicimiz beldemizin kalkınmasında önemli rol oynamakta bizlerde bu bilinçle daima onların yanında olmaya gayret edeceğiz.dedi

VELİKÖY BELEDİYESİNDEN EDİRNE GEZİSİ




TEKİRDAĞ İLİNE BAĞLI ÇERKEZKÖY İLÇESİNİN VELİKÖY BELDE BELEDİYESİNCE RAMAZAN AYI İÇERİSİNDE EDİRNE CAMİLERİNE GEZİ DÜZENLENDİ. BELEDİYEDEN YAPILAN AÇIKLAMADA BELEDİYE OLARAK BU YIL EDİRNE İLİNİN,CAMİLERİNİ VE TARİHİ YERLERİNİ GÖRMEK AMACIYLA GEZİ DÜZENLEDİK.
Düzenlemiş olduğumuz geziye katılım çok büyük oldu 10 otobüsün kalktığı 500 kişinin katıldığı gezi için ayrıca iftar menüsü de hazırlatırılarak Selimiye cami önünde geziye katılanlar iftarlarını açtılar. Gezi akşam terevih namazının kılınmasından sonra sona erdi.dedi.

VELİKÖY BELEDİYESİNDEN ERZAK YARDIMI


TEKİRDAĞ İLİNİN ÇERKEZKÖY İLÇESİNE BAĞLI VELİKÖY BELDE BELEDİYE BAŞKANLIĞI OLARAK RAMAZAN AYI MÜNASEBETİYLE YARDIMA MUHTAÇ AİLELERE KOLİLER HALİNDE ERZAK DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİ.
VeliköyBeldesinde Veliköy Belediye Başkanlığı beldede yaşayan yardıma muhtaç dul, yetim,yaşlı aileler,ekonomik durumları kötü olan ailelere erzak yardımında bulundu.Veliköy Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada onların ekonomisine bir nebzede olsun yardım etmenin mutluluğunu duymaktayız.
Ramazan ayı birlik beraberliğimizin en üst seviyelere çıktığı halkımızın birbirine yardıma koştuğu aydır Belediye olarak da bizler beldemizde yaşayan ekonomik durumları kötü olan ailelere yardımda bulunmak başlıca görevlerimizdendir.denildi.

Halk Eğitimi’nde ilk kez, kantin işletmeciliği, tıp sekreterliği ve cilt bakım kursu açılacak


Keşan Halk Eğitimi Merkezi’nin, 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’nda 26 branşta açacağı kurslar arasında bulunan; makyaj ve cilt bakımı, kantin ve açık alan işletmeciliği ile tıp sekreterliği kursları
bu yıl ilk kez açılacak.
Keşan halkından gelen istekler üzerine açılacak yeni kurslara yoğun bir talep bekleyen Keşan Halk Eğitimi Merkezi, taleplerle oluşan kurs ihtiyacını karşılamaya yönelik çalışmalar yapıyor.
KANTİN İŞLETMECİLİĞİ
Satış, beslenme, sağlık, hijyen ve iletişim zinciri içerisinde hizmet sunan kantin ve açık alan işletmeciliği birimlerinin bilinçli ve nitelikli kişiler tarafından işletilmesinin büyük önem taşıdığını belirten Keşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yetkilileri, “Hizmet üretilen yerlerde çalışanların eğitimli olması önem taşımaktadır. Bu nedenle, tüm alanlarda olduğu gibi, kantin ve açık alan birimlerde işletmeci ve çalışanlarının bilinçlendirilmeleri, hizmetin verimli ve nitelikli hale getirilmesi için eğitim çalışmalarının düzenlenmesine ihtiyaç duyuluyordu. Biz de bu ihtiyaca cevap verdik.” dedi.
TIP SEKRETERLİĞİ
Tıp sekreterliği kursu ile kursiyerlerin bilgisayar ortamında hastayı muayeneye hazırlayacağını, hasta kabul ve dosya işlemlerini yapacağını, tıbbi, idari ve istatistikî dokümanları yapabilme konusunda eğitim alacağını ifade eden yetkililer; kursiyerlerin sertifikalarıyla muayenehanelerde, polikliniklerde veya hastanelerde tıp sekreteri olarak çalışabileceğine dikkat çekti.
CİLT BAKIM KURSU
Cilt bakım kursunun amacının, cilt bakımı ve makyaj öncesi hazırlık yapabilen, müşteriyi bilgilendirebilen, cilt bakımı ve makyaj yapabilen eleman yetiştirmek olduğunu söyleyen yetkililer; kurs belgesini alan kişinin, çevresindeki kişilere, cilt bakımı ve makyaj yapacak hale geleceğini veya kuaför ve güzellik salonlarında bu işi yaparak kazanç elde edebileceğini dile getirdi.
HEDEF...
Keşan Halk Eğitimi Merkezi’nin hedefinin; Keşan’daki tüm bireylere, 21. Yüzyıl’ın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi, beceri, davranışları kazandırmak, onları ilgi ve istekleri doğrultusunda ekonomik, toplumsal ve kültürel olarak geliştirmek olduğu vurgulandı.
KAYNAK:MEDYA KEŞAN/

Uslu: Sel, sigorta kapsamına alınmalı


MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu’nun, İpsala Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Mehmet Ali Gürbüz’ü ziyaretinde, bölgedeki sel baskınları görüşüldü.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Uslu, “Bu tür zararlarda, sel, sigorta kapsamı içerisinde değil. Kapsama alınması konusunda çalışma yapılması lazım. Bu sahada sel baskını her zaman olabilecek bir ihtimal.” dedi.
Aynı görüşlere katıldığını belirten Gürbüz de İpsala’da bin 700 dönüm çeltik alanında zararın %100 olduğunu bildirdi.
MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu; MHP Keşan İlçe Başkanı Varol Aldanmaz, Belediye Meclis üyeleri Ahmet Benk ve Erkan Gege, Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Çabuk ile birlikte, dün, İpsala Kaymakamı ve Keşan Kaymakam Vekili Mehmet Ali Gürbüz, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel ve Keşan Tarım İlçe Müdür Vekili Figen Baran’ı makamlarında ziyaret ederek, çeşitli konuları görüştüGÜRBÜZ: İPSALA’DA 1.700 DÖNÜM ARAZİDE ZARAR %100
Uslu, saat 11.00’de başlayan ilk ziyaretini Kaymakam Mehmet Ali Gürbüz’e yaptı.
Keşan-İpsala bölgesinde yaşanan sel felaketi neticesinde, bölgedeki çeltik tarlalarının su altında kalmasının yerel gündemde ilk sırayı işgal ettiğini belirten Cemaleddin Uslu, Kaymakam’dan bilgi aldı.
Sel felaketinin hem insan hayatı hem de ekonomik ve tarımsal açıdan üzücü olduğunu vurgulayan Gürbüz, gereken tespitlerin yapıldığını ve suların çekilmesiyle birlikte gerçek hasarın ortaya çıkacağını söyledi.
Mehmet Ali Gürbüz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz gerekli tespitleri yaptırdık. İpsala için bin 700 dekar alanda zararımız var. Bunlardan ikisi, büyük arazilere sahip vatandaşlarımıza, diğerleri ise nispeten küçük araziye sahip 16 vatandaşa ait araziler. Burada %100 zarar söz konusu. Buradaki zarar sonucunda vatandaşlarımız tarlalarından hiçbir şekilde ürün elde edemeyecek.
Ayrıca, tespitimiz dışında toplam 3 bin dekar arazide zarar görüldüğü yolunda beyanlar var. Bunun dışında zarara uğradığını iddia eden vatandaşlarımız bize başvurursa, tespitlerini yaptıracağız.
Biz İpsala’da 3 bin, Keşan’da da 5 bin dönüm arazide zarar olabileceğini tahmin edebiliyoruz. İpsala’daki zararımız en çok Kocahır Köyü’nde. Sizin de buraya gidip vatandaşlarla görüştüğünüzü biliyorum. Bu konunun bakanlık nezdinde takibi de gerekecek. Zararlarının karşılanması konusunda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın ve Bakanlar Kurulu’nun ciddi kararları olacaktır.”
USLU: SUYUN UYGUN ZAMAN VE MİKTARDA VERİLMESİ GEREKİR
Türkiye’deki çeltik üretiminin yarısının, Edirne’den Enez’e kadar uzanan Meriç Havzası’nda üretildiğinin altını çizen Uslu, suyun fazla olduğu veya yetmediği zamanlarda çeltik tarımının olumsuz etkilendiğini söyledi.
Cemeleddin Uslu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Meriç Nehri bazen taşkınlara neden oluyor, bazen de kuraklıktan dolayı Ege Denizi’nin geriye tepmesi yüzünden çeltik sahalarını çok ciddi zarara uğratıyor. Suyun uygun miktarda ve uygun zamanlarda tarlalara verilmesi gerekir. Bunu sağlamak lazım. Bu yağışlar, tarımsal sahada ciddi hasar yarattı. Sizinle Kocahıdır Köyü’nde tesadüfen karşılaştık. Keşan sınırları içerisinde de Akhoca ve Orhaniye köylerinde zarar var. Buradaki seddenin sol tarafında kalan bölgede de 5 bin dönüm kadar çeltik ekili alanda zarar var. Çeltik tarlalarında halen, yer yer 2 metre seviyede su var. Bu suyun çekilmesinin ardından gerçek zarar ortaya çıkacak. Tarlalar eğer mil ile birlikte suyun altında kalmışsa kötü. O zaman zarar çok olur. Zararın net rakamları ancak sular çekilince ortaya çıkacak.
Çeltik ürünü bu bölge için olduğu kadar ülkemiz için de çok önemli. Zararları ortadan kaldırmak lazım. Taşkınların önlenmesi, suyun zamanla tutularak, barajlarda muhafaza edilmesi ve ihtiyaç halinde tarlalara verilmesi gerekir. Bölgemizde Çakmak ve Hamzadere barajları bittiğinde, Meriç Nehri’ndeki fazla suyu da tarlalara verebileceğiz.”
SEL DE SİGORTA KAPSAMINA GİRMELİ…
Uslu, sözlerinin devamında, tarım sigortası kapsamında selin yer almamasının, çiftçinin zararını büyüttüğünü belirterek, selin de sigorta kapsamında yer alması gerektiğine dikkat çekti.
Cemalleddin Uslu, “Bu tür zararlarda, sel, sigorta kapsamı içerisinde değil. Bir kere bunu sorgulamamız gerekir. Yani, bu sahada sel baskını her zaman olabilecek bir ihtimal. Kapsama alınması konusunda çalışma yapılması lazım. Şehir içinde bile arabanız sele kapılsa sigortadan para alamıyorsunuz. Bunda sizin ne suçunuz ve kusurunuz var? Üretici bu konuda üzerine düşeni yaparak, ürününü hasat zamanına kadar getirmiş. Çeltik hasadı başladı. Ancak, selden dolayı bin 700 dönüm arazide üreticimizin düştüğü durum çok üzücü. Devletimizin üreticilere sahip çıkması gerekir. Çünkü kişisel gelir, toplamda milli gelirdir.” dedi.
Aynı görüşlere katıldığını belirten Gürbüz de DSİ’nin bölgede çalışmalara başladığını, derelerin derinleştirileceğini ve seddelerin yükseltileceğini söyledi. Geçen yıllarda yaşanan ve İpsala’yı da tehdit eden sel felaketi sonrasında seddelerden birinin 1,5 m yükseltilmesi sayesinde, bugün bekli de çok büyük bir afetten kurtulduklarını da ifade eden Mehmet Ali Gürbüz, “Bugün 27 bin dekar arazimiz sular altında olabilirdi. Bin 700 dekar arazi İpsala’daki çeltik üretiminin %1’i ancak, 27 bin dekar söz konusu olsaydı % 15’lerden bahsedecektik. Bu da Türkiye pirinç fiyatını da etkileyecekti. Belki de yurt dışından ithalat bile yapılacaktı.” dedi.
Konuşmaların ardından kaymakamlıktaki ziyaret sona erdi.
ÖZCAN: SEL, KEŞAN’DAN ÇOK KADIKÖY BARAJI’NI VURDU
Cemaleddin Uslu ve beraberindekiler, daha sonra, Keşan Belediyesi’ne geçerek, Belediye Başkanı Mehmet Özcan’ı makamında ziyaret etti. Saat 11.40’ta başlayan ziyarette, Keşan Belediye Meclisi Üyesi Mitat Beyazoğlu da hazır bulundu.
Uslu, Özcan’dan, selin Keşan merkezinde ve Kadıköy Barajı’ndaki etkileri, Yayla ve Erikli sahillerindeki su çalışmaları konusunda bilgi aldı.
Cemaleddin Uslu’nun, Keşan’a geldikçe belediyeyi de ziyaret ettiğini belirten Mehmet Özcan, bu hassasiyetinden dolayı kendisine teşekkür ettikten sonra, yaşanan sel felaketinin, Keşan merkezinde büyük hasara yol açmadığını ancak en büyük etkisini Kadıköy Barajı’nda gösterdiğini söyledi.
Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Şehir olarak çok ciddi bir sıkıntı yaşamadık. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alarak, çukurda ve dere yatağında kalan alandaki kaçak yapılaşmada evleri bulunan vatandaşları uyardık. Eşyalarını güvene aldık. İş makinelerimizi o bölgeye geceden bıraktık. Ciddi bir sorun yaşamadık.
Belediyenin içme suyu tesislerinde ciddi bir hasar gördük. Kadıköy Barajı’ndaki içme suyu arıtma tesislerinin makine bölümünü sular bastı. Bu da iki nedenden kaynaklandı.
Birincisi, tesisler konum olarak, fazla hafriyat yapıldığından çok çukurda. Bir de 5-6 metre daha derine makine daireleri inşa edilmiş. Sızıntı sularının drenajı, tahliye kanalları yoluyla Kadıköy Deresi’ne gidiyor. Bu kısım barajın dolu savağının drenaj kısmıdır. Yıllardan beri bakımı yapılmamış. DSİ’den bu bölümdeki tıkanıklığın açılmasını talep edeceğiz. Tarımsal alanların sulandığı, diğer drenaj kanalı da taşkınlarda tıkanıyor ve ekili alanları sular altında bulunuyordu. Bu kanal etrafına vatandaşlar kavak ekince kanalın etrafı daraldı. Bunun da temizlenmesini isteyeceğiz.
Bir de bizim drenaj borusuna vana konulmamış. Bu tesisler 1996 yılında yapıldı. 13 yıl sonra önemli bir sel baskınıyla karşılaştı. Ben 2 yıl önce Ankara-Kızılcahamam Asya Termal Tesisleri’nde düzenlenen, Afet Risk Yönetim Semineri’ne gitmiştim. Kadıköy Barajı tesisleri çukurda olduğu için, diye düşünmüştüm. Başımıza da geldi.
Bu yağmur bir hafta da böyle yağabilir. Kimsenin garantisi yok. Mevcut havzanın etrafına her ne kadar yapay kanalları yapıldıysa da tesisler çok çukurda. A1 Kanalı, adeta göl oluşturuyor. Bundan sonra biz kanalın altından 100’lük, 200’lük, birkaç tane boru koyacağız. Drenaj kanalına da bir vana koymayı düşünüyoruz. Bodur çalılarla da heyelanı önleyici önlemler alacağız.”
“ŞEHRE KESİNTİSİZ SU VERMEYE BAŞLADIK”
Mehmet Özcan, sözlerinin devamında, dünden itibaren, şehre düzenli su vermeye başladıklarını da belirterek, “Makinelerde hasar bile olmasaydı biz çamurlu sudan dolayı 5-6 gün daha şehre su veremeyecektik. Çünkü bir takım bulanıklılık katsayıları var. 360 birim seviyeye inmeden arıtma tesislerine barajdan su alamıyoruz. Şu anda bulanıklılık seviyesi normale geldi hem de çift pompa ile su basıyoruz. Keşan’a kesintisiz su vermeye başladık. Şu anda barajda 10 milyon metreküp su var! Yağıştan önce 2,5 – 3 milyon metreküp su kalmıştı.” diye konuştu.
“YAYLA SAHİLİ’NE SUYU BAĞLAMAYA RAMAK KALDI”
Özcan’ın bu açıklamaları üzerine Uslu, konuyu Yayla ve Erikli sahillerindeki su altyapı çalışmalarına getirerek, son bilgileri aldı.
Yayla Sahili’ne su götürecek bin tonluk ana depo inşaatının tamamlandığını kaydeden Özcan, ana depo ile Yayla Sahili şebekesi arasındaki bin 200 metrelik boru hattının da döşendiğini söyledi. Mehmet Özcan, “Kuyular da hazır. Şebekeyle, bin tonluk depo arasındaki vanaların bağlanması işi kaldı. Bunu özel bir firmaya ihale ettik. Bu işi onlar yapıyor. Çalışma yapılan yer çukurda olduğu için, sonbaharda bitirmemiz lazım. Kısaca Yayla’da suyu bağlamaya ramak kaldı. 3-4 gün, 3 kuyuyu boşa akıtacağım. Bu kuyular arasına yüz tonluk bir başka depo yaptırdık. Orada depoya basılan su, tek pompayla bin tonluk ana depoya akacak. Bağlantı yapıldığı anda su şebeke bağlanacak. Evlere bağlantıyı ise şebekede kaçak olup olmadığını belirledikten sonra yapacağız. Kısaca Yayla Sahili’ne suyu bu sonbaharda bağlamış olacağız.”
“ERİKLİ SAHİLİ’NE, MECİDİYE GÖLETİ’NDEN SU GİDECEK”
Erikli Sahili’ne su götürme işini, DSİ’yle birlikte yapmak için geçen yıl talepte bulunduklarını ifade eden Özcan, şu bilgileri verdi: “Mecidiye Göleti’nin gövde yükseltme çalışmalarını yapacağız. Dolayısıyla, göletin su tutma kapasitesi artırıldıktan sonra ana rezervden suyu götüreceğiz. Yakın olduğu için çok rantabl bir projedir. Erikli Sahili’nin nüfus bilgileri DSİ’ye verildi. Yılda yaklaşık 400 – 500 bin metreküp su sağlanacak. Bunun %90’dan fazlası da yaz döneminde kullanılacak. Göletin, şu anki mevcut rezervi bile tarımsal amaçlı kullanıma rağmen bitirilemiyor. DSİ 11. Bölge Müdürlüğü’nden aldığım bilgilere göre, proje çalışmaları bitmiş. Gövde yükseltme çalışmaları ise yakın zamanda ihale edilecek. Bunun finansmanının da hazır olduğu bildirildi.
DSİ 11. Bölge Müdürü’yle Beyköy Göleti’nin temel atma töreni sırasında konuyu bir kez daha görüştüm. Proje üzerinde bir takım değişiklikler yapabileceğiz. Erikli’ye verilecek olan su, Çamlık mevkiinden ana şebekeye giriş yapıyor. Bu bize biraz ters geldi. Uç noktadan suyu bağlarsanız, su geldikçe boru çapları küçülür. Biz Erikli Sahili’nin yukarıdaki deposunu kullanmayı düşünüyoruz. Kot farkı da kurtarıyorsa, ana depo da yapmadan su verilebilir.”
ERİKLİ SAHİLİ’NE YAPILACAK CAMİ
Özcan, daha sonra, Erikli Sahili’ne yapılacak cami konusunda bilgi aktardı.
Mehmet Özcan; Saros Körfezi’nin Aralık-1996’da Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi kapsamına alındığını belirterek, bölgenin 1/25 bin ölçekli planlarını yapma yetkisinin de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu söyledi.
1/25 bin ölçekli haritaların hazırlandığına ancak, geçen ilkbahar ayından itibaren sahada yapılması gereken çalışmaların başlamadığına da dikkat çeken Özcan, Erikli Sahili’ne yapılacak caminin de bu çalışmalar sonucunda netleşeceğini sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından, Keşan Belediyesi’ndeki ziyaret sona erdi.
Uslu ve beraberindekiler daha sonra, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Feryaz Yüksel ile Keşan Tarım İlçe Müdür Vekili Figen Baran’ı da makamlarında ziyaret ederek, çeşitli konular hakkında bilgi aldı.
KAYNAK:MEDYA KEŞAN/

12 yaşındaki çocuğun parasını gasp eden kişi tutuklandı

Keşan'da 12 yaşındaki bir çocuğun 2 TL'sini gasp eden zanlı tutuklandı.
12 yaşındaki A.C.K., İspat Cami Mahallesi, Paşayiğit Caddesi'nde yürüdüğü sırada, O.G.'nin (20) yolunu kestiğini ve 2 lirasını gasp ettiğini öne sürerek polise başvurdu.
Polis yaptığı incelemelerde ve görgü tanıklarının ifadelerine dayanarak, O.G.'yı gözaltına aldı.
Polisteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen O.G., gasp suçundan tutuklandı.
KAYNAK:MEDYA KEŞAN
sağ üst köşede yer alan Önceki kayıtlar'a tıklayarak geçmiş haberlere ulaşabilirsiniz...